-
Αυτοκινητο με πληρωμενα ολα τα τελη κυκλοφοριας και τα φετινα μαζι, αλλα ακινητο λογω προβληματος μπορει να αποσυρθει? Εταιρια ανακυκλωσης ερχεται να το παρει?
-
ρε παιδια να ρωησω κατι εμενα το αυτοκινητο μου ηρθε στο τελωνιο την προηγούμενη δευτερα 11 απριλιου και ακομα να το παρω στα χερια μου εχουν περασει 10 μερες!τι στο καλο γινεται?εσεισ μετα απο ποσες μερεσ το πηρατε απο τη στιγμη που ηρθε στο τελωνειο?και με τα χαρτιατης αποσυρσης ολα οκ μου ειπανε!
-
εχώ μία απόσυρση του 2009 από το θείο μου.
είχε πάρει τα 1000 ευρω μετρητά αλλά δεν αγόρασε ποτέ καινούριο αμάξι για τα επιπλέον 1000.
γνωρίζεται εάν μπορώ να τη χρησιμοποιήσω σήμερα;
οι αντιπροσωπίες λένε όχι, αλλά η ΚΥΑ του 2009 λέει ότι έχει διάρκεια μέχρι 12/2012.
γνωρίζετε κάτι; -
Φίλε τι έγινε τελικά, το πήρες; Και ποιο, αν επιτρέπεται;
-
Στις αντιπροσωπειες δεν ξερουν τι τους γινεται και δεν φτανει που ειναι ασχετοι αλλα το παιζουν και γνωστες του θεματος , εχουν και αποψη και λενε οπως μου ειπε ενας φιλος στο forum, οτι ο νεος νομος καταργει τον παλιο, αρα η παλια αποσυρση δεν ισχυει...
να και νομομαθεις
φυσικα ουτε λογος να σηκωσουν το τηλ. και να το ψαξουν στο αρμοδιο υπουργειο, αλλωστε αν το ειχες απο μικρος αυτο το ενστικτο με τους νομους τι να σου πουν οι αρμοδιοι, που να ξερουν αυτοι
λοιπον για να τελειωνουμε με την πλακα προφανως και ισχυει, ειχα αποσυρει τον οκτωβρη του 2009 ενα αυτοκινητο 1600cc και εισεπραξα τον αυγουστο του 2010 τα 1500ευρω για την αποσυρση, ειχα ομως το δικαιωμα για αγορα νεου
( euro4-5) να εισπραξω 1000 ευρω επιπλεον
πριν απο ενα μηνα περιπου αγορασα νεο αυτοκινητο, ο διεκπεραιωτης της αντιπροσωπειας ηταν ενημερος απο τον πωλητη οτι εχω αποσυρση, οταν λοιπον πηγε να βγαλει την αδεια ειχε μαζι του το χαρτι που ειχα για την αποσυρση και σημειωσαν πανω στην αδεια του νεου οτι ειναι απο αποσυρση του υπ΄ αριθμον......ιχ οχηματος
στη συνεχεια με φωτοτυπια της αδειας, φωτοτυπια της αποδειξης λιανικης αγορς του νεου οχηματος, το χαρτι της αποσυρσης που ειχα, και μια αιτηση στο υπουργειο μεταφορων ( οπου σημειωσα και ενα αριθμο τραπεζικου λογαριασμου και το iban του λογαριασμου) κατεθεσα αυτα τα χαρτια πηρα αριθμο πρωτοκολλου και σε καμποσους μηνες θα μπουν απο την δου στην οποια ανηκω τα λεφτα στο λογαριασμο μου (συμφωνα με τον υπαλληλο σε 2 μηνες )
παντως οσο και να αργησουν θα μπουν , η αποσυρση του 2009 ισχυει για αγορα νεου -
Ο χρήστης biliou έγραψε:
αυτοι που εχουν παραδωσει μονο πινακιδες πρεπει να πληρωσουν τα τελη του 11 για να αποσυρουν?? οτι να ναι ρε γαμ@$τοΟΧΙ
-
στα αυτοκίνητα που παίρνετε με την απόσυρση του 2011 γράφει στην άδεια οτι είναι απο απόσυρση?
-
Ο χρήστης ... έγραψε:
Επειδη δεν εχω καταλαβει ακριβως πως δουλευει το συστημα σε αυτη την αποσυρση..μπορει καποιος να μου πει ...αναλόγως την υπομονή που διαθετεις.
Αν δεν εχεις υπομονή...
http://perierga.gr/2011/05/πέ ... %B9%CE%B1/ -
Παράδειγμα του fast track
Θέλω να αποσύρω αυτοκίνητο που δεν είναι δικό μου,προκειμένου να επωφεληθώ του δικαιώματος της απόσυρσης..
Εξουσιοδότηση στο ΚΕΠ απο τον τωρινό ιδιοκτήτη σ' αυτόν που θα πάρει (δεν είμαι εγω),την βεβαίωση καταβολής τελών κυκλοφορίας.Χάνει το πρωινό του ο άνθρωπος,πάει στην εφορία και....δεν του την δίνουν! αιτιολογία;επειδή το αυτοκίνητο είναι σε προσωρινή ακινησία,θα παει να την πάρει..μια μέρα πριν θελήσει να παει το όχημα στο κέντρο ανακύκλωσης ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ,για να πάρει και την προσωρινή άδεια κυκλοφορίας
Δηλαδή ο συγκεκριμένος πρέπει να ξαναχάσει άλλη μια εργάσιμη και να παει ακριβώς την προηγούμενη μέρα!
Συνεχίζω:επειδή το καινούργιο θα είναι σε 2 ονόματα,χρειάζονται 2 υπεύθυνες δηλώσεις απο τον πρωην κάτοχο σε μένα,για την εκχώρηση,άλλες 2 υπεύθυνες για την εξουσιοδότηση της διαδικασίας στην αντιπροσωπεία,+κάποιες βεβαιώσεις+άλλες υπεύθυνες δηλώσεις επειδή το παλιό αυτοκίνητο ανήκε σε 0.Ε. εταιρεία..
Δεν εχω βάλει μέσα τα υπόλοιπα που αφορούν το τελωνείο,την διεύθυνση συγκοινωνιών,και τα όποια άλλα (που σίγουρα θα υπάρξουν στην πορεία),χρειαστούν..
Συμπέρασμα:να χ@σω την γραφειοκρατία τους μέσα
Και μετά περιμένουν να έρθουν και ξένοι να επενδύσουν -
Έχουμε ένα αυτοκίνητο του '94 με παραδομένες πινακίδες από το 2009.
Μπορεί κάποιος που έχει αποσύρει αυτοκίνητο μόνος του (όχι για αγορά άλλου) να γράψει τα 4-5 βήματα που πρέπει να κάνω με τη σειρά, γιατί χάθηκα λίγο σε τόσες σελίδες..
Το όφελος πόσο είναι?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! -
Ο χρήστης geologist έγραψε:
Μπορείς να το παραγγείλεις και να περιμένεις ακόμη και να έρθει στο τελωνείο και τότε να κάνεις την απόσυρση.
Το σημαντικό είναι **να μη γίνει ο εκτελωνισμός **πριν ετοιμαστούν τα έγγραφα της απόσυρσης.
Το καλύτερο πάντως είναι να είσαι σε επαφή με την αντιπροσωπεία και όταν σε ενημερώσουν ότι ξεκινά η διαδικασία μεταφοράς του αυτοκινήτου για Ελλάδα (η οποία διαρκεί περίπου 20 μέρες), τότε να ξεκινήσεις την απόσυρση, ώστε να μην έχεις κι άλλη καθυστέρηση με το αμάξι να κάθεται στο τελωνείο.είναι βεβαιο αυτό?
παρήγγειλε ένας φίλος αυτοκίνητο το οποίο ήρθε στις εγκαταστάσεις του έλληνα αντιπροσώπου και τον ειδοποίησαν. Στοι μεταξύ του βρήκα από γνωστό χαρτί απόσυρσης για μεταβίβαση. Μπορεί τώρα να κάνει κάτι? στην αντιπροσωπεία του λένε οτι εφόσον έχει εκτελωνιστεί το αυτοκίνητο δε γίνεται τίποτα... -
Παιδιά καλησπέρα και καλός σας βρήκα. Είμαι νέος στο φορουμ και θέλω να μου λύσετε μια απορία. Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός Scirocco R και θα εκμεταλευτώ το μέτρο της απόσυρσης. Ο αντιπρόσωπος μου είπε ότι το όφελος ειναι 2800 ευρώ. Έχω το εξής πρόβλημα, το αυτοκίνητο λόγω προσωπικών προβλημάτων δεν μπορώ να το παραγγείλω πριν τις αρχες Σεπτεμβρίου, άρα λόγω πρόσθετου εξοπλισμού θα παραλάβω αρχές Ιανουαρίου. Εάν έχω χαρτί διαγραφής πριν απο τις 21/12/2011 μπορώ να εκτελωνίσω το καινούριο αρχες του 2012 ή πρέπει και ο εκτελωνισμός να γίνει μέχρι τις 21/12/2011
-
υπάρχει κάποιος που να μπορεί να απαντήσει; όλες οι αντιπροσωπείες δηλώνουν άγνοια για αυτην τη λεπτομέρεια, και δεν ξερω που να πάω για να ρωτήσω.
-
Να ρωτησω, συγγνωμη αν εχει απαντηθει παλιοτερα, αλλα δεν παρακολουθω το τοπικό.
Οσοι αποσυρανε επι Πασοκ, το 2009 δηλαδη, δικαιουνται το εξτρα 1000αρικο της αγορας καινούριου και αν ναι μεχρι ποτε..? -
Ο χρήστης marios_petroupoli έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα και καλός σας βρήκα. Είμαι νέος στο φορουμ και θέλω να μου λύσετε μια απορία. Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός Scirocco R και θα εκμεταλευτώ το μέτρο της απόσυρσης. Ο αντιπρόσωπος μου είπε ότι το όφελος ειναι 2800 ευρώ. Έχω το εξής πρόβλημα, το αυτοκίνητο λόγω προσωπικών προβλημάτων δεν μπορώ να το παραγγείλω πριν τις αρχες Σεπτεμβρίου, άρα λόγω πρόσθετου εξοπλισμού θα παραλάβω αρχές Ιανουαρίου. Εάν έχω χαρτί διαγραφής πριν απο τις 21/12/2011 μπορώ να εκτελωνίσω το καινούριο αρχες του 2012 ή πρέπει και ο εκτελωνισμός να γίνει μέχρι τις 21/12/2011viewtopic.php?f=5&t=35432&start=570
Διάβασε την ΚΥΑ -
Ευχαριστώ φίλε μου αλλά δεν αναφέρει κάτι για τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια, άντε να βγάλεις άκρη στο Ελλαδιστάν με τις ασάφειες τους
-
Στείλε ενα mail στο υπουργείο και είμαι σίγουρος οτι θα σου απαντήσουν ΑΜΕΣΑ!!!
Εναλλακτικά ρώτα τον επίσημο εισαγωγέα -
Ξέρετε αν έχει αρχίσει η απόσυρση στα επαγγελματικά ;
-
Ο χρήστης bleriot έγραψε:
Το σημαντικό είναι **να μη γίνει ο εκτελωνισμός **πριν ετοιμαστούν τα έγγραφα της απόσυρσης.
.**είναι βεβαιο αυτό?**παρήγγειλε ένας φίλος αυτοκίνητο το οποίο ήρθε στις εγκαταστάσεις του έλληνα αντιπροσώπου και τον ειδοποίησαν. Στοι μεταξύ του βρήκα από γνωστό χαρτί απόσυρσης για μεταβίβαση. Μπορεί τώρα να κάνει κάτι? στην αντιπροσωπεία του λένε οτι εφόσον έχει εκτελωνιστεί το αυτοκίνητο δε γίνεται τίποτα...
Ναι, δεν πρέπει να έχει εκτελωνιστεί το αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης marios_petroupoli έγραψε:
Εάν έχω χαρτί διαγραφής πριν απο τις 21/12/2011 μπορώ να εκτελωνίσω το καινούριο αρχες του 2012 ή πρέπει και ο εκτελωνισμός να γίνει μέχρι τις 21/12/2011υπάρχει κάποιος που να μπορεί να απαντήσει; όλες οι αντιπροσωπείες δηλώνουν άγνοια για αυτην τη λεπτομέρεια, και δεν ξερω που να πάω για να ρωτήσω.
Λοιπόν, αντιγράφω από την ΚΥΑ:
'...**που θα έχουν αποσυρθεί **από την ημερομηνία ισχύος της παρούσας απόφασης μέχρι και 20.12.2011.'
Και από τον αρχικό νόμο:
'Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής εφαρμόζονται μετά από δέκα (10) ημέρες από την έκδοση της απόφασης της προηγούμενης περίπτωσης και για αυτοκίνητα που θα αποσυρθούν μέχρι 20.12.2011.'Κατά τη γνώμη μου είναι σαφές ότι η ημερομηνία 20-12-2011 είναι η προθεσμία για την απόσυρση του παλιού, αλλιώς θα έλεγε: '...για αυτοκίνητα που θα εκτελωνιστούν έως 20-12-2011...' ή κάτι τέτοιο.
Ίσως στις αντιπροσωπείες δε σου λένε κάτι μπας και βιαστείς να το παραγγείλεις...
Απόσυρση (merged)