-
INA
-
Ισα βαρκα ισα γυαλος ειναι ολα. Εγω πηρα SKF γιατι το βρηκα το σετ σε σουπερ τιμη.
η ΙΝΑ πχ ειναι το ιδιο γκρουπ με τα ρουλεμα FAG, 115€ ολο το σετ με αντλια νερου.
-
λοιπον νταξ με τον Tfsi 2.0,μπορει να λεει 180κ αλλαγη ιμαντα,εγω θα το κανω τωρα στα 103κ
φοβαμαι το μοτερι,το πλακωνω που και που,δεν ειμαστε για καμια τετοια απωλεια.παω και γω για σετακι SKF,εχω βρει και συνεργειο.
ρε παιδια γνωριζει κανεις αν χρειαζομαι κατι παραπανω απο αυτα? που επισυναπτω,μην το παω στο συνεργειο ξηλωσουμε τα παντα και μετα λειπει τιποτα και μου μεινει μεσα για κανα διημερο.
-
Το συνεργειο θα σου πει τι χρειαζεσαι ακριβως και παρτα καλυτερα απο φυσικο καταστημα.
-
Το κάνω copy - paste απο το θρετ μου να μην το ξαναγράφω..
τραβόντας την καδένα απο το πάνω μέρος που συνδεονται οι 2 εκεντροφόροι με το χέρι παρατήρησα οτι αν ταβήξω δυνατά η εσωτερική γλύστρα εκει που ειναι ο τεντωτήρας παίζει δηλαδή τραβόντας την καδένα ο πίσο εκεντροφόρος γυρνούσε λίγο και η γλύστρα κουνιοταν ενο θα επρεπε να ειναι τεντομένη απο τον τεντοτήτρα.. είχε μπόσκα αρκετα πός να το πώ να το καταλάβετε.
απόσο ξέρω οι τεντοτήρες πιέζεις και κλειδώνουν σε μια θέση, αυτος που φοράει το κόρσα μου ειναι με πίεση απο τα λάδια της μηχανής αυτο σημένει οτι δέν κλειδώνει σε μια θέση?
αν πχ πρεσάρει λάδι και τεντώσει οταν ξε-πρεσάρει θα ξε-τεντώσει? η θα κλειδώσει?γιατι αν υσχύει το 2ο τοτε ο τεντοτήρας μου εχει πρόβλημα..
opel corca 1.4 twinport 2004. -
Ετσι οπως το λεει το κειμενο ο τεντωτηρας τεντωνει η αλλιως πιεζει οταν σηκωσει πιεση η αντλια λαδιου . Αρα οσο υπαρχει ανεβασμενη πιεση στο λαδι τοσο θα πιεζει και ο τεντωτηρας τον ιμαντα. Οταν χαμηλωση η πιεση πεσουν οι στροφες κινητηρα συνεπως και αντλιας λαδιου πεφτει και η πιεση του τεντωτηρα. Αρα δεν κλειδωνει καπου σταθερα.
Φυσικα με καθε επιφυλαξη το λεω αυτο αφου δε γνωριζω ακριβως το συστημα λειτουργιας του τεντωτηρα στο κορσα που αναφερεται . -
Να κάνω μια 'ταπεινή' ερώτηση :
αν στην αλλαγή του ιμάντα χαθεί ο χρονισμός κατά ένα γρανάζι
πόσο δραματικές θα είναι άμεσα οι συνέπειες για τον κινητήρα;Ξέρω πόσο σχολαστική είναι και πρέπει να είναι η όλη διαδικασία.
Αν όμως γίνει το μοιραίο λάθος κατά το ελάχιστο ένα γρανάζι,
υπάρχει περίπτωση ο κινητήρας να μπορεί να δουλέψει έστω με τα όποια συμπτώματα;Θεωρητικά μιλώντας και γνωρίζοντας πόσο λάθος είναι να αφεθεί μια τέτοια κατάσταση,
αλλά έχω το λόγο που ρωτάω. -
Ο χρήστης inertia έγραψε:
Να κάνω μια 'ταπεινή' ερώτηση :
αν στην αλλαγή του ιμάντα χαθεί ο χρονισμός κατά ένα γρανάζι
πόσο δραματικές θα είναι άμεσα οι συνέπειες για τον κινητήρα;Ξέρω πόσο σχολαστική είναι και πρέπει να είναι η όλη διαδικασία.
Αν όμως γίνει το μοιραίο λάθος κατά το ελάχιστο ένα γρανάζι,
υπάρχει περίπτωση ο κινητήρας να μπορεί να δουλέψει έστω με τα όποια συμπτώματα;Θεωρητικά μιλώντας και γνωρίζοντας πόσο λάθος είναι να αφεθεί μια τέτοια κατάσταση,
αλλά έχω το λόγο που ρωτάω.στο 1 δοντι το αυτοκινητο στο 90% των περιπτωσεων δουλευει με διαφορες δυσλειτουργιες συνηθως στο ρελαντι.
-
Κακή λειτουργία όπως αστάθεια ρελαντί, αργή επιτάχυνση και σκασίματα στην εξαγωγή ή εισαγωγή. Υπάρχουν περιπτώσεις πάντως χωρίς περεταίρω ζημιές. Σε οριακές καταστάσεις όμως όπως κόκκινη περιοχή μπορεί να τσακωθούν τα 2 μέταλα.
-
Ο χρήστης gbak έγραψε:
λοιπον νταξ με τον Tfsi 2.0,μπορει να λεει 180κ αλλαγη ιμαντα,εγω θα το κανω τωρα στα 103κ
φοβαμαι το μοτερι,το πλακωνω που και που,δεν ειμαστε για καμια τετοια απωλεια.παω και γω για σετακι SKF,εχω βρει και συνεργειο.
ρε παιδια γνωριζει κανεις αν χρειαζομαι κατι παραπανω απο αυτα? που επισυναπτω,μην το παω στο συνεργειο ξηλωσουμε τα παντα και μετα λειπει τιποτα και μου μεινει μεσα για κανα διημερο.
λοιπον εν τελη,με το παραπανω σετακι χρειαζεται και εξωτερικος ιμαντας,+30 γιουρος
οποτε παμε συνολο 150+30+100 περαστικα =280 συνολοαπο τα 500 γιουρο που ζητησε ενας καραφλας με ολα μεσα,σε και καλα μη εξουσιοδοτημενο αουντι,ειμαι οκ πιστευω.
παντως υπαρχουν λαλακες λεμε πολλοι στην πιατσα..
-
Ο χρήστης gbak έγραψε:
λοιπον εν τελη,με το παραπανω σετακι χρειαζεται και εξωτερικος ιμαντας,+30 γιουρος
οποτε παμε συνολο 150+30+100 περαστικα =280 συνολοαπο τα 500 γιουρο που ζητησε ενας καραφλας με ολα μεσα,σε και καλα μη εξουσιοδοτημενο αουντι,ειμαι οκ πιστευω.
παντως υπαρχουν λαλακες λεμε πολλοι στην πιατσα..
Προσοχή στο impeller της τρόμπας!
Όχι αυτό:
Aυτό:
-
παντως εγινε η αλλαγη ,και αρκετα γρηγορα σε κανα 2-3ωρο,σε ενα πολυ καλο συνεργειο γκρουπ βαγκ,στον γερακα
ευτηχως εξαφανιστηκε και ενας ενοχλητικος θορυβος που ειχα κατα την εκκινηση κρυο προφανως καποιο ρουλεμαν ειχε θεμα.
τωρα δειχνει πιο ζωηρο και ξεκουραστο το μοτερ στα ανοιγματα,η ιδεα μου ειναι δεν ξερω. -
για ενα opel corsa city ,μοντελο 1996,ο ιμαντας εκκεντροφορου ειναι πλαστικος? η εχει αλυσιδα?και καθε ποτε χρειαζεται αλλαγη αν ειναι πλαστικος η αν ειναι αλυσιδα καθε ποτε χρειαζεται συντηρηση ? ευχαριστω
-
Παρόλο που έψαξα σε πολλές σελίδες δεν το βρήκα γιαυτό να ρωτήσω : για να κάνεις αλλαγή ιμάντα σε alfa romeo Giulietta 1.4 TB 170 HP πρέπει να έχεις απαραίτητα τα ειδικά εργαλεία για να σταθεροποιήσεις εκκεντροφόρο κλπ η μπορείς να το κάνεις σωστα με σημαδια όπως πιο παλιά ?
-
αν εισαι προσεκτικος και η μεν κ η δε λυση ειναι καλη
-
παιδια καλημερα!!
Mitsubishi Carisma 1600 του 2000 εχει κανει 72000 περιπου αποτην προηγουμενη αλλαγη ιμαντα χρονισμου 10/2012 ειχε τοτε 228400 και τωρα 300400 !! ο κατασκευαστης λεει στις 90000 αλλα με προβληματιζουν τα χρονια !! τι λετε?
-
Άλλαξε το εαν δεν σκοπευεις να πεταξεις το αμαξι. Φθηνά είναι πάρε σετ της contitech είναι κορυφη ,έχει μέσα ρουλεμαν της ntn japan.
-
Έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) οι κατασκευαστές στα 4-5 χρόνια δίνουν οδηγία για αλλαγή.
-
δε λεει χρονια μεσα το βιβλιο μονο 90000χλμ
-
Καλημέρα. Προς διευκόλυνση αναφέρω ότι στο δικό μου Opel astra H 1.8 2005 η οδηγία μιλάει για αντικατάσταση του σετ ιμάντα εκκεντροφόρου κάθε 90.000χλμ/6 χρόνια (όποιο έρθει πρώτο).
Ιμάντας χρονισμού εκκεντροφόρων: Απόψεις & εμπειρίες