-
Το καθαρό άνυδρο ασετόν των φαρμακείων το παρασκευάζει η Shell και είναι καθαρότητας 99,7% απλά είναι ακριβό. Τσεκάροντας τις συνθέσεις από τις συσκευασίες ασετόν των γνωστών εταιρειών χρωμάτων μέσω MSDS διαπιστώνει κανείς πως είναι καθαρότητας 90-95%. Προσωπικά τα αποφεύγω. Υπάρχει μια συγκεκριμένη μονάχα που φίλος από το forum με βοήθησε και την βρήκα φτηνή, περίπου 2,5 ευρώ το λίτρο.
Τελικά γνωρίζει κανείς που μπορούμε να προμηθευτούμε ισοπροπυλική αλκοόλη φτηνά; Βρήκα και με 8 ευρώ το λίτρο, αλλά όχι πιο κάτω
-
Σε νη ξατσκυτικό κινητήρα, μπορείς να προσθέσεις ασετόν?
-
μη καταλυτικό, εννοείς?
-
Kouko είναι ο κινητήρας που έχουν τα χανεμπού του λιακό
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Kouko είναι ο κινητήρας που έχουν τα χανεμπού του λιακό -
Μπορείτε να πάτε στον Μπακάκο ή να παραγγείλετε στο φαρμακείο της γειτονιάς καθαρή άνυδρη ακετώνη.
Μια safe αναλογία είναι 3-5ml ανά λίτρο βενζίνης ή 0.3%.
Επίσης σε χρωματοπωλείο μπορείτε να ζητήσετε ακετόνη της κάρμικο.Φυσικά και μπορεί να κάψετε τους καταλύτες μιας και με χρήση ακετόνης ανεβαίνει πολύ η θερμοκρασία των καυσαερίων και φυσικά δεν θα σας το συνιστούσα αν αγαπάτε το αυτοκινητάκι σας.
Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα όλες οι μεγάλες εταιρίες θα το είχαν σκεφτεί...και μην μου πείτε τώρα δεν το κάνουν γιατί θα μείωναν της πωλήσεις τους λόγο οικονομίας καυσίμου έτσι...
-
Το έχω βάλει το 2Τ χορτοκοπτικό και στο 4Τ κουρετικό του γκαζόν με ακόμα πιο εμφανή και άμεσα αποτελέσματα σε σχέση με τον κινητήρα του αυτοκινήτου. Έχει να κάνει με την καλύτερη καύση της βενζίνης ή και πετρελαίου οπότε δε νομίζω να έχει σχέση με καταλυτικό ή μη αυτοκίνητο.
Ξεκίνησε με 2ml/λίτρο. Έχω αισθητά καλύτερη ευστροφία με αυτή την αναλογία αντί του 3ml/λίτρο που έριχνα. Όσον αφορά την κατανάλωση είμαι στο 7,1-7,3 λίτρα/100χλμ από το 8-8,2 χωρίς τη χρήση ασετόν με την ίδια χρήση και με ίδιο οδηγό στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο πάντα (Fiesta mk4 1.25, 75Hp, 10.0:1 συμπίεση)
-
http://www.pureenergysystems.com/news/2 ... 9_Acetone/
Υπάρχει και εκτενέστατη συζήτηση εδώ: http://www.gtcclub.com/forum/viewtopic.php?t=10075
-
Μου επιτρέπεις να σε ρωτήσω κι εγώ, αφού έχουμε φαινόμενο υγροποίησης των υδρατμών στο ρεζερβουάρ μας, γιατί να μην έχεις κι εσύ το ίδιο φαινόμενο στις δεξαμενές σου? και γιατί να δουλεύουν τόσο καλά οι υδροπαγίδες σου?
-
Το νερό στις δεξαμενές προέρχεται απο κάποια πρόσθετα τα οποία είναι υδροσκοπικά, δηλαδή τραβάνε υγρασία. Τέτοια συνήθως είναι οι διάφορες αλκόολες που βάζουν για νοθεία (τουλουόλη). Επομένως αν βρούμε νερό στο ρεζερβουάρ είναι μια ένδειξη οτι ο βενζινάς μας νοθεύει.
Εγώ στις δικές μου δεξαμενές δέν είχα ποτέ πρόβλημα με νερό εδώ και μια εικοσαετία. Βέβαια είναι και κάποια καύσιμα που έχουν υδροσκοπικά πρόσθετα όπως έρχονται απο το διυλιστήριο. Παράδειγμα είναι το Ultimate Diesel της BP (πωλείται σε λίγα σημεία, κυρίως στην Κρήτη), οπου η ίδια η BP έχει προειδοποιήσει τους πρατηριούχους να προσέχουν τις δεξαμενές με αυτό το προιόν για ύπαρξη νερού.
-
κε antonis team,
απο οτι λες ασετον να μην χρησημοποιουμε λογω του οτι ξεσκιζουμε το μοτερ..αναφερεσαι στα μπεκ,στα μπουζι,στις τσιμουχες και τα σωληνακια?γενικα σε τι κανουμε κακο?
επισης ισοπροπυλική αλκοόλη μορουμε να χρησημοποιουμε εστω προληπτικα? ή και αυτο επιβαρυνει ως ανω?
οταν λες βελτιωτικα λιπαντικα τι εννοεις?διοτι αν ενοεις προιοντα στυλ stp,armor all κτλ,αυτα τι εχουν μεσα και τα προτεινουν ως καθαριστικα μπεκ,ρεζερβουαρ κτλ?
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Μπορείτε να πάτε στον Μπακάκο ή να παραγγείλετε στο φαρμακείο της γειτονιάς καθαρή άνυδρη ακετώνη.
Μια safe αναλογία είναι 3-5ml ανά λίτρο βενζίνης ή 0.3%.
Επίσης σε χρωματοπωλείο μπορείτε να ζητήσετε ακετόνη της κάρμικο.Φυσικά και μπορεί να κάψετε τους καταλύτες μιας και με χρήση ακετόνης ανεβαίνει πολύ η θερμοκρασία των καυσαερίων και φυσικά δεν θα σας το συνιστούσα αν αγαπάτε το αυτοκινητάκι σας.
Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα όλες οι μεγάλες εταιρίες θα το είχαν σκεφτεί...και μην μου πείτε τώρα δεν το κάνουν γιατί θα μείωναν της πωλήσεις τους λόγο οικονομίας καυσίμου έτσι...
Κάνω παράθεση στο ποιο έγκυρο ποσταριζμα που διάβασα. Θέλω να μου το επιτρέψεις!.
Νερό από το βενζινάδικο δεν παίρνεται ποτέ. Τέρμα και τελείωσε!. Οι υδροπαγιδες σε καμία περίπτωση δεν το αφήνουν.
Το νερό δεν αναμειγνύεται με την βενζίνη, ο κόσμος να χαλάσει!.
Τα νερό βρίσκεται στα ρεζερβουάρ σας, από την υγροποίηση των υδρατμών, όταν ‘πατώνει’ η βενζίνη, από τα εσωτερικά τοιχώματα αυτού!. Γι’ αυτό λέω στους πελάτες μου, να συμπληρώνουν πάντοτε βενζίνη, για να αποφεύγουν αυτό το φαινόμενο, καθώς και την φθορά της υδρολιπαντης ηλεκτρικής αντλίας βενζίνης του αυτοκινήτου σας.
Το νερό της υγροποίησης στο ρεζερβουάρ, μαζεύεται στο κάτω λεκανακι αυτού, και ακαριαία πάει στο σύστημα τροφοδοσίας, και γι’ αυτό το πρωί πολλές φορές έχουμε ένα ελαφρό ρετάρισα, και τίποτα περισσότερο.
Οι πρόσθετες αλκοόλες που κακώς βάζετε, καύσιμα υλικά, ενώνονται με την υγρασία και καίγονται. Είναι όμως υλικά ξηράς καύσεις και ξεσκίζουν τον κινητήρα σας.
Συνιστώ, βελτιωτικά λιπαντικά, τα οποία δεν αφήνουν της οξειδώσεις, στο κακό τους έργο.
Αυτά με την ανάλογη μεζούρα που έχουν, μπαίνουν ανά φουλάριζα και είσαστε ΟΚ!.
Πάντα κοντά σας, πάντα στην διάθεση σας, από έναν ‘γερο’ βελτιωτή!. Antonis-team.Το νόμιμο ποσοστό αλκοόλης στο καύσιμο (στην Ελλάδα) είναι 3% (ή 5% δεν είμαι σίγουρος). Η Χόντα για το σιβίκ μου επιτρέπει μέχρι 5% αλκοόλης στο καύσιμο χωρίς βλάβη.
Το καύσιμο με την αλκοόλη έχει περισσότερα οκτάνια, λιγότερους ρύπους αλλά μικρότερη θερμογόνο δύναμη, δηλαδή μεγαλύτερη κατανάλωση. Όταν περιέχει (και) αλκοόλη το καύσιμο λέγεται oxygenated fuel.
Όταν γεμίζεις με βενζίνη το ρεζερβουάρ, μειώνεις τον αέρα (και την υγρασία) στο ρεζερβουάρ. Όμως πάντα υπάρχει πιθανότητα να μαζευτεί υγρασία στο ρεζερβουάρ και επειδή δεν ανακατεύεται με τη βενζίνη, το νερό μένει στο ρεζερβουάρ και προκαλεί ζημιές. Μικρές ποσότητες αλκοόλης γαλακτωματοποιούν το νερό και ξοδεύεται μαζί με τη βενζίνη. Το ασετόν επίσης γαλακτωματοποιεί το νερό (και το ξεφορτώνεσαι) αλλά δεν ξέρω αν προκαλεί βλάβες (οι κατασκευαστές επιτρέπουν χρήση αλκοόλης όμως δεν μιλούν για ασετόν) - έχω χρησιμοποιήσει ασετόν και δεν έχω διαπιστώσει βλάβες αλλά αυτό δεν είναι κανόνας.
Αντώνη όταν λες 'βελτιωτικά λιπαντικά, τα οποία δεν αφήνουν της οξειδώσεις, στο κακό τους έργο' ποια εννοείς;
-
Μπορούμε όλοι δηλαδή να θεωρηθούμε JUNKIES!Τίποτα άλλο θα δοκιμάσετε; LSD; Κοκαϊνη μήπως;
θα ψάξω το απόγευμα πάντως να βρώ ασετόν να δοκιμάσω τι παίζει...
Η τολουόλη είναι εγγύηση για τις ζεστές μέρες, σώνει πιστόνια-μέχρι 5% που έχω βάλει κάνει δουλειά, αλλά είναι μανούρα να βρείς λίγο.
Αλκοόλες κλπ. δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. -
Οι Αλκοολες ειναι που σε σωζουν τις καυτες ημερες γιατι 'δροσιζουν' τον θαλαμο καυσης & ετσι θα δεις χαμηλοτερη θερμοκρασια αν εχεις αναλογο οργανο.
-
ok to aseton to dokimasa se matrix auto, oikonomia kai grigores alages .
-
OXI RE MASTORIA MHN TRELENESTE KAI SE NISSAN PRIMERA 2002 KANENA PROBLHMA OIKONOMIA PAEI KALYTERA.ASETON APO TO XROMATOPOLIO THS GEITONIAS SAS.
-
Ασετον βγαζουν πολλες εταιριες με οτι αυτο συνεπαγεται για αυτο καλυτερα σφραγισμενο σε μπουκαλακι που ειναι & πιο ευκολο στο να το ριξεις μεσα.
Προσοχη στην αναλογια & οχι υπερβολες δεν εχει κανενα νοημα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το νόμιμο ποσοστό αλκοόλης στο καύσιμο (στην Ελλάδα) είναι 3% (ή 5% δεν είμαι σίγουρος). Η Χόντα για το σιβίκ μου επιτρέπει μέχρι 5% αλκοόλης στο καύσιμο χωρίς βλάβη.
Στο GTC εχω βαλει ολα τα link με την καθε εταιρια & τα μοντελα στα οποια προτεινει ποσοστο 5-10%.
Υπαρχουν & εταιριες που δεν το επιτρεπουν πχ αλφα ρομεο...
-
Στο Panda την δοκίμασα την ακετόνη σε βενζίνη v-power που βάζω εξ αρχής...
Με την συγκεκριμένη βενζίνη δεν είδα μεγάλη διαφορά...μία μικρή είδα όμως, όσον αφορά στην οικονομία καυσίμου, της τάξεως 0,5 λιτ.(αισιόδοξα, γιατί ακριβή νούμερα δεν μπορούμε να δούμε, εκτός αν κάνουμε τις ίδιες διαδρομές ένα εξάμηνο και το συγκρίνουμε με το επόμενο εξάμηνο)
Κάποιες φορές (λίγες) που αναγκάστηκα να βάλω άλλη βενζίνη είδα διαφορά σε σχέση με την v-power, προχθές που σε αυτήν την μάρκα πρόσθεσα ακετόνη , ήταν σαν να είχα βάλει v-power...Αυτό λέει τίποτα??? όχι γιατί μπορεί την προηγούμενη φορά να μην ήταν θέμα μάρκας αλλά πρατηρίου...
Μπερδεμένα πράγματα και είμαι σε προβληματισμό αν θα συνεχίσω την ακετόνη, γιατί βαριέμαι να κάθομαι και να μετράω ml σε κάθε γέμισμα (και έχω και μικρό ντεπόζιτο)
Ασε που σε κοιτάει ο βενζινάς σαν εξωγήινο ον. -
Εγώ βάζω σε 4 αυτοκίνητα που κινώ προσωπικά, στα 2 δεν υπάρχει διαφορά στην κατανάλωση, εντάξει είναι τούρμπο, το ένα τερτρακίνητο και παίζει πολύ η κατανάλωση ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης, όμως έχει σταθεροποιηθεί το ρελαντί τους που πάντα είχε διακυμάνσεις και και έχουν ομαλό ξεκίνημα τα πρωϊνά, στο άλλο το ατμοσφαιρικό με κόφτη στις 7100, δίνει ευστροφία, ομαλό ρελαντί και εύκολα ξεκίνημα το πρωϊ, στο 4ο και αυτό ατμοσφαιρικό 12βάλβιδο μεταμορφώνει κυριολεκτικά τον κινητήρα, δουλεύει παντού ομαλότερα, είναι σημαντικά πιο εύστροφος γιατί είναι κινητήρας τύπου Lean Burning και ζωντάνευε μετά τις 3000 στροφές, τώρα είναι πολύ ζωντανός από το ρελαντί του ακόμα και νομίζω ότι είναι λίγο πιο οικονομικός, κατέληξα τελικά ότι ανάλογα με το σχήμα του θαλάμου καύσης του κάθε κινητήρα υπάρχουν λιγότερες οι περισσότερες διαφορές στην απόδοση με το ασετόν.
ΕΒΑΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΣΕΤΟΝ.....