-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
δε διαφωνω οτι το rx γ@μαει στην ελλαδα και οτι γενικα ειναι τρομερο αυτοκινητο, αλλα ολα αυτα στην ελλαδα. εξω περα απο τις επιπλεον θεσεις δεν εχει τιποτα πανω απο τον ανταγωνισμο του και το κοβω εδω,γιατι δε θελετε να καταλαβετεΓιατι, το ΤΤ τι παραπανω εχει απο τον ανταγωνισμο του, στο εξωτερικο?
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
δε διαφωνω οτι το rx γ@μαει στην ελλαδα και οτι γενικα ειναι τρομερο αυτοκινητο, αλλα ολα αυτα στην ελλαδα. εξω περα απο τις επιπλεον θεσεις δεν εχει τιποτα πανω απο τον ανταγωνισμο του και το κοβω εδω,γιατι δε θελετε να καταλαβετε
Γιατι, το ΤΤ τι παραπανω εχει απο τον ανταγωνισμο του, στο εξωτερικο?
ειπα ποτε οτι το ΤΤ ειναι κανα κελεπουρι??αλλωστε αυτο παιζει στη premium κατηγορια και απο z4 2.0 και slk **κομπρεσσορ ** ειναι πολυ καλυτερο.
στη κατηγορια των rx8 και s2000(για να μη γενικευω οπως λεει και ο ντινος), το 350Ζ ειναι με διαφορα το καλυτερο, αρκετες κλασεις επανω
και γω στην ελλαδα με ελληνικα κριτηρια αγοραζω, δεν ειμαι απο αλλο πλανητη. και λεω για 1000στη φορα οτι το rx8 ειναι θεικη αγορα εδω, απλα δεν ειναι το καλυτερο αυτοκινητο σε αυτη τη κατηγορια.
Γιατι οταν οι τιμες παιζουν περιπου στο ιδιο δεν πιανει μια μπροστα στους αλλους 2 ιαπωνες..οσο θεικα κι αν στριβει, η ταχυτητα του στις ευθειες ειναι παρα πολυ κατωτερη απο τα αλλα δυο,τα οποια στο κατω κατω δεν ειναι και για τα μπαζα στις στροφες -
@claus
ΕΙΠΕΣ οτι: 'σιγουρα δεν ειναι τοσο αδελφιστικος, μια που για να τον πας γρηγορα, ΜΟΝΟ απο θεμα κινητηρα, πρεπει να γνωριζεις πολλα γι’αυτον. Πχ μεγιστη ροπη, ποτε ανοιγουν ποιοα μπεκ κλπ.
Συνδυασε τα ολα αυτα με μια κοντρα πχ. Και θα καταλαβεις γιατι δεν ειναι για αδελφιστικα χερακια !!!
Αν ζουσαμε σε αλλη χωρα, θα εβλεπες οτι σε συγκρητικα **το 8αρι κερδιζει και το 350Ζ **και το Opel GT πχ. Το εχουμε πει και πιο πριν, δεν φτανει μονο η ταχυτητα στην ευθεια, μετρανε και ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ πραγματα….'To rx8 ειναι ενα πολυ ικανο καλοζυγισμενο και ευχαριστο πισωκινητο, πωλειται
σε τιμη ευκαιριας για αυτους που γνωριζουν τις ιδιαιτεροτητες του, αλλα μεχρι εκει...Δεν κερδιζει ομως ΠΟΥΘΕΝΑ το 350Ζ...
http://www.fastestlaps.com/index.php?pa ... c5f4375177
http://www.zeperfs.com/en/duel1077-1147.htm
Επισης, εκτος του οτι απευθυνεται σε συνειδητοποιημενο κοινο, χρειαζεται οδηγικη
εμπειρια πολυ ανω του μεσου ορου για να οδηγηθει γρηγορα και αποτελεσματικα (οχι για να κινειται με το πλαι, σε αυτο ειναι ισως το πιο φιλικο.), κατι που οφειλεται και στο μικρο
και σε υψηλες στροφες ευρος εκμεταλλευσης της δυναμης του κινητηρα.
Λαμβανοντας υποψιν την τελευταια 'μοδα' αλλα στην ουσια και ΕΠΙΤΥΧΙΑ της εποχης που θελει ακομα και τα αυτοκινητα επιδοσεων να καταναλωνουν ολοενα και λιγοτερο, ειναι φανερο οτι οι πιθανοτητες του να ανταγωνιστει επαξια στην κατηγορια του ειναι πολυ
μικρες...
Τελος οσον οφορα αυτο που ειπε ο Qsis για την τυχη του στο εξωτερικο, συμφωνω απολυτως μιας και εκει οπου οι τιμες με το 350Z π.χ ειναι πολυ πιο κοντα, και περα απο
τον εξτρα χωρο των πισω δεν καταφερνει να επικρατησει απεναντι του. -
ρε παιδια τι γνωση θελει ενας κινητηρας για να τον οδηγησεις??
μιλαμε σοβαρα τωρα??απλα κοιτας το διαγραμμα να δεις μπας και ψοφαει παρα πολυ ψηλα, και αν δεν εχει τετοια θεματα αλλαζεις λιγο πριν τον κοφτη!!! ΟΥΑΟΥ!
αν μιλαμε για κοντρες σε φαναρια πιστευω οτι ολοι καποια στιγμη μαθαινουμε να κανουμε εκκινησεις,αλλα ουτε και μενα με ενδιαφερει τοσο η ευθεια.
το πολυ πολυ να ανοιξω 2-3 διαφορετικες φορες με καθε μοντελο να δω τι κανω απεναντι του και μετα δεν ξανασχολουμαι μαζι του..
(καλυτερα μαλιστα ρολαροντας να μη καταστρεφεις το δισκο σου)μεγαλη επιστημη...
κικιζα γρηγορη καταλαβα οτι δεν το εγραψες εσυ αυτο απλα ξεχασες να το κανεις quote
-
To εγραψα ετσι για να μην βγει τεραστιο το σεντονι...Αλλα μπερδευει λιγο.
Παντως για την ιστορια, ελαχιστα RX8 βλεπω να τα λυσαννε...
Μονο ενας φιλος που ξερω το εχει κανει 300+αλογα με turbo και στησιμο Amemiya, και παει οπως πρεπει αλλα καθε λιγα χλμ ψαχνει για βενζιναδικο.
Αντιθετα το ΤΤ 225 ειναι πολυ πιο φιλικο στο οριο, το εσωτερικο του ειναι μακραν
καλυτερο-ποιοτικοτερο και αν θες να το ανεβασεις σε ιπποδυναμη εχει την
υποδομη (quattro, εστω και με Haldex τα βγαζει σωστα στο δρομο) να την υποστηριξει
χωρις να χρειαζεται να εισαι ο Vatanen για να εκμεταλευτεις την δυναμη του.
Και το κυριοτερο, εισαι πιο γρηγορος απο το RX8 παντου και χωρις να κινδυνευεις... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Παντως για την ιστορια, ελαχιστα RX8 βλεπω να τα λυσαννε...
καλα για αυτο δεν φταει το αυτοκινητο,ας μην κρινουμε μαρκες ή αυτοκινητα απο τους κατοχους τους, οποια κι αν ειναι αυτα..
Εχεις δει για παραδειγμα πολλα evo να μπαινουν σε στροφες ή Μ3 με τις παντες?
audi στο οριο παντως ειναι πραγματικα σπανιο φαινομενο
απο κατι τετοια προκυπτουν χαρακτηρισμοι οπως 'φλωρικη εταιρεια' -
Οχι, απλα το αναφερω σαν φαινομενο που τεινει να επικρατει γενικως...
Πολλα ικανα, γρηγορα, ευχαριστα αυτοκινητα και μεταξυ τους αρκετα RX8 βλεπω καθημερινα και σε ωρες 'προσιτες' για ανοιγματα αλλα στην πραξη τιποτα... -
Εγω εχω ανοιξει με δυο RX8 το ενα καποιου τυχαιου και το αλλο ενος γνωστου. Και τα δυο τα δυνατα (230Hp). Mε το δευτερο καναμε ανοιγματα απο σταση/εν κινηση με 2α και 3η. Μετα απο αυτο ουτε μπηκα στη διαδικασια να ανοιξω με το μικρο που αγορασε κολλητος μου...οποτε Qsis δεν νομιζω να σε τσαγιαζει, μαλλον το χεις υπερανετα!
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
οποτε Qsis δεν νομιζω να σε τσαγιαζει, μαλλον το χεις υπερανετα!καλα αυτο δε νομιζω οτι ειπωθηκε πουθενα , δεν τεθηκε τετοιο θεμα ουτε εγω προσωπικα ανεφερα πουθενα σε αυτη τη κουβεντα το αυτοκινητο μου
απλα κι εσυ εχεις διαπιστωσει οτι μπροστα σε s2000 και 350Ζ (ειναι και σπανια τα ατιμα δεν ξερω αν εχεις πετυχει) ,ειναι πολυ πισω
-
οποτε Qsis δεν νομιζω να σε τσαγιαζει, μαλλον το χεις υπερανετα!
καλα αυτο δε νομιζω οτι ειπωθηκε πουθενα , δεν τεθηκε τετοιο θεμα ουτε εγω προσωπικα ανεφερα πουθενα σε αυτη τη κουβεντα το αυτοκινητο μου
Σα να διαβασα πιο πανω οτι δεν εχεις πετυχει καποιον να ανοιγει ενω κυκλοφορεις στις κακοφημες λεωφορους και το καταλαβα ετσι...γραψε λαθος
-
αλλο ηθελα να πω και το σβησα
αυτο δεν εχει να κανει με το τι οδηγω εγω ουτε το πώς οδηγω ομως,απλα ηθελα να συμφωνησω με τον Κικιζα οτι πολλα γρηγορα αυτοκινητα(διαφορων εταιρειων) τα πανε παναγια ή μονο σε φαναρια..αυτο ομως δεν μειωνει την αξια των ιδιων των αυτοκινητων
-
απλα κι εσυ εχεις διαπιστωσει οτι μπροστα σε s2000 και 350Ζ (ειναι και σπανια τα ατιμα δεν ξερω αν εχεις πετυχει) ,ειναι πολυ πισωΤελικά οι Οστρογότθοι είναι οι Γότθοι της Δύσης;
Εκείνο το ποστ με τον φορουμά που έλεγε ότι όσο γρήγορος και να είναι, πάντα θα υπάρχει κάποιος να τον ράψει πού είναι ρε γμτ; Sticky να το κάνουμε...
-
αλλο ηθελα να πω και το σβησα
αυτο δεν εχει να κανει με το τι οδηγω εγω ουτε το πώς οδηγω ομως,απλα ηθελα να συμφωνησω με τον Κικιζα οτι πολλα γρηγορα αυτοκινητα(διαφορων εταιρειων) τα πανε παναγια ή μονο σε φαναρια..αυτο ομως δεν μειωνει την αξια των ιδιων των αυτοκινητων
Βασικα νομιζω οτι εχει να κανει με το οτι δεν εχεις να αποδειξεις τιποτα σε κανεναν οποτε απλα κανεις τη βολτα σου.
-
δεν ειπα να μην κανεις τη βολτουλα σου, ολοι κανουμε τις χαλαρες βολτουλες μας, αλλα ραλλιστας στο φαναρι και ταριφας στη στροφη(στην ιδια βολτα) ειναι κατακριτεο και καταβαινεις τι θελω να πω.
οσο μπορει βεβαια ο καθενας..δεν ειπα να πηγαινουν ολοι ολη την ωρα πουτ@να
-
δεν ειπα να μην κανεις τη βολτουλα σου, ολοι κανουμε τις χαλαρες βολτουλες μας, αλλα ραλλιστας στο φαναρι και ταριφας στη στροφη(στην ιδια βολτα) ειναι κατακριτεο και καταβαινεις τι θελω να πω.
οσο μπορει βεβαια ο καθενας..δεν ειπα να πηγαινουν ολοι ολη την ωρα πουτ@να
Συμφωνοι, παντως και παλι ειναι αναλογα τις ορεξεις.....εγω πχ μπορει να πηγαινω ολο το δρομο παναγια και στις στροφες να του πιω το αιμα ή και το αντιθετο...τη μια θα πεις 'δεν παει βημα' και την αλλη 'κοιτα τι χεστης'...το μονο σιγουρο συμπερασμα ειναι οτι δεν μπορεις να βγαλεις κανενα συμπερασμα για κανενα αυτοκινητο λαμβανοντας υποψην το πως κινουντε τυχαιοι στο δρομο.
-
Στους δημόσιους δρόμους (και ειδικά σε στροφιλίκια) πιο γρήγορος είναι αυτός που βάζει περισσότερο σε κίνδυνο την ζωή την δικιά του και την ζωή των άλλων. Η απλά πιο γρήγορος είναι ο πιο τρελός.
Πολλές φορές μου έχει τύχει (όπως σε όλους) να με προκαλέσουνε και ειδικά στα λιμανάκια αλλα δεν θα μπώ στην διαδικασία να κάνω κόντρες για να αποδείξω σε έναν κ@@λωμένο πιτσιρικά οτι το αμάξι μου μπαίνει στις στροφές. Μπορεί να πάω γρήγορα αλλα δεν θα πλησιάσω κάν τα όρια του αυτοκινήτου ή τα δικά μου υπο πίεση μίας κόντρας για το χατήρι κανενός.
Αυτός ο κάποιος όμως θα βγεί στα διαφορα φορα και θα πεί οτι το RX8 δεν πάει μία όχι μονο στις ευθείς αλλα ούτε και στις στροφές.
Οπότε το πόσο γρήγορο είναι ένα αμάξι πέρα απο το φανάρι σε φανάρι αφήστε να το κρίνουνε αυτοί που κάνουν αυτήν την δουλειά στις διάφορες πίστες. Στον δρόμο δεν νομίζω να μπορεί να ανακαλύψει κάποιος τα όρια του αμαξιού του οπότε και να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα.
Προσωπικά δεν τολμάω να βγάλω τα ηλεκτρονικά όλα off όσο σίγουρος και αν είμαι για τις όποιες ικανότητες μου. Η μαλακία μία στιγμή θα γίνει...και την έχω δεί μπροστά στα μάτια μου... ρχ8 να φεύγει απο ένα λάθος με τουμπες στα λιμανάκια ευτυχώς με υλικές ζημιές μόνο, γιατι τα ηλεκτρονικά ήταν off...ο οδηγός δεν ήξερε το αμάξι...την πίσω κίνηση και έκανε κόντρες με άλλα 8αρια.
Φταίει το αμάξι? το όποιο αμάξι?
-
συμφωνω σε ολα.
-
και γω συμφωνω για αυτο και ειπα οτι δε πρεπει να κρινουμε ενα αυτοκινητο απαραιτητα απο αυτα που βλεπουμε στο δρομο..
(υπαρχουν και καποιοι βεβαια που δινουν σεμιναρια)απο φαναρι σε φαναρι ομως που δεν απαιτει καποιο ιδαιτερο ταλεντο, μπορεις να δεις ποσο γρηγορο στην ευθεια ειναι ενα αυτοκινητο συγκριτικα με καποιο αλλο..
σε στροφες οσο κι αν εχει προχωρησει η τεχνολογια ειναι ακομα κυριως θεμα οδηγου
btw εχω δει rx8 σε λιμανακια να κανει παπαδες
και γουσταρα γιατι γουσταρω και το αυτοκινητο -
Ναι ρε Qsis μπορεί να έκανε παπάδες και να γούσταρε ο τρελός όπως μπορεί να έκανε και ένας με πισωκίνητο φορντ του 70 αλλα με τι ρίσκο... είμαι πολύ κατά σε τέτοιες επιδείξεις και τέτοιες κόντρες στα στροφιλικια που κυκλοφορούν αθώοι άνθρωποι. Δεν το παίζω άγιος. Όλοι έχουμε κάνει τις μαμακίες μας. Αλλα μετά απο αυτό που είδα και επειδή ήταν ίδιο αμάξι με το δικό μου...αναλογίστηκα τι συνέπειες θα είχε αν ερχότανε κάποιος απο το αντίθετο ρεύμα όταν ο άλλος διέσχιζε κάθετα με τούμπες το αντίθετο ρεύμα για να καταλήξει στα μπάζα.
Στην ευθεία είναι πιο χαλαρά τα πράγματα (όχι ότι αυτό είναι αποδεκτό) βρίσκεις μια ευθεία (χωρίς πολύ κίνηση κατα προτίμηση) και ανοίγεις τις 3 πρώτες σχέσεις με κάποιον άλλον δίπλα. Αλλά και εκεί παίζει ρόλο ο οδηγός, λιγότερο μεν από τις στροφές αλλά παίζει. Έχω πάει κόπια με αμερικανιά grand cherokee 5,7 ΗΕΜΜΙ γιατί δεν ήξερα να ξεκινάω το 8αρι από φανάρι.Λίγο το οτι κοιμίθηκα λίγο το ότι άφησα όλη την πρώτη κάτω...αυτός τετρακίνηση, ξεκίνησε τάπα...έγινε το κακό...
Όλα σχετικά είναι. Γιαυτό δείχνω λίγο περισσότερη πίστη στα γραφόμενα των δημοσιογράφων γιατι κάνουν επαναλαμβανόμενες δοκιμές και κρατάνε τον καλλίτερο χρόνο π.χ
Στον δρόμο υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα επηρεάσουν ένα αποτέλεσμα, πόσο μάλλον όταν παίζει πολύ περισσότερο ρόλο ο οδηγός.
Γι’αυτό και τα audi π.χ μπορούν να πάνε παντού γρήγορα, γιατί εμπνέουν περισσότερη ασφάλεια και εμπιστοσύνη στον μέσο οδηγό σε κάθε συνθήκη, ευθεία ή στροφή. -
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
... γιατί εμπνέουν περισσότερη ασφάλεια και εμπιστοσύνη στον μέσο οδηγό σε κάθε συνθήκη, ευθεία ή στροφή.Επειδη δεν γεννηθηκαμε ολοι σουμαχερ το ζητουμενο τελικα αυτο δεν ειναι? Ποσο λοιπον οι κρισεις των περιοδικων ανταποκρινοντε στην 'πραγματικοτητα' (συνθηκες κινησης μεσου οδηγου σε κανονικους δρομους) ? Ποσο τελικα εχει σημασια αν το RX8 (και το καθε RX8) γυρναει πιο γρηγορα στις Σερρες στα χερια του Ιαβερη (και του καθε Ιαβερη wannabe) οταν τελικα ο μεσος οδηγος μπορει να κινειτε πιο γρηγορα με το S3 (και το καθε S3)?
Audi TT 225 vs Mazda RX-8 Cosmo