-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Την μείωση του τέλους ταξινόμησης την ζήτησαν οι εισαγωγείς, ζητάνε να επεκταθεί και στα αμάξια άνω των 2.000 κ.ε. γιατί εκεί η μείωση των πωλήσεων είναι μεγαλύτερη.Όπως κάθε φορά που αλλάζει η φορολογία, οι έμπιστοι θα το ήξεραν από καιρό και δεν εκτελώνισαν τίποτε.
Πρέπει να δοθεί διεθνές βραβείο στην Ελλάδα διότι είναι η μόνη χώρα που αντί να πάρει μέτρα προστατευτισμού της αγοράς της, ενισχύει τις εισαγωγές.
εβλεπα στην τελεοραση ομως και καποιους εισαγωγεις να λενε οτι αυτο το μετρο στην ουσια ειναι 'ασπιρινη'
το μεγαλο προβλημα ειναι οι τραπεζες που δεν εγκρινουν δανεια -
Οι εισαγωγείς ζητάνε άτοκα δάνεια για αγορά αυτοκινήτου, αντικίνητρα για χρήση παλαιών αυτοκινήτων, απόσυρση κλπ. Αν οι άλλοι είναι μ@λάκες και τους τα δίνουν...
-
Ο χρήστης ekdromeas έγραψε:
...Φανταστειτε να αποφασιζει το κρατος να αλλαζει στη μεση της χρονιας τους συντελεστες φορολογησης και να λεει οτι οσοι πληρωσαν πληρωσαν και οι υπολοιποι θα πληρωσουν λιγοτερους φορους. Φανταστειται να λεει 10 μερες πριν τη ληξη πληρωμης τελων κυκλοφοριας οτι οσοι δεν τα εχουν πληρωσει να ερθουν να πληρωσουν τα μισα...Φίλε ekdromeas νομίζω ότι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα...
-
Οι συντελεστές φορολόγησης και τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να αλλάξουν από τη μία χρονιά στην άλλη χωρίς να διαμαρτυρηθεί κανένας. Π.χ. αν ο συντελεστής φορολογίας εισοδήματος μειωθεί κανένας δε θα πει: 'Γιατί πλήρωσα πέρσι περισσότερα από όσα πληρώνει ο άλλος φέτος για το ίδιο εισόδημα...'?
-
Σύμφωνα με τη λογική σου θα έπρεπε να διαμαρτυρηθώ εάν αγοράσω 1 κούτα τσιγάρα (που λέει ο λόγος) και μεθαύριο μειωθεί η φορολογία στα τσιγάρα. Δεν έχει λογική. Έτσι είναι η φορολογία, αλλάζει...
-
Σύμφωνα επίσης με τη λογική σου, δε θα έπρεπε να μειωθούν ποτέ τα τέλη κυκλοφορίας επειδή κάποιοι θα αδικηθούν. Ακόμα και αν εφαρμοζόταν σταδιακά (με κλιμακούμενο ποσοστό), πάλι κάποιοι θα αδικούνταν , έστω και λικότερο...
Φιλικά
-
-
Ο χρήστης ekdromeas έγραψε:
Επειδη η ειρωνια θελει απαντηση (για τη βλακεια δε μπορω να πω τιποτα, ειναι κατα γενικη ομολογια ανικητη) εχω να πω το εξης. Οι ιδιωτικες εταιρειες στα πλαισια του ανταγωνισμου μπορουν κα κανουν εκπτωσεις, να μειωνουν ή να ανεβαζουν τις τιμες αναλογα τη ζητηση, τις τιμες των ανταγωνιστων,τις καινοτομιες των προιοντων, τις ισοτιμιες των νομισματων. Οταν αυτες οι αυξησεις ειναι αδικαιολογητες, τοτε υπαρχουν και δικαιολογημενες αντιδρασεις απο τους σκεπτομενους καταναλωτες. Τις ιδιες μεθοδους αρπαχτης ή 'κερδοσκοπιας ' δε νομιμοποιειται να κανει το κρατος. Φανταστειτε να αποφασιζει το κρατος να αλλαζει στη μεση της χρονιας τους συντελεστες φορολογησης και να λεει οτι οσοι πληρωσαν πληρωσαν και οι υπολοιποι θα πληρωσουν λιγοτερους φορους. Φανταστειται να λεει 10 μερες πριν τη ληξη πληρωμης τελων κυκλοφοριας οτι οσοι δεν τα εχουν πληρωσει να ερθουν να πληρωσουν τα μισα. Ειναι αυτο ισονομια απεναντι στους πολιτες; Καποιες απαντησεις που δοθηκαν και δικαιολογουν την αποφαση της κυβερνησης να αποφασιζει κατα βουληση το ανεβοκατεβασμα του τελους ταξινομησης, μου δειχνουν καθαρα γιατι σε αυτη τη χωρα εχουμε διεφθαρμενους και ανικανους πολιτικους. Οταν οι πολιτες εχουν εθιστει σε τετοιου ειδους πρακτικες γιατι να αλλαξουν οι πολιτικοι; Τελικα οι λαοι εχουν τους ηγετες που τους αξιζουν.Οτιδήποτε κι αν αγοράσεις, ακόμα και αν την αμέσως επόμενη μέρα η κάθε εταιρία ή έμπορος ή το κράτος αποφασίσει να μειώσει τιμές, ή νέες προσφορές ή οτιδήποτε άλλο, εφόσον έχει τιμολογηθεί και πινακιδωθεί το αυτοκίνητο και το έχεις παραλάβει, δυστυχώς ήσουν άτυχος. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο...
Δηλαδή αν αγόραζες οποιαδήποτε άλλη συσκευή ή καταναλωτικό αγαθό, και τις επόμενες ημέρες μάθαινες για μείωση στην τιμή που το αγόρασες, θα είχες μετά την ίδια απαίτηση;
Εξάλλου όσοι αγόρασαν το τελευταίο διάστημα αυτοκίνητο, ίσως να κέρδισαν σημαντικότερη έκπτωση από αυτή που αντιστοιχεί στο μισό ΕΤΤ.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Την μείωση του τέλους ταξινόμησης την ζήτησαν οι εισαγωγείς, ζητάνε να επεκταθεί και στα αμάξια άνω των 2.000 κ.ε. γιατί εκεί η μείωση των πωλήσεων είναι μεγαλύτερη.Όπως κάθε φορά που αλλάζει η φορολογία, οι έμπιστοι θα το ήξεραν από καιρό και δεν εκτελώνισαν τίποτε.
Πρέπει να δοθεί διεθνές βραβείο στην Ελλάδα διότι είναι η μόνη χώρα που αντί να πάρει μέτρα προστατευτισμού της αγοράς της, ενισχύει τις εισαγωγές.
έχω παραπονεθεί, ειδικά σε αυτό το φόρουμ, για τα τέλη ταξινόμησης και πως καταστρέφουν στην ουσία όλο το κλάδο αυτοκινήτου επιβαρύνοντας ουσιαστικά κάθε κάτοχο αυτοκινήτου(την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δηλαδή)
υπό αυτήν την έννοια κάθε κατάργηση είναι θεμιτή(ακόμα και προσωρινή αφού τα αποτελέσματα της θα είναι σαφώς πιο μακροχρόνια απο την ίδια την κατάργηση)
το timing, αλλά και το σχέδιο όμως είναι κακό.
μια ιδέα είναι να υπάρχει κατάργηση(ή επιστροφή αν θέλετε) ονομαστικα για κάθε έναν που εξάγει το αυτοκίνητο του. μια καλή κίνηση για να επεκταθούμε εμπορικά σε Βαλκάνια(πόσα άλλωστε αυτοκίνητα Αλβανικών πινακίδων δεν έχουν ελληνική προυπηρεσία)
επίσης πρέπει επιτέλους να δημοσιευθεί ο πίνακας τιμών εργοστασίου ώστε να έχουμε και μια καλύτερη εικόνα πόσα κερδίζουν επι των προιόντων που πωλούν οι εισαγωγικές ειδικά απο τη στιγμή που δεν είναι πρακτικά δυνατόν να αποτανθείς σε εκτός συνόρων εμπόρους ως τελικός πελάτης.τέλος με τη φορολογική λογική που επικρατεί προβλέπω επικά χαράτσια στα >2000 αυτοκίνητα απο την επόμενη διετία και με τη δικαιολογία της αποφυγής του ΕΤΤ.
-
Μέχρι στιγμής... βρισκόμαστε στο μέσον της εβδομάδας κατά την οποία θα έπρεπε να έχουν παρθεί οι αποφάσεις...και όλοι ακόμα στηριζόμαστε στις 'φήμες' που κυκλοφορούν στην αγορά... ωστόσο... η αγορά αυτοκινήτων νεκρώνει όλο και περισσότερο...
-
Νομίζω πως χθες-προχθές κατέθεσε την πρόταση η κυβέρνηση και σε 3-4 μέρες αναμένεται η
απάντηση-έγκριση(?) από την ευρωπαική επιτροπή.
Άρα μέχρι την Παρασκευή ας κάνουμε υπομονή
Αν πάει πάνω από βδομάδα η κατάσταση βέβαια δε θα προλάβουν να εφαρμόσουν το μέτρο και να θέλουν,
γιατί θα έχουν χρεωκοπήσει όλοι -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πρέπει να δοθεί διεθνές βραβείο στην Ελλάδα διότι είναι η μόνη χώρα που αντί να πάρει μέτρα προστατευτισμού της αγοράς της, ενισχύει τις εισαγωγές.+1
-
Έχει να πέσει πολύ κλάμα τους επόμενους μήνες. Επειδή ο άλλος θα πει, 'γιατί να μη περιμένω ακόμη λίγο μήπως μειωθεί και κάποιος άλλος φόρος;' . Και έτσι η σημερινή μείωση θα γυρίσει σε μπούμερανγκ αν δεν ισχύσει τουλάχιστον μόνιμα.
-
Άκουσα στο Alter το οριστικοποιημένο σχέδιο:
50% μείωση σε όλα
- 1500 στα 1.600-1800
περίπου -1800 εως -2000 στα 2λιτρα
ισχύουν για καινούρια & εισαγώμενα μεταχειρισμένα
παγώνουν και τα τέλη μεταβίβασης μεταχειρισμένου
Τα μέτρα ισχύουν από την Παρασκευή και για 4 μήνες
- 1500 στα 1.600-1800
-
Ο χρήστης manos89 έγραψε:
Σημαντικο αποσπασμα απο το autotriti:Προσωπικο παραδειγμα:
Eδιαφερουμε για το Ford Fiesta το οποιο εχει εκπτωση 10% (1480 ευρω).
Πηρα σημερα τηλεφωνο τον Κονσουλα και μου ειπαν οτι απο την στιγμη που θα ανακοινωθει το μετρο μαλλον ολες οι εκπτωσεις θα σταματισουν ισχυουν!!
Ο μονος τροπος να επωφεληθεις και απο τις δυο εκπτωσεις ειναι να κλισεις το αυτοκινητο τωρα με την εκπτωση και να ζητησεις και την μειωση απο τον φορο αργοτερα!!Γιαυτο λοιπον οσοι ετοιμαζεστε να αγορασετε αυτοκινητα και εχετε τα λεφτα στο πατελονι σηκωθειτε απο καρεκλες, καναπεδες , ντιβανια , πολυθρονες και κλειστε το ΤΩΡΑ!!
Δεν ξερω αν ολο αυτο το κλιμα ειναι για να σε σπρωξουν να τρεξεις να αγορασεις ΑΛΛΑ
ειναι πολυ πιθανον σε μερικες μερες τα μικρα αυτοκινητα να ειναι ακριβοτερα απο οτι σημερα...Α ρε Παπαθανασιου με τα 'μετρα' σου.....
Θέλεις μια συμβουλή;
Κάτσε στα αυγά σου και άσε τον Κόνσουλα να λέει.
Δέν ξέρεις τι μου έλεγαν εμένα για να αγοράσω από αυτά που είχαν στόκ.
Η Ford σταμάτησε λέει τις παραγγελίες γιατί το εργοστάσιο θα έκλεινε και άν τελοσπάντων θέλεις θα σου πάρει τουλάχιστον 5 μήνες για να έρθει το αυτοκίνητο.
Ρώτησα σε 4 αντιπρωσωπίες όλοι γέλαγαν
40-50 ημέρες μου είπαν (οι άλλοι) και βάλε την Άρτα και τα Γιάννενα. -
Όποιος έμπορος κρατήση σαν έκπτωση μόνο το τέλος ταξινόμησης, θα τον κλαίνε και οι ρέγγες.
Αργά ή γρήγορα θα πρέπει να κάνει και δικές του προσφορές.
Εξάλου μετα ίδια περίπου χρήματα μείωση, βαράν μύγες.
Κατατ' άλλα νομίζω ο,τι το μέτρο είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
Συνεχίζουμε να επιδοτούμε αυτούς που μας χρηματοδοτούν......... στον προεκλογικό μας αγώνα! (πράσινοι, μπλέ, κ.α.) -
Ο χρήστης twingo έγραψε:
Όποιος έμπορος κρατήση σαν έκπτωση μόνο το τέλος ταξινόμησης, θα τον κλαίνε και οι ρέγγες.
Αργά ή γρήγορα θα πρέπει να κάνει και δικές του προσφορές.
Εξάλου μετα ίδια περίπου χρήματα μείωση, βαράν μύγες.
...Tο ίδιο σκέφτομαι και εγώ. Να λειτουργήσει επιπρόσθετα. Έτσι θα ξεχωρήσουν οι επιχειρηματίες απο τους μπακάλιδες. Εξάλλου ένα μέτρο διάρκειας 4 μηνών είναι και ότι προλάβουν για να αναπνευσουν λίγο.
Πάντως κάπως επιπόλαιο και σε σχετικά λάθος χρονική περίοδο το μέτρο της μειωσης. -
Εγώ θα έλεγα ότι θα κοπεί για 4 μήνες το 50% ενός παράνομου τέλους για το οποίο πληρώνουμε πρόστιμα στην ΕΕ.
Μήπως είναι ευκαιρία να μην επανέλθει ποτέ και να γίνει ντόρος και για το υπόλοιπο 50% μήπως καταργηθεί και αυτό και γίνουμε Ευρώπη στα αυτοκίνητα? -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εγώ θα έλεγα ότι θα κοπεί για 4 μήνες το 50% ενός παράνομου τέλους για το οποίο πληρώνουμε πρόστιμα στην ΕΕ.
Μήπως είναι ευκαιρία να μην επανέλθει ποτέ και να γίνει ντόρος και για το υπόλοιπο 50% μήπως καταργηθεί και αυτό και γίνουμε Ευρώπη στα αυτοκίνητα?Ότι σου λέει η Ευρωπαική Ένωση δέν νομίζω και οτι είναι και σωστό.
Πρέπει να διαφυλάξεις το σπίτι σου όσο το δυνατόν περισσότερο από τις εισαγωγές, όπως είπαν και πολύ άλλοι συμφορουμείτες δέν χρειάζεται να τινάξεις το ήδη τιναγμένο ισοζύγιο τρεχουσών συνναλαγών.
Και στο κάτω κάτω της γραφής γιατίι να μπορώ να αποκτήσω κάτι «φθηνότερα» και να μην μπορώ να το συντηρήσω; Είναι το ίδιο πράγμα με τα δάνεια, πρώτο τους φλόμοσαν και τώρα δεν μπορούν
να τα αποπληρώσουν.
Γιατί να το ξέρετε αν καταργηθούν τα τέλη ταξινόμησεις, θα βλέπεις το αυτοκίνητο που μπορείς να αγοράσεις αλλά θα λές: 1-1,5 € το λίτρο, 400€ τα τέλη κυκλοφορίας, 600 € για ασφάλεια (το εξάμηνο) -
Τελικα αυτο ειναι που θα ισχυσει.......
http://www.capital.gr/News.asp?id=708187
Και κατα πως το βλεπω μονο αν λειτουργησει μαζι με τις υπαρχουσες προσφορες θα εχει ενα νοημα για ολους μας ( εμπορους και καταναλωτες).....
-
Ο χρήστης twingo έγραψε:
Μήπως είναι ευκαιρία να μην επανέλθει ποτέ και να γίνει ντόρος και για το υπόλοιπο 50% μήπως καταργηθεί και αυτό και γίνουμε Ευρώπη στα αυτοκίνητα?Ότι σου λέει η Ευρωπαική Ένωση δέν νομίζω και οτι είναι και σωστό.
Πρέπει να διαφυλάξεις το σπίτι σου όσο το δυνατόν περισσότερο από τις εισαγωγές, όπως είπαν και πολύ άλλοι συμφορουμείτες δέν χρειάζεται να τινάξεις το ήδη τιναγμένο ισοζύγιο τρεχουσών συνναλαγών.
Και στο κάτω κάτω της γραφής γιατίι να μπορώ να αποκτήσω κάτι «φθηνότερα» και να μην μπορώ να το συντηρήσω; Είναι το ίδιο πράγμα με τα δάνεια, πρώτο τους φλόμοσαν και τώρα δεν μπορούν
να τα αποπληρώσουν.
Γιατί να το ξέρετε αν καταργηθούν τα τέλη ταξινόμησεις, θα βλέπεις το αυτοκίνητο που μπορείς να αγοράσεις αλλά θα λές: 1-1,5 € το λίτρο, 400€ τα τέλη κυκλοφορίας, 600 € για ασφάλεια (το εξάμηνο)Εγώ φίλε είμαι υπέρ της ελεύθερης διακίνησης των αγαθών και των ελεύθερων αγορών. Στην Ελλάδα η αγορά είναι στρεβλή και το ανίκανο Κράτος που δεν μπορεί να ελέγξει την φοροδιαφυγή και τις δαπάνες του, τιμωρεί την απόκτηση αυτοκινήτου με ληστρικά τέλη ταξινόμησης.
Τα τέλη ταξινόμησης δεν έχουν σχέση με το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Αυτοκίνητα εισάγαμε, εισάγουμε και θα συνεχίσουμε να εισαγουμε.
Όποιος αγοράζει αυτοκίνητο που δεν μπορεί να το συντηρήσει, πρόβλημα του, υπάρχουν και τα ΜΜΜ. Όποιος αγοράζει αυτοκίνητο χωρίς να ξέρει πόσα χρειάζεται τον χρόνο για συντήρηση, ασφάλειες και δεν κάνει μοντέλο πιθανών εξόδων και εξέλιξη αυτών είναι 'πελάτης'. Πχ δεν μπορείς να αγνοεείς ότι από το καλοκαίρι λόγω της αύξησης των ελάχιστων αποζημιώσεων θα αυξηθούν οι ασφάλειες κατά 15%. -
Στην Ευρώπη πλέον το κόστος συντήρησης είναι πολύ σημαντικό και είναι τελικά ο κύριος λόγος που πολλοί δεν έχουν αυτοκίνητο (μαζί με το πάρκινγκ αν ζεις σε μεγάλη πόλη).
Στην Ελλάδα σταδιακά πλησιάζουμε και εμείς αυτό το σημείο (αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας, ασφάλειες, φόρου καυσίμων) και ξαφνικά η κλασσική Ελληνική οικογένεια με 2-3 αυτοκίνητα θα βρεθεί να ζορίζεται να τα διατηρήσει!Καλή είναι η ελεύθερη αγορά αρκεί να μην υπάρχουν μεγάλες διαφορές (και κυρίως μη ισοσταθμιζόμενες) μεταξύ των εμπλεκομένων οικονομιών. Σταδιακά η ελεύθερη αγορά θα εξαλλείψει αυτές τις διαφορές, αλλά αν αφεθεί χωρίς φρένα (φόρο στα εισαγώμενα) θα το κάνει σε ελάχιστο χρόνο και με καταστροφικό τρόπο.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εγώ φίλε είμαι υπέρ της ελεύθερης διακίνησης των αγαθών και των ελεύθερων αγορών. Στην Ελλάδα η αγορά είναι στρεβλή και το ανίκανο Κράτος που δεν μπορεί να ελέγξει την φοροδιαφυγή και τις δαπάνες του, τιμωρεί την απόκτηση αυτοκινήτου με ληστρικά τέλη ταξινόμησης.
Τα τέλη ταξινόμησης δεν έχουν σχέση με το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Αυτοκίνητα εισάγαμε, εισάγουμε και θα συνεχίσουμε να εισαγουμε.
Όποιος αγοράζει αυτοκίνητο που δεν μπορεί να το συντηρήσει, πρόβλημα του, υπάρχουν και τα ΜΜΜ. Όποιος αγοράζει αυτοκίνητο χωρίς να ξέρει πόσα χρειάζεται τον χρόνο για συντήρηση, ασφάλειες και δεν κάνει μοντέλο πιθανών εξόδων και εξέλιξη αυτών είναι 'πελάτης'. Πχ δεν μπορείς να αγνοεείς ότι από το καλοκαίρι λόγω της αύξησης των ελάχιστων αποζημιώσεων θα αυξηθούν οι ασφάλειες κατά 15%.Προχθές την Δευτέρα μήπως είδες στο MEGA την 'εμπόλεμη ζώνη';
Αναφέρονταν στην Αϊτή, μία χώρα που όσο διατηρούσε τους δασμούς είχε ο κόσμος να τρώει και να καλύπτει της βασικές του ανάγκες.
Όταν κάποιοι υπέρμαχοι της ελέυθερης οικονομίας αποφάσισαν να κόψουν όλους τους δασμούς, και να ιδιοτικοποιήσουν τα πάντα, η κοινωνία ολόκληρή κατέρευσε. Πλέον δέν έχουν ούτε ένα πιάτο ρύζι και τρώνε κάθε δύο-τρείς-τέσσερεις ημέρες.
Οι Αμερικάνοί δέν τα έπαθαν ο,τι έπαθαν εξαιτίας της ελέυθερης οικονομίας;
Τώρα δεν ζητάνε από το κράτος να τους αγοράσει και τους σώσει;
Ελέυθερη οικονομία δέν θα πρέπει να υπάρξει ΠΟΤΕ.
Γιατί ελέυθερη οικονομία δέν είναι μόνον να αγοράσεις κάτι από όπου θές εσύ χωρίς δασμούς, είναι και το να ζητάς δουλειά, και να σου λέει ο εργοδότης σου ο,τι 'κοιτά να δείς μεγάλε πρέπει να ανταγωνιστούμε την Κίνα, άρα θα εργάζεσε 7 ημέρες 14 ώρες την ημέρα και θα αμοίβεσαι με 50 € τον μήνα' αυτό προτάσει η «ελέυθερη αγορά» Το θέλουμε; -
Ο χρήστης twingo έγραψε:
Ελέυθερη οικονομία δέν θα πρέπει να υπάρξει ΠΟΤΕ.
Γιατί ελέυθερη οικονομία δέν είναι μόνον να αγοράσεις κάτι από όπου θές εσύ χωρίς δασμούς, είναι και το να ζητάς δουλειά, και να σου λέει ο εργοδότης σου ο,τι 'κοιτά να δείς μεγάλε πρέπει να ανταγωνιστούμε την Κίνα, άρα θα εργάζεσε 7 ημέρες 14 ώρες την ημέρα και θα αμοίβεσαι με 50 € τον μήνα' αυτό προτάσει η «ελέυθερη αγορά» Το θέλουμε;Θα μπορούσες και εσύ να γίνεις εργοδότης , κατ' αρχήν του εαυτού σου , όπως είναι εκατοντάδες χιλιάδες αυταπασχολούμενοι σε αυτή την χώρα , που τους ανταγωνίζονται οι πάντες , που δουλεύουν όσες ώρες απαιτεί η δουλειά τους και όταν πετύχουν και κερδίσουν , έρχονται οι κηφήνες και οι φοβισμένοι και τους ζητάνε και τα ρέστα . Να μην υπάρξει ελεύθερη οικονομία ? Οχι να είναι κρατική και να τρέχουμε να παρακαλάμε τα κομματόσκυλα , γιά να κάνουμε την δουλειά μας , να βρούμε θέση να ταξιδέψουμε στα άδεια αεροπλάνα και όσα γινόντουσαν , μέχρι πρίν 10 χρόνια . Πάντως σήμερα με την 'απεργία¨ , όλα τα καφέ ήταν γεμάτα και περιμέναν και όρθιοι να βρούν θέση , οι ταλαίπωροι αγωνιστές .
Απόσυρση 2011/2012/2013/2014/2015