-
Καλησπέρα φίλοι μου!
Πριν από λίγο πέτυχα στο Mega στο δελτίο ειδήσεων ένα ρεπορτάζ που έλεγε για μείωση στα τέλη ταξινόμησης των αυτοκινήτων,σαν μέτρο για την τόνωση της αγοράς. Δυστυχώς πέτυχα το ρεπορτάζ στο τέλος του και έτσι δεν έμαθα λεπτομέρειες... Ξέρει κανείς τίποτα παραπάνω; Θα ισχύσει άμεσα; Θα επιρρεάσει εμάς που έχουμε παραγγείλει αυτοκίνητο και το περιμένουμε μέσα στο επόμενο δίμηνο; Για τί μειώσεις τιμών περίπου μιλάμε;Στην παραγγελία του αυτοκινήτου μου, έχει γραφτεί 'τιμή ανοιχτή έως τον εκτελωνισμό'...ο πωλητής μου είχε πεί πως οποιαδήποτε μείωση στα τέλη κυκλοφορίας ή στο ΦΠΑ θα σήμαινε και μείωση στην τιμή του αυτοκινήτου...
Όποιος άκουσε και ξέρει κάτι παραπάνω ας μας πεί κάτι! -
Καλησπέρα φίλοι μου!
Πριν από λίγο πέτυχα στο Mega στο δελτίο ειδήσεων ένα ρεπορτάζ που έλεγε για μείωση στα τέλη ταξινόμησης των αυτοκινήτων,σαν μέτρο για την τόνωση της αγοράς. Δυστυχώς πέτυχα το ρεπορτάζ στο τέλος του και έτσι δεν έμαθα λεπτομέρειες... Ξέρει κανείς τίποτα παραπάνω; Θα ισχύσει άμεσα; Θα επιρρεάσει εμάς που έχουμε παραγγείλει αυτοκίνητο και το περιμένουμε μέσα στο επόμενο δίμηνο; Για τί μειώσεις τιμών περίπου μιλάμε;Στην παραγγελία του αυτοκινήτου μου, έχει γραφτεί 'τιμή ανοιχτή έως τον εκτελωνισμό'...ο πωλητής μου είχε πεί πως οποιαδήποτε μείωση στα τέλη κυκλοφορίας ή στο ΦΠΑ θα σήμαινε και μείωση στην τιμή του αυτοκινήτου...
Καλησπέρα φίλοι μου!
Ένα αντίστοιχο ρεπορτάζ που πέτυχα μιλούσε για μειώσεις έως και 50% στον ειδικό φόρο κατανάλωσης προκειμένου να τονωθεί αγορά. Μάλιστα έλεγε και για τα μεταχειρισμένα.
Άποψή μου? Ή αυτά είναι ευχολόγια εμπόρων και λοιπών στριμωγμένων και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, ή είμαστε σε άτυπη προεκλογική περίοδο με παραχολογίες ''αλά επίτιμου'' (θυμηθείτε το 1989).
-
Είπανε ότι από εβδομάδα θα ανακοινώσει τα μέτρα το υπουργείο για να σώσει την αγορά.
Πως θα γίνει αυτό, κανείς δεν ξέρει...
Αν πέσουνε τα καινούργια, θα βουτήξουν τα μεταχειρισμένα ακόμη περισσότερο. Άρα όσοι έχουν ήδη ένα αμάξι, πρέπει να το σκοτώσουν τελείως για να κάνουν ανταλλαγή.
Επίσης όλα τα μεταχειρισμένα που έχουν φορτωθεί οι ανντιπρόσωποι, τι θα γίνουν; Στις ειδήσεις είπαν ότι θα μειωθεί και στα μεταχειρισμένα ο δασμός, αλλά πως θα γίνει αυτό; Εγώ που έχω να πουλήσω ένα παλιό αμάξι και περιμένω να πιάσω 6000, θα πάρω 5000 λόγω μείωσης δασμού; Και με τα μεταχειρισμένα εισαγωγής , τι θα γίνει;
Μπέρδεμα μου φαίνεται...
-
Ετσι λεγανε για αποσυρση και παγωσανε την αγορα,πρεπει απο εβδομαδα να ανακοινωσου ή να διαψεύσουν
-
Γιατί να τονόσει την αγορά αυτοκινήτου, τι έχει να κερδίσει η Ελληνική Οικονομία στην δεινή θέση που είναι ;
Για να φύγει και άλλο 'συνάλλαγμα' 'έξω ;
-
χλομό έως απίθανο να το κάνουν ..... το μόνο που καταφέρνουν είναι να παγώσουν κι άλλο την αγορά ....
-
Το θέμα είναι αν με την πτώση των πωλήσεων κατά 40 % , η μείωση των εσόδων του κράτους είναι τέτοια που στην πράξη το συμφέρει . Αλλωστε σοβαρό αντίκτυπο στην τιμή του αυτοκινήτου έχει , από τα 2000 κεκ και πάνω . Στά 1200-1600 ο φόρος είναι 10-30 % , δηλαδή 1000-2000 € στο αμάξι . Οσο αφορά τα μεταχειρισμένα , προφανώς μιλάνε γιά τα εισαγωγής . Οσοι πουλάνε μεταχειρισμένο με Ελληνικές πινακίδες προφανώς κάτι θα χάσουν , αλλά θα κερδίσουν από την αγορά του νέου . Ετσι έχει συμβεί κάθε φορά με τελευταία το 2003 , επί Σημίτη . Είδατε πόσο καλό κάνουν οι εκλογές , έστω και οι Ευρωπαικές .
-
Θεωρω αδιανοητο να μειωσουν τελη ταξινομησης... εδω σκεφτονται να επαναφερουν φορους που απεσυραν (κληρονομιας) και καιγονται να βρουν χρηματα! Επιπροσθετα οπως ειπε και ο Μοντεκαρλος... γιατι να φυγει χρημα εξω?
Αν γινει καποιο βημα για την μειωση των τελων... να ειστε σιγουροι πως απο καπου αλλου θα εχουν φροντισει να μας χαρατσωσουν στο πολλαπλασιο...
Το κρατος μας σκεφτεται καθαρα λογιστικα...
-
+1, φόροι extra στα καύσιμα πχ .... πράσινα (και καλά) τέλη ....
-
Το γραφει και ο ΕΤ.Το παρουσιαζει με σιγουρια...
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=82756 -
οπου ακους πολλα κερασια κρατα μικρο καλαθι ελεγαν καποτε...
-
Kαλά αυτά τα νομοσχέδια με ημερομηνία λήξης μου θυμίζουν χούντα καταστάσεις όπου αλλάζαν όρους δόμησης σε ορισμένες περιοχές για λίγους μήνες και άλλα πολλά.
Επίσης η ουσία της σκέψης αυτής είναι ηλίθια. Αυτό που πρακτικά ζητάνε οι έμποροι είναι το κράτος να χαρίσει χρήματα...για να εισάγουν προιόντα! δηλαδή loooooool!
Ούτε καν σκέφτονται ότι μετά η αγορά θα παγώσει για 1-2 χρόνια, και αυτό μάλλον συμβαίνει γιατί ευαγγελίζονται μια γερή μπάζα και μετά... άντε γεια!Τέλος, δεν πρόκειται να τους σώσει κάτι τέτοιο. Γιατί 'εγώ' που θέλω μια Boxster 987 θα πάω να την φέρω από την Αμερική με 25Κ και δε θα την αγοράσω από τον έμπορο που θα την πουλάει 30+Κ.
Απουσία φόρων να θολώνουν τις διαφορές τιμών, το κέρδος του εμπόρου από το να πάει κανείς μόνος του να φέρει αυτοκίνητο τονίζεται ακόμη περσσότερο. -
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Καλησπέρα φίλοι μου!
Πριν από λίγο πέτυχα στο Mega στο δελτίο ειδήσεων ένα ρεπορτάζ που έλεγε για μείωση στα τέλη ταξινόμησης των αυτοκινήτων,σαν μέτρο για την τόνωση της αγοράς. Δυστυχώς πέτυχα το ρεπορτάζ στο τέλος του και έτσι δεν έμαθα λεπτομέρειες ...Αν είδαμε το ίδιο ... βγήκαν κάποιοι αντιπρόσωποι και έλεγαν ότι η πτώση στις πωλήσεις είναι μεγάλη, η προσφορές μικρές και το στοκ μεγάλο, τα εργοστάσια ζητάνε τα λεφτά τους απο τα στοκαρισμένα και θέλουν το κράτος ... να τους δώσει λεφτά ή να δώσει κίνητρα στο κόσμο.
Ο μόνος μη κερδισμένος στην όλη περίπτωση ο πελάτης ... που θα χαρεί με την έκπτωση των 1000 ή 2000 ευρώ στην τιμή μετρητοίς και θα τα δώσει σε τόκους με τις δόσεις.
'Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα' ... δηλαδή. -
Πιθανά με το μέτρο της απόσυρσης κάτι να κινηθεί στην αγορά. Για την ώρα όμως η μείωση του ΕΦΚ γενικά χωρίς κάποιο άλλο μέτρο, δεν αναμένεται καθώς κακά τα ψέματα θα πέσουν τα έσοδα του Ελληνικού κράτους. Φυσικά από μία άλλη άποψη το Ελληνικό κράτος ουδόλως το συμφέρει να φύγουν μαούνες που πληρώνουν 500 ευρώ τέλη και να μπουν οχήματα των 202 ευρώ (ένα παλαιό ατμοσφαιρικό δίλιτρο άνετο αντικαθίσταται με ένα turbo) ή οχήματα χωρίς τέλη κυκλοφορίας.
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Γιατί να τονόσει την αγορά αυτοκινήτου, τι έχει να κερδίσει η Ελληνική Οικονομία στην δεινή θέση που είναι ;Για να φύγει και άλλο 'συνάλλαγμα' 'έξω ;
+άπειρο
-
Η μείωση του ΕΦΚ θα ισχύσει μόνο για τα αυτοκίνητα που υπάρχουν σε στοκ και όχι για αυτά που περιμένει ο κόσμος και είναι στη διαδικασία συναρμολόγησης, μεταφοράς κ.λπ. (sorry Stan)
Η μείωση θα είναι σε ποσοστό 50%. Να θυμίσω το ύψος του ΕΦΚ είναι σε ποσοστό επι της εργοστασιακής αξίας ως ακολούθως:
**
ΚΥΛΙΝΔΡΙΣΜΟΣ-- ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΦΚ
ΚΙΝΗΤΗΡΑ**
Μέχρι 900.............5%
901-1400............12%
1401-1600...........20%
1601-1800...........30%
1801-2000...........40%
2001 και πάνω......50%Η ρύθμιση θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα. Το μέτρο έχει περιορισμένη χρονικά ισχύ (4 μήνες), καθώς η ΕΕ απέρριψε την μόνιμη εφαρμογή του.
Αυτό σημαίνει πως κάποιος που θα ικανοποιηθεί από ένα 2λιτρο που υπάρχει σε αντιπροσωπία (χωρίς ενδεχομένως τα έξτρα που θα ήθελε να βάλει) θα έχει μεγάλο όφελος.
Δηλαδή, αν το 2λιτρο έχει 30Κ, τα 8,6Κ είναι ΕΦΚ, με το 50% αυτού να είναι 4,3Κ! Που σημαίνει πως το 2λιτρο μπορεί να προσφερθεί προς 25,7Κ !!!Προβλέπω προκρατήσεις μέσω γνωστών σε αντιπροσωπίες ...
-
αφου ισχυει μονο για οσα ειναι σε στοκ, τι νοημα εχουν οι 4 μηνες?
με ποιο δικαιωμα η ΕΕ απερριψε τη μονιμη εφαρμογη του?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αφου ισχυει μονο για οσα ειναι σε στοκ, τι νοημα εχουν οι 4 μηνες?υποθέτω πως σε 4 μήνες θα έχουν ξεστοκάρει το μεγαλύτερο μέρος οι αντιπροσωπίες... Οπότε δεν έχει νόημα να ισχύει για πάντα το μέτρο.
με ποιο δικαιωμα η ΕΕ απερριψε τη μονιμη εφαρμογη του?
δεν το γνωρίζω αυτό... Θα μάθουμε περισσότερα τις επόμενες μέρες.
Soc
Απόσυρση 2011/2012/2013/2014/2015