-
Ο τρόπος σκέψης του κράτους είναι ότι 'εσύ θα έπαιρνες έτσι κι αλλιώς αμάξι αφού το παράγγειλες πριν μάθεις για μείωση τιμών, εμείς θέλουμε να δώσουμε κίνητρα για να ψήσουμε και τους αβέβαιους'.
Η αγορά αυτοκινήτου αυτά έχει, είναι τελείως ρίσκο το πως θα κινηθούν οι τιμές και τι λεφτά θα χάσεις. Εδώ ξέρω παλικάρι που πήρε Leon 1.4 TSI πριν 5 μήνες και πλήρωσε 18.800 μετρητά. Ρωτάει σήμερα για το** ίδιο ακριβώς** αμάξι και με την μείωση 10% της Seat + την έκπτωση του φόρου του το έβγαλαν 16 χιλιάρικα. Καλό για όσους αγοράζουν τώρα, ήττα για όσους αγόρασαν πρόσφατα...
-
εχεις αδικο στη προσεγγιση σου, και το κυριωτερο οταν ειδα οτι η ψηφος σου και της οικογενειας σου θα εξαρτηθει απο αυτο....
-
Ο χρήστης ekdromeas έγραψε:
Με κατάπληξη έμαθα ότι την ώρα που η κυβέρνηση επιβάλει, έκτακτα οικονομικά μέτρα λόγω οικονομικής κρίσης, ταυτόχρονα μειώνει στο μισό το τέλος ταξινόμησης για τα ΙΧ μέχρι 1600κε. Μιλάμε για μείωση στο φόρο 1250 ευρώ για ένα αυτοκίνητο 1600κε. Δε θα αναφερθώ στη χρησιμότητα αυτού του μέτρου για την αντιμετώπιση της κρίσης ή για το αν είναι αντιφατικό ή όχι με τα υπόλοιπα έκτακτα μέτρα, αλλά θα αναφερθώ σε μια άλλη διάσταση.
Δε θα είχα κάποια αντίρρηση για τη μείωση ενός φόρου, αν δεν ήμουν στην εξής ιδιόμορφη θέση. Μόλις χτες πλήρωσα ολόκληρο το ποσό του τέλους ταξινόμησης για αγορά νέου αυτοκινήτου. Και ρωτώ: Όλοι εμείς που αγοράσαμε αυτοκίνητο τους τελευταίους 3 με 6 μήνες, είμαστε τα κοροΐδα και πρέπει να τιμωρούμαστε για την κίνηση μας αυτή με επιβάρυνση 1250 ευρώ επιπλέον των μελλοντικών αγοραστών; Κάναμε κάτι παράνομο για να πληρώσουμε αυτό το πρόστιμο; Είμαστε βλάκες που δώσαμε τα χρήματα μας σε έναν κλάδο του εμπορίου που βρίσκεται σε κρίση και πρέπει να πληρώσουμε τις συνέπειες; Δεν καταργείται η αρχή της ισονομίας όταν δυο πολίτες πληρώνουν διπλάσιο φόρο ο ένας από τον άλλο για το ίδιο προϊόν μόνο και μόνο γιατί το εκτελώνισαν με μερικές μέρες διαφορά. Μα θα μου πείτε απλά είστε άτυχοι δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Κάποιοι θα τύχαινε να βρεθούν αδικημένοι επειδή δε θα τους έπιανε το μέτρο. Δεν είναι έτσι νομίζω.
Μια κυβέρνηση που δε θα έπαιζε το μαθητευομένο μάγο θα έπρεπε να υπολογίσει και όλους εμάς και να φροντίσει για κάποια μεταβατικά μετρά. Θα έπρεπε να ανακοινώσει, ότι θα υπάρξει επιστροφή ποσοστού του τέλους ταξινόμησης σε όσους αγόρασαν αυτοκίνητο τους τελευταίους 6 μήνες. Παράδειγμα όσοι αγόρασαν αυτοκίνητο 3 με έξι μήνες πριν, να έχουν επιστροφή 15% του τέλους ταξινόμησης και όσοι τους τελευταίους 3 μήνες να έχουν επιστροφή 30% . Θα μου πείτε ότι αυτά είναι πολύπλοκα συστήματα για μια κυβέρνηση. Φυσικά αν όλοι καθόμαστε απαθείς και μοιρολάτρες. Πιστεύω ότι δεν είμαστε λίγοι αυτοί που αγοράσαμε αυτοκίνητο το τελευταίο εξάμηνο. Θα πρέπει λοιπόν να διαμαρτυρηθούμε για αυτή την επιλεκτική και αιφνιδιαστική εφαρμογή ενός φοροελαφρυντικού μέτρου και να ζητήσουμε και εμείς να ενταχθούμε σε μεταβατικές κατηγορίες. Όσο περισσότεροι είμαστε και όσο πιο έντονη κάνουμε την παρουσία μας τόσο πιθανότερο είναι να πετύχουμε κάτι. Αν δεν πετύχουμε τίποτα τουλάχιστο θα έχουμε εκτονώσει την αγανάκτηση μας για την άδικη συμπεριφορά απέναντι μας και θα δούμε ότι δεν είμαστε μόνοι. Εξάλλου έρχονται εκλογές και η ψήφος η δική μας και των οικογενειών, πρέπει να κατευθυνθεί ανάλογα. Μη ξεχνάμε ότι η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου έχει και τη ψηφοθηρική της διάσταση.
Όσοι έχουν ιδέες πίεσης προς την κατεύθυνση επέκτασης του μέτρου αναδρομικά, ευπρόσδεκτοι να τοποθετηθούν.Δεν συμφωνώ με τα παραπάνω... για παράδειγμα η Renault πριν λίγο καιρό ανακοίνωσε 3000 έκπτωση για το Megane CC... αν εγώ το είχα αγοράσει Ιανουάριο θα το είχα πάρει 25500 ενώ για το ίδιο μοντέλο ένας άλλος τον Μάρτιο το πήρε 22500... θα πρέπει να ζητήσω από την Renault να μου επιστρέψει χρήματα; Οι αλλάγές τιμών (και φόρων) πάντα κάποιους θα ευνοούν και κάποιους όχι... όταν θεσπίστηκε το ΦΠΑ είχε γίνει το ίδιο με προιόντα που τη μία μέρα είχαν 12% φόρο και την άλλη μέρα έπεσε στο 8% ή ανέβηκε στο 18%... τότε τί θα έπρεπε να γίνει;
-
Με κατάπληξη έμαθα ότι την ώρα που η κυβέρνηση επιβάλει, έκτακτα οικονομικά μέτρα λόγω οικονομικής κρίσης, ταυτόχρονα μειώνει στο μισό το τέλος ταξινόμησης για τα ΙΧ μέχρι 1600κε. Μιλάμε για μείωση στο φόρο 1250 ευρώ για ένα αυτοκίνητο 1600κε. Δε θα αναφερθώ στη χρησιμότητα αυτού του μέτρου για την αντιμετώπιση της κρίσης ή για το αν είναι αντιφατικό ή όχι με τα υπόλοιπα έκτακτα μέτρα, αλλά θα αναφερθώ σε μια άλλη διάσταση.
Δε θα είχα κάποια αντίρρηση για τη μείωση ενός φόρου, αν δεν ήμουν στην εξής ιδιόμορφη θέση. Μόλις χτες πλήρωσα ολόκληρο το ποσό του τέλους ταξινόμησης για αγορά νέου αυτοκινήτου. Και ρωτώ: Όλοι εμείς που αγοράσαμε αυτοκίνητο τους τελευταίους 3 με 6 μήνες, είμαστε τα κοροΐδα και πρέπει να τιμωρούμαστε για την κίνηση μας αυτή με επιβάρυνση 1250 ευρώ επιπλέον των μελλοντικών αγοραστών; Κάναμε κάτι παράνομο για να πληρώσουμε αυτό το πρόστιμο; Είμαστε βλάκες που δώσαμε τα χρήματα μας σε έναν κλάδο του εμπορίου που βρίσκεται σε κρίση και πρέπει να πληρώσουμε τις συνέπειες; Δεν καταργείται η αρχή της ισονομίας όταν δυο πολίτες πληρώνουν διπλάσιο φόρο ο ένας από τον άλλο για το ίδιο προϊόν μόνο και μόνο γιατί το εκτελώνισαν με μερικές μέρες διαφορά. Μα θα μου πείτε απλά είστε άτυχοι δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Κάποιοι θα τύχαινε να βρεθούν αδικημένοι επειδή δε θα τους έπιανε το μέτρο. Δεν είναι έτσι νομίζω.
Μια κυβέρνηση που δε θα έπαιζε το μαθητευομένο μάγο θα έπρεπε να υπολογίσει και όλους εμάς και να φροντίσει για κάποια μεταβατικά μετρά. Θα έπρεπε να ανακοινώσει, ότι θα υπάρξει επιστροφή ποσοστού του τέλους ταξινόμησης σε όσους αγόρασαν αυτοκίνητο τους τελευταίους 6 μήνες. Παράδειγμα όσοι αγόρασαν αυτοκίνητο 3 με έξι μήνες πριν, να έχουν επιστροφή 15% του τέλους ταξινόμησης και όσοι τους τελευταίους 3 μήνες να έχουν επιστροφή 30% . Θα μου πείτε ότι αυτά είναι πολύπλοκα συστήματα για μια κυβέρνηση. Φυσικά αν όλοι καθόμαστε απαθείς και μοιρολάτρες. Πιστεύω ότι δεν είμαστε λίγοι αυτοί που αγοράσαμε αυτοκίνητο το τελευταίο εξάμηνο. Θα πρέπει λοιπόν να διαμαρτυρηθούμε για αυτή την επιλεκτική και αιφνιδιαστική εφαρμογή ενός φοροελαφρυντικού μέτρου και να ζητήσουμε και εμείς να ενταχθούμε σε μεταβατικές κατηγορίες. Όσο περισσότεροι είμαστε και όσο πιο έντονη κάνουμε την παρουσία μας τόσο πιθανότερο είναι να πετύχουμε κάτι. Αν δεν πετύχουμε τίποτα τουλάχιστο θα έχουμε εκτονώσει την αγανάκτηση μας για την άδικη συμπεριφορά απέναντι μας και θα δούμε ότι δεν είμαστε μόνοι. Εξάλλου έρχονται εκλογές και η ψήφος η δική μας και των οικογενειών, πρέπει να κατευθυνθεί ανάλογα. Μη ξεχνάμε ότι η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου έχει και τη ψηφοθηρική της διάσταση.
Όσοι έχουν ιδέες πίεσης προς την κατεύθυνση επέκτασης του μέτρου αναδρομικά, ευπρόσδεκτοι να τοποθετηθούν. -
**Ας είμαστε ψύχραιμοι και το κυριότερο λακωνικοί. **
Πόσο μπορεί να επηρεάσει την απόφαση ενός τυπικού αγοραστή του μέσου αυτοκινήτου 1600cc η μείωση της τελικής τιμής κατά 1.000 ευρώ λόγω ΕΦΚ;
Παρόμοιες εκπτώσεις έπαιζαν σε αρκετές αντιπροσωπείες τον τελευταίο καιρό και το κοινό παρέμενε αδιάφορο. Εξ ου και το -40%.
Διακυμάνσεις (πτώσεις τιμών) της τάξης του 5-8% δεν είναι ικανές να αλλάξουν την καταναλωτική συμπεριφορά. Δηλ. αγόρασε κανείς ποτέ υπολογιστή, φωτ. μηχανή ή κινητό επειδή από τα 500 ευρώ έπεσε στα 460; Μην τρελαθούμε...
Τολμώ την πρόβλεψη ότι η αγορά θα πέσει κι άλλο, γιατί οι υποτιμητικές προσδοκίες σε συνδυασμό με την μειωμένη εισοδηματική κατάσταση ενισχύουν την καταναλωτική αποχή (ακόμη και οι έχοντες αισθάνονται ανασφάλεια, οι μη έχοντες απλά δεν ...έχουν).
Το μόνο που κατάφερε ο πανέξυπνος υπουργός ήταν να απαξιώσει κι άλλο την αγορά μεταχειρισμένων, όπου δεν κουνιέται φύλλο ελλείψει ρευστού. Λυπάμαι όσους έχουν ανάγκη να πουλήσουν το αμάξι τους και βρίσκονται σε χρηματική στενοτητα. Οι υπόλοιποι θα λουστούμε τ' αυτοκινητάκια μας μερικά χρονάκια ακόμη και ίσως μάθουμε να τ' αγαπάμε και να τα φροντίζουμε λίγο παραπάνω. -
Ο χρήστης vanorton έγραψε:
Απάντηση προς manos89 και autotriti:Θεωρώ μεγάλη χαζομάρα από πλευράς εμπόρων να σταματήσουν τις προσφορές εφόσον μειωθούν τα τέλη ταξινόμησης για τον εξής λόγο:
Η αγορά έχει πέσει 40% σε σχέση με πέρσι ΠΑΡΟΛΕΣ τις ισχύουσες προσφορές. Το μέτρο για τα τέλη ταξινόμησης θα παρθεί ακριβώς για τόνωση αυτής της αγοράς. Άρα, εάν οι τιμές των αυτοκινήτων τελικά αυξηθούν (παρά τη μείωση των τελών και λόγω κατάργησης των προσφορών) ο κόσμος θα αγοράσει ακόμα λιγότερα αυτοκίνητα, οπότε οι έμποροι είναι σαν να αυτοκτονούν.
Η μείωση των τελών είναι μοναδική ευκαιρία για τους εμπόρους απλά να πουλήσουν περισσότερα αυτοκίνητα με τις τιμές που τα δίνουν ΤΩΡΑ (δηλαδή με τις προσφορές). Δεν πιστεύω ότι οι έμποροι θα αυτοκτονήσουν...!
Δυστυχως φιλε vanorton τελικα οι εμποροι θελουν να αυτοκτονησουν!!!
Συνεχισα την ερευνα αγορας..
Πηρα τηλεφωνο 4 αντιπροσωπιες της Ford. Οι 3 μου ειπαν οτι θα μετα απο το ψηφισμα του νομοσχεδιου οι εκπτωσεις 10% παυουν να ισχυουν και θα ισχυει μονο η εκπτωση απο τον φορο ταξινομισης...
Τουλαχιστον ισχυριζονται οτι αμα κλεισω το αυτοκινητο τωρα θα λαβω κανονικα την εκπτωση , και οταν στο μελλον ψηφισθει το νομοσχεδιο θα γλιτωσω και εκεινα τα λεφτα..Στην τελευταια αντιπροσωπεια που πηρα μαλιστα , δεν μου προσφεραν ΟΥΤΕ την παραπανω 'διευκολινση'!!
Ή τον ενα η το αλλο! Αν κλεισω αργοτερα παιρνω μονο τα μειωση του φορου (παει η εκπτωση πεταξε), αν κλεισω τωρα παιρνω μονο την εκπτωση ( και την μειωση του φορου την τρωνε οι ιδιοι!!!!!!!!!)**Και οχι μονο αυτο αλλα ο υπαλληλος αντεδρασε λες και του ελεγα τιποτα περιεργο οταν απαιτουσα και τα δυο!!**Χαρακτηριστικα μεταξυ σοβαρου και αστειου μου ειπε...
Διαλογος:-'Η απλειστεια κανει κακο!!'
-'Τι απλειστεια??? Σε τετοια εποχη? Ειναι δυσκολος καιρος τωρα'- 'Ε τοτε καθιστε στα αυγα σας....'
Aντιπροσωπεια ford στην Καλλιθεα , παρτε και μονοι σας τηλεφωνο να γελασετε...
-
Ψάξτο και αλλού
Δεν μπορεί να έχουν όλοι αυτή την νοοτροπία... εκείνοι θα χάσουν...
Γενικά, αν μου μιλούσαν έτσι για οποιοδήποτε είδος αγοράς, ΔΕΝ θα υπήρχε περίπτωση να αγοράσω από αυτούς... εκείνοι με έχουν ανάγκη... όχι εγώ αυτούς! -
Τώρα τι να απαντήσεις...
-
Και εγώ πήρα το αυτοκίνητο πριν 10 μέρες ... Φυσικά δεν θα έλεγα όχι σε κάποια επιστροφή χρημάτων αλλά:
- Ποιος επιστρέφει χρήματα στην Ελλάδα όταν ήδη τα έχει δώσει;Ειδικά όταν δεν υπάρχει νομοθεσία και 'σοβαρός πολιτικός' λόγος.
- Δεν ξέρω κατά πόσο θα ωφελήσει τελικά το νέο μέτρο. Κάτι μου λέει ότι οι τιμές θα παραμείνουν ίδιες (αφού μάλλον οι προσφορές θα φύγουν ώστε να έχουν κέρδη οι εμπορίες).
- Εγώ είχα έκπτωση 1300euro, έκανα καλή ανταλλαγή, μου έδωσαν καλά δωράκια. Δεν ξέρω αν αυτά θα μπορούσα να τα πετύχω με τα νέα μέτρα. Ειδικά την ανταλλαγή...
- Με τα νέα μέτρα είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν οι κλασσικοί παραδοσιακοί Ελληνάρες που θα τρέξουν να 'ωφεληθούν την ευκαιρία'. Τι σημαίνει αυτό; Οι εμπορίες θα επιλέγουν πελάτες και ανάλογα θα συμπεριφέρονται για κάποιο μικρό διάστημα. Ότι έγινε και την περίοδο των απόσυρσης.
Συμπέρασμα δικό μου;
Είμαι ευτυχισμένος που πρόλαβα και πήρα το GT (5θυρα κομμάτια μετρημένα στα δάχτυλα) όπως το ήθελα πριν γίνει ο σαματάς και ο πανικός στην αγορά...και τελικά έπαιρνα το 3ο το μακρύτερο... -
Πάντα κάπου μπαίνει το μαχαίρι. Γιατί 6 μήνες και όχι 6 μήνες και 1 μέρα?
Διαφωνώ με το μέτρο αλλά τα πράγματα πάντα έτσι γίνονται. Άλλωστε το μέτρο έχει συγκεκριμένη σκοπιμότητα. Δυστυχώς έχει και ψηφοθηρική σκοπιμότητα από ότι φαίνεται για αυτό καλά θα κάνεις να δώσεις την ψήφο σου όπου 'ξέρεις' μιας και αρκετοί δυστυχώς θα τους τη δώσουνε για το μέτρο που ανακοίνωσαν. -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Τώρα τι να απαντήσεις...Δεν απαντας... ειναι ματαιο... Αμα ηταν ετσι, κυριολεκτικα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ θα βρισκαμε και για κατι να γκρινιαξουμε...
-
Ο χρήστης manos89 έγραψε:
Δυστυχως φιλε vanorton τελικα οι εμποροι θελουν να αυτοκτονησουν!!!
Συνεχισα την ερευνα αγορας..
Πηρα τηλεφωνο 4 αντιπροσωπιες της Ford. Οι 3 μου ειπαν οτι θα μετα απο το ψηφισμα του νομοσχεδιου οι εκπτωσεις 10% παυουν να ισχυουν και θα ισχυει μονο η εκπτωση απο τον φορο ταξινομισης...
Τουλαχιστον ισχυριζονται οτι αμα κλεισω το αυτοκινητο τωρα θα λαβω κανονικα την εκπτωση , και οταν στο μελλον ψηφισθει το νομοσχεδιο θα γλιτωσω και εκεινα τα λεφτα..Στην τελευταια αντιπροσωπεια που πηρα μαλιστα , δεν μου προσφεραν ΟΥΤΕ την παραπανω 'διευκολινση'!!
Ή τον ενα η το αλλο! Αν κλεισω αργοτερα παιρνω μονο τα μειωση του φορου (παει η εκπτωση πεταξε), αν κλεισω τωρα παιρνω μονο την εκπτωση ( και την μειωση του φορου την τρωνε οι ιδιοι!!!!!!!!!)**Και οχι μονο αυτο αλλα ο υπαλληλος αντεδρασε λες και του ελεγα τιποτα περιεργο οταν απαιτουσα και τα δυο!!**Χαρακτηριστικα μεταξυ σοβαρου και αστειου μου ειπε...
Διαλογος:-'Η απλειστεια κανει κακο!!'
-'Τι απλειστεια??? Σε τετοια εποχη? Ειναι δυσκολος καιρος τωρα'- 'Ε τοτε καθιστε στα αυγα σας....'
Aντιπροσωπεια ford στην Καλλιθεα , παρτε και μονοι σας τηλεφωνο να γελασετε...
Πωπω φιλεεεε..... Τρελλή αγένεια... Απαράδεκτη συμπεριφορά.
Πάντως έχω να σου πω ότι ακόμα και αν οι τιμές πέσουν κι άλλο τελικά, πράγμα που πιστεύω πως θα συμβεί όπως είπα και προηγουμένως, αυτό δεν πρόκειται να το παραδεχτούν σε αυτή τη φάση οι αντιπρόσωποι σε καμία περίπτωση. Αν το κάνουν, στην καλύτερη περίπτωση θα καθυστερήσουν κάποιες αγορές. Οπότε δεν τους συμφέρει να το παραδεχτούν και η απάντηση του πωλητή στο τηλέφωνο ήταν αναμενόμενη (η ουσία και όχι το ύφος της απάντησης βέβαια...!).
Ούτως ή άλλως τη μείωση θα την επωφεληθείς εσύ και όχι αυτοί, οπότε δεν τους ενδιαφέρει...
Στη θέση σου θα περίμενα να δω τι θα γίνει με τα τέλη ταξονόμησης... Και βέβαια δε θα πατούσα το πόδι μου στον αγενέστατο...!
-
έπρεπε να του απαντήσεις ότι αν είχαν τόσο εμπιστοσύνη στην αξία του προιόντος τους και δεν είχαν πρόβλημα πωλήσεων ΔΕ θα έκαναν 10% έκπτωση...
ελπίζω να διαβάσει και ο ίδιος το post σου εδώ και να καταλάβει ότι αν 10-20 στραβώσουν και δεν αγοράσουν από αυτόν, ίσως να ψάχνει δουλειά στο κοντινό μέλλον -
Οσοι πουλανε μεταχειρισμενα που εχουν εκτελωνιστει μποορυν να κλεισουν απο τωρα εε?
-
Εγω λεω να ψοφησει η κατσικα του γειτοννα.
-
Μα το (υποτιθέμενο) θέμα είναι να πουληθούν αυτοκίνητα ΤΩΡΑ που δεν πουλιούνται!
Τι αιτιολογία υπάρχει στο να επιστραφούν τέλη ταξινόμησης αγορασμένων αυτοκινήτων?
Λίγο εαυτούλικο ακούγεται, ε? -
Θέλω και εγώ να παραπονεθώ γιατί αγόαρασα laptop 1300Ε και 3 μήνες μετά βγήκε το επόμενο μοντέλο και έκανε 850Ε.
Τα λεφτά μας πίσω λέμε....
-
Μάλλον πάμε για μείωση 100% του ΕΦΚ στα αυτοκίνητα (!!!) μέχρι τα 2000cc, ίσως να ισχύσει κάτι διαφορετικό για τα >2000cc που έχουν 50% ΕΦΚ επί της εργοστασιακής τιμής.... θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες...
-
Επειδη η ειρωνια θελει απαντηση (για τη βλακεια δε μπορω να πω τιποτα, ειναι κατα γενικη ομολογια ανικητη) εχω να πω το εξης. Οι ιδιωτικες εταιρειες στα πλαισια του ανταγωνισμου μπορουν κα κανουν εκπτωσεις, να μειωνουν ή να ανεβαζουν τις τιμες αναλογα τη ζητηση, τις τιμες των ανταγωνιστων,τις καινοτομιες των προιοντων, τις ισοτιμιες των νομισματων. Οταν αυτες οι αυξησεις ειναι αδικαιολογητες, τοτε υπαρχουν και δικαιολογημενες αντιδρασεις απο τους σκεπτομενους καταναλωτες. Τις ιδιες μεθοδους αρπαχτης ή 'κερδοσκοπιας ' δε νομιμοποιειται να κανει το κρατος. Φανταστειτε να αποφασιζει το κρατος να αλλαζει στη μεση της χρονιας τους συντελεστες φορολογησης και να λεει οτι οσοι πληρωσαν πληρωσαν και οι υπολοιποι θα πληρωσουν λιγοτερους φορους. Φανταστειται να λεει 10 μερες πριν τη ληξη πληρωμης τελων κυκλοφοριας οτι οσοι δεν τα εχουν πληρωσει να ερθουν να πληρωσουν τα μισα. Ειναι αυτο ισονομια απεναντι στους πολιτες; Καποιες απαντησεις που δοθηκαν και δικαιολογουν την αποφαση της κυβερνησης να αποφασιζει κατα βουληση το ανεβοκατεβασμα του τελους ταξινομησης, μου δειχνουν καθαρα γιατι σε αυτη τη χωρα εχουμε διεφθαρμενους και ανικανους πολιτικους. Οταν οι πολιτες εχουν εθιστει σε τετοιου ειδους πρακτικες γιατι να αλλαξουν οι πολιτικοι; Τελικα οι λαοι εχουν τους ηγετες που τους αξιζουν.
-
Την μείωση του τέλους ταξινόμησης την ζήτησαν οι εισαγωγείς, ζητάνε να επεκταθεί και στα αμάξια άνω των 2.000 κ.ε. γιατί εκεί η μείωση των πωλήσεων είναι μεγαλύτερη.
Όπως κάθε φορά που αλλάζει η φορολογία, οι έμπιστοι θα το ήξεραν από καιρό και δεν εκτελώνισαν τίποτε.
Πρέπει να δοθεί διεθνές βραβείο στην Ελλάδα διότι είναι η μόνη χώρα που αντί να πάρει μέτρα προστατευτισμού της αγοράς της, ενισχύει τις εισαγωγές.
Απόσυρση 2011/2012/2013/2014/2015