-
Ο χρήστης nikosp11 έγραψε:
Στα πισω καθισματα τεντωνεις τα ποδια σου χωρις να συναντησεις καθισμα..!! Στο πορτπαγκαζ κοιμαται ανθρωπος!! Τα μπροστινα καθισματα ειναι εξισου ευρηχωρα..!! Δεν εχει καμια σχεση με τα 'SKODA' που ξεραμε μεχρι σημερα..
To γεγονός ότι μπορούμε να μετατρέψουμε το αυτοκίνητό μας υπό προυποθέσεις σε καθιστικό, δε νομίζω ότι αυξάνει την αξία του...Η συναρμολογηση και τα υλικα εξαιρετικα.. Μπορουσε ανετα να φερει το σημα της AUDI στη μασκα..!!
Πήγαινε μέχρι μια αντιπροσωπεία Audi και κοίτα τα υλικά μέσα... γιατί εγώ νομίζω ότι το superb του 2008 δεν έχει καλύτερα υλικά από το b6 του 2002Για να παρεις μια αντιστοιχη εκδοση σε επιδοσεις στο Insignia θες την 1,6Τ με 180 αλογακια τα οποια δν ειναι και δυναμομετρημενα.. Επισης αυτη η εκδοση βγαινει μονο στο Sport εξοπλισμο που σημαινει αντιο στην ανεση.. Ακομη δν εχει ολα τα συστηματα( οπως διζωνικο κλιματισμο κτλ...) τα οποια το ανεβαζουν κατηγορια.. Ειναι ενα καθαρα σπορ αμαξι..
Τα σπορ αμάξια δεν είναι 4.8μ...Μπορει να ειμαι 17 χρονων αλλα ξερω απο αυτοκινητα οσο κανενας αλλος.. Δν θα πετουσα τα λεφτα μου ετσι αν ειναι να επερνα ενα αυτοκινητο το οποιο θα παρουσιαζε προβληματα η που δν θα ηταν η πιο συμφερουσα αγορα!!
Είσαι 17 χρονών και ονειρεύεσαι ένα σαλούν 5 μέτρων με χώρους για τους πίσω ώστε να τεντώνουν τα πόδια τους??? Σωφέρ θες να γίνεις? -
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
Για να παρεις μια αντιστοιχη εκδοση σε επιδοσεις στο Insignia θες την 1,6Τ με 180 αλογακια τα οποια δν ειναι και δυναμομετρημενα.. Επισης αυτη η εκδοση βγαινει μονο στο Sport εξοπλισμο που σημαινει αντιο στην ανεση.. Ακομη δν εχει ολα τα συστηματα( οπως διζωνικο κλιματισμο κτλ...) τα οποια το ανεβαζουν κατηγορια.. Ειναι ενα καθαρα σπορ αμαξι..
Τα σπορ αμάξια δεν είναι 4.8μ... -
4.65μ είναι σπόρ?
-
Το αν ένα αυτοκίνητο είναι σπορ, εξαρτάται απ' το μήκος ???? Και πού είναι το όριο βρε παιδιά ??? Μέχρι πόσα μέτρα επιτρέπεται να είναι για να μπορεί να είναι ή /και να χαρακτηριστεί σπορ ????
Το Insignia 1.6T βγαίνει σε όλες τις εκδόσεις (άρα και Cosmo, με διζωνικό κλιματισμό κλπ).
Τα 180 ps δεν είναι δυναμομετρημένα ??? Έχει γούστο να κάνει πλάκα η Opel και να λέει παραμύθια. Εκτός κι αν κάνετε εσείς πλάκα. Δυστυχώς (για μένα) το 1.6Τ δεν 'φοράει' την τετρακίνηση κι έτσι αναγκαστικά πρέπει να πάω στο 2.0Τ. -
Ο 1,6Τ της opel έχει δυναμομετρηθεί πολλές φορές σε άλλα αυτοκίνητα(astra) και βρέθηκε περισσότερο από 180ps.
-
Έχεις δίκιο δεν υπάρχει περιορισμός μήκους για να πεις κάτι σπορ...
στην πραγματικότητα όμως το μήκος, ύψος, πλάτος ενός πραγματικά σπορ αυτοκινήτου (ferrari, lambo, porsche, nsx κτλ) κινείται σε κάποια πλαίσια...Υπάρχει δυναμομέτρηση του 180αριού στο Drive (Astra 1.6T)... θα σου ποστάρω αργότερα όταν έχω το τεύχος στα χέρια μου τη δυναμομέτρηση...
Απ΄ότι θυμάμαι από την ανάλυση πάντως ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι λίγο παλιάς σχολής (ψιλονεκρός κάτω από τις 2.5k, κλωτσιά μετά, δεν έχει το άπλωμα ροπής ενός THP ας πούμε)... φυσικά με κάθε επιφύλαξη στο αν έκαναν κάποια αλλαγή στον κινητήρα για να φορεθεί στο Insignia...
Σημείωσε ότι η opel προτείνει 98RON για τον 180άρη του Astra (κάτι που όμως μου φαίνεται περίεργο μιας και η συμπίεσή του είναι χαμηλή, εδώ ο ΤΗP150 παίρνει 95 που είναι στο 10.5:1) -
Έχεις δίκιο δεν υπάρχει περιορισμός μήκους για να πεις κάτι σπορ...
στην πραγματικότητα όμως το μήκος, ύψος, πλάτος ενός πραγματικά σπορ αυτοκινήτου (ferrari, lambo, porsche, nsx κτλ) κινείται σε κάποια πλαίσια...Υπάρχει δυναμομέτρηση του 180αριού στο Drive (Astra 1.6T)... θα σου ποστάρω αργότερα όταν έχω το τεύχος στα χέρια μου τη δυναμομέτρηση...
Απ΄ότι θυμάμαι από την ανάλυση πάντως ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι λίγο παλιάς σχολής (ψιλονεκρός κάτω από τις 2.5k, κλωτσιά μετά, δεν έχει το άπλωμα ροπής ενός THP ας πούμε)... φυσικά με κάθε επιφύλαξη στο αν έκαναν κάποια αλλαγή στον κινητήρα για να φορεθεί στο Insignia...
Σημείωσε ότι η opel προτείνει 98RON για τον 180άρη του Astra (κάτι που όμως μου φαίνεται περίεργο μιας και η συμπίεσή του είναι χαμηλή, εδώ ο ΤΗP150 παίρνει 95 που είναι στο 10.5:1)4.65 μέτρα ειναι η 599
-
η 599 είναι grand tourer δεν είναι σπορ..
-
Άντε καλά
-
λοιπόν ο 1.6Τ της opel που στην περίπτωση βρίσκοταν σε ένα astra 1.6T απέδωσε μόνο 163.7ps/5550rpm + 24.4ps απώλειες (drive 147)...
και λέω μόνο γιατί στο ίδιο συγκριτικό το 160άρι golf έδωσε 160.3ps τροχό(!!), το 160άρι 1.8 t(f)si leon 168.5ps(!!!!!!!!), το bravo 150 146ps, το 308 GT 175 165.1ps και το C4 THP150 139.6ps...
δλδ. με λίγα λόγια το 180άρι δεν έδωσε τα παραπάνω άλογα των άλλων γερμανών..επίσης αν δεις το διάγραμμα ιπποδύναμης του 180άριου, θα παρατηρούσες ότι από τις 3500rpm μέχρι 5200rpm αποδίδει από 10 έως 20 άλογα λιγότερα από το 160άρι golf και μόνο στις 5500 το πιάνει σε ιπποδύναμη και πάνε μαζί, όπου όμως το golf ξεψυχά 200 στροφές πριν το astra (κόφτης astra 6700)...
τελικό συμπέρασμα... ο 180άρης του astra έχει χειρότερη απόδοση από ένα 14άρι με 160 ονομαστικούς ίππους...
-
4,6 to skyline, καμιά 30 πόντους πιο μακρύ απ το αβένσις μου, που είναι σουπερσπορ, μας κάνει ή να ψάξουμε για μεγαλύτερο?
-
η 599 είναι grand tourer δεν είναι σπορ..H Maserati MC12;
H Ferrari Enzo;
H BMW M3 {E92}; -
η 599 είναι grand tourer δεν είναι σπορ..Τι ακριβώς είναι σπορ;
-
http://en.wikipedia.org/wiki/Sports_car
The exact definition varies, [1] but generally it is used to refer to a low to ground, light weight vehicle with a powerful engine. Most vehicles referred to as sports cars are rear-wheel drive, have two seats, two doors, and are designed for more precise handling, acceleration, and aesthetics.
Τα μαυρισμένα αφορούν την κοινά αποδεκτή εκδοχή περί sports αυτοκινήτου: ελαφρύ, μικρό, κοντό.. πχ elise, boxster, το link της wikipedia δείχνει παραδείγματα sports αυτοκινήτωνA car may be a sporting automobile without being a sports car.Performance modifications of regular, production cars, such as sport compacts, sports sedans, muscle cars, hot hatches and the like, generally are not considered sports cars, yet share traits common to sports cars. They are sometimes called 'sports cars' for marketing purposes for increased advertising and promotional purposes.[3] Performance cars of all configurations are grouped as Sports and Grand tourer cars, or, occasionally, as performance cars.
Τα κόκκινα αφορούν την πλειοψηφία των αυτοκινήτων που παραθέσατε: grand tourers (599), performance mod of production cars (m3)... όσο για mc και enzo αυτά είναι super cars τόσο μικρής δε παραγωγής που μπορούν να ακολουθούν τους δικούς τους κανονές σχεδίασης, τρέλας, πρωτοτυπίας κτλ.άλλωστε και η ίδια η λέξη sport σημαίνει αθλητικός... πόσο αθλητική είναι μια m3 ή μια 599 ή ένα skyline που ζυγίζουν 1700 κιλά???? αντιβαίνουν τον αρχικό ορισμό του sports αυτοκινήτου... απλά
-
E ρε χαρες η Opel και η Skoda.
Oυτε στα πιο τρελλα τους ονειρα θα περιμεναν οτι το Ινσινια και το Σουπερμπ θα συγκρινονταν με τις 599 τις Μακλαρεν και τις Μ3... -
αν βγει κανά insignia coupe θα είναι στην ίδια κατηγορία θεωρητικά με 599
-
H 599 κατά δήλωση της Ferrari είναι ο συκδετικός κρίκος μεταξύ των σούπερσπορ (Scuderia) και GT (612) μοντέλων της με επιδόσεις και συμπεριφορά καθαρόαιμου αλλά και ταξιδιάρικο χαρακτήρα (σε σχέση με κάτι εντελώς σκληροπυρηνικό όπως είναι η Scuderia). Πάντως το σπορ σε τέτοιες κατηγορίες δεν καθορίζεται από το μήκος γιατί αυτό μετατοπίζεται ανάλογα με τις αεροδυναμικές βλέψεις και την ισορροπία. Οι Formula 1 έχουν μεταξόνια 3 μέτρων και 4.6 - 4.8 μέτρα μήκος!Η Enzo ήταν 4.7 μέτρα για σταθερότητα στις καμπες των 300+ χαω και για βλετιστη αεροδυναμική. Βέβαια δεν βολεύεται με τίποτα σε πίστα καρτ αλλά είναι φτιαγμένη για πίστες μονοθεσίων και υψηλών ταχυτήτων. Οπότε δεν μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε το σπορ ή μη σπορ βάση μήκους. Να μου λέγατε για βάρος να το δεχτώ.
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Oυτε στα πιο τρελλα τους ονειρα θα περιμεναν οτι το Ινσινια και το Σουπερμπ θα συγκρινονταν με τις 599 τις Μακλαρεν και τις Μ3...Aυτό κατάλαβες εσύ?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Oυτε στα πιο τρελλα τους ονειρα θα περιμεναν οτι το Ινσινια και το Σουπερμπ θα συγκρινονταν με τις 599 τις Μακλαρεν και τις Μ3...Aυτό κατάλαβες εσύ?
Στο θεμα INSIGNIA vs SUPERB δεν ειμαστε??
Δηλαδη εστω ενας που εχει αυτο το διλλημα, και μπει για να διαβασει, απο τις τελευταιες σελιδες τι διαφορετικο θα καταλαβει?? -
λοιπόν ο 1.6Τ της opel που στην περίπτωση βρίσκοταν σε ένα astra 1.6T απέδωσε μόνο 163.7ps/5550rpm + 24.4ps απώλειες (drive 147)...
και λέω μόνο γιατί στο ίδιο συγκριτικό το 160άρι golf έδωσε 160.3ps τροχό(!!), το 160άρι 1.8 t(f)si leon 168.5ps(!!!!!!!!), το bravo 150 146ps, το 308 GT 175 165.1ps και το C4 THP150 139.6ps...
δλδ. με λίγα λόγια το 180άρι δεν έδωσε τα παραπάνω άλογα των άλλων γερμανών..επίσης αν δεις το διάγραμμα ιπποδύναμης του 180άριου, θα παρατηρούσες ότι από τις 3500rpm μέχρι 5200rpm αποδίδει από 10 έως 20 άλογα λιγότερα από το 160άρι golf και μόνο στις 5500 το πιάνει σε ιπποδύναμη και πάνε μαζί, όπου όμως το golf ξεψυχά 200 στροφές πριν το astra (κόφτης astra 6700)...
τελικό συμπέρασμα... ο 180άρης του astra έχει χειρότερη απόδοση από ένα 14άρι με 160 ονομαστικούς ίππους...
Δυναμομέτρηση Astra 1.6T
http://img236.imageshack.us/my.php?imag ... isija8.jpg
Astra 1.6T, 180/5500, 230/1.980-5.500Soch
INSIGNIA ή SUPERB?