-
Για εντελώς πληροφοριακούς λόγους, θα προτιμούσατε την αγορά μιας PORSCHE BOXTER του 98 που πάνω-κάτω κοστίζει 25.000 ή θα οδηγούσασταν στην αγορά ενός άλλου 'συμβατικού' αυτοκινήτου; Και επίσης σε τι μεταφράζεται η αγορά μιας τέτοιας PORCHE (φορολογία, service κτλπ). Με λίγα λόγια πιστεύετε ότι ένας κοινός θνητός θα μπορούσε να αγοράσει και να συντηρήσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο;
-
Για εντελώς πληροφοριακούς λόγους, θα προτιμούσατε την αγορά μιας PORSCHE BOXTER του 98 που πάνω-κάτω κοστίζει 25.000 ή θα οδηγούσασταν στην αγορά ενός άλλου 'συμβατικού' αυτοκινήτου; Και επίσης σε τι μεταφράζεται η αγορά μιας τέτοιας PORCHE (φορολογία, service κτλπ). Με λίγα λόγια πιστεύετε ότι ένας κοινός θνητός θα μπορούσε να αγοράσει και να συντηρήσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο;
-
-
Μια καλή αρχή θα ήταν να μάθει κάποιος το όνομα της εταιρείας... Porsche και όχι.. Porche
ΥΓ: Υπάρχει λόγος που το ανέφερα αυτό...
-
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μια καλή αρχή θα ήταν να μάθει κάποιος το όνομα της εταιρείας... Porsche και όχι.. PorcheΥΓ: Υπάρχει λόγος που το ανέφερα αυτό...
δηλαδη??
-
oi boxter βγηκαν πολυ ζημιαρες και με πολυ ακριβα ανταλλακτηκα!!!!
αυτο ακουγεται παντως -
Ο χρήστης djrimokbp έγραψε:
Για εντελώς πληροφοριακούς λόγους, θα προτιμούσατε την αγορά μιας PORSCHE BOXTER του 98 που πάνω-κάτω κοστίζει 25.000 ή θα οδηγούσασταν στην αγορά ενός άλλου 'συμβατικού' αυτοκινήτου; Και επίσης σε τι μεταφράζεται η αγορά μιας τέτοιας PORCHE (φορολογία, service κτλπ). Με λίγα λόγια πιστεύετε ότι ένας κοινός θνητός θα μπορούσε να αγοράσει και να συντηρήσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο;11 ετων αμαξι.....δεν θα πω τπτ αλλο. Και cinquecento να αγοραζες που εχει παμφθηνα ανταλλακτικα και service θα βλαστημουσες. Καποιες boxter τότε βγαινανε και χωρις a/c αν δεν κανω λαθος
-
Συνφορουμίστας είχε αναφέρει πριν καιρό ότι στο πρώτο σέρβις του πήρανε 550 ευρώ. Φήμες που θέλανε τον αρχιμηχανικό να του ζητάει να φέρει και την αδελφή του για τα περαιτέρω θεωρούνται αβάσιμες ...
Γενικά μιλάμε (από όσα έχω διαβάσει και ακούσει) για πολύ ακριβή συντήρηση της οποίας το κόστος ανεβάζει αφενός το σήμα στο καπό και αφετέρου η κεντρομήχανη διάταξη και όσες δυσκολίες αυτή συνεπάγεται από απόψη χοντρών δουλειών πάνω στο μοτέρ, οι οποίες συνήθως απαιτούν κατέβασμα του μοτέρ.
Eδω μπορείς να βρεις τα χρονοδιαγράμματα για τα σέρβις (θέλει εγγραφή) : http://www.renntech.org/forums/index.ph ... showcat=15 . Τύπωσε τα και πέρνα (δεν ξέρω από το τηλ αν θα πάρεις απαντήσεις) από το σέρβις της Πόρσε για να πάρεις τα ακριβή κόστη.
Αν είσαι πιο πολύ του φαίνεσθαι (και είναι αρκετά γεμάτη η τσέπη σου για βενζίνες, τέλη και σέρβις) πήγαινε προς πόρσε (όχι ότι της λείπει το 'είναι' δηλαδή). Αν είσαι οπαδός του είναι (άλλα πάλι όμως έχεις αρκετά. Οι σπορ ανησυχίες δυστυχώς σε αυτόν τον κόσμο πληρώνονται! ) υπάρχουν πολλές λύσεις χωρίς φυσικά το αντίστοιχο ίματζ αλλά με ανάλογη προσέγγιση. αναφέρω π.χ. (όχι σαν εναλλακτική της Μπόξτερ αλλά μου ήρθε πρώτο στο μυαλό) το 350Ζ. Τα κουπέ εκεί κυμαίνονται πλέον. Τα κάμπριο, δεν ξέρω.
-
Aν και προκειται για ενα διαχρονικο πολυ επιτυχημενο, και ευχαριστο οδηγικα μοντελο της
Porsche, η αγορα ενος roadster (ακομα και αν προκειται για μια κορυφαια μαρκα που
το εχει κατασκευασει), μετα απο 11 χρονια ειναι μια πολυ τολμηρη αποφαση αν
ληφθουν υποψιν οι στρεβλωσεις που αυτο εχει δεχτει.
Κατι που συνεπαγεται σε αισθηση 'χαλαρου' αμαξωματος με αρκετα συνεπακολουθα,οπως
τριγμοι στο εσωτερικο, μετρια οδηγικη αισθηση κ.α.
Επιπλεον, αν και ο κινητηρας του θεωρειται αρκετα αξιοπιστος, 2.5λιτρα/204ιπποι
την περιοδο 96-2001 αν θυμαμαι καλα, εντουτοις ηταν 'λιγος' για τις
δυνατοτητες του πλαισιου αλλα και για ολα οσα πρεσβευει η μαρκα.
Επειδη ειχα την τυχη να βρεθω πισω απο το τιμονι 2 διαφορετικων εκδοσεων, μιας 2.5tiptronic-απελπιστικα αργη, και μιας 3.2S-ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ, αλλο αυτοκινητο ουσιαστικα, και οι δυο του 2000 μοντελα, θα προτεινα την μεταγενεστερη εκδοση με τον 2.7/220 (2001-2003 νομιζω...) και σαν ιδανικη και πραγματικα διαχρονικη επιλογη, αυτη με την ελαφρια ανανεωση (facelift-τελη2003), με τον ιδιο 2.7 αλλα με 228ιππους ελαφρως βελτιωμενη στα σημεια και κρυσταλλο αντι πλαστικου στο πισω παρμπριζ.
Ο προυπολογισμος βεβαια ξεφευγει σιγουρα απο 5-12κ παραπανω για κατι τετοιο (αναλογα
την χρονολογια), αλλα σε τετοιες επιλογες κατα την γνωμη μου δεν υπαρχει συμβιβασμος... -
τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξιους κωλους.
ακριβο χομπι διαλεξες να κανεις. -
Φίλε μου, από αυτά που έχω διαβάσει σε ξένα φόρουμς δεν θα σου πρότεινα κάποιο μοντέλο με τον 2.5 κινητήρα. Και αυτό γιατί παρουσίασαν βλάβες και πολλοί από αυτούς παρέδωσαν πνεύμα και με πολύ λίγα χιλιόμετρα στην πλάτη. Όχι πως θα έχεις πρόβλημα σίγουρα, αλλά δώσε κάτι παραπάνω για τον 2.7 να έχεις το κεφάλι σου πιο ήσυχο.
Τώρα, όσον αφορά την συντήρηση του οχήματος... Πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου πόσο πολύ την θέλεις την Μπόξτερ. Δηλαδή είναι θέμα προτεραιοτήτων. Για παράδειγμα κάποιον δεν τον πειράζει να μην πάει διακοπές ένα καλοκαίρι (για να κάνει το μεγάλο σερβις της Μπόξτερ ) ενώ σε κάποιον άλλον φένεται αδιανόητο. Κάποιος θα πάει 3 φορές λιγότερες το χρόνο στα μπουζούκια για να έχει καβάτζα για τα τέλη κυκλοφορίας. Έτσι πάνε αυτά τα πράγματα για εμάς τους κοινούς θνητούς όπως λες.
Λοιπόν, άμα τη γουστάρεις τη Μπόξτερ τόσο πολύ, πάρτην και μην ακούς κανέναν. Aν έχεις και δεύτερο αυτοκίνητο καθημερινό, θα είσαι άρχοντας.
Δες και εδώ, έχει μερικές καλές πληροφορίες.
http://www.iwantaporsche.net/ -
Προσωπική άποψη:
ΟΧΙ
Ή πάς για άλλο πράγμα στα 25.000 ευρώ, ή το ψάχνεις για νεότερο μοντέλο.
Με 30κ βρίσκεις πάρα πολλές boxster 2001-2002-2003. Με παζάρι, ειδικά λόφω της εποχής πιστεύω ότι μπορείς να το φτάσεις κοντά στα 25.000 που θές.Οπότε με 25.000 εάν μιλάμε πλέονμ για αυτοκίνητο του 2001-2002 τότε ίσως να αξίζει, σε αντίθετη περίπτωση μάλλον όχι, διότι θα στα φάνε τα service.
-
Ξέχνα τον 2,5 κινητήρα... πες πως δεν υπάρχει!
Με περίπου 30 χιλιάρικα αγοράζεις τη facelift έκδοση από Γερμανία (υποθέτωντας πως φορολογικά την αντιμετωπίζουν ως τελευταίας αντιρυπαντικής τεχνολογίας).
Αλλιώς με 25 χιλιάρικα αγοράζεις ένα μοντέλο με τον 2,7 κινητήρα πάντα από Γερμανία.
Με ένα μικρό σχετικά ποσό βάζεις και έναν τεχνικό της Dekra να ελέγξει το αυτοκίνητο ώστε να αποφύγεις πολυέξοδες επισκευές!Γενικά δε συμφέρει ακόμη να αγοράσεις από Ελλάδα! Σε 2-3 μήνες βέβαια οι τιμές εδώ ίσως να έχουν προσαρμοστεί στην τιμή που πληρώνει κανείς αγοράζοντας από εξωτερικό.
-
γιατι ρε παιδια μονο η πορσε εχει ακριβα σερβις? η μπεμπες δεν εχουν? 3 ειχα...και τωρα για το 350ζ μονο για φρενα πληρωνω 400 ευρο ΜΟΝΟ για φρενα...εγω πιστευω να μην ανησυχεις για το κοστος συντηρησης μιας και εγγυηση δεν εχεις βρες ενα καλο μαστορι που γνωριζει τα πορσε και τελειωσε...η αντιπροσωπεια δεν ειναι παντα οτι καλυτερο...γενικα εχω αλλαξει 4-5 αυτοκινητα και ολο διαβαζω διαφορα και ποτε κανενα δεν μου εβγλε τιποτα...ολο διαβαζω οτι καποιος εχει γνωστο που επαθε εκεινο και το αλλο και το παραλλο...αν προσεξετε σε ολα σχεδον τα θεματα καποιος μιλαει για βλαβες...αν ηταν ετσι ολα εχουν βγει προβληματικα χωρις καμια εξαιρεση...απο κει και περα θεωρω γελοιο μια πορσε να τα φτυσει σε 11 χρονια οταν κατι σαραβαλα του 70 ακομα πηγαινουν...παρε καλυτερα απο γερμανια οπως εχω κανει κι εγω ,πολλοι μαντραδες εχουν δικους τους ανθρωπους εκει και τα κοιτανε...οτι εχω παρει απο γερμανια ειναι πραγματικα του κουτιου...ψαξτο λιγο,ισως να πληρωσεις λιγο παραπανω απο ελλαδα αλλα λογω ποιοτητας ασφαλτου εκει και λογω της λιγοστης χρησης επειδη τ αλλαζουν συνεχεια ειναι μια κλαση πανω...
παντως δεν θεωρω οτι το να κανεις σερβις ειδικα το μεγαλο μια φορα στα 1-2 χρονια θα σε στιψει οικονομικα...αντε να δωσεις 200-300 παραπανω απο μια μεση μαρκα αλλα φιλε μου θα εχεις πορσε...δεν μου αρεσει το συγκεκριμενο μοντελο θα επαιρνα κατι αλλο προσωπικα οπως και πηρα αντι για το 2,7(350Ζ) αλλα αυτα ειναι γουστα...
αν με ρωταγες τι να παρεις αντι γι αυτο θα σου λεγα Ζ4 3.Ο,350Ζ,S2000 σε πολυ καλη κατασταση,,,αλλιως mitsu evo,subi wrx sti...και σου μιλαει ανθρωπος που ειχε mercedes 190 evo,z4,x3,tt 1.8t...καγκουρεψα λιγο αλλα αυτα που παραθετω ειναι καταπληκτικα οχηματα...αν παρεις γερμανο ειναι να παρεις 335,M3,135M,E46 M3,boxster s ,cayman s,911 ,tts κλπ...δυστυχως οτιδηποτε γερμανικο κατω απο αυτα τα κυβικα ειναι για βολτες...και το εχω ζησει γι αυτο στο λεω...
-
Όχι boxster 11 ετών. Λογικά θα είναι κουδουνίστρα.
-
Ποιο είναι το πλεονέκτημα μιας Porsche 11 ετών, που ακόμη και στα νιάτα της ήταν το βασικό μοντέλο;
Να είναι καλό στο δρόμο, δύσκολο έως αδύνατο, μάλλον θα είναι ταλαιπωρημένο, ενώ και από επιδόσεις , μάλλον δεν λέει πολλά...
Πρακτικό, ούτε λόγος, χώρους δεν έχει, θα φοβάσαι να το αφήσεις εκτεθειμένο γιατί η κουκούλα σκίζεται, θα καίει πολύ και θα τρομάζεις με το κόστος της επισκευής αν στο χτυπήσει κάνας κάφρος...
Να μην μιλήσω για πάγια κόστη, όπως τέλη και ασφάλεια...
Και το κυριότερο: θα έχεις Porsche μεν, αλλά δεν θα μπορείς να χαρείς το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της: τα γκομενάκια! Γιατί οι γυναίκες στις μέρες μας είναι μορφωμένες, έχουν βγει από το σπίτι, είναι δυναμικές, ξέρουν τι ζητάνε από τη ζωή τους και από έναν άντρα, οπότε, σίγουρα, ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΜΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΛΙΟ PORSCHE.Θα καταλάβουν ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ, πως σου έχει γίνει το σκ@το παξιμάδι για να την αγοράσεις και πλέον ζορίζεσαι να την συντηρήσεις και δεν θα μπορείς να τους προσφέρεις ούτε μια βραδιά στα μπουζούκια, στο σωστό τραπέζι και με ολίγη από λέλουδα...
Γι' αυτό σου λέω, μακριά! Αν γουστάρεις σπορ, διθέσιο, κάμπριο, πήγαινε πάρε ένα καινούριο ΜΧ5 και είσαι άρχοντας. Και τα γκομενάκια θα έρθουν κι εσύ θα διασκεδάσεις και θα έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο...
-
Βρε, δεν κοιτάς να πας να φτιάξεις κάνα δρόμο, να μπορούμε να κυκλοφορούμε τις Porsche μας, αντί να αμπελοφιλοσοφείς εδώ μέσα! Αντε, μην αμολύσουμε τον koutsan!
-
ποιες γκομενες? τι ειναι αυτα που ακουω ρε παιδια πατε καλα?
αν ειναι για γκομενες ας κρατησει τα 25000 και ας νοικιασει μια φερραρι να μαμισει,,,η ας παρει 250 ρωσιδες να τρωει καλα...ημαρτον τι σκεφτεστε ρε γμτ...
-
Ο χρήστης xristaras έγραψε:
ποιες γκομενες? τι ειναι αυτα που ακουω ρε παιδια πατε καλα?αν ειναι για γκομενες ας κρατησει τα 25000 και ας νοικιασει μια φερραρι να μαμισει,,,η ας παρει 250 ρωσιδες να τρωει καλα...ημαρτον τι σκεφτεστε ρε γμτ...
Όταν μπορείς να αγοράσεις εύκολα την Porsche , οι γκόμενες είναι αυτονόητες, ΠΡΙΝ την αγορά...
Όταν δυσκολεύεσαι να την αγοράσεις και ψάχνεις στις μάντρες και στα μεταχειρισμένα, εκεί μάλλον είναι απίθανες και κατόπιν της αγοράς!Κοινώς, εγώ πάω να τον προστατέψω από ένα...ολίσθημα, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να βελτιωθεί η ποιοτητα των γκομενακίων που θα περνάνε από τα χέρια του, με την αγορά μετάχειρης Porsche της κατηγορίας ΧΡΕΠΙ...
Χρειάζεται ευτυχώς ή δυστυχώς ΟΛΟ το πακέτο, δηλαδή και την Porsche και τα ακίνητα και τα μετρητά και τα μπουζούκια και την Μύκονο και , και ....
Υπάρχει και ο άλλος τρόπος που εφαρμόζει ο koutsan κι εγώ βέβαια: τις ρίχνουμε με τα νιάτα και την ομορφιά μας ΚΥΡΙΩΣ, ενώ ο koutsan ενίοτε χρησιμοποιήσει και μερικά νομικίστικα που κανείς δεν τα καταλαβαίνει και περνιέται για έξυπνος....
Εγώ πάλι, απλώς τους λέω πως έχω φτιάξει την Εγνατία και κάτι άλλα ψιλά με τα ίδια μου τα χέρια και πέφτουν αμέσως, αμέσως μιλάμε, έχω πάθει μεγάλη ζημιά!
Μεταχειρισμένη Porsche Boxster