-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Υπαρχει μια ''ψιλοαπατη'' στην χρηση αλουμινιου , μιας κ γινεται εκτεταμενη χρηση του στο πλαισιο του αυτοκινητου , οποτε ουσιαστικα μιλαμε για το ιδιο βαρος .Βασικά δεν είναι μόνο στο πλαίσιο...
Πάρε ένα μαγνητάκι και πέρασε το πάνω απο όλο το αυτοκίνητο... θα εκπλαγείς.
Καπώ, οροφή, φτερά, δεν κάνουν για πίνακας ανακοινώσεων ... μόνο οι 3 πόρτες δεν είναι αλουμίνιο και αυτό για κατανομή βάρους. -
θα το δοκιμασω!!!
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
θα το δοκιμασω!!!Μη χάσεις..!
-
μολις ξαναρθει μια γνωστη μας στο σπιτι φιλου που αραζουμε με το ΤΤ της, θα αρπαξω μαγνητακι πιτσαριας ή σουβλατζιδικου απο το ψυγειο και θα τρεξω στο αυτοκινητο της!!!
αλλιως θα παρω σβαρνα τα ΤΤ της γειτονιας..ΥΓ: τα μαγνητακια πιτσαριας απο τo ψυγειο κανουν ή να ψαξω για κατι πιο δυνατο??
καπου πρεπει να εχω πεταμενο μαγνητη απο σκληρο δισκο,λες να χαραζει? -
ως κατοχος ΤΤ δευτερης γενιας να σας απαλλαξω απο το να τρεχετε με τα μαγνητακια... και να σας βεβαιωσω οτι σιδερο πανω στο αυτοκινητο ειναι μονο οι 3 πορτες και το κομματι που φαινεται στο μπαγκαζ στην φωτογραφια οντως για λογους κατανομης βαρους , και τιποτα αλλο....
-
δεν ξερω τι επιλογη εκανε τελικα ο αρχικος poster, θα ηθελα να πω την αποψη μου για το 8αρι μετα απο 3 1/2 χρονια ευτυχισμενης συμβιωσης και 83.000 χλμ.
Ναι τα πισω φαναρια τον π@ιρνουν... μερικοι τ'άλλαζουν 2 φορες μεχρι να ησυχασουν. εγω τ'αλλαξα μονο μια, στην εγγυηση... (και ενα μπροστινο)
καταναλωση οση πρεπει να εχει ενα οχημα 1400 κιλων και 192 αλογων. 15 λιτρα/ 100 στην πολη, 11 λιτρα στο ταξιδι με ταχυτητες 160+ ... αν σας φαινεται πολυ....
σε συγκριση με ενα τουρμπατο υποφερει, μια που ο τουρμπατος ζηταει την δυναμη οταν την θελει... στα ατμοσφαιρικα ειναι παντα εκει...
τωρα θα βγει και το RX8 Facelift. δες το πρωτα και αποφασιζεις. εχει πολλες μηχανικες αλλαγες, η σωστη του ονομασια ειναι Series II και οχι απλο Facelift.
αν τελικα σ'αρεσει το παλιο, δικο μας, η επιλογη σου ειναι μονο μια για καινουριο: με 29000 απο παραλληλους εισαγωγεις στην Λ. Συγγρου και Λ. Καβαλας.
μτχ παρε με 22000 cosmo του 2006, φτανει να εχει εγγυηση (μετρα και μια συμπιεση)
γενικα σχολια: χωροι τρομεροι, 4 θεσεις + πραγματικο πορτμπαγκαζ. Στην αμερικη εχει βγει: Best Sport Car for Families.
Λαδι με νορμαλ οδηγηση και μερικα ανοιγματακια υπολογησε 1 κιλο στα 5000 χλμ.
Service: το μικρο (λαδια) υπολογησε € 80.
μεγαλο των 60000 χλμ, standard €500, εκτος αν παρεις ανταλλακτικα κλπ μονος σου, που θα σου παει καμμια 300αρα.
αυτα.
οποιος θελει κατι αλλο, εδω ειμαστε !!
-
Όπως το περιγράφεις, το αμάξι είναι μια χαρά φυσιολογικότατο στις απαιτήσεις του σε σχέση με τα όσα κυκλοφορούν ως φήμες.
Η κατανάλωση είναι μεν τσιμπημένη αλλά σε λογικά πλαίσια, δλδ ένα Golf GTI που είναι επίσης ~1400 κιλά και 200 άλογα, θα έκαιγε κάπου 12 λίτρα στην πόλη και 8-9 σε ταξίδι. Άρα η διαφορά είναι κάπου στα 2-3 λίτρα και όχι στα 5-10 που φημολογείται
Και κόστος σέρβις λογικό, μια χαρά -
Ο χρήστης claus έγραψε:
...
Λαδι με νορμαλ οδηγηση και μερικα ανοιγματακια υπολογησε 1 κιλο στα 5000 χλμ.Service: το μικρο (λαδια) υπολογησε € 80.
μεγαλο των 60000 χλμ, standard €500, εκτος αν παρεις ανταλλακτικα κλπ μονος σου, που θα σου παει καμμια 300αρα.
αυτα.
οποιος θελει κατι αλλο, εδω ειμαστε !!
Δηλαδή βγάζει 60Κ χιλιόμετρα μόνο με αλλαγές λαδιών? Είσαι σίγουρος?
Πάντως έαν ισχύει το 15άρι στην πόλη δεν μπορώ να πω πως μου φαίνεται υπερβολικό
-
Οι τιμές για μεταχειρισμένο που αναφέρεις πάντως, είναι πολύ υψηλές, στην αγορά σαφώς παίζουν αρκετά παρακάτω...
-
^^ σιγουρα θα πεσουν και αλλο .... ειδικα στο 8αρι... ειναι πολυ εξειδικευμενο οχημα...
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Δηλαδή βγάζει 60Κ χιλιόμετρα μόνο με αλλαγές λαδιών? Είσαι σίγουρος?
Πάντως έαν ισχύει το 15άρι στην πόλη δεν μπορώ να πω πως μου φαίνεται υπερβολικό... ετσι ειναι !! στας Ευρωπας οι αλλαγες λαδιων (μεγαλο service) ειναι καθε 20000 χλμ. εδω το εχουν κανει καθε 10000. εγω αλλαζω μονο λαδια, καθε 5000.
στο μεγαλο των 60000 ειναι τα μπουζι (€ 260 απο mazda, € 80 απο USA) και βαλβολινες σαζμαν. εγω αλλαξα μαζι και κιβωτιου
τωρα βεβαια που βρηκαμε την ακρη με τα μπουζι, αλλαγη καθε 30000 χλμ .
-
Δώσε και σώσε καμιά δι΄θυνση για μπουζί....
-
^ εφυγε το pm !!
-
Νομίζω ο sv2 είχε αναφέρει παλιότερα για ένα ταξίδι Θεσσαλονίκη-Αθήνα με φίλο του , όπου το RX8 έκαψε πιο πολύ από την Cayenne...
-
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Νομίζω ο sv2 είχε αναφέρει παλιότερα για ένα ταξίδι Θεσσαλονίκη-Αθήνα με φίλο του , όπου το RX8 έκαψε πιο πολύ από την Cayenne...Αυτό δεν μου φαίνεται καθόλου δύσκολο να το πιστέψω.
-
Ε ναι η Cayenne με την χειρωτερη αεροδυναμικη λογο ογκου ,το διπλασιο βαρος ,και την πολυ μεγαλυτερη μηχανη ειναι δυνατον να καψει περισσοτερο απο το RX-8 ,οχι βεβαια.
Γιαυτο κι εγω αυριο θα παω να αγορασω ενα τετραξονικο MAN 15 τονων και θα κανω τα πιο οικονομικα ταξιδια. -
προσωπικα γεμιζω Λ. Καβαλας και ξαναγεμιζω στον περιφεριακο Θεσ/νικης... και το ιδιο, αναποδα στο κατεβασμα.
490 χλμ με 57 λιτρα, με ταχυτητες 160+ . αφιξη σε 4 ωρες
βεβαια εχω chally. το cosmo μπορει να καει κατι τις παραπανω...
-
Βρε παιδια 12 λιτρα μεσα στην πολη χωρις τουρμπο και λετε οτι δεν καιει?
Επισης 11 στο ταξιδι με 160 ?
Απο κει και πανω? -
O rotary καίει παραπάνω από τον παλινδρομικό για αντίστοιχη παροχή ισχύος. Από πρόχειρες παρατηρήσεις σε 2 γνωστούς, θα έλεγα στην περιοχή του 20-25% παραπάνω χονδρικά.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Βρε παιδια 12 λιτρα μεσα στην πολη χωρις τουρμπο και λετε οτι δεν καιει?Καίει, αλλά το 12 δεν είναι κάτι τραγικό. Να σου δώσω τυχαία παραδείγματα αυτοκινήτων που δεν πέφτουν με τιποτα κάτω από 12 στην πόλη; Από όσα πέρασαν από το περιοδικό ΠΡΟΣΦΑΤΑ και θυμάμαι:
Νέο Avensis 1.8 Multidrive, ποτέ δεν είδαμε κάτω από 12,2. Ford Kuga 2.5T, 12,5 στην καλύτερη. VW Tiguan 150hp, 11-12. Audi Q5, 13-14. Skoda Octavia RS (200hp), ποτέ κάτω από 11,5.Επισης 11 στο ταξιδι με 160 ?
Απο κει και πανω?Θεωρείς ότι το ΤΤ225 θα κάψει λιγότερο με 160 στο ταξίδι; Να λέγαμε για το σημερινό ΤΤ, σε 1,8 ή σε δίλιτρο, να σου πω ΟΚ.
O rotary καίει παραπάνω από τον παλινδρομικό για αντίστοιχη παροχή ισχύος. Από πρόχειρες παρατηρήσεις σε 2 γνωστούς, θα έλεγα στην περιοχή του 20-25% παραπάνω χονδρικά.
Αυτό δεν ξέρω κατά πόσο είναι ακριβές, αλλά όπως και να 'χει, δε νομίζω κανείς να προσπαθεί να αποδείξει ότι το RX-8 είναι ένα οικονομικό αυτοκίνητο πόλης. Είναι ένα σπορ όχημα (με όλη την έννοια του όρου), καίει αρκετά, αλλά όχι υπερβολικά. Αν πιεστεί θα κάψει, όπως θα κάνει και οποιοδήποτε άλλο μοτέρ με την ίδια απόδοση.
Audi TT 225 vs Mazda RX-8 Cosmo