-
Στην εκκίνηση του αγώνα, το KERS είναι 'φορτισμένο' [από το γύρο-ζέσταμα ας πούμε] και έτοιμο για χρήση; Δλδ με το που βρουν πρόσφυση μπορούν να το 'πατήσουν' και να φύγουν μπροστά;
Ή απαιτείται περισσότερος 'αγώνας' για να έρθει σε full capacity;Γενικώς μετά από μια πλήρη 'εκφόρτιση', πόσος αγώνας χρειάζεται για να 'φορτίσει' πλήρως;
-
Μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα από τα ελεύθερα της Παρασκευής κιόλας.
-
Ο χρήστης ladaman11 έγραψε:
Αν οι ομαδες με τους 'παρανομους' διαχυτες κερδισουν τον αγωνα με ενα λεπτο διαφορα, οι διαχυτες αυτου του τυπου θα εχουν απαγορευτει μεχρι την κινα το πολυ. Εδω θα ειστε και θα ειμαι . Η FIA θελει συναγωνισμο και οχι ευχαριστους περιπατους.Το εχουμε δει το παιχνιδι ξανα και ξανα:
Παλλομενο πατωμα (φερραρι 2007), mass damper (ρενω 2006),τριτο πενταλ (μακλαρεν 1998) ολα ηταν νομιμα μεχρι τον πρωτο-δευτερο αγωνα οπου και φανηκε οτι η ομαδες που τα ειχαν θα εκαναν περιπατο στο πρωταθλημα.Στη FIA δεν ειναι χαζοι ξερουν οτι αυτη η διαταξη δινει πλεονεκτημα.
Eδω ομως δεν ειναι το ιδιο. Μιλαμε για πλεονεκτημα απο 3 (τρεις) ομαδες, η μια ιστορικη με δικους της οπαδους, η αλλη μεγαλο εργοστασιο με επισης πολυ κοινό παγκοσμίως και η τρίτη κλασσικη Σταχτομπουτα που τυχον επιτυχία της θα ξαναφερει μικρές βιοτεχνίες στο προσκηνιο. Πιστευω οτι ο Μπερνι γουσταρει κάργα αυτό το σενάριο και θα μεινει η κατάσταση ως εχει.
-
από http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/n ... 14_1.shtml
Q: How much were you using KERS today and how much were you adjusting the front wing?
LH: I didn’t use the front wings, it wasn’t beneficial to me today as I didn’t need it. With the KERS we use it. You use it over a lap. On the longer runs it is learning how to manage it but we don’t seem to have any problems with that.Q: Fernando, same question to you. How much were you using the front wing adjustor and how much were you using KERS?
FA: Same answer. KERS every lap and the front wing I didn’t touch it today.Q: Do you think you might use it more in the race?
FA: No.ετρεχαν και με το κερς και εκαναν τετοιους χρονους... δε βλέπω να κανουν και πολλά στον αγωνα με αυτό
-
Αφου οι μηχανικοί τους φαίνονται χοντροκέφαλοι. Μόνο ο Φερράρι φαίνεται να μπορεί να κάνει κάτι, βάση χρόνων, δηλώσεων κτλ. Αλλά και πάλι το πολύ μέχρι πόντιουμ, αν εγκαταλείψει κανείς και αποδειχθουν αυτοί αξιόπιστοι. Εκτός και αν δε χρησιμοποιούν το ΚΕΡΣ ή κάνουν συντήρηση, γιατί κάποιος από εδώ είχε δείξει μια εκκίνηση με Φερράρι και ΜακΛάρεν στις δοκιμές του χειμώνα και η Φερράρι πέταξε. Αν ισχύει κάτι τέτοιο και μαζέψει 5 θέσεις στην εκκίνηση δεν ξέρω...
Πάντως δε νομίζω να τον χαλάει κανέναν αυτό το σκηνικό... Να έχουμε Κίμι, Μάσσα, Αλόνσο, Λούη πίσω και να προσπαθούν να περάσουν...
-
Αυτή την στιγμή παρακολουθώ στο γερμανικό DSF τα δοκιμαστικά που δείχνει σε επανάληψη...
Παιδιά, τα μονοθέσια απλά ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΙ!!!
Σαν να παρακολουθώ κάποια δοκιμαστικά από F8 (αν υπήρχε)...
Βλέποντας αυτές τις ΑΘΛΙΕΣ κατασκευές μάλλον θα κόψω (την ήδη κομμένη για μένα) 'σύγχρονη' F1...Από πίσω σαν εικόνα 16:9 που παίζει όμως σε 4:3...
Από μπροστά λες και έρχεται καταπάνω σου εκχιονιστικό...
Από το πλάι απλά εμετικές...
(τελικά στις φωτογραφίες δείχνανε πιο 'όμορφες'!)Κρίμας την χαρά που πήρα για τα slicks...
-
Φιλε webfox περα απο το αισθητικο κομματι στο οποιο εχεις δικιο πιστευω οτι θα δουμε καλο θεαμα φετος...κατι το οποιο ειναι ο σκοπος της φορμουλα1,το θεαμα και οχι η αισθητικη.
Παντως για να επιστρεψω σε αυτο που σχολιασες τα 3 πιο ομορφα μονοθεσια ειναι Red Bull, Williams, McLaren για εμενα με τη Ρενο μακραν το πιο ασχημο... -
Ο χρήστης vengas έγραψε:
από http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/n ... 14_1.shtmlQ: How much were you using KERS today and how much were you adjusting the front wing?
LH: I didn’t use the front wings, it wasn’t beneficial to me today as I didn’t need it. With the KERS we use it. You use it over a lap. On the longer runs it is learning how to manage it but we don’t seem to have any problems with that.Q: Fernando, same question to you. How much were you using the front wing adjustor and how much were you using KERS?
FA: Same answer. KERS every lap and the front wing I didn’t touch it today.Q: Do you think you might use it more in the race?
FA: No.ετρεχαν και με το κερς και εκαναν τετοιους χρονους... δε βλέπω να κανουν και πολλά στον αγωνα με αυτό
Δε μου προκαλει εκπληξη το γεγονος οτι δεν αλλαζουν την κλιση στην αεροτομη.Η πιστα αυτη δεν εχει καποια τεραστια ευθεια ωστε να προκυψει καποιο σοβαρο πλεονεκτημα απο την χρηση της.Αυτο που με ανησυχει ειναι μη τυχον καποιος οδηγος αλλαξει την κλιση στην ευθεια και στην επομενη στροφη, που θα χρειαστει το μεγιστο απο την προσφυση(τα μονοθεσια σεταρονται με βαση την μεγιστη προσφυση στις στροφες αν δεν κανω λαθος),ξεχασει να την επαναφερει με αποτελεσμα να στουκαρει σε παρακειμενο τοιχο.
Κατα τα αλλα τα μονοθεσια ειναι οντως μια αηδια και μιση με εξαιρεση την williams στην οποια μεριμνησαν και εβαψαν την αεροτομη μαυρη στις ακρες ωστε να κρυβεται καπως το μεγεθος της.Η δε redbull απο την πλαγια οψη μοιαζει σαν διαφημιστικη πινακιδα και οχι σαν αγωνιστικο μονοθεσιο.Για την renault απλα στερεψα απο λογια.Γενικως το τσιρκο δειχνει επιτελους να παιρνει σαρκα και οστα.
Σαν αντιδοτο στο σημερινο χαλι του αθληματος παρακολουθησα την ανασκοπηση της χρονιας του 1991 -
Καλέ μου Koupris έχεις δίκιο...φυσικά και μετράνε άλλα πράγματα εκτός της αισθητικής...
Αλλά:
Στα 30+ χρόνια που βλέπω F1, με έχουν αγανακτήσει πλέον τόσο πολύ οι αποδεδειγμένα ανούσιες αλλαγές των κανονισμών, που έχω χάσει το κάθε ενδιαφέρον μου (πέρσι τα μεσημέρια των αγώνων με έπαιρνε ο ύπνος και ΔΕΝ με ένοιαζε!).Επειδή λοιπόν έχεις δει και εσύ τα δοκιμαστικά: ήταν ανάγκη να βιάσουν τόσο πολύ τον σχεδιασμό των μονοθέσιων;;;
Και τελικά για ποιό όφελος; Για να τα κάνουν ΠΙΟ αργά;;;
Εδώ πραγματικά γελάμε, μιας και κάνουν γρηγορότερους χρόνους από πέρσι...Άσε που πάλι θα έχουμε αρκετές διφορούμενες αποφάσεις επί της πράσινης τσόχας
(ακόμα δεν αρχίσαμε και μερικές ομάδες τρέξανε στην 'μαμά' FIA για να κάνει ντά τους άλλους που τόλμησαν να κάνουν γρηγορότερους γύρους απ' αυτούς... ).Βρε δε πα να χώσουν ένα τέτοιο θέαμα εκεί που δεν φέγγει ο ήλιος....
(σόρυ για το ύφος μου...με την FIA τα' χω...όχι με σας)
-
Guys, οι χρόνοι στο Free Practice 2 ήταν όλοι μέσα στα 2 sec από τον πρώτο... Γενικά το ανακάτεμα προβλέπω να έχει ευεργετικές επιδράσεις στον αγώνα. Σε μερικές φάσεις πάντως υπήρχαν και οδηγοί που πήγαιναν τραινάκι (ίσως κι επίτηδες) και φάνηκε να μην υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα όπως παλιά.
Κι ένα ωραίο quote με έμμεσες νύξεις για στρατηγική...
Ross Brawn:
Track conditions improved considerably in the second session however we are clearly not alone in finding the experience of running slightly later in the day less favourable than anticipated. It is a useful indication of what we may find when the race runs at a similar time on Sunday. -
Ο Ross Brawn είναι πολύ μεγάλη π***άνα(με την καλή έννοια!), και πολύ χαίρομαι που βρίσκεται ως 'ελεύθερος σκοπευτής', με ικανό -καθώς φαίνεται- μονοθέσιο.
Κατά τα άλλα, φαίνεται ότι ο δρόμος του optimisation ενός μονοθεσίου χωρίς KERS δείχνει ταχύτερος, ωστόσο ομάδες όπως η Ferrari και η Mclaren δεν κυνηγάνε το αποτέλεσμα σε 2-3 αγώνες. Βλέπουν συνολικά τα επόμενα χρόνια, και σιγά σιγά εκτιμώ ότι το KERS θα πλησιάσει το 'break even', ενώ προς το τέλος της σεζόν λογικά θα γίνει καθαρά ταχύτερο
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
....ωστόσο ομάδες όπως η Ferrari και η Mclaren δεν κυνηγάνε το αποτέλεσμα σε 2-3 αγώνες. ...... κάπου εδώ είναι και η αποψη μου . Εκτιμώ ότι η ύπαρξη 3 ομάδων που θα 'μοιραστουν' τους πολλούς βαθμούς , δεν θα δημιουργήσει μεγαλη διαφορά μετά από 3-4 αγώνες ( μέχρι εκεί ) και το παιχνιδι θα μείνει ανοικτό . Αλλιώς ....
-
Θα ήθελα να δω τι θα έλεγαν κάποιοι αν οι λύσεις για τις οποίες δηλώνουμε ότι ήταν μαγκιά της Williams, Brawn & Toyota της είχε παρουσιάσει η McLaren, BMW και Ferrari.... θα είχαμε γεμίσει από FIA(M), FIA(B) & FIA(T).
-
σήμερα είδαμε, περίπου, σε τί κατάσταση βρίσκονται οι περισσότεροι.
αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση και στο μέλλον θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα. βαρεθήκαμε τους ίδιους και του ίδους!
η ferrari δε νομίζω να έχει πρόβλημα απλά στο session 2 δοκίμαζαν το αυτοκίνητο για τον αγώνα. ο κίμι φαίνεται να νοιώθει πιο άνετα στο αυτοκίνητο απο τον μάσσα, θα δούμε όμως αύριο...
μακλάρεν και bmw μάλλον θα έχουν πρόβλημα. ελπίζω να συνέλθουν γρήγορα!
κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι η αναλυτική αναφορά που έδωσε ο Μπάτον για την κατάσταση του αυτοκινήτου. πάει πάρα πολύς καιρός απο τότε που έχω πεί κάτι καλό για τον Μπάτον...
θα έχει ενδιαφέρον αυτό το σ/κ!
το σημαντικότερο είναι οτι....ξεκινήσαμε!!!
-
Είπα ότι θα σηκωθώ αργότερα αλλά δεν άντεξα!
Καλή αγωνιστική χρονιά, παίδες!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Είπα ότι θα σηκωθώ αργότερα αλλά δεν άντεξα!Καλή αγωνιστική χρονιά, παίδες!
καφεδάκι;
-
Ξύπνημα στις 5, μιας και με πήρε ο ύπνος νωρίς, στις 0:00...
1ο Πρόβλημα: διαβολεμένη δίψα, και Coca Cola light πουθενά (μετά το Υ, ΚΑΙ light, oh so gay... )
2o Πρόβλημα: ξεκινάω βόλτα μέχρι το Σύνταγμα , για να χαρώ την Αθήνα το ξημέρωμα και να βρω και κάνα περιφτέρι ανοικτό... Βρίσκω, αλλά παθαίνω ΤΗΝ πλάκα μου με ένα απίθανο μωρό που ψώνιζε μετά από μένα! Και δεν πρόλαβα να πω και τίποτις, ήταν βιαστική (μιλάμε το κ λαράκι, ήταν θεϊκά σμιλεμένο από αλάβαστρο, αχάτη, πούλιες και ανθρακονήματα, απ' ό,τι μπόρεσα να δω! ). Πρέπει να βρίσκομαι σε ετοιμότητα την άλλη φορά!
3ο Πρόβλημα: γυρίζω στο σπίτι, και ανακαλύπτω πως υπήρχε ξεχασμένο στην τσάντα μου ένα κουτάκι Coca Cola , άρα δεν χρειαζόταν πρακτικά η βόλτα ως το Σύνταγμα, ΑΛΛΑ, ΑΝ δεν είχε γίνει, πως θα έβλεπα το απίθανο μωρό;Καλή αγωνιστική χρονιά!
(Φτιάχνω espresso σε λιγάκι για να φτιάξουμε κατάσταση.... )
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Είπα ότι θα σηκωθώ αργότερα αλλά δεν άντεξα!Καλή αγωνιστική χρονιά, παίδες!
καφεδάκι;
Έφτιαξα! Νες ζεστό! Οχι τα αδελφίστικα του HF!
-
Καλημέρα από τις εξήμιση με καφεδάκι και εδώ.
-
Απο τις 6 στο ποδι
Μακαρι να εχουμε μια ακρως ενδιαφερουσα χρονια!
FORMULA 1 ING Australian Grand Prix 2009 (1st round)