-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
To audi να ζηλέψει το insignia?Στον σχεδιασμό του εσωτερικού ίσως. Κατά τα λοιπά δεν νομίζω. το Audi έχει πολύ καλά υλικά και εξαιρετικό φινίρισμα , χωρίς να πούμε για την ποιότητα.
το Opel έχει εξαιρετικό σχεδιασμό , εξαιρετική ποιότητα και υλικά αλλά όχι τόσο καλό φινίρισμα.
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
To audi να ζηλέψει το insignia?
Τόσο εξωπραγματική ιδέα είναι?
Λοιπόν επειδή 1-2 σπεύδουν να κρίνουν εσωτερικά, εργονομίες κ.λπ. από φωτογραφίες που κοιτούν μέσα από τσέχικα γυαλιά, χωρίς να έχουν ενημερωθεί (δεν αφορά εσένα), θα μπορούσα να σου αναφέρω αρκετά παραδείγματα που μπορεί να ισχύει το πιο πάνω.
Ένα από αυτά αφορά στο σπορ εργονομικό κάθισμα του Insignia που έχει βραβευθεί για τη σχεδίαση, τις καινοτομίες και την εργονομία που προσφέρει.
Αν θες περισσότερες πληροφορίες, ευχαρίστως να τις αναφέρω.
Αυτά για όσους είναι και... δέκτες.Soch
Αυτά όμως είναι επί μέρους ζητήματα που ίσως ο μέσος όρος να μην τα δει ποτέ ( εκτός εάν τα βγάλει η VW ή h Skoda ).
νομίζω έχει καλλίτερο φινίρισμα το audi πάντως.
-
Γιατι εχω την εντυπωση οτι ο μονος λογος που ΔΕΝ πηραμε Audi ειναι η μεγαλη οικονομικη διαφορα που εχει με το ακριβοτερο Insignia Cosmo, κι οχι η διαφορα ποιοτητας υπερ του Οπελ; Δηλ. 'οσα δεν φτανει η αλεπου κλπ'
-
Ο χρήστης lakiss51 έγραψε:
Γιατι εχω την εντυπωση οτι ο μονος λογος που ΔΕΝ πηραμε Audi ειναι η μεγαλη οικονομικη διαφορα που εχει με το ακριβοτερο Insignia Cosmo, κι οχι η διαφορα ποιοτητας υπερ του Οπελ; Δηλ. 'οσα δεν φτανει η αλεπου κλπ'Προφανώς το οικονομικό είναι το ισχυρό χαρτί του Insignia. Αν και υπάρχει κόσμος που μπορεί να το φτάσει 37-38Κ (όσο το Α4) και να είναι γεμάτο με καλούδια, οπότε έχει το δίλημμα 'γυμνό Α4 ή τούμπανο Insignia'.
Από αυτό που τονίζεις όμως μέχρι τη ερώτηση 'To audi να ζηλέψει το insignia?' έχει διαφορά. Ανέφερα παράδειγμα που θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Θέλετε δεύτερο? Ρίξτε μια ματιά στην τεχνολογία που υπάρχει πίσω από τα AFL 2ης γενιάς της Opel. Πως λειτουργούν τα 9 προγράμματα π.χ. Τι προσφέρουν στον οδηγό & τους απέναντι...
Respect στην διαδρομή της Audi όλα αυτά τα χρόνια. Μελέτη όμως και στα υπόλοιπα για να κάνουμε κρίσεις και συνειδητές επιλογές που θα μας βγάλουν κερδισμένους.
Soch
-
Αρνήθηκε κανείς ότι το audi εκτός από πολύ ακριβότερο είναι και καλλίτερο ( απλώς πλέον όχι πολύ καλλίτερο ) αμάξι ; Σύμφωνα με το bild η διαφορά τους είναι ότι το audi είναι πιο ολοκληρομένο , πιο 'ψαγμένο' αυτοκίνητο και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτό που κάνει τώρα η opel η audi ξεκίνησε να το κάνει 30 χρόνια πριν. Δηλαδή την προσπάθεια να καλύψει , πραγματικά να καλύψει όμως , τους πελάτες της premium κατηγορίας που ζητούν απτή ποιότητα στα υλικά , στην κίνηση , στην απόδοση και επίσης πολλά gadjet. Τα τελευταία τα έδινε και με το astra/vectra τα τελευταία ( μάλιστα είχε και μερικά όπως τα AFL φώτα που η audi δεν τα έδινε όπως και τώρα με τα νέα AFL ). επίσης έδινε την απτή ποιότητα. Τα υπόλοιπα όμως όχι. Με τα astra , αλλά σε χαμηλότερη κατηγορία από αυτό που αγοράζει ο μέσος premium αγοραστής , η opel πέτυχε να έχει και μία υποτυπώδη ποιότητα και στην κίνηση. Αλλά η audi είναι παραπάνω.
-
Ο χρήστης lakiss51 έγραψε:
Γιατι εχω την εντυπωση οτι ο μονος λογος που ΔΕΝ πηραμε Audi ειναι η μεγαλη οικονομικη διαφορα που εχει με το ακριβοτερο Insignia Cosmo, κι οχι η διαφορα ποιοτητας υπερ του Οπελ; Δηλ. 'οσα δεν φτανει η αλεπου κλπ'Θεωρεις οτι η μεγαλη διαφορα τιμης μεταξυ του Ινσινια και του Α4 ειναι δικαιολογημενη??
Γιατι θα προτιμουσα ενα Ινσινια τιγκα στα εξτρα που θα γουσταρα ΕΓΩ και θα χαιρομουν ΕΓΩ απο ενα 'γυμνο' Α4 το οποιο θα εβλεπαν οι ΑΛΛΟΙ.
Και ξαναλεω για οσους δεν το προσεξαν:Αυτη τη στιγμη Ινσινια και Σουπερμπ ειναι ισως οι καλυτερες προτασεις στη κατηγορια τους.Το ενα προσφερει τα Χ, το αλλο προσφερει τα Ζ.
Το να κατηγορουμε το ενα ή το αλλο επειδη δεν μας αρεσει εμφανισιακα ή για να δικαιολογησουμε την επιλογη μας ειναι υποκριτικο. -
Δηλαδη καποιος να γουσταρει το Α4 εστω και γυμνο αποκλειεται?
-
Κανείς δεν κατηγορεί ή υποτιμά εσκεμμένα ένα αυτοκίνητο. Υποκειμενικά μιλάμε όλοι λέγοντας τις γνώμες μας ( που δεν μπορούν να είναι αντικειμενικές ). Το audi μπορεί να μην δικαιολογεί την διαφορά τιμής αλλά είναι ένα - κατά την άποψή μου - καλλίτερο αυτοκίνητο με την έννοια που αναφέρω πιο πάνω.
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Δηλαδη καποιος να γουσταρει το Α4 εστω και γυμνο αποκλειεται?Πώς είναι δυνατόν να αποκλείεται ; άλλωστε και ο 888888 την άποψή του εκφράζει όπως πιθανόν και εσύ.
Και εγώ πάντως , σε περίπου εφάμιλλα αυτοκίνητα όπως κρίνω - μπορεί λάθος , μπορεί όχι - ότι είναι το insignia με το Α4 θα προτιμούσα αυτό που θα ήταν γεμάτο.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Πώς είναι δυνατόν να αποκλείεται ; άλλωστε και ο 888888 την άποψή του εκφράζει όπως πιθανόν και εσύ.
Και εγώ πάντως , σε περίπου εφάμιλλα αυτοκίνητα όπως κρίνω - μπορεί λάθος , μπορεί όχι - ότι είναι το insignia με το Α4 θα προτιμούσα αυτό που θα ήταν γεμάτο.
Απλα ο 88888 λεει πως το Α4 θα το επαιρνε καποιος για να το βλεπουν οι αλλοι και πραγματικα πιστευω πως υπαρχουν ατομα που μπορει να το γουσταρουν ετσι οπως ειναι(να ξεκαθαρισω πως εγω δεν ειμαι μεσα σε αυτα),με τις απλες γραμμες του και ο,τι αλλο μπορει να βρισκουν σε αυτο και στο καθε αμαξι.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Πώς είναι δυνατόν να αποκλείεται ; άλλωστε και ο 888888 την άποψή του εκφράζει όπως πιθανόν και εσύ.
Σωστά... και εγώ αυτό προτιμώ! Το γεμάτο... Όλα τα καλούδια που βάζουμε μέσα είναι προς τέρψιν οδηγού και επιβατών... εξ'άλλου, τόσες ώρες θα το οδηγώ κάθε μέρα... να μην το ευχαριστιέμαι; Τί να το κάνω να πάρω ένα αυτοκίνητο που είναι μόνο για να βλέπουν οι άλλοι απ'έξω το σηματάκι του. Σε αυτή την περίπτωση πιστεύω πως Insignia και Superb προσφέρουν πάνω κάτω τα ίδια...απλά με το insignia να δείχνει πιο φρέσκο και με περισσότερα καλούδια σαν έξτρα γι'αυτό και το πήρα. Προσωχή δεν λέω ότι το Superb δεν είναι καλό...απλά πιστεύω είναι θέμα γούστου! Εξ'άλλου αν είχαμε όλοι το ίδιο γουστο αλλα και το ίδιο πορτοφόλι...δεν θα υπήρχε λόγος να υπάρχουν τόσα μοντέλα και τόσες μάρκες αυτοκινήτων
-
Aρα το Α4 ειναι ενα αμαξι με καλυτερο φινιρισμα απο τα superb και το insignia και εχει και καλυτερο σηματακι,μαλιστα
-
Δηλαδη καποιος να γουσταρει το Α4 εστω και γυμνο αποκλειεται?Φυσικα και δεν αποκλειεται.
Ειπαμε θεμα προτεραιοτητων ειναι.
Και φυσικα πως βλεπει το αυτοκινητο ο καθενας....
Γαι μενα ας πουμε ειναι καλυτερο αυτοκινητο ΣΥΝΟΛΙΚΑ ενα Οctavia RS απο ενα Audi A4 1.6.
Για τον αλλον μετραει το αστερι, οι κυκλοι, η προπελα κι ας μην εχουν ουτε ροδες που λεει ο λογος.
Για καποιον αλλον ειναι καλυτερο συνολικα ενα Ινσινια φουλ εξτρα απο ενα γυμνο Αudi A4 1.8TSI (120 hp).>Aρα το Α4 ειναι ενα αμαξι με καλυτερο φινιρισμα απο τα superb και το insignia και εχει και καλυτερο σηματακι,μαλισταΑντε παλι απο την αρχη...
Το Α4 εχει καλυτερο φινιρισμα απο τα αλλα δυο το οποιο ομως απο την αλλη δε δικαιολογει τη μεγαλη διαφορα τιμης.
Το αβανταζ του καλυτερου φινιρισματος εξαφανιζεται σχεδον απο τον βασιλικο εξοπλισμο που αγοραζει καποιος κανοντας τα Ινσινια και Σουπερμπ σαφως πιο συμφερουσες αγορες απο οποια σκοπια κι αν το δει κανεις. -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Φυσικα και δεν αποκλειεται.
Ειπαμε θεμα προτεραιοτητων ειναι.
Και φυσικα πως βλεπει το αυτοκινητο ο καθενας....
Γαι μενα ας πουμε ειναι καλυτερο αυτοκινητο ΣΥΝΟΛΙΚΑ ενα Οctavia RS απο ενα Audi A4 1.6.
Για τον αλλον μετραει το αστερι, οι κυκλοι, η προπελα κι ας μην εχουν ουτε ροδες που λεει ο λογος.
Για καποιον αλλον ειναι καλυτερο συνολικα ενα Ινσινια φουλ εξτρα απο ενα γυμνο Αudi A4 1.8TSI (120 hp).>Aρα το Α4 ειναι ενα αμαξι με καλυτερο φινιρισμα απο τα superb και το insignia και εχει και καλυτερο σηματακι,μαλισταΑντε παλι απο την αρχη...
Το Α4 εχει καλυτερο φινιρισμα απο τα αλλα δυο το οποιο ομως απο την αλλη δε δικαιολογει τη μεγαλη διαφορα τιμης.
Το αβανταζ του καλυτερου φινιρισματος εξαφανιζεται σχεδον απο τον βασιλικο εξοπλισμο που αγοραζει καποιος κανοντας τα Ινσινια και Σουπερμπ σαφως πιο συμφερουσες αγορες απο οποια σκοπια κι αν το δει κανεις.Οκ καταλαβα τι θελεις να πεις.Εγω στο μυαλο μου ειχα Α4 1.8 160.Συμφωνω απολυτα στο οτι συνολικα ειναι καλυτερο ενα Rs .Τωρα εγω θα αγοραζα ενα Passat cc,με εξοπλισμο-εσωτερικο Insignia και κινητηρα Rs .
-
Οκ καταλαβα τι θελεις να πεις.Εγω στο μυαλο μου ειχα Α4 1.8 160.Συμφωνω απολυτα στο οτι συνολικα ειναι καλυτερο ενα Rs .Τωρα εγω θα αγοραζα ενα Passat cc,με εξοπλισμο-εσωτερικο Insignia και κινητηρα Rs .Το οποιο θα ηταν (ακομα πιο) τελειο αν ειχε το φινιρισμα του Α4 και τους χωρους και τη τιμη του Superb
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Οκ καταλαβα τι θελεις να πεις.Εγω στο μυαλο μου ειχα Α4 1.8 160.Συμφωνω απολυτα στο οτι συνολικα ειναι καλυτερο ενα Rs .Τωρα εγω θα αγοραζα ενα Passat cc,με εξοπλισμο-εσωτερικο Insignia και κινητηρα Rs .
Το οποιο θα ηταν (ακομα πιο) τελειο αν ειχε το φινιρισμα του Α4 και τους χωρους και τη τιμη του Superb
Τωρα ειμαστε κομπλε
-
Aρα το Α4 ειναι ενα αμαξι με καλυτερο φινιρισμα απο τα superb και το insignia και εχει και καλυτερο σηματακι,μαλιστατο Α4 έχει και άλλα καλά πραματάκια που το διαχωρίζουν από τα υπόλοιπα του group, όπως αλουμινένια ψαλίδια από την εποχή του b6, όπως ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ πλαίσιο στο 1600 και στο S4, αλλά ποιος νοιάζεται για αυτά... αφού έχουμε 9 προγράμματα φωτισμού για το βράδυ...
edit: και φυσικά δεν ειρωνεύομαι την opel με τα περί του φωτισμού... και η νέα 7άρα έχει κάμερες για καλύτερο έλεγχο σε διασταυρώσεις... το θέμα είναι όμως ότι η 7άρα έχει ωριμάσει και είναι ένα premium saloon πάνω στο οποίο ενσωματώνονται νέες ιδέες και εφαρμογές...
αντί η opel να ασχολείται με στοιχεία εντυπωσιασμού κατ'εμέ όπως το AFL ή το Flex-Fix, καλύτερα θα έκανε να δούλευε λίγο περισσότερο στο πλαίσιο και τη δυναμική συμπεριφορά των αυτοκινήτων της ώστε να είναι πιο ολοκληρωμένα ΟΔΗΓΙΚΑ τα μοντέλα της... -
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
Aρα το Α4 ειναι ενα αμαξι με καλυτερο φινιρισμα απο τα superb και το insignia και εχει και καλυτερο σηματακι,μαλιστα
το Α4 έχει και άλλα καλά πραματάκια που το διαχωρίζουν από τα υπόλοιπα του group, όπως αλουμινένια ψαλίδια από την εποχή του b6, όπως ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ πλαίσιο στο 1600 και στο S4, αλλά ποιος νοιάζεται για αυτά... αφού έχουμε 9 προγράμματα φωτισμού για το βράδυ...
αντί η opel να ασχολείται με στοιχεία εντυπωσιασμού κατ'εμέ όπως το AFL ή το Flex-Fix, καλύτερα θα έκανε να δούλευε λίγο περισσότερο στο πλαίσιο και τη δυναμική συμπεριφορά των αυτοκινήτων της ώστε να είναι πιο ολοκληρωμένα ΟΔΗΓΙΚΑ τα μοντέλα της...Eρωτηση:
Ολοι λιγο πολυ γνωριζουμε τα πλεονεκτηματα μιας ελαφριας αναρτησης.
Με δεδομενο το χαρακτηρα των αυτοκινητων αυτων θεωρεις οτι ειναι απολυτως απαραιτητη μια τετοια αναρτηση??
Εχουν μηπως τα Ινσινια και Σουπερμπ προβληματα οσον αφορα την ακαμψια των πλαισιων τους?? -
μια ελαφριά ανεξάρτητη ανάρτηση που καλείται να κινήσει ένα αυτοκίνητο κοντά 1.5 τόνου (a4) θεωρώ ότι αποτελεί πλεονέκτημα... άνετη στον αυτοκινητόδρομο, grippy στις στροφές (κάθε τροχός κάνει τα δικά του)... είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τρόπος να έχεις άνεση-οδηγική συμπεριφορά σε στροφές για ένα πενταθέσιο σαλούν... οποιαδήποτε άλλη λύση είναι ημίμετρο (νέο type-r)...
δυστυχώς κρίνω τα αυτοκίνητα από μέσα προς τα έξω πέρα από προκαταλήψεις, badges κτλ. χωρίς να εντυπωσιάζομαι από θερμαινόμενα τιμόνια, ηλεκτρικά ανακλινόμενα καθίσματα ή οθόνες αφής...
γιατί όταν ΟΛΑ αυτά θα αρχίσουν κάποια στιγμή να τρίζουν (παρόμοια εμπειρία από το τελευταίο vectra 1.8 GTS) λόγω ελλιπούς πλαισίου-ανάρτησης, δε θα τα χαίρομαι καθόλου...edit: συμφωνώ και εγώ το insignia είναι αρκετά φθηνό, μπορείς να αγοράσεις 220ps με 30k, γιατί όμως?????
θα αγόραζα συνειδητά corsa opc ξέροντας ότι με 23k θα αγοράσω 190 φτηνά άλογα και για τίποτα παραπάνω και δε θα με πείραζαν τριγμοί, μη άνεση κτλ
ένας όμως οικογενειάρχης πρέπει να σκεφτεί και άλλα πράματα όταν του προσφέρουν ξαφνικά 180 και 220 φτηνά άλογα σε ένα σαλούν... πώς πάει στο δρόμο, πώς στρίβει, απτή ποιότητα κατασκευής, άνεση (όχι φυσικά να το ντύσει με 20΄΄), πόσα θα πιάσει σε 5 χρόνια... πολλά ερωτήματα γενικά.. δεν μπορεί η opel να χαρίζει κάπου θα υπάρχει διαφορά εκτός απ΄την προπέλα ή τους κύκλους.. -
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
μια ελαφριά ανεξάρτητη ανάρτηση που καλείται να κινήσει ένα αυτοκίνητο κοντά 1.5 τόνου (a4) θεωρώ ότι αποτελεί πλεονέκτημα... άνετη στον αυτοκινητόδρομο, grippy στις στροφές (κάθε τροχός κάνει τα δικά του)... είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τρόπος να έχεις άνεση-οδηγική συμπεριφορά σε στροφές για ένα πενταθέσιο σαλούν... οποιαδήποτε άλλη λύση είναι ημίμετρο (νέο type-r)...δυστυχώς κρίνω τα αυτοκίνητα από μέσα προς τα έξω πέρα από προκαταλήψεις, badges κτλ. χωρίς να εντυπωσιάζομαι από θερμαινόμενα τιμόνια, ηλεκτρικά ανακλινόμενα καθίσματα ή οθόνες αφής...
γιατί όταν ΟΛΑ αυτά θα αρχίσουν κάποια στιγμή να τρίζουν (παρόμοια εμπειρία από το τελευταίο vectra 1.8 GTS) λόγω ελλιπούς πλαισίου-ανάρτησης, δε θα τα χαίρομαι καθόλου...edit: συμφωνώ και εγώ το insignia είναι αρκετά φθηνό, μπορείς να αγοράσεις 220ps με 30k, γιατί όμως?????
θα αγόραζα συνειδητά corsa opc ξέροντας ότι με 23k θα αγοράσω 190 φτηνά άλογα και για τίποτα παραπάνω και δε θα με πείραζαν τριγμοί, μη άνεση κτλ
ένας όμως οικογενειάρχης πρέπει να σκεφτεί και άλλα πράματα όταν του προσφέρουν ξαφνικά 180 και 220 φτηνά άλογα σε ένα σαλούν... πώς πάει στο δρόμο, πώς στρίβει, απτή ποιότητα κατασκευής, άνεση (όχι φυσικά να το ντύσει με 20΄΄), πόσα θα πιάσει σε 5 χρόνια... πολλά ερωτήματα γενικά.. δεν μπορεί η opel να χαρίζει κάπου θα υπάρχει διαφορά εκτός απ΄την προπέλα ή τους κύκλους..Το πόσα θα πιάσει σε 5 χρόνια...άστο... γιατί με την κρίση που υπάρχει, μπορεί το αυτοκίνητο που έχεις να κρα΄ταει την αξία του (στα χαρτιά), άντε να βρείς άτομο να το πουλήσεις όμως! Έτσι την πάτησα με το Megane CC...το οποίο στα 'χαρτιά' για αυτά που είχε επάνω και για τα χρόνια του κράταγε μία τιμή της τάξης των 17.000, έλα όμως που όσο και αν προσπάθησα... δεν κατάφερα παρά να το δώσω τελικά στην αντιπροσωπεία για 14.000... και να σου πώ... κάθε εβδομάδα κατέβαζα την τιμή ΜΠΑΣ και πάρει κανείς κανένα τηλέφωνο... το έφτασα μέχρι 14.500 μήπως και κέρδιζα έστω και το 500αρικο...και δεν είχα΄ούτε ένα τηλεφώνημα... οπότε καλά είναι τα 'περί μεταπωλητικής αξίας ' του αυτοκινήτου, αλλά στην πράξη την σήμερον ημέρα... είναι σφιχτά τα πράγματα.
INSIGNIA ή SUPERB?