-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Γιατί τα ΕΑΑΚ δεν τραμπουκίζουν; Τα 5,5 χρόνια που πέρασα στο Πολυτεχνείο ήταν αρκετά για να σιχαθώ όλες τις παρατάξεις, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μικρογραφίες της αντίστοιχης τους κοινοβουλευτικής παράταξης. Ίδια ξύλινα λόγια, ίδια μικροπολιτική....Μην μου πεις οτι και οι αλλοι τα κανουν αυτα γιατι δεν θα το αντεξω
Η διαφορα ειναι οτι τα ΕΑΑΚ ειναι... ΕΑΑΚ, δεν εχουν απο πισω ουτε ΚΚΕ ουτε ΠΑΣΟΚ ουτε ΝΔ.
Εχουν απο πισω κατι καμμενους εξωκοινοβουλευτικους (ΜΕΡΑ-ΕΝΑΝΤΙΑ) τους οποιους οι περισσοτεροι ανθρωποι ουτε καν γνωριζουν .
Υπαρχει διαφορα, δεν βρισκεις; Απο τη μια μιλαμε για μια φοιτητικη παραταξη ενος κοινοβουλευτικου κομματος και απο την αλλη για αριστερους σχεδον χυμα στο κυμα. Την ιδια ωρα που το ΚΚΕ μιλα για την τυφλη βια στους μικροαστους κανει το ιδιο πραγμα στα πανεπιστημια.
Τα ΕΑΑΚ αν τραμπουκιζουν ειναι φυσικα κατακριτεο, το κανουν ομως γιατι ειναι γραμμη τους και προβλημα τους. Αν το κανει η ΠΚΣ ομως ειναι προβλημα του ΚΚΕ που δινει εντολη να γινονται τετοια πραγματα.
Εχει λοιπον μεγαλη διαφορα νομιζω. -
ισχύει και για τα ΕΑΑΚ
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ισχύει και για τα ΕΑΑΚαπάντηση επί του ψητού; (φούρνου με ποτέιτοζ)
-
Δε διαφωνώ, το να τραμπουκίζει η ΠΚΣ καθοδηγούμενη από το ΚΚΕ είναι ασφαλώς πιο κατακριτέο από 30 καμμένους που κάνουν ο,τι τους κατέβει. ΑΠλώς γενικά δυστυχώς τα πράγματα στα πανεπιστήμια είναι πολύ λιγότερο δημοκρατικά και 'ανεκτικά' στην αντίθετη άποψη απ' όσο περίμενα μπαίνοντας στη σχολή
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Και φυσικά και την κράζει και μέσα και έξω σαν ξεπουλημένη, αφου είναι ο δούρειος ίππος της εργοδοσίας στο εργατικό κίνημα. Οτι έχει χαθεί υπο την ανοχή της έχει χαθεί, κι ότι έχει υπογράψει, δώρο στο κεφάλαιο είναι.
Αυτο εννοω, το ΚΚΕ κραζει γενικως αλλα τι ακριβως κανει για να αλλαξει την κατασταση; Επιτροπες αγωνα και πορειες (αυστηρα και μονο) υπο το πλαισιο του ΠΑΜΕ;
Εχεις συνειδητοποιησει τι δυναμη εχει το ΚΚΕ; Γιατι δεν τη χρησιμοποιει λοιπον;
Στο θεωρητικο κομματι μια χαρα τα λεμε, στο πρακτικο ομως; Εχει λαο απο κατω και ακομα περισσοτερο που θα ακολουθουσε αν φεροταν σωστα.Στα υπόλοιπα με τρώει να γράψω (πάντωςι ο γρέος τα λέει καλλίτερα) , σίγουρα οι μλκίες πολλές, σίγουρα μαλακίστηκε στα δεκεμβριανά, όσο όμως οργανομένα και με κάποια συνέπεια πρεσβεύει κάποιες αρχές οικονομικοπολιτικοκοινωνικού( ) δικαίου και όσο δεν με υποχρεώνει να βλέπω 'μπόλεκ και λόλεκ' προσωπικά ρίχνω νερό στο κρασάκι.
Για τις αρχες που δειχνει να πρεσβευει στην πραξη η ΠΚΣ (τραμπουκισμοι φοιτητων, κλεισιμο σχολων χωρις συνελευση κλπ) τι αποψη εχεις;
Μην μου πεις οτι και οι αλλοι τα κανουν αυτα γιατι δεν θα το αντεξωΕξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι λές .Τι εννοείς πράξη και όχι θεωρία, να προτείνεις αιτήματα και τρόπους διεκδίκησης και να τα υποστηρίζεις θεωρία είναι; Οταν ένα σωματείο εργαζομένων κατεβαίνει σε απεργία και κατεβαίνει και όλο το ΠΑΜΕ μαζί δεν είναι συμμετοχή; Οι κκε δες είναι παντού, γσεε αδεδύ εργατικά κεντρα, εμπορουπάλληλοι, επιχειρησιακά σωματεία, συνταξιούχοι, παντού.
Σε τι να συμμετέχουν; Στην υπογραφή αυξήσεων 2% ;Για τα φοιτητικά δεν έχω άποψη γιατι δεν γνωρίζω αλλα σε εμπιστεύομαι Δεν είμαι μέλος του κκε(ούτε άλλου κόμματος ) για την ακρίβεια ούτε πάντα το ψηφίζω, πάντα είχα επαφή και συμμετοχή στα εργατικά και γνωρίζω αρκετά για συγκεκριμμένα πράγματα σ αυτόν τον χώρο.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
ισχύει και για τα ΕΑΑΚ
απάντηση επί του ψητού; (φούρνου με ποτέιτοζ)
Μόλις έφαγα ντόνερ
Τί θες να μάθεις Χάρη περι εαακ? -
ισχύει και για τα ΕΑΑΚ
απάντηση επί του ψητού; (φούρνου με ποτέιτοζ)
Μόλις έφαγα ντόνερ
Τί θες να μάθεις Χάρη περι εαακ?καλή χώνεψη
αυτή ήταν η ερώτηξις:
Για τις αρχες που δειχνει να πρεσβευει στην πραξη η ΠΚΣ (τραμπουκισμοι φοιτητων, κλεισιμο σχολων χωρις συνελευση κλπ) τι αποψη εχεις;
Μην μου πεις οτι και οι αλλοι τα κανουν αυτα γιατι δεν θα το αντεξωΆμα έχεις και τίποτα πιπεράτα για τα εαακ, πες τα μας
-
Tην απάντηση την έδωσε ο σκάι(100,4)
Δεν διαφοροποιούνται σοβαρά σε αυτό τον τομεα απ τις άλλες παρατάξεις.Για μενα όλος ο φοιτιτικός συνδικαλισμός είναι τραγικός
Ό,τι διαβάσεις ότι έχει κάνει η ΠΚΣ, σε κάποιες άλλες στιγμές το έχουν κάνει και τα ΕΑΑΚ. (καλά, όχι και τόσο για να είμαι ειλικρινής Δεν ξύπνησαν μια μέρα και απο αναφανδόν κατά των καταλήψεων γύρισαν υπέρ σαν τους πκσίτες )
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Γιατί ο 'διάλογος' είναι παγίδα (και μάλιστα κακοστημενη) και με προσχεδιασμένη έκβαση, κοινώς στημένος.
Οπότε στην περίπτωση αυτή δεν κάνουμε διάλογο και δεν αλλάζει τίποτα. Με το καιρό βέβαια τα ΚΕΣ θα συνεχίζουν να αλωνίζουν, τα Δημόσια Ανώτερα και Ανώτατα Ιδρύματα θα συνεχίζουν να αυτοκτονούν, τα διάφορα Κολλέγια της Άνω Κάτω Μαγούλας με τις γνωριμίες σε 10 με 20 επιχειρήσεις θα συνεχίζουν να βολεύουν τους 'αποφοίτους' τους και στο τέλος δεν θα χρειαστεί διάλογος καθώς δεν θα έχει μείνει τίποτα.
Κοινωνία που δεν συζητά και παραμένη ταμπουρωμένη στα 'κεκτημένα' είναι βέβαιο ότι θα καταστραφεί. Τόσα χρόνια πειραματισμών των διάφορων Δικτατορίσκων της Προοδευτικής Αριστεράς δεν μας έμαθε κάτι....
Δεν προσωπικά προς τον kovathe αλλά γενικά ως τροφή για σκέψη....
Το υπογραμμισμένο δεν έχει σχέση με τον διάλογο για την παιδεία.
Προφανώς και είναι εποικοδομητικός ο κοινωνικός διάλογος. Αλλά όταν γίνεται από μηδενικη βάση, δε βρίσκεις?
Όταν γίνεται ένα πλιάτσικο στα δικαιώματά σου, στα κεκτημένα σου ή απλά σε κάτι που είναι κοινωνική, κοινή 'περιουσία' εσύ θα κάτσεις να κάνεις 'διάλογο' με τους πλιατσικολόγους επειδή σε κάλεσαν για τα προσχήματα?
Ή θα προσπαθήσεις να περισώσεις ότι μπορείς με όποιο τρόπο μπορείς?Γιατί ο 'διάλογος' είναι παγίδα (και μάλιστα κακοστημενη) και με προσχεδιασμένη έκβαση, κοινώς στημένος.
οποτε ας καψουμε καλυτερα ε?
Aν χτίσουμε κάτι καλύτερο στη θέση του καμένου, απλά ναι.
-
[quote='kovathe'
Ή θα προσπαθήσεις να περισώσεις ότι μπορείς με όποιο τρόπο μπορείς?[/quote]πώς;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ή θα προσπαθήσεις να περισώσεις ότι μπορείς με όποιο τρόπο μπορείς?
πώς;
Καίγοντας!
ΟΚ, πλάκα κάνω.
Πώς ρε συ. Με κινητοποιήσεις, συνδικαλιστικές και πολιτικές δράσεις, με οποιονδήποτε τρόπο μπορείς να πιέσεις και να αντιπαρατεθείς μαζικά, ξερεις άλλο τρόπο? -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Γιατί ο 'διάλογος' είναι παγίδα (και μάλιστα κακοστημενη) και με προσχεδιασμένη έκβαση, κοινώς στημένος.
Οπότε στην περίπτωση αυτή δεν κάνουμε διάλογο και δεν αλλάζει τίποτα. Με το καιρό βέβαια τα ΚΕΣ θα συνεχίζουν να αλωνίζουν, τα Δημόσια Ανώτερα και Ανώτατα Ιδρύματα θα συνεχίζουν να αυτοκτονούν, τα διάφορα Κολλέγια της Άνω Κάτω Μαγούλας με τις γνωριμίες σε 10 με 20 επιχειρήσεις θα συνεχίζουν να βολεύουν τους 'αποφοίτους' τους και στο τέλος δεν θα χρειαστεί διάλογος καθώς δεν θα έχει μείνει τίποτα.
Κοινωνία που δεν συζητά και παραμένη ταμπουρωμένη στα 'κεκτημένα' είναι βέβαιο ότι θα καταστραφεί. Τόσα χρόνια πειραματισμών των διάφορων Δικτατορίσκων της Προοδευτικής Αριστεράς δεν μας έμαθε κάτι....
Δεν προσωπικά προς τον kovathe αλλά γενικά ως τροφή για σκέψη....
Το υπογραμμισμένο δεν έχει σχέση με τον διάλογο για την παιδεία.
Προφανώς και είναι εποικοδομητικός ο κοινωνικός διάλογος. Αλλά όταν γίνεται από μηδενικη βάση, δε βρίσκεις?
Όταν γίνεται ένα πλιάτσικο στα δικαιώματά σου, στα κεκτημένα σου ή απλά σε κάτι που είναι κοινωνική, κοινή 'περιουσία' εσύ θα κάτσεις να κάνεις 'διάλογο' με τους πλιατσικολόγους επειδή σε κάλεσαν για τα προσχήματα?
Ή θα προσπαθήσεις να περισώσεις ότι μπορείς με όποιο τρόπο μπορείς?Γιατί ο 'διάλογος' είναι παγίδα (και μάλιστα κακοστημενη) και με προσχεδιασμένη έκβαση, κοινώς στημένος.
οποτε ας καψουμε καλυτερα ε?
Aν χτίσουμε κάτι καλύτερο στη θέση του καμένου, απλά ναι.
Το υπογραμμισμένο έχει σχέση απόλυτη με την παιδεία. Το πρόβλημα της παιδείας δεν είναι το 2ν-1 ή η αξιολόγηση ή για το αν το Δημόσιο θα ζητά έλεγχο στο τρόπο που διαχειρίζονται τα οικονομικά τα Πανεπιστήμια. Το πρόβλημα είναι αν το κατά πόσον η Ελληνική Κοινωνία είναι έτοιμη να αποχαιρετήσει ένα σύστημα εκπαίδευσης πρακτικά ανίκανο να δημιουργούσει υπεύθυνα σκεπτόμενους πολίτες.
Τώρα βέβαια σε κάποια διασταλτική ερμηνεία της Δημοκρατίας, δικαίωμα σου να διαμαρτύρεσαι για το Νόμο Πλαίσιο με κάθε τρόπο. Και είναι διασταλτική η ερμηνεία καθώς δεν αποδέχεσαι ότι η πρόταση είναι πια Νόμος του Κράτους. Και σαν Νόμος θέλουμε δεν θέλουμε πρέπει να τον σεβαστούμε.
Και εμένα δεν μου αρέσει που ο Αλογοσκούφης μου σφύριξε 1050 ευρώ χαράτσι γιατί ήμουν νομοταγής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποφάσισω να μην ψηφίσω ΝΔ από τώρα ως και να παγώσει η κόλαση (γιατί η πιθανότητα να βάλουν μυαλό είναι απείρως μικρότερη). Θα τους τιμωρήσω λοιπόν με την ψήφο μου. Δεν θα πάρω ένα JCB να κλείσω την Πανεπιστημίου ή να αρχίσω να σπάω πέτρες για να τα πετάξω στα κεφάλια της Αστυνομίας.
Ενημέρωσε λοιπόν αν θέλεις όλους για το δίκαιο κατ' εσέ αίτημα σου. Αν αυτό γίνει ευρέως αποδεκτό ο Νόμος θα αλλάξει. Εφόσον όμως είσαι μειοψηφία (και έχεις το δικαίωμα να ελέγχεις) και η πλειοψηφία γουστάρει κάτι που δεν σου αρέσει (και δεν μιλώ προσωπικά) απλά το σέβεσαι και το τηρείς αλλά αγωνίζεσαι με ειρηνικό τρόπο για την κατάργηση του. Κατάλυση των δικαιωμάτων των συναθρώπων σου απλά δίνει έρισμα σε όλους αυτούς τους 'πλατσικολόγους' να α) σε διαβάλουν και β) να εισηγούνται ακόμα σκληρότερα μέτρα στηριζόμενοι στην απέχθεια της πλειοψηφίας του συνόλου σε κάθε μορφής βία.
-
Eξήγησε μου Χρίστο πώς θα τους τιμωρίσεις με την ψήφο σου, γιατί απλά το θεωρώ αδύνατο αυτό που μου λές, εκτός αν ψηφίζεις άκυρο ή απέχεις συνειδητά
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Ή θα προσπαθήσεις να περισώσεις ότι μπορείς με όποιο τρόπο μπορείς?
πώς;
Καίγοντας!
ΟΚ, πλάκα κάνω.
Πώς ρε συ. Με κινητοποιήσεις, συνδικαλιστικές και πολιτικές δράσεις, με οποιονδήποτε τρόπο μπορείς να πιέσεις και να αντιπαρατεθείς μαζικά, ξερεις άλλο τρόπο?Προσωπικά δεν ξέρω κανέναν τρόπο. Και οι κινητοποιήσεις συνήθως λένε μόνο 'όχι', δεν βλέπω προτάσεις.
Φυσικά υπάρχει και η τεράστια πιθανότητα να κάνω λάθος.
-
Eξήγησε μου Χρίστο πώς θα τους τιμωρίσεις με την ψήφο σου, γιατί απλά το θεωρώ αδύνατο αυτό που μου λές, εκτός αν ψηφίζεις άκυρο ή απέχεις συνειδητάΥπάρχουν 3 επιλογές ή λευκό ή άκυρο (που συνήθως έχει και την μεγαλύτερη πλάκα*) ή αποχή.
- Σκεφτόμουν να αντιγράψω ένα ψηφοφόρο στην Ιταλία που αντί για ψηφοδέλτιο έριξε μία φέτα σαλάμι αέρος με σημείωμα ότι 'φάγατε τα πάντα, φάτε και αυτό' αλλά καθόσον έχω γνωρίσει από πρώτο χέρι τι σημαίνει να έχεις ανάγκη βιολογικού καθαρισμού ίσως να μην το κάνω.
-
Το σαλάμι μπαίνει στο φάκελο με αποστολή να λαδώσει και τα υπόλοιπα και να βγουν όλα άκυρα αγαπητέ. Για σένα που δεν ψηφίζεις δικτατορίσκους της αριστεράς αλλα είσαι βαθιά δημοκράτης δεν είναι καλή ιδέα
-
Καλά, πως δεν το ήξερα αυτό
Εχω πολλά να μάθω... -
:yikes:Καλά, πως δεν το ήξερα αυτό
Εχω πολλά να μάθω...Βέεεεβαια ...Παλιό κλασικό κόλπο με λιπαρά αλλαντικά (μορταδέλα βασικά παίζει ) για να 'καταστρέψεις' την κάλπη...
Και κάτι ακόμα ιστορικό : δες εδώ που γράφω για τις ψηφοφορίες με τα σφαιρίδια viewtopic.php?f=13&t=26053&p=980043
Αυτό που γινόταν με τα σφαιρίδια για 'νοθεία' είναι να δίνονται σε κάποιους σφαιρίδια από μπαρούτι ώστε το σφαιρίδιο με την πτώση στην κάλπη να διαλύεται και να 'εξαφανίζεται' η ψήφος...Η εκλογική δημιουργικότητα και φαντασία κάποιων είναι μεγάλη
Δεν μπορώ να ανακαλέσω όμως από που έχω αυτή την 'πληροφορία' και δεν βρίσκω τίποτα στο internet
-
Θεϊκό
Μπαρούτι και στάχτη οι εκλογές -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Το υπογραμμισμένο έχει σχέση απόλυτη με την παιδεία. Το πρόβλημα της παιδείας δεν είναι το 2ν-1 ή η αξιολόγηση ή για το αν το Δημόσιο θα ζητά έλεγχο στο τρόπο που διαχειρίζονται τα οικονομικά τα Πανεπιστήμια. Το πρόβλημα είναι αν το κατά πόσον η Ελληνική Κοινωνία είναι έτοιμη να αποχαιρετήσει ένα σύστημα εκπαίδευσης πρακτικά ανίκανο να δημιουργούσει υπεύθυνα σκεπτόμενους πολίτες.
Καμια διαφωνία ως εδώ.
Τώρα βέβαια σε κάποια διασταλτική ερμηνεία της Δημοκρατίας, δικαίωμα σου να διαμαρτύρεσαι για το Νόμο Πλαίσιο με κάθε τρόπο. Και είναι διασταλτική η ερμηνεία καθώς δεν αποδέχεσαι ότι η πρόταση είναι πια Νόμος του Κράτους. Και σαν Νόμος θέλουμε δεν θέλουμε πρέπει να τον σεβαστούμε.
Και εμένα δεν μου αρέσει που ο Αλογοσκούφης μου σφύριξε 1050 ευρώ χαράτσι γιατί ήμουν νομοταγής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποφάσισω να μην ψηφίσω ΝΔ από τώρα ως και να παγώσει η κόλαση (γιατί η πιθανότητα να βάλουν μυαλό είναι απείρως μικρότερη). Θα τους τιμωρήσω λοιπόν με την ψήφο μου. Δεν θα πάρω ένα JCB να κλείσω την Πανεπιστημίου ή να αρχίσω να σπάω πέτρες για να τα πετάξω στα κεφάλια της Αστυνομίας.
Εδώ διαφωνούμε κάθετα.
Η αστική νομιμότητα και κατά προέκταση η αστική βία (πρακτικά ταυτόσημα σε πολλές εκφάνσεις του αστικού κράτους) δεν είναι κάτι που αποδέχομαι άκριτα. Δικαίωμά σου να διατηρείς διαφορετική οπτική γωνία φυσικά, απλά να ξέρεις όμως ότι με αυτό το σκεπτικό, αυτή τη στιγμή δε θα είχαμε ούτε 1 στοιχειώδες δικαίωμα και θα δουλεύαμε ακόμη 15 ώρες την ημέρα στα ορυχεία...Ενημέρωσε λοιπόν αν θέλεις όλους για το δίκαιο κατ' εσέ αίτημα σου. Αν αυτό γίνει ευρέως αποδεκτό ο Νόμος θα αλλάξει. Εφόσον όμως είσαι μειοψηφία (και έχεις το δικαίωμα να ελέγχεις) και η πλειοψηφία γουστάρει κάτι που δεν σου αρέσει (και δεν μιλώ προσωπικά) απλά το σέβεσαι και το τηρείς αλλά αγωνίζεσαι με ειρηνικό τρόπο για την κατάργηση του. Κατάλυση των δικαιωμάτων των συναθρώπων σου απλά δίνει έρισμα σε όλους αυτούς τους 'πλατσικολόγους' να α) σε διαβάλουν και β) να εισηγούνται ακόμα σκληρότερα μέτρα στηριζόμενοι στην απέχθεια της πλειοψηφίας του συνόλου σε κάθε μορφής βία.
Επέτρεψέ μου να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου σε ότι αφορά τις μειοψηφίες και τις πλειοψηφίες και τον τρόπο που αυτές διαμορφώνονται μέσα από μια κοινοβουλευτική, αστική 'δημοκρατία'.
Για τα περί ειρηνικού τρόπου και την άκριτη αποδοχή της αστικής νομιμότητας βλέπε την προηγούμενη παράγραφο.
Πολιτικά, που στέκεστε;