-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
...δεν καταλαβες, οχι απλα στεκονται ανετα απεναντι σε συνομιλικα, αλλα δειχνουν και πιο διαχρονικα.
Ακομα και το Golf IV που καποιοι κοροιδευουν, εχει εσωτερικο, πολυ ανωτερο σχεδιαστικα και εργονομικα απο τον ανταγωνισμο της εποχης...Τουλαχιστον σε οτι με αφορα, εστιαζω σε γενικοτερη σχεδιαση μεσα-εξω, και εργονομια.Για αυτή εδώ την ομορφιά μιλάμε? Για να καταλάβω...γιατί αν μιλάμε γι' αυτή τότε στάνταρ το χεις φουντώσει!
Στην εποχη του φαινοταν ποιοτικο.Εμενα τοτε ,το 1998 μου αρεσε.Οχι σε βαθμο ενθουσιασμου βεβαια...
Το θεμα ειναι να μη σας δειξω πως εχει γινει ενα ιδιο Golf σημερα μετα απο 120000 χμ...
Τραγικη κατασταση.Τα περισσοτερα πλαστικα εχουν ξεβαψει και εχει φυγει η επιφανειακη επιστρωση τους.Ταπετσαριες ξεκολλημενες,κρυφος φωτισμος χαλασμενος.Απο τριγμους δε... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Είναι νομίζω ανούσια η συνέχιση της συζήτησης για περί ομορφιάς. Η εμφάνιση είναι καθαρά υποκειμενικό πράγμα - πολλές φορές και ηλικιακό. Ακόμα μάλλον και το πόσο διαχρονικό ή όχι είναι τελικά υποκειμενικό.
Αν σε κάποιον φαίνεται όμορφο, θα φαίνεται όμορφο και μετά από καιρό. Αντίστοιχα και με το άσχημο.
Νομίζω ότι πρέπει να επανέλθει το θέμα σε αυτό που λέει ο τίτλος, δηλαδή Golf VII.
τώρα θες να μείνουμε ον τοπικ ? γιατι πριν είχες όρεξη να γράψεις για τα ιταλικά...
Εγώ δεν πήγα το θέμα εκεί, άλλος το πήγε. Αν θες να συνεχίσουμε την κουβέντα σε άλλο topic να με διαφωτίσεις για την αυτοκίνηση του 2012, ΟΚ, μου αρέσει να μαθαίνω καινούρια πράγματα.
Πάντως διαβάζοντας τα περισσότερα σχόλια που γράφονται για το Golf εδώ, θα πίστευα ότι ο περισσότερος κόσμος στην Ευρώπη και αρκετός στην Ελλάδα είναι φετιχιστές με το άσχημο γι' αυτό το αγοράζουν τελικά...
-
Μεμονωμενο περιστατικο Κωστη...
-
καλα η φθορά είναι σχετική... μερικοί άνθρωποι είναι από τη φύση τους ατσούμπαλοι και τα κάνουν όλα χάλια...
ο όρος διαχρονικότητα και εργονομία μου έκατσε ...
-
Ο χρήστης Cyborg έγραψε:
Είναι νομίζω ανούσια η συνέχιση της συζήτησης για περί ομορφιάς. Η εμφάνιση είναι καθαρά υποκειμενικό πράγμα - πολλές φορές και ηλικιακό. Ακόμα μάλλον και το πόσο διαχρονικό ή όχι είναι τελικά υποκειμενικό.
Αν σε κάποιον φαίνεται όμορφο, θα φαίνεται όμορφο και μετά από καιρό. Αντίστοιχα και με το άσχημο.
Νομίζω ότι πρέπει να επανέλθει το θέμα σε αυτό που λέει ο τίτλος, δηλαδή Golf VII.
τώρα θες να μείνουμε ον τοπικ ? γιατι πριν είχες όρεξη να γράψεις για τα ιταλικά...
Εγώ δεν πήγα το θέμα εκεί, άλλος το πήγε. Αν θες να συνεχίσουμε την κουβέντα σε άλλο topic να με διαφωτίσεις για την αυτοκίνηση του 2012, ΟΚ, μου αρέσει να μαθαίνω καινούρια πράγματα.
Πάντως διαβάζοντας τα περισσότερα σχόλια που γράφονται για το Golf εδώ, θα πίστευα ότι ο περισσότερος κόσμος στην Ευρώπη και αρκετός στην Ελλάδα είναι φετιχιστές με το άσχημο γι' αυτό το αγοράζουν τελικά...
γιατι ως γνωστό , το βασικό κριτήριο για αγορά αυτοκινήτου είναι η ΟΜΟΡΦΙΑ...
σιμποργκ, κοίτα σε τι είδους φόρουμ γράφεις και ξαναμιλάμε
-
καλα η φθορά είναι σχετική... μερικοί άνθρωποι είναι από τη φύση τους ατσούμπαλοι και τα κάνουν όλα χάλια...Στη συγκεκριμενη περιπτωση διαφωνω επειδη ξερω παρα πολυ καλα τον οδηγο.Και πες οτι εχεις δικιο τις ταπετσαριες πώς τις ξεκολλησε με τα νυχια?Εξαλλου το θεμα με το ξεβαμμα των πλαστικων ειναι γνωστο .Και στο ibiza ειχαν αρχισει να ξεβαφουν απο τις 35000χμ.Να δω αν θα ξεβαψουν και στο Α5
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Στην εποχη του φαινοταν ποιοτικο.
Και αυτό ήταν και το μεγάλο ατού του αυτοκινήτου και γενικότερα των VAG εκείνης της εποχής. Το θέμα είναι ότι με αυτή τη φαινομενική ποιότητα έχτισαν την εικόνα που έχουν σήμερα.
-
οτι και να λεμε ειναι νο1 σε πωλησεις στην Ευρωπη και εκει θα παραμεινει
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
...δεν καταλαβες, οχι απλα στεκονται ανετα απεναντι σε συνομιλικα, αλλα δειχνουν και πιο διαχρονικα.
Ακομα και το Golf IV που καποιοι κοροιδευουν, εχει εσωτερικο, πολυ ανωτερο σχεδιαστικα και εργονομικα απο τον ανταγωνισμο της εποχης...Τουλαχιστον σε οτι με αφορα, εστιαζω σε γενικοτερη σχεδιαση μεσα-εξω, και εργονομια.Για αυτή εδώ την ομορφιά μιλάμε? Για να καταλάβω...γιατί αν μιλάμε γι' αυτή τότε στάνταρ το χεις φουντώσει!
Στην εποχη του φαινοταν ποιοτικο.
Στην εποχή του φαινόταν σαν να ήταν 4 εποχές παραπίσω.
Τώρα αν δεν το ήξερα και μου το έδειχνες, ειλικρινά θα σου έλεγε ότι είναι εσωτερικό αυτοκινήτου στα τέλη δεκαετίας '80.
Α, το 7άρι υπάρχει σε δοκιμή των καινούριων 4Τ. Για να δούμε τι θα λένε.
-
εχουμε καμια φωτο απο ταξι bluebird να δουμε ποσο μπροστα ειναι;;;;
-
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Αμάσητο ... έφυγε το σχόλιο ... Πάλι ...VAG Champion SAID ' ...
Αγαπη σε καποια μοντελα της ναι , αγαπη στην VAG, σε καμμια περιπτωση . Συμπαθεια ναι, αλλα και υποκλιση εαν θελεις στην οργανωτικη της δοιμη, στην στρατηγικη management και στην περαιτερω διαφοροποιηση των προιοντων της, εκει σιγουρα ναι ...
Δεν φταιω εγω που η VAG προσφερει περισσοτερα προιοντα, και εστω οριακα καλυτερα τα περισσοτερα απο τον ανταγωνισμο...
Ακομα και το Golf IV που καποιοι κοροιδευουν, εχει εσωτερικο, πολυ ανωτερο σχεδιαστικα και εργονομικα απο τον ανταγωνισμο της εποχης...Τουλαχιστον σε οτι με αφορα, εστιαζω σε γενικοτερη σχεδιαση μεσα-εξω, και εργονομια.... ' ...
Πάντως σε ένα φιλαράκι που αλλάζει το leasing του μέσα στον 12ο του είπα να το πάρει ...
Ο ανταγωνισμός ήταν A1 , ASX , Prius . Αλλά αφού δεν πληρώνει βενζίνες και service ... που θα έχει ... ( είδικά το σύστημα με την απενεργοποίηση των βαλβίδων δεν την βλέπω με καλό μάτι ) ... ας το πάρει. -
Καλησπέρα και από εμένα!
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι κολλήματα έχουν μερικοί με την εμφάνηση...Εμένα για παράδειγμα δε μου αρέσουν τα φουτουριστικά εσωτερικά αυτοκινήτων αλλά τα πιο κλασσικά με καλή ποιότητα υλικών...π.χ. το προηγούμενο Civic ήταν ένα πολύ καλό αυτοκίνητο και για πολλούς επανάσταση σχεδιαστικά (σχεδόν ίδιο με το αρχικό concept car)...εμένα όμως το εσωτερικό του δε μου άρεσε...προτιμό αυτό που δείχνει πιο κλασσικό και ποιοτικό...αυτό είναι τελείως προσωπικό και υποκειμενικό...όπως είναι και για τον καθένα...Επίσης, το τι θεωρεί ο καθένας όμορφο αυτοκίνητο είναι τελείως υποκειμενικό...π.χ. εμένα η Giuletta δε μου αρέσει μέσα έξω (ενώ η mito που της μοιάζει μου αρέσει)...σε άλλους αρέσει πάρα πολύ...Ένα πράγμα για εμένα είναι βέβαιο και αντικειμενικό 100%...την εποχή αυτή, κανένας δε δίνει 20.000-30.000 ευρώ σε κάτι που απλώς του αρέσει...πρέπει να είναι και καλό...και τα golf είναι αντικειμενικά καλό αυτοκίνητο...έχει υπερ πλήρη εξοπλισμό...και στις καλές του εκδόσεις έχει και πολύ καλή τιμή...Έχει πολύ καλούς χώρους, μεγάλο πορτ παγκαζ, καλούς κινητήρες, Ηχομόνωση, και αρκετά ποιοτικά υλικά...Μπορεί σε τίποτα να μην είναι πρώτο...αλλά στα περισσότερα με άριστα το 10 παίρνει από 7 και πάνω...Αντίθετα σε πολλά του ανταγωνισμού υπάρχουν σημεία που παίρνουν 10 και σημεία που παίρνουν 3 και 4 και 5 κ.ο.κ. Συνολικά λοιπόν είναι από τα καλύτερα στην τιμή αυτή... Για να μη μιλήσω γι' αυτούς που θέλουν ένα αυτόματο αυτοκίνητο...σε αυτή την τιμή είναι σχεδόν μονόδρομος...το DSG δεν έχει αντίπαλο (σε αυτή την τιμή...αν και δε μπορώ να πω ότι το 6ρι της zf που έχει η XF μου είναι καλύτερο...και η XF είναι πολύ ακριβότερο αυτοκίνητο...)
Τέλος, έχω βαρεθεί να ακούω για το πως στρίβει η alfa, πως πατάει το focus (είναι τυχαία τα παραδείγματα) κτλ...κτλ...Γιατί ρε παιδιά ας είμαστε σοβαροί πόσες φορές οδηγούμε στο όριο..?...ας πούμε μέσα σε ένα μήνα...και πόσοι από εμάς ξέρουν να οδηγούν στο όριο...?...ελάχιστοι (έχω ένα γείτονα απέναντι που νομίζει ότι οδηγεί στο όριο το fiesta του και έχει τρακάρει 5 φορές σε δυο χρόνια)...οι περισσότεροι νομίζουν ότι οδηγούν στο όριο...και ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ δεν αγοράζεις ένα αυτοκίνητο για να το οδηγήσεις 5-10 φορές το χρόνο γρήγορα....αλλά για να κάνεις και τη δουλειά σου, να βαζεις τα παιδιά σου μέσα και να τα πας βόλτα, να μην κοπανάει στην καθημερινή κίνηση, να πας ένα ταξίδι κτλ...για όλα αυτά είναι πολύ καλό το Golf...αντικειμενικά... -
Ο χρήστης panosk8 έγραψε:
Καλησπέρα και από εμένα!
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι κολήματα έχουν μερικοί με την εμφάνηση...Εμένα για παράδειγμα δε μου αρέσουν τα φουτουριστικά εσωτερικά αυτοκινήτων αλλά τα πιο κλασσικά με καλή ποιότητα υλικών...π.χ. το προηγούμενο Civic ήταν ένα πολύ καλό αυτοκίνητο και για πολούς επανάσταση σχεδιαστικά (σχεδόν ίδιο με το αρχικό concept car)...εμένα όμως το εσωτερικό του δε μου άρεσε...προτιμό αυτό που δείχνει πιο κλασσικό και ποιοτικό...αυτό είναι τελείως προσωπικό και υποκειμενικό...όπως είναι και για τον καθένα...Επίσης, το τι θεωρεί ο καθένας όμορφο αυτοκίνητο είναι τελείως υποκειμενικό...π.χ. εμένα η Giuletta δε μου αρέσει μέσα έξω (ενώ η mito που της μοιάζει μου αρέσει)...σε άλλους αρέσει πάρα πολύ...Ένα πράγμα για εμένα είναι βέβαιο και αντικειμενικό 100%...την εποχή αυτή, κανένας δε δίνει 20.000-30.000 ευρώ σε κάτι που απλώς του αρέσει...πρέπει να είναι και καλό...και τα golf είναι αντικειμενικά καλό αυτοκίνητο...έχει υπερ πλήρη εξοπλισμό...και στις καλές του εκδόσεις έχει και πολύ καλή τιμή...Έχει πολύ καλούς χώρους, μεγάλο πορτ παγκαζ, καλούς κινητήρες, Ηχομόνωση, και αρκετά ποιοτικά υλικά...Μπορεί σε τίποτα να μην είναι πρώτο...αλλά στα περισσότερα με άριστα το 10 παίρνει από 7 και πάνω...Αντίθετα σε πολλά του ανταγωνισμού υπάρχουν σημεία που παίρνουν 10 και σημεία που παίρνουν 3 και 4 και 5 κ.ο.κ. Συνολικά λοιπόν είναι από τα καλύτερα στην τιμή αυτή... Για να μη μιλήσω γι' αυτούς που θέλουν ένα αυτόματο αυτοκίνητο...σε αυτή την τιμή είναι σχεδόν μονόδρομος...το DSG δεν έχει αντίπαλο (σε αυτή την τιμή...αν και δε μπορώ να πω ότι το 6ρι της zf που έχει η XF μου είναι καλύτερο...και η XF είναι πολύ ακριβότερο αυτοκίνητο...)
Τέλος, έχω βαρεθεί να ακούω για το πως στρίβει η alfa, πως πατάει το focus (είναι τυχαία τα παραδείγματα) κτλ...κτλ...Γιατί ρε παιδιά ας είμαστε σοβαροί πόσες φορές οδηγούμε στο όριο..?...ας πούμε μέσα σε ένα μήνα...και πόσοι από εμάς ξέρουν να οδηγούν στο όριο...?...ελάχιστοι (έχω ένα γείτονα απέναντι που νομίζει ότι οδηγεί στο όριο το fiesta του και έχει τρακάρει 5 φορές σε δυο χρόνια)...οι περισσότεροι νομίζουν ότι οδηγούν στο όριο...και ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ δεν αγοράζεις ένα αυτοκίνητο για να το οδηγήσεις 5-10 φορές το χρόνο γρήγορα....αλλά για να κάνεις και τη δουλειά σου, να βαζεις τα παιδιά σου μέσα και να τα πας βόλτα, να μην κοπανάει στην καθημερινή κίνηση, να πας ένα ταξίδι κτλ...για όλα αυτά είναι πολύ καλό το Golf...αντικειμενικά...+100000000000000000000000000000000000000000000
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
Καλησπέρα και από εμένα!
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι κολήματα έχουν μερικοί με την εμφάνηση...Εμένα για παράδειγμα δε μου αρέσουν τα φουτουριστικά εσωτερικά αυτοκινήτων αλλά τα πιο κλασσικά με καλή ποιότητα υλικών...π.χ. το προηγούμενο Civic ήταν ένα πολύ καλό αυτοκίνητο και για πολούς επανάσταση σχεδιαστικά (σχεδόν ίδιο με το αρχικό concept car)...εμένα όμως το εσωτερικό του δε μου άρεσε...προτιμό αυτό που δείχνει πιο κλασσικό και ποιοτικό...αυτό είναι τελείως προσωπικό και υποκειμενικό...όπως είναι και για τον καθένα...Επίσης, το τι θεωρεί ο καθένας όμορφο αυτοκίνητο είναι τελείως υποκειμενικό...π.χ. εμένα η Giuletta δε μου αρέσει μέσα έξω (ενώ η mito που της μοιάζει μου αρέσει)...σε άλλους αρέσει πάρα πολύ...Ένα πράγμα για εμένα είναι βέβαιο και αντικειμενικό 100%...την εποχή αυτή, κανένας δε δίνει 20.000-30.000 ευρώ σε κάτι που απλώς του αρέσει...πρέπει να είναι και καλό...και τα golf είναι αντικειμενικά καλό αυτοκίνητο...έχει υπερ πλήρη εξοπλισμό...και στις καλές του εκδόσεις έχει και πολύ καλή τιμή...Έχει πολύ καλούς χώρους, μεγάλο πορτ παγκαζ, καλούς κινητήρες, Ηχομόνωση, και αρκετά ποιοτικά υλικά...Μπορεί σε τίποτα να μην είναι πρώτο...αλλά στα περισσότερα με άριστα το 10 παίρνει από 7 και πάνω...Αντίθετα σε πολλά του ανταγωνισμού υπάρχουν σημεία που παίρνουν 10 και σημεία που παίρνουν 3 και 4 και 5 κ.ο.κ. Συνολικά λοιπόν είναι από τα καλύτερα στην τιμή αυτή... Για να μη μιλήσω γι' αυτούς που θέλουν ένα αυτόματο αυτοκίνητο...σε αυτή την τιμή είναι σχεδόν μονόδρομος...το DSG δεν έχει αντίπαλο (σε αυτή την τιμή...αν και δε μπορώ να πω ότι το 6ρι της zf που έχει η XF μου είναι καλύτερο...και η XF είναι πολύ ακριβότερο αυτοκίνητο...)
Τέλος, έχω βαρεθεί να ακούω για το πως στρίβει η alfa, πως πατάει το focus (είναι τυχαία τα παραδείγματα) κτλ...κτλ...Γιατί ρε παιδιά ας είμαστε σοβαροί πόσες φορές οδηγούμε στο όριο..?...ας πούμε μέσα σε ένα μήνα...και πόσοι από εμάς ξέρουν να οδηγούν στο όριο...?...ελάχιστοι (έχω ένα γείτονα απέναντι που νομίζει ότι οδηγεί στο όριο το fiesta του και έχει τρακάρει 5 φορές σε δυο χρόνια)...οι περισσότεροι νομίζουν ότι οδηγούν στο όριο...και ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ δεν αγοράζεις ένα αυτοκίνητο για να το οδηγήσεις 5-10 φορές το χρόνο γρήγορα....αλλά για να κάνεις και τη δουλειά σου, να βαζεις τα παιδιά σου μέσα και να τα πας βόλτα, να μην κοπανάει στην καθημερινή κίνηση, να πας ένα ταξίδι κτλ...για όλα αυτά είναι πολύ καλό το Golf...αντικειμενικά...+100000000000000000000000000000000000000000000
συμφωνάω με τον τζομπαρο που ΚΑΡΑσυμφωνεί μαζί σου...
-
Καλησπέρα και από εμένα!
συμφωνάω με τον τζομπαρο που ΚΑΡΑσυμφωνεί μαζί σου...
+1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
-
Παίδες ξεφύγατε και εσείς τώρα...
Η όλη κουβέντα ξεκίνησε από τις υπερβολές που έγραψε συγκεκριμένο μέλος για πανέμορφο-διαχρονικό- το καλύτερο στην αυτοκινητοβιομηχανία γκολφ! Σε αυτές εστιάσαμε...Δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρεστε και πάλι στην υποκειμενικότητα της επιλογής γκολφ ή κάποιου άλλου μοντέλου!
Κάποια πράγματα είναι πλέον σχεδόν αξιώματα και τα σέβονται όλοι ως τέτοια! Σαφέστατα και το γκολφ είναι από τα πιο καλά αυτοκίνητα στην κατηγορία του, οι πωλήσεις στην Ευρώπη και αλλού αποδεικνύουν την εμπιστοσύνη του κοινού όπως άλλωστε σαφής είναι και η πολιτική της vw να εξελίσσει εμφανισιακά το επόμενο, πάνω στο προηγούμενο!
Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει η όλη φάση γκολφ το αντίθετο την σιχαίνομαι, μέμφομαι και την αξιοπιστία των μοντέλων της vw, με τσατίζει και το σήμα που θυμίζει σβάστικα όμως αφού στους πολλούς αρέσει πάω πάσο και διαλέγω κάτι άλλο που μου αρέσει και καλύπτει τις δικές μου ανάγκες. Οπότε περί ορέξεως...
Απλά αυτό που γράφτηκε για γκολφ φθηνό δεν ισχύει τουλάχιστον στις προηγούμενες γενιές. Την 7 δεν την κρίνω διότι δεν την έχω ψάξει!Υ.Γ. Επειδή αναφέρθηκε το προηγούμενο σιβικ το οποίο και κατέχω τα τελευταία 6 χρόνια θα γράψω απλά ότι το φουτουριστικό εσωτερικό που στον φίλο παραπάνω δεν άρεσε, άρεσε στους πολλούς -για την ακρίβεια εντυπωσίασε στην εποχή του- και αποδείχθηκε σε βάθος χρόνου και συχνής χρήσης, εργονομικό και αξιόπιστο!
Το να θεωρεί λοιπόν κανείς καλύτερο ότι έχει συνηθίσει δεν είναι απαραίτητο ορθό! Απλά στην περίπτωση του φίλου μας ξέρει που θα βρει τι οπότε είναι ευχαριστημένος. Θα μπορούσε κάλλιστα μια νέα υλοποίηση στην χρήση ν' αποδειχθεί καλύτερη! Αρκεί να την δοκιμάσει... -
4 Τροχοι Νοεμβρίου, σελ 34
Car of the Year 2012: Elk Test
'Οπως καθε χρονο, τα υποψηφια μοντελα για το θεσμο του Αυτοκινητου της Χρονιας υποβαλλονται στην καθιερωμενη δοκιμη αποφυγης ταρανδου'
[...]
VW Golf
(Dunlop Sport Maxx 225/45 17)
Δοκιμασαμε την εκδοχη του πλαισιου με την αναρτηση πολλαπλων συνδεσμων. Ηδη απο τα 63 χλμ/ωρα, τα εξωτερικα ελαστικα αρχιζουν να 'μαγουλιαζουν'. Η υποστροφη ειναι εντονη και στα 69 χλμ/ωρα βγαινει εκτος πορειας. Το ESP λειτουργει συνεχως δυσκολευοντας τον οδηγο να αλλαξει γρηγορα την πορεια του.
Να χαιρεστε οδηγικη συμπεριφορα.
-
είναι προφανες πως το αμάξι θα είναι η ταφόπλακα της vag αλλά κ όσων των πάρουν για να μαγουλιάζουν τα 45αρια λαστιχα του
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
είναι προφανες πως το αμάξι θα είναι η ταφόπλακα της vag αλλά κ όσων των πάρουν για να μαγουλιάζουν τα 45αρια λαστιχα τουΣωστά. Το αγοραστικό κοινό του Holy grail της αυτοκίνησης δεν πρόκειται να στρίψει ποτέ με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 63 χλμ/ώρα ...
VW Golf VII