-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Φυσικα και να παρεις το insignia αλλα οχι το 1,6 ειναι αργο
ειναι πολυ πιο ομορφο, ειναι πιο συγχρονο , τεχνολογικα πιο προηγμενο και βασιζεται σε πιο καινουργια πλατφορμα.Που ακριβως εντοπιζεις το τεχνολογικο και χρονολογικο προβαδισμα του Ινσινια??
Αν ντε και καλα θες να πας σε vag παρε το SEAT EXEO που ειναι το ιδιο αμαξι με το superb και θα σου ερθει πιο φθηνα
Εxeo και Superb ειναι τοσο ιδια ωστε δεν εχουν καμμια σχεση μεταξυ τους.Το Superb ειναι 20 ποντους μακρυτερο, εχει 12 ποντους μεγαλυτερο μεταξονιο, εχει 105 λιτρα μεγαλυτερο χωρο αποσκευων, ειναι πιο πρακτικο λογω του διττου χαρακτηρα της 5ης πορτας.
Οσο για τη διαφορα τιμης ειναι στις εκδοσεις style και ambition για Exeo 1.8T20v (150) και Superb 1.8TSI(160) αντιστοιχα, 150 ολοκληρα ευρω υπερ του ΕΧΕΟ. -
Πάντως και μόνο αισθητικά να το δω το συγκριτικό ... διαφέρουν τόσο που λογικά σε κάποιον θα αρέσει ή το ένα ή το άλλο. Το να συγκριθεί το Insignia πχ με το Avensis ή το Superb ίσως με το Passat ίσως θα είχε λόγο συζήτησης πέρα απο την αισθητική και τους χώρους αλλά ένα χαμηλοτάβανο με σπορ γραμμές Opel με ένα μακρύ τετράγωνο Superb το μόνο κοινό που έχουν είναι ότι είναι ... μεσαία!
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Που ακριβως εντοπιζεις το τεχνολογικο και χρονολογικο προβαδισμα του Ινσινια??
Εxeo και Superb ειναι τοσο ιδια ωστε δεν εχουν καμμια σχεση μεταξυ τους.Το Superb ειναι 20 ποντους μακρυτερο, εχει 12 ποντους μεγαλυτερο μεταξονιο, εχει 105 λιτρα μεγαλυτερο χωρο αποσκευων, ειναι πιο πρακτικο λογω του διττου χαρακτηρα της 5ης πορτας.
Οσο για τη διαφορα τιμης ειναι στις εκδοσεις style και ambition για Exeo 1.8T20v (150) και Superb 1.8TSI(160) αντιστοιχα, 150 ολοκληρα ευρω υπερ του ΕΧΕΟ.- Στο οτι το insignia ειναι ενα αυτοκινητο το οποιο βασιζετε σε μια ολοκαινουργια πλατφορμα της GM που παρουσιαστηκε το 2008 η οποια αυτη την στιγμη θεωρειτε ως μια απο τις πιο προηγμενες στον κοσμο, δεν λεω οτι το πατωμα της VW ειναι κακο ,αλοιμονο αλλα απ'οτι ξερω εχει παρουσιαστει πριν αρκετα χρονια και το μονο που κανουνε ειναι να το μακραινουν ή να το κονταινουν αναλογα την περιπτωση, επεισης εαν δεν κανω λαθος η skoda (στην συγκεκριμενη περιπτωση) δεν εχει κατι αντιστοιχο του flexride της opel
αυτες ειναι μερικες λεπτομερεις που για αλλους δεν λενε τιποτα και για αλλους ειναι καταλυτικες στην επιλογη αυτοκινητου, ακομα θα προτιμουσα το opel για τα 6 χρονια εγγυηση σε αντιθεση με τα 2 ετη της skoda και σκεπτομενος αυτα που εχουν γραφτει για τα VW και την αξιοπιστια τους τοτε η πλαστιγγα γερνει ακομα περισσοτερο προς το insignia .
2, Το seat του το προτεινα για κατι πιο φθηνο και με μικρες παραχωρησεις αλλα εαν η διαφορα στην τιμη ειναι μονο 150 € τοτε εχεις δικιο και δεν υπαρχει λογος να παει παρει την αρχαιολογια τον 1,8 20vt
Τελος το insignia ειναι πολυ πιο ομορφο σχεδιαστηκα απο το παππουδιστικο superb αλλα εδω μαλλον περι ορεξεως
- Στο οτι το insignia ειναι ενα αυτοκινητο το οποιο βασιζετε σε μια ολοκαινουργια πλατφορμα της GM που παρουσιαστηκε το 2008 η οποια αυτη την στιγμη θεωρειτε ως μια απο τις πιο προηγμενες στον κοσμο, δεν λεω οτι το πατωμα της VW ειναι κακο ,αλοιμονο αλλα απ'οτι ξερω εχει παρουσιαστει πριν αρκετα χρονια και το μονο που κανουνε ειναι να το μακραινουν ή να το κονταινουν αναλογα την περιπτωση, επεισης εαν δεν κανω λαθος η skoda (στην συγκεκριμενη περιπτωση) δεν εχει κατι αντιστοιχο του flexride της opel
-
Τo Seat έχει τον καινούριο 1.8 Tsi φίλτατε Drunkard και όχι τον 20VT.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τo Seat έχει τον καινούριο 1.8 Tsi φίλτατε Drunkard και όχι τον 20VT.Το Seat εχει τον 1.8Τ20V.
Τεχνικα χαρακτηριστικα........1.8Τ20V ..........1.8TSIΚυβισμός(κ.εκ).....................1781............... 1798
Κύλινδροι / Διάταξη.............. 4 / Σ............... 4 / Σ
Ισχύς (ίπποι) / σ.α.λ.......... 150 / 5700........ 160 / 6200
Ροπή (Kgm) / σ.α.λ............ 22.4 / 1800....... 25.5 / 1500
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.)......... 184................ 163 -
Mea culpa, sorry lads! (πως σας φάνηκε το λατινοαγγλικο; ). Μου την έσκασε η Seat... δεν πίστευα ότι θα βάζανε τον παλιό 20V καθώς ο δίλιτρος είναι ο TFSi...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τo Seat έχει τον καινούριο 1.8 Tsi φίλτατε Drunkard και όχι τον 20VT.Καλησπερα αγορι μου ,ολα καλα ?
καιρο ειχα να διαβασω ποστ σου-Μια ερωτηση σχετικα με τον 20vt ,
η VW εχει ακομα αποθεμα απο αυτο το μοτερ και προσπαθει να το ξεστοκαρει βαζοντας το στο SΕΑΤ ή το κατασκευαζει ακομα? -
Μια χαρά παλικάρι μου. Εσυ; Εδώ μέσα θα με βρίσκεις... το άλλο πέθανε όπως βλέπεις... Τώρα για την απορία σου απάντηση δεν έχω... ας μας διαφωτίσει κάποιος γερμανόφιλος.
-
-Μια ερωτηση σχετικα με τον 20vt ,
η VW εχει ακομα αποθεμα απο αυτο το μοτερ και προσπαθει να το ξεστοκαρει βαζοντας το στο SΕΑΤ ή το κατασκευαζει ακομα?Δεν είμαι γερμανόφιλος, απλά να πω ότι υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μία τεράστια αποθήκη με κινητήρες (και κιβώτια, ημιαξόνια, ή ότι άλλο) και απλά βάζουν στα αυτοκίνητα μέχρι να τους αδειάσουν;;;;;
Αν υπάρχει μία τέτοια αυτοκινητοβιομηχανία (με παραγωγή πάνω από 50-60 αυτοκίνητα το χρόνο) και δεν έχει φαληρίσει ακόμα, πολύ θα ήθελα να έχω δύο λογάκια με τον διευθυντή...
Δεν πιστεύω να υπάρχει αυτοκινητοβιομηχανία σήμερα που να έχει απόθεμα πάνω από μερικές μέρες, άντε σε κάποιους κωδικούς και σε extreme περιπτώσεις εβδομάδες...
Συνήθως η απάντηση βρίσκεται στο ότι ο παλιός κινητήρας δεν έχει κόστος R&D, δεν έχει κόστος κατασκευής νέας γραμμής παραγωγής (πανάκριβο), δεν έχει κόστος ακινητοποίησης της παραγωγής λόγω μετατροπής για την παραγωγή του καινούριου, δεν έχει κόστος εύρεσης νέων προμηθευτών για τα καινούρια ανταλλακτικά, κτλ...
Για την περίπτωση της SEAT, μάλλον έπαιξε ρόλο το ότι όλη η γραμμή παραγωγής του παλιού Α4 μεταφέρθηκε στην Ισπανία (πιθανώς μαζί με την παραγωγή των κινητήρων) και άρα, αυτά τα μηχανήματα έχουν, αυτούς τους κινητήρες βγάζουν...
-
ο συλλογισμος σου μου φαινετε απολυτα σωστος !
Αλλα ρε γμτ να παραγεται ακομα αυτος 20vt και ειδικα στην εποχη που ζουμε με την τιμη της βενζινης στα υψη............ απ'οτι θυμαμαι παντως ειχε τρομακτικη καταναλωση -
Οι τουρμπο-κινητήρες έχουν τρομακτική διακύμανση στην κατανάλωση, ανάλογα με το βάρος του ποδιού του οδηγού. Υπάρχει συνφορουμίτης, γνωστό μέλος του κλήρου ( ), ο οποίος με Leon 1.8 T 20v 180ps καίει και κάτω από 7... με αγγελική οδήγηση βέβαια...
-
αυτός πάει πιο αργά και από πενηνταράκι chappy
υ.γ. Έτσι είναι με τον 1.8tsi και dsg στο D με ταχύτητες έως 120 και όχι απότομα βυθίσματα του γκαζιού βλέπεις 7 με 7.5
-
Ξέρει κανεις πόσα gr/co2 εκπεμπει το superb 1.8TSI ??
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Αν υπάρχει μία τέτοια αυτοκινητοβιομηχανία (με παραγωγή πάνω από 50-60 αυτοκίνητα το χρόνο) και δεν έχει φαληρίσει ακόμα, πολύ θα ήθελα να έχω δύο λογάκια με τον διευθυντή...
Δεν πιστεύω να υπάρχει αυτοκινητοβιομηχανία σήμερα που να έχει απόθεμα πάνω από μερικές μέρες, άντε σε κάποιους κωδικούς και σε extreme περιπτώσεις εβδομάδες...
πρωτος διδαξας ο παππους τογιοντα, που ειχε σχεδον μηδενικο στοκ και προεβλεπε (κατα τον θρυλο) την ζητηση και ρυθμιζε αναλογα την παραγωγη.
-
Ο άνθρωπος ρώτησε κάτι. Αν ξέρεις την απάντηση δώστην αλλιώς δεν καταλαβαίνω το στυλ απάντησης σου [edit mod mirage]
-
Ο χρήστης Άγης έγραψε:
Ξέρει κανεις πόσα gr/co2 εκπεμπει το superb 1.8TSI ??Aπό 180 μέχρι 195 ανάλογα με ζάντες, κιβώτιο κλπ.
Το Octavia ξεκινά από 163 -
Αλλα ρε γμτ να παραγεται ακομα αυτος 20vt και ειδικα στην εποχη που ζουμε με την τιμη της βενζινης στα υψη............ απ'οτι θυμαμαι παντως ειχε τρομακτικη καταναλωσηισως με τα κιβωτια που εχουν τα σημερινα τουρμπο vag ο 20v τουρμπο να καιγε λιγοτερο απο τα σημερινα μοτορια..
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Αλλα ρε γμτ να παραγεται ακομα αυτος 20vt και ειδικα στην εποχη που ζουμε με την τιμη της βενζινης στα υψη............ απ'οτι θυμαμαι παντως ειχε τρομακτικη καταναλωσηισως με τα κιβωτια που εχουν τα σημερινα τουρμπο vag ο 20v τουρμπο να καιγε λιγοτερο απο τα σημερινα μοτορια..
Και γιατι αυτο ?
-
εγω δεν καταλαβαινω γιατι καις λιγοτερο με dsg? δεν υπαρχει καμια λογικη σε αυτο..αν θες χαμηλες στροφες κρατας μονος σου χαμηλες στροφες..
ο 20vt καιει περισσοτερο απο τον 2.0Τ ή τελοσπαντω αυτος με τα 225 καιει περιπου τα ιδια (ποτε λιγο πανω ποτε λιγο κατω) με αυτον με τα 265 ειναι ομως λιγοτερο δυνατος και εχει λιγοτερα κυβικα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εγω δεν καταλαβαινω γιατι καις λιγοτερο με dsg? δεν υπαρχει καμια λογικη σε αυτο..αν θες χαμηλες στροφες κρατας μονος σου χαμηλες στροφες...Έχει να κανει με το γεγονός ότι πολλές φορές εμείς ως οδηγοί υπερβάλουμε λίγο και μπορεί να κρατάμε την 4η ή την 5η ταχύτητα και να πάμε αργά ενώ θα μπορούσαμε άνετα να έχουμε βάλει την επόμενη ταχύτητα, απλώς επειδή θα έπεφταν οι στροφές στις 1500rpm (είπαμε...βόλτα mode on ), δε μας πολύ-εμπνέει να βλέπουμε τόσο χαμηλά τις στροφές ή και να βάλουμε τελικά την επόμενη θα καθυστερήσουμε να τη βάλουμε => έξτρα τσάμπα κατανάλωση βενζίνης.
Επίσης...το DSG έχει:
1η-2α-3η πιο κοντές από το χειροκίνητο κιβώτιο
4η περίπου ίδια με χειροκίνητο κιβώτιο
5η πιο μακρυά
6η θεόμακρη σε σχέση με το χειροκίνητο σασμάν.Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με τις 3 πρώτες ταχύτητες σε βοηθάει να πιάσεις γρήγορα τα km/h και μετά να βάλει 4η->5η->6η (που είναι πραγματικά θεόμαρκη σχέση) και να μην καις 'τίποτα'.
Ενώ...αν οδηγούσες χειροκίνητα θα καθυστερούσες να βάλεις 6η.
επίσης...έχω παρατηρήσει ότι όταν το λειτουργώ εγώ στο χειροκίνητο mode, παρότι προσπαθώ να πάω αργά και χαλαρά, ΠΑΝΤΑ βλέπω ότι η κατανάλωση είναι περίπου 0,7lt/100km ανεβασμένη σε σχέση με το να το είχα στο D-mode ακολουθώντας τον ίδιο ρυθμό κίνησης.
Μάλλον φταίει ΚΑΙ το λογισμικό και όχι μόνο η κλιμάκωση του κιβωτίου...Επειδή η 6η είναι πολύ μακρυά και η 5η λίγο πιο μακρυά (από το manual κιβώτιο) βοηθάει και σε ταξίδια στην μειωμένη κατανάλωση, αφού με το dsg θα έχεις στα 150km/h 3000rpm και με το χειροκίνητο 3300rpm.
Αυτές οι 300rpm κάνουν (αρκετή) τη διαφορά όταν μιλάμε για ταξίδι.ο 20vt καιει περισσοτερο απο τον 2.0Τ ή τελοσπαντω αυτος με τα 225 καιει περιπου τα ιδια (ποτε λιγο πανω ποτε λιγο κατω) με αυτον με τα 265 ειναι ομως λιγοτερο δυνατος και εχει λιγοτερα κυβικα
δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει αυτό, γιατί ένας φίλος μου είχε το προηγούμενο S3 (φτιαγμένο μάλιστα με 280ps) και αγόρασε πρόσφατα το 'δικό σου' (καινούριο προ-facelift) S3 και παραπονιέται για μεγάλη κατανάλωση, ενώ με το προηγούμενο δεν είχε πει ποτέ ότι 'ναι καίει τον άπακο'.
INSIGNIA ή SUPERB?