-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Δεν καταλαβα ποτε τι δουλεια εχει μια γραφικη μιντιακη περσονα ή ενας τριτοκλασατος λαικος διασκεδαστης στα ψηφοδελτια ενος κομματος σαν το ΚΚΕ.
αυτό , πολλοί δεν το έχουν καταλάβει.
-
Οτι προλαβω σημερα τα υπολοιπα αυριο:
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Η αναφορά στην Κανέλη greo δεν είναι τυχαία, πέρα απ την πλάκα με το γαρύφαλλο Αν δεν ξέρεις το ποιόν της Κανέλη, μπορώ να σου αναφέρω κάποια πράγματα, αν και μου φαίνεται απίθανο, μιας και είναι προφανές ότι ασχολείσαι με τα πολιτικά εδώ και καιρό. Η είσοδό της στο ΚΚΕ, και η αντίστοιχη διαγραφή άλλων, είνα αν μή τι άλλο ύποπτη.Λιγα λογια στο θεμα Γαρουφαλλιά. Η Κανέλλη ΔΕΝ είναι μελος του ΚΚΕ. Είναι βουλευτής του κόμματος. Υποθετω (δεν ξερω) ότι ο λόγος υπαρξης της είναι πως προκειται για ένα άτομο το οποίο θα κατσουν να ακούσουν κάποιοι, οι οποίοι δε θα καθονταν ΠΟΤΕ να ακούσουν τον Μαϊλη, τον Κολοζωφ ακόμα και τον Χαλβατζη ή τον Μαυρικο. Απορώ γιατί ενοχλεί τόσο κόσμο και επίσης απορώ γιατί έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχο ζητημα της εξ'αριστερων κριτικής. Απορώ τέλος γιατί θεωρείται de facto υποκριτική η αλλαγή της στάσης της, τη στιγμή που άνετα θα μπορούσε να βγαζει κανενα μύριο το χρόνο και να εξυπνακίζει στα κανάλια όπως οι πανελίστες του Μεγα που έκαναν την αντίθετη διαδρομή.
Τί ακριβώς δεν καταδίκασε το ΚΚΕ στα επεισόδια Ούτε λίγο ούτε πολύ πράκτορες, όπως του πολυτεχνίου του 73 τους έβγαλε
Ισχυρίζεσαι δηλαδή ότι δεν υπήρχαν πράκτορες που κατέστρεφαν το Δεκέμβρη;
εδιτ 2 : το είδα το λινκ σου για τις θέσεις του κκε για το σοσιαλισμό, θα προσπαθίσω να το διαβάσω για να έχουμε να κουβεντιάζουμε επι κάποιας βάσης, θα είναι ενδιαφέρον
Υπάρχουν και οι θέσεις για το συνέδριο, όπως επίσης και στο http://www.syn.gr υπάρχουν οι απόφασεις του 5ου συνεδρίου του ΣΥΝ. Προτείνω ανεπιφύλακτα όποιον αυτοπροσδιορίζεται στον 'αριστερό' χώρο, να τα διαβάσει και τα τρία.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Όχι greo δεν είναι έτσι τα πράγματα.
ΤΟ ΑΑΔΜ δεν είναι 'ένα' 'κάποιο' μέτωπο. Είναι μια θεωρητική στροφή με αρκετές προεκτάσεις στην ΠΡΑΞΗ. Γιατί, πέρα από τις λέξεις κρύβεται κι ένας Αλέξης ε;Εγω τα βλέπω ακριβώς αντίθετα τα πράματα. Είναι μια πρακτική στροφή με πιθανές προεκτάσεις στη θεωρία.
Οι καταπιεσμένοι γενικότερα μπορούν να κρύβουν τόσο το φασισμό όσο και οτιδήποτε άλλο. Μήπως πρέπει να 'παρατήσει' και τους καταπιεσμένους για τον ίδιο λόγο; Μήντια μπορεί να μην υπήρχαν με τη σημερινή μορφή, εκμετάλλευση γεγονότων υπήρχε.
Διάβασε τις θέσεις τους να δεις.
Το να λες έτσι απλά ότι το τυφλό βίαιο ξέσπασμα υποθάλπτει το φασισμό και τελεία, είναι από τα πλέον αντιδιαλεκτικά πράγματα που μπορεί να πει κανείς.Την λαϊκη οργη και αγανάκτηση ΟΦΕΙΛΕΙ ένα μαρξιστικό κόμμα, τόσο να την υποστηρίξει και να την βοηθήσει αλλά ΚΥΡΙΩΣ να την εκφράσει. 'Οχι να την ακολουθήσει και να εκφραστεί μέσω αυτής, όπως έκανε η μεγάλη πλειοψηφία των αριστερών οργανώσεων εν Ελλάδι. Εφόσον έχουμε ήδη φτάσει σε φάση ανεξέλεγκτης βίας, γνώμη μου είναι πως οποιαδήποτε προσπάθεια καθοδήγησης της εξέγερσης είναι μάταιη.
Αφενός δεν ήταν κυρίως λούμπεν τα στοιχεία στα οποία αναφερόμουν. Οι 'μπαχαλάκηδες' δεν είναι εξ ορισμού λούμπεν στοιχεία.
Ακόμα κι έτσι όμως, αν είναι να μην μπορεί να δωθεί πολιτική στόχευση... να το κλείσει το μαγαζί καλύτερα.
Αφετέρου, ήμαρτον. Αν ίσχυε αυτό δεν θα είχε γίνει τπτ σε Ρωσία, Κίνα κλπ, οπού υπήρχαν πραγματικά τεράστιες μάζες λούμπεν στοιχείων.Φέρονται όμως ως λούμπεν, άρα ως τέτοια κρίνονται. Και όπως γράφω παραπάνω, δεν πιστεύω ότι είναι δυνατόν να δωθεί πολιτική στόχευση την ώρα της εξέγερσης. Τα λούμπεν στοιχεία της Κίνας και της τσαρικής Ρωσίας πέτυχαν γιατί εντάχθηκαν σε συγκεκριμένο πλάνο και εμπνευσμένη ηγεσία. Δεν έτρεχε ο Λένιν, ο Τρότσκι και ο Μαο, πίσω απο καταστροφές να στρατολογήσουν κόσμο. Τα γεγονότα του Δεκεμβρίου ήταν το όργωμα στην κοινωνία. Τώρα υπάρχουν μεγάλες κοινωνικές μάζες που μπορούν να δεχθούν τη σπορά. Αν δεν μπορεί το τιμημένο, όντως συμφωνώ απόλυτα. Να το κλέισει το μαγαζί.
ΦΥΣΙΚΑ και με προβληματίζει η στάση του ΚΚΕ, γιατί ΑΥΤΟ είναι το μοναδικό που ΘΑ μπορούσε να κάνει κάτι. Από ΑΥΤΟ θα είχα απαιτήσεις. ΑΥΤΟ θεωρώ το σημαντικό, και δεν βλέπω το λόγο να ασχολούμαι με τον κάθε έναν που a priori θεωρώ μαλάκα.
Δεν φαντάζεσαι πόσο συμφωνώ μαζί σου. Γι'αυτό και κάνω συζητήσεις επί συζητήσεων με φίλους στο ΚΚΕ (κυρίως σε θεωρητική βάση) γιατί καλώς ή κακώς ΑΝ ΠΟΤΕ βρεθεί λύση, από εκεί θα βρεθεί. Αλλιώς από που; Απο τα παρακλάδια του ΚΕΑ;
Greo είναι ΤΡΑΓΙΚΟ για έναν μαρξιστή να λέει πως όποιος καταστρέφει άνευ σχεδίου είναι σε κάθε περίπτωση φασίστας.
ΟΚ υπερβολική η διατύπωση σε ατομικό επίπεδο, αλλά σε συλλογικό επίπεδο, η ανευ σχεδίου βία υποθάλπτει το φασισμό. Και δυστυχώς αυτό περνάει και σε ατομικό επίπεδο. Εχω φαει καποια πεσιματάκια απο 'αντιφα' 20 σε 1 επειδή είπα κάτι που δεν άρεσε και μπορώ να κρίνω απο πρωτο χέρι τι είναι φασισμός και τι δεν είναι.
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Ρε ΒανΜπάστεν, δεν ενδιαφέρει το ποιόν της Κανέλη κανέναν, δεν πρόκειται να πιούμε μπύρες με την Κανέλη το βράδυ .** Εχει πολιτική άποψη**, μιλάει πολιτικά και έχει νόημα να σχολιάσουμε μια μλκία που είπε στην τηλεόραση για το τάδε θέμα, αλλα το ποιούς έφαγε και γιατί τους έφαγε στο κόμμα χεστήκαμε άπαντες. Αν το κόμμα τρώει φωνές που αξίζουν και δεν καταφέρνει να τις επεξεργαστεί και να τις απορροφήσει, δεν θα καταφέρει να εξελιχθεί σε κόμμα συσπείρωσης. Η συνισταμένη μας ενδιαφέρει, δεν θα ασχοληθούμε με την καθε συνιστώσα
Διαφωνώ κάθετα.
Έχει πολύ μεγάλη σημασία για την ιδεολογική κατεύθυνση ενός κόμματος (για τη συνισταμένη) ποιες φωνές (συνιστώσες) ακούει, ποιες αφήνει να διαμορφώσουν την πορεία του και ποιες αποφασίζει να καταπνίξει-αποβάλλει.
Και το ΚΚΕ σε αυτό το σημείο παίρνει πολύ κακό βαθμό.... και δε μιλάω φυσικά για την ελεεινή Κανέλλη.Συμφωνώ απόλυτα τασοντεβ. Επίσης κοβαθε:
Οσοι έφυγαν, δεν έφυγαν τόσο γιατί είχαν διαφορετικές απόψεις, όσο γιατί συγκρότησαν οργανωμένη 'τάση' στα πλάισια του κόμματος , γεγονός που απαγορεύεται ρητά.>>Δεν καταλαβα ποτε τι δουλεια εχει μια γραφικη μιντιακη περσονα ή ενας τριτοκλασατος λαικος διασκεδαστης στα ψηφοδελτια ενος κομματος σαν το ΚΚΕ.
Nα φέρνει ψήφους.
Απλό;Διαφωνώ καθετα. Ξέρεις τι φέρνει ψηφους στο ΚΚΕ και μόνο; Το ΠΑΜΕ. Και μόνο το ΠΑΜΕ. Γιατί βρίσκεται παντού, ενώ όλοι οι άλλοι δεν είναι πουθενά.
Αναφέρω σε όλους τι είπε η εδω εκπρόσωπος των εργολαβικών καθαριστριων στην τελευταία συγκέντρωση:- Με το ΚΚΕ δεν είχα καμία σχέση ούτε συμπαθεια. Άλλα από εδώ και πέρα, πάντα θα είμαστε με το ΠΑΜΕ. Γιατί παλέψανε για μας, μας βοήθησαν, μας συμπαραστάθηκαν, χωρίς να μας ρωτήσουν τι κόμμα ψηφίζουμε, από που κρατάει η σκούφια μας ή σε τι θεό πιστεύουμε. >Δεν εχει ποσοστο-στοχο ενα ΚΚ!
Το μονο που (σσ κανονικα παλι χρειαζεται 'πρεπει να' σε αυτην την παρενθεση ) το ενδιαφερει ειναι να ενθαρρυνει την αποκτηση ταξικης συνειδησης και να κινητοποιει τις μαζες κι ως εκ τουτου να καθοδηγει την εργατικη ηγεσια.
Και αυτό συμβαίνει Χρήστο (σε γενικές γραμμές). Το ποσοστό το κυνηγάει μέχρις ένα βαθμό, αποκλειστικά και μόνο για τόνωση του ηθικού του (όποιου) κινήματος.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Οτι προλαβω σημερα τα υπολοιπα αυριο:Η αναφορά στην Κανέλη greo δεν είναι τυχαία, πέρα απ την πλάκα με το γαρύφαλλο Αν δεν ξέρεις το ποιόν της Κανέλη, μπορώ να σου αναφέρω κάποια πράγματα, αν και μου φαίνεται απίθανο, μιας και είναι προφανές ότι ασχολείσαι με τα πολιτικά εδώ και καιρό. Η είσοδό της στο ΚΚΕ, και η αντίστοιχη διαγραφή άλλων, είνα αν μή τι άλλο ύποπτη.
Λιγα λογια στο θεμα Γαρουφαλλιά. Η Κανέλλη ΔΕΝ είναι μελος του ΚΚΕ. Είναι βουλευτής του κόμματος. Υποθετω (δεν ξερω) ότι ο λόγος υπαρξης της είναι πως προκειται για ένα άτομο το οποίο θα κατσουν να ακούσουν κάποιοι, οι οποίοι δε θα καθονταν ΠΟΤΕ να ακούσουν τον Μαϊλη, τον Κολοζωφ ακόμα και τον Χαλβατζη ή τον Μαυρικο. Απορώ γιατί ενοχλεί τόσο κόσμο και επίσης απορώ γιατί έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχο ζητημα της εξ'αριστερων κριτικής. Απορώ τέλος γιατί θεωρείται de facto υποκριτική η αλλαγή της στάσης της, τη στιγμή που άνετα θα μπορούσε να βγαζει κανενα μύριο το χρόνο και να εξυπνακίζει στα κανάλια όπως οι πανελίστες του Μεγα που έκαναν την αντίθετη διαδρομή.
Eκτο΄ς απ τα λεφτά, κάποιοι άνθρωποι έχουν και άλλα κόμπλεξ, και η αυτοπροβολή μπορεί να είναι ένα απ αυτά. Τώρα όσον αυρόα αυτό που λές γιατί ενοχλεί τόσο κόσμο, το ίδιο ερώτημα μπορεί να σου θέσει κάποιος και για τον Τσίπρα εν μέρει. Επίσης πιστεύεις ότι δεν υπήρχε άλλος καταλληλότερος εκφραστής για να βρεί ευήκοα ώτα, και έπρεπε να τον αναζητήσουν στην εθνικο χριστιανό δεν ξέρω τί Κανέλη?
Τί ακριβώς δεν καταδίκασε το ΚΚΕ στα επεισόδια Ούτε λίγο ούτε πολύ πράκτορες, όπως του πολυτεχνίου του 73 τους έβγαλε
Ισχυρίζεσαι δηλαδή ότι δεν υπήρχαν πράκτορες που κατέστρεφαν το Δεκέμβρη;
Το ΚΚΕ δεν μίλησε για κάποιους πράκτωρες, τσουβάλιασε μια κατάσταση και έτρεξε να συνδράμει τον Καραμανλή, καταδικάζοντας τα επεισόδια, λές και αυτο ήταν το κύριο μέλημα. Τους πράκτωρες έπρεπε να τους υποδείξει στον κο Καραμανλή η κα Παπαρήγα όταν τον συνάντησε, δείχνοντας του διάφορες φωτό και όχι παίζοντας το παιχνίδι το. Τεράστιο σφάλμα ΙΜΟ.
εδιτ 2 : το είδα το λινκ σου για τις θέσεις του κκε για το σοσιαλισμό, θα προσπαθίσω να το διαβάσω για να έχουμε να κουβεντιάζουμε επι κάποιας βάσης, θα είναι ενδιαφέρον
Υπάρχουν και οι θέσεις για το συνέδριο, όπως επίσης και στο http://www.syn.gr υπάρχουν οι απόφασεις του 5ου συνεδρίου του ΣΥΝ. Προτείνω ανεπιφύλακτα όποιον αυτοπροσδιορίζεται στον 'αριστερό' χώρο, να τα διαβάσει και τα τρία.
Έδωσα ήδη παραγγελεία να μου στείλουν τα έντυπα που δίνεις στο πρώτο λινκ στην αδερφή μου, όλο και κάποιο κνίτη θα ξέρει δεν μπορεί
Μακάρι να βρώ χρόνο να το κάνω σύντομα -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Διαφωνώ καθετα. Ξέρεις τι φέρνει ψηφους στο ΚΚΕ και μόνο; Το ΠΑΜΕ. Και μόνο το ΠΑΜΕ. Γιατί βρίσκεται παντού, ενώ όλοι οι άλλοι δεν είναι πουθενά.
Κρίνοντας από την προσωπική μου εμπειρία θα διαφωνίσω στο ότι η Κανέλλη δεν φέρνει ψήφους στο Κόμμα.
Λιγα λογια στο θεμα Γαρουφαλλιά. Η Κανέλλη ΔΕΝ είναι μελος του ΚΚΕ. Είναι βουλευτής του κόμματος. Υποθετω (δεν ξερω) ότι ο λόγος υπαρξης της είναι πως προκειται για ένα άτομο το οποίο θα κατσουν να ακούσουν κάποιοι, οι οποίοι δε θα καθονταν ΠΟΤΕ να ακούσουν τον Μαϊλη, τον Κολοζωφ ακόμα και τον Χαλβατζη ή τον Μαυρικο. Απορώ γιατί ενοχλεί τόσο κόσμο και επίσης απορώ γιατί έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχο ζητημα της εξ'αριστερων κριτικής. Απορώ τέλος γιατί θεωρείται de facto υποκριτική η αλλαγή της στάσης της, τη στιγμή που άνετα θα μπορούσε να βγαζει κανενα μύριο το χρόνο και να εξυπνακίζει στα κανάλια όπως οι πανελίστες του Μεγα που έκαναν την αντίθετη διαδρομή.
Εδώ συμφωνούμε. Αν και δεν είμαι πολιτικά μορφωμένος για να κρίνω προς τι η 'επίθεση' κατά της Κανέλλη. Δεν έχω ιδεά τι θεωρείται αριστερά/κομμουνιστικά/μαρξιστικά/κλπ 'ορθό'.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Όχι greo δεν είναι έτσι τα πράγματα.
ΤΟ ΑΑΔΜ δεν είναι 'ένα' 'κάποιο' μέτωπο. Είναι μια θεωρητική στροφή με αρκετές προεκτάσεις στην ΠΡΑΞΗ. Γιατί, πέρα από τις λέξεις κρύβεται κι ένας Αλέξης ε;Εγω τα βλέπω ακριβώς αντίθετα τα πράματα. Είναι μια πρακτική στροφή με πιθανές προεκτάσεις στη θεωρία.
Αν το δεις μεμονωμένα, θα μπορούσε να είναι κι έτσι.
Όμως το ΚΚΕ έχει κάνει μια σαφή θεωρητική στροφή ως προς το περιεχόμενο του λόγου του, της συμπεριφοράς του και των πρακτικών του (στα ζητήματα που συζητάμε εδώ).
Για μένα δεν είναι δυνατόν να 'διδάσκεις μαρξισμό/κομμουνισμό' όταν την ίδια στιγμή ενσωματώνεις ολοένα και περισσότερα στοιχεία της αστικής ηθικής.
Στα λόγια και στα κείμενα είναι πολύ εύκολο το 'ήξεις αφίξεις', το να λες και το μεν και το δε. Δεν είναι τυχαίοι ή αδιάβαστοι στο κάτω κάτω και οι του ΚΚΕ να μην ξέρουν να μιλήσουν.Οποία η επαναστατικότητα δλδ όταν φοβάται να θίξει βασικά αρχές του 'αστού' όπως η ατομική ιδιοκτησία, η βία, η παρανομία, η θρησκευτικότητα;
Την λαϊκη οργη και αγανάκτηση ΟΦΕΙΛΕΙ ένα μαρξιστικό κόμμα, τόσο να την υποστηρίξει και να την βοηθήσει αλλά ΚΥΡΙΩΣ να την εκφράσει. 'Οχι να την ακολουθήσει και να εκφραστεί μέσω αυτής, όπως έκανε η μεγάλη πλειοψηφία των αριστερών οργανώσεων εν Ελλάδι. Εφόσον έχουμε ήδη φτάσει σε φάση ανεξέλεγκτης βίας, γνώμη μου είναι πως οποιαδήποτε προσπάθεια καθοδήγησης της εξέγερσης είναι μάταιη.
Φυσικά ούτε να την ακολουθήσει ούτε να εκφραστεί μέσω αυτής δεν πρέπει.
Στην κρίση σου για τους υπόλοιπους της αριστεράς νομίζω ότι παρασύρεσαι από το ατομικό σου πρίσμα. Δεν είναι έτσι.Δεν πρέπει όμως ΕΠ' ΟΥΔΕΝΙ να θέσει ολόκληρες κοινωνικές μερίδες απέναντί του. Γιατί όταν γυρνάς ευθέως και δίνεις πολιτική στήριξη στην άρχουσα τάξη ΕΝΑΝΤΙΑ σε όσους ξεσπούν, τότε... ποια οργή να εκφράσει ακριβώς;
Δεν έτρεχε ο Λένιν, ο Τρότσκι και ο Μαο, πίσω απο καταστροφές να στρατολογήσουν κόσμο. Τα γεγονότα του Δεκεμβρίου ήταν το όργωμα στην κοινωνία. Τώρα υπάρχουν μεγάλες κοινωνικές μάζες που μπορούν να δεχθούν τη σπορά. Αν δεν μπορεί το τιμημένο, όντως συμφωνώ απόλυτα. Να το κλέισει το μαγαζί.
Φυσικά και έτρεχαν. Δλδ ποιους νομίζεις ότι θα στρατολογούσαν να για μια βίαιη επανάσταση; Αυτούς που όταν έβλεπαν βία φώναζαν 'αστυνομία'; Ο Λένιν έχει γράψει και ένα κείμενο περί ατομικής βίας. Πρόσεξε, ατομικής και όχι μαζικής, τύπου 17Ν. Δλδ ζητήμα για το οποίο το ΚΚΕ έχει ακόμα πιο κάθετη στάση. Ε, δε λέει ακριβώς 'στην πυρά'. Η δε Ρόζα μπήκε στη φυλακή γιατί ενώπιον δικαστηρίου δεν 'καταδέχτηκε' να καταδικάσει τα φαινόμενα τυφλής μαζικής βίας, απαντώντας απλά ότι κάθε βία προέρχεται από την άρχουσα τάξη .&- [Φυσικά και η ίδια δεν τα στήριζε. Καταλαβαίνεις όμως τη διαφορά πολτικής στάσης. Και σόρρυ αν μεταξύ Αλέκας και Ρόζας δεν έχω δίλλημα]
Τι 'επαναστατική διαπαιδαγώγηση' προβάλλει το κόμμα όταν μπροστά σε οποιοδήποτε φαινόμενο βίας δίνει στήριξη στην άρχουσα τάξη; Τι μαθαίνει ο κόσμος;
Οποία διαλεκτική-υλιστική αντιμετώπιση προσπαθεί να κάνει τον κόσμο να αποκτήσει;Τις κοινωνικές μάζες που μπορούν να δεχτούν τη σπορά, το ΚΚΕ τις έστειλε να φάνε ξύλο από τα ΜΑΤ ενώ αυτό χειροκροτούσε. Πως ακριβώς τώρα αυτό το φέρνει πιο κοντά τους... Ίσως όταν καταλάβουν ότι η ατομική ιδιοκτησία είναι ιερό πράγμα και καμμία βία δεν δικαιολογείται
Όταν ο κόσμος ξεσπάει τόσο έντονα, δεν μπορείς να βγαίνεις και να λες 'πάμε όλοι τακτικά και ήσυχα να περπατήσουμε γύρω γύρω', και όποιος κουνήσει δαχτυλάκι έχει φύγει με την κλούβα του κράτους.
Δεν γίνεται, πως να το κάνουμε.
Μπροστά σε τέτοια δυναμική, είτε έχεις τα πολιτικά @@ να προσφέρεις ΔΡΑΣΗ στον κόσμο [και όταν λέω δράση, εννοώ δράση, όχι βόλτες στο σύνταγμα], είτε 'φοβάσαι' και λες μλκίες να χαϊδέψεις αυτιά, ένθεν κακείθεν .
Αν δεν μπορείς 'εσύ' να δώχεις διέξοδο στο ξέσπασμα, θα το δώσει κάποιος άλλος. Αναρχισμός, φασισμός, 'μηδενισμός'... εξαρτάται από τους υπόλοιπους συσχετισμούς. Αλλά διέξοδο θα ΥΠΑΡΞΕΙ, one way or another, γιατί το ξέσπασμα έρχεται ως αντικειμενικό απότελεσμα της κοινωνικής πίεσης. Εκτός κι αν αρχίσει να υιοθετεί κανείς τις ιδεαλιστικές πίπες-θεωρήματα του αστισμού για την προέλευση της βίας.
Η καταστολή ως μέτρο αποφυγής του κοινωνικού ξεσπάσματος είναι η ιδεαλιστική λύση. Ο υλιστής αντιλαμβάνεται τις κοινωνικές συνθήκες, την αναγκαιότητα του αποτελέσματος που φέρνουν και δεν κρίνει ηθικά το αναπόφευτκο. Το χειρίζεται ως τέτοιο.Αυτή είναι η θεωρητική και πρακτική στροφή που έχει πάρει το ΚΚΕ.
Το παιχνίδι νομιμότητας που σου ανέφερα εξαρχής. Εκεί κολλούσε και η 'σπόντα' περί ωριμότητας του επαναστατικού υποκειμένου, γιατί έχει γίνει η καραμέλλα-κάλλυμα του ΚΚΕ για τη νομιμοφροσύνη του.ΟΚ υπερβολική η διατύπωση σε ατομικό επίπεδο, αλλά σε συλλογικό επίπεδο, η ανευ σχεδίου βία υποθάλπτει το φασισμό. Και δυστυχώς αυτό περνάει και σε ατομικό επίπεδο. Εχω φαει καποια πεσιματάκια απο 'αντιφα' 20 σε 1 επειδή είπα κάτι που δεν άρεσε και μπορώ να κρίνω απο πρωτο χέρι τι είναι φασισμός και τι δεν είναι.
Δεκτό για την υπερβολή.
Όμως greo ο όρος 'φασισμός' είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο πολιτικά, και νομίζω το μεταχειρίζεσαι πολύ εύκολα. Για έναν μαρξιστή, και μόνο η ποιοτική διάκριση 'βίας' και 'αντι-βίας' θα έπρεπε να είναι αρκετή για να τον κάνει να προσέχει λίγο περισσότερο τη θεωρητική σύνδεση βίας και φασισμού.Επί παραδείγματι, οι σύντροφοί του ΚΚΕ να δεις τι ξύλο έχουν ρίξει, με τι συσχετισμούς, με ποιο 'αντίπαλο', με τι μέσα και για ποιους λόγους. Δεν πρόκειται να τα γράψω εδώ γιατί δεν νομίζω ότι έχει νόημα. Φυσικά και δεν μιλάω για ξύλο στις πορείες ενάντια σε 'μπαχαλάκηδες'. Ούτε μιλάω για πράγματα που μου έχουν διηγηθεί.
Αυτό τι σημαίνει; Είναι φασίστες κι αυτοί; Σύμφωνα με εσένα ναι.
Εγώ δεν θα έλεγα ποτέ τέτοιο πράγμα, παρ' ότι δεν ήταν 'πεσιματάκια' αλλά... τέσπα.ΥΓ Όσο για το που υπάρχουν πράκτορες και ασφαλίτες, μην ξεχνάς σε περιόδους μεγαλύτερης επαναστατικότητας του ΚΚΕ πόσα μέλη έχουν διαγραφεί με την κατηγορία του πράκτορα. Είτε δεχτούμε τις κατηγορίες ως αληθείς, είτε όχι, το ότι υπάρχουν πράκτορες και προβοκάτορες σε συγκεκριμένους χώρους δεν υποδεικνύει κανενός είδους κρίση για το χώρο.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Διαφωνώ καθετα. Ξέρεις τι φέρνει ψηφους στο ΚΚΕ και μόνο; Το ΠΑΜΕ. Και μόνο το ΠΑΜΕ. Γιατί βρίσκεται παντού, ενώ όλοι οι άλλοι δεν είναι πουθενά.
Κρίνοντας από την προσωπική μου εμπειρία θα διαφωνίσω στο ότι η Κανέλλη δεν φέρνει ψήφους στο Κόμμα.
Μπα, το κκε νομίζω είναι το μόνο κόμμα που δεν δίνει δεκάρα για το look του, συνήθως το εκπροσωπουν άτομα που δεν γράφουν στο φακό (φαίνεται και απο την αρχηγό του ο δεν εκπρόσωπος του στα μέσα δεν ξέρω πως τον λένε είναι απερίγραπτος ως προς αυτό το θέμα ), προσπαθεί να μην παίζει με προσωπικότητες αλλα με θέσεις.
Πέρα απ αυτό, δεν γνωρίζω πολλά για την Κανέλη, αν έπαιζε σε άλλο χώρο, δεν με ενδιαφέρει, για όλους και πρώτα για τον εαυτό μου διατηρώ το δικαίωμα να αναθεωρώ και να αλλάζω(το κατα δύναμη), όσο μια ιδέα μου φαίνεται καλλίτερη απο μια άλλη. Είναι τίμια στάση ζωής, αυτή η δυνατότητα ξεχωρίζει τους ανθρώπους που εξελίσσονται από τους χούλιγκανς και τους ταλιμπάν νομίζω .
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Εδώ συμφωνούμε. Αν και δεν είμαι πολιτικά μορφωμένος για να κρίνω προς τι η 'επίθεση' κατά της Κανέλλη. Δεν έχω ιδεά τι θεωρείται αριστερά/κομμουνιστικά/μαρξιστικά/κλπ 'ορθό'.
Γιατί η γυναίκα είναι εθνικίστρια ρε παιδιά (να μην πω φασίστρια) και Τουρκοφάγα, θέλετε κι άλλο λόγο?
-
Τα μπαχαλα οντως ενισχυουν την καταστολη, γι'αυτο και πολλοι παρακρατικοι χωθηκαν στα μπαχαλα
Αλλα τεσπα εγω αλλο θελω να ρωτησω. Γενικα πιστευω οτι η Παπαρηγα σε πολλα θεματα μιλαει πολυ σωστα και χωρις να βαζει νερο στο κρασι της. Συνηθως σωστα τα λεει, πχ με τα επεισοδια, αυτο που ειπε ουσιαστικα (περα απ'αυτα που ειπε για ΣΥΡΙΖΑ) ειναι οτι τα μπαχαλα ενισχυουν την καταστολη και εμποδιζουν τη μαζικοτητα του κινηματος. Δε νομιζω οτι ειπε κατι παραλογο οσον αφορα αυτο.
Μετα τα επεισοδια εβγαιναν οι της αστυνομιας και οι ΝΔημοκρατες και ελεγαν ουσιαστικα να μην πηγαινει ο κοσμος σε πορειες γιατι ειναι επικινδυνο..
Πιστευω οτι σε μεγαλο βαθμο το ΛΑΟΣ χαρηκε μεν, δεν καταλαβε ακριβως την ουσια της τοποθετησης δε.Εχω ομως 3 ερωτησεις:
1ον. Περι ΚΚΕ και ΓΣΕΕ. Γιατι το ΚΚΕ αντι να αναλαβει δραση και να μπει στη ΓΣΕΕ (που θα μπορουσε να μπει ανετα, να μην πω θα μπορουσε να κανει κουμαντο ευκολα) δεν κανει τιποτα και απλα καθεται και κραζει; Αν φοβαται οτι δεν θα μπορει να ελεγχει την κατασταση, ειναι απλο: οποιος φοβαται πεφτει και κοιμαται που λενε και οι καγκουρες οποτε προς τι το κραξιμο;
2ον. Γιατι το ΚΚΕ βλεπει παντου προβοκατορες; Εννοω με ολη αυτη τη μυστικοτητα κλπ. Μιλουσα με εναν ΚΝιτη πριν κανα μηνα στο Πανεπιστημιο και τον ρωταγα τι ακριβως ρολο βαραει (περισσοτερο ηθελα να μαθω πως ειναι οργανωμενη η ΚΝΕ γιατι ειναι τεραστια οσο να'ναι και οχι τι κανει ο ιδιος που πραγματικα χεστηκα ρε παιδι μου...) και μου απαντα με πολυ σοβαρο υφος: 'ε αυτα ειναι απορρητα'!!!!! WTF λες και δουλευε για τη CIA ξερω'γω
3oν. Πως επιτρεπει το ΚΚΕ να κανει η ΚΝΕ/ΠΚΣ αυτα που κανει οταν η επισημη σταση του ειναι τελειως διαφορετικη; να σας δωσω παραδειγματα για να εξηγηθω: Τις προαλλες εκανε καταληψη χωρις να εχει προηγηθει συνελευση, με το ετσι θελω, χωρις να ενημερωσει. Τα παιδια πηγαιναν για μαθημα και ξαφνικα ενημερωθηκαν απο τους ΚΝιτες οτι η σχολη ειναι κλειστη. Ξαναλεω, χωρις συνελευση, χωρις αποφαση, χωρις τιποτα. Παραδειγμα 2ο: Στις συνελευσεις οι αλλες αριστερες οργανωσεις θα στηριξουν το πλαισιο της ΠΚΣ στο δευτερο γυρο, επειδη εννοειται πως θα προτιμησουν το πλαισιο της ΠΚΣ απο της ΔΑΠ. Οι ΠΚΣιτες γιατι δεν κανουν το ιδιο; Προτιμουν το πλαισιο της ΔΑΠ απο τους λοιπους αριστερους; Οποιος δεν ειναι ΚΝιτης και θελει να πιστευει οτι ειναι αριστερος ειναι απαραιτητα προβοκατορας;
Γενικα λοιπον αυτα που λεει η Παπαρηγα εμενα συμφωνο με βρισκουν, τα περισσοτερα τουλαχιστον. Ομως στην πραξη βλεπω οτι υιοθετουνται απο το ΚΚΕ πολλες φορες τακτικες με τις οποιες αλλες φορες δεν μπορω να συμφωνησω και πολλες φορες δεν μπορω να καταλαβω.
Τελος πιστευω οτι αν φτασει ενας ανθρωπος στο σημειο να γινεται συντηρητικος πιστευω οτι πνευματικα γερναει. Εννοω πραγματικα συντηρητικος, εννοω την εννοια της λεξης, την διατηρηση των κεκτημενων. Συντηρητικη προοδος δεν υπαρχει, ουτε προοδευτικη συντηρηση. Και δεν παιζω με τις ταμπελες. Προτιμω τον Frank Zappa που δηλωνε συντηρητικος (αλλα οι αποψεις του καθε αλλο απο συντηρητικες ηταν τελικα) απ'τον Μικη, με τον οποιο συμβαινει το ακριβως αντιθετο....
Οταν δε μια κομμουνιστικη οργανωση ή κομμα φτανει στο σημειο να σκεφτεται τα κεκτημενα, πως θα αποφυγει τον ρεβιζιονισμο, αν καν φτασει εκει..;ΥΓ::::::::
Το ξερω οτι τωρα θα σας ξενερωσω (αν και πιστευω οτι ΗΔΗ το εχω καταφερει ), αλλα γενικα το ρημα διδωμι (νελληνικα: διδω/δινω) ειναι παρα πολυ ευκολο και απλο: στην ενεργητικη φωνη κ στα παραγωγα της εχει ωμεγα και στη μεσοπαθητικη ομικρον. Σκεφτειτε πχ εδωσα (ενεργητικη φωνη) αλλα δοση (παραγωγο απο μεσοπαθητικη). Κοινως οτιδηποτε εχει σχεση με τη μεσοπαθητικη παιρνει ομικρον (δοση, δοθηκε κοκ)
Δεν ειναι οτι με νοιαζουν τα ορθογραφικα ουτε εχω καμια καυλα να διορθωνω τον κοσμο , αλλα αυτος ειναι ενας ωραιος και ευκολος κανονας να θυμαται κανεις. -
mjacob ρισπεκτ.
Το ΚΚΕ για μένα έχει εκφυλιστεί σε ένα ρεφορμιστικό κόμμα (επικίνδυνο για το κίνημα) με άπειρα ιστορικά κόμπλεξ που δεν μπορεί να αποβάλλει και χωρίς δυνατότητα αυτοκριτικής.skye, η ΚΝΕ είναι ακόμη χειρότερη περίπτωση...
Και μόνο η υποστήριξη πλαισίων της ΔΑΠ σε συνελεύσεις για κατάληψη είναι ντροπή.
Για να μην πούμε για ΚΝΑΤ... -
+1 σπεκτ κι απο μένα mjacob.
@skye
--Κάποιοι κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν ότι η καταστολή θα ενισχυθεί με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Με αυτή τη λογική λοιπόν δεν πρέπει να κουνάμε φύλλο, υπό το κράτος αυτής της απειλής.--Το ΚΚΕ έχει μιά ικανότητα στο να βρίσκει προβοκάτορες παλαιόθεν
@kovathe
ΚΝΑΤ -
Ο χρήστης skye έγραψε:
1ον. Περι ΚΚΕ και ΓΣΕΕ. Γιατι το ΚΚΕ αντι να αναλαβει δραση και να μπει στη ΓΣΕΕ (που θα μπορουσε να μπει ανετα, να μην πω θα μπορουσε να κανει κουμαντο ευκολα) δεν κανει τιποτα και απλα καθεται και κραζει; Αν φοβαται οτι δεν θα μπορει να ελεγχει την κατασταση, ειναι απλο: οποιος φοβαται πεφτει και κοιμαται που λενε και οι καγκουρες οποτε προς τι το κραξιμο;
Απορία πάνω στην απορία: Τι εννοείς να μπει στη γσεε; Αντιπροσωπεύεται στην ολομέλεια της γσεε.
Εχει ιστορία συμμετοχής και στο προεδρείο της. Και φυσικά και την κράζει και μέσα και έξω σαν ξεπουλημένη, αφου είναι ο δούρειος ίππος της εργοδοσίας στο εργατικό κίνημα. Οτι έχει χαθεί υπο την ανοχή της έχει χαθεί, κι ότι έχει υπογράψει, δώρο στο κεφάλαιο είναι. Συμφωνώ με τον greo, το παμε και όλη η δραστηριότητα στα εργασιακά, είναι η μεγάλη προσφορά του κκε στην σκατοκατάσταση και ο λόγος όσων το ψηφίζουν.Στα υπόλοιπα με τρώει να γράψω (πάντωςι ο γρέος τα λέει καλλίτερα) , σίγουρα οι μλκίες πολλές, σίγουρα μαλακίστηκε στα δεκεμβριανά, όσο όμως οργανομένα και με κάποια συνέπεια πρεσβεύει κάποιες αρχές οικονομικοπολιτικοκοινωνικού( ) δικαίου και όσο δεν με υποχρεώνει να βλέπω 'μπόλεκ και λόλεκ' προσωπικά ρίχνω νερό στο κρασάκι.
-
Το ΚΚΕ (άντε και ο σύριζας) γιατί δεν θα κατεβουν στο διάλογο για την παιδεία;
Δεν θα είχε κανένα νόημα αυτή η κίνηση, σύμφωνα με τις απόψεις τους; Πώς προτείνουν δλδ ν' αλλάξει το σύστημα, μόνο αν κερδίσουν τις εκλογές;
Ή εντάσσεται και αυτό στα πλαίσια του δυαδικού/αντιρεβιζιονιστικού τρόπου σκέψης (το τράβηξα λιγο, αλλά καλά χρησιμοποίησα τον όρο; ) όλα ή τίποτα; -
Γιατί ο 'διάλογος' είναι παγίδα (και μάλιστα κακοστημενη) και με προσχεδιασμένη έκβαση, κοινώς στημένος.
-
Και πως δηλαδή θα αποφασιστεί το τι θα γίνει με την παιδεία; Με καταλήψεις, και λογικές 'η γίνεται το δικό μας ή δε γίνεται τίποτα';
-
Γιατί ο 'διάλογος' είναι παγίδα (και μάλιστα κακοστημενη) και με προσχεδιασμένη έκβαση, κοινώς στημένος.Οπότε στην περίπτωση αυτή δεν κάνουμε διάλογο και δεν αλλάζει τίποτα. Με το καιρό βέβαια τα ΚΕΣ θα συνεχίζουν να αλωνίζουν, τα Δημόσια Ανώτερα και Ανώτατα Ιδρύματα θα συνεχίζουν να αυτοκτονούν, τα διάφορα Κολλέγια της Άνω Κάτω Μαγούλας με τις γνωριμίες σε 10 με 20 επιχειρήσεις θα συνεχίζουν να βολεύουν τους 'αποφοίτους' τους και στο τέλος δεν θα χρειαστεί διάλογος καθώς δεν θα έχει μείνει τίποτα.
Κοινωνία που δεν συζητά και παραμένη ταμπουρωμένη στα 'κεκτημένα' είναι βέβαιο ότι θα καταστραφεί. Τόσα χρόνια πειραματισμών των διάφορων Δικτατορίσκων της Προοδευτικής Αριστεράς δεν μας έμαθε κάτι....
Δεν προσωπικά προς τον kovathe αλλά γενικά ως τροφή για σκέψη....
-
Γιατί ο 'διάλογος' είναι παγίδα (και μάλιστα κακοστημενη) και με προσχεδιασμένη έκβαση, κοινώς στημένος.οποτε ας καψουμε καλυτερα ε?
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Και φυσικά και την κράζει και μέσα και έξω σαν ξεπουλημένη, αφου είναι ο δούρειος ίππος της εργοδοσίας στο εργατικό κίνημα. Οτι έχει χαθεί υπο την ανοχή της έχει χαθεί, κι ότι έχει υπογράψει, δώρο στο κεφάλαιο είναι.
Αυτο εννοω, το ΚΚΕ κραζει γενικως αλλα τι ακριβως κανει για να αλλαξει την κατασταση; Επιτροπες αγωνα και πορειες (αυστηρα και μονο) υπο το πλαισιο του ΠΑΜΕ;
Εχεις συνειδητοποιησει τι δυναμη εχει το ΚΚΕ; Γιατι δεν τη χρησιμοποιει λοιπον;
Στο θεωρητικο κομματι μια χαρα τα λεμε, στο πρακτικο ομως; Εχει λαο απο κατω και ακομα περισσοτερο που θα ακολουθουσε αν φεροταν σωστα.Στα υπόλοιπα με τρώει να γράψω (πάντωςι ο γρέος τα λέει καλλίτερα) , σίγουρα οι μλκίες πολλές, σίγουρα μαλακίστηκε στα δεκεμβριανά, όσο όμως οργανομένα και με κάποια συνέπεια πρεσβεύει κάποιες αρχές οικονομικοπολιτικοκοινωνικού( ) δικαίου και όσο δεν με υποχρεώνει να βλέπω 'μπόλεκ και λόλεκ' προσωπικά ρίχνω νερό στο κρασάκι.
Για τις αρχες που δειχνει να πρεσβευει στην πραξη η ΠΚΣ (τραμπουκισμοι φοιτητων, κλεισιμο σχολων χωρις συνελευση κλπ) τι αποψη εχεις;
Μην μου πεις οτι και οι αλλοι τα κανουν αυτα γιατι δεν θα το αντεξω -
Γιατί τα ΕΑΑΚ δεν τραμπουκίζουν; Τα 5,5 χρόνια που πέρασα στο Πολυτεχνείο ήταν αρκετά για να σιχαθώ όλες τις παρατάξεις, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μικρογραφίες της αντίστοιχης τους κοινοβουλευτικής παράταξης. Ίδια ξύλινα λόγια, ίδια μικροπολιτική....
Πολιτικά, που στέκεστε;