-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Ξερει κανεις τι παιζει στο focus mk1?Η ford λεει η 120.000χλμ η 7 χρονια.Τωρα ειναι στα 6 το αμαξι και εχει 66.000χλμ....Οποιος εχει καποια εμπειρια ας πει κατι...
Η ελληνική πραγματικότητα είναι διαφορετική από άλλων χορών. Τονίζω πάντα στους πελάτες μου, ότι Πατήσια ομόνοια είναι 5 χιλιόμετρα, μα για την μηχανή είναι 15!. Τα 7 χρόνια είναι υπερβολή, και θα μιλήσω αύριο με τον τεχνικό διευθυντή της ford, να δω τι κουταμάρες λένε. Το 120000για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, εάν γράφετε επίσημα στο manual, το αποδέχομαι με δυσφορία. Τα 7 χρόνια είναι απαράδεκτα. Θα συνιστούσα τα 4 με 5 χρόνια για την ελληνική πραγματικότητα, η 100000κμ. Των φρονίμων τα παιδία πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.
Βεβαίως συνιστούν, μα είσαι στην εγγύηση?!!.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Στο δικό μου Fiesta zetec-s μοτέρ ο ιμάντας εκκεντροφόρου δεν κινεί την τρόμπα νερού και έχει διάστημα αλλαγής τα 160,000χλμ ή 10 χρόνια. Τα Fiesta 95-01 1.25, 1.4 αλλάζουν με αυτή τη συχνότητα ιμάντα.
-
Κι οι κατασκευαστές που γράφουν τους οδηγούς συντήρησης δεν μετράνε?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Κι οι κατασκευαστές που γράφουν τους οδηγούς συντήρησης δεν μετράνε?Βεβαίως, γιατί (στο εξωτερικό) πληρώνουν κινητήρα αν σπάσει ο ιμάντας.
Αυτό που επηρεάζει πολύ τον ιμάντα είναι το κρύο.
Από την λειτουργία του κινητήρα, νομίζω ότι στο ρελαντί θα ζορίζεται περισσότερο ο ιμάντας (απότομες αυξομειώσεις στροφών / τραντάγματα). -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Βεβαίως, γιατί (στο εξωτερικό) πληρώνουν κινητήρα αν σπάσει ο ιμάντας.
Από την λειτουργία του κινητήρα, νομίζω ότι στο ρελαντί θα ζορίζεται περισσότερο ο ιμάντας (απότομες αυξομειώσεις στροφών / τραντάγματα).Ρελαντι δεν νομιζω. Αλλα οι κοφτες, τα κρεμασματα απο λιγες στροφες, και τα αποτομα κατεβασματα.
-
κατεβάσματα χωρίς συγχρονισμό πρέπει να είναι απ αυτά που τον ζορίζουν στα σιγουρα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Βεβαίως, γιατί (στο εξωτερικό) πληρώνουν κινητήρα αν σπάσει ο ιμάντας.
Από την λειτουργία του κινητήρα, νομίζω ότι στο ρελαντί θα ζορίζεται περισσότερο ο ιμάντας (απότομες αυξομειώσεις στροφών / τραντάγματα).Φυσικά και πληρώνουν κινητήρα, απλά αν συμβεί θα συμβεί πάααρα πολύ σπάνια και συνήθως έχει ξεπεραστεί η παράμετρος χρόνος και όχι τα χιλιόμετρα. Και τότε ακόμα η βλάβη καλύπτεται σε ένα ποσοστό 50 με 75%.
Στον Αντώνη να πώ οτι υπάρχουν τεχνικές οδηγίες για το τι πρέπει να γίνεται σε ιδιαίτερες κλιματολογικά περιπτώσεις. Πάντως η Νότια Γαλλία έχει το ίδιο κλίμα με την Ελλάδα, παρόλα αυτά δεν υπάρχει ιδιαίτερη οδηγία για το θέμα ιμάντας στα PSA και Renault σε σχέση με την Βόρειο Γαλλία -
Τι ζημιά μπορεί να πάθει ο κινητήρας αν σπάσει ο ιμάντας χρονισμού; Υπάρχει διαφορά αν το αυτοκίνητο κινείται με μικρή ταχύτητα, εντός πόλης πχ, ή με μεγάλη;
-
αν δεν κανω λαθος αν σπασει ο ιμαντας στα περισωτερα αμαξια καρφονει βαλβιδες καπου ειχα ακουσει οτι για τα vtec ισχιεει αυτο καθος σινεχιζει ο κινητηρας να στροφαρει ... αντιθετος παλι στα vag turbo (20vt)an σpaσει ο ιμαντας κοβετε η παροχη βενζινης και σβηνει ο κινητηρας...γρνικα ομος ισχυει οτι καρφονει καθος 'ασυγγχρωνιζετε ο κινητηρας {βλεπε λειτουργεια εκκεντρωφορων}αυτα τα λεω γιατι τα ειχα ακουσει καπου,δυστηχος δεν θημαμε που το ακουσα..γιαυτο αν κανω λαθος συγγχωριστε με.
-
Αναλογα να οι βαλβιδες και το πιστονι μπορουν να συναντηθουν ,υπαρχουν κινητηρες που απλα σβηνουν χωρις καμια αλλη ζημια (εχω διαβασει για του ΜΧ5) .
-
Ότι συστήματα προστασίας και να βάλουν έτσι και κοπεί ο ιμάντας βαλβίδες θα στραβώσει, οι βαλβίδες αν βρούν στα έμβολα στραβώνουν ακόμα και αν γυρίζεις τον κινητήρα με το χέρι, πόσο μάλλον όταν δουλεύει, είτε κόβουν το καύσιμο, είτε το ρεύμα, ο κινητήρας λόγο αδράνειας θα πάρει αρκετές στροφές μέχρι να σταματήσει, τα συστήματα αυτά βοηθάνε να μη σπάσει το μοτέρ ( τρύπα στα έμβολα ) το καπάκι όμως θα την ακούσει οπωσδήποτε.
-
Όπως λέει ο BILL33 σε κάποια μοτέρ (μεταξύ των οποίων ο πολυφορεμένος F.I.R.E. 1242cc 8v της FIAT), δεν ακουμπούν βαλβίδες ακόμα και τέρμα ανοιχτές να είναι και το πιστόνι στο ΑΝΣ. Οπότε, αν κοπεί ο ιμάντας απλά σβήνει, ζημιά δεν παθαίνεις.
-
Φανταζομαι θα παιζει μεγαλο ρολο και σε τι σαλ κοβεται ο ιμαντας.Αλλο να κοπει στο ρελαντι και αλλο κοντα στο κοκκινο.
Μακρυα απο εμας!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Φανταζομαι θα παιζει μεγαλο ρολο και σε τι σαλ κοβεται ο ιμαντας.Αλλο να κοπει στο ρελαντι και αλλο κοντα στο κοκκινο.Λογικά αν πρόκειται για τέτοιου είδους μοτέρ δεν πρέπει να παίζει ρόλο...
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Ξερει κανεις τι παιζει στο focus mk1?Η ford λεει η 120.000χλμ η 7 χρονια.Τωρα ειναι στα 6 το αμαξι και εχει 66.000χλμ....Οποιος εχει καποια εμπειρια ας πει κατι...
Η ελληνική πραγματικότητα είναι διαφορετική από άλλων χορών. Τονίζω πάντα στους πελάτες μου, ότι Πατήσια ομόνοια είναι 5 χιλιόμετρα, μα για την μηχανή είναι 15!. Τα 7 χρόνια είναι υπερβολή, και θα μιλήσω αύριο με τον τεχνικό διευθυντή της ford, να δω τι κουταμάρες λένε. Το 120000για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, εάν γράφετε επίσημα στο manual, το αποδέχομαι με δυσφορία. Τα 7 χρόνια είναι απαράδεκτα. Θα συνιστούσα τα 4 με 5 χρόνια για την ελληνική πραγματικότητα, η 100000κμ. Των φρονίμων τα παιδία πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.
Βεβαίως συνιστούν, μα είσαι στην εγγύηση?!!.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Αντωνη νομιζω το αναγραφει και το manual.Θα αλλαχτει μαλλον στο μεθεπομενο σερβις οχι σε αυτο που θα κανουμε τον Μαϊο.Θα δειξει.....Το αμαξι παντος τα χιλιομετρα δεν τα εχει πατησει.Τα χρονια τα παταει αργοτερα.Επισης κατι αλλο το αμαξι κανει καθε εναν χρονο σερβις.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αναλογα να οι βαλβιδες και το πιστονι μπορουν να συναντηθουν ,υπαρχουν κινητηρες που απλα σβηνουν χωρις καμια αλλη ζημια (εχω διαβασει για του ΜΧ5) .ναι ναι! απλά σβήνει και μένεις εκεί!
-
Στο Seat Toledo του 92 είχε κοπεί ο ιμάντας αλλά δέν έπαθε ζημιά η μηχανή. Απ ότι θυμάμαι ο κινητήρας (1600cc 8v των 75 ίππων) ήταν interference.
Τί παίχτηκε? Απίστευτη κωλοφαρδία και όταν κόπηκε οι βαλβίδες έμειναν κλειστές ή τελικά ο κινητήρας ήταν non-interference?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τί παίχτηκε? Απίστευτη κωλοφαρδία και όταν κόπηκε οι βαλβίδες έμειναν κλειστές ή τελικά ο κινητήρας ήταν non-interference?Μάλλον το δεύτερο, γιατί σκέψου πώς είναι ο χρονισμός ενός Ι4. Οι βαλβίδες ενός κυλίνδρου θα είναι πάντα ανοιχτές...
-
Λογικά ο εκκεντροφόρος έχει κάποια ροπή αδράνειας και δεν ακινητοποιείται ακαριαία μόλις τα παίζει ο ιμάντας. Επιβραδύνεται και σταματάει. Σε αυτό το διάστημα, οι βαλβίδες ανοιγοκλείνουν μερικές φορές (ολο και πιο αργά), οπότε όλο και κάποιο πιστόνι θα πετύχαιναν αν δεν ήταν non-interference...
-
Εγω εχω μια ΑΛΦΑ 147 8 χρονων με 56000 Κμ,πηγα στην ΑΛΦΑ ΡΟΜΕΟ για λαδια και επεσε
πολυ παραμυθι για να αλλαξω ιμαντα και σετ ρουλεμαν,κοστος? 450 ευρο και εφυγα.
Πηρα εγω το σετ απο εξω 110 ευρο,μου ζητησε και 80 ευρο μαστορικα (εξωτερικ.συνεργειο)
επειδη θα εκανε κανα 2ωρο για να τελειωσει,και συμφωνεισα.
Μετα απο 50 λεπτα (πολυ χαλαρα) πληρωσα τα 80 και εφυγα.
Τα συμπερασματα δικα σας......
-
ετσι θα ξηγιομουν και γω.
ακου 450 ευρω για ιμαντες
Ιμάντας χρονισμού εκκεντροφόρων: Απόψεις & εμπειρίες