-
Ε εντάξει τώρα... 599, 911TT, M3... αυτά είναι από άλλον πλανήτη (ειδικά τα 2 πρώτα)... Μιλούσα από τα καθημερινά αυτοκίνητα ότι ήταν το πιο αγωνιάρικο και το πιο πιθανό να του φορέσουν τέτοια λάστιχα (το GTi παραείναι κυριλέ για κάτι τέτοιο, πιο πολύ οι οδηγοί του παρά το ίδιο το αυτοκίνητο βέβαια...).
-
δεν εχω golf
δεν εχω type rαπλα μερικες παρα8εσεις απο εμενα ..
tsukuba http://www.fastestlaps.com/track3.html (τα 15 αλογα δεν κανουν 3 sec σε πιστα του λεπτου)Nordschleife http://www.fastestlaps.com/track2.html (6 sec διαφορα)
απο την αλλη υπαρχουν καποιες αλλες πιστες στις οποιες το golf ειναι ελαφρως πιο γρηγορο απο το type r
-
M αρεσει που ο Q δεν το χει οδηγησει καν το ταπερ , κ το βγαζει απαραδεκτο οταν ο ΔΕΛΙΚΛΗΤΣΙΩΤΗΣ κ ο ΞΑΝΘΑΚΟΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΠΩς ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ep3 k υποστηριζουν πως το μονο που το χαλει ειναι το βαρος του (evo martioy 2007 νομιζω..)...Οι ιδιοι λενε πως το τιμονι του κ η πιο σκληρη αναρτηση δεν εχει σχεση με το ep3 (Ασ μην μιλησουμε για κατανομη βαρους ...αγνωστη λεξη σε ολο το γρουπ vw......) . Νταξ κ γω βεβαια δεν εχω οδηγησει s3 αλλα φανταζομαι το τιμονι του ΄θα ναι πλαδαρο οπως σ ολα τα audi... κ γενικως δεν θα λεει κ πολλα συμφωνα με την λογικη πολλων εδω μεσα...
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Και επιβεβαιωνω:Volvo's Super 6: Hot new powerplant for Ford, Jaguar models too
This story comes from the n-102573 issue of AutoWeek magazine.
By GREG KABLEFord’s Swedish partner Volvo is developing an advanced inline six-cylinder engine, known internally as SI6, as the powerplant for the next-generation S80 due in June 2006.
Conceived for both transverse and longitudinal applications, the four-valves-per-cylinder gasoline engine features an aluminum cylinder block and a total weight of about 400 pounds (180kg). With a compact chain-driven camshaft system, the engine is actually 1.0 millimeter shorter than Volvo’s widely offered five-cylinder—a feature that makes it suitable for a whole range of Ford models, according to AutoWeek sources.
Three different versions of the SI6 are planned: a base naturally aspirated 3.2-liter and a pair of performance-oriented turbocharged 3.0-liter units. The former receives variable cam timing on the inlet valves, with the latter two adopting a more advanced system operating both the inlet and exhaust valves. The performance versions also receive a Garrett turbocharger with variable vane geometry.
In 3.2-liter guise the new six-cylinder produces 238 hp at 6000 rpm along with 236 lb-ft of torque at 3500 rpm, an increase of 42 hp and 26 lb-ft over Volvo’s current 2.9-liter five-cylinder engine. The light-pressure turbocharged unit delivers 285 hp and 295 lb-ft of torque, while the top-of-the-line high-pressure turbo engine pumps out 350 hp and 332 lb-ft.
Beyond the S80, Ford is mum on plans for the SI6 engines. It’s likely the hottest ones will appear in future Focus RS models in Europe, Jaguar’s sport-tuned R versions and Volvo’s R performance cars.Για αλλη μια φορα το marketing της Volvo ειναι συντηρητικο...Οταν μετα θα ελεγα οτι πρωτη η Volvo και οχι η Porsche εφαρμοσε την συγκεκριμενη τεχνολογια ολοι θα πεφταν να με φανε!
Και μια photo
http://www.auto123.com/ArtImages/95743/ ... ne-001.JPGΕνδιαφέρον αυτό,αλλά και πάλι,ο κινητήρας τελικά πρωτοφορέθηκε στο S80 μεν αλλά στα 2008 δε.Πράγμα που σημαίνει οτι και πάλι η Porsche έχει τα πρωτεία καθώς η Turbo υπάρχει απο το 2007.
Όλα αυτά σε βενζίνη πάντα ετσι?
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Εγώ απλά σημείωσα ότι η πολύστροφη ατμόσφαιρα ΔΕΝ ισοπεδώνει χαλαρά όλα τα υπόλοιπα δίλιτρα (turbo ή μη) όπως αναφέρθηκε. Ούτε φυσικά ότι τα υπόλοιπα ισοπεδώνουν την πολύστροφη ατμόσφαιρα της Χόντα (ή όποιας άλλης). Φυσικά όταν έχεις 30000 χιλιάρικα και θέλεις αυτοκίνητο έχεις ταυτόχρονα το δικαίωμα να κρίνεις όλες τις προτάσεις χωρίς 'ρομαντισμούς για ατμόσφαιρα' και 'αν ήτανε ελαφρύτερο' (δεν αναφέρομαι στα γραπτά σου). Αυτό προσφέρουν με αυτό πορεύονται με όλα τα συν και πλην που έχει το καθένα. εμείς απλά κρίνουμε είτε ως υποψήφιοι αγοραστές είτε ως κάτοχοι...Φυσικά. Αλλά η όλη συζήτηση δεν έχει ουδεμία σχέση με το ερώτημα του θέματος 'Υπερπλήρωση ή ατμόσφαιρα' και είναι τελείως αποπροσανατολιστική διότι προσπαθεί να βγάλει συμπέρασμα συγκρίνοντας δύο διαφορετικά αυτοκίνητα και μάλιστα σε επιδόσεις διαφορετικών πιστών με διαφορετικούς οδηγούς κτλ. Δηλ. από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα.
Και στο κάτω-κάτω, ένα αυτοκίνητο είναι περισσότερα από τον κινητήρα του και όλα ανάγονται σε προσωπικές προτιμήσεις. Δηλαδή (για να συγκρίνουμε δύο πολύ όμοια αυτοκίνητα), ακόμα και αν μια 'φτιαγμένη' 335i έβγαζε 500 άλογα και ήταν γρηγορότερη από μία Μ3, πάλι Μ3 θα προτιμούσα
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Και επιβεβαιωνω:
Volvo's Super 6: Hot new powerplant for Ford, Jaguar models too
By GREG KABLEFord’s Swedish partner Volvo is developing an advanced inline six-cylinder engine, known internally as SI6, as the powerplant for the next-generation S80 due in June 2006.
Conceived for both transverse and longitudinal applications, the four-valves-per-cylinder gasoline engine features an aluminum cylinder block and a total weight of about 400 pounds (180kg). With a compact chain-driven camshaft system, the engine is actually 1.0 millimeter shorter than Volvo’s widely offered five-cylinder—a feature that makes it suitable for a whole range of Ford models, according to AutoWeek sources.
Three different versions of the SI6 are planned: a base naturally aspirated 3.2-liter and a pair of performance-oriented turbocharged 3.0-liter units. The former receives variable cam timing on the inlet valves, with the latter two adopting a more advanced system operating both the inlet and exhaust valves. The performance versions also receive a Garrett turbocharger with variable vane geometry.
In 3.2-liter guise the new six-cylinder produces 238 hp at 6000 rpm along with 236 lb-ft of torque at 3500 rpm, an increase of 42 hp and 26 lb-ft over Volvo’s current 2.9-liter five-cylinder engine. The light-pressure turbocharged unit delivers 285 hp and 295 lb-ft of torque, while the top-of-the-line high-pressure turbo engine pumps out 350 hp and 332 lb-ft.
Beyond the S80, Ford is mum on plans for the SI6 engines. It’s likely the hottest ones will appear in future Focus RS models in Europe, Jaguar’s sport-tuned R versions and Volvo’s R performance cars.Για αλλη μια φορα το marketing της Volvo ειναι συντηρητικο...Οταν μετα θα ελεγα οτι πρωτη η Volvo και οχι η Porsche εφαρμοσε την συγκεκριμενη τεχνολογια ολοι θα πεφταν να με φανε!
Και μια photo
http://www.auto123.com/ArtImages/95743/ ... ne-001.JPGΕνδιαφέρον αυτό,αλλά και πάλι,ο κινητήρας τελικά πρωτοφορέθηκε στο S80 μεν αλλά στα 2008 δε.Πράγμα που σημαίνει οτι και πάλι η Porsche έχει τα πρωτεία καθώς η Turbo υπάρχει απο το 2007.
To S80 εκανε ντεπουτο στη εκθεση Γενευης Φεβρουαριο του 2006. Ξεκινησε παραγωγη σαν MY07 απο 2ο εξαμηνο του 2006 (Ιουνιο αλλαζει παντα MY η Volvo - δηλαδη τον Αυγουστο του 2008 μιλαμε για MY09). Οποτε ειναι ξεκαθαρη η πρωτια!
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
M αρεσει που ο Q δεν το χει οδηγησει καν το ταπερ , κ το βγαζει απαραδεκτο οταν ο ΔΕΛΙΚΛΗΤΣΙΩΤΗΣ κ ο ΞΑΝΘΑΚΟΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΠΩς ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ep3 k υποστηριζουν πως το μονο που το χαλει ειναι το βαρος του (evo martioy 2007 νομιζω..)...Οι ιδιοι λενε πως το τιμονι του κ η πιο σκληρη αναρτηση δεν εχει σχεση με το ep3 (Ασ μην μιλησουμε για κατανομη βαρους ...αγνωστη λεξη σε ολο το γρουπ vw......) . Νταξ κ γω βεβαια δεν εχω οδηγησει s3 αλλα φανταζομαι το τιμονι του ΄θα ναι πλαδαρο οπως σ ολα τα audi... κ γενικως δεν θα λεει κ πολλα συμφωνα με την λογικη πολλων εδω μεσα...ναι το s3 εχει πλαδαροτατο τιμονι και δε λεει καθολου..ειδικα η κατανομη βαρους του ειναι γτπ...μονο να το ανοιγεις στις ευθειες λεει,αλλα κι εκει σε ενοχλει το lag...
ολοι εχουν δικαιωμα να πουν την αποψη τους!δε τους ξερω τους κυριους που ανεφερες και με βαση ποιας λογικη εβγαλαν αυτα τα συμπερασματα,παντως η σκληρη αναρτηση δεν εχει να προσφερει τπτ εκτος πιστας..εχεις την αντυπωση οτι ακομα και αυτοκινητα οπως η Μ3 κοπανανε στις λακουβες???
εγω μολις ακουω για ημιακαμπτους και σπορ αυτοκινητα μου αναβουν τα λαμπακια μετα απο ολα οσα εχει τραβηξει η μεση μου πώς να το κανουμε δλδ?και επιβεβαιωνομαι καθε φορα που μπαινω σε ενα τετοιο αυτοκινητο.
μπορει εσυ να το αντεχεις και να γουσταρεις,εγω θα προτιμησω ομως το κρατημα χωρις κοπανημα στις λακουβες και αυτο επιτυγχανεται **μονο **με ανεξαρτητη αναρτησηοσο για το πιο αμεσο τιμονι,αυτο ειναι το μονο υπερ του νεου μοντελου σε σχεση με το προηγουμενο,καθως και η χοντα (με καποιες εξαιρεσεις τυπου s2000) δε φημιζεται για τα τιμονια της.
κλεινονας επειδη το εχουμε χιλιοαναλυσει το ζητημα,το ιαπωνικο ταπερ ειναι θεικο αυτοκινητο και αντιπροσωπευει με τον καλυτερο δυνατο τροπο τη δυναμη των ατμοσφαιρικων μοτερ!
το βρετανικο ειναι ο φτωχος συγγενης που προοριζεται για τους **gaijin ** και δειχνει ποσο πολυ η συγκεκριμενη εταιρεια σεβεται το ευρωπαικο κοινο της...ολα τα αλλα τα ακουω βερεσε...
(το GTi παραείναι κυριλέ για κάτι τέτοιο, πιο πολύ οι οδηγοί του παρά το ίδιο το αυτοκίνητο βέβαια...).
ενω το type r το αγοραζουν μονο χεραδες...?
εγω 1 εχω δει σε ολη μου τη ζωη να πηγαινει οπως πρεπει,ενω παραδοξως παρα πολλα s2000 -
από VolvoZeus » 04/02/09 17:10
georgetz έγραψε:
VolvoZeus έγραψε:
Ενδιαφέρον αυτό,αλλά και πάλι,ο κινητήρας τελικά πρωτοφορέθηκε στο S80 μεν αλλά στα 2008 δε.Πράγμα που σημαίνει οτι και πάλι η Porsche έχει τα πρωτεία καθώς η Turbo υπάρχει απο το 2007.Όλα αυτά σε βενζίνη πάντα ετσι?
To S80 εκανε ντεπουτο στη εκθεση Γενευης Φεβρουαριο του 2006. Ξεκινησε παραγωγη σαν MY07 απο 2ο εξαμηνο του 2006 (Ιουνιο αλλαζει παντα MY η Volvo - δηλαδη τον Αυγουστο του 2008 μιλαμε για MY09). Οποτε ειναι ξεκαθαρη η πρωτια!
[/quote]Ούτε η Porsche ούτε η Volvo πρώτευσε με το turbo μεταβλητής γεωμετρίας. Το χρονοδιάγραμμα των αυτοκινήτων που έχει φορεθεί μέχρι στιγμής σύμφωνα με την Wikipedia έχει
1989 Shelby CSX-VNT με κινητήρα Chrysler 2.2l και τούρμπο Honeywell Garrett
1992 Peugeot 405 T16 το θυμόσαστε? με τούρμπο BorgWarner
2007 Porsche 911 με τούρμπο BorgWarner
Jeep Grand Cherokee diesel σε κινητήρα 3.000 Merc και τούρμπο Honeywell GarrettΙδού το link
http://en.wikipedia.org/wiki/Variable_geometry_turbocharger -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
από VolvoZeus » 04/02/09 17:10
georgetz έγραψε:
VolvoZeus έγραψε:
Ενδιαφέρον αυτό,αλλά και πάλι,ο κινητήρας τελικά πρωτοφορέθηκε στο S80 μεν αλλά στα 2008 δε.Πράγμα που σημαίνει οτι και πάλι η Porsche έχει τα πρωτεία καθώς η Turbo υπάρχει απο το 2007.Όλα αυτά σε βενζίνη πάντα ετσι?
Ούτε η Porsche ούτε η Volvo πρώτευσε με το turbo μεταβλητής γεωμετρίας. Το χρονοδιάγραμμα των αυτοκινήτων που έχει φορεθεί μέχρι στιγμής σύμφωνα με την Wikipedia έχει
1989 Shelby CSX-VNT με κινητήρα Chrysler 2.2l και τούρμπο Honeywell Garrett
1992 Peugeot 405 T16 το θυμόσαστε? με τούρμπο BorgWarner
2007 Porsche 911 με τούρμπο BorgWarner
Jeep Grand Cherokee diesel σε κινητήρα 3.000 Merc και τούρμπο Honeywell GarrettΙδού το link
http://en.wikipedia.org/wiki/Variable_geometry_turbocharger[/quote]
καλο!!! Βεβαια δεν υπαρχει καν αναφορα για το Volvo που ουτως η αλλως ειναι πριν την PorscheYΓ: Τα δεδομενα του wiki δεν ειναι παντα ακριβη
-
Και κατι οσον αφορα το marketing. Ετυχε να κανω test drive το καινουριο XC60 T6. Ο πωλητης λοιπον μου επισημανε οτι η υψηλη ιπποδυναμη προερχετε απο τη χρηση 2 turbo. Φυσικα τωρα πια ξερει οτι δεν ειναι 2 αλλα 1 μεταβλητης γεωμετριας (ελπιζω μετα την κουβεντα μας), ομως ειναι πολυ λυπηρο να μην γνωριζεις καλα τι πουλας ετσι ουτως ωστε να το προωθησεις αναλογα και να το μαθαινεις απο τον υποψηφιο αγοραστη! Αλλα τι περιμενεις οταν η Volvo ειναι τοσο low profile.
-
Οι διαφορές μεταξύ ατμόσφαιρας και downsised turbo, στα ίδια αυτοκίνητα, σε χρόνους (την αίσθηση δεν μπορούμε να την συγκρίνουμε με νούμερα), φαίνονται εδώ...
(1.4Τ vs 2.0) http://www.fastestlaps.com/index.php?pa ... fb9c786e23
και εδώ
(2.0T vs 3.2) http://www.fastestlaps.com/index.php?pa ... a7e3125a10 -
Και κατι οσον αφορα το marketing. Ετυχε να κανω test drive το καινουριο XC60 T6. Ο πωλητης λοιπον μου επισημανε οτι η υψηλη ιπποδυναμη προερχετε απο τη χρηση 2 turbo. Φυσικα τωρα πια ξερει οτι δεν ειναι 2 αλλα 1 μεταβλητης γεωμετριας (ελπιζω μετα την κουβεντα μας), ομως ειναι πολυ λυπηρο να μην γνωριζεις καλα τι πουλας ετσι ουτως ωστε να το προωθησεις αναλογα και να το μαθαινεις απο τον υποψηφιο αγοραστη! Αλλα τι περιμενεις οταν η Volvo ειναι τοσο low profile.οι πωλητές ..... είναι σε όλες τις αντιπροσωπίες. είναι σίγουρο ότι δεν ξέρουν τι πουλάνε ....
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Οι διαφορές μεταξύ ατμόσφαιρας και downsised turbo, στα ίδια αυτοκίνητα, σε χρόνους (την αίσθηση δεν μπορούμε να την συγκρίνουμε με νούμερα), φαίνονται εδώ...
(1.4Τ vs 2.0) http://www.fastestlaps.com/index.php?pa ... fb9c786e23
και εδώ
(2.0T vs 3.2) http://www.fastestlaps.com/index.php?pa ... a7e3125a10Πολύ ωραία links.
Αν και από τα νούμερα που παραθέτει το link, βγάζουμε το συμπέρασμα ότι το turbo υπερέχει ξεκάθαρα και χωρίς αμφισβητήσεις όσο αναφορά τους χρόνους-ταχύτητα-επιτάχυνση κτλ...Δεν είναι μόνο ότι κινείται πιο γρήγορα αλλά και (όπως γνωρίζουμε από περιοδικά ή στην πράξη), το 1.4Τ καίει κατά μέσο όρο σημαντικά λιγότερο από το 2.0lt και αντίστοιχα το 2.0Τ από το 3.2lt.
Ακόμα δηλαδή κι αν πήγαιναν το ίδιο, τα αντίστοιχα turbo (στη συγκεκριμένη περίπτωση) υπερέχουν και στο κόστος χρήσης.@__VolvoZeus__
Αν υπάρχουν σε όλες τις αντιπροσωπείες 100 πωλητές, ζήτημα 1-2 να είναι σωστά ενημερωμένοι για τα αμάξια που πουλάνε...Οι περισσότεροι είναι τελείως φλου και αρκετές φορές λένε μπαρούφες.Και πες πχ εγώ-εσύ-εμείς που πάμε στην αντιπροσωπεία, έχουμε διαβάσει τι τεχνολογία έχει πάνω και δεν μπορεί να μας περάσει λάθος πληροφορία...Αν πάει ο πατέρας μου, η μάνα μου, ο θείος μου?Άστα να πάνε...
Στη volvo ο πωλητής έπεισε τον θείο μου να πάρει το 3.2lt XC70 (δεν ξέρω με ποιά λογική και ποιά κριτήρια) και να μην πάρει το 2.0Τ ή 2,5Τ (δε θυμάμαι ακριβώς...πάνε και 6 μήνες ) αλλά το 3.2 πάει πιο γρήγορα (αφού είναι περισσότερα κυβικά ).Εντομεταξύ πιστεύω πως ο 2.0Τ ή ο 2,5Τ σίγουρα θα κινούσε πολύ πιο καλά το τεράστιο βάρος του XC70.
Προσωπικά το συγκεκριμένο αμάξι με τη συγκεκριμένη μηχανή (που είναι και με αυτόματο σασμάν) μου φαίνεται τελείως ψόφιο και δεν καταλαβαίνεις με τίποτα ότι βγάζει περίπου 250(?) ίππους...Πραγματικά απογοητεύτηκα όταν το οδήγησα (αλλά δεν του είπα τίποτα προφανώς).
Αν θυμάμαι καλά, του είχε πει ότι τα turbo χαλάνε και ζητάνε πολλά παραπάνω λεφτά στα service σε σχέση με ένα ατμοσφαιρικό, θα καίει πολύ παραπάνω από το 3.2lt και γενικά του είπε πράγματα που τον τρομοκράτησαν, ενώ κανένα από αυτά δεν ίσχυαν...
Δε λέω...κακώς, κάκιστα και ο θείος μου δεν το έψαξε περισσότερο όταν ήταν στο δίλημμα της αγοράς και επαναπαύτηκε σε αυτά που του είπε ο πωλητής*, αλλά από την αλλη...παραπληροφόρηση από τον πωλητή του προϊόντος?Δεν είναι λίγο χοντρό?
Εμένα αυτό με στενοχωρεί...Γενικά οι πωλητές είναι λίγο αεριτζίδες...Σε κόβουν και σου πετάνε ό,τι θυμούνται ή ό,τι νομίζουν ότι αντιστοιχεί σε αυτό το μοντέλο για να σε εντυπωσιάσουν.Αν δουν πχ ότι εσύ κολλάς στα άλογα-ροπές-επιταχύνσεις, θα σου εκθιάζει το πιο γρήγορο μοντέλο από αυτό που θες να πάρεις.Αν σου αρέσει η κυρίλα, θα σε 'πιέσει' για να πάρεις το δερμάτινο σαλόνι με τα καθίσματα που μόνο (...) δεν σου παίρνουν.Αν σε κόψει για καγκούρι, θα αρχίσει να σου λέει για τις extra 25 ιντσών ζάντες και ότι το αμάξι με το προφίλ 5, δε θα καταχτυπάει καθόλου.
Όπου φυσήξει ο άνεμος...*θα μου πεις κι εσύ 'ρε φίλε, δίνεις 65.000-70.000€ και δεν το ψάχνεις?Πας καλά?' και δε θα έχεις και άδικο.
ΥΓ:ήθελα να ζητήσω συγνώμη γιατί μπέρδεψα τα περιοδικά και τις δοκιμές τους, μεταφέροντας στο forum λάθος εντυπώσεις...
-
Και επιβεβαιωνω:
Volvo's Super 6: Hot new powerplant for Ford, Jaguar models too
By GREG KABLE.....
Για αλλη μια φορα το marketing της Volvo ειναι συντηρητικο...Οταν μετα θα ελεγα οτι πρωτη η Volvo και οχι η Porsche εφαρμοσε την συγκεκριμενη τεχνολογια ολοι θα πεφταν να με φανε!Και μια photo
Αυτό που είδα εγώ είναι οτι το S80 με το συγκεκριμένο κινητήρα,παίζει απο 2008 και μετά.Δεν ξέρω περι MY κλπα.Άρα η Porsche,που η 997 turbo πωλείται απο το 2007,έχει τα πρωτεία (:edit, έπεται απο Chrysler και Honda)
Για να είμαι πιο σαφής,μιλώ πάντα για τον 3λιτρο,6κύλινδρο εν σειρά,με διπλά turbo μεταβλητής γεωμετρίας με απόδοση 285 ίππους και 40 κιλάκια ροπής πρπου.(παρόμοια νούμερα με τον τρίλιτρο της BMW και τον πάλαι ποτέ 2JZ του Supra).
:edit Τώρα είδα τα πιο πάνω posts περι Chrysler κλπα.Να συμπληρώσω και το Honda Legend Wing στα 1989 που χρησιμοποίησε παρόμοια τεχνολογία.(όχι σε μαζική παραγωγή όμως).
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
...Και στο κάτω-κάτω, ένα αυτοκίνητο είναι περισσότερα από τον κινητήρα του και όλα ανάγονται σε προσωπικές προτιμήσεις. Δηλαδή (για να συγκρίνουμε δύο πολύ όμοια αυτοκίνητα), ακόμα και αν μια 'φτιαγμένη' 335i έβγαζε 500 άλογα και ήταν γρηγορότερη από μία Μ3, πάλι Μ3 θα προτιμούσα
Συμφωνώ απόλυτα. Και εγώ την ίδια θα διάλεγα !
(όπως σου έγραψα, ενεπλάκην στην άτοπη συζήτηση γιατί τέθηκαν θέματα περί ολοκληρωτικής επικράτησης της ίδιας ιπποδύναμης ατμόσφαιρας σε όλους τους άλλους, σε χρόνους κλπ Δεν είμαι κριτής κανενός αλλά θεωρώ ότι όταν έχουμε κάτι να πούμε που να 'διορθώνει' ή να συμπληρώνει κάποια προηγούμενη άποψη πρέπει να το γράφουμε. Οχι για μας αλλά για τη φουκαριάρα τη μάν... εεε για τους λοιπούς που μπαίνουν διαβάζουν και μετά αναπαράγουν ή απλά διαστρεβλώνουν στις καφετέριες. Μετά ας μας διορθώσει και μας κάποιος άλλος φυσικά. Κλείνοντας σίγουρα υπάρχουν διακυμάνσεις σε χρόνους λόγω οδηγών, ημέρας, κατάστασης ελαστικών κλπ αλλά μια εικόνα προσωπικά παίρνω. Δεν μπορώ και δεν θέλω να απορρίπτω όλους τους χρόνους γιατί μετά θα πρέπει να αρχίσω να αμφισβητώ τα πάντα (ανακοινώσιμες ιπποδυνάμεις, επιδόσεις, χωρητικότητα πορτ μπαγκάζ κλπ). Άλλωστε οι αριθμοί είναι φίλοι μας! )
-
Δημοσίευσηαπό Κάβουρας » 04/02/09 17:15
...ΥΓ:ήθελα να ζητήσω συγνώμη γιατί μπέρδεψα τα περιοδικά και τις δοκιμές τους, μεταφέροντας στο forum λάθος εντυπώσεις...
...
Να γράψεις 100 φορές την πρόταση:
'Δε θα ξαναπώ ψέματα στην τάξη' -
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
... οι αριθμοί είναι φίλοι μας! )Άρα οι Γερμανικοί αριθμοί είναι 2 φορές φίλοι μας...!
-
Όλοι οι αριθμοί καλοί είναι! Είμαι ανοικτό μυαλό, χωρίς προκαταλήψεις !
(αρκεί φυσικά να το αποδεικνύουν στην πράξη! )
(τώρα βέβαια που το ξαναδιαβάζω όπως το έγραψες, μάλλον έχεις δίκιο ! )
-
Ο χρήστης akrovatis1979 έγραψε:
Να γράψεις 100 φορές την πρόταση:
'Δε θα ξαναπώ ψέματα στην τάξη' -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Κινητηρες επιδοσεων με ροπη (αρκετη!) απο 2500-3000rpm μεχρι τον κοφτη. Εδω δεν εχουμε το αποτομο ''ξεφουσκωμα'', το μοτερ διατηρει ενα μεγαλο ποσοστο της ροπης μεχρι τον κοφτη. Κατα την αποψη μου εδω ταιριαζουν κινητηρες οπως Group VAG 2.0 TFSI, S3-TTS, οι πουρσαρισμενοι της Abarth, ο 4B11 του EVO X, ο 2.5 λιτρος του Subaru Impreza STI κ.λ.π
οι οποιοι για να λεμε τα συκα συκα μπορει να μην ξεφουσκωνουν ψηλα,αλλα εχουν πιο εντονο το φαινομενο του lag
ενας 200αρης tfsi πχ εχει πολυ πιο ομαλη λειτουργια απο τον 265 και πλησιαζει παρα πολυ την συμπεριφορα του ατμοσφαιρικου(χρυση τομη).
τα evo που δινει πιο πολλα αλογα και στροφαρει ακομα πιο ψηλα εχουν ακομα χειροτερο lag..δε μπορεις να τα χεις ολα
η υπαρξη ή μη των κυβικων παντα φαινεται στο τελος
+1000
Τα κυβικα παντα παιζουν μεγαλο ρολο αν οχι τον σημαντικοτερο.
Υπερπλήρωση ή Ατμοσφαιρα ?