-
Εδω κυκλοφορούν ότι μηχανάκι θέλουν χωρίς πινακίδες ή με πινακίδες μέσα από τη ρόδα.....
ασφάλιστρο θα ψάξουν -
Γιατι να μην το ψάξουν;αφου ηλεκτρονικά στην εφορία γινεται ο έλεγχος.
-
δεν εννοώ αυτό. Δίκιο έχεις
Προφανώς και είναι εύκολο να το ψάξεις
Λεω όμως ότι εχω βαρεθεί να βλέπω μηχανάκια χωρίς πινακίδες (αρα και χωρίς ασφάλιστρο) -
επρεπε να φαμε 3 μνημονια στο κεφαλι για να ισχύσουν (αν ισχυσει ο νεος τροπος υπολογισμου των Τ.Κ. οπως λενε) καποια αυτονοητα για τον υπολοιπο κοσμο.
Αναλογικοτητα στην πληρωμη ΤΚ
Μηδενισμος (οσο ειναι δυνατον) των ανασφαλιστων
-
Ο νεοελληνας θελει βουρδουλα σε καποια πραγματα,οι στραβοστομιες και τα δεν πλερωνω γω ρε τελειωσανε κυριοι.
-
Πόσα μηχανάκια είδες σήμερα χωρίς πινακίδες? ή με αλλα ντι αλλων πινακίδες κρυμμένες
-
επρεπε να φαμε 3 μνημονια στο κεφαλι για να ισχύσουν
.........
....ακριβώς σε κατι τετοια 'πατησανε'και τα φαγαμε τα 3..και παμε για 'λλα...βεβαια οι καρχαριες τα εφαγαν,τα ψαρακια την πληρωνουν....(και μαλλον βγηκα ) -
Εμείς θα πάμε από τα 280 + 0 (C5 και Fiesta) στα 410 + 90, το σύνολο 500 ευρώπουλα. Δηλαδή 80% πάνω...
Πόσα ΓΤΜΤΜ να βάλω στη σειρά για να ξεθυμάνω ?
-
Ολα αυτά είναι το αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης των μεγάλων αυτοκινήτων
Τωρα που καταθέσανε όλοι πινακίδες πλέον θα πληρώσουν και αυτοί που έχουν μικρά αμάξιαΤο ίδιο θα γίνει και με τον ΕΝΦΙΑ. Το να λέμε ότι κάποιος άλλος θα πληρώσει 5 φορές περισσότερο ΕΝΦΙΑ ή τέλη κυκλοφορίας από εσένα (χωρίς να το ξέρει όταν αγόρασε αμάξι) δε σημαίνει ότι θα το κάνει για καιρό.
Θα τα πουλήσει ή δε θα πληρώσειΑρα εσύ ακόμη και σήμερα πληρώνεις τα μισά από εμένα που έχω ένα αμάξι (που δε βγάζει και ρύπους σε σχέση με τα δικά σου). Αρα απλά και σήμερα σε επιδοτώ να κυκλοφορείς χωρίς να το ξέρω όταν το αγόραζα....
Πλέον σαν το δικό μου το αμάξι έχουν μείνει λίγα εδώ μέσα στο φορουμ. Τα λεφτά όμως που θέλει το κράτος ειναι τα ίδια. Αρα αντί να πληρώσω εγω 2000 (που είναι αδύνατον) ευρω το χρόνο θα πληρώσεις εσύ 500 ευρω (και θα είναι 10 σαν εσένα)
Αρα θα γυρίσουμε σε μικρότερα ποσοστά αλλά για όλους. Το να μην πληρώνουν κάποιοι είναι μύθος
-
Θυμίζω ότι εγώ πριν είχα CX7, το οποίο αναγκάστηκα να πουλήσω ακριβώς γιατί φορτώθηκα με τέλη, φόρους και τεκμήρια που επίσης δεν γνώριζα όταν αγόρασα. Και φυσικά το 'σκότωσα' ακριβώς λόγω αυτών των επιβαρύνσεων. Και αγόρασα ένα 1600αρι για να πληρώνω πιο λογικά ποσά, και πήρα το Fiesta λόγω -και- των μηδενικών τελών....και τώρα ξαφνικά μου διπλασιάζουν τα τέλη ακριβώς όπως πριν είχαν σχεδόν τετραπλασιάσει το κόστος χρήσης του CX7...
Άρα εγώ προσωπικά όχι μόνο έχω φάει στη μούρη (για να μην πω κάπου αλλού ) την υπερφορολόγηση που λες (απάτη #1), αλλά ΚΑΙ την αύξηση των -πρώην- μηδενικών τελών (απάτη #2) αλλά ΚΑΙ την αυθαίρετη αύξηση των -πρώην- λογικών τελών και στα χαμηλά κυβικά (απάτη #3).
Νομίζω φτάνουν οι απάτες, δεν θέλω άλλες, ευχαριστώ....
-
Το κείμενο δεν είναι προσωπικό
Είναι μία διαπίστωση
Οτι πρέπει να πληρώνουν όλοι από κάτι
Τα ψέματα ότι κάποιοι δε θα πληρώνουν δεν έπρεπε να τα πιστέψουμε και δε πρέπει να τα πιστεύουμεΑυτό λέω. Δε γίνεται να μη πληρώνεις. Κακώς πιστεύεται ότι θα είναι δωρεαν. Σας λένε ψέματα γιατί είστε ευκολόπιστοι.
Οι ίδιοι που βρίζανε τον Αλογοσκούφη που είχε βάλει ένα φόρο κάτι τις χιλίοις.... τώρα δημεύουν τα σπίτια ..... παίρνοντας άλλο ένα μισθό από όποιον έχει σπίτι...
Απορώ γιατί μας κάνει εντύπωση. Ψέματα είναι όλα αυτά...
Αγρότες με 300 κιλά ροδάκινα και diesel Hilux.... -
δεν υπαρχει περιπτωση να ελαφρυνουν τα τελη.
το μονο που (ισως) θα κανουν ειναι να ελαφρυνουν λιγο τα μεγαλα κυβικα, επιβαρυνοντας λιγο τα μεσαια μικρα κυβικα, ετσι ωστε να ξανακυκλοφορησουν καποια απο τα 'μεγαλα' αυτοκινητα που εχουν παραδωσει πινεκιδες.
Αργησαν λιγο αλλα καταλαβαν οτι η υπερφορολογηση στο αυτοκινητο δεν αποδιδει τα αναμενομενα.
Το αυτοκινητο δεν ειναι σπιτι, ευκολα το ακινητοποιείς προσωρινα και δεν πληρωνεις (ή και το 'σκοτωνεις' αν χρειαστεί ) -
θα είναι με τους ρύπους για όλους όσους έχουν δεδομένα κατά την ταξινόμηση. Ειναι λογικό μέτρο.
-
Μονο φημες υπαρχουν για τα νεα τελη, περιμενετε να τα δουμε πρωτα...
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
θα είναι με τους ρύπους για όλους όσους έχουν δεδομένα κατά την ταξινόμηση. Ειναι λογικό μέτρο.Δεδομένα υπάρχουν από το 2002: http://www.yme.gr/index.php?tid=1054
Ακούγεται έντονα ότι θα το πάνε από 1/1/2007.
Επίσης ακούγεται έντονα ότι θα ρίξουν τα ψηλά τέλη (στα 2 λίτρα και πάνω) στα πιο παλιά από τότε, ώστε να επιστρέψουν μερικά σε κίνηση (παρότι θα παραμείνουν με βάση τα κυβικά). -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
θα είναι με τους ρύπους για όλους όσους έχουν δεδομένα κατά την ταξινόμηση. Ειναι λογικό μέτρο.αυτο λεω κι εγω.
με τους ρυπους θα ελαφρυνθουν ολα (σχεδον) τα τα παραλογα φορολογουμενα >2000κ.εκ.απο την άλλη θα επιβαρυνθουν (λιγο ή περισσοτερο) τα περισσοτερα μικρα-μεσαια, μαλλον τα μικρα γιατι καποια 1600αρια και 1800αρια μαλλον θα πεσουν λιγο.
κοντος ψαλμος αλληλούια, σε κανα διμηνο το πολυ θα ξερουμε στα σιγουρα, για την ωρα ας παμε να πληρωσουμε τον ΕΝΦΙΑ
-
Απ το κακό στο χειρότερο πάσι η κατάσταση. Δεν ειναι μόνο το μέτρο ως μέτρο, ειναι η αβεβαιότητα. Σήμερα κάνουν κατι και μετά απο κάποιους μήνες το αλλάζουν. Δε μπορείς να κανεις ενα προγραμματισμό, δε μπορείς να σαι σίγουρος για τίποτα.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης mcduck έγραψε:
θα είναι με τους ρύπους για όλους όσους έχουν δεδομένα κατά την ταξινόμηση. Ειναι λογικό μέτρο.
Δεδομένα υπάρχουν από το 2002: http://www.yme.gr/index.php?tid=1054
Ακούγεται έντονα ότι θα το πάνε από 1/1/2007.
Επίσης ακούγεται έντονα ότι θα ρίξουν τα ψηλά τέλη (στα 2 λίτρα και πάνω) στα πιο παλιά από τότε, ώστε να επιστρέψουν μερικά σε κίνηση (παρότι θα παραμείνουν με βάση τα κυβικά).Πολύ καλό
δε το ήξερα
Αρα κακώς δεν έχουν πάει φυλακή. Μας φορολογούν αδίκως εδω και πολύ καιρό λοιπόν. Ψευτες πάλι λοιπόν -
Αν δεν ειναι τυπωμενο κατι στην αδεια κυκλοφοριας δεν θα μπορεσει να χρησιμοποιηθει για φορολογια.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Θυμίζω ότι εγώ πριν είχα CX7, το οποίο αναγκάστηκα να πουλήσω ακριβώς γιατί φορτώθηκα με τέλη, φόρους και τεκμήρια που επίσης δεν γνώριζα όταν αγόρασα. Και φυσικά το 'σκότωσα' ακριβώς λόγω αυτών των επιβαρύνσεων. Και αγόρασα ένα 1600αρι για να πληρώνω πιο λογικά ποσά, και πήρα το Fiesta λόγω -και- των μηδενικών τελών....και τώρα ξαφνικά μου διπλασιάζουν τα τέλη ακριβώς όπως πριν είχαν σχεδόν τετραπλασιάσει το κόστος χρήσης του CX7...Άρα εγώ προσωπικά όχι μόνο έχω φάει στη μούρη (για να μην πω κάπου αλλού ) την υπερφορολόγηση που λες (απάτη #1), αλλά ΚΑΙ την αύξηση των -πρώην- μηδενικών τελών (απάτη #2) αλλά ΚΑΙ την αυθαίρετη αύξηση των -πρώην- λογικών τελών και στα χαμηλά κυβικά (απάτη #3).
Νομίζω φτάνουν οι απάτες, δεν θέλω άλλες, ευχαριστώ....
Μα γιατί μας παραξενεύει όλο αυτό...τώρα θα τους μάθουμε;
Η λογική είναι απλή και καθαρά φοροεισπρακτική:τα παίρνουμε από εκεί που υπάρχει ''μαρούλι''.Το 2007 είχαν δώσει το ελεύθερο να πάρουν όλοι όποιο αμάξι γουστάρουν μέχρι 50.000€ χωρίς τεκμήριο και μετά από λίγα χρόνια που γέμισε η αγορά με δίλιτρα-τρίλιτρα, φορολόγησαν με εξωπραγματική φορολογία τα αμάξια αυτά.
Τώρα που η αγορά γέμισε με μικρά-μικρομεσαία και πωλούνται ελάχιστα >2000cc, η λογική(του παραλόγου) τους
επιτάσσει να τσεκουρώσουν αυτά και φυσικά τα εξίσου πολλά πετρελαιοκίνητα που δεν πλήρωναν μέχρι τώρα τέλη.
Αν αύριο πάμε όλοι να τα πετάξουμε και κυκλοφορούμε με πατίνια και ποδήλατο,είναι ικανοί να φορολογήσουν τις ακτίνες του ποδηλάτου και τα ροδάκια από το πατίνι.
Τέλη κυκλοφορίας