-
ερωτήματα.
Αν σε σταματήσει η τροχαία με ηλεκτρονικα κατατεθειμενες πινακίδες στο όχημα σου να κινείσαι και είναι ακόμα ασφαλισμένο τι γινεται;
Αν πάλι σε σταματήσει η τροχαία με ηλεκτρονικα κατατεθειμενες πινακίδες στο όχημα σου να κινείσαι και να μην είναι ασφαλισμένο τι γίνεται;
-
Το να έχεις ασφαλισμένο το αυτοκίνητο δεν αποτελεί πρόβλημα, και για σύντομη ακινησία κανα δυο μηνων, δεν υπάρχει κίνητρο να διακόψεις την ασφάλιση, ειδικά αν δεν το βάλεις σε κελιστό γκαράζ.
Το να μην έχεις ασφαλισμένο αμάξι σε κυκλοφορία, είναι γνωστό πρόβλημα, δεν χρειάζεται ανάλυση...
Το να έχεις πληρωμένη ασφάλεια αλλά να κυκλοφορείς 'χωρίς πινακίδες' είναι τζάμπα λεφτά, καθώς αν τη χρειαστείς η ασφαλιστική δεν θα σου καλύψει τίποτα, πέρα απ΄τη παράβαση ως προς τη τροχαία, φαντάζομαι πως πλέον δεν είναι 'εξ αμελείας' ότι κακό κάνεις αλλά θα θεωρηθεί πως είχες δόλο και μεγάλες ποινικές κυρώσεις .
-
αυτό που εγώ βλέπω είναι μια εξοργιστικη εύνοια μιας κρατικής υπηρεσίας προς κάποιες ιδιωτικές εταιρίες που εγείρει κάποια ερωτηματικά...
-
αυτό που εγώ βλέπω είναι μια εξοργιστικη εύνοια μιας κρατικής υπηρεσίας προς κάποιες ιδιωτικές εταιρίες που εγείρει κάποια ερωτηματικά...
Κάνεις ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων και κατόπιν κανεις ακύρωση του ασφαλιστηρίου σου και σου επιστρέφουν τα χρήματα του υπολοίπου του ασφαλίσματος πίσω. Ετσι γίνεται και στην κατάθεση πινακίδων δια ζώσης. Δεν αλλάζει κάτι.
-
Η υπηρεσία του κράτους όμως γιατί ζητάει μόνο τη έναρξη ασφάλισης σαν δικαιολογητικό παραλαβης
και όχι και τη λήξη ασφάλισης σαν δικαιολογητικό παράδοσης;Αυτό ρωτάω.
(παρεμπιπτόντως στη κατάθεση πινακίδων δια ζώσης δεν κρατάει ο πολίτης τις πινακίδες σπίτι του)
-
Η υπηρεσία του κράτους όμως γιατί ζητάει μόνο τη έναρξη ασφάλισης σαν δικαιολογητικό παραλαβης
και όχι και τη λήξη ασφάλισης σαν δικαιολογητικό παράδοσης;Αυτό ρωτάω.
(παρεμπιπτόντως στη κατάθεση πινακίδων δια ζώσης δεν κρατάει ο πολίτης τις πινακίδες σπίτι του)
Στην ουσία σου απάντησε ο piliourits.
Όταν καταθέτεις πινακίδες, το αμάξι το έχεις.Οπότε μπορείς/θέλεις να συνεχίζεις να το ασφαλίζεις σαν περιουσία (δεν το ξέρω,αλλά πιθανά κάποιες ασφαλιστικές να δέχονται να το ασφαλίσουν υπό όρους).
Όταν παίρνεις πινακίδες για να το κυκλοφορήσεις είναι ικανή κι αναγκαία συνθήκη η ασφάλιση. Κι όχι η ασφάλεια κλοπής,αλλά της αστικής ευθύνης εφ'όσον κινείται στο δρόμο.
-
για να γίνω κατανοητός.
Αν αύριο η κρατική υπηρεσία (ΑΑΔΕ) αποφασίσει ένα από τα δικαιολογητικά για την ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων να είναι η διακοπή συμβολαίου με την ιδιωτική (ασφαλιστική) εταιρεία τι θα αλλάξει πρακτικά;
Όποιος είναι να καταθέσει ηλ/κα πινακίδα παλι θα τη καταθέσει,με μια μικρή διαφορά:
Κάτι εκατομμύρια ευρώ θα γυρίσουν στις τσέπες των πολιτών αντί να μείνουν στις ασφαλιστικές.
Βεβαια,η ΑΑΔΕ το κάνει αβαβά...
-
για να γίνω κατανοητός.
Αν αύριο η κρατική υπηρεσία (ΑΑΔΕ) αποφασίσει ένα από τα δικαιολογητικά για την ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων να είναι η διακοπή συμβολαίου με την ιδιωτική (ασφαλιστική) εταιρεία τι θα αλλάξει πρακτικά;
Όποιος είναι να καταθέσει ηλ/κα πινακίδα παλι θα τη καταθέσει,με μια μικρή διαφορά:
Κάτι εκατομμύρια ευρώ θα γυρίσουν στις τσέπες των πολιτών αντί να μείνουν στις ασφαλιστικές.
Βεβαια,η ΑΑΔΕ το κάνει αβαβά...
Μα τι λες τωρα? ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ή ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΣ κάποιος και δεν ακυρώσει το συμβόλαιό του φταίει το κράτος ή η ασφαλιστική??? !!!! Ειναι καθαρά στο χέρι του να ακυρώσει... δεν τον υποχρεώνει κανένας να συνεχίσει την στιγμή που ΔΕΝ καλυπτεται ΔΙΟΤΙ όχημα χωρίς πινακίδες ΔΕΝ ασφαλίζεται.-
-
Έχεις δικαίωμα να κυκλοφορείς το αμάξι μέχρι να καταθέσεις τις πινακίδες. Και αν έχεις δικαίωμα να κυκλοφορείς το αμάξει πρέπει να έχεις ασφάλεια. Οπότε την ασφάλεια πρέπει να την ακυρώσεις μετά την κατάθεση των πινακίδων. Αλλιώς το αυτοκίνητο θα είναι ανσφάλιστο. Τι δεν καταλαβαίνεις;
-
Μα έχεις τη δυνατότητα με το που καταθέτεις πινακίδες, να σταματήσεις την ασφάλιση ή αν θες να την συνεχίσεις μόνο ως ασφάλεια κλοπής (υποθέτω με το VIN του αμαξιού).Τι το ενδιαφέρει το κράτος τι θα αποφασίσεις εσύ με μια ιδιωτική εταιρεία;
Στην άλλη περίπτωση -αν έχεις πάρει τις πινακίδες κυκλοφορίας- μπορείς να κυκλοφορήσεις σε δημόσιους δρόμους,(κατά τη λογική του, να χρησιμοποιήσεις δηλαδή τις δομές του),οπότε και σε αναγκάζει να έχεις τουλάχιστον ασφάλιση αστικής ευθύνης έναντι ατυχημάτων.
-
Εξάλλου πιος σώφρων άνθρωπος θα καταθέσει πινακίδες για να μην πληρώσει τα τέλη και θα αφήσει το αυμβόλαιο να 'τρέχει'?
Κανένας. Όλοι ακυρώνουν.
-
Η μη απαίτηση απο την ΑΑΔΕ προσκομισης αποδεικτικού διακοπής ασφαλισης ευνοεί κάποιες ιδιωτικές (ασφαλιστικές) εταιρείες ναι η όχι;
-
Όχι.
-
Αφού δεν ευνοούνται οι ασφαλιστικές εταιρίες ,ας πάει σήμερα ο ΑΑΔΕ για τα μάτια του κόσμου τουλάχιστο ,να βάλει το συγκεκριμένο δικαιολογητικό στα απαιτουμενα για παράδοση πινακίδων.
Έτσι θα αναγκαστεί να πάει να πάρει ο κάθε πολίτης τα δύο,πεντε,δέκα,είκοσι ευρώ του πίσω από τις εταιρείες.
Πόσοι είπαμε θα είναι αυτοί που θα καταθέσουν πινακίδες φέτος;
-
Μέχρι και τη στιγμή που καταθέτεις τις πινακίδες έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να έχεις ασφάλεια. ΔΕΝ επιτρέπεται να ακυρώσεις την ασφάλεια πριν καταθέσεις τις πινακίδες.
-
Ρε συ ΠΕΤΑ, τι κόλλημα έχεις φάει; Προσπαθείς να αποδείξεις ότι το κράτος κάνει αβάντες στις ασφαλιστικές εταιρίες επειδή δεν ζητάει διακοπή της ασφάλισης; Αβάντες θα έκανε άμα απαιτούσε το αυτοκίνητο να είναι ασφαλισμένο όσο είναι σε ακινησία. Το κράτος δεν είναι ο μπαμπάς του κάθε πολίτη για να τον πάρει από το χεράκι και να τον πάει στην ασφαλιστική του να εισπράξει το υπόλοιπο του ανεκτέλεστου συμβολαίου του!
Τελικά με την επιμονή σου δείχνεις απλώς εμμονικός...
-
Δηλαδή εμένα που μου περισσεύουν 20-30 ευρώ γιατί πρέπει να μπω υποχρεωτικά στη διαδικασία διακοπής συμβολαίου;
Θα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που η ασφάλιση ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου είναι επιθυμητή, π.χ. στη πιλοτή.
(για να λέω εγώ πως δεν βλέπω μαμουνιά εκ μέρους της κυβέρνησης στην υπόθεση, μάλλον έτσι θα ναι, θα συμφωνήσουν πολλοί!)
-
Το ερώτημα μου όμως παραμένει ξεκάθαρο και αναπάντητο .
Με το να έχει 'ξεχάσει' η ΑΑΔΕ το δικαιολογητικό διακοπής ασφαλιστικού συμβολαίου τα δύο ,πέντε δέκα ευρώ επιστροφή του καθε πολίτη θα μείνουν στα παιδιά της Μπιάφρα ;στους αόματους της Μποπάλ;στο Ρακόμελο του Παιδιού; ή στα ταμεία των ασφαλιστικών εταιρειών ;
-
Φαντάζομαι πως αν ένας καρδιοπαθής πάρει κάποιο κρατικό επίδομα, θα πρέπει το κράτος να του απαγορεύσει συναλλαγές με σουβλατζίδικα;
Αν εγώ είμαι τρελός και θέλω να συνεχίσω να πληρώνω τον φίλο μου ασφαλιστή γιατί του έχω κοινωνική υποχρέωση και ασφαλίστηκα σε αυτόν, γιατί πρέπει να βγει διάταξη που μου το απαγορεύει;
Εντάξει, κατανοώ την αφετηρία του σκεπτικού σου, αλλά θα ήταν περισσότερο υστερόβουλη σκοπιμότητα να επιβληθεί η αναγκαστική διακοπή συμβολαίου, απ' το να μην επιβληθεί κι ας κάνει ο καθένας ότι νομίζει. Πάντως πληρώνοντας ένα 6μηνο ή ετήσιο συμβόλαιο, παίρνει και λίγο καλύτερη τιμή κάποιος, παρά αν το πάει με το μήνα...
-
Κάποτε το ταμείο διεθνούς ασφάλισης μου έσκασε 3.500€ ...επίσης τώρα που το θυμήθηκα 10000€ για κλοπή πριν 12 χρόνια και κατά καιρούς κάτι ψιλα εε τους τα χαρίζω ευχαρίστως είναι τόσο καλοί μαζί μου !
Τέλη κυκλοφορίας