-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
και δεν υπάρχει πλέον εταιρικό 2000 κυβικά
Τα εχω ξαναγράψει
Μόνο οι ιδιωτες τα πληρώνουν αυτάΦυσικά και υπάρχουν πολλά δίλιτρα εταιρικά.
Πολλά δεν τα λες, και φυσικά περιορίζονται σε μεγαλοστελέχη.
Σε γενικές γραμμές, το 1600άρι ντίζελ πάει σύννεφο. -
Εδώ είναι να πέσει τρελό γέλιο!
Από εκεί που άλλες χρονιές μας έπρηζαν για να κάνουν ασήμαντες αλλαγές, φέτος το τερμάτισαν, αφού ΚΑΙ μας έπρηξαν και παίζει να μην γίνει ΚΑΜΙΑ αλλαγή :http://www.caranddriver.gr/eidiseis/art ... s-7602212/
Στις… κυβερνητικές καλένδες απ΄ ότι φαίνεται οδεύουν οι πολυσυζητημένες αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων για το 2017.
Το σίριαλ με τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας του 2017, μέσα από τις οποίες η κυβέρνηση θα απένειμε… δικαιοσύνη, τιμωρώντας τα άνω των 2 λίτρων αυτοκίνητα με ηλικία μικρότερης των 10 ετών και επιβραβεύοντας τα 2λιτρα άνω των δέκα ετών με τις ανάλογες αυξομειώσεις του κόστους, φαίνεται να μπαίνει στο συρτάρι.
Από το υπουργείο Οικονομικών αφήνουν πλέον ανοικτό το ενδεχόμενο, τελικά να μην υπάρξουν αλλαγές λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσουν οι πληρωμές που θα ολοκληρωθούν στο τέλος του έτους.
«Θα δούμε αν τελικά θα υπάρξουν αλλαγές», αναφέρουν πηγές της Καραγιώργη Σερβίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ως βασική αιτία για το γεγονός αυτό, τα κυβερνητικά στελέχη διαρρέουν την «τεχνική» αδυναμία όσον αφορά την διαχείριση των στοιχείων της υπάρχουσας βάσης δεδομένων, καθώς ανάμεσα στις προτάσεις του κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, όπως τουλάχιστον είχαν δει το φώς της δημοσιότητας, ήταν και η επέκταση του μέτρου τελών κυκλοφορίας με βάση το CO2 για αυτοκίνητα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας από το 2008, κάτι που στα αυτοκίνητα με κινητήρα προδιαγραφών ρύπων Euro4 και κυβισμού 1.300-1.800 κ.εκ. μπορεί και να σήμαινε ακόμη διπλασιασμό κόστους τελών!
Πάντως, έντονη είναι η φημολογία πώς στη διατήρηση του ίδιου πλαισίου υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας καθοριστικό ρόλο έπαιξε η τρόικα που δεν δέχθηκε καμία αλλαγή. -
Αν η πρόβλεψη είναι ότι θα αυξηθούν τα έσοδα θα προχωρήσουν. Η τρόϊκα δεν λέει όχι σε αύξηση των εσόδων.
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
και δεν υπάρχει πλέον εταιρικό 2000 κυβικά
Τα εχω ξαναγράψει
Μόνο οι ιδιωτες τα πληρώνουν αυτάΦυσικά και υπάρχουν πολλά δίλιτρα εταιρικά.
Πολλά δεν τα λες, και φυσικά περιορίζονται σε μεγαλοστελέχη.
Σε γενικές γραμμές, το 1600άρι ντίζελ πάει σύννεφο.Είναι πάρα πολύ απλό αυτό που γράφω και δε θέλει πολύ ανάλυση
Δίλιτρα που τα τέλη τους να υπολογίζονται με τα κυβικά σε leasing δε πιστεύω ότι υπάρχουν
Υπολογίζονται με ρύπους, αρα ειναι πολύ μικρότερα από τα τέλη των ιδιωτών που μέσα σε 3 έτη δε το διώξανε -
τη φαγαμε τη φόλα και φετος οι 'διλιτροι προ 2010'
Δεν περιμενα και πολλα, γι'αυτο αλλωστε και καταθετω τις πινακιδες μου κανα 6μηνο καθε χρονο, αλλα αυτο δεν μπορω να το δεχτώ
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, κρίθηκε σκόπιμο να μην γίνουν βεβιασμένες κινήσεις αλλαγής των τελών,
μα απο περυσι το Νοέμβρη ειχαν αρχισει οι επιτροπες να τα μελετανε...
-
Δυστηχώς, φαίνεται πως αυτή την στιγμή είναι το λιγότερο που τους απασχολεί. Γι' αυτό και το ξεπέταξαν το θέμα με συνοπτικές.
Εδώ έχουν αξιολογήσεις και χίλιαδυό άλλα, με αυτά θα ασχολούνται;
Παίζει δυνατά κιόλας να μην ξαναβγούν κυβέρνηση και σου λέει τι είχαμε τι χάσαμε... -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Παίζει δυνατά κιόλας να μην ξαναβγούν κυβέρνηση και σου λέει τι είχαμε τι χάσαμε...'παίζει';;;
Εννοείς δεν υπάρχει μία στο εκατομμύριο...
Όχι ότι ο άλλος που θα βγει θα είναι καλύτερος βέβαια... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Παίζει δυνατά κιόλας να μην ξαναβγούν κυβέρνηση και σου λέει τι είχαμε τι χάσαμε...
'παίζει';;;
Όχι ότι ο άλλος που θα βγει θα είναι καλύτερος βέβαια...Έχεις ακόμα αμφιβολία ότι βγάλαμε ότι χειρότερο είχαμε πρόπερσι;;
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Παίζει δυνατά κιόλας να μην ξαναβγούν κυβέρνηση και σου λέει τι είχαμε τι χάσαμε...
'παίζει';;;
Όχι ότι ο άλλος που θα βγει θα είναι καλύτερος βέβαια...Έχεις ακόμα αμφιβολία ότι βγάλαμε ότι χειρότερο είχαμε πρόπερσι;;
Ειλικρινά δεν μπορώ να αποφασίσω ποιος είναι...χειρότερος!
Από τη μια δεν έχω τόσο μικρή μνήμη όσο οι Έλληνες που θα ξαναψηφίσουν αυτούς που επί 40 χρόνια διέλυσαν τη χώρα...(και τους οποίους δεν ψήφισα ποτέ...), από την άλλη οι τωρινοί αποδείχθηκαν εκτός από ψεύτες και τεράστια απογοήτευση για όσους θεώρησαν ότι θα αποδεικνύονταν ελάχιστα καλύτεροι...Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ελλείψει εναλλακτικής λύσης θα βγει ο ανεκδιήγητος Κούλης για να αποτελειώσει ό,τι θα έχει απομείνει όρθιο. Προφανώς δεν πρόκειται να ψηφίσω καθόλου ή στην καλύτερη περίπτωση, αν ψηφίσω - που αυτή τη στιγμή δεν βρίσκω καμία λογική επιλογή - , δεν θα υποστηρίξω κόμμα 'εξουσίας', εφόσον είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ όλα...
Τέτοιος λαός είμαστε, τέτοιους πολιτικούς έχουμε, τέτοια τύχη μας αξίζει... -
'παίζει';;;
Από τη μια δεν έχω τόσο μικρή μνήμη όσο οι Έλληνες που θα ξαναψηφίσουν αυτούς που επί 40 χρόνια διέλυσαν τη χώρα...(και τους οποίους δεν ψήφισα ποτέ...), από την άλλη οι τωρινοί αποδείχθηκαν εκτός από ψεύτες και τεράστια απογοήτευση για όσους θεώρησαν ότι θα αποδεικνύονταν ελάχιστα καλύτεροι...Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ελλείψει εναλλακτικής λύσης θα βγει ο ανεκδιήγητος Κούλης για να αποτελειώσει ό,τι θα έχει απομείνει όρθιο. Προφανώς δεν πρόκειται να ψηφίσω καθόλου ή στην καλύτερη περίπτωση, αν ψηφίσω - που αυτή τη στιγμή δεν βρίσκω καμία λογική επιλογή - , δεν θα υποστηρίξω κόμμα 'εξουσίας', εφόσον είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ όλα...
Τέτοιος λαός είμαστε, τέτοιους πολιτικούς έχουμε, τέτοια τύχη μας αξίζει...Οφτόπικ.
Τα πιο αντιλαϊκά μέτρα, τα παίρνουν αριστερές κυβερνήσεις. Και μην ακούσω πως η τωρινή κυβέρνηση δεν είναι αριστερή.
Όσο η ψήφος μας θα είναι αγανάκτησης, δεν πρόκειται να δούμε στον τόπο καμία βελτίωση.-
Αν μετά από όλα αυτά δεν μπορούμε να διακρίνουμε το μη χείρον, τότε συμφωνώ πως τα πράγματα δεν πρόκειται να γίνουν καλύτερα... Όταν ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε στρατηγικά, όχι μέχρι τη μύτη μας, τότε, ίσως, μπορεί κάτι να γίνειΓια να σε βοηθήσω λίγο με την απόφαση του ποιός είναι χειρότερος, θα σου πρότεινα να δεις μερικά από τα μακρο στοιχεία της οικονομίας τα οποία προφανώς αντικατοπτρίζονται και στην ποιότητα ζωής μας. Συνέκρινε το 2014 με το 2016. Δε λέω ότι τότε είμασταν καλά σε καμία περίπτωση. Απλά παραθέτω στοιχεία για το πότε είμασταν λιγότερο κακά...
Οντόπικ
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εφόσον έχουν καιρό 1 χρόνο, δεν κάθονται να σχεδιάσουν ένα σύστημα που να λαμβάνει υπόψη πολλούς παράγοντες στα τέλη. Αξία οχήματος, και ρύποι θα μπορούσαν να είναι μερικοί από αυτούς.
Τα διανυθέντα χιλιόμετρα δεν έχει νόημα να μπουν στο παιχνίδια κατ' εμέ. Τα πιάνεις με το φόρο στα καύσιμα. -
Και που είσαι ακόμα. Έχετε δει συντελεστές έκτακτης εισφοράς για τα φετινά εισοδήματα; ασφαλιστικές εισφορές για εε; δεν θα μείνει σεντ στην τσέπη.
-
'παίζει';;;
Τέτοιος λαός είμαστε, τέτοιους πολιτικούς έχουμε, τέτοια τύχη μας αξίζει...Οφτόπικ.
Τα πιο αντιλαϊκά μέτρα, τα παίρνουν αριστερές κυβερνήσεις. Και μην ακούσω πως η τωρινή κυβέρνηση δεν είναι αριστερή.
Όσο η ψήφος μας θα είναι αγανάκτησης, δεν πρόκειται να δούμε στον τόπο καμία βελτίωση.-
Αν μετά από όλα αυτά δεν μπορούμε να διακρίνουμε το μη χείρον, τότε συμφωνώ πως τα πράγματα δεν πρόκειται να γίνουν καλύτερα... Όταν ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε στρατηγικά, όχι μέχρι τη μύτη μας, τότε, ίσως, μπορεί κάτι να γίνειΓια να σε βοηθήσω λίγο με την απόφαση του ποιός είναι χειρότερος, θα σου πρότεινα να δεις μερικά από τα μακρο στοιχεία της οικονομίας τα οποία προφανώς αντικατοπτρίζονται και στην ποιότητα ζωής μας. Συνέκρινε το 2014 με το 2016. Δε λέω ότι τότε είμασταν καλά σε καμία περίπτωση. Απλά παραθέτω στοιχεία για το πότε είμασταν λιγότερο κακά...
Οντόπικ
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εφόσον έχουν καιρό 1 χρόνο, δεν κάθονται να σχεδιάσουν ένα σύστημα που να λαμβάνει υπόψη πολλούς παράγοντες στα τέλη. Αξία οχήματος, και ρύποι θα μπορούσαν να είναι μερικοί από αυτούς.
Τα διανυθέντα χιλιόμετρα δεν έχει νόημα να μπουν στο παιχνίδια κατ' εμέ. Τα πιάνεις με το φόρο στα καύσιμα.Λυπάμαι αλλά αδυνατώ να μπω σε αυτή τη σύγκριση! Σκατά ήταν τα πράγματα και το 2014, σκατά είναι και το 2016!
Ασύγκριτες οι ευθύνες των 2 κομμάτων που κυβέρνησαν επί 40 χρόνια και μας έφτασαν ως εδώ, ψεύτες και απατεώνες και άσχετοι και ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ αυτοί που μας κυβερνούν τώρα...Στέφανε...ουκ αν λάβης παρά του μη έχοντος....
Λεφτά στην τσέπη για τους περισσότερους δεν υπάρχουν ούτως ή άλλως...
Όσο αυξάνονται οι φόροι, τόσο μειώνεται η εισπραξιμότητα...το ξέρει και ο πλέον ανίδεος πια... -
Emperor,
αν ακολουθήσω τη θεώρησή σου, τότε η ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έκαναν κάτι κακό, απλά δεν έκαναν τίποτα καλό. Και είμαστε στα ίδια σκατά (όπως είπες).Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι πολύ διαφορετική. Τα μακρο στοιχεια της οικονομίας μιλούν από μόνα τους. Δυστυχώς η ζημιά που έγινε με τη 'διαπραγμάτευση', με τa capital controls, με τις κλειστές τράπεζες, με την περαιτέρω πτώση της κατανάλωσης, με τα νεα λουκέτα, με τη Βουλγαροποίηση πολλών ΕΕ για να γλιτώσουν το 60% φορολόγηση κτλ κτλ είναι τεράστια. Και μας πήγε πίσω ΠΟΛΛΑ χρόνια. Τόσα πολλά που αυτοί που έλεγαν στις εκλογές του 2015 'ε καλά, ας έρθει ο Αλέξης, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε' έχασαν ακόμα περισσότερα και θα πληγούν πολύ πιο έντονα το 2017...
Θυμίζω πως τα μέτρα που είχαν σκοπό να πάρουν το 2014 δεν είναι ούτε το 1 χιλιοστό αυτών που πήραμε με το 3ο μνημόνιο και που θα παρθούν και με το 4ο.
Σχετικά με το σχόλιο της αριστεροσύνης, παρακαλώ μπορείς να μου πεις το παράδειγμα μιας αριστερής οικονομίας που ευημέρησε διαχρονικά; Που αναπτύχθηκε; Που εξελίχθηκε; Νομίζω οτι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αριστεράς. Λίγο πιο αριστερά υπάρχουν τα τανκς και η Σιβηρία.
Πάντως, και το κλείνω εδώ, είναι κρίμα μετά από τόσα χρόνια μ@λ@κίας (1980 και μετά) ακόμα να μην μπορούμε να ξεχωρίσουμε απλά πράγματα.
-
Emperor,
αν ακολουθήσω τη θεώρησή σου, τότε η ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έκαναν κάτι κακό, απλά δεν έκαναν τίποτα καλό. Και είμαστε στα ίδια σκατά (όπως είπες).Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι πολύ διαφορετική. Τα μακρο στοιχεια της οικονομίας μιλούν από μόνα τους. Δυστυχώς η ζημιά που έγινε με τη 'διαπραγμάτευση', με τa capital controls, με τις κλειστές τράπεζες, με την περαιτέρω πτώση της κατανάλωσης, με τα νεα λουκέτα, με τη Βουλγαροποίηση πολλών ΕΕ για να γλιτώσουν το 60% φορολόγηση κτλ κτλ είναι τεράστια. Και μας πήγε πίσω ΠΟΛΛΑ χρόνια. Τόσα πολλά που αυτοί που έλεγαν στις εκλογές του 2015 'ε καλά, ας έρθει ο Αλέξης, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε' έχασαν ακόμα περισσότερα και θα πληγούν πολύ πιο έντονα το 2017...
Θυμίζω πως τα μέτρα που είχαν σκοπό να πάρουν το 2014 δεν είναι ούτε το 1 χιλιοστό αυτών που πήραμε με το 3ο μνημόνιο και που θα παρθούν και με το 4ο.
Σχετικά με το σχόλιο της αριστεροσύνης, παρακαλώ μπορείς να μου πεις το παράδειγμα μιας αριστερής οικονομίας που ευημέρησε διαχρονικά; Που αναπτύχθηκε; Που εξελίχθηκε; Νομίζω οτι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αριστεράς. Λίγο πιο αριστερά υπάρχουν τα τανκς και η Σιβηρία.
Πάντως, και το κλείνω εδώ, είναι κρίμα μετά από τόσα χρόνια μ@λ@κίας (1980 και μετά) ακόμα να μην μπορούμε να ξεχωρίσουμε απλά πράγματα.
citastak μην βάζεις σε παρακαλώ λόγια στο στόμα μου! (επειδή το κείμενο είναι γραπτός λόγος σπεύδω να τονίσω ότι το ύφος όσων γράφω δεν έχει καμιά οργή ή θυμό, απλά δεν θέλω να αλλοιώνονται όσα γράφω)
- Δεν έγραψα πουθενά ότι οι 'ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έκαναν κάτι κακό, απλά δεν έκαναν τίποτα καλό'. Τους χαρακτήρισα ήδη απατεώνες και ψεύτες και άσχετους. Προσθέτω ότι έχουν κάνει και εξακολουθούν να κάνουν τεράστια λάθη.
- Συμφωνώ με το ότι τα λάθη της τωρινής κυβέρνησης τα πληρώνουμε ήδη. Διαφωνώ με το ότι τα λάθη τους είναι ισάξια με των προηγούμενων 40 χρόνων. Λυπάμαι, αλλά αυτή τη χώρα την κατέστρεψαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Αυτοί μας έφεραν στην πτώχευση και το ξεπούλημα της χώρας και ευθύνονται κατά 90% για το σημερινό χάλι. Δεν μπορώ να βάλω στην ίδια ζυγαριά τα 40 χρόνια με τα...2. Δεν είμαι Συριζαίος, δεν είμαι ΑΝΕΛ. Τους θεωρώ ανίκανους και άχρηστους. Πιστεύω ότι πρέπει να φύγουν από την εξουσία. Αλλά δεν βλέπω και εναλλακτική λύση. Ιδίως η προοπτική της ΝΔ (ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει καν...) μου προκαλεί εμετική διάθεση...Εύχομαι να εμφανιστεί κάποια στιγμή κάποιο άλλο πρόσωπο και κόμμα που να αποτελεί διέξοδο...
- Δεν θεωρώ τον εαυτό μου αριστερό. Ούτε πιστεύω ότι τα καθεστώτα αυτά πέτυχαν.
Από την άλλη και το καπιταλιστικό σύστημα απέτυχε παταγωδώς. Το βλέπουμε σε όλον τον πλανήτη, εφόσον όλες οι χώρες χρωστούν δις ή τρις. Οι καπιταλιστές είναι πάντα αχόρταγοι. Αν διατηρούσαν ένα κοινωνικό πρόσημο στην πολιτική τους δεν θα έφταναν εδώ τα πράγματα. Αλλά ο άνθρωπος δεν χορταίνει ποτέ...
Σίγουρα δεν είμαι δεξιός και δεν θα ψηφίσω ποτέ δεξιά. Ψήφισα στο δημοψήφισμα αυτό που ψήφισε και η πλειοψηφία. Μου το γύρισαν ανάποδα. Για ποιον λόγο να ξαναπάω; - Η πολιτική που βλέπουμε τώρα δεν είναι αριστερή πολιτική. Είναι καπιταλιστική. Άρα οι Συριζανέλ δεν είναι αριστερή κυβέρνηση.
Σύντομα τα προβλήματα της παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής οικονομίας θα αποδειχθούν τόσο μεγάλα που το ζήτημα-Ελλάδα θα μοιάζει με σταγόνα στον ωκεανό. Το αν αυτό θα αποδειχθεί καλό ή κακό θα το μάθουμε σύντομα. Το βέβαιο είναι ότι η Ευρώπη όπως την ξέρουμε έχει τελειώσει οριστικά. Είτε θα αλλάξει τελείως, είτε θα διαλυθεί ολοσχερώς...
-
Απετυχε ένα συστημα που σου εχει επιτρεψει να σπουδασεις, να κανεις οικογενεια, να ζεις σε ανετο σπιτι, να οδηγας καινουριο ακριβο αμαξι πολυτελειας και γενικα να κανεις μια ανετη ζωη?
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Απετυχε ένα συστημα που σου εχει επιτρεψει να σπουδασεις, να κανεις οικογενεια, να ζεις σε ανετο σπιτι, να οδηγας καινουριο ακριβο αμαξι πολυτελειας και γενικα να κανεις μια ανετη ζωη?Δεν κάνω άνετη ζωή.
Με βάση επιστημονικά δεδομένα θα έπρεπε να δουλεύω 6ωρο, να παίρνω 2πλάσιο μισθό, να μην πληρώνω για υγεία-παιδεία κλπ κλπ.
Αν εσύ ή ο Βασίλης έτυχε να ανήκετε σε άλλο κοινωνικό στρώμα ή τάξη, δεν σημαίνει αυτόματα ότι ο Καπιταλισμός δουλεύει για όλους. Προσέφερε ότι ήταν να προσφέρει (αύξηση παραγωγής και κοινωνικοποίησης της διαδικασίας παραγωγής) και πρέπει να έρθει κάτι άλλο που θα προσφέρει αυτό που δεν μπορεί να προσφέρει ο Καπιταλισμός (παραπάνω αύξηση παραγωγής και κοινωνικοποίησης του αποτελέσματος της παραγωγής) -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Απετυχε ένα συστημα που σου εχει επιτρεψει να σπουδασεις, να κανεις οικογενεια, να ζεις σε ανετο σπιτι, να οδηγας καινουριο ακριβο αμαξι πολυτελειας και γενικα να κανεις μια ανετη ζωη?Για να μιλήσω μόνο για Ελλάδα:
Σήμερα έχουμε τους μισούς Έλληνες άνεργους, άλλους τόσους στα όρια της φτώχειας ή κάτω από αυτά, οι περισσότεροι από όσους εργάζονται υπο-απασχολούνται ή υπο-αμείβονται, πάνω από 4000 Έλληνες έχουν αυτοκτονήσει τα τελευταία χρόνια, οι μισοί ή και περισσότεροι Έλληνες χρωστάνε και οι περισσότεροι από αυτούς αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους. Κάθε εργασιακό δικαίωμα εξαφανίζεται. Παιδεία - υγεία στο μηδέν. Οι μορφωμένοι νέοι εγκαταλείπουν τη χώρα, τα καλύτερα μυαλά φεύγουν από την Ελλάδα...
Η χώρα μας είναι χρεοκοπημένη εδώ και χρόνια και δεν πρόκειται να αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της ζώντας διαρκώς με δανεικά. Βρίσκεται υπό κατοχή καθώς άλλοι αποφασίζουν για εμάς σχεδόν για όλα τα θέματα. Ξεπουλιέται για πενταροδεκάρες και έτσι όπως πάμε σε λίγο καιρό όσα βλέπουμε γύρω μας θα ανήκουν σε ξένους και θα είναι περιφραγμένα με συρματοπλέγματα και ταμπελίτσα 'απαγορεύεται η πρόσβαση-ιδιωτικός χώρος'.Αυτά - και άλλα πολλά που δεν έγραψα - να τα θεωρήσω επιτυχία; Ή να κοιτάζω μόνο τον εαυτό μου (πλούσιος δεν είμαι ασφαλώς, απλά έχω 2 δουλειές - ακόμη... - και δεν χρωστάω);
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Με βάση επιστημονικά δεδομένα θα έπρεπε να δουλεύω 6ωρο, να παίρνω 2πλάσιο μισθό, να μην πληρώνω για υγεία-παιδεία κλπ κλπ....και πρέπει να έρθει κάτι άλλο που θα προσφέρει αυτό που δεν μπορεί να προσφέρει ο Καπιταλισμός (παραπάνω αύξηση παραγωγής και κοινωνικοποίησης του αποτελέσματος της παραγωγής)Ναι, η λύση είναι προφανής
-
Απετυχε ένα συστημα που σου εχει επιτρεψει να σπουδασεις, να κανεις οικογενεια, να ζεις σε ανετο σπιτι, να οδηγας καινουριο ακριβο αμαξι πολυτελειας και γενικα να κανεις μια ανετη ζωη?
Για να μιλήσω μόνο για Ελλάδα:
Σήμερα έχουμε τους μισούς Έλληνες άνεργους, άλλους τόσους στα όρια της φτώχειας ή κάτω από αυτά, οι περισσότεροι από όσους εργάζονται υπο-απασχολούνται ή υπο-αμείβονται, πάνω από 4000 Έλληνες έχουν αυτοκτονήσει τα τελευταία χρόνια, οι μισοί ή και περισσότεροι Έλληνες χρωστάνε και οι περισσότεροι από αυτούς αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους. Κάθε εργασιακό δικαίωμα εξαφανίζεται. Παιδεία - υγεία στο μηδέν. Οι μορφωμένοι νέοι εγκαταλείπουν τη χώρα, τα καλύτερα μυαλά φεύγουν από την Ελλάδα...
Η χώρα μας είναι χρεοκοπημένη εδώ και χρόνια και δεν πρόκειται να αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της ζώντας διαρκώς με δανεικά. Βρίσκεται υπό κατοχή καθώς άλλοι αποφασίζουν για εμάς σχεδόν για όλα τα θέματα. Ξεπουλιέται για πενταροδεκάρες και έτσι όπως πάμε σε λίγο καιρό όσα βλέπουμε γύρω μας θα ανήκουν σε ξένους και θα είναι περιφραγμένα με συρματοπλέγματα και ταμπελίτσα 'απαγορεύεται η πρόσβαση-ιδιωτικός χώρος'.Αυτά - και άλλα πολλά που δεν έγραψα - να τα θεωρήσω επιτυχία; Ή να κοιτάζω μόνο τον εαυτό μου (πλούσιος δεν είμαι ασφαλώς, απλά έχω 2 δουλειές - ακόμη... - και δεν χρωστάω);
Aυτο που γραφεις είναι η κατασταση που υπαρχει στην χωρα αυτην την στιγμη. Γιατι νομιζεις ότι εφτασε η χωρα εδώ περα; Τι προτείνεις να γινει στο μελλον για να βελτιωθεί η κατασταση;
-
wantone φίλε μου, είναι τεράστιο το θέμα που συζητάμε και σίγουρα όχι τόσο απλό, ώστε να αναλυθεί σε ένα forum!
Αν ήταν έτσι θα έβρισκαν λύση αυτοί που μας κυβερνούν!
Προφανώς περιγράφω την κατάσταση που επικρατεί, γιατί αυτή είναι αποτέλεσμα ΚΑΙ του συστήματος που έχουμε ΚΑΙ στην Ελλάδα. Τεράστιες ασφαλώς είναι οι ευθύνες του λαού μας και των ηγετών που επέλεξε εδώ και δεκαετίες.
Είμαστε ένας άρρωστος σε νοοτροπία λαός και όλα πιστεύω ότι πρέπει να ξεκινήσουν από την παιδεία μας και την αγωγή μας. Ακόμη και τα σημερινά παιδιά είναι εμποτισμένα με τη νοοτροπία του βολέματος, του βύσματος, της διαφθοράς. Ως εκπαιδευτικός το βλέπω καθημερινά στους μαθητές μου, τους οποίους πασχίζω όσο μπορώ να τους κάνω να δουν λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Φοβάμαι όμως ότι και αυτή η γενιά είναι χαμένη από χέρι. Ίσως, και με πολύ κόπο, αν προσπαθήσουμε να μπολιάσουμε με τελείως διαφορετική νοοτροπία την επόμενη γενιά, ξεκινώντας από τη στάση ζωής απέναντι στην καθημερινότητα, ίσως να μπορεί να υπάρξει ελπίδα για το μέλλον. Η οικογένεια έχει τον πιο σημαντικό ρόλο σε αυτό. Από το πλέον απλό πράγμα, την πιο απλή λεπτομέρεια, θα φτάσεις και στα πιο σημαντικά: από το να μην πετάει το παιδί τα σκουπίδια στον δρόμο, από το να σέβεται στον συνάνθρωπο, από το να μην ανέχεται το ψέμα και την απατεωνιά, από το να βάζει το γενικό καλό πάνω από το ατομικό συμφέρον, από το να ταυτίζει τη δική του πρόοδο με την πρόοδο της κοινωνίας μέσα στην οποία ζει, από το να μην δέχεται τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις, από το να ενδιαφέρεται για τα κοινά και τη δημοκρατία...από...από...από...
Αυτό πιστεύω ότι είναι το πρώτο τόσο μικρό, αλλά και τόσο ΤΕΡΑΣΤΙΟ βήμα...Διαφορετικά, όλα θα μείνουν ίδια...
Τέλη κυκλοφορίας