-
Ρε ΒανΜπάστεν, δεν ενδιαφέρει το ποιόν της Κανέλη κανέναν, δεν πρόκειται να πιούμε μπύρες με την Κανέλη το βράδυ . Εχει πολιτική άποψη, μιλάει πολιτικά και έχει νόημα να σχολιάσουμε μια μλκία που είπε στην τηλεόραση για το τάδε θέμα, αλλα το ποιούς έφαγε και γιατί τους έφαγε στο κόμμα χεστήκαμε άπαντες. Αν το κόμμα τρώει φωνές που αξίζουν και δεν καταφέρνει να τις επεξεργαστεί και να τις απορροφήσει, δεν θα καταφέρει να εξελιχθεί σε κόμμα συσπείρωσης. Η συνισταμένη μας ενδιαφέρει, δεν θα ασχοληθούμε με την καθε συνιστώσα
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Δε με απασχολει κανενα αντι-μπλαμπλα μετωπο. Αυτη η μοδα της θολουρας και του ετεροπροσδιορισμου που εχει μεγαλη εκταση ειδικα στην εξωκοινοβουλευτικη με απωθει. Εγω λχ ειμαι μαρξιστης. Ουτε αντιιμπεριαλιστης ουτε αντιρατσιστης ουτε αντιπλοιαρχος. Ο καθενας προδιοριζεται με βαση αυτα που πιστευει. Οχι αυτα που δεν πιστευει. Παρ'ολα αυτά να παρατηρησω κατι. Οταν καποιον τον περιμενεις στη γωνια, κατι θα βρεις:
- Συγκροτηθηκε το ΑΑΔΜ; Ξεπουλιεται το ΚΚΕ.
- ΔΕΝ συγκροτηθηκε καποιο ευρυτερο μετωπο; Μονολιθικο το ΚΚΕ.
- Συνεργαζονται με αλλους χωρους; Υποκριτες.
- ΔΕΝ συνεργαζονται; Σταλινικοι.
Παντα κατι θα βρει καποιος να πει, συνηθως δε εκτός θέματος.
Όχι greo δεν είναι έτσι τα πράγματα.
ΤΟ ΑΑΔΜ δεν είναι 'ένα' 'κάποιο' μέτωπο. Είναι μια θεωρητική στροφή με αρκετές προεκτάσεις στην ΠΡΑΞΗ. Γιατί, πέρα από τις λέξεις κρύβεται κι ένας Αλέξης ε;Εξ' ορισμου το τυφλο βιαιο ξεσπασμα, υποθαλπτει τον φασισμο. Αυτό είναι μια γνωση της ανθρωποτητας που δεν υπηρχε τον καιρο της Ροζας ή του Λενιν, οπότε είναι καπως φτηνη η επικληση τους. Ουτε την εποχη των εν λογω επαναστατων υπηρχε κοινωνια των μηντια ουτε εκμεταλλευση των και καλά εξεγερμενων
Οι καταπιεσμένοι γενικότερα μπορούν να κρύβουν τόσο το φασισμό όσο και οτιδήποτε άλλο. Μήπως πρέπει να 'παρατήσει' και τους καταπιεσμένους για τον ίδιο λόγο; Μήντια μπορεί να μην υπήρχαν με τη σημερινή μορφή, εκμετάλλευση γεγονότων υπήρχε.
Διάβασε τις θέσεις τους να δεις.
Το να λες έτσι απλά ότι το τυφλό βίαιο ξέσπασμα υποθάλπτει το φασισμό και τελεία, είναι από τα πλέον αντιδιαλεκτικά πράγματα που μπορεί να πει κανείς.Το φασισμό θα τον υποθάλψει αν όλοι οι υπόλοιποι γράψουν στ@@ τους το ξέσπασμα. Και αυτό φαίνεται πως είναι μάθημα ιστορίας που έχει χάσει το ΚΚΕ.
Είναι αδύνατον στα λούμπεν απολίικα στοιχεία, όπως οι μπαχαλάκηδες, να δώσεις εκ των υστέρων πολιτική στόχευση.
Αφενός δεν ήταν κυρίως λούμπεν τα στοιχεία στα οποία αναφερόμουν. Οι 'μπαχαλάκηδες' δεν είναι εξ ορισμού λούμπεν στοιχεία.
Ακόμα κι έτσι όμως, αν είναι να μην μπορεί να δωθεί πολιτική στόχευση... να το κλείσει το μαγαζί καλύτερα.
Αφετέρου, ήμαρτον. Αν ίσχυε αυτό δεν θα είχε γίνει τπτ σε Ρωσία, Κίνα κλπ, οπού υπήρχαν πραγματικά τεράστιες μάζες λούμπεν στοιχείων.Και επειδή μιλάς για αστούς συνέχεια και συνέχεια.
Παντως απορώ με κάτι: Σε προβληματίζει τόσο η στάση του ΚΚΕ εκείνη την περιόδο και όχι η μικροκομματική εκμετάλλευση στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας, με δημαγωγικά μηντιακά παιχνίδια, της εξέγερσης, από ένα σχηματισμό που έχει ως επίσημη θέση την ΕΕ (αλλά με ανθρώπινο πρόσωπο) και τις ξένες επενδύσεις (αλλά με κρατικό έλεγχο. Κέηνς ζεις εσύ τους οδηγείς). Αν αυτό δε λέγεται μαντρωμα στα αστικά πλαίσια, τότε ειλικρινά δεν ξέρω τι λέγεται.ΦΥΣΙΚΑ και με προβληματίζει η στάση του ΚΚΕ, γιατί ΑΥΤΟ είναι το μοναδικό που ΘΑ μπορούσε να κάνει κάτι. Από ΑΥΤΟ θα είχα απαιτήσεις. ΑΥΤΟ θεωρώ το σημαντικό, και δεν βλέπω το λόγο να ασχολούμαι με τον κάθε έναν που a priori θεωρώ μαλάκα.
]Όχι δε διαφωνώ αλλα τείνει να γίνει αυτονόητο, πως όποιος προσπαθεί να ανατρέψει το σκηνικό είναι και αριστερός. Όσοι καταστρεφουν άνευ σχεδίου και σκοπού είναι φασίστες. Αν νομιζουν ότι είναι αναρχικοί, τότε είναι και αγράμματοι.
Όσο ο οποιοσδήποτε που 'προσπαθεί' να ανατρέψει το σκηνικό δεν είναι αριστερός, άλλο τόσο όσοι καταστρέφουν άνευ σχεδίου είναι φασίστες.
Greo είναι ΤΡΑΓΙΚΟ για έναν μαρξιστή να λέει πως όποιος καταστρέφει άνευ σχεδίου είναι σε κάθε περίπτωση φασίστας.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ρε ΒανΜπάστεν, δεν ενδιαφέρει το ποιόν της Κανέλη κανέναν, δεν πρόκειται να πιούμε μπύρες με την Κανέλη το βράδυ .** Εχει πολιτική άποψη**, μιλάει πολιτικά και έχει νόημα να σχολιάσουμε μια μλκία που είπε στην τηλεόραση για το τάδε θέμα, αλλα το ποιούς έφαγε και γιατί τους έφαγε στο κόμμα χεστήκαμε άπαντες. Αν το κόμμα τρώει φωνές που αξίζουν και δεν καταφέρνει να τις επεξεργαστεί και να τις απορροφήσει, δεν θα καταφέρει να εξελιχθεί σε κόμμα συσπείρωσης. Η συνισταμένη μας ενδιαφέρει, δεν θα ασχοληθούμε με την καθε συνιστώσαΔιαφωνώ κάθετα.
Έχει πολύ μεγάλη σημασία για την ιδεολογική κατεύθυνση ενός κόμματος (για τη συνισταμένη) ποιες φωνές (συνιστώσες) ακούει, ποιες αφήνει να διαμορφώσουν την πορεία του και ποιες αποφασίζει να καταπνίξει-αποβάλλει.
Και το ΚΚΕ σε αυτό το σημείο παίρνει πολύ κακό βαθμό.... και δε μιλάω φυσικά για την ελεεινή Κανέλλη.Εντελώς ενδικτικά πάνω σε αυτό:
http://www.sek-ist.gr/EA/home.php?article_ID=343Greo είναι ΤΡΑΓΙΚΟ για έναν μαρξιστή να λέει πως όποιος καταστρέφει άνευ σχεδίου είναι σε κάθε περίπτωση φασίστας.
Συμφωνώ γενικά με τον mjacob και ειδικά σε αυτό.
Μιας και αναφέρθηκε η Ρόζα, κάτι σχετικό:
http://www.marxists.org/ellinika/archive/luxembourg/1902/14/05/violence.htm -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Ρε ΒανΜπάστεν, δεν ενδιαφέρει το ποιόν της Κανέλη κανέναν, δεν πρόκειται να πιούμε μπύρες με την Κανέλη το βράδυ .** Εχει πολιτική άποψη**, μιλάει πολιτικά και έχει νόημα να σχολιάσουμε μια μλκία που είπε στην τηλεόραση για το τάδε θέμα, αλλα το ποιούς έφαγε και γιατί τους έφαγε στο κόμμα χεστήκαμε άπαντες. Αν το κόμμα τρώει φωνές που αξίζουν και δεν καταφέρνει να τις επεξεργαστεί και να τις απορροφήσει, δεν θα καταφέρει να εξελιχθεί σε κόμμα συσπείρωσης. Η συνισταμένη μας ενδιαφέρει, δεν θα ασχοληθούμε με την καθε συνιστώσα
Διαφωνώ κάθετα.
Έχει πολύ μεγάλη σημασία για την ιδεολογική κατεύθυνση ενός κόμματος (για τη συνισταμένη) ποιες φωνές (συνιστώσες) ακούει, ποιες αφήνει να διαμορφώσουν την πορεία του και ποιες αποφασίζει να καταπνίξει-αποβάλλει.
Και το ΚΚΕ σε αυτό το σημείο παίρνει πολύ κακό βαθμό.... και δε μιλάω φυσικά για την ελεεινή Κανέλλη.Ακριβώς αυτό λέω στην επόμενη γραμμή που δεν έκανες bold ρε συνάδελφε
Το κόμμα είναι μια μηχανή που καταφέρνει μετα απο χίλιους δυό παράγοντες που παίζουν ρόλο, να βγάλει μια φωνή. Αυτή τη φωνή τελικά θα κρίνω όσο είμαι απ έξω. Δεν είμαι μέσα ωστε να φροντίσω να προστατευθούν οι καλές φωνές.
Σε προηγούμενο ποστ μου έγραψα πως το μεγάλο πρόβλημα του κκε κατ εμέ είναι η σχέση του με την διαφορετική άποψη, και η αδυναμία να την διαχειριστεί, να την επεξεργαστεί και να την αφομοιώσει η να την μεταλλάξει η και να την πετάξει στα σκουπίδια, άρα να εξελιχθεί. -
Επειδη με την κανέλη έχω ένα κόλημα, δε σου κάνει εντύπωση πώς μπόρεσε να βρεί στέγη σε αυτό το κόμα, όταν άλλες φωνές που έλεγαν πέντε πράγματα πήραν τον πούλο?
Να καλέσω εσάς τους παλιότερους να ανασύρετε απ την μνήμη σας τα πονήματά της στον Ταχυδρόμο? Φαντάζομαι τάσο να έγινα πιο σαφής, γιατί εκτός του ότι και η πολιτική της άποψη για μένα δεν είναι σαφής, το ποιόν δεν είναι άσχετο με αυτή
Ελπίζω ακόμα και να σου άρεσε το ποιόν της να μην είσαι τόσο απελπισμένος ώστε να θες να βγείς για
μπύρες το βράδυ μαζί της@mjacob : +1 ειδικά σε αυτό, μιας και είναι πρόσφατο
Όσο ο οποιοσδήποτε που 'προσπαθεί' να ανατρέψει το σκηνικό δεν είναι αριστερός, άλλο τόσο όσοι καταστρέφουν άνευ σχεδίου είναι φασίστες.
Είναι ΤΡΑΓΙΚΟ για έναν μαρξιστή να λέει πως όποιος καταστρέφει άνευ σχεδίου είναι σε κάθε περίπτωση φασίστας.Αν περιμέναμε να συνειδητοποιηθούν όλοι και να έρθουν σε έναν κοινό τόπο, οι επαναστάσεις ανα τους αιώνες ακόμα θα ετοιμάζονταν
@kovathe
Πολλές πηγές παραθέτεις τώρα τελευταία, δεν έχεις κανα ξύλο να κόψεις στο Καρπενήσι? -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ρε ΒανΜπάστεν, δεν ενδιαφέρει το ποιόν της Κανέλη κανέναν, δεν πρόκειται να πιούμε μπύρες με την Κανέλη το βράδυ .** Εχει πολιτική άποψη**, μιλάει πολιτικά και έχει νόημα να σχολιάσουμε μια μλκία που είπε στην τηλεόραση για το τάδε θέμα, αλλα το ποιούς έφαγε και γιατί τους έφαγε στο κόμμα χεστήκαμε άπαντες. Αν το κόμμα τρώει φωνές που αξίζουν και δεν καταφέρνει να τις επεξεργαστεί και να τις απορροφήσει, δεν θα καταφέρει να εξελιχθεί σε κόμμα συσπείρωσης. Η συνισταμένη μας ενδιαφέρει, δεν θα ασχοληθούμε με την καθε συνιστώσα
Διαφωνώ κάθετα.
Και το ΚΚΕ σε αυτό το σημείο παίρνει πολύ κακό βαθμό.... και δε μιλάω φυσικά για την ελεεινή Κανέλλη.Ακριβώς αυτό λέω στην επόμενη γραμμή που δεν έκανες bold ρε συνάδελφε
Το κόμμα είναι μια μηχανή που καταφέρνει μετα απο χίλιους δυό παράγοντες που παίζουν ρόλο, να βγάλει μια φωνή. Αυτή τη φωνή τελικά θα κρίνω όσο είμαι απ έξω. Δεν είμαι μέσα ωστε να φροντίσω να προστατευθούν οι καλές φωνές.
Σε προηγούμενο ποστ μου έγραψα πως το μεγάλο πρόβλημα του κκε κατ εμέ είναι η σχέση του με την διαφορετική άποψη, και η αδυναμία να την διαχειριστεί, να την επεξεργαστεί και να την αφομοιώσει η να την μεταλλάξει η και να την πετάξει στα σκουπίδια, άρα να εξελιχθεί.Nαι ΟΚ. Απλά σου λέω ότι δεν πρέπει μόνο να κοιτάμε και να κρίνουμε το αποτέλεσμα, την τελική φωνή του κόμματος, αλλά να δούμε και το πώς έφτασε σε αυτή και φυσικά όλες τις άλλες που έχει απορρίψει στην πορεία του.
Βγαίνουν πολύ σημαντικά συμπεράσματα από αυτό που κάνουν τη διαφορά απ' το να δεχτείς ή να απορρίψεις ένα κόμμα. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
@kovathe
Πολλές πηγές παραθέτεις τώρα τελευταία, δεν έχεις κανα ξύλο να κόψεις στο Καρπενήσι?Τα 'κοψα το Δεκέμβρη ενώ εσείς τρέχατε στις πορείες...
-
Να καλέσω εσάς τους παλιότερους να ανασύρετε απ την μνήμη σας τα πονήματά της στον Ταχυδρόμο?Για τα πονηματα της στον 'Ταχυδρομο' και στην αλλη τη φυλλαδα ('Νεμεσις') πλακωθηκα καποτε στο Εν Δελφοις με μια ασχετη, απο αλλη παρεα, τυπισσα (γκόμενά της;;;;) που με ακουσε να ξεσπαθωνω και μου ζητησε τα ρεστα.
Δεν καταλαβα ποτε τι δουλεια εχει μια γραφικη μιντιακη περσονα ή ενας τριτοκλασατος λαικος διασκεδαστης στα ψηφοδελτια ενος κομματος σαν το ΚΚΕ. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Δεν καταλαβα ποτε τι δουλεια εχει μια γραφικη μιντιακη περσονα ή ενας τριτοκλασατος λαικος διασκεδαστης στα ψηφοδελτια ενος κομματος σαν το ΚΚΕ.
Nα φέρνει ψήφους.
Απλό;Αν και δεν έχω ιδεά για τα πονήματα της κυρίας Κανέλλη(ς)
-
Respect Asimov
Tην απάντηση την έδωσε προφ ο Χάρης, αν και δεν ξέρω αν είναι τόσο απλο και 'αθώο'Νεμεσις δεν έχω διαβάσει καθόλου, και απο ταχυδρόμο κάποια αποδελτιωμένα έχω διαβάσει
(τί ειναι το Εν Δελφοίς? )
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αν και δεν έχω ιδεά για τα πονήματα της κυρίας Κανέλλη(ς)
καλύτερα για την ψυχική σου υγεία
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Δεν καταλαβα ποτε τι δουλεια εχει μια γραφικη μιντιακη περσονα ή ενας τριτοκλασατος λαικος διασκεδαστης στα ψηφοδελτια ενος κομματος σαν το ΚΚΕ.
Nα φέρνει ψήφους.
Απλό;Αν και δεν έχω ιδεά για τα πονήματα της κυρίας Κανέλλη(ς)
ολα τα κομματα το κανουν αυτο. η λιανα στο κκε, ο ιωαννιδης στη νδ, η σαρρη στο λαος, ο φασουλας στο πασοκ, η πατουλιδου, ο παϊτερης μπλα μπλα μπλα. σε ολο τον κοσμο γινεται αυτο με 'διασημοτητες', αποκλειστικα για να τραβηξουν ψηφους.
-
Με την εξής διαφορά.
Πόσο συχνά έχεις δεί το Φασούλα ή τον Ιωαννίδη να βγάζουν τη γραμμή του κόμματοςΓι αυτό λεώ ότι δεν μου φαίνεται τόσο απλή η τοποθέτηση της...
Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, και να είναι άλλη μία παλαβή με τη δημοσιότητα, αλλά μόνο αυτή υπάρχει στο ΚΚΕ -
Λέτε για την ίδια Κανέλλη με αυτή που ήταν μέλος των Κενταύρων? Αυτή που ο χαμαιλεοντισμός της συγκρίνεται μόνο με αυτόν του Θεοδωράκη? Αν ναι, ξεχάστε το. Ψήφοι ήταν το θέμα. Και αντιμετωπίστηκε όπως όλα τα παρόμοια θέματα σε κομμουνιστικά κόμματα. Με εξαφάνιση του παρελθόντος και αγιοποίηση του παρόντος. Μέχρι και 'εκπρόσωπος' του ΚΚΕ ήταν η Λιάνα!!!
Το συγκεκριμένο θέμα το θεωρώ μια ακόμα αποτυχημένη προσπάθεια των στελεχών του ΚΚΕ να παίξουν με τους όρους των Δυτικών καθεστώτων. Δεν το ξέρουν όμως το παιχνιδι και βγαίνουν συνέχεια οφσάϊντ. -
(τί ειναι το Εν Δελφοίς? )Μπαρακι στον πεζοδρομο της Δελφων, αναμεσα Διδοτου και Σκουφα στα ορια Κολωνακιου.
Χαρη, το ΚΚΕ δεν (πρεπει να) ειναι ΛΑΟΣ. Δε χρειαζεται τετοιες ψηφους.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Μπαρακι στον πεζοδρομο της Δελφων, αναμεσα Διδοτου και Σκουφα** στα ορια Κολωνακιου**.
Στα όρια κινείσαι
τις παρενθέσεις σκοπίμως τις έβαλες?
-
Εννοειται, σκοπιμως
Τα ορια τα ξεπερναω καμια φορα, αλλα δεν το λεω φωναχτα, γιατι, σε συνδυασμο με κατι γκατζετακια που προμηθευτηκα τελευταια , θα παρεξηγηθω απο το κοινο του 4TF -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Μπαρακι στον πεζοδρομο της Δελφων, αναμεσα Διδοτου και Σκουφα στα ορια Κολωνακιου.
Γιατί, τις σνομπάρει;
Πώς γίνεται να θες να παίρνεις το 10% και να μην έχεις και τέτοιες ψήφους; -
Δεν εχει ποσοστο-στοχο ενα ΚΚ!
Το μονο που (σσ κανονικα παλι χρειαζεται 'πρεπει να' σε αυτην την παρενθεση ) το ενδιαφερει ειναι να ενθαρρυνει την αποκτηση ταξικης συνειδησης και να κινητοποιει τις μαζες κι ως εκ τουτου να καθοδηγει την εργατικη ηγεσια. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Δεν εχει ποσοστο-στοχο ενα ΚΚ!
Το μονο που (σσ κανονικα παλι χρειαζεται 'πρεπει να' σε αυτην την παρενθεση ) το ενδιαφερει ειναι να ενθαρρυνει την αποκτηση ταξικης συνειδησης και να κινητοποιει τις μαζες κι ως εκ τουτου να καθοδηγει την εργατικη ηγεσια.Mε τις παρενθέσεις δε γίνεται δουλειά, φίλε Ισαάκ.
Πολιτικά, που στέκεστε;