Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Τι είχαν , με τα τεχνικά έργα;
Το θέμα των έργων πίστεψέ με , το ξέρω καλά μάλλον... Και σε πληροφορώ, πως τα έργα σπάνια είναι έργο του υπουργού ή της κυβέρνησης, αλλά των εργολάβων... Με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια, πχ την πατέντα-λαμογιά του Λαλιώτη στην Αττική Οδό, που εγγυήθηκε το κράτος για τα δάνεια των εταιρειών και που δημιουργησε έναν κολοσσό, ενώ η συγκεκριμένη πατέντα άρεσε τόσο πολύ στον νυν, που την επέκτεινε και την εφάρμοσε παντού , σε κάθε αυτοχρηματοδοτούμενο
Μα δε διαφωνούμε, και επί ΠΑΣΟΚ οι εργολάβοι (αλλοδαποί ή ημεδαποί), ήξεραν να φτιάξουν τα έργα, το θέμα ήταν ότι δεν υπήρχε από κανέναν θέληση να φτιαχτούν τα έργα...
Και πριν πλήρωνα (και το '80 και το '90), και έργα δεν υπήρχαν...
Μπορεί να μην πλήρωνα για να φτάσω στο Ελληνικό, προτιμώ όμως να πληρώσω όπως πληρώνω σήμερα για να φτάσω σε ανθρώπινη ψυχολογική κατάσταση στο Ελ. Βενιζέλος (είτε με το αυτοκίνητο, το μετρό, τον προαστιακό).
Το ότι ένα μέρος θα πάει σε μίζες και αρπαχτές είναι δεδομένο, να μην πάει όλο είναι το θέμα...
Ακόμα και σήμερα ταλαιπωριόμαστε στο Αρτεμίσιο με το τούνελ, ενώ αντίθετα γλυτώσαμε τις εκατόμβες στο Μαλλιακό...
Σήμερα έχω μία εναλλακτική με τον προαστιακό ενώ πριν το 2000 το τρένο έκανε 2 με 3 ώρες και το λεωφορείο σε πήγαινε καρφί στον σταθμό του Κηφισού...
20 χρόνια πεταμένα δε με αφήνουν να επιλέξω τα ίδια πρόσωπα...
(δεν σε χάλασε που πληρώνεις τώρα ΠΡΙΝ γίνει το έργο φαντάζομαι; ).
Με χάλασε και μάλιστα πάρα πολύ...
Ωστόσο, προσπαθώ να το δω ως προκαταβολή ή δάνειο και έχω ελπίδα πως το έργο θα γίνει καθώς με την προηγούμενη κατάσταση ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ.
Και να στο πω καλύτερα, παλαιότερα το πρόβλημα δεν ήταν το ότι τα έργα δεν ξεκινούσαν, ήταν το ότι δεν ολοκληρωνόντουσαν ποτέ...
Το ότι το πόπολο βλέπει τα έργα και χαίρεται, δεν σημαίνει πως γίνεται και πραγματικό έργο... Η για την ακρίβεια, έργο γίνεται, αλλά όχι από αυτούς που νομίζει το πόπολο! Θέλω να δω τι θα λέει το πόπολο, όταν θα αρχίσει να πληρώνει τα διόδια για όλα τα έργα μόλις τελειώσουν, τα οποία θα είναι στα χέρια των εργολάβων για ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑ χρόνια, χάρη σε έξυπνες πατέντες που είναι ακόμη πιο offtopic να αναφερθούν!
Να σου πω την αλήθεια δεν καταλαβαίνω το συλλογισμό σου...
Όταν για σύνολο ετών σε μία πόλη δεν γίνεται τίποτα που θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών και όλα έχουν αφεθεί στην τύχη τους και ξαφνικά ένας δήμαρχος αρχίζει το συμμάζεμα, τότε αυτό δε σημαίνει ότι ο δήμαρχος βγήκε με τα συνεργεία στο δρόμο για να δουλεύει μαζί τους...
Σημαίνει ότι το ανέθεσε σε κάποιους που θα έκαναν το ζητούμενο κανονίζοντας πρώτα τα 'διαδικαστικά'...
Αυτό δεν παύει όμως να σημαίνει ότι έγινε κατα τη διάρκεια της θητείας του, πράγμα που στην Ελλάδα έχει τελικά τρομακτικά μεγάλη σημασία γιατί ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...
Και αυτά στα λέω χωρίς καμία πολιτική εμπάθεια ή συμπάθεια για τον οποιονδήποτε παρά κρίνοντας εκ του αποτελέσματος...
Κατα βάθος έχω πολλούς λόγους που θα ήθελα τα δημόσια έργα να ανήκουν στο δημόσιο και κατα προέκταση στον κάθε ένα από εμάς.
Λυπάμαι που το λέω όμως αλλά αυτό δεν πιστεύω ότι γίνεται στην Ελλάδα (με την εξαίρεση την παρουσία δικτατορικού καθεστώτος)...
Ηρεμήστε όμως, είναι χαζό να υποστηρίζουμε κόμματα, όταν είναι πασίδηλο πως είναι τόσο, μα τόσο ΣΚΑΤΑ, τα πράγματα! Δηλαδή, πρέπει να συγκρίνω τους τωρινούς με τους ΠΑΣΟΚους για να πω πως είναι τόσο τραγικοί, που καταντάει αστείο;
Ναι για να έχεις ένα κοντινό μέτρο σύγκρισης...
Γιατί αν τους συγκρίνουμε με άλλους (αλλοδαπούς)...
_