-
Ερχομενος σημερα το πρωι (9.30) απο Πατρα για Αθηνα λιγο πριν την εξοδο για Κιατο εχει με πινακιδα για ανωτερο οριο ταχυτητας 100χλμ. κινουμαι με 110χλμ καθως ο δρομος ειναι αδειος κυριολεκτικα και βρισκονται βεβαια κανα δυο με κατι S3, BMW κτλ και με περνανε με 140+. Φτανοντας στην εξοδο λοιπον εχει πινακιδα για ανωτερο οριο ταχυτητας απο 100 που ηταν πριν 80χλμ, λογο της εξοδου, την οποια ,την πινακιδα, εγω δεν ειδα και στα 400 μετρα ηταν ενα 'στρουμφακι' μες τη μεση του(!) δρομου που με σημαδευε με το ρανταρ του. Εγω βεβαια το ειδα στα 150 μετρα που μου εκανε νοημα να σταματησω. Κατ'αρχας δεν ειχα ακουσει οτι σε σημαδευουν απο μπροστα, νομιζα μονο απο πισω, και οχι μονο αυτο αλλα οτι εχει εμβελεια 400-500μ ουτως ωστε αυτος που σε σημαδεψε να μπορει να σε σταματησει κιολας. Με σταματαει μου δειχνει το ρανταρ που ειχε γραψει 112χλμ. του λεω δεν ειδα πινακιδα για οριο 80χλμ. αλλα δεν περιμενα βεβαια να με πιστεψει. Τον ρωταω σε ποια περιοχη με γραψανε νομιζοντας οτι με ειχαν γραψει πιο πριν και τον ειδοποιησαν να με σταματησει και μου λεει:'Αφου στο δειχνω!' .Του απανταω οτι δεν με εχουν ξαναγραψει για να ξερω και καταλαβαινω οτι αυτος με επιασε. Μου κοβει την κατωτερη κληση 33 ευρω και φευγω. Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι αν μπαινουν και ποντοι στο 'point system' για αυτη την παραβαση και μετα απο ποσο καιρο παραγραφονται.
-
Ερχομενος σημερα το πρωι (9.30) απο Πατρα για Αθηνα λιγο πριν την εξοδο για Κιατο εχει με πινακιδα για ανωτερο οριο ταχυτητας 100χλμ. κινουμαι με 110χλμ καθως ο δρομος ειναι αδειος κυριολεκτικα και βρισκονται βεβαια κανα δυο με κατι S3, BMW κτλ και με περνανε με 140+. Φτανοντας στην εξοδο λοιπον εχει πινακιδα για ανωτερο οριο ταχυτητας απο 100 που ηταν πριν 80χλμ, λογο της εξοδου, την οποια ,την πινακιδα, εγω δεν ειδα και στα 400 μετρα ηταν ενα 'στρουμφακι' μες τη μεση του(!) δρομου που με σημαδευε με το ρανταρ του. Εγω βεβαια το ειδα στα 150 μετρα που μου εκανε νοημα να σταματησω. Κατ'αρχας δεν ειχα ακουσει οτι σε σημαδευουν απο μπροστα, νομιζα μονο απο πισω, και οχι μονο αυτο αλλα οτι εχει εμβελεια 400-500μ ουτως ωστε αυτος που σε σημαδεψε να μπορει να σε σταματησει κιολας. Με σταματαει μου δειχνει το ρανταρ που ειχε γραψει 112χλμ. του λεω δεν ειδα πινακιδα για οριο 80χλμ. αλλα δεν περιμενα βεβαια να με πιστεψει. Τον ρωταω σε ποια περιοχη με γραψανε νομιζοντας οτι με ειχαν γραψει πιο πριν και τον ειδοποιησαν να με σταματησει και μου λεει:'Αφου στο δειχνω!' .Του απανταω οτι δεν με εχουν ξαναγραψει για να ξερω και καταλαβαινω οτι αυτος με επιασε. Μου κοβει την κατωτερη κληση 33 ευρω και φευγω. Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι αν μπαινουν και ποντοι στο 'point system' για αυτη την παραβαση και μετα απο ποσο καιρο παραγραφονται.
-
-
Πόσο σου έγραψε ότι παραβίασες το όριο ταχυτητας;
-
3 ασήμαντα pts πρεπει να πηρες,με το υπαρχον συστημα θα σβηστουν σε 4 χρονια.
-
Πανω στην κληση συνηθως λεει αμα βαλανε ποντους ! Γραφει ποντοι στο point system και εχει 2 κουτακια (1 Ναι, 1 Οχι) που τα τσεκαρουν αναλογα. Δεν θυμαμε αμα γραφουν και ακριβως ποσους ποντους περνεις !
-
Κατ'αρχας εκανα λαθος παραπανω στην ταχυτητα που μου εγραψε η οποια ηταν 115χλμ και οχι 112χλμ. Σε αυτα τα ΝΑΙ ή ΟΧΙ εχει τσεκαρει το ΝΑΙ αλλα δεν εχει σημειωσει πονταους ουτε μου ειπε τιποτα ρε παιδια. Ειναι σιγουρα 3 ποντοι; Με 17 δεν ειναι η αφαιρεση;
-
ααααχ, το point system... δεν με βλέπω καλά αν πάρω αμάξι το καλοκαίρι, σίγουρα θα μου το πάρουν το δίπλωμα... είμαι ήδη στο -12 χωρίς καν να έχω πάρει κλήση για ταχύτητα ακόμα...
βασικά έχεις 25 πόντους και πρέπει να πήγες -3= 22 τώρα
-
Ποιος δε περναει απ'το Κιατο με 110??Και οι νταλικες με τοσα πανε εκει.Κατα τη γνωμη μου επρεπε να του κολλησεις να σε αφησει.Εκει στα 140+ σε σταματανε και σου δινουν την κληση που πηρες(33€) για να φυγεις 'ευχαριστημενος'.Αν ηταν μαγκας ας κυνηγαγε το S3 και τη μπεμπα.Αλλα με τι?Με το xsara????Ασε που θα επρεπε να τους παει αυτοφορο και βαριοταν....
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Με 17 δεν ειναι η αφαιρεση;Η αφαίρεση της άδειας οδηγήσεως πραγματοποιείται στους 25 πόντους.
Όταν συμπληρώσεις 15 πόντους, πρέπει να σου στείλουν έγγραφο, όπου αναγράφονται τα στοιχεία (τμήμα τροχαίας, πόντοι, ημερομηνία, ώρα, αριθμό οχήματος) για κάθε παράβαση.
Εάν η άδεια οδήγησης έχει αποκτηθεί σε διάστημα μικρότερο των 2 ετών, σε κάθε κλήση που έχει πόντους, σου προσθέτουν άλλους 3 επιπλέον.
Παραγραφή πόντων για κάθε κλήση, αφού παρέλθει το διάστημα 4 ετών στην εκάστοτε κλήση. -
Είναι γνωστό το φαινόμενο του πιο αδύναμου κρίκου που εφαρμοζουν οι τύποι.Δυστυχώς εν προκειμένω ήσουν εσύ, αυριο θα είμαι εγώ και άλλοι που προσπαθούν να κυμαίνονται εντός του άτυπου +20 απο το εκάστοτε όριο ταχύτητος.
Μια λύση υπάρχει .... η άμυνα..... όποτε βλέπουμε στρουμφάκια στο άλλο ρεύμα και μπορούμε, είναι ιερή υποχρέωση να ειδοποιούμε τους απέναντι.
Η πιθανότητα να μας την έχουν στημένη κι εμάς για άσκοπη χρήση φώτων είναι υπαρκτή αλλα εξαιρετικά μικρή μιας και δεν έχουν και τόσο προσωπικό να σπαταλούν για τέτοιου είδους καρτέρια.....
Γενικά εχω καταλήξει ότι τέτοιου είδους κλήσεις 'low cost ' είναι κι ένας ξεκούραστος τρόπος (που να κυνηγάμε τώρα τον γρήγορο με το S3...) επιβεβαίωσης του ανδρισμού και της εξουσίας των τύπων αυτών σε συνδυασμό με το να περνά ευχάριστα η ώρα τους όταν τους τελειώνει ο φραπές εκεί που κάθονται και αράζουν στις σκιες των πάρκιγκς της Εθνικής και συζητάνε που θα ξοδέψουν το 'Ολυμπιακό επίδομα'
-
Θα σας πω ένα περιστατικό που μου έτυχε εμένα στο Κιατο: Κονβόι 6-7 αυτοκινήτων με 120, άγνωστοι μεταξύ μας, εγώ κάπου στη μέση και αυτοί σταματήσαν εμένα. 'Ρε παληκάρια και πού ξέρω ότι αυτός που σημαδέψατε ήμουν εγώ, 7 στη σειρά ήμασταν ζωή να έχουμε?' Κουβέντα αυτοί... 'Και γιατί ρε μάγκες δεν κάνατε τότε σωστά τη δουλειά σας να μας σταματήσετε όλους?' 'Εσύ ήσουν ο τυχερός'
Η λεπτομέρεια είναι ότι οι υπόλοιποι ήταν 'οικογενειάρχες άνθρωποι' με άκακα σεντάν και SUV και εγώ ο 'πιτσιρίκος' με το 'κακό' (τρομάρα μου) saxo vts...
Πάντως ξέρω ότι με το μικρότερο πρόστιμο δεν έχεις βαθμούς ποινής. Άσε που έχω ακούσει ότι το point system υπολειτουργεί εδώ και λίγο καιρό και υπάρχει περίπτωση οι πόντοι σου να μην έχουν περάσει καν μέσα. Τελικά έχει και τα καλά του που είμαστε μπ...έλο σαν χώρα!
-
Και εγώ πελάτης την Παρασκευή στην Λ. Βουλιαγμένης με 118χλμ 33 Euro και 3 ποντάκια.. πρώτη κλήση για ταχύτητα μετά από 250,000 χλμ καλά πάμε. Μάλλον ήμουν τυχερός γιατί οι επόμενοι από εμένα 120+ έχασαν πινακίδες και πάνε δικαστήριο.....
-
Εγώ κατέβαινα μια μέρα την κατηφόρα από Μαρτίνο προς Κάστρο με 130 και ξαφνου βλέπω το ραντάρ να με στοχεύει. Ως λέω την πάτησα! Και εκείνη τη στιγμή με προσπερνά ένα Forester που θα πήγαινε και με 160-170 και η τροχαία προτιμά να σταματήσει αυτόν... Ουφ!
-
Αρχές Οκτωβρίου έξω από το Ξυλόκαστρο βλέπω μπροστά ουρά πίσω από νταλίκα. Προσπερνάμε σιγά-σιγά ένας ένας λόγω κίνησης από το άλλο ρεύμα. Οταν είμαι κοντά να περάσω κι εγώ, βλέπω μπροστά από τη νταλίκα άσπρο Octavia Ωπα, λέω, εδώ είμαστε Περνάω σιγά-σιγά με 90 προσπαθώντας να μην πατήσω τη διπλή διαχωριστική και από πίσω μου ένας με Freelander με πηγαίνει καροτσάκι στα δύο μέτρα Φτάνω δίπλα στο Octavia και ΝΑΙ, είναι μπάτσοι με ραντάρ και ενδεχομένως φωτογραφική μηχανή στο ταμπλό, τους προσπερνάω πάντα με 90-100 διότι φοβάμαι να κόψω μην πέσει πάνω μου ο πανύβλαξ με το Freelander (δεν έχω ιδέα στο μεταξύ πόσο είναι το όριο εκεί, αλλά πουθενά πια στον Κορίνθου-Πατρών δεν είναι πάνω από 100 και αμέσως στα 50 μέτρα πινακίδα με 80 (είσοδος για Ξυλόκαστρο)) και μπαίνω αμέσως μπροστά τους (σημειωτέον, η νταλίκα, αυτοί και εγώ τελικά ήμασταν στη ΛΕΑ... ) και με περνάει με 100-110 (δεν θα είχε προλάβει να επιταχύνει και περισσότερο) το Freelander, πατώντας και τη διπλή γραμμή Τη στιγμή εκείνη τρελλαίνεται το αντιραντάρ (έχει και προς τα πίσω στόχευση) στην Κ μπάντα με ένταση 7-8 στα 9 και εγώ μένω να αναρωτιέμαι: ποιός ήταν τελικά ο 'σταρ' που τον έβγαλαν φωτό ? Εγώ με το σπορ αυτοκίνητο που ενδεχομένως να ήμουν με +10 από το όριο (αν ήταν πχ. 90) ή ο 'οικογενειάρχης' με το Freelander που με προσπέρασε ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τη στιγμή εκείνη τρελλαίνεται το αντιραντάρ (έχει και προς τα πίσω στόχευση) στην Κ μπάντα με ένταση 7-8 στα 9 και εγώ μένω να αναρωτιέμαι: ποιός ήταν τελικά ο 'σταρ' που τον έβγαλαν φωτό ? Εγώ με το σπορ αυτοκίνητο που ενδεχομένως να ήμουν με +10 από το όριο (αν ήταν πχ. 90) ή ο 'οικογενειάρχης' με το Freelander που με προσπέρασε ?AXA Αντιρανταρ??? Σαν παρανομος μου ακούγεσε... Δουλεύει; Το έχεις τσεκάρει; Το δικό μου βαράει αλλα όταν έχει ήδη στοχέυσει το ρανταρ επάνω του. Πρεπει να έισαι τυχερος να έχει βαρέσει κάποιον άλλον πριν, για να το πιάσει έγκαιρα.
Εχω την εντύπωση πως η καλύτερη μέθοδος αποφυγής κλήσεων για υπερβολική ταχύτητα είναι να ξέρεις που την στήνουν και να προσέχεις στα σημεία αυτά. Πχ στην αθηνών-κορίνθου που πηγαινοέρχομαι σχεδον καθημερινα είναι 4-5 σημεία απο κάθε κατεύθυνση. -
Πριν από δύο βδομάδες στην Κρήτη έφαγα την τελευταία, 17 ευρώ χωρίς βαθμούς ποινής
Θα μπορούσαν να μου πάρουν και πινακίδες, αφού πήγαινα με 100+ προς Αγ. Νικόλαο (όριο 70) και μπήκα λίγο στο αντίθετο με διπλή διαχωριστική (σε ευθεία) για να περάσω νταλίκα, αλλά 'τα βρήκαμε' στα 90
Ευγενέστατοι δεν μπορώ να πω, αλλά φαινόταν ότι ήταν για επαγγελματικούς λόγους η διαδρομή (αυτοκίνητο test drive, κυριλέ ντύσιμο κλπ)
Η πλάκα είναι ότι με είχαν προειδοποιήσει οι απέναντι και όντως έκοψα για αρκετό διάστημα, αλλά αποδείχτηκε (στην επιστροφή) ότι είχαν δύο σημεία μέτρησης
[/img]
-
Σε μια συνεντευξη ο αρχηγος της αστυνομιας ειχε πει οτι τα αντιρανταρ δεν ειναι παρανομα... και μαλιστα ισως να προαγουν την ασφαλεια
Παρανομα ειναι τα jammers(η καπως ετσι) που μπερδευουν τα ρανταρ της αστυνομιας....
Ισχυει αυτο η οχι? -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Πριν από δύο βδομάδες στην Κρήτη έφαγα την τελευταία, 17 ευρώ χωρίς βαθμούς ποινής[/img]
΄
Τι κλήση είναι αυτή υπάρχει κλήση για ταχύτητα χωρίς βαθμούς ποινής?
να την επιδιώκουμε απο δω και πέραΠάντως επειδή το Κράτος δεν έχει έσοδα έχει βγει όλη η δύναμη της τροχαίας στους δρόμους μιλάμε για πολλά μπλόκα!!!
-
Για άλλη μια φορά: τα αντιραντάρ δεν είναι παράνομα διότι πουθενά δεν απαγορεύεται στον ΚΟΚ η χρήση τους. Τα jammers είναι παράνομα διότι εκπέμπουν σε μια εξουσιοδοτημένες συχνότητες και άρα εμπίπτουν στο νόμο περί τηλεπικοινωνιών και στη δικαιοδοσία της ΕΕΤΤ (αμφιβάλλω πως μπορούν να κάνουν κάτι οι αστυνομικοί χωρίς παρουσία τεχνικών της ΕΕΤΤ).
Συμφωνώ πως η καλύτερη μέθοδος είναι η γνώση των σημείων που τη στήνουν. Βασικά όλες οι διασταυρώσεις - έξοδοι της εθνικής οδού, βαριούνται να πάνε παρακάτω (και εκεί έχει και 'ζουμερά' όρια 80 σε δρόμο με 2 λωρίδες και μπαριέρα στη μέση, πχ. Ακράτα, Ξυλόκαστρο).
Περί Κλήσεων....