-
Έχουμε ένα αυτοκίνητο του '94 με παραδομένες πινακίδες από το 2009.
Μπορεί κάποιος που έχει αποσύρει αυτοκίνητο μόνος του (όχι για αγορά άλλου) να γράψει τα 4-5 βήματα που πρέπει να κάνω με τη σειρά, γιατί χάθηκα λίγο σε τόσες σελίδες..
Το όφελος πόσο είναι?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! -
Ο χρήστης geologist έγραψε:
Μπορείς να το παραγγείλεις και να περιμένεις ακόμη και να έρθει στο τελωνείο και τότε να κάνεις την απόσυρση.
Το σημαντικό είναι **να μη γίνει ο εκτελωνισμός **πριν ετοιμαστούν τα έγγραφα της απόσυρσης.
Το καλύτερο πάντως είναι να είσαι σε επαφή με την αντιπροσωπεία και όταν σε ενημερώσουν ότι ξεκινά η διαδικασία μεταφοράς του αυτοκινήτου για Ελλάδα (η οποία διαρκεί περίπου 20 μέρες), τότε να ξεκινήσεις την απόσυρση, ώστε να μην έχεις κι άλλη καθυστέρηση με το αμάξι να κάθεται στο τελωνείο.είναι βεβαιο αυτό?
παρήγγειλε ένας φίλος αυτοκίνητο το οποίο ήρθε στις εγκαταστάσεις του έλληνα αντιπροσώπου και τον ειδοποίησαν. Στοι μεταξύ του βρήκα από γνωστό χαρτί απόσυρσης για μεταβίβαση. Μπορεί τώρα να κάνει κάτι? στην αντιπροσωπεία του λένε οτι εφόσον έχει εκτελωνιστεί το αυτοκίνητο δε γίνεται τίποτα... -
Παιδιά καλησπέρα και καλός σας βρήκα. Είμαι νέος στο φορουμ και θέλω να μου λύσετε μια απορία. Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός Scirocco R και θα εκμεταλευτώ το μέτρο της απόσυρσης. Ο αντιπρόσωπος μου είπε ότι το όφελος ειναι 2800 ευρώ. Έχω το εξής πρόβλημα, το αυτοκίνητο λόγω προσωπικών προβλημάτων δεν μπορώ να το παραγγείλω πριν τις αρχες Σεπτεμβρίου, άρα λόγω πρόσθετου εξοπλισμού θα παραλάβω αρχές Ιανουαρίου. Εάν έχω χαρτί διαγραφής πριν απο τις 21/12/2011 μπορώ να εκτελωνίσω το καινούριο αρχες του 2012 ή πρέπει και ο εκτελωνισμός να γίνει μέχρι τις 21/12/2011
-
υπάρχει κάποιος που να μπορεί να απαντήσει; όλες οι αντιπροσωπείες δηλώνουν άγνοια για αυτην τη λεπτομέρεια, και δεν ξερω που να πάω για να ρωτήσω.
-
Να ρωτησω, συγγνωμη αν εχει απαντηθει παλιοτερα, αλλα δεν παρακολουθω το τοπικό.
Οσοι αποσυρανε επι Πασοκ, το 2009 δηλαδη, δικαιουνται το εξτρα 1000αρικο της αγορας καινούριου και αν ναι μεχρι ποτε..? -
Ο χρήστης marios_petroupoli έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα και καλός σας βρήκα. Είμαι νέος στο φορουμ και θέλω να μου λύσετε μια απορία. Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός Scirocco R και θα εκμεταλευτώ το μέτρο της απόσυρσης. Ο αντιπρόσωπος μου είπε ότι το όφελος ειναι 2800 ευρώ. Έχω το εξής πρόβλημα, το αυτοκίνητο λόγω προσωπικών προβλημάτων δεν μπορώ να το παραγγείλω πριν τις αρχες Σεπτεμβρίου, άρα λόγω πρόσθετου εξοπλισμού θα παραλάβω αρχές Ιανουαρίου. Εάν έχω χαρτί διαγραφής πριν απο τις 21/12/2011 μπορώ να εκτελωνίσω το καινούριο αρχες του 2012 ή πρέπει και ο εκτελωνισμός να γίνει μέχρι τις 21/12/2011viewtopic.php?f=5&t=35432&start=570
Διάβασε την ΚΥΑ -
Ευχαριστώ φίλε μου αλλά δεν αναφέρει κάτι για τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια, άντε να βγάλεις άκρη στο Ελλαδιστάν με τις ασάφειες τους
-
Στείλε ενα mail στο υπουργείο και είμαι σίγουρος οτι θα σου απαντήσουν ΑΜΕΣΑ!!!
Εναλλακτικά ρώτα τον επίσημο εισαγωγέα -
Ξέρετε αν έχει αρχίσει η απόσυρση στα επαγγελματικά ;
-
Ο χρήστης bleriot έγραψε:
Το σημαντικό είναι **να μη γίνει ο εκτελωνισμός **πριν ετοιμαστούν τα έγγραφα της απόσυρσης.
.**είναι βεβαιο αυτό?**παρήγγειλε ένας φίλος αυτοκίνητο το οποίο ήρθε στις εγκαταστάσεις του έλληνα αντιπροσώπου και τον ειδοποίησαν. Στοι μεταξύ του βρήκα από γνωστό χαρτί απόσυρσης για μεταβίβαση. Μπορεί τώρα να κάνει κάτι? στην αντιπροσωπεία του λένε οτι εφόσον έχει εκτελωνιστεί το αυτοκίνητο δε γίνεται τίποτα...
Ναι, δεν πρέπει να έχει εκτελωνιστεί το αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης marios_petroupoli έγραψε:
Εάν έχω χαρτί διαγραφής πριν απο τις 21/12/2011 μπορώ να εκτελωνίσω το καινούριο αρχες του 2012 ή πρέπει και ο εκτελωνισμός να γίνει μέχρι τις 21/12/2011υπάρχει κάποιος που να μπορεί να απαντήσει; όλες οι αντιπροσωπείες δηλώνουν άγνοια για αυτην τη λεπτομέρεια, και δεν ξερω που να πάω για να ρωτήσω.
Λοιπόν, αντιγράφω από την ΚΥΑ:
'...**που θα έχουν αποσυρθεί **από την ημερομηνία ισχύος της παρούσας απόφασης μέχρι και 20.12.2011.'
Και από τον αρχικό νόμο:
'Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής εφαρμόζονται μετά από δέκα (10) ημέρες από την έκδοση της απόφασης της προηγούμενης περίπτωσης και για αυτοκίνητα που θα αποσυρθούν μέχρι 20.12.2011.'Κατά τη γνώμη μου είναι σαφές ότι η ημερομηνία 20-12-2011 είναι η προθεσμία για την απόσυρση του παλιού, αλλιώς θα έλεγε: '...για αυτοκίνητα που θα εκτελωνιστούν έως 20-12-2011...' ή κάτι τέτοιο.
Ίσως στις αντιπροσωπείες δε σου λένε κάτι μπας και βιαστείς να το παραγγείλεις...
-
Υπήρξε διευκρίνηση για το θέμα του marios_petroupoli ;;;
Ισχύει το χαρτί της απόσυρσης και για αυτοκίνητα που θα εκτελωνιστούν μετά τις 21-12-2011;
-
Κάποιος απάντηση;
-
Καλημέρα,
Πρόκειται να αποσύρω μεσα στις επόμενες μέρες ένα Fiat Mirafiori (παμπάλαιο... αλλά περιέργως ακόμα κινείται) και θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος ποια είναι η διαδικασία μεταβίβασης του δικαιώματος απόσυρσης αν καταφέρω να βρω κάποιον αγοραστή.
Για αυτή την διαδικασία χρεώνομαι κάποια λεφτά?
Επίσης υπάρχει ζήτηση για αγορά του δικαιώματος απόσυρσης?Thanks in advance
-
Πρόκειται να αποσύρω μεσα στις επόμενες μέρες ένα Fiat Mirafiori (παμπάλαιο... αλλά περιέργως ακόμα κινείται) και θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος ποια είναι η διαδικασία μεταβίβασης του δικαιώματος απόσυρσης αν καταφέρω να βρω κάποιον αγοραστή.
Αφού κάνεις τη διαδικασία απόσυρσης (κέντρο ανακύκλωσης,υπουργείο μεταφορών,κ.λ.π.),μεταβιβάζεις το δικαίωμα με μια υπεύθυνη δήλωση
Για αυτή την διαδικασία χρεώνομαι κάποια λεφτά?
Για την μεταβίβαση του δικαιώματος,οχι
Επίσης υπάρχει ζήτηση για αγορά του δικαιώματος απόσυρσης?
Παλιότερα ναι,τώρα μάλλον πρέπει να το ψάξεις περισσότερο
Εναλλακτικά πούλα το σε κάποια αντιπροσωπεία -
Ο χρήστης Λεωνίδας041076 έγραψε:
Υπήρξε διευκρίνηση για το θέμα του marios_petroupoli ;;;Ισχύει το χαρτί της απόσυρσης και για αυτοκίνητα που θα εκτελωνιστούν μετά τις 21-12-2011;
Αυτή η λεπτομέρεια αρχίζει και ενδιαφέρει πλέον... Το έψαξε μήπως κανείς?
Άκυρο, βρήκα αυτό στο site της ΕΔΟΕ:
http://www.edoe.gr/welcome.aspx?NewPage=18000
'Μετά τη δημοσίευση του Νόμου 4002/2011 (ΦΕΚ Α’ 180, 22 Αυγούστου 2011, άρθρο 20) και αναφορικά με τη διαδικασία απόσυρσης οχημάτων, σας ενημερώνουμε ότι παραλαβές ΟΤΚΖ μπορούν να γίνονται μέχρι και 20.12.2011, (όπως προβλέπει το άρθρο 8 παρα. 2 π.δ. 116/2004), δια δε τη δυνατότητα του ιδιοκτήτη τους να υπαχθεί στην επιδότηση της απόσυρσης, θα πρέπει ο ίδιος να ελέγξει από την αντιπροσωπεία αγοράς του καινούργιου του αυτοκινήτου ότι αυτό θα έχει εκτελωνισθεί μέχρι και 30.12.2011 το αργότερο.' -
πηρε παραταση για ενα χρονο...επεκταθηκε και η ημερομηνια των αμαξιων προς αποσυρση ομως;
ο νομος ελεγε για αμαξια εως και το 98...
με την παραταση περιλαμβανονται τα 99αρια; ξερει κανεις; -
μια μικρη βοηθεια γιατι εχω μπλεχτει. και αυτο γιατι ο καθενας μου λεει διαφορετικα πραγματα.
θελω να αγορασω το δικαιωμα αποσυρσης απο εναν συμπολιτη για να προβω σε αγορά αυτοκινητου.
τι χαρτια χρειαζονται?
ξερω οτι χρειαζονται 3 χαρτια.
1)το χαρτι οριστικής διαγραφης (λογικα το παιρνει απο το κεντρο ανακυκλωσης)
2)χαρτι απο την εφορια οτι εχει πληρωσει τα τελη του αυτοκινητου
3)υπευθυνη δήλωση ν.1599/1986 που ο συμπολίτης εκχωρει το δικαιωμα σε μεναειναι κατι λαθος σ αυτα? γιατι μιλησα με αλλη αντιπροσωπεια και εκαναν λογο για 7 χαρτια.
-
Παιδια τις γνωσεις σας..
Εχω ενα παλιο αυτοκινητο και εχω κανει προσωρινη καταθεση πινακιδων,εαν παω να παρω τις πινακιδες και το δωσω σε εταιρια ανακυκλωσης θα μου δωσουν κανενα ευρω?
Το εχει κανει καποιος να μας πει? -
Ο χρήστης aristidis540 έγραψε:
Παιδια τις γνωσεις σας..
Εχω ενα παλιο αυτοκινητο και εχω κανει προσωρινη καταθεση πινακιδων,εαν παω να παρω τις πινακιδες και το δωσω σε εταιρια ανακυκλωσης θα μου δωσουν κανενα ευρω?
Το εχει κανει καποιος να μας πει?Οι εταιρειες ανακυκλωσης δεν πληρωνουν.Το χαρτι που θα παρεις οτι απεσυρες μπορεις να πουλησεις εφοσον δεν το χρησιμοποιησεις εσυ για αγορα καινουριου ΙΧ.
Απόσυρση 2011/2012/2013/2014/2015