-
Και λίγο παρωχημένη
-
Με την κρίση που έχουμε...ότι πρέπει.
-
Ιπποδύναμη; Κυβικά; Τιμή;
Πάντως, δεν βλέπω τρίτη σειρά καθισμάτων και ο χώρος αποσκευών είναι ό,τι νά 'ναι από πλευράς σχεδίασης: βουναλάκια, εξογκωματάκια, εσοχές, εξοχές κλπ.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Ιπποδύναμη; Κυβικά; Τιμή;Πάντως, δεν βλέπω τρίτη σειρά καθισμάτων και ο χώρος αποσκευών είναι ό,τι νά 'ναι από πλευράς σχεδίασης: βουναλάκια, εξογκωματάκια, εσοχές, εξοχές κλπ.
1600αρι 8βάλβιδο με 90 άτια αν δεν κάνω λάθος. Τιμή σχεδόν τζάμπα, χώρος σπηλαιωδης αλλά και πάλι καμία σχέση με τα υπόλοιπα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πάντως, δεν βλέπω τρίτη σειρά καθισμάτων και ο χώρος αποσκευών είναι ό,τι νά 'ναι από πλευράς σχεδίασης: βουναλάκια, εξογκωματάκια, εσοχές, εξοχές κλπ.
1600αρι 8βάλβιδο με 90 άτια αν δεν κάνω λάθος. Τιμή σχεδόν τζάμπα, χώρος σπηλαιωδης αλλά και πάλι καμία σχέση με τα υπόλοιπα.
η καλυτερα 1,5dCi
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Ιπποδύναμη; Κυβικά; Τιμή;Πάντως, δεν βλέπω τρίτη σειρά καθισμάτων και ο χώρος αποσκευών είναι ό,τι νά 'ναι από πλευράς σχεδίασης: βουναλάκια, εξογκωματάκια, εσοχές, εξοχές κλπ.
αφού λέω 7θεσιο...από το μυαλό μου το βγάζω;
-
OK, αλλά στη φωτό δεν φαινόταν η τρίτη σειρά...
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
η καλυτερα 1,5dCi
Και πάλι μιλάμε το παλιό 1.5. Γενικά μιλάμε για ένα άμαξι που το αισθάνεσαι και είναι αρκετά παλιό σαν σχεδιασμός. Αν βέβαια δεν υπάρχουν τα λεφτά είναι μια τίμια λύση. Αλλιώς δεν νομίζει οτι αξίζει τον κόπο.
-
Ξεθαβω αυτό το θέμα γιατί λίγο πολύ αναφέρεται στα αυτοκίνητα που με ενδιαφέρουν. Μόνο που οι προλαλήσαντες αναφέρονται σε καινούριο (τυχεράκηδες) ενώ εγώ ο κακομοιρης θα κοιτάξω για μεταχειρισμένο.
Αναζητώ λοιπόν μεταχειρισμένο πολυμορφικό χρονολογίας από 2009 και μετά. Δεν θελω να πάω σε πετρέλαιο γιατί φοβάμαι το εκάστοτε υποψήφιο εισαγόμενο χρέπι που μπορεί να πουλάει ο καθένας και οικονομικό ταβάνι εχω τα 10.000 (αν και πολυ θα ήθελα να δώσω το πολύ μέχρι 8000)
Έχετε κάποια γνώμη για το τι μοντέλα θα έπρεπε να ψάξω? Πρωτίστως με ενδιαφέρουν η αξιοπιστία και οι χώροι επιβατών και αποσκευών, ενώ δεν θέλω να πάω σε μεσσαίο οικογενειακό λόγω εξωτερικών διαστάσεων. Επίσης η άνεση. Η κατανάλωση δεν με ενοχλεί λογω των λίγων χιλιομέτρων που θα κάνω. Ο εξοπλισμός αν έχει τα βασικά + cruise control μου είναι μια χαρά. Οι επιδόσεις έρχονται σε δεύτερη μοίρα, καθοτι πολυμορφικό, με ενδιαφέρει όμως να έχει μια αξιοπρεπή ρεπρίζ από 60 έως 100 για ένα προσπέρασμα σε επαρχιακό δρόμο.
Σκεφτομαι τα εξής μοντελα:
Renault Scenic / Grand Scenic (κλασσική επιλογή)
Citroen C4 Picasso / Grand Picasso
VW Touran (μπιαχ!!!)
Peugeot 3008 (σε αυτο μου αρέσει το ύψος του και το στυλ cross over αν και δεν είναι)Έχετε αποψη για αυτά ή για κάποιο άλλο που θα προτείνατε?
-
Ford c-max θα έλεγα εγώ
-
Έχοντας οδηγήσει ένα νοικιάρικο Πεζώ 3008 για πέντε μέρες το θεωρώ πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο.
Ήταν πενταετίας με 87.000 χιλιόμετρα, από εταιρεία ενοικιάσεων, και ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, δηλαδή αν πουλιότανε το αγόραζα.Και πάει και χώμα αέρα, είναι ψηλό σχετικά δεν καταλαβαίνει τίποτα. Μόνο σε ένα βαθύ νεροφάγωμα ακούμπησα.
Οπότε φαντάσου πόσο καλό θα είναι άμα βρεις κάποιο προσεγμένο από ιδιώτη.
Καλοί και μεγάλοι χώροι, άνεση, πολύ ωραίο αυτοκίνητο.
Τώρα από επιδόσεις ήταν πυραυλάκι, αλλά ήταν το 1600 τούρμπο 156 άλογα. Αν το πίεζες έκαιγε.
Για τα υπόλοιπα δεν έχω γνώμη, αλλά επειδή και εγώ τα ψιλοψάχνω λόγω επερχόμενων παιδιών δεν..........θα τα αγόραζα, παρά μόνο αν έβρισκα κάποιο με λίγα χιλιόμετρα σε καινουργή κατάσταση. -
Εγώ θα κοιτούσα με την εξής σειρά...
C max
3008
και τελευταίο το scenic. Δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα από γνωστό μου κάτοχο....
Για να βρεις ντίζελ πάντως παρότι υπάρχουν πολλά εισαγωγής, θα τα απέφευγα για τους γνωστούς λόγους. Με τα χιλιόμετρα που σκοπεύεις να κάνεις,βενζίνη θα ήταν προτιμότερη με μεγαλύτερη απαξίωση σε βάθος χρόνου σε σχέση με ένα ντίζελ. -
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Με τα χιλιόμετρα που σκοπεύεις να κάνεις,βενζίνη θα ήταν προτιμότερη με μεγαλύτερη απαξίωση σε βάθος χρόνου σε σχέση με ένα ντίζελ.Συμφωνώ απόλυτα, αλλά από την άλλη μεριά δεν δίνω τώρα τα 2-3 παραπάνω χιλιαρικάκια και από την άλλη πιστεύω ότι είναι μεγάλο ρίσκο να πας σε μεταχειρισμενο πετρέλαιο εισαγωγής, εκτός και αν εμπιστεύεσαι τυφλά τον έμπορο που θα το φέρει.
Για ποιο λόγο προκρίνεις το Cmax?
Έχοντας οδηγήσει ένα νοικιάρικο Πεζώ 3008 για πέντε μέρες το θεωρώ πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο.
Ήταν πενταετίας με 87.000 χιλιόμετρα, από εταιρεία ενοικιάσεων, και ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, δηλαδή αν πουλιότανε το αγόραζα.Και πάει και χώμα αέρα, είναι ψηλό σχετικά δεν καταλαβαίνει τίποτα. Μόνο σε ένα βαθύ νεροφάγωμα ακούμπησα.
Τώρα από επιδόσεις ήταν πυραυλάκι, αλλά ήταν το 1600 τούρμπο 156 άλογα. Αν το πίεζες έκαιγε.
Για τα υπόλοιπα δεν έχω γνώμη, αλλά επειδή και εγώ τα ψιλοψάχνω λόγω επερχόμενων παιδιών δεν..........θα τα αγόραζα, παρά μόνο αν έβρισκα κάποιο με λίγα χιλιόμετρα σε καινουργή κατάσταση.Μου βάζεις νέφτι στον κώλο... Θεωρώ ότι είναι το 'λιγότερο' πολυμορφικό, αλλά μου αρέσει το γεγονός οτι είναι ψηλό και μπορεί να πάει και σε καλό χώμα (βάλε παιδιά και σύζυγο και μπρος για παραλία μοναχική ). Όταν λες ότι έκαιγε, πόσο εννοείς? Εγώ γενικά με τα παιδιά μέσα δεν σκοπεύω να πάω πάνω από 130 με cruise control...
Προσοχή στα λίγα χιλιόμετρα: αν τα χιλιόμετρα είναι πολύ λίγα, είναι ύποπτο, καθότι είναι και αυτοκινήτα που αγοραστηκαν με σκοπό τα ταξίδια. Καταλαβαίνω ότι λόγω κρίσης μπορεί να μειώθηκαν αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι εξαφανίστηκαν, θα τα είχανε πουλήσει προ πολλού.
-
Στο car.gr υπαρχουν αρκετα.
-
Το Cmax ειναι ένα από τα μοντέλα που θα κοιτούσα αν έψαχνα για πολυμορφικό. Αρκετά έως πολύ αξιόπιστο,με καλούς χώρους,καλά μοτέρ και εξαιρετική οδική συμπεριφορά για τα δεδομένα της κατηγορίας. Προσωπικά θεωρώ και το 3008 σχεδόν ισάξιο και θα το κοιτούσα αυτό καθώς μου αρέσει πολύ σαν μοντέλο. Για πετρέλαιο εισαγωγής, συμφωνώ απόλυτα. Τα εισαγωγής ειναι σίγουρα εξαιρετικά επίφοβα. Μόνο αν βρεις ελληνικό και με πολύ καλο έλεγχο. Δεν θα έβγαζα από την εξίσωση και το Πικάσσο που μου ξέφυγε στο προηγούμενο μήνυμα....επίσης με εξαιρετική εκμετάλλευση χωρών,πολύ καλή οδική συμπεριφορά και αξιοπιστία. Το θέμα ειναι ποιος θα σου κάνει κλικ,ποιο θα σε κάνει να χαμογελάς όποτε μπαίνεις μέσα.
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Με τα χιλιόμετρα που σκοπεύεις να κάνεις,βενζίνη θα ήταν προτιμότερη με μεγαλύτερη απαξίωση σε βάθος χρόνου σε σχέση με ένα ντίζελ.
Συμφωνώ απόλυτα, αλλά από την άλλη μεριά δεν δίνω τώρα τα 2-3 παραπάνω χιλιαρικάκια και από την άλλη πιστεύω ότι είναι μεγάλο ρίσκο να πας σε μεταχειρισμενο πετρέλαιο εισαγωγής, εκτός και αν εμπιστεύεσαι τυφλά τον έμπορο που θα το φέρει.
Για ποιο λόγο προκρίνεις το Cmax?
Για τα υπόλοιπα δεν έχω γνώμη, αλλά επειδή και εγώ τα ψιλοψάχνω λόγω επερχόμενων παιδιών δεν..........θα τα αγόραζα, παρά μόνο αν έβρισκα κάποιο με λίγα χιλιόμετρα σε καινουργή κατάσταση.Μου βάζεις νέφτι στον κώλο... Θεωρώ ότι είναι το 'λιγότερο' πολυμορφικό, αλλά μου αρέσει το γεγονός οτι είναι ψηλό και μπορεί να πάει και σε καλό χώμα (βάλε παιδιά και σύζυγο και μπρος για παραλία μοναχική ). Όταν λες ότι έκαιγε, πόσο εννοείς? Εγώ γενικά με τα παιδιά μέσα δεν σκοπεύω να πάω πάνω από 130 με cruise control...
Προσοχή στα λίγα χιλιόμετρα: αν τα χιλιόμετρα είναι πολύ λίγα, είναι ύποπτο, καθότι είναι και αυτοκινήτα που αγοραστηκαν με σκοπό τα ταξίδια. Καταλαβαίνω ότι λόγω κρίσης μπορεί να μειώθηκαν αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι εξαφανίστηκαν, θα τα είχανε πουλήσει προ πολλού.
Δυστυχώς δεν το μέτρησα ακριβώς, απλά γέμιζα μόλιε άδειαζε
Πήγαινα πολύ γρήγορα, οπότε δεν ξέρω όταν πηγαίνω ήρεμα, πάντως στα γρήγορα το 12άρι θα το έχει.
Πήγαινα μέχρι ταχύτητες 200+. Μέχρι τα 200 το αισθανόμουν καλά, το πήγα μέχρι 215.
Επίσης είδα ότι πουλιούνται κάποια από ιδιώτες πρώτο χέρι και κάποια και με grip comtrol.
Δεν ξαναπαίρνω χαμηλό αμάξι. Χώμα , βουνό και παραλία μας έχει μείνει να ευχαριστηθούμε , Ελλάδα είμαστε. -
Απο τα 3 γαλλικα σε σειρα αξιοπιστιας θα εβαζα
- Scenic
- Picasso
- 3008
καλο και το c-max αλλα πισω δε βλεπεται και μεσα ειναι σχεδον ολοιδιο με το focus.. Χιλιες φορες απο zafira παντως...
Γενικα απ ολα θεωρω οτι το renault εχει το καλυτερο συνδυασμο ανεσης-οδικης συμπεριφορας-αξιοπιστιας-αισθητικης και μαλλον σ αυτο θα κατεληγα. Με τα αλλα να διακρινονται σε επιμερους τομεις π.χ. το εσωτερικο του picasso, αλλα συνολικα μαλλον η Ρενα ειναι η καλυτερη επιλογη. Η renault ιδρυσε και τη κατηγορια εντωμεταξυ
Οπως ολοι συμφωνουμε, ασε τα πετρελαια εισαγωγης στην ησυχια τους..
Υ.Γ. Αν αντεχεις Espace, game over...
-
Εγώ από την άλλη έχω ακούσει τα χειρότερα από κατόχους του scenic... Μετά κάποιοι άλλαξαν σε ford κ δηλώνουν απολύτως ευχαριστημένοι
-
Μαλλον μιλας για το scenic mk2 το οποιο ουδεμια σχεση εχει σαν αμαξι με το mk3 στο τομεα της αξιοπιστιας και ενδιαφερει τον υποψηφιο...
-
Νονέ, προφανώς θεωρείς το προηγούμενο scenic, του 2009 ας πούμε, ότι είχε θέματα. Κάνω λάθος? Πάντως και εγώ για αυτό μιλούσα....γείτονας μου αγανάκτησε κυριολεκτικά έχοντας δώσει περί τις 7000(!) για έκτακτες επισκευές. Το έδωσε και πήρε ένα Μοντέο του 08 και ησύχασε...
Αγορά πολυμορφικού