-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Με βάση το design θα επέλεγα 1ο Megane 2o Bravo.Με βάση το εσωτερικό 1ο Megane 2o Golf ,αν και αν έχεις οικογένεια το Megane υστερεί πίσω σε χώρους, όχι ομως σε χώρο αποσκευών.
Με βάση τον παρεχόμενο εξοπλισμό 1ο Megane 2o Bravo.
!
design kai εσωτερικο είναι υποκειμενικό. Η υποκειμενική μου άποψη είναι οτι απο άποψη κατασκευής και υλικών εσωτερικού το MEGANE είναι το χειρότερο απο τα 3
Παρεχόμενος εξοπλισμός Πρώτο MEGANE και δελυτερο BRAVO?????? τι παραπάνω δίνει το MEGANE??? εγω που το είδα έχει πολυ πολυ λιγότερα και ακριβότερα σε κάποιες περιπτώσεις σαν εξτρά...
Σε χώρο αποσκευών το ΜEGANE είναι κοντά στο μέσω όρο της κατηγορίας το BRAVO έχει 30% μεγαλύτερο...
τώρα σε χώρους εσωτερικού ουτως η άλλως μεγάλες διαφορές στην κατηγορία δεν υπάρχουν με εξαίρεση την DELTA που είναι μια κατηγορία μόνη της... -
Για το χώρο αποσκευών γράψε λάθος δεν είναι 30% μικρότερος είναι 10%
-
Πάρε το Bravo γιατί θα έχει και καλύτερο εξοπλισμό
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Πάρε το Bravo γιατί θα έχει και καλύτερο εξοπλισμόΜόνο και μόνο το στάνταρ ESP του Bravo (που η PGA χρεώνει δυσθεώρητα ακριβά στο Megane), το καθιστά (ψυχολογικά) περισσότερο προτιμητέο για ταξιδιωτική χρήση...
-
Ο χρήστης Gaitanakos έγραψε:
pkontos η Φιατ ακόμα και σε κακα αυτοκίνητα (λεγε μρ STILO) πρόβλημα μεταπώλησης δεν είχε...Σαφώς και δεν είχε, έχω δεί κάτι Stilo στην αγορά που τα σκοτώνουν πρός 1000 ευρώ...το ένα!!!!!!!
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
pkontos η Φιατ ακόμα και σε κακα αυτοκίνητα (λεγε μρ STILO) πρόβλημα μεταπώλησης δεν είχε...
Σαφώς και δεν είχε, έχω δεί κάτι Stilo στην αγορά που τα σκοτώνουν πρός 1000 ευρώ...το ένα!!!!!!!
Επί του θέματος μάλλον το Γλόλφ θα πρέπει να έχει τα πιο πολλά γκάζια αλλά με αυτα τα λεφτά θα έχεις τί εξοπλισμο? Το μοτέρ, 4 λάστιχα, 4 ζάντες, αναρτήσεις, φρένα και τιμόνι, δώρο το ράδιο...κασετόφωνο!!!
Εκτός και αν η εταιρία σου κάνει την υπέρβαση και δώσει 1-2 χιλιάρικα και το πάρεις πιο ...ντυμένο!!!!
Αλλιώς, και τα άλλα 2 δεν είναι για πέταμα. Μην ξεχνάς άλλος πληρώνει!!!! -
megane ανέφερα παράδειγμα κακου αυτοκινήτου γιατι αν θες να αναφέρω καλου φέρνω αυτο του πρώτου PUNTO που πώλείται ακόμα και έχει και ζήτηση παρόλη την ηλικία του καθώς είναι απειροελάχιστα τα μοντέλα 15 ετίας που 'περνούν ακόμα'.... ακόμα το θεωρούν πολύ καλό για πρώτο αυτοκίνητο
-
το ESP η Renault το χρεώνει ψηλά γιατι το παουσιάζει ως κάτι πολύ προηγμένο και μπροστά απο τα υπόλοιπα.... τώρα λεπτομέρειες δεν ξέρω ίσως κάποιος να μπορει να μας βοηθήσει
-
Aν δεν κάνω λάθος το αυτοκίνητο αυτό το παρέχει η εταιρεία στον υπάλληλο πωλητής της ως εργαλείο για να κάνει πιο αποτελεσματικά της δουλειά του και ως πρόσθετη παροχή-αμοιβή εργσίας.
Το αυτοκίνητο αυτό δεν είναι δηλαδή ούτε για να κάνει ο πωλητής τον ραλίστα ή τον γαμπρό, ούτε για να ''βγάλει'' το μάτι του γείτονα.
Δεδομένου ότι υπάρχει και λήζινγκ δεν παίζει η αξία μεταπώλησης ή η δυσκολία μεταπώλησης.Τι μετράει (για το αφεντικό που πλήρώνει)?
Κόστος λήζινγκ, κόστος χρήσης, ασφάλεια και άνεση οδηγού και επιβατών.
Τα περί ''γκάζια'', τούρμπο, TCE, μούρης , επιπλέον εξοπλισμού, design (έλεος) κ.α. απλά ξεχάστετα.
Η εταιρεία περιμένει από τον πωλητή της να φέρει παραγγελίες και όχι ιστορίες για το πως πάει στην ευθεία της εθνικής οδού ή πως τον κοιτάνε στα φανάρια.Ρενώ από μένα εννοείτε το απλούν των 1.600 κυβικών, Φίατ δεύτερο, Γκολφ τρίτο λόγω κόστους.
-
Συμφωνώ απόλυτα αλλα εδώ έχουμε την πρωτοτυπία του εργοδότη να διαλέξει τι του αρέσει μεταξύ τριών οπότε το να τα κοιτάς΄όλα χρειάζεται..και εννοείται ότι θα εκμεταλευτείς την ευκαιρία να οδηγείς κάτι που σου αρέσει.....
-
Aν δεν κάνω λάθος το αυτοκίνητο αυτό το παρέχει η εταιρεία στον υπάλληλο πωλητής της ως εργαλείο για να κάνει πιο αποτελεσματικά της δουλειά του και ως πρόσθετη παροχή-αμοιβή εργσίας.
bingo.
Εγώ είπα Golf λόγω χαμηλότερης κατανάλωσης. Αν του έχουν πληρωμένα τα service πάντα. -
Πάντως στο leasing επειδή είχα, αυτο που θα κοιτούσα είναι να έχει 100% κάλυψη ζημιών. Αυτο που είχα έγώ δεν έιχε πλήρη και όταν το παρέδωσα με έβαλαν να κάνω δήλωση για κάθε γρατσουνιά ξεχωριστά. έτσι όλες ήταν κάτω του ορίου απαλλάγής και μαζέυτηκαν 750 ευρουλάκια.
Το λέω γιατί πολλές εταιρείες 'χρεώνουν' τα αυτοκίνητα στους οδηγούς.... -
Leon 1,4 TSi καλοεξοπλισμένο?
-
Ο χρήστης nasosto έγραψε:
Καλησπέρα φίλες και φίλοι.Εργάζομαι σε εταιρία ως πωλητής και τον Μάρτη θα έχω νέο αυτοκίνητο με τη μέθοδο leasing. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής, οπότε ποιο από τα τρία προαναφερόμενα μοντέλα να επιλέξω?
Σχολιάστε και προτείνετε ελεύθερα...
ΕυχαριστώΝα τα οδηγήσεις και τα 3, και να επιλέξεις αυτό που θα θεωρήσεις πως καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου και θα ήθελες να σε συντροφεύει κάθε μέρα στα επαγγελματικά σου χιλιόμετρα.
Ότι και να λέμε εμείς, εσύ θα συμβιώσεις με το αυτοκίνητο. Επέλεξε λοιπόν, αυτό που θα βρεις ως πιο άνετο, πιο ξεκούραστο, με το πιο ευχάριστο εσωτερικό με βάση τα δικά σου κριτήρια και ποιο θα θεωρήσεις ως καλύτερο χιλιομετροφάγο στο δρόμο και ποιο σου προσφέρει καλύτερη αίσθηση κατά την οδήγηση (καλύτερο πάτημα, συμπεριφορά σε δρόμο με στροφές, ηχομόνωση, ποιότητα κύλησης, απόσβεση ανάρτησης, άνεση εσωτερικού, αίσθηση στο ταξίδι σε ανοιχτό δρόμο κτλ.).
-
Εδώ που η πιο λογική επιλογή για τη χρήση που θέλει ο άνθρωπος είναι το Golf μου κάνεις το μουλωχτό και να οδηγήσει και όποιο του αρέσει κλπ....
-
Έχω οδηγήσει και τα 3. Δεν θεωρώ ως σίγουρη επιλογή το ένα ή το άλλο. Καθένας επιλέγει βάσει των κριτηρίων που ευχαριστούν πρώτα τον ίδιο (αφού αυτός θα το οδηγεί κάθε μέρα) και όχι τους άλλους. Γι' αυτό και προτείνω να τα οδηγήσει ο ίδιος.
Προσωπικά, εκείνο που με εντυπωσίασε περισσότερο όταν το οδήγησα ήταν το νεο Megane. Δεν το περίμενα τόσο καλό. Πολύ μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης, πολύ καλό πάτημα του αυτοκινήτου στο δρόμο, πολύ καλά φρένα, το τιμόνι είχε βελτιωμένη αίσθηση και τα πάντα πολύ καλά συναρμολογημένα και ποιοτικά εκ πρώτης όψεως υλικά στο ταμπλό. Ακόμα και σε έντολες ανωμαλίες του δρόμου, δεν ακουγόταν κανένας ενοχλητικός θόρυβος. Το αυτοκίνητο το οδήγησα σε απαιτητική διαδρομή με στροφές, και πραγματικά με ενέπνεε να μπω με όλο και περισσότερα χιλιόμετρα παρόλο που δεν το είχα ξαναοδηγήσει (Leon που πιο πριν προσπερνούσε όποιον έβρισκε και όπως μπορούσε, όταν έφτασε πίσω μου ούτε καν ένιωσα πως απειλούμαι). Στα συν και η πολύ καλή απόσβεση της ανάρτησης. Στα μειον θα έλεγα πως είναι οι περιορισμένοι χώροι για τους πίσω επιβάτες, ο θόρυβος του κινητήρα στις μεσαίες και υψηλές στροφές που γίνεται αισθητός στην καμπίνα και ότι δεν έχει την σπιρτάδα που θα του έδινε ένας turbo κινητήρας (χωρίς αυτό να σημαίνει πως και με τον 1.6 δεν μπορεί να κινηθεί κάποιος σβέλτα).
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Έχω οδηγήσει και τα 3. Δεν θεωρώ ως σίγουρη επιλογή το ένα ή το άλλο. Καθένας επιλέγει βάσει των κριτηρίων που ευχαριστούν πρώτα τον ίδιο (αφού αυτός θα το οδηγεί κάθε μέρα) και όχι τους άλλους. Γι' αυτό και προτείνω να τα οδηγήσει ο ίδιος.Προσωπικά, εκείνο που με εντυπωσίασε περισσότερο όταν το οδήγησα ήταν το νεο Megane. Δεν το περίμενα τόσο καλό. Πολύ μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης, πολύ καλό πάτημα του αυτοκινήτου στο δρόμο, πολύ καλά φρένα, το τιμόνι είχε βελτιωμένη αίσθηση και τα πάντα πολύ καλά συναρμολογημένα και ποιοτικά εκ πρώτης όψεως υλικά στο ταμπλό. Ακόμα και σε έντολες ανωμαλίες του δρόμου, δεν ακουγόταν κανένας ενοχλητικός θόρυβος. Το αυτοκίνητο το οδήγησα σε απαιτητική διαδρομή με στροφές, και πραγματικά με ενέπνεε να μπω με όλο και περισσότερα χιλιόμετρα παρόλο που δεν το είχα ξαναοδηγήσει (Leon που πιο πριν προσπερνούσε όποιον έβρισκε και όπως μπορούσε, όταν έφτασε πίσω μου ούτε καν ένιωσα πως απειλούμαι). Στα συν και η πολύ καλή απόσβεση της ανάρτησης. Στα μειον θα έλεγα πως είναι οι περιορισμένοι χώροι για τους πίσω επιβάτες, ο θόρυβος του κινητήρα στις μεσαίες και υψηλές στροφές που γίνεται αισθητός στην καμπίνα και ότι δεν έχει την σπιρτάδα που θα του έδινε ένας turbo κινητήρας (χωρίς αυτό να σημαίνει πως και με τον 1.6 δεν μπορεί να κινηθεί κάποιος σβέλτα).
δεν ταπες αυτα στοτοπικ του μεγκαν
ενδιαφερον -
Έχοντας οδηγήσει Golf Vi 120ps Trendline και όντας κάτοχος Bravo Sport 150ps, και αφού τα τακτικά service μάλλον είναι καλυμμένα, θα ψηφίσω Golf. Είναι πολύ πιο ξεκούραστο σε μακροχρόνια χρήση για τους εξής λόγους:
- δε χρειάζεται να αλλάζεις ταχύτητες όλη την ώρα όπως στο Bravo, επειδή ο κινητήρας έχει μεγάλο ωφέλιμο εύρος στροφών με μεγάλη ροπή, πράγμα που συνδυάζεται με τις πολύ πιο μακριές ταχύτητες και τελικά...ξεχνάς να αλλάξεις ταχύτητα !
- Έχει απίστευτα αναπαυτικές αναρτήσεις. Μικρόλακκούβες, φαγωμένες άσφαλτοι κλπ τα αφήνεις στο παρελθόν!
Ακόμα, είναι πιο ταιριαστό για έναν πωλητή ένα golf-ξέρετε, τα γνωστά στερεότυπα: γερμανικό=σοβαρότητα και αξιοπιστία.
Άλλο πλεονέκτημα είναι πως πρέπει να καίει σημαντικά λιγότερο, 0,5-1 λίτρο/100χλμ, κάτι που παίζει ρόλο αν θα κάνεις πολλά δρομολόγια λόγω δουλειάς.
Μειονεκτήματα: - Δε θα έχεις clima, που είναι τελικά καλή φάση: πριν, όλη την ώρα ήμουν στις ρυθμίσεις του air condition-τόσο πάνω τόσο κάτω, τόσο κρύο τόσο ζέστη. Τώρα βάζω τη θερμοκρασία και τέλος.
- Δε θα έχεις ESP, εκτός και αν το βάλεις extra (450€ αν θυμάμαι καλά).
-
Ο χρήστης cosygatos έγραψε:
Έχοντας οδηγήσει Golf Vi 120ps Trendline και όντας κάτοχος Bravo Sport 150ps, και αφού τα τακτικά service μάλλον είναι καλυμμένα, θα ψηφίσω Golf. Είναι πολύ πιο ξεκούραστο σε μακροχρόνια χρήση για τους εξής λόγους:- δε χρειάζεται να αλλάζεις ταχύτητες όλη την ώρα όπως στο Bravo, επειδή ο κινητήρας έχει μεγάλο ωφέλιμο εύρος στροφών με μεγάλη ροπή, πράγμα που συνδυάζεται με τις πολύ πιο μακριές ταχύτητες και τελικά...ξεχνάς να αλλάξεις ταχύτητα !
- Έχει απίστευτα αναπαυτικές αναρτήσεις. Μικρόλακκούβες, φαγωμένες άσφαλτοι κλπ τα αφήνεις στο παρελθόν!
Ακόμα, είναι πιο ταιριαστό για έναν πωλητή ένα golf-ξέρετε, τα γνωστά στερεότυπα: γερμανικό=σοβαρότητα και αξιοπιστία.
Άλλο πλεονέκτημα είναι πως πρέπει να καίει σημαντικά λιγότερο, 0,5-1 λίτρο/100χλμ, κάτι που παίζει ρόλο αν θα κάνεις πολλά δρομολόγια λόγω δουλειάς.
Μειονεκτήματα: - Δε θα έχεις clima, που είναι τελικά καλή φάση: πριν, όλη την ώρα ήμουν στις ρυθμίσεις του air condition-τόσο πάνω τόσο κάτω, τόσο κρύο τόσο ζέστη. Τώρα βάζω τη θερμοκρασία και τέλος.
Θα αιτηθω μονιμο ban του cosygatos απο το θεμα του BRAVΟ στο φορουμ...!!!!!
Προδοτη -
Ο χρήστης cosygatos έγραψε:
Έχοντας οδηγήσει Golf Vi 120ps Trendline και όντας κάτοχος Bravo Sport 150ps, και αφού τα τακτικά service μάλλον είναι καλυμμένα, θα ψηφίσω Golf. Είναι πολύ πιο ξεκούραστο σε μακροχρόνια χρήση για τους εξής λόγους:- δε χρειάζεται να αλλάζεις ταχύτητες όλη την ώρα όπως στο Bravo, επειδή ο κινητήρας έχει μεγάλο ωφέλιμο εύρος στροφών με μεγάλη ροπή, πράγμα που συνδυάζεται με τις πολύ πιο μακριές ταχύτητες και τελικά...ξεχνάς να αλλάξεις ταχύτητα !
μη ξεχνας πως λόγω budget πρέπει να συγκρίνεις το golf με το απλο bravo 120 και οχι το bravo sport.. εγω το απλο δεν το έχω οδηγήσει και ετσι δε μπορώ να βοηθήσω το παλικάρι αλλά υπάρχει κάπου ενα παρόμοιο θέμα που αυτός που τα είχε οδηγήσει τα είχε βρεί παρόμοια.
οπότε πχ και το clima παίζει αν υπάρχει.. μαλλον οχι.. στανταρ ESP θα εχει.
Bravo, Megane, Golf