-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
άλλο ένα μεγαλειώδες τόπικο του 4τφ
Mην τολμήσεις να μη συνεισφέρεις!
Πιάσε μισό κιλό βαρελίσια Χάρη
@dimou
α)Το θέμα του μισθού είναι μεγάλη κουβέντα, αλλά ας πούμε κατ αρχήν ότι τουλαχιστον πρέπει να μπορείς με το μισθό σου να ζείς αξιοπρεπώς. Επίσης Ευθύνες έχουν πάρα πολλοί, δεν είναι μόνο οι γιατροί, απλά οι συνέπειες των λαθών τους τις περισσότερες φορές είναι άμεσα ορατέςβ)Είναι παρήγορο το γεγονός ότι υπάρχουν υποστηρικτές του καπιταλισμού (αν έχω παρανοήσει την 'κατάταξή' σου διόρθωσέ με) που βλέπουν την υγεία ως αγαθό. Εγώ θα πρόσθετα και την παιδεία τουλάχιστον σε αυτή τη λίστα, αλλά δεν μας απασχολεί επι τούτου.
Το θέμα είναι ότι όπως λέει κι ο σοφός λαός, με π@ρδες δε βάφονται αυγά. Εν προκειμένω μιλάμε για τραγικές ελλείψεις σε έναν ευαίσθητο τομέα, και τρόπους αντίδρασης απο μεριάς εργαζομένων.
Επ αυτού περιμένουμε προτάσεις, σε όλα τα άλλα λίγο πολύ συμφωνούμεγ)Εϊπα τί πιστεύω για τα έκτακτα και το εκαβ
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ενταξει,εχεις δικιο,αλλα μου τι δινει οτι εχω βγαλει τα ματια μου τοσα χρονια να διαβαζω(και αλλα τοσα ερχονται) και ξαφνικα εγινα η γενια της αραχτης και της αρπαχτης.Τα πηρα λιγο.
Κωστας.Ναί ρε παιδιά , είσαστε οι μοναδικοί που διαβάσατε στον κόσμο . Είναι αστείο να μιλάτε σε ανθρώπους της ηλικίας 45+ γιά διάβασμα και γνώσεις . Μην συγκρίνουμε τα σχολεία που τελειώσατε εσείς με τα δικά μας.
Ε μα ναι, τι άλλο, αν δεν σε κουρέψουν γουλί με φούντα δεν ξέρεις τι θα πεί γνώση. Αμα δε φας και πέντε μάπες δεν ξέρεις τι θα πεί διάβασμα.
Αυτό θα εννοείς γιατί απο ύλη φαντάζομαι παραδέχεσαι πως έχουν περισσότερη και δυσκολότερη σήμερα.Φαντάζομαι τον σπάιντερμαν σε τέτοιο σχολείο. Τουλάχιστον θα έπαιρνε κάποιες αρχές
-
Ε μα ναι, τι άλλο, αν δεν σε κουρέψουν γουλί με φούντα δεν ξέρεις τι θα πεί γνώση. Αμα δε φας και πέντε μάπες δεν ξέρεις τι θα πεί διάβασμα.
Αυτό θα εννοείς γιατί απο ύλη φαντάζομαι παραδέχεσαι πως έχουν περισσότερη και δυσκολότερη σήμερα.Δυστυχώς κοιμάστε με τα τσαρούχια . Η ύλη που κάνετε σήμερα είναι αστεία . Εμείς δίναμε εξετάσεις όλη την ύλη από την Γ Γυμνασίου και πάνω .Οχι μόνο της Γ Λυκείου . Τα βιβλία του σχολείου δεν τα ανοίγαμε ποτέ , είχαμε πάνω από 3-4 φροντιστηριακά βιβλία γιά κάθε μάθημα , τα περισσότερα γραμμένα από καθηγητές Πανεπιστημίου . Καταλαβαίνεις ότι η φυσική των πανελληνίων σας , ήτανε πρόχειρο διαγώνισμα γιά μας . Τα βλέπω τα μαθήματα στο σημερινό λύκειο . Γιά γέλια . Τι μας λέτε τώρα ? Να μην σου πω γιά Ιησουήτες , γιατί δεν θα ξέρεις τι είναι . Και βέβαια δεν σου μιλάω , μόνο γιά τα πρότυπα σχολεία της εποχής , αλλά και γιά τα κοινά γυμνάσια και λύκεια . Γιά αυτό σας λέω ΞΕΚΑΒΑΛΗΣΤΕ . Απλά σήμερα όποιος έχει φωτογραφική μνήμη και είναι καλός στην παπαγαλία , γράφει . Οποιος έχει κρίση και δυνατότητα ανάλυσης έχει πρόβλημα .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Αυτό θα εννοείς γιατί απο ύλη φαντάζομαι παραδέχεσαι πως έχουν περισσότερη και δυσκολότερη σήμερα.Δυστυχώς κοιμάστε με τα τσαρούχια . Η ύλη που κάνετε σήμερα είναι αστεία . Εμείς δίναμε εξετάσεις όλη την ύλη από την Γ Γυμνασίου και πάνω .Οχι μόνο της Γ Λυκείου . Τα βιβλία του σχολείου δεν τα ανοίγαμε ποτέ , είχαμε πάνω από 3-4 φροντιστηριακά βιβλία γιά κάθε μάθημα , τα περισσότερα γραμμένα από καθηγητές Πανεπιστημίου . Καταλαβαίνεις ότι η φυσική των πανελληνίων σας , ήτανε πρόχειρο διαγώνισμα γιά μας . Τα βλέπω τα μαθήματα στο σημερινό λύκειο . Γιά γέλια . Τι μας λέτε τώρα ? Να μην σου πω γιά Ιησουήτες , γιατί δεν θα ξέρεις τι είναι . Και βέβαια δεν σου μιλάω , μόνο γιά τα πρότυπα σχολεία της εποχής , αλλά και γιά τα κοινά γυμνάσια και λύκεια . Γιά αυτό σας λέω ΞΕΚΑΒΑΛΗΣΤΕ . Απλά σήμερα όποιος έχει φωτογραφική μνήμη και είναι καλός στην παπαγαλία , γράφει . Οποιος έχει κρίση και δυνατότητα ανάλυσης έχει πρόβλημα .
Παίζει να μαι μεγαλύτερος σου κατα κάτι, απλά εσύ γερνάς γρήγορα
ΥΓ Α επίσης προέρχομαι και απο κάποιο εκ των προτύπων που ανέφερες
-
Κύριε κύριε, ξέρω τί είναι οι Ιησουίτες
(μου τα χε κάνει ζέπελιν ο πατέρας μου επειδή γούσταρα γεωμετρία, για να μου πεί πόσο καλός ήταν ) -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Κύριε κύριε, ξέρω τί είναι οι Ιησουίτες
(μου τα χε κάνει ζέπελιν ο πατέρας μου επειδή γούσταρα γεωμετρία, για να μου πεί πόσο καλός ήταν )Σε διαγώνισμα γεωμετρίας με έπαθλο 20 στον έλεγχο, ήμουν ο μόνος που έλυσε την άσκηση ( ) και μού έβαλε ..18. Οταν πήγα να ζητήσω τα ρέστα μου είπε πως αν έβαζε 20 σε ένα άτομο σαν και μένα θα έπρεπε μετά να παραιτηθεί
-
μαλιστα
-
Αφου ειστε ΤΟΣΟ μορφωμενοι γιατι ειμαστε σημερα ενα μπουρδελο;
Α, νομιζω οτι το βρηκα: μηπως επειδη η γενια σου με την τοσο γαματη παιδεια και μορφωση την εκανε μπουρδελο τη χωρα; Ή μηπως οι ελοχιμ και οι νεφελιμ τα εκαναν ολα;
-
Γιατί; Τι έχει η χώρα;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Αφου ειστε ΤΟΣΟ μορφωμενοι γιατι ειμαστε σημερα ενα μπουρδελο;
Α, νομιζω οτι το βρηκα: μηπως επειδη η γενια σου με την τοσο γαματη παιδεια και μορφωση την εκανε μπουρδελο τη χωρα; Ή μηπως οι ελοχιμ και οι νεφελιμ τα εκαναν ολα;
Οι καλοί έχουμε φύγει έξω
-
Οι απεργίες την έχουν κάνει μπο@ρδέλο
-
Οι απεργίες την έχουν κάνει μπο@ρδέλοΜαλλον δεν θα ξερουν τους Ιησουϊτες αυτοι που απεργουν, θα επαιζαν τριλιζα την ωρα του μαθηματος
ωραια παιδεια -
Παίζει να μαι μεγαλύτερος σου κατα κάτι, απλά εσύ γερνάς γρήγοραΥΓ Α επίσης προέρχομαι και απο κάποιο εκ των προτύπων που ανέφερες
Προφανώς γιά να μιλάς γιά φούντες και φάπες , μάλλον δεν θα πρόλαβες την μεταπολίτευση .
Και εγώ από τέτοιο πρότυπο προέρχομαι και μιλάω γιά την ύλη που κάνουν , στα ακριβά ιδιωτικά σήμερα , γιά τα δημόσια , δεν το συζητάω και οι πληροφορίες μου προέρχονται από εκπαιδευτικούς και φροντιστές . Τώρα αν εσύ νομίζεις , ότι σήμερα κάνουν περισσότερη ύλη , δεν μπορώ να σε πείσω .
Οσο αφορά την χώρα , ποιός σας είπε , ότι με την πολιτική ασχολούνται οι καλύτεροι . Το αντίθετο συμβαίνει , οπότε το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο .
Ξεφύγαμε βέβαια από το θέμα .Υ.Γ. Εχετε δίκιο γιά το 'Ιησουίτες'
Υ.Γ. 2 Συγνώμη , που άργησα να απαντήσω , είχα βγεί γιά χαμομήλι με κάτι άλλα γερόντια -
Οσο αφορά την χώρα , ποιός σας είπε , ότι με την πολιτική ασχολούνται οι καλύτεροι . Το αντίθετο συμβαίνει , οπότε το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο .
Ποιος σου ειπε οτι μιλαω για την πολιτικη; Μιλαω για ολα αυτα που βλεπουμε καθημερινα. Απο μικροπραγματα οπως: η αγενεια, το αδειασμα τασακιου στο δρομο, το πεταγμα μπουκαλιου απ'το παραθυρο, γενικοτερα η τριτοκοσμικη συμπεριφορα, μεχρι τα σοβαρα οπως τα αυθαιρετα και ο,τι τελοσπαντων συμβαινει. Αλλα και στην πολιτικη, καποιος τους ψηφιζει αυτους: αυτοι με τη γαματη παιδεια της εποχης σου.
Φαινεται οτι η παιδεια που πηρε η γενια σου δεν ηταν και τοσο καλη τελικα, ε;
Ή εσεις δεν καταφερατε να την εκτιμησετε επειδη παιζατε τριλιζα. -
σκαι εσυ ποσο ετων εισαι,να δουμε την γενια σου
-
Κατ ' αρχήν μιλάγαμε γιά σχολική ύλη . Γιά την γενικότερη παιδεία των πολιτών της χώρας , έχεις απόλυτο δίκιο . Το θέμα όμως είναι ότι δεν περιορίζεται σε μιά γενιά . Ελπίζουμε ότι εσείς οι νεώτεροι θα είσαστε καλύτεροι μας σε θέματα πολιτισμού , όπως αυτά που αναφέρεις . Οψόμεθα . Θεωρώ ότι το θέμα έχει εξαντληθεί και έχει εκτραπεί σε άλλα μονοπάτια .
-
Αυτή η κουβέντα για σχολική ύλη, παιδεία, νεώτερους, γεροντότερους, γενιές, χάσματα, λακούβες, γκρεμούς κλπ κλπ, είναι εντελώς ανούσια και σε λάθος βάση, παραπλανητική μέχρι αηδίας και δεν οδηγεί πουθενά.
Μόνο για την έκθεση των πανελληνίων ήταν αυτές οι μπαρουφες και παίζει να μην κάνουν ούτε για εκεί πια. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σε ορισμένα επαγγέλματα η απεργία πρέπει να απαγορεύεται (όπως ισχύει πχ για τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας).
Ορμήξτε τώρα.Πάντως επειδή λόγω δουλειάς έχω επαφή με νοσοκομεία κλπ, οι γιατροί (απ' όσο είδα εγώ) ήταν στις θέσεις τους κανονικά και απεργούσαν γιαπωνέζικα.
-
Για την κατάσταση στα Ελληνικά Νοσοκομεία και το πως έχει μεταβληθεί από την μεταπολίτευση ως και τις ημέρες του Χρηματιστηρίου (25 έτη πάνω κάτω) καλό θα είναι να διαβάσετε το 'Από τα κόκκαλα Βγαλμένα'. Μετά από χρόνια είναι το μόνο βιβλίο που με απορρόφησε τόσο που το διάβασα μονορούφι. Εκεί θα δούμε ότι δεν είναι μόνον οι γιατροί υπαίτιοι για την κατάντια του συστήματος υγείας....
-
ΦΥΣΙΚΑ και δεν είναι. Για την ακρίβεια, εξαιρουμένων κάποιων hyperλαμογιών που βάζουν χέρι στις προμήθειες υλικού, έχουν τη μικρότερη ευθύνη για τα προβλήματα της δημόσιας υγείας.
Αυτό που έθιξα εγώ ήταν το θέμα της απεργίας σε κρίσιμες για τη σωτηρία ζωών θέσεις. Ούτε το άλλο που γράφτηκε δέχομαι, δηλ. το ότι σε περιόδους εορτών κλπ η δυναμικότητα των τμημάτων επειγόντων περιστατικών είναι μειωμένη - το ίδιο και τις απεργίες. Δηλαδή τότε μειώνονται οι περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης;
Από επείγοντα έχω κι εγώ εμπειρία, άλλοτε καλή, άλλοτε μέτρια (πχ όταν φώναξαν σε περιφερειακό νοσοκομείο που εφημέρευε τον γιατρό, ο οποίος είχε πάει στο σπίτι του...).
Άφησαν 29χρονο να πεθάνει, επικαλούμενοι την απεργία