-
Τα τέλη βάσει ρύπων ειναι ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ισχύει και σε άλλες χώρες, δεν αλλάζει τόσο εύκολα.
-
Εγω ακουσα για ΚΤΕΟ 500€ ανεξαρτητως κυβισμου μαζι με Μικελ φρεντοκαπουχυνωγλυκομεαφρογαλα δωρο.
+Κουπονι-δωροεπιταγη για γνωστα πολυκαταστηματα ρουχων! -
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Εγω ακουσα για ΚΤΕΟ 500€ ανεξαρτητως κυβισμου μαζι με Μικελ φρεντοκαπουχυνωγλυκομεαφρογαλα δωρο.
+Κουπονι-δωροεπιταγη για γνωστα πολυκαταστηματα ρουχων!να το πω πιο απλα γιατι βλεπω εχουμε και μικρα παιδια στην παρέα και δεν καταλαβενουν.. φιλος που δουλεβει σε κτεο μου ειπε οτι τους ηρθε ενα χαρτι με φαξ και μεσα στα διαφορα που λεει , γραφει οτι τα Τέλη κυκλοφορίας σε ολα τα αυτοκινητα απο 700 κυβικά και πανω θα πληρώνουν ολοι 300 ευρο και οτι φετος δεν προλαβαν να το εφαρμοσουν αλλα απο του χρονου...
-
Μια φωτοτυπια το χαρτι λοιπον και σκαναρε το να το δουμε.
Οχι τιποτε αλλο, αλλα και στο γραφειο μου ηρθε ενα φαξ το οποιο αναφερει πως χωρις αντιγραφο Ε9 και Ε1 δεν επιτρεπεται επιβιβαση σε πτηση εξωτερικου. Θα ισχυει λενε απο τον Ιουνιο 2015.
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Μια φωτοτυπια το χαρτι λοιπον και σκαναρε το να το δουμε.Οχι τιποτε αλλο, αλλα και στο γραφειο μου ηρθε ενα φαξ το οποιο αναφερει πως χωρις αντιγραφο Ε9 και Ε1 δεν επιτρεπεται επιβιβαση σε πτηση εξωτερικου. Θα ισχυει λενε απο τον Ιουνιο 2015.
οτι να΄ναι... παμε παρακατω...
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Μια φωτοτυπια το χαρτι λοιπον και σκαναρε το να το δουμε.Οχι τιποτε αλλο, αλλα και στο γραφειο μου ηρθε ενα φαξ το οποιο αναφερει πως χωρις αντιγραφο Ε9 και Ε1 δεν επιτρεπεται επιβιβαση σε πτηση εξωτερικου. Θα ισχυει λενε απο τον Ιουνιο 2015.
Nομίζω ότι αυτό ισχύει ήδη, από την 01-12-2014
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Οχι τιποτε αλλο, αλλα και στο γραφειο μου ηρθε ενα φαξ το οποιο αναφερει πως χωρις αντιγραφο Ε9 και Ε1 δεν επιτρεπεται επιβιβαση σε πτηση εξωτερικου. Θα ισχυει λενε απο τον Ιουνιο 2015.
αυτο το εχω ακουσει κ γω.αν εφαρμοστει κ επιπλεον κατι τετοιο δικαιως θα φερουν το γαμμαδιον σε περιβραχιονιο.
οσο για τα τ.κ ..αλλη μια κομπινα μας ετοιμαζουν. -
Αυτο με το 300αρι τέλη για όλους πολύ το γουστάρω!! Θα κυκλοφορούμε πάλι με 3λιτρα . Ντουμπάι λέμε...
Μόνο να προλάβουμε να τσιμπίσουμε κανένα SUV της προκοπής σε τιμή χώμα.
Δυστυχώς όμως μάλλον για ραδιο αρβύλα το κόβω... -
Δυστυχως η νομοθεσια της Ευρωπαικης ενωσης στο θεμα ειναι σαφης (δηλ. 'οποιος ρυπαινει πληρωνει..') και υπερισχυει των νομων του καθε κρατους.
Αρα μου φαινεται λιγο δυσκολο το 300αρι....μιας και ολοι δεν ρυπαινουν το ιδιοΠροσωπικα μιας κι εχω 2λιτρο μου αρεσει το ποσο αυτο αλλα δεν νομιζω ν αρεσει σε πολλες χιλιαδες ιδιοκτητων που πληρωνουν αρκετα λιγοτερα....
Και ειδικα ενοψει εκλογων το βλεπω απιθανο...
Τουλαχιστον ας μας κοψουν τον εξτρα φορο των 440 μπας και χαμογελασουμε λιγο... -
[quote='lpat2001']Δυστυχως η νομοθεσια της Ευρωπαικης ενωσης στο θεμα ειναι σαφης (δηλ. 'οποιος ρυπαινει πληρωνει..') και υπερισχυει των νομων του καθε κρατους.
δεν ισχύει αυτο φιλε (οποιος ρυπαινει πληρωνει..') η πλειοψηφία των αυτοκινητον στην ελλαδα ειναι πριν το 2010 και τωρα ελαχιστοι αγοραζουν καινουρια και τα τελοι ειναι με τα κυβικά για αυτα που ειναι πριν το 2010 . παλια εβλεπα συχνα καινουρια αμαξια τωρα ελάχιστα..(και κατι αλλο αν ηταν οντος οποιος ρυπαινει να πληρωνει ας χαμήλωναν τα τελοι και γιατα υγραεριοκινητα) τα κανουν ετσι ώστε να πληρώνει η πολυψήφια του κοσμου, αν παρουν πολοι αυτοκινητα με χαμηλούς ρυπους που δεν πληρώνουν τελοι τοτε θα τα φορολογησουν και αυτα πιστευω .
-
Φιλε μου Το 'οποιος ρυπαινει πληρωνει..' ειναι το σκεπτικο της νομοθεσιας της Ευρωπαικης ενωσης οπως αυτη θεσπιστηκε μετα το 2009 κι οχι η δικη μου αποψη για τον τροπο απονομης τελων κυκλοφοριας στην Ελλάδα.....
Το πως αυτη εφαρμοζεται απο καθε κρατος ειναι αλλο ευαγγελιο και προφανως στην Ελλάδα η εξυπναδα του 2010 ειναι ενδεικτικη του ποιοι μας κυβερνουν και πως σκεπτονται...
-
Ο χρήστης lpat2001 έγραψε:
Φιλε μου Το 'οποιος ρυπαινει πληρωνει..' ειναι το σκεπτικο της νομοθεσιας της Ευρωπαικης ενωσης οπως αυτη θεσπιστηκε μετα το 2009 κι οχι η δικη μου αποψη για τον τροπο απονομης τελων κυκλοφοριας στην Ελλάδα.....Το πως αυτη εφαρμοζεται απο καθε κρατος ειναι αλλο ευαγγελιο και προφανως στην Ελλάδα η εξυπναδα του 2010 ειναι ενδεικτικη του ποιοι μας κυβερνουν και πως σκεπτονται...
δεν διαφώνησα μαζι σου απλα ηθενα να αναφερω αυτο που μολις ειπες και εσυ για το τι ισχύ εδω σε εμας...εδω στην ελλαδα εχουν δικα τους κολπα...
-
Ο χρήστης nontasDrama έγραψε:
Δυστυχως η νομοθεσια της Ευρωπαικης ενωσης στο θεμα ειναι σαφης (δηλ. 'οποιος ρυπαινει πληρωνει..') και υπερισχυει των νομων του καθε κρατους.
δεν ισχύει αυτο φιλε (οποιος ρυπαινει πληρωνει..') η πλειοψηφία των αυτοκινητον στην ελλαδα ειναι πριν το 2010 και τωρα ελαχιστοι αγοραζουν καινουρια και τα τελοι ειναι με τα κυβικά για αυτα που ειναι πριν το 2010 . παλια εβλεπα συχνα καινουρια αμαξια τωρα ελάχιστα..(και κατι αλλο αν ηταν οντος οποιος ρυπαινει να πληρωνει ας χαμήλωναν τα τελοι και γιατα υγραεριοκινητα) τα κανουν ετσι ώστε να πληρώνει η πολυψήφια του κοσμου, αν παρουν πολοι αυτοκινητα με χαμηλούς ρυπους που δεν πληρώνουν τελοι τοτε θα τα φορολογησουν και αυτα πιστευω .
Εδώ δεν μπορούν να βάλουν στα νέα τέλη κυκλοφορίας πανομοιότυπα αυτοκίνητα που αγοράστηκαν με διαφορά λίγων μηνών, με αποτέλεσμα ενα ιδιο μοντέλο να φορολογείται και με τα 2 καθεστώτα.
Περιμένεις τώρα ένα αμάξι 10ετίας και πάνω να ξέρει το Υπουργείο ποσο θα ρυπαίνει ΑΝ βάλει υγραέριο???
Γιατί ακόμα και άν βάζανε τα ΚΤΕΟ να κάνουνε τέτοιες μετρήσεις , αφενός θα γινόταν της λαδιέρας το κάγκελο απο φακελάκια, αφετέρου ποτέ μα ποτέ δεν θα πλησίαζες καν τιμές ρύπων ανάλογες με αυτές που θα ανακοίνωνε ένας κατασκευαστής..... -
να μην πουμε το γελοιον του θεματος οτι ενας που κανει 50.000 χλμ το χρονο με 99 ρυπους δεν πληρωνει τιποτα ενω ενας με 120 και 5000 πληρωνει 100-120 ευρω ποσο ειναι..
το σωστο βεβαια ειναι να πληρωνουν ολοι....και ποσο μαλον τα ντηζελ με το νανοσωματιδια ... -
Η καλύτερη λύση είναι να καταργηθούν τα τέλη κυκλοφορίας και να ενσωματωθούν στην τιμή των καυσίμων , αφου πέσει σε λογικά επίπεδα. Μια λογική τιμή θα ήταν κάπου στα 1,25- 1,30 για βενζίνη και 1.10 ευρω το λίτρο για πετρέλαιο κίνησης. Έτσι θα πληρώναμε βάσει της χρήσης των δρόμων , αφού αυτό ήταν το πνέυμα των τελών αρχικά , άσχετα αν στην συνέχεια τα λεφτά μπαίναν στα ταμεία του κράτους για να καλύψουν τις μαυρες τρύπες των ελαφροχέρηδων κομματόσκυλων.
-
Ο χρήστης gastone13 έγραψε:
Η καλύτερη λύση είναι να καταργηθούν τα τέλη κυκλοφορίας και να ενσωματωθούν στην τιμή των καυσίμων , αφου πέσει σε λογικά επίπεδα. Μια λογική τιμή θα ήταν κάπου στα 1,25- 1,30 για βενζίνη και 1.10 ευρω το λίτρο για πετρέλαιο κίνησης. Έτσι θα πληρώναμε βάσει της χρήσης των δρόμων , αφού αυτό ήταν το πνέυμα των τελών αρχικά , άσχετα αν στην συνέχεια τα λεφτά μπαίναν στα ταμεία του κράτους για να καλύψουν τις μαυρες τρύπες των ελαφροχέρηδων κομματόσκυλων.σωστος........
-
Ο χρήστης gastone13 έγραψε:
Η καλύτερη λύση είναι να καταργηθούν τα τέλη κυκλοφορίας και να ενσωματωθούν στην τιμή των καυσίμων , αφου πέσει σε λογικά επίπεδα. Μια λογική τιμή θα ήταν κάπου στα 1,25- 1,30 για βενζίνη και 1.10 ευρω το λίτρο για πετρέλαιο κίνησης. Έτσι θα πληρώναμε βάσει της χρήσης των δρόμων , αφού αυτό ήταν το πνέυμα των τελών αρχικά , άσχετα αν στην συνέχεια τα λεφτά μπαίναν στα ταμεία του κράτους για να καλύψουν τις μαυρες τρύπες των ελαφροχέρηδων κομματόσκυλων.Όχι βέβαια! Να βάλουμε GPS σε όλα τα οχήματα, όπως κάποτε είχε προταθεί... Πως θα βγάλουν τη μίζα τους άλλωστε μερικά κομματόσκυλα...
-
Εάν θέλω να πάρω πινακίδες πχ για 2 μήνες, μπορώ εφέτος;
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Εάν θέλω να πάρω πινακίδες πχ για 2 μήνες, μπορώ εφέτος;Όταν λες εφέτος τι εννοείς; 2014; Για ποιούς δύο μήνες και ποιάς χρονιάς μιλάς;
Σε τέλη κυκλοφορίας φαντάζομαι αναφέρεσαι.
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Η καλύτερη λύση είναι να καταργηθούν τα τέλη κυκλοφορίας και να ενσωματωθούν στην τιμή των καυσίμων , αφου πέσει σε λογικά επίπεδα. Μια λογική τιμή θα ήταν κάπου στα 1,25- 1,30 για βενζίνη και 1.10 ευρω το λίτρο για πετρέλαιο κίνησης. Έτσι θα πληρώναμε βάσει της χρήσης των δρόμων , αφού αυτό ήταν το πνέυμα των τελών αρχικά , άσχετα αν στην συνέχεια τα λεφτά μπαίναν στα ταμεία του κράτους για να καλύψουν τις μαυρες τρύπες των ελαφροχέρηδων κομματόσκυλων.
Όχι βέβαια! Να βάλουμε GPS σε όλα τα οχήματα, όπως κάποτε είχε προταθεί... Πως θα βγάλουν τη μίζα τους άλλωστε μερικά κομματόσκυλα...
Ξέρεις είναι και κάτι προσωπικά δεδομένα στη μέση , ελευθερία του ατόμου και κατι άλλα ψιλλά γράμματα...
Υ.Γ To GPS θα είναι SIEMENS????
Τέλη κυκλοφορίας