-
Αν έχει πινακίδες πρέπει να πληρώνει τα τέλη. 'Τέλη κυκλοφορίας και στάθμευσης' λέγονται.
Απ' όσο ξέρω, η διαδικασία να το απομακρύνει ο δήμος γιατί μολύνει είναι πιο πολύπλοκη. Αν έχει πινακίδες, ο ιδιοκτήτης είναι γνωστός και τον ειδοποιεί ο δήμος. Αν αυτός το μετακινήσει, πρέπει να περάσουν δυο μήνες και να ξαναρχίσει τη διαδικασία ο δήμος. Αν δεν έχει πινακίδες θεωρείται εγκαταλελλημένο και θα έπρεπε να το μαζέψει επίσης δυο μήνες από τότε που έβαλε την προειδοποίηση. Αν μετακινηθεί σε άλλη θέση (και δεν νομίζω να θεωρείται άλλη θέση 4 μέτρα πιο πέρα) η διαδικασία αρχίζει από την αρχή. Εκτός αν έχει καταθέσει τις πινακίδες και το έχει αφήσει στον δρόμο. Οπότε μια καρφωτή στο υπουργείο συγκοινωνιών ότι δεν το έχει σε ιδιωτικό χώρο όπως υποχρεούται θα φέρει άμεσα αποτελέσματα.
-
Καλά δε ζητούσα τίποτα άλλο;Το μεσημέρι έφυγα για δουλειά και το βράδυ που γύρισα το αμάξι έλειπε. Και δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα τελικά αυτό το φόρουμ είναι μαγικό.
-
εδώ μέσα.
Σε λίγο θα δίνουμε και λογαριασμό κάθε πότε κινουμε το όχημα μας.
-
Πάντως το ότι ένα αυτοκίνητο πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και έχει πινακίδες δεν σημαίνει ότι μπορείς να το παρκάρεις σε δημόσιο δρόμο για όσο θές μετά τις 30 μέρες θεωρείται και αυτό εγκαταλελειμμένο.
https://www.e-nomothesia.gr/kat-periballon/apobleta/pd-116-2004.html
Ο δήμος Αθηναίων μάζεψε αυτοκίνητο γνωστού μου που το είχε παρκαρισμένο νόμιμα για 6 μήνες επειδή δεν μπορούσε να το οδηγήσει λόγο κάποιου χειρουργείου και έστειλαν τις πινακίδες για καταστροφή αναγκάζοντας τον να βγάλει καινούργιες.
-
Δεν τον ειδοποίησαν πρώτα; Αφού είχε πινακίδες ήξεραν πώς να τον βρούν και ήταν υποχρεωμένοι.
-
Η μόνη ειδοποίηση που υπήρξε ήταν το κλασικό αυτοκόλλητο εγκαταλελειμμένου που κολλάνε πάνω στο αυτοκίνητο το όποιο επειδή δεν έβγαινε από το σπίτι δεν είδε...
-
Σε λίγο θα δίνουμε και λογαριασμό κάθε πότε κινουμε το όχημα μας.
Εννοείται ότι θα δίνουμε λογαριασμό. Εδώ η google και η apple ξέρει που βρισκόμαστε και που κινούμαστε κάθε δευτερόλεπτο.
Το παρατημένο όχημα 4 χρόνια με σκασμένα λάστιχα και κινητήρα που δε θα παίρνει μπρος ποια δυνατότητα έχει να κυκλοφορήσει;
-
ο κινητήρας βενζίνη,αλλά αυτό αφορά τον ιδιοκτήτη του.
-
τις πινακίδες,και πόσοι πήραν πίσω τα ψιλά από τις ασφαλιστικές;
-
Ανακοινωσαν πως οσους μήνες θελεις να κινείς το αμαξι σου,
τόσους μήνες θα πληρώνεις και τέλη
( κοινώς -> αναλογικά )!
ΟΜΩΣ ΡΩΤΑΩ ( γιατι κατι ειχα διαβασει )
Αν βγάλω πινακίδες Ιουνιο - Ιουλιο - Αυγουστο
πληρωνω τα 3/12 των τελών....
ΑΝ ΞΑΝΑΘΕΛΗΣΩ να βγαλω πινακίδες ΜΟΝΟ για Νοεμβριο
θα πληρώσω ΜΟΝΟ Νοεμβριο;;;
γιατι διαβασα πως την 2η φορα που θα βγάλεις πινακίδες μέσα στην ίδια χρονιά θα πληρώσεις τα τέλη ολόκληρης της χρονιάς!!!
Τι ισχύει τελικά;;; -
Τα απαντησες μονος σου ....
ΑΝ ΞΑΝΑΘΕΛΗΣΩ να βγαλω πινακίδες ΜΟΝΟ για Νοεμβριο
θα πληρώσω ΜΟΝΟ Νοεμβριο;;;
γιατι διαβασα πως την 2η φορα που θα βγάλεις πινακίδες μέσα στην ίδια χρονιά θα πληρώσεις τα τέλη ολόκληρης της χρονιάς!!!
Τι ισχύει τελικά;;;Μια φορα τον χρονο θα μπορεις να τις παιρνεις,
Αν ξαναθελησεις τον Νοεμβριο , δεν γινεται . Θα αναγκαστεις να πληρωσεις τα τελη ολοκληρης της χρονιας
-
Moνο μια φορα μπορεις να το κανεις απο οτι εχω καταλαβει. Και δηλωνεις τους μηνες που θελεις. Μετα του χρονου παλι.
-
Επειδή έχω χάσει τη μπάλα με τους καινούργιους κανονισμούς, το Clio Diesel 1.5 DCi τελευταία έκδοση απαλλάσσεται απο τέλη κυκλοφορίας ή οχι, και αν οχι υπάρχει κάποιο diesel ή με εργοστασιακό LPG στην supermini κατηγορία που να μην πληρώνει τέλη;
-
Λογικά το Clio LPG ΔΕΝ πληρώνει τέλη.
-
Αρα και το sandero.
-
Επειδή έχω χάσει τη μπάλα με τους καινούργιους κανονισμούς, το Clio Diesel 1.5 DCi τελευταία έκδοση απαλλάσσεται απο τέλη κυκλοφορίας ή οχι, και αν οχι υπάρχει κάποιο diesel ή με εργοστασιακό LPG στην supermini κατηγορία που να μην πληρώνει τέλη;
Το peugeot 208 diesel
-
Καλησπέρα σας,
Ειχα δηλωσει ψηφιακη ακινησια για το 2022 για το αυτοκίνητο της συζυγου μιας και ειχε εταιρικο για τη σεζον. Το ειχα δηλωσει σε ακινησια στις 28/2 μιας και ειχε παρει παραταση οπως και το 21.
Προσπαθω να κανω ψηφιακη αρση και να πληρωσω τα τελη για τους δυο μηνες που εμειναν, αλλα στο ειδοποιητηριο μου εμφανιζει για ολο το ετος, δηλαδη 300€.
Δεν ισχυει με τον μηνα η πληρωμη τελων?
Δεν βλεπω καπου επιλογη για να πληρωσω για τους μηνες που θελω, μονο για ολοκληρο το ετος μου βγαζει καθως και για τα ασφάλιστρα.
Να το αγνοησω και να κανω καταθεση μονο τους δυο μηνες η δεν ισχυει "με τον μηνα" ;
Ευχαριστώ
-
@tommygr-0 said in Τέλη κυκλοφορίας:
Καλησπέρα σας,
Ειχα δηλωσει ψηφιακη ακινησια για το 2022 για το αυτοκίνητο της συζυγου μιας και ειχε εταιρικο για τη σεζον. Το ειχα δηλωσει σε ακινησια στις 28/2 μιας και ειχε παρει παραταση οπως και το 21.
Προσπαθω να κανω ψηφιακη αρση και να πληρωσω τα τελη για τους δυο μηνες που εμειναν, αλλα στο ειδοποιητηριο μου εμφανιζει για ολο το ετος, δηλαδη 300€.
Δεν βλεπω καπου επιλογη για να πληρωσω για τους μηνες που θελω, μονο για ολοκληρο το ετος μου βγαζει καθως και για τα ασφάλιστρα.
Να το αγνοησω και να κανω καταθεση μονο τους δυο μηνες η δεν ισχυει "με τον μηνα" ;
Ευχαριστώ
Υποψιάζομαι ότι επειδή το αυτοκίνητο κινήθηκε μέσα στο 2022, το σύστημα θεωρεί αυτή την άρση σαν δεύτερη.
Ξέρω ότι με την δεύτερη άρση, υποχρέωση είναι η καταβολή ολοκλήρου του ποσού σε τέλη και ασφάλιστρα. -
Βγηκαν στο site τα εντυπα πληρωμής. Σε καλη μερια.
-
@tommygr-0 said in Τέλη κυκλοφορίας:
Καλησπέρα σας,
Ευχαριστώ
επειδη το ψάχνω κι εγω αυτο ακριβως θέλει η ψηφιακή κατάθεση να γίνει εως και 31/12/2022 και οχι μεσα στο διμηνο του 2023 !
Τέλη κυκλοφορίας