-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
@rx8:
Δεν επαναδιατύπωσα τίποτα.
Σε ορισμένα επαγγέλματα δεν πρέπει να επιτρέπεται η απεργία, αυτό έγραψα. Αναφέρθηκα στους γιατρούς; Όχι. Όταν αργότερα αναφέρθηκα ΕΙΔΙΚΑ στους γιατρούς, ήμουν πιο συγκεκριμένος. Ανάτρεξε αν θες να το δεις.Τα κουοταρίσματα του τάσου σου είναι αρκετά? Απ αυτά που διάβασα κι εγώ το ίδιο νόημα έβγαλα. Σου επανέλαβα ότι το εκαβ πάντα λειτουργεί, και έχει ούτως ή άλλως τραγικές ελλείψεις. Πες μας τί πρεπει να γίνει απο μέρους των γιατρών για να βελτιωθεί. Μη με βάζεις να ξαναγράφω τα ίδια, είναι κουραστικό
Σε ποια επαγγέλματα δεν πρέπει να επιτρέπεται η απεργία; Στους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας ας πούμε (όπως ισχύει). Ο λόγος που αυτή απαγορεύεται είναι ελπίζω κατανοητός - το ίδιο ισχύει και για άλλες κατηγορίες, ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ.
Και μην γράφεις ιστορίες για αγρίους, κανείς δεν είπε να μειωθούν οι (χαμηλές πάντως) αμοιβές των γιατρών, ούτε η απεργία στα επείγοντα και στο ΕΚΑΒ είναι ο μοναδικός τρόπος αντίδρασης. Διαφωνείς; Ωραία, τότε, για να ακολουθήσω το στυλ σου, πώς θα σου φαινόταν αν αύριο οι γιατροί απαιτούσαν 'ευρωπαϊκούς' μισθούς των 10.000 το μήνα και μέχρι να τους πάρουν να έκλειναν τα πάντα; Είναι λογικό αυτό;Εδώ ζητούν μισθό ανάλογο των ΕΠΟΠ, για τις 10.000 άσε να το συζητήσουμε άλλη φορά.
Πριν απο λίγο ανέφερες ότι αυτές εόιναι οι συνθήκες take it or leave it ή κάνω λάθος?
Όταν μου γράφεις αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ δικαιούνται να διεκδηκούνΝα σε πληροφορήσω λοιπόν ότι ΑΝ εργάζονταν με τα συμπεφωνημένα, δεν θα έβλεπες εφημερίες ούτε με το κυάλι. Το έχεις υπόψιν σου αυτό? Άλλος δεν τηρεί ούτε τα στοιχειώδη που έχουν συμφωνηθεί
-
Ο χρήστης kvlachos έγραψε:
Αυτά τα λες εσυ, που είσαι γιατρός και σου φαίνονται απλά κι εύκολα. Εγω δεν θα ημουν πάντως σε θέση να καταλάβω αν έπαθε εμφραγμα, εγκεφαλικό, εσωτερική αιμορραγία, πνευμονικό οίδημα, ή οτιδήποτε αλλο μπορεί να υπάρχει....
Δε χρειαζεται να καταλαβεις τιποτα ουτε να βαλεις διαγνωση στο δρομο.Απλο διαχωρισμο εκανα τραυματιας(απο τροχαιο,πτωση,μαχαιρωμα) VS οτιδηποτε αλλο.Αν δεν ειναι τραυματιας δεν καθεσαι να τον κοιτας.Οπως οπως σε ενα αυτοκινητο και στο πλησιεστερο εφημερευον νοσοκομειο.
+1
Εϊναι η πρώτη φορά που θα μεταφερθεί ας πούμε έγγυος με περιπολικό, ή άρρωστος με αυτοκίνητο, ειδικά αν μιλάμε για απόσταση απ το νοσοκομείο 500 μετρα -
Ρε μην είστε παρτάκηδες λέμε Ακούς εκεί να υποστηρίζετε το δικαίωμα των άλλων σε απεργία Παρτάκηδες Λίγος αλτρουισμός ρε γαμώτο στη ζωή σας. => ΑΠΑΙΤΕΙΣΤΕ από τους άλλους να σας εξυπηρετούν no matter what
Είπαμε. Όποιος δεν γουστάρει τους όρους που διαμορφώνονται στην εργασία του, τότε να μην δουλεύει.
Βέβαια, αυτό ακριβώς κάνει απεργώντας, να μη δουλεύει δλδ επειδή δεν γουστάρει τους όρουςΑν κάποιος θεωρεί ότι ένα επάγγελμα είναι κακοπληρωμένο, έχει το δικαίωμα να μην το ασκήσει
Βέβαια, αν αποφασίσει όντως να μην το ασκήσει γιατί θεωρεί ότι είναι κακοπληρωμένο, θα τον υποχρεώσουμε εμείς οι αλτρουιστές που κοιτάμε το καλό μας Κι επειδή δεν μπορούμε να τον υποχρεώσουμε -τι σκατά political correct αστοί είμαστε-, θα τον απολύσουμε για να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα το ασκήσει.
Κι αν αυτό σας φαίνεται εν πρώτοις αντιφατικό, θα εξηγήσω.
Αν αποφάσιζαν οι γιατροί να παραιτηθούν, και άδειαζε το ΕΚΑΒ και τα επείγοντα κλπ, και δεν υπήρχε κανείς να σώσει κανέναν, τότε δεν τίθεται θέμα ανηθικότητας. Οι άνθρωποι θα πεθάνουν λόγω των κακών συνθηκών εργασίας του γιατρού.
Αν όμως αποφασίσουν να απεργήσουν κρατώντας μειωμένο προσωπικό ασφαλείας, τότε οι ελλείψεις στον ΕΚΑΒ κλπ είναι εγκληματικές και η αλτρουιστική ηθική μας δεν μπορεί να το ανεχτεί Οι άνθρωποι θα πεθάνουν εξ αιτίας του μαλάκα του γιατρού.Το sum up γιατί πρέπει να κάνουμε και θετικές προτάσεις.
Αν παραιτηθείς ως ένδειξη των κακών συνθηκών εργασίας, εμείς θα δούμε το πρόβλημα, και θα το διορθώσουμε. Μετά ίσως σε ξαναπροσλάβουμε. Ίσως και όχι βέβαια γιατί έχεις μεγαλώσει κάπως και βρίσκουμε και φτηνότερους, που έχοντας το παράδειγμά σου στο μυαλό τους θα καταλάβουν ότι το πρόβλημα διορθώθηκε
Αν, πάλι, απεργήσεις ως ένδειξη των κακών συνθηκών εργασίας, τότε φίλε μου έχεις πάρει το μπούλο.Εϊναι τελείως διαφορετικό να πεθάνει κάποιος επειδή απεργείς, από το να πεθάνει επειδή παραιτήθηκες.
Και ποια είναι η διαφορά; Ότι στην δεύτερη περίπτωση -της παραίτησης- έχεις μαρτυρήσει πραγματικά και όχι στα ψεύτικα χάνοντας μερικά ημερομίσθια.
Γιατί, εκεί είναι το νόημα. Εϊσαι μάρτυρας ; Οι ουρανοί είναι δικοί σου. Δεν είσαι μάρτυρας; Ε άει γαμήσου. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Γιατί, εκεί είναι το νόημα. Εϊσαι μάρτυρας ; Οι ουρανοί είναι δικοί σου. Δεν είσαι μάρτυρας; Ε άει γαμήσου.Mπέρδεψες τα τόπικ
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλά που υπάρχει το περίφημο 5% και ανεβαίνει το επίπεδο της αντιπαράθεσης.Έχει βγει μια βρώμα όταν στο επόμενο Κ3 θα παρουσιαστεί μελέτη που δείχνει ότι τελικά δεν πρέπει να ξεπερνάει το 3% Αναμένονται αντιδράσεις
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Τα κουοταρίσματα του τάσου σου είναι αρκετά? Απ αυτά που διάβασα κι εγώ το ίδιο νόημα έβγαλα. Σου επανέλαβα ότι το εκαβ πάντα λειτουργεί, και έχει ούτως ή άλλως τραγικές ελλείψεις. Πες μας τί πρεπει να γίνει απο μέρους των γιατρών για να βελτιωθεί. Μη με βάζεις να ξαναγράφω τα ίδια, είναι κουραστικό
Όχι, δεν αρκούν και εξήγησα το γιατί.
Για τα υπόλοιπα: [ΞΑΝΑ] το θέμα δεν είναι το αν θα απεργήσουν, αλλά το πως. Πώς θα σου φαινόταν αν τη στιγμή που θα σου έκανε ανάνηψη ο γιατρός στα επείγοντα, άφηνε κάτω τα σύνεργα και ξεκίναγε την απεργία του; Δεν είναι ίδιο με τον σταθμάρχη του ΟΣΕ που τη στιγμή που πρέπει να κατεβάσει τη μπάρα της διάβασης, σηκωθεί και φύγει; Έχει σημασία γι' αυτόν που ψοφολογάει ή γενικότερα βρίσκεται σε κίνδυνο ζωής/υγείας αν ο υπεύθυνος να τον σώσει έφυγε πριν, ώστε να λείπει την κρίσιμη ώρα, ή αν έφευγε εκείνη ακριβώς την ώρα;Τώρα, σχετικά με όσα διαβάζω παρακάτω από τον mjacob: έχουν ήδη απαντηθεί. Επιτέλους, δεν έχω όρεξη να επαναλαμβάνω συνέχεια τα ίδια πράγματα. Όποιος ήθελε να καταλάβει, καλώς κατάλαβε. Όποιος δεν...ας μην.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τώρα, σχετικά με όσα διαβάζω παρακάτω από τον mjacob: έχουν ήδη απαντηθεί. Επιτέλους, δεν έχω όρεξη να επαναλαμβάνω συνέχεια τα ίδια πράγματα. Όποιος ήθελε να καταλάβει, καλώς κατάλαβε. Όποιος δεν...ας μην.Εγώ τις απόψεις σου στηρίζω.
-Υποστηρίζεις απεργία άλλων και δέχεσαι να υποστείς βλάβη για να κερδίσουν κάτι => είσαι παρτάκιας
-Αν δεν σου αρέσουν οι συνθήκες έχεις δικαίωμα να παραιτηθείς και να μην ασκείς το επάγγελμά σου, αλλά όχι να απεργείς και να μην ασκείς το επάγγελμά σου. Όπου μάλιστα η τιμωρία για το δεύτερο είναι να απολυθείς και να μην ασκείς το επάγγελμά σου.
Είναι σαφή και τα δύο
-
έχω μια εβδομάδα να ποστάρω, και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό!
βλέποντας αυτό το θέμα είπα να μην ασχοληθώ...
όμως επειδή δε θέλω να έρθω σε προστριβές με άτομα, θα αναφέρω 2 ιστορίες που τις έζησα στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο...
Γ.Π.Ν Ιπποκράτειο- Μαιευτική-Γυναικολογική κλινική:
Ήθελα σε 5 εφημερίες που πήγα, να μπω αμισθεί βοηθός ιατρού σε γέννα... έτσι μαθαίνουν οι ιατροί, με την πείρα, σκέφτομαι...
5 στις 5 φορές (100% επιτυχία θα έλεγε κανείς), ο ιατρός με φώναξε στο χειρουργείο, όμως η δουλειά σκάλωσε στην προϊσταμένη νοσοκόμο που είπε πως οι αποστειρωμένες ποδιές ήταν λίγες και πως τις ήθελαν για παν ενδεχόμενο για τα επόμενα χειρουργεία... απολογισμός: δεν μπήκα σε κανένα χειρουργείο από τα 5, αν και ο γιατρός με είχε φωνάξει και τις 5 φορές...2ο: ίδιο νοσοκομείο- ίδια περίοδος
ιατρός μετά από εφημερία, με κεφάλι κουδούνι εξετάζει ασθενή με κολπίτιδα...
τον ζητούν επειγόντως στο τηλέφωνο, αν και ο ίδιος επικαλείται δουλειά κτλ...
φορώντας το γάντι με το οποίο εξέταζε την κολπίτιδα, πιάνει τηλέφωνο... εν τω μεταξύ έρχεται νέα ασθενής στο εξεταστικό τραπέζι-καρέκλα... με το γάντι της κολπίτιδας που είχε μολύνει το τηλέφωνο, εξετάζει την επόμενη ασθενή...φταίει σαφώς και ο ιατρός, φταίει και η κούραση κατ' εμέ...
αν θέλουμε τέτοιες συνθήκες, λυπάμαι πολύ... το σύστημα θέλει ανανέωση... -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
φταίει σαφώς και ο ιατρός, φταίει και η κούραση κατ' εμέ...
αν θέλουμε τέτοιες συνθήκες, λυπάμαι πολύ... το σύστημα θέλει ανανέωση...Αυτά τα ξέρουμε, πες μας πως δικαιούνται οι γιατροί να τα απαιτήσουν.
@μανος
Καταλαβαίνεις τί σου γράφω?
Σου είπαν πουθενά ότι τα επείγοντα δεν λειτουργούσαν?
Ξέρεις κανένα γιατρό που να λέει αυτό?
'Πώς θα σου φαινόταν αν τη στιγμή που θα σου έκανε ανάνηψη ο γιατρός στα επείγοντα, άφηνε κάτω τα σύνεργα και ξεκίναγε την απεργία του'Σου επανέλαβα ότι το εκαβ πάντα λειτουργεί, και έχει ούτως ή άλλως τραγικές ελλείψεις. Πες μας τί πρεπει να γίνει απο μέρους των γιατρών για να βελτιωθεί. Μη με βάζεις να ξαναγράφω τα ίδια, είναι κουραστικό
-
Σε λίγο θα 'περάσει' κάποιος άλλος και θα ρωτάει τα ίδια.
Άντε να το ξαναϋπενθυμίσω:
'ΕΚΑΒ: ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΒΑΡΔΙΑΣύμφωνα με το ΕΚΑΒ, ο χρόνος που χρειάστηκε το ασθενοφόρο για να φτάσει στον τόπο του συμβάντος από τη στιγμή της κλήσης, ήταν** 1.45'**. Υπήρχε προσωπικό ασφαλείας λόγω της απεργίας, λένε και ως εκ τούτου τα ασθενοφόρα ήταν λιγότερα.'
Μία ώρα και σαρανταπέντε λεπτά. Όταν λειτουργεί, έστω και με τις ελλείψεις του, πάνω από μισή ώρα σπανίως κάνει. Άρα τι σημαίνει 'λειτουργούσε'; Κι αν έρχονταν μετά από 12 ώρες, πάλι θα λειτουργούσε; Την επόμενη μέρα; Ξέρετε τι λέτε;
-
Ο χρήστης kvlachos έγραψε:
Αν γινω ο καλυτερος στον τομεα μου θα παρω μεγαλυτερη αμοιβη? ΟΧΙ!Αν κανω σουπερ εξειδικευση σε λεπτες χειρουργικες(πχ) τεχνικες και επεμβασεις θα αναγνωριστουν οι κοποι μου και οι γνωσεις μου? ΟΧΙ!
Αναφερομαι στο νοσοκομειακο γιατρο και στη δημοσια υγεια.
Συμφωνούμε απόλυτα, η αμοιβή αναλόγως προσόντων είναι χαρακτηριστικό του ιδιωτικού τομέα. Το 'φυσιολογικό' αναφέρετο στο ότι, στο δημόσιο, δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένεις κάτι αρκετά καλύτερο. Εσείς έχετε τουλάχιστον την επιλογή του ελεύθερου επαγγελματία και των ιδιωτικών νοσοκομείων.
Η διαφοροποίηση στις αμοιβές του δημοσίου ανάλογα με τα προσόντα-επιδόσεις θα σήμαινε ένα σύστημα αξιολόγησης, αλλά ποιός θα τολμήσει να κάνει αξιολόγηση κόντρα σε τόσα χρόνια συνδικαλισμού και λαϊκιστικών πολιτικών. Οι ειδικευόμενοι επιλέγεστε με επετηρίδα. Νομίζεις ότι θα συμφωνούσατε σαν κλάδος να επιλέγονται οι καλύτεροι (με εξετάσεις ή βαθμό πτυχίου) με ταυτόχρονη αύξηση 50% στους μισθούς ?
Τέλος, έχω την εντύπωση ότι οι μόνιμοι γιατροί σας 'χώνουν' στις εφημερίες, όπως οι παλιοί τους νέους φαντάρους στις αγγαρείες. Για μένα, από ένα σημείο και μετά όλα είναι θέμα προσωπικής ηθικής και δημοκρατικής αντίληψης.
-
Αυτή η συζήτηση έχει πάρει άλλο δρόμο, αλλά δεν βλάπτει να ξαναγυρίσουμε στο κεντρικό θέμα.
Το δικαίωμα απεργίας υπάρχει, αλλά πρέπει πάντα να εξασφαλίζεται 'προσωπικό ασφαλείας'. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, διαφωνεί κανείς ότι αυτό δεν έγινε?
Αν για οποιοδήποτε λόγο (είτε φταίει η κυβέρνηση, είτε η γρίπη, είτε ότι άλλο θέλετε) δεν γίνεται να καλυφθεί το 'προσωπικό αφαλείας', τότε προφανώς δεν νομιμοποιείσαι να απεργήσεις!Κάποιος λοιπόν παρανόμησε εν γνώσει του, σύμφωνα και με όσα έλεγε ο πρόεδρος τους και ελπίζω να αποδοθεί δικαιοσύνη.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Επιτρέψτε μου να πω οτι οι αμοιβές των γιατρών είναι αστείες.Σου επιτρέπουμε φυσικά να το πεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ισχύει κιόλας. Έχοντας αρκετούς γιατρούς στην οικογένειά μου μπορώ να σε διαβεβαιώσω για το αντίθετο.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Επιτρέψτε μου να πω οτι οι αμοιβές των γιατρών είναι αστείες.
Σου επιτρέπουμε φυσικά να το πεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ισχύει κιόλας. Έχοντας αρκετούς γιατρούς στην οικογένειά μου μπορώ να σε διαβεβαιώσω για το αντίθετο.
Αμφισβητείς κάτι απο αυτά παρακάτω;
Αν ναι γράψε το, να μας διαβεβαιώσεις για το αντίθετοΤα βασικοτερα αιτηματα των προσφατων κινητοποιησεων των γιατρων ηταν(τα αναφερω με σειρα σημαντικοτητας)
1.Τα ωραρια εργασιας και ιδιως το εξουθενωτικο 32ωρο το οποιο ηταν επικινδυνο για τους ασθενεις.Εννοειται στην πολιτισμενη ευρωπη υπαρχει ρεπο μετα απο εφημερια(Εχω δουλεψει καπακι μετα απο πρακτικα αυπνη εφημερια και μπορουσα να κανω πολυ βασικα πραγματα.Το μυαλο μου ηταν σαν κουνημενο ζελε)
2.Οι μεγαλες ελλειψεις σε ειδικευμενους και ειδικευομενους ιατρους σε ολη την Ελλαδα και κυριως στην επαρχια.Ωραια η εφημερια στα επειγοντα χωρις καρδιολογο στο νοσοκομειο?Τι?Και χωρις νευροχειρουργο?
Και αν ερθει τροχαιο τι κανουμε???
3.Το μισθολογικο το οποιο δεν ειχε αλλαξει απο το 2000.Μεχρι πριν 1 μηνα ο ειδικευομενος ιατρος(ηλικια γυρω στα 30 κατα μεσο ορο) επαιρνε τα ιδια χρηματα με τον ΕΠΟΠ και καμια 200αρια ευρω λιγοτερα απο τον αναπληρωτη δασκαλο.Δε συζητω για την εφημερια.4 ευρω την ωρα.Χρημααααααα....Οποτε νομιζω δεν ισχυει το 'για τα λεφτα τα κανεις ολα'
-
Μπραβο στο Μακη, καταφερε ξανα με τα λαικιστικα και κατευθυνομενα 'ρεπορτζ' του να δημιουργησει μεγα θεμα !!!
Τωρα ανακαλυψανε οτι στις απεργιες το ΕΚΑΒ λειτουργει με μειωμενο προσωπικο ? Τις αλλες μερες δηλαδη που λειτουργει με πληρες προσωπικο ολα ειναι οκ? Και τα ασθενοφορα πολλα και λειτουργουν αψογα, και γιατρους ξεκουραστους εχουν και ολα τα απαραιτητα για να σωσουν ζωες. Και φυσικα εμεις οι οδηγοι (γιατι σε φορουμ οδηγων ειμαστε) εχουμε υψιστο αισθημα ευθυνης, κανουμε σην ακρη και δινουμε και προτεραιοτητα οταν βλεπουμε ασθενοφορα ε ??
Οποιος λεει οτι στις απεργιες δεν καλυπτοναται τα επειγοντα περιστατικα λεει ανοησιες, δεν ξερει τι του γινεται. Οσοι δουλευουν και σημερα που ειναι Σαββατο, δουλευουν και τις απεργιες. Αυτο παει να πει εφημερευον προσωπικο. Αυτα για τους γιατρους. Και φυσικα δεν προκειται κανενας να αφησει τον ασθενη με ανακοπη και να φυγει επειδη εχει απεργια ή εληξε το ωραριο του. Και δεν ειναι θεμα οτι ο γιατρος αυτος εχει φιλοτιμο ή τιμα το λειτουργημα του, ελεος, σ αυτη τη χωρα που δεν υπαρχουν κανονες, νομοι, καταμερισμος καθηκοντων και ευθυνων εχουμε ανακαλυψει την εννοια του λειτουργηματος ! Επαγγελμα λεγεται και αν ολοι δουλευαμε σαν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ , αν ξεραμε ακρβως τα καθηκοντα , δικαιωματα και υποχρεωσεις μας και λογοδοτουσαμε και κρινομασταν αξιοκρατικα βασει του τι προσφερουμε και τι αξιζουμε ολα σ αυτη τη χωρα θα δουλευαν ρολοι . Και οταν μιλαμε για επαγγελμα, εργασια υπαρχει και η εννοια της διεκδικησης και της απεργιας. Επαναλαμβανω στην απεργια υπαρχουν εφημερευοντες οπως ακριβως τα ΣΚ, το Πασχα, τα Χριστουγεννα την πρωτομαγια και τα κουλουμα.Μιλω για τους γιατρους, που γνωριζω. Δεν ξερω τι γινεται με το εκαβ. Αλλωστε εκει οι γιατροι ειναι ελαχιστοι, το προσωπικο του ΕΚΑΒ ειναι κυριως διασωστες και οδηγοι.Δεν ξερω πως τα κανονιζουν στις απεργιες.
Διαβασα οτι συνεληφθη το προσωπικο του ασθενοφορου που με τοση καθυστερηση εφτασε τελικα. Πολυ θα ηθελα να συλλαμβανονταν ολοι εκεινοι οι αθλιοι που κλεινουν τις ΛΕΑ στις εθνικες οδους οταν εχει ατυχημα, ετσι για να προχωρησουν 10 μετρα, οι πανυβλακες που δεν κανουν στην ακρη να περασει το ασθενφορο που εχει αναψει φαρο και σειρηνα, τα ζωα που καλουν ασθενοοφορο λεγοντας ψεμματα οτι υπαρχει ανθρωπος που κινδυνευει ενω εχει απλα ενα π.χ στραμπουληγμα. -
Ο χρήστης sofia78 έγραψε:
Οποιος λεει οτι στις απεργιες δεν καλυπτοναται τα επειγοντα περιστατικα λεει ανοησιες, δεν ξερει τι του γινεται. Οσοι δουλευουν και σημερα που ειναι Σαββατο, δουλευουν και τις απεργιες. Αυτο παει να πει εφημερευον προσωπικο. Αυτα για τους γιατρους. Και φυσικα δεν προκειται κανενας να αφησει τον ασθενη με ανακοπη και να φυγει επειδη εχει απεργια ή εληξε το ωραριο του. Και δεν ειναι θεμα οτι ο γιατρος αυτος εχει φιλοτιμο ή τιμα το λειτουργημα του, ελεος, σ αυτη τη χωρα που δεν υπαρχουν κανονες, νομοι, καταμερισμος καθηκοντων και ευθυνων εχουμε ανακαλυψει την εννοια του λειτουργηματος !Eτσι ήξερα κι εγώ, αν κάνω λάθος και δεν κράτησαν το επαρκές προσωπικό, ήταν απαράδεκτο λάθος απο μέρους τους.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Οποιος λεει οτι στις απεργιες δεν καλυπτοναται τα επειγοντα περιστατικα λεει ανοησιες, δεν ξερει τι του γινεται. Οσοι δουλευουν και σημερα που ειναι Σαββατο, δουλευουν και τις απεργιες. Αυτο παει να πει εφημερευον προσωπικο. Αυτα για τους γιατρους. Και φυσικα δεν προκειται κανενας να αφησει τον ασθενη με ανακοπη και να φυγει επειδη εχει απεργια ή εληξε το ωραριο του. Και δεν ειναι θεμα οτι ο γιατρος αυτος εχει φιλοτιμο ή τιμα το λειτουργημα του, ελεος, σ αυτη τη χωρα που δεν υπαρχουν κανονες, νομοι, καταμερισμος καθηκοντων και ευθυνων εχουμε ανακαλυψει την εννοια του λειτουργηματος !
Eτσι ήξερα κι εγώ, αν κάνω λάθος και δεν κράτησαν το επαρκές προσωπικό, ήταν απαράδεκτο λάθος απο μέρους τους.
Δεν είναι θέμα επαρκούς προσωπικού. Είναι απλά μια περίπτωση που πήγε κάτι στραβά και χάθηκε μια ζωή. Και ο φαλάκας ο δημοσιογράφος το εκμεταλεύεται. Και ο κόσμος, εμεις δηλαδή, τσιμπάμε!!!
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Επιτρέψτε μου να πω οτι οι αμοιβές των γιατρών είναι αστείες.
Σου επιτρέπουμε φυσικά να το πεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ισχύει κιόλας. Έχοντας αρκετούς γιατρούς στην οικογένειά μου μπορώ να σε διαβεβαιώσω για το αντίθετο.
800€ μισθός σου κάνει? Μικτά? Για γιατρό στα 33 του?
Δεν μιλάμε πάντα για τους γιατρούς με τα ιατρεία και τις πελατείες.
Υπάρχουν και εκείνοι που απλά δουλεύουν σε ένα Νοσοκομείο! -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Αμφισβητείς κάτι απο αυτά παρακάτω;
Αν ναι γράψε το, να μας διαβεβαιώσεις για το αντίθετοΤα βασικοτερα αιτηματα των προσφατων κινητοποιησεων των γιατρων ηταν(τα αναφερω με σειρα σημαντικοτητας)
1.Τα ωραρια εργασιας και ιδιως το εξουθενωτικο 32ωρο το οποιο ηταν επικινδυνο για τους ασθενεις.Εννοειται στην πολιτισμενη ευρωπη υπαρχει ρεπο μετα απο εφημερια(Εχω δουλεψει καπακι μετα απο πρακτικα αυπνη εφημερια και μπορουσα να κανω πολυ βασικα πραγματα.Το μυαλο μου ηταν σαν κουνημενο ζελε)
2.Οι μεγαλες ελλειψεις σε ειδικευμενους και ειδικευομενους ιατρους σε ολη την Ελλαδα και κυριως στην επαρχια.Ωραια η εφημερια στα επειγοντα χωρις καρδιολογο στο νοσοκομειο?Τι?Και χωρις νευροχειρουργο?
Και αν ερθει τροχαιο τι κανουμε???
3.Το μισθολογικο το οποιο δεν ειχε αλλαξει απο το 2000.Μεχρι πριν 1 μηνα ο ειδικευομενος ιατρος(ηλικια γυρω στα 30 κατα μεσο ορο) επαιρνε τα ιδια χρηματα με τον ΕΠΟΠ και καμια 200αρια ευρω λιγοτερα απο τον αναπληρωτη δασκαλο.Δε συζητω για την εφημερια.4 ευρω την ωρα.Χρημααααααα....Σε καμια περίπτωση δεν αμφισβητώ το 1 και το 2. Το ΕΣΥ έχει πολύ σοβαρά προβλήματα.
Το 3 είναι μία κλασσική συντεχνιακή παρουσίαση στοιχείων για δημιουργία εντυπώσεων. Δεν ξέρω αν τα νούμερα είναι ακριβή (υποθέτω για παράδειγμα ότι συγκρίνει το μισθό του εποπ με τις υπηρεσίες με το μισθό του ειδικευόμενου χωρίς τις εφημερίες). Και ακριβή να είναι όμως, παραλείπει το ότι ο *ειδικευόμενος *γιατρός είναι ειδικευόμενος, προσφέρει δηλαδή σημαντικό έργο ως εργαζόμενος, αλλά παίρνει και κάποια εκπαίδευση. Η εκπαίδευση αυτή στο μέλλον θα πληρωθεί αρκετά καλά, καθώς η μισθολογική εξέλιξη των ειδικευμένων γιατρών είναι καλή, τόσο στο δημόσιο και πολύ περισσότερο στον ιδιωτικό τομέα και στο ελεύθερο επάγγελμα. Χώρια τα 'τυχερά' όπως παροχές από φαρμεκευτικές εταιρείες.Αν θες να σου πω πώς έζησα εγώ την κατάσταση από τον πατέρα μου, που ήταν μια ζωή νοσοκομειακός γιατρός: είχε πολλές φορές τις απάνθρωπες και επικίνδυνες 24ωρες εφημερίες με καπάκι πρωινή δουλειά. Ειδικά όταν ήταν επιμελητής Β και ειδικά σε περιόδους αδειών, αυτό γινόταν αρκετές φορές το μήνα. Τις κανονικές ημέρες όμως πήγαινε στη δουλεια στις 8 και γυρνούσε στις 2 (6 ώρες). Επίσης ειδικά όταν έγινε επιμελητής Α και αργότερα αναπληρωτής διευθυντής, έκανε πολλές εφημερίες 'ετοιμότητας', στις οποίες πήγαινε το απόγευμα 1 ώρα στο νοσοκομείο και το υπόλοιπο βράδυ ήταν on call, οι οποίες φυσικά πληρώνονταν ως κανονικές εφημερίες (δεν μπορώ να πω με ακρίβεια τις ταρίφες γιατί το σύστημα με τις εφημερίες άλλαξε πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια). Τα τελευταία χρόνια έκανε 1-2 'κανονικές' εφημερίες το μήνα και οι υπόλοιπες 6-7, δε θυμάμαι πόσες ήταν 'ετοιμότητας'. Ο τελευταίος του μισθός, με τις εφημερίες ήταν κάτι λιγότερο από 3500 ευρώ το μήνα, η σύνταξή του τώρα είναι κάτι περισσότερο από 3500 ευρώ το μήνα.
Κι ένα πιο γενικό σχόλιο γιατί έχω να κάνω και φορολογική δήλωση: όλοι όσοι διεκδικούν κάτι καλύτερο για τον εαυτό τους και για την οικογένειά τους, έχουν εκ προοιμίου τη συμπάθειά μου, γιατί άλλωστε έτσι πάει μπροστά η κοινωνία. Αυτοί που σε καμιά περίπτωση δεν έχουν τη συμπάθειά μου είναι αυτοί που αντί να διεκδικήσουν να πετύχουν κάτι καλύτερο (ενώ μπορούν), διεκδικούν απλά να τους δώσουν κάτι καλύτερο.
-
Λοιπόν , όταν κάποιος τελειώνει την ιατρική , έχει 3 δυνατότητες
- Να ασκήσει γενική ιατρική
- Να κάνει ειδικότητα στην Ελλάδα και
- Να κάνει ειδικότητα στο εξωτερικό .
Ολοι οι γιατρουδάρες , θέλουν να κάνουν ειδικότητα στην Αθήνα , να πληρώνονται σαν καθηγητές Ιατρικής και να αποκτήσουν και φήμη φίρμας . Αλλά επειδή δεν γουστάρουν να ζορίζονται , θέλουν να μείνουν και νοσοκομειακοί , να πέφτει κάθε μήνα ο μισθός , γιατί το ελεύθερο επάγγελμα θέλει κότσια . Δεν σας παρεξηγώ , είστε η γενιά της αραχτής και της αρπαχτής , γιατί δυστυχώς έτσι σας έμαθε η κοινωνία . Είναι σίγουρο ότι δεν κάνετε λειτούργημα , μπορείτε να ακολουθήσετε λοιπόν , τους άλλους 'λειτουργούς' , τους δικαστές και να συνδέσετε το μισθό σας , με τους βουλευτές . Αλλωστε , είναι φανερό , ότι η κοινωνική συνείδηση , σε αυτή την χώρα , έχει πεθάνει προ πολλού .
Το ξαναλέμε γιά τελευταία φορά .
Τα αιτήματα σας να τα διεκδικείτε , βρίσκοντας τρόπο να μην κινδυνεύουν άνθρωποι . Ολα τα άλλα που λέτε είναι σοφιστείες και ύποβιβάζουν το επίπεδο της συζήτησης .
Άφησαν 29χρονο να πεθάνει, επικαλούμενοι την απεργία