Oct 25, 2015, 8:18 AM

Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Για μένα παντως τα τέλη κυκλοφοριας δεν εχουν ιδιαίτερο νόημα, θα έπρεπε να ενσωματωθούν στην τιμη των καυσίμων έτσι ωςτε ο καθένας να πληρώνει βαση του ποσο ρυπαίνει και ποσο χρησιμοποιεί το οδικό δίκτυο.
Σε μια πρώτη ματιά το κράτος φαίνεται να χάνει αλλα αν βάλεις όλους αυτούς που δεν πληρώνουν τίποτα γιατι απλώς εχουν καταθέσει πινακίδες και έτσι θα ξανά βγουν στους δρόμους πληρώνοντας έμμεσα λόγω καυσίμων και ΦΠΑ σε ασφάλειες,ΚΤΕΟ,συνεργεία, το κράτος δεν θα βγει χαμένο.
Εγώ θα πρότεινα ενα πράσινο τέλος σε αυτοκινητα παλιάς τεχνολογίας, πχ πισω απο euro 4 ως αντικινητρο στην κυκλοφορία σαπακιων και έμμεσο κίνητρο στην αγορά καινούργιου αυτοκινητου που έτσι και αλλιώς υπέρ φορολογείται προσφέροντας μεγάλα έσοδα στο κράτος.
Τέλος κυκλοφοριας βαση εμπορικής αξίας αποτελεί σαφές αντικινητρο στην αγορά καινούργιου αυτοκινητου κάτι που αποτελεί μεγάλο αυτογκόλ για το κράτος,εκτός και αν θεωρεί οτι εχει ξεζουμισει τόσο τους πολίτες του που πλέον έτσι και αλλιώς η αγορά καινούργιου θα πεθάνει.

bill το ξερω ρε φιλε οτι το εγραψες για να καταργηθουν τα τελη. Εδω αναφερομουν που μου θες αλλα τελη. Δλδ να κοψουμε τα τελη και να αρχισουμε σε αλλους τελη. Δεν εχει τελος αυτη η ιστορια. Αν το αυτοκινητο κρινει το κτεο πως ειναι ασφαλες γιατι να με υποχρεωσει το κρατος, σε αυτες τις εποχες που δεν παιζει ευρω ουτε για δειγμα, να πουλησω το αμαξι μου και να μην μπορω να κανω την δουλεια μου; Για τους ρυπους; Και το ξαναγραφω. Οι επαγγελματιες αυτοκινητιστες και οι εταιριες που εχουν φορτηγα και νταλικες χαρους, δεν ελεγχονται τα οχηματα τους και μολυνουν και ειναι δημοσιοι κινδυνοι σε θεματα ασφαλειας. Κανει κατι η κυβερνηση εκει; Στον μικροαστο πολιτη πουλαει φορολογικους τσαμπουκαδες.
Βαλανε τον ανθρωπο να παρει μεγαλα κυβικα 2000cc (θεωρουνται μεγαλα τεσπα), βαλανε αλλους να παρουν με χαμηλους ρυπους και τωρα δλδ απο πριν ξεκινησαν την τιμωρια. Και δεν βαζουν μυαλο με τις πινακιδες που πηραν στα χερια. Και ερχονται και συνεχιζουν να βρισκους δικαιολογιες και να τιμωρουν. Και ψαχνομαστε μεταξυ μας ποιο ειναι δικαιο μετρο, οταν απεναντι εχουμε παραλογους, ασχετους και αχρηστους κυβερνωντες; Να πω εγω ποιο ειναι το ποιο δικαιο μετρο; Να πανε αυτοι στα τσακιδια και οχι εμεις που μας εχουν του κλωτσου και του μπατσου.