-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Γνώμη μου πάντως είναι οτι το αυτοκίνητο για λόγους αισυητικούς αλλα και αξίας θα πρέπει να μην είναι περασμένου σχεδιασμού (mondeo, oktavia).... άρα εγω προτείνω 307 (εγω ο μόνος λόγος που το άλλαξα είναι η έλλειψη μεγάλης ροπής,κάτι που θέλω πολύ και που δεν νοιάζει το φίλο με αυτό γύρισα λόγω δουλειάς όλη την ελλάδα)
Το 307 βγήκε ένα χρόνo μετά το μοντέο και επιπλέον δεν υπάρχει σήμερα στις αντιπροσωπείες σαν καινούργιο. Πως θεωρείται πιο προχωρημένου σχεδιασμού???
Επειδή ο φίλος φαίνεται να θέλει εργαλείο και όχι αμάξι πουλ μουρ τα Α4 και S40 είναι μάλλον εκτός συζήτησης...
Πάντως εφόσον το θες για ταξίδια, το αυτόματο δεν είναι και ότι καλύτερο μιας και το πλεονέκτημα του ξεκούραστου αριστερού ποδιού εξανεμίζεται στο ταξίδι...
το 307 πουλιέται ακόμα πάντως
-
Γράψε λάθος, όντως το πουλάνε ακόμα!!
http://www.peugeot.gr/models/307/
Πάντως δεν σημαίνει ότι επειδή το πουλάνε ακόμα είναι και σύγχρονο τεχνολογικά, και είναι και τσιμπημένο για μοντέλο προηγούμενης γενιάς...
-
Peugeot 407;
-
Μακρυά απο κατασκευαστές που έχουν 2 χρόνια εγγύηση και η αξιοπιστία τους είναι το χάλι τους το μαυρο.
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Μακρυά απο κατασκευαστές που έχουν 2 χρόνια εγγύηση και η αξιοπιστία τους είναι το χάλι τους το μαυρο.??????????????????? Δεν φταιμε τιποτα να ακουμε κλισε βραδυατικα...
-
Σωστά , άλλωστε εσύ θα πληρώσεις τις ζημίές.
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Σωστά , άλλωστε εσύ θα πληρώσεις τις ζημίές.Ε ναι ολη την ωρα στα συνεργεια θα ειναι, θα χασει και τον υπνο του...να συμπληρωσω επισης οτι και αυτες οι παλιο c5 τα υδραυλικα τους ειναι σουρωτηρι...και οι 156 κοβουν ιμαντες για πλακα...μη μιλησω και για τα fsi που ολη την ωρα καινε λαδια. japan εγγυηση φιλε μου...αλλα θα μου απαντησεις οτι δεν στριβουν...
Θελω να σου πω οτι ειναι κακο να γενικοποιουμε γι αυτο και μιλησα περι κλισε πριν..αλλα μην απαντας κι εσυ ετσι. Το topic ανοιχτηκε με στοχο την ευρεση αυτοκινητου με ασφαλεια ,ταξιδιαρικο χαρακτηρα, λογικη καταναλωση ,χωρους και αξιοπιστια και απανταμε με βαση τι θα καναμε αν μας εθεταν τα ιδια κριτηρια και πιστευοντας τι ταιριαζει στο φιλο που ανοιξε το τοπικ. To peugeot ,toyota δεν ειναι σε αξιοπιστια αλλα τι σε κανει να πιστευεις τοσο εντονα μαλιστα οτι θα σιχαθει τη στιγμη που το αγορασε σε οτι αφορα τις βλαβες.
-
mondeo 1,8
σαφως καλυτερο απο ολες τις αλλες επιλογες.
-
οκ . Αλλάζω τόνο και ύφος.
Σου λέω το εξής.
Peugeot 406 . Ίσως από τους λίγους που το κατάφεραν, αλλά ναι το επέστρεψα πίσω 1,5 σχεδόν χρόνο μετά και πήρα τα λεφτά μου ΜΕΤΡΗΤΑ. Έχω κάνει παλιότερα ποστ για την υπόθεση αυτή.
Σκέψου αν είχα χάσει τον ύπνο μου.
Στα του τοπικ.
Δεν λέω τα αυτ/τα είναι και λίγο λαχείο . αλλά όπως και να το κάνουμε κάποιοι δεν φημίζονται.
Έτσι λοιπόν καταλήγω στο συμπέρασμα με μόνο μαθηματικά κριτήρια . Διαλέγω από το πανέρι με τα λιγότερα προβλήματα και όχι αυτό με τα περισσότερα. Άρα έχω περισσότερες πιθανότητες .
Ειδικά θα σταθώ σε αυτό που τόνισα. Δηλαδή όταν υπάρχουν κατασκευαστές που δίνουν 5 χρόνια εγγύηση και εσύ έχεις να επιλέξεις σε μεταχειρισμένο τότε καλύτερα είναι να πάρεις κάποιο που εξακολουθεί να έχει Εγγύηση .
Δεν νομίζω ότι διαφωνείς σε αυτό .
Μπορώ επίσης αν θέλει ο φίλος να τυπώσω πίνακες αξιοπιστίας των μοντέλων. Ωστε το στατιστικό να έχει ποσοστό αξιόπιστο και όχι ότι εμάς μας έτυχε όπως στην δική μας περίπτωση -
και τι γίνεται αν έχει 2 χρόνια εγγυηση και με 400 ευρώ γίνεται 5 με πλήρη κάλυψη?
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Να ξανατονίσω ότι δεν με ενδιαφέρει καθόλου η μεταπωλητική αξία, ούτε να είναι μούρη κτλ.
Θέλω να κάνω τη δουλειά μου απλά και μόνο.
Προτιμώ να θυσιάσω 'λίγο' την άνεση (πχ Ford mondeo) και να πάω σε κάτι που θα καίει λιγότερο. -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Σου λέω το εξής.
Peugeot 406 . Ίσως από τους λίγους που το κατάφεραν, αλλά ναι το επέστρεψα πίσω 1,5 σχεδόν χρόνο μετά και πήρα τα λεφτά μου ΜΕΤΡΗΤΑ. Έχω κάνει παλιότερα ποστ για την υπόθεση αυτή.
Στα του τοπικ.
Δεν λέω τα αυτ/τα είναι και λίγο λαχείο . αλλά όπως και να το κάνουμε κάποιοι δεν φημίζονται.
Έτσι λοιπόν καταλήγω στο συμπέρασμα με μόνο μαθηματικά κριτήρια . Διαλέγω από το πανέρι με τα λιγότερα προβλήματα και όχι αυτό με τα περισσότερα. Άρα έχω περισσότερες πιθανότητες .
Ειδικά θα σταθώ σε αυτό που τόνισα. Δηλαδή όταν υπάρχουν κατασκευαστές που δίνουν 5 χρόνια εγγύηση και εσύ έχεις να επιλέξεις σε μεταχειρισμένο τότε καλύτερα είναι να πάρεις κάποιο που εξακολουθεί να έχει Εγγύηση .
Μπορώ επίσης αν θέλει ο φίλος να τυπώσω πίνακες αξιοπιστίας των μοντέλων. Ωστε το στατιστικό να έχει ποσοστό αξιόπιστο και όχι ότι εμάς μας έτυχε όπως στην δική μας περίπτωσηΈχεις κάποια πρόταση; Η Honda δίνει 10 χρόνια από ότι είδα αλλά στα νέα μοντέλα. Γνωρίζει κανείς αν πχ το Jazz μοντέλο 2003-2004 περιλαμβάνεται ή civic αντίστοιχης χρονιάς;
Ευχαριστώ
-
Φίλε μου νομίζω ότι τα έχεις κάνει λίγο αχταρμά στο κεφάλι σου
Αμα ζητάς ταξιδιάρικο οικογενειακό αυτοκίνητο δεν πας στο Jazz
Kαι δεν χρειάζεται να μπλέξεις με το Σαρακάκη για να ικανοποιήσεις τις απαιτήσεις σου
-
Φιλος μου που εχει το νεο τζαζ αυτο που εχει προσεξει ειναι οτι εχει εντονους αεροδυναμικους θορυβους απο το παρμπριζ και καει περισσοτερο (!) εκτος πολης,λογω της απουσιας 6ταχυτου σασμαν και κακης αεροδυναμικης,αρα ταξιδιαρικο δεν ειναι σε καμια περιπτωση...
-
To 307 που πρ'οτεινα εγω μάλλον παρεξηγήθηκε απο τον travelman....κατασρχήν άλλο 307 λέω εγώ άλλο εσύ.... εσύ αναφέρεσαι στο 307 Ι και εγώ στο 307 του 2006 που είναι διαφορετικά αυτοκίνητα σε μεγάλο βαθμό εσωτερικα-εξωτερικά ακόμα και μηχανολογικά (το δέυτερο έχει το κινητήρα PSA-BMW). Στις αντιπροσωπείες το δεύτερο βρίσκεται.... Οι τιμές που δίνει η LION είναι απο 5500 εώς 8000. Το αυτοκίνητο που είχα στο γραφείο ως leasing σε σουπερ κατάσταση τον Μάρτιο κλείνει τριετία και θα το δώσει όπως μου είπανε περίπου 7.500 με εγγύηση (παραπάνω στο τι προσφέρει δεν έχω ιδέα μπορείς να ρωτήσεις αυτούς) Προτείνω αυτό γιατί (γνώμη μου) το να το παίρνεις απο τον επίσημο εισαγωγέα έχει την σημασία του γιατί σημαίνει οτί το αυτοκίνητο παρακολουθολυνταν συνεχώς και είχε ότι χρειαζόνταν την σωστή στιγμη και της καλύτερης προσφερόμενης ποιότητας...και αυτό γιατί η εταιρεία δουλέυει με ορίζοντα πώλησης των αυτοκινήτων αυτών στα 3 χρόνια ανεξαρτητως χιλιομέτρων.... δεν γνωρίζω περαιτέρω έχοντας 2 αυτοκίνητα απο αυτούς (ένα ιδιόκτητο και ένα leasing) σε γενικές γραμμές είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Θ συμφωνήσω και πιστέτω οτι το αμάξι είναι και τύχη... το ιδιόκτητο μου έβγαλε κάποιες φορές προ΄βλήματα (τα έχω αναφέρει σε άλλα posts), το leasing τίποτα απολύτως..... ήταν και τα 2 ακριβώς τα ίδια αυτοκίνητα (ακόμα και το χρώμα).... πάντως όποιος πάρει αυτό που χρησιμοποιούσα εγώ θα είναι απόλυτα τυχερος..και για αυτό το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ αμάξι που γνωρίζω τα λεφτά είναι πολύ καλά...
Τώρα 1.8 μοντέλα δεν νομίζω ότι είναι αυτό που ζητάει ο φίλος γιατί απο την αρχή είπε χαμηλή κατανάλωση και ταξίδι μέχρι 140, και δεν είναι και λάτρης της ταχύτητας οπότε γιατί να πάει σε αυτά τα κύβικά???? Όσο αφορά το JAZZ δεν βλέπω να ταιριάζει στις α΄νάγκες του σε κανένα σημείο...
Κάτι επίσης που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί οι περισσότεροι όταν ακούνε ταξίδια αμέσως το μυαλό τους πάει σε μεγάλα αυτοκίνητα οικογενειακά κατα βάση... υποτίθεται οτι και τα hatchbacks αυτο το σκοπό εξυπηρετούν και είναι και πιο πρακτικά..... και εγώ που κάνω ουσιαστικά μόνο ταξίδια και έχω ανάγκη την άνεση και τους χώρους (διαφέρω μόνο στην ταχύτητα όσο αφορά τον φίλο) μόνο τέτοια αυτοκίνητα επιλέγω και το νέο μου αυτοκίνητο στην κατηγορία αυτή ανήκει.....
Άρα μεγάλο ή hatchback είναι καθαρά θέμα γούστου και όχι ταξιδιού ή όχι... -
Φιλε asmar με βαση τις απαιτησεις και τις προτεραιοτητες που εθεσες χρειαζεσαι αυτοκινητο του seg D κατα τη γνωμη μου.
-
Ο χρήστης asmar έγραψε:
Σου λέω το εξής.
Στα του τοπικ.
Μπορώ επίσης αν θέλει ο φίλος να τυπώσω πίνακες αξιοπιστίας των μοντέλων. Ωστε το στατιστικό να έχει ποσοστό αξιόπιστο και όχι ότι εμάς μας έτυχε όπως στην δική μας περίπτωσηΈχεις κάποια πρόταση; Η Honda δίνει 10 χρόνια από ότι είδα αλλά στα νέα μοντέλα. Γνωρίζει κανείς αν πχ το Jazz μοντέλο 2003-2004 περιλαμβάνεται ή civic αντίστοιχης χρονιάς;
Ευχαριστώ
Αν μετρήσεις τα ποστ των φίλων που έγραψαν , θα δεις ότι είναι τα περισσότερα, αλλά το ξαναγράφω.
FORD MONDEO 2005 1,8
με κατανάλωση στα 8,5 - 9,5 λίτρα 500+ λίτρα χώρους αποσκευών , τεράστιους χώρους στο εσωτερικό , **Την καλύτερη οδηγική συμπεριφορά όλων **( ακόμα και μεγαλύτερων κατηγοριών) , Εξαιρετικό τιμόνι , Φθηνά service , καλή ποιότητα κατασκευής , πλούσιο εξοπλισμό , προτεινόμενο ως κορυφαίο στην κατηγορία του από πολλά διαφορετικά site και περιοδικά του χώρου.Ισως να είναι κάθετος αλλά για αυτό που ζητάει το thread είναι το καλύτερο .
Τα υπόλοιπα έπονταιΑν κοίταζα σε honda ...... που δεν θα κοίταζα .... ξεκίνησα να γράφω αλλά άστο καλύτερα το αφήνω εδώ.
Τα έχεις μπερδέψει. Το jazz-rock 2000 λάσπη που κολλάει ? -
Ό,τι και να λέτε αν κάποιος θέλει πραγματικά οικογενειακό αυτοκίνητο πρέπει να κοιτάξει σε πολυμορφικά ή στέισον!
-
Επανέρχομαι δριμύτερος. Δεν θα κάνω τα λάθη του παρελθόντος και θα αγοράσω πραγματικά αυτό που χρειάζομαι, έχω όλο το περιθώριο του να περιμένω μέχρι να βρω το κατάλληλο και να οδηγήσω όσα περισσότερα μπορώ.
Πριν 2 εβδομάδες έκανα τράμπα το Terios που έχω με ένα Renault Megane Classic 1.4 95hp μοντέλο 99 που έχει ένας ξάδερφός μου. Δεν το αγόρασα, απλά ανταλλάξαμε για μερικές εβδομάδες/μήνες.
Συμπεράσματα από το αυτοκίνητο:
Χώρος αποσκευών: Τεράστιος, μου κάνει και με το παραπάνω. Και μικρότερους χώρους να είχε θα είμουν οκ. Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να έχει 500 λίτρα πίσω.
Άνεση: Τέλεια, μετά από 300χλμ συνεχόμενα δεν πιάστηκα καθόλου. Πολύς χώρος για συνεπιβάτη και πίσω επιβάτες και πολύ λίγος θόρυβος στο εσωτερικό.
Γκάζι: Όχι σούπερ αλλά για αυτά που θέλω είναι οκ, ταξιδεύει με 140 χλμ άνετα και δεν κουνάει καθόλου στο δρόμο.
Φρένα: μια χαρά, το ABS δουλεύει οκ.
Κράτημα: Οι αναρτήσεις είναι πολύ καλές στο να αποσβένουν τις ανωμαλίες αλλά στις στροφές γέρνει πολύ. Δεν χάλασε βέβαια και ο κόσμος, απλά μια παρατήρηση.
Κατανάλωση: Με τον υπολογιστή ταξιδιού και την οδήγηση που κάνω από Γλυφάδα - Παρνασσό (χιονοδρομικό) έκαψε 7,8lt/100km.
Αναφέρω τα παραπάνω για να σας δώσω να καταλάβετε καλύτερα τι τύπο αυτοκινήτου θέλω.
Πραγματικά εντυπωσιάστικα από το Megane αλλά από ότι έχω ακούσει ισχύουν τα εξής αρνητικά:
- Είναι παλιό μοντέλο (99) με 110.000χλμ και θα αρχίσει να βγάζει προβλήματα
- τα οποία είναι πολύ ακριβά
- Τα service κτλ είναι επίσης ακριβά
- Γενικά τα Renault δεν φημίζονται για την αξιοπιστία τους
Και ρωτώ: Το αυτοκίνητο έχει πάρα πολλές γρατζουνιές (μου είναι αδιάφορο) και στην οροφή έχει φύγει σε ένα κομμάτι το χρώμα (όσο είναι μια μεγάλη παλάμη). Επίσης θέλει λάστιχα, κάτι το μπροστινό κάθισμα φτιάξιμο γιατί τρίζει και ένα καλό service γιατί ο ξάδερφος ότι χαλούσε επειδή πιάνουν τα χέρια του έκανε ιδιοκαταστευές...(μηχανισμό για τζάμια κτλ).
Εσωτερικά το αυτοκίνητο είναι σαν καινούργιο, δεν έχει το παραμικρό.Μπορώ όμως να το αγοράσω έτσι όπως είναι στα 3500 ευρώ. Τι λέτε;
-
Εγώ θα έλεγα να μείνεις μακριά. Καλό χρυσό το αυτοκίνητο, αλλά έχω την εντύπωση ότι θα ταλαιπωρηθείς μετά από 10 χρόνια και ιδιοκατασκευές.
Πρόταση για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου για ταξίδια