-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
β)Είναι παρήγορο το γεγονός ότι υπάρχουν υποστηρικτές του καπιταλισμού (αν έχω παρανοήσει την 'κατάταξή' σου διόρθωσέ με) που βλέπουν την υγεία ως αγαθό. Εγώ θα πρόσθετα και την παιδεία τουλάχιστον σε αυτή τη λίστα, αλλά δεν μας απασχολεί επι τούτου.
Το θέμα είναι ότι όπως λέει κι ο σοφός λαός, με π@ρδες δε βάφονται αυγά. Εν προκειμένω μιλάμε για τραγικές ελλείψεις σε έναν ευαίσθητο τομέα, και τρόπους αντίδρασης απο μεριάς εργαζομένων.
Επ αυτού περιμένουμε προτάσεις, σε όλα τα άλλα λίγο πολύ συμφωνούμεΕίπα ότι το βλέπω ως δικαίωμα και όχι ως αγαθό καθώς κατ' εμέ τα αγαθά είναι προΪόντα (3η απόδοση του όρου στο Λεξικό του Μπαμπινιώτη) αλλά ως δικαίωμα στο οποίο δεν θα πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί για κανένα λόγο. Τα αγαθά (δυστυχώς) μας έχουν οδηγήσει το φακελάκι για να κάνεις αιματολογικές εξετάσεις άμεσα (ναι με λίγα ευρώ παίρνεις το επείγον) ή επέμβαση ανοιχτής καρδιάς στο εξωτερικό (γλυτώνοντας πολλαπλάσιο ποσό σε πληρωμές παρατρεχάμενων). Δεν σου κρύβω ότι δεν χρειάζεται πια ο γιατρός να μου ζητήσει φακελάκι γιατί η ερώτηση μου πάντα είναι περί της αμοιβής του. Θεωρώ απαράδεκτο το Κράτος να αμοίβει κάποιον με το ίδια χρήματα που παίρνει οποιοσδήποτε πτυχιούχος Δ.Υ. με 5 ώρες πραγματικής εργασίας και καθώς τη ζωή μου και τη ζωή των ανθρώπων που έχω γύρω μου την κοστολογώ πολύ υψηλά θεωρώ απολύτως φυσιολογικό για μία θέση με τόσο μεγάλες ευθύνες να υπάρχουν και αντίστοιχοι μισθοί.
Προτιμώ ένα σύστημα με καθολική παροχή ιατρικής περίθαλψης με Δημόσιο Χρήμα. Όχι πολίτες Α ή Β ή Γ κατηγορίας στο συγκεκριμένο θέμα. Για την παιδεία πολύ αμφιβάλλω αν χρειάζεται κάτι τέτοιο (το ζω από μέσα). Αυτό που χρειάζεται είναι να σφίξουν λίγο τα χαλινάρια και το Δημόσιο Σχολείο να βρεθεί στο επίπεδο που ήταν κάποτε σε σχέση με τα Ιδιωτικά.
Εντάξει χωρίς χρήμα δεν γίνεται τίποτα. Από την άλλη όμως δεν μπορώ να αγνοήσω το γεγονός ότι ένα σύστημα έκανε 75 λεπτά για να ειδοποιήσει ένα ασθενοφόρο. Και μπορεί να υπήρχε το 60% του προσωπικού στις θέσεις κίνησης αλλά αν ήταν μόνον το 10% στο τηλεφωνικό κέντρο τότε το σύστημα έχει αστοχήσει. Αν είχε απαντηθεί άμεσα το τηλεφώνημα ο άνθρωπος μπορεί (μπορεί λέω γιατί από τα όσα έχω διαβάσει στις εφημερίδες μάλλον και η έγκαιρη άφιξη του ασθενοφόρου ίσως να μην έκανε τίποτα) να ήταν σήμερα ζωντανός. Μία αλυσίδα είναι τόσο ισχυρή όσο και ο πιο αδύναμος κρίκος της. Σίγουρα οι γιατροί που δουλεύουν στις ΜΕΘ είναι ίσως οι περισσότερο μαύροι από όλους εμάς (υπέρτατη ευθύνη η υγεία ενός ανθρώπου και εδώ μιλάμε για θέματα ζωής ή θανάτου) αλλά μέσα στο σύστημα υπάρχουν και κάποια Λαμόγια (συνήθως αυτά που εμφανίζονται και στα κανάλια οι άλλοι είναι πολύ κουρασμένοι για να χάνουν το χρόνο τους με τα Δημοσιογραφικά Ρεμάλια) που μας @@μούν κατ' εξακακολούθηση...
ΥΓ. Είμαι υπέρμαχος του Καπιταλισμού. Όχι αυτού του faux που έχουμε αυτή τη στιγμή και είναι η απόλυτη κλοπή. Αυτού που δίνει ευκαιρίες και τιμωρεί όταν το υβρίζεις. Κάποιοι μας είχαν @@@@σει τη μανίτσα αλλά κανείς δεν βλέπω να πάει φυλακή....
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ΦΥΣΙΚΑ και δεν είναι. Για την ακρίβεια, εξαιρουμένων κάποιων hyperλαμογιών που βάζουν χέρι στις προμήθειες υλικού, έχουν τη μικρότερη ευθύνη για τα προβλήματα της δημόσιας υγείας.
Αυτό που έθιξα εγώ ήταν το θέμα της απεργίας σε κρίσιμες για τη σωτηρία ζωών θέσεις. Ούτε το άλλο που γράφτηκε δέχομαι, δηλ. το ότι σε περιόδους εορτών κλπ η δυναμικότητα των τμημάτων επειγόντων περιστατικών είναι μειωμένη - το ίδιο και τις απεργίες. Δηλαδή τότε μειώνονται οι περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης;
Από επείγοντα έχω κι εγώ εμπειρία, άλλοτε καλή, άλλοτε μέτρια (πχ όταν φώναξαν σε περιφερειακό νοσοκομείο που εφημέρευε τον γιατρό, ο οποίος είχε πάει στο σπίτι του...).Αν το προσωπικό ασφαλείας καθοριζόταν από τις ελάχιστες ανάγκες τότε το ποσοστό ασφαλείας θα άγγιζε το 100%.
Και οι δικές μου εμπειρίες είναι μεικτές... Από πολύ καλές ως και πολύ κακές. Κάτι τέτοιο όμως (να πάρεις τηλέφωνο και να μένεις πρακτικά αβοήθητος..... ΟΧΙ όμως).
-
Μια ερωτηση οχι υποθετικη αλλα περα για περα πραγματικη αφου μπορει να συμβει ανα πασα στιγμη στον καθενα.
Φιλτατε Pitta αν ηταν το δικο σου παιδι και πεθαινε απο καθυστερηση του εκαβ η ακομα χειροτερα αν ερχοταν και πεθαινε μεσα στο ασθενοφορο αφου δεν υπηρχε γιατρος διασωστης να τον κρατησει στη ζωη τι θα ελεγες στα καναλια μετα?--Γιατι εκει θα πηγαινες μετα---
Οτι δικαιως κανουν απεργια και ζητουν να αμοιβονται περισσοτερο οι γιατροι διασωστες και οι οδηγοι η μηπως οτι δεν εφταναν τα ασθενοφορα και οτι εγινε εγινε?
Ο ΕΟΠΟΠ φιλε μου μπορει να κανει χωραφι 500 στρεματα σε μια μερα αλλα και να μην κανει καθολου και να πινει καφε ολη την μερα δεν τρεχει τιποτα.Το εκαβ ομως και οι γιατροι δεν δικαιολογουνται να απεχουν οταν πρεπει απο την δουλεια τους και ειδικα οταν ξερουν οτι αυτη την διαολεμενη ωρα θα πρεπει να ειναι παρων και οχι να πινουν καφε .Αυτη την ωρα δεν πρεπει και δεν δικαιουνται να πινουν καφε.
Αν δεν ηξεραν επρεπε να ρωτησουν τι εστι οδηγος στο εκαβ και διασωστης η γιατρος.
Αν εισαι παρτακιας τεμπελης και λουφαδορος δεν κανεις γι'αυτη την δουλεια.(δεν μιλω για σενα).Λαθος επαγγελμα !
Ας παει τωρα ο προεδρος του σωματειου των οδηγων η γιατρων η οτι αλλο και να παρηγορησει τους γονεις αυτου του νεου και να τους πει οτι ,,,'κυριε μου δεν μας πληρωνουν καλα και ειχαμε απεργια'
Να απαγορευτει η απεργια σε γιατρους γενικα και σε οτι εχει σχεση με τα κρατικα συστηματα υγειας .
Δεν μας φτανουν οι 'καρμανιολες' στους δρομους και ο καρκινος που μας μαστιζει να'χουμε και θυματα απο τις απεργιες των ακαστωτε φορεων της υγειας.
Αν θελουν απεργια κυριοι ας βαλουν ,προσλαβουν αντικαταστατες να ερχονται στο ποστο τους και μετα να φευγουν για διαμαρτηρια στη βουλη!
Αν καθησαν 50 χρονια στα θρανια και διαβασαν ,μορφωθηκαν τοσο πολυ και εχουν τα α,,,,,,,,,,α ας χρησιμοποιησουν αυτη την μορφωση πειθοντας με λογια το κρατος και οχι προσφεροντας θυματα.
Που ειναι το σθενος και η αφοσιωση του κλαδου στο δημοσιο συνολο?
Ο τομεας της υγειας αξιζει να πληρωθει και να πληρωθει αλλα οχι με θυματα !
ΟΧΙ ΙΣΟΠΕΔΟΣΗ! -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Μια ερωτηση οχι υποθετικη αλλα περα για περα πραγματικη αφου μπορει να συμβει ανα πασα στιγμη στον καθενα.
Φιλτατε Pitta αν ηταν το δικο σου παιδι και πεθαινε απο καθυστερηση του εκαβ η ακομα χειροτερα αν ερχοταν και πεθαινε μεσα στο ασθενοφορο αφου δεν υπηρχε γιατρος διασωστης να τον κρατησει στη ζωη τι θα ελεγες στα καναλια μετα?--Γιατι εκει θα πηγαινες μετα---
Οτι δικαιως κανουν απεργια και ζητουν να αμοιβονται περισσοτερο οι γιατροι διασωστες και οι οδηγοι η μηπως οτι δεν εφταναν τα ασθενοφορα και οτι εγινε εγινε?
Ο ΕΟΠΟΠ φιλε μου μπορει να κανει χωραφι 500 στρεματα σε μια μερα αλλα και να μην κανει καθολου και να πινει καφε ολη την μερα δεν τρεχει τιποτα.Το εκαβ ομως και οι γιατροι δεν δικαιολογουνται να απεχουν οταν πρεπει απο την δουλεια τους και ειδικα οταν ξερουν οτι αυτη την διαολεμενη ωρα θα πρεπει να ειναι παρων και οχι να πινουν καφε .Αυτη την ωρα δεν πρεπει και δεν δικαιουνται να πινουν καφε.
Αν δεν ηξεραν επρεπε να ρωτησουν τι εστι οδηγος στο εκαβ και διασωστης η γιατρος.
Αν εισαι παρτακιας τεμπελης και λουφαδορος δεν κανεις γι'αυτη την δουλεια.(δεν μιλω για σενα).Λαθος επαγγελμα !
Ας παει τωρα ο προεδρος του σωματειου των οδηγων η γιατρων η οτι αλλο και να παρηγορησει τους γονεις αυτου του νεου και να τους πει οτι ,,,'κυριε μου δεν μας πληρωνουν καλα και ειχαμε απεργια'
Να απαγορευτει η απεργια σε γιατρους γενικα και σε οτι εχει σχεση με τα κρατικα συστηματα υγειας .
Δεν μας φτανουν οι 'καρμανιολες' στους δρομους και ο καρκινος που μας μαστιζει να'χουμε και θυματα απο τις απεργιες των ακαστωτε φορεων της υγειας.
Αν θελουν απεργια κυριοι ας βαλουν ,προσλαβουν αντικαταστατες να ερχονται στο ποστο τους και μετα να φευγουν για διαμαρτηρια στη βουλη!
Αν καθησαν 50 χρονια στα θρανια και διαβασαν ,μορφωθηκαν τοσο πολυ και εχουν τα α,,,,,,,,,,α ας χρησιμοποιησουν αυτη την μορφωση πειθοντας με λογια το κρατος και οχι προσφεροντας θυματα.
Που ειναι το σθενος και η αφοσιωση του κλαδου στο δημοσιο συνολο?
Ο τομεας της υγειας αξιζει να πληρωθει και να πληρωθει αλλα οχι με θυματα !
ΟΧΙ ΙΣΟΠΕΔΟΣΗ!Μ'αρεσει το γεγονος οτι το εκλεισες ομορφα
-
Ειλικρινα,αυτο το σκεφτηκες πριν το γραψεις?
Τουλαχιστον μπορω να διαλεξω σε ποιο χωραφι θα μαζευω το μπαμπακι?Αν οχι,δεν πειραζει, το μονο που μπορω να πω ειναι 'μαλιστα αφεντημ'.....
-
Αυτό χαρακτηρίζεται αφέλεια, άγνοια η καλοπροαίρετη προσέγγιση
-
Τι θέλεις τώρα, να ξεκινήσουμε καινούργιο κύκλο επιχειρηματολογίας;( ) Καλά καθόμαστε ήσυχα ήσυχα. Είπαμε να καταργηθούν οι απεργίες των γιατρών, ΟΧΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ
-
Kαλά, πάω να παίξω σαξ
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Τι θέλεις τώρα, να ξεκινήσουμε καινούργιο κύκλο επιχειρηματολογίας;( ) Καλά καθόμαστε ήσυχα ήσυχα. Είπαμε να καταργηθούν οι απεργίες των γιατρών, ΟΧΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ
ΚΑΙ οι αργίες λέμε
Ούτε το άλλο που γράφτηκε δέχομαι, δηλ. το ότι σε περιόδους εορτών κλπ η δυναμικότητα των τμημάτων επειγόντων περιστατικών είναι μειωμένη - το ίδιο και τις απεργίες. Δηλαδή τότε μειώνονται οι περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης;
-
Διαφωνείς μάλλον. ΟΚ. Δεν θα αρρωσταίνουμε, ούτε θα σκοτωνόμαστε στις αργίες και στις απεργίες. Είναι αντιλαϊκό.
-
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&a ... 10966&ct=1
Προβλεπεται ξεσηκωμος 'αγανακτισμενων' πολιτων -
Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει επαναλαμβανόμενες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου, διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να λειτουργήσουν τα οκτώ κλειστά κρεβάτια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και όλα τα χειρουργικά τραπέζια που είναι κλειστά, καθώς και να μην είναι υπεύθυνη στη βραδινή βάρδια μόνο μία νοσηλεύτρια για 40 ασθενείς.
Aπ αυτά δεν πεθαίνουν ασθενείς ας πούμε ε?
-
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, καλούν το κοινό «οι κλήσεις στο 166 να αφορούν μόνο καταστάσεις άμεσης και επείγουσας βοήθειας».
Είναι βέβαιο ότι καθένας που θα χρειαστεί ένεση στην ταλαιπωρημένη μεσούλα του ΔΕΝ θα πάρει τλφ στα επείγοντα αλλά θα καλέσει ταξί, σκεπτόμενος αυτούς που θα σβήνουν στους δρόμους.
Μα τι καραγκιόζηδες Θεέ μου.
Καλά, ε; Που να δείτε πόσοι πεθαίνουν στη Ρουάντα ή πόσους σκοτώνει το τσιγάρο...
-
Κόψε το σκύψιμο μάνο, γιατί τα ταξί έχουν σκληρές αναρτησεις
-
Σήμερα δεν θα σκύβω, ούτε θα βάλω άλλους να σκύψουν.
Θα είναι αντιλαϊκή συμπεριφορά γιατί εγκυμονεί κινδύνους για τους αγώνες της εργατικής τάξης. Με τόσους εγκάθετους να καιροφυλακτούν... -
Εμπρος Μανο μη σκύβεις το κεφάλι,
ο μόνος δρόμος είναι βενζίνα και μπουκάλι -
Nα σου το πω αλλιως.
Αν θες περισσοτερα λεφτα και θες να διαμαρτηρηθεις στο κρατος φροντισε να κανεις σωστα την δουλεια σου πρωτα και μετα πηγαινε να το κανεις και οχι εξαιτιας σου να χανονται ανθρωπινες ζωες και να εχεις την απαιτηση κιολας για περισσοτερα.
Αντε το βρηκαμε τωρα .
Αγνοια η αφελεια φιλε μου θα ηταν αν ησουν σε αλλο καθεστως και αν εξαιτιας σου λογο απεργιας χανονταν ζωη σε κρεμουσαν αναποδα στο Συνταγμα για παραδειγματισμο στους αλλους που τυχον σκεφτονταν να το επιχηρουσαν?
Ορματε τωρα! -
Όπως βλέπεις αφέλεια με το Μ κεφαλαίο
-
Nα σου το πω αλλιως.
Αν θες περισσοτερα λεφτα και θες να διαμαρτηρηθεις στο κρατος φροντισε να κανεις σωστα την δουλεια σου πρωτα και μετα πηγαινε να το κανεις και οχι εξαιτιας σου να χανονται ανθρωπινες ζωες και να εχεις την απαιτηση κιολας για περισσοτερα.
:Να σε ρωτησω κατι αλλα να μου απαντησεις ρεαλιστικα και με ειλικρινεια.
Δεδομενου του κρατους που εχουμε,του κοινοβουλιου με τους βουλευτες/υπουργους που εχουμε και της γραφειοκρατιας που μας δερνει.
Πιστευεις οτι αν εγω κανω αψογα τη δουλεια μου,δουλευω πληρως το 8ωρο-10ωρο μου και μετα απο ολα αυτα διαμαρτυρομαι για τους Χ,Ψ λογους θα ενδιαφερθει κανενας?Θα ιδρωσει κανενος το αυτι?Η απλα θα πει 'ελα μωρε,αστον να φωναζει το μ@λ@κ@,αφου ετσι και αλλιως το νοσοκομειο δουλευει'
Ειλικρινα θελω να μαθω την αποψη σου.
Υπενθυμιζω,σε απεργιες,επισχεσεις εργασιας λογω απληρωτων εφημεριων(ω,ναι υπαρχουν και αυτα) τα επειγοντα δουλευουν κανονικα.Ο εφημερευων θα δουλεψει ακομα και αν οι διπλανοι του απεργουν.Japanese style.
Τα τακτικα δε θα δουλευουν,μπορει να μη δεις τον παθολογο η τον καρδιολογο που εχεις κλεισει ραντεβου προ διμηνου.Η μπορει να αναβληθει το χειρουργειο για την κηλη που εχει κλειστει προ 6μηνου. -
Ο χρήστης kvlachos έγραψε:
**Υπενθυμιζω,σε απεργιες,επισχεσεις εργασιας λογω απληρωτων εφημεριων(ω,ναι υπαρχουν και αυτα) τα επειγοντα δουλευουν κανονικα.**Ο εφημερευων θα δουλεψει ακομα και αν οι διπλανοι του απεργουν.Japanese style.
Τα τακτικα δε θα δουλευουν,μπορει να μη δεις τον παθολογο η τον καρδιολογο που εχεις κλεισει ραντεβου προ διμηνου.Η μπορει να αναβληθει το χειρουργειο για την κηλη που εχει κλειστει προ 6μηνου.Επειδή κάποιοι προχω έχουν κάνει την υποκρισία (και τον τομαρισμό θα έλεγα) δεύτερο επάγγελμα και υποστηρίζουν ότι δεν πειράζει ακόμα κι όταν υπολειτουργούν τα επείγοντα , θα ήθελα μερικές διευκρινίσεις.
Πρώτον: είναι όντως πλήρη τα επείγοντα σε περιπτώσεις απεργίας ή αργιών; Γιατί άλλα έλεγαν διάφοροι (και μαθαίναμε από ρεπορτάζ).
Δεύτερον: οι υπηρεσίες του ΕΚΑΒ επίσης είναι πλήρεις σε προσωπικό; Υποθέτω πως όχι, αν κρίνω από τη σημερινή 'έκκληση'.Υπενθυμίζω ότι από την αρχή έλεγα ακριβώς αυτό που σημείωσα με bold παραπάνω: να λειτουργούν τα επείγοντα με τη μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα και να αναβάλλονται οι προγραμματισμένες νοσηλείες κλπ. Πράγμα που ενόχλησε μερικούς επαναστάτες του γλυκού του κουταλιού.
Άφησαν 29χρονο να πεθάνει, επικαλούμενοι την απεργία