-
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
Δεν το εβαλες στις επιλογες σου αλλα εγω θα επερνα το καινουριο γκολφ με τα 122,DSG και ολα αυτα τα εξτρα που γραφεις,τις βρισκω πολυ κουραστικες τις προτασεις για ενα αμαξι που θα ειναι το μοναδικο και θα το χρισιμοποιω καθε μεραΚουραστικό από ποια άποψη; Ανάρτησης, απουσίας εναλλακτικής του κλασικού κιβωτίου ή κάτι άλλο; Εάν αναφέρεσαι στην ανάρτηση, θα τα οδηγήσω και θα δω πόσο άνετα ή μη είναι. Πάντως αυτήν τη στιγμή οδηγώ χαμηλωμένο αυτοκίνητο με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ οπότε έχω συνηθίσει σε ένα βαθμό σε σκληρή ανάρτηση.
Αυτό που με προβληματίζει στην έκδοση που προτείνεις είναι η ιπποδύναμη. Αυτή τη στιγμή οδηγώ ένα αυτοκίνητο 97 αλόγων αλλά και καμιά 200αριά κιλά ελαφρύτερο από το Golf. Σίγουρα το Golf θα είναι πιο γρήγορο παντού αλλά μάλλον όχι όσο πιο γρήγορο θα ήθελα. Πάντως, μπορεί να του κάνω ένα test drive για να δω. -
Όπως ανέφερα σε μια από τις προηγούμενες δημοσιεύσεις μου, χθες επισκέφθηκα με τον αδελφό μου τρεις αντιπροσωπείες, μία της Citroen, μία της Fiat και μία της Seat. Ευτυχώς μένω δίπλα στη Συγγρού οπότε χρειαστήκαμε 3λεπτά με τα πόδια, 10λεπτά με τα πόδια και 5λεπτά με το λεωφορείο αντίστοιχα για να πάμε σε αυτές.
Ξεκινήσαμε από τη Citroen της οποίας η αντιπροσωπεία-έκθεση είναι πολύ μικρή και είχε μόνο τέσσερα αυτοκίνητα για να επεξεργαστεί ο κάθε υποψήφιος πελάτης. Τα δύο C4 που υπήρχαν ήταν τα hatchback και Picasso. Το Coupe το οποίο με ενδιαφέρει δεν υπήρχε. Οπότε περιορίστηκα στο να χαζέψω λίγο το εσωτερικό (ταμπλό, κτλ) που κατά δήλωση του πωλητή είναι το ίδιο και το οποίο μού φάνηκε ουδέτερο, δηλ. ούτε κρύο ούτε ζέστη. Ο πωλητής από την αρχή φάνηκε ότι δεν ήταν πολύ εξυπηρετικός και ότι μισο-βαριόταν να ασχοληθεί μαζί μας. Οπότε μετά από 2-3 απαντήσεις του, οι οποίες που δημιούργησαν περισσότερες απορίες από όσες μού έλυσαν, αποχωρήσαμε. Καταλήξαμε στο ότι για περισσότερες πληροφορίες, test drive, κτλ θα χρειαστεί να απευθυνθώ σε άλλη αντιπροσωπεία. Σε ότι αφορά τις απαντήσεις του πωλητή, με ενημέρωσε ότι:
- Το μεταλλικό χρώμα ΔΕΝ χρεώνεται έξτρα παρόλο που στην επίσημη ιστοσελίδα της Citroen φαίνεται το αντίθετο
- Τα xenon περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό, κάτι που δεν αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα
- Η επέκταση της εγγύησης από τα δύο στα πέντε χρόνια κοστίζει περίπου 370ευρώ.
- Ο συναγερμός που ανήκει στον έξτρα εξοπλισμό τοποθετείται από την ελληνική αντιπροσωπεία και όχι από το εργοστάσιο
- Η παράδοση απαιτεί περίπου 3 μήνες εφόσον δεν υπάρχει έτοιμο αυτοκίνητο όπως το θέλω (κοίταξε στο σύστημα και στην Ελλάδα υπάρχει μόνο ένα Citroen C4 1.6 THP Sport)
Έχω ήδη στείλει email στη Citroen Ελλάς ζητώντας να μού ξεκαθαρίσουν τι ισχύει τελικά για τα δύο πρώτα.
Επόμενος σταθμός αντιπροσωπεία της Fiat επί της Λεωφόρου Συγγρού. Εξαρχής ο πωλητής φάνηκε πολύ πιο εξυπηρετικός ενώ υπήρχε στην έκθεση η έκδοση που με ενδιαφέρει. Εξωτερικά το αυτοκίνητο μού άρεσε. Ήταν σε μια σκούρα γκρι απόχρωση και του ταίριαζαν πολύ οι δίχρωμες ζάντες που έρχονται αποκλειστικά με τη Sport έκδοση. Στο εσωτερικό εντύπωση μού έκανε το ταμπλό που έδειχνε πιο πολυτελές/ποιοτικό/όμορφο από του C4 και σε ότι αφορά τους χώρους ο αδελφός μου χωρούσε οριακά πίσω από εμένα (είμαι 1,94μ κι εκείνος 1,93μ). Στη συνέχεια συζήτησα με τον πωλητή και έμαθα τα εξής:
- Η εγγύηση είναι 2 χρόνια και με επιπλέον 500ευρώ γίνεται 5ετής (εξ ολοκλήρου εργοστασιακή όπως μου ανέφερε). Εγώ γιατί είχα μείνει με την εντύπωση ότι είναι 5ετής εξαρχής;;;
- Η παράδοση απαιτεί περίπου 1,5 μήνα για όχι έτοιμο αυτοκίνητο
- 580ευρώ κοστίζουν τέλη/πινακίδες/προετοιμασία. Δεδομένου ότι στη Seat αργότερα μου είπαν ότι 385ευρώ είναι έξοδα ταξινόμησης και τέλη κυκλοφορίας, η Fiat χρεώνει 195ευρώ την προετοιμασία;;;
- Υπάρχει επιδότηση από την Fiat (δεν κατάλαβα αν εννοούσε Ελλάδος ή μητρική στην Ιταλία) 2500ευρώ για την περίπτωση ανταλλαγής με παλιό αυτοκίνητο. Μου ανέφερε και μια 'κομπίνα' με δύο εικονικές μεταβιβάσεις του αυτοκινήτου μου, μία σε αυτούς και μία πάλι σε εμένα, ώστε να καρπωθώ την επιδότηση ακόμα και αν επιλέξω να πουλήσω μόνος μου το αυτοκίνητό μου. Παρόλα αυτά προτιμώ να μην μπλέξω σε κομπίνες. Αν πάλι, επειδή υπάρχει η επιδότηση, μπορούν να μου κάνουν καλή προσφορά για ανταλλαγή με το δικό μου, θα το σκεφτώ.
Το επόμενο βήμα είναι η πραγματοποίηση test drive το οποίο θα κανονίσω αύριο τηλεφωνικώς.
Τελευταίος σταθμός η αντιπροσωπεία της Seat επί της Λεωφόρου Συγγρού. Κι εδώ (i) ο πωλητής ήταν εξυπηρετικότατος/λαλίστατος (τον βοηθούσε και το νεαρό της ηλικίας του) και (ii) η έκθεση διέθετε την έκδοση που με ενδιαφέρει. Εξωτερικά το αυτοκίνητο το ήξερα (το έχω δει πολλάκις στο δρόμο). Αυτό που πρόσεξα για πρώτη φορά (κατόπιν υπόδειξης του αδελφού μου) είναι ότι οι δύο απολήξεις της εξάτμισης δεν τερματίζουν παράλληλα αλλά έχουν μια διαφορά 1-2εκ ακολουθώντας την κλίση του προφυλακτήρα. Περνώντας στο εσωτερικό, οι χώροι για τους πίσω επιβάτες είναι ελαφρά μεγαλύτεροι αυτών του Bravo. Ο αδελφός μου κάθησε πίσω μου και χώρεσε χωρίς να είναι οριακά τα πόδια του. Σε ότι αφορά το ταμπλό, είναι γεγονός ότι δείχνει πιο ψεύτικο από των άλλων δύο και τα υλικά έχουν πιο άγρια/σκληρή υφή. Δεν μπορώ να πω ακόμα αν αυτό είναι κάτι που θα με ενοχλεί στην καθημερινή διαβίωση μαζί του. Πρέπει να μπω μερικές φορές ακόμα σε αυτό. Πάντως η πρώτη μου αντίδραση δεν είναι αρνητική. Στη συνέχεια συζήτησα με τον πωλητή ο οποίος μου ανέφερε τα εξής:
- Μπορούν να μου κάνουν δώρο τόσο το συναγερμό όσο και τους αισθητήρες στάθμευσης (τοποθετημένα αμφότερα από εκείνους)
- Κάτι θα κάνουν στο οικονομικό αν επιλέξω τη λύση xenon τοποθετημένων από τους ίδιους (και όχι εργοστασιακά όπως δήλωσα ότι προτιμώ)
- Η επέκταση της εγγύησης από τα 2 στα 5 χρόνια κοστίζει 580ευρώ
- 90ευρώ είναι τα μεταφορικά & έξοδα προετοιμασίας (+385ευρώ τα τέλη/έξοδα ταξινόμησης όπως προανέφερα)
- Η παράδοση είναι σε 10-15ημέρες με xenon τοποθετημένα από αυτούς αφού δεν απαιτείται κάποιο έξτρα τοποθετημένο από το εργοστάσιο και 3μήνες με τα εργοστασιακά bi-xenon
Και στην περίπτωση αυτή αύριο θα κανονίσω test drive. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι το αυτοκίνητο δοκιμής είναι της έκδοσης Reference (ή Stylance, δε θυμάμαι) με αλλαγμένη ανάρτηση και πρόγραμμα Revo. Κατά δήλωσή τους (i) η ανάρτηση είναι σκληρότερη από του Sport Up, άρα αν το 'αντέχω', δε θα έχω πρόβλημα με του Sport Up και (ii) το πρόγραμμα θα το φέρουν στις εργοστασιακές τιμές για να έχω σωστότερη αντίληψη των ικανοτήτων του αυτοκινήτου. Παρόλα αυτά θα χρειαστεί σίγουρα να οδηγήσω αυτοκίνητο δοκιμής και άλλης εταιρείας για να σχηματίσω ορθότερη άποψη.
-
Να αναφερω μονο πως εγω θα προτιμουσα Bravo λογω 1) του κατ εμε πολυ ομορφοτερου σχεδιασμου, 2) πολυ καλυτερου+ομορφοτερου εσωτερικου 3) του μικροτερου κοστους ασφαλισης κτλ κτλ λογω κυβικων.
Επισης να αναφερω οτι η εγγυηση της φιατ ηταν γνωστο οτι απαιτει 500€ για να επεκταθει στα 5 χρονια, οποτε δε σου ελεγε μπαρουφες ο πωλητης.
-
Πόση διαφορά να έχουν τα ασφάλιστρα μετα ξύ 1400 και 1600 κ.ε. ώστε να αποτελέσει λόγο επιλογής αυτοκινήτου. Πάντως +1 για το Μπράβο. Είναι ομορφότερο(υποκειμενικά)
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Πόση διαφορά να έχουν τα ασφάλιστρα μετα ξύ 1400 και 1600 κ.ε. ώστε να αποτελέσει λόγο επιλογής αυτοκινήτου. Πάντως +1 για το Μπράβο. Είναι ομορφότερο(υποκειμενικά)Ήμουν έτοιμος να ρωτήσω ακριβώς το ίδιο. 1400κεκ & 1800κεκ έχουν τα ίδια τέλη κυκλοφορίας οπότε η μόνη διαφορά μπορεί να προκύψει από τα ασφάλιστρα. Πόση να είναι αυτή ετησίως ώστε να γείρει τη ζυγαριά προς το ένα ή το άλλο;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Πόση διαφορά να έχουν τα ασφάλιστρα μετα ξύ 1400 και 1600 κ.ε. ώστε να αποτελέσει λόγο επιλογής αυτοκινήτου. Πάντως +1 για το Μπράβο. Είναι ομορφότερο(υποκειμενικά)
Ήμουν έτοιμος να ρωτήσω ακριβώς το ίδιο. 1400κεκ & 1800κεκ έχουν τα ίδια τέλη κυκλοφορίας οπότε η μόνη διαφορά μπορεί να προκύψει από τα ασφάλιστρα. Πόση να είναι αυτή ετησίως ώστε να γείρει τη ζυγαριά προς το ένα ή το άλλο;
Στο online υπολογισμός ασφαλίστρων είναι περίπου 12 ευρώ η διαφορά μεταξύ 1400 και 1600 κ.ε. οπότε...
http://www.anytimeonline.gr/index.asp?a_id=46 -
Περιοδικό του χώρου έχει στο τελευταίο τεύχος του 25σέλιδο συγκριτικό μεταξύ των: Golf VI 1.4 TSI 160PS - Citroen C4 1.6 Turbo - Peugeot 308 GT - Opel Astra 1.6T - Fiat Bravo 1.4 T-Jet 150PS - Seat Leon 1.8TSI. Μια σημαντική διαφορά μεταξύ των Bravo & Leon, όπως προκύπτει από τη δυναμομέτρηση που έκαναν, αφορά τον τρόπο που αποδίδουν οι κινητήρες σε όλο το φάσμα στροφών. Ενώ μέχρι τις 4000στρ/λεπτό η απόδοση των δύο είναι πολύ κοντά (πάντα μπροστά το Leon), από εκεί και μέχρι τις 6000-6500στρ/λεπτό η διαφορά ανοίγει απότομα και κυμαίνεται στους 20-25 ίππους (μετρήσεις στους τροχούς). Υποθέτω ότι οφείλεται στα 400κεκ που υπολείπεται ο κινητήρας του Bravo και στη ρύθμιση που επέλεξαν οι μηχανικοί της Fiat, δηλ. έμφαση στις χαμηλές-μεσαίες στροφές όπου 'κοντράρει' στα ίσια τον μεγαλύτερο κινητήρα του Leon.
-
το μπραβο ειναι πιο ομορφο μεσα/εξω. Μαλλον ειναι και λιγο πιο φθηνο.
το λεον εχει πιο σπορτιβ αισθηση (θεση οδηγησης, στησιμο), το μπραβο ειναι πιο ανετο σε αναρτηση
σπαζοκεφαλια θα ελεγα, πρεπεις οπωσδηποτε να τα οδηγησεις για να καταληξεις καπου.
-
Το Bravo είναι επίσηε πολύ ποιο φρέσκο ως μοντέλο.
-
Βασικα το Leon ειναι σε αλλη κατηγορια(σε επιδοσεις) σε σχεση με το Bravo.Ειναι στην κατηγορια Astra 1.6T, Golf GT, Megane GT κλπ.Σε ευθεια δηλαδη το Bravo μενει πολυ πισω.Στις ρεμπριζ τα παει λιγο καλυτερα αλλα και παλι μενει πισω.Επισης το Leon καει αρκετα πιο πολυ απο οτι το Bravo , τουλαχιστον 1-2 λιτρα μεση.Ολα αυτα ομως οταν δεν πιεζονται , σε χαλαρη οδηγηση δηλαδη.Σε γρηγορη οδηγηση και τα δυο καινε τα κερατα τους....Το θεμα ειναι ομως οτι αγοραζοντας το Bravo , αγοραζεις ενα πιο overall αυτοκινητο και με πολυ , μα πολυ καλυτερο εξοπλισμο.Συγκεκριμενα με 23 χιλιαρικα εχεις τα παντα , συμπεριλαμβανομενων και των δερματινων και της ηλιοροφης.
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Βασικα το Leon ειναι σε αλλη κατηγορια(σε επιδοσεις) σε σχεση με το Bravo.Ειναι στην κατηγορια Astra 1.6T, Golf GT, Megane GT κλπ.Σε ευθεια δηλαδη το Bravo μενει πολυ πισω.Στις ρεμπριζ τα παει λιγο καλυτερα αλλα και παλι μενει πισω.Επισης το Leon καει αρκετα πιο πολυ απο οτι το Bravo , τουλαχιστον 1-2 λιτρα μεση.Ολα αυτα ομως οταν δεν πιεζονται , σε χαλαρη οδηγηση δηλαδη.Σε γρηγορη οδηγηση και τα δυο καινε τα κερατα τους....Το θεμα ειναι ομως οτι αγοραζοντας το Bravo , αγοραζεις ενα πιο overall αυτοκινητο και με πολυ , μα πολυ καλυτερο εξοπλισμο.Συγκεκριμενα με 23 χιλιαρικα εχεις τα παντα , συμπεριλαμβανομενων και των δερματινων και της ηλιοροφης.Το Leon δεν καίει 2 λίτρα πάνω από το Bravo με την καμία Εδώ δεν καίει 2 λίτρα πάνω από το 140άρι TSI το οποίο καίει λιγότερο από το Bravo..! Η διαφορά τους πρέπει να είναι στο λίτρο περίπου.
Εγώ θα πρότεινα το Leon με δεύτερη επιλογή το Bravo (κυρίως λόγω κινητήρα,καλύτερης άνεσης και χώρων εκ μέρους του Leon). Το C4 δεν θα το προτιμούσα σε αυτή την κατηγορία χρημάτων.
Η διαφορά 1.8 με 1.4 σε ασφάλιστρα είναι κάπου 25-30 ευρώ το χρόνο. -
Με κλειστά μάτια Leon.
...,,,
Για να μην το βλέπεις πόσο πίσω σε σχέση με το Brava είναι εσωτερικά.
Γιατί κατά τα άλλα μοιάζει καλύτερο (από τεχνικές προδιαγραφές). -
Μόλις έριξα μια ματιά στο spritmonitor για την κατανάλωση των δύο. Με περίπου είκοσι δείγματα ανά μοντέλο το Bravo έχει μέση κατανάλωση 8,86lt/100km και το Leon έχει 8,79lt/100km. Στην Ελλάδα τα πράγματα μπορεί να διαφοροποιούνται κάπως αλλά +2lt/100km για το Leon μου φαίνεται τραβηγμένο δεδομένων των παραπάνω.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
...Μια σημαντική διαφορά μεταξύ των Bravo & Leon, όπως προκύπτει από τη δυναμομέτρηση που έκαναν, αφορά τον τρόπο που αποδίδουν οι κινητήρες σε όλο το φάσμα στροφών. Ενώ μέχρι τις 4000στρ/λεπτό η απόδοση των δύο είναι πολύ κοντά (πάντα μπροστά το Leon), από εκεί και μέχρι τις 6000-6500στρ/λεπτό η διαφορά ανοίγει απότομα και κυμαίνεται στους 20-25 ίππους (μετρήσεις στους τροχούς). Υποθέτω ότι οφείλεται στα 400κεκ που υπολείπεται ο κινητήρας του Bravo και στη ρύθμιση που επέλεξαν οι μηχανικοί της Fiat, δηλ. έμφαση στις χαμηλές-μεσαίες στροφές όπου 'κοντράρει' στα ίσια τον μεγαλύτερο κινητήρα του Leon.Είναι απόλυτα λογικό αυτό. Μπορεί 10 άλογα να φαίνονται 'λίγα' στα χαρτιά αλλά τα 1800 κυβικά δεν μπορούν να υποσκελιστούν εύκολα. Εκτός αυτού η VW έχει ένα 'όμορφο' κουσούρι. Σχέδον πάντα παίρνεις περισσότερα άλογα από όσα δηλώνουν. Πόσο ήταν οι μετρημένες ιπποδυνάμεις στο περιοδικό?
Η πρόταση μου από αυτά που γράφεις είναι το Leon (αν εξαιρέσεις το κάπως άσχημο εσωτερικό του) ΑΛΛΑ θα συμφωνούσα με κάποιο προλαλήσαντα φίλο για το 160άρη καινούριο Golf. Ίσως να μην σε αναστατώνει εξωτερικά αλλά θεωρώ ότι είναι 'δυνατό' πακέτο σχεδόν σε όλα τα 'απαραίτητα' ενός σύγχρονου αυτοκινήτου. Οι τιμές του είναι περίπου στα λεφτά που θέλεις (π.χ. το τριπορτο dsg στην highline είναι στα 23500 χιλιάρικα. Δεν είναι κοψοχρονιά σίγουρα και μάλλον θα θέλει μερικά + που θα ανεβάσουν λίγο την τιμή. Αλλά αν αναλογιστείς ότι μερικά από τα τωρινά χιλιάρικα θα τα πάρεις πίσω σε μεγαλύτερο βαθμό από τα υπόλοιπα μετά από κάποια χρόνια τότε ίσως βγάζει νόημα. Βέβαια ποτέ δεν αγοράζεις αυτοκίνητο για το μετά και ΜΟΝΟ αλλά όλα πρέπει να παίξουν ρόλο στην απόφαση σου πιστεύω). Αν δεν σε ενδιαφέρει το DSG (με βρίσκεις σύμφωνο εδώ !) τότε οι τιμές είναι στα 21500 και 22650 για comfort, high αντίστοιχα. Τεσπα. τα των τιμών και προσφορών θα τα βρεις καλύτερα μόνος σου ψάχνοντας. Αν πάντως βάλεις δόσεις (χωρίς να μπαίνω 'τσολιάς' στην τσέπη σου, θα πρότεινα να χρεωθείς μερικές δεκάδες ευρώ παραπάνω και να πας Golf. Το ότι μοσχοπουλάει εδώ και χρόνια σε μια τόσο δύσκολη κατηγορία δεν οφείλεται στο ότι η VW κάνει voodoo στους αγοραστές αλλά στο ότι έχουν πετύχει μια 'χρυσή τομή' σχεδόν σε όλα. Ίσως να σε ενοχλεί το ότι θα 'πολυφορεθεί' και αυτό αλλά και πάλι αναλογίσου ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσεις ΜΟΝΑΔΙΚΟ αυτοκίνητο, οπότε οκ και εδώ.
Η ουσία για μένα είναι ότι θα πάρεις ένα φρέσκο καλό όχημα. Μπορεί να είναι απλά μια βελτιωμένη έκδοση του 5 όπως λέγεται ΑΛΛΑ είναι μια βελτιωμένη έκδοση ενός ΗΔΗ πολυ καλού οχήματος. Οπότε μαλλον είναι κάτι συνολικά πολύ καλό.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Δεν γνωρίζω τι 'μέρη του λόγου' είναι, αλλά μ' αυτά τα χρήματα παίρνεις επίσης την 150άρα Delta και το Astra 1.6T...Η Delta δε μου αρέσει καθόλου. Το Astra από την άλλη έχει περάσει από το μυαλό μου αλλά έχω διαβάσει πολλά αρνητικά σχόλια για τη συμπεριφορά του (αίσθηση τιμονιού, ανταπόκριση στις εντολές του οδηγού, κτλ). Μάλλον θα πρέπει να το οδηγήσω για να αποκτήσω ιδία άποψη
-
οταν πας φιατ ριξε και μια ματια στη Δ απο κοντα....ισως αλλαξεις γνωμη ιδιως με τους απλετους πισω χωρους!
-
@Professeur: Το Golf για κάποιο λόγο δε μού προκαλεί κανένα συναίσθημα όταν το βλέπω, μού είναι ουδέτερο. Υπάρχουν τα αυτοκίνητα που όταν τα βλέπω στο δρόμο μου αρέσουν, με εντυπωσιάζουν, μού φαίνονται άσχημα και υπάρχουν αυτά που με αφήνουν αδιάφορο. Το Golf ανήκει στην τελευταία κατηγορία. Βέβαια αυτό δεν είναι το μοναδικό κριτήριο. Αν έκανε όλα όσα θέλω στην τιμή που θέλω θα ξεπερνούσα εύκολα αυτήν την ουδετερότητα. Όμως, η πεντάθυρη sportline έκδοση ξεκινάει από τα 22650 και δεν περιλαμβάνει αρκετά πράγματα (xenon, αισθητήρες παρκαρίσματος, συναγερμό, επέκταση εγγύησης, κτλ). Τέλος, για κάποιο λόγο προτιμώ να έχω 160άλογα από 1800κεκ παρά από 1400κεκ δεδομένου ότι τα 400κεκ της διαφοράς δεν προκαλούν κάποια ιδιαίτερη οικονομική επιβάρυνση.
Υ.Γ.: Στεκόμενος στην τελευταία μου πρόταση θυμήθηκα σχόλιο του πωλητή της Seat. Κάποια στιγμή με ρώτησε ποια άλλα αυτοκίνητα κοιτάω. Του ανέφερα Bravo, C4 (με κοίταξε σαν UFO όταν άκουσε το τελευταίο) και ο αδελφός μου συμπλήρωσε ότι, αν δεν υπήρχε το έξτρα κόστος, θα μού πρότεινε το Golf. Μόλις το άκουσε, άρχισε τα σχόλια του στυλ 'έχεις ακούσει για τα 1400αρια που σπάνε', κτλ. Θεός, έθαβε τη μητρική του εταιρεία
-
Kατάλαβα.
Θα επιμείνω λίγο ακόμα όμως λέγοντας ότι θα είσαι σχεδόν πάντα μέσα στο αυτοκίνητο. Μιας πάντως και ξεκίνησες το 'ψάξιμο' (ωραίο ψάξιμο αυτό! Φρόντισε να το χαρείς και να το απολαύσεις!) πήγαινε και από κεί μια βόλτα.
Ξέρεις μερικοί 'έρωτες' δεν είναι κεραυνοβόλοι ! -
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Είναι απόλυτα λογικό αυτό. Μπορεί 10 άλογα να φαίνονται 'λίγα' στα χαρτιά αλλά τα 1800 κυβικά δεν μπορούν να υποσκελιστούν εύκολα. Εκτός αυτού η VW έχει ένα 'όμορφο' κουσούρι. Σχέδον πάντα παίρνεις περισσότερα άλογα από όσα δηλώνουν. Πόσο ήταν οι μετρημένες ιπποδυνάμεις στο περιοδικό?Μέγιστη ισχύς στους τροχούς (σε παρένθεση οι απώλειες) --- Μέγιστη Ροπή:
Citroen C4 1.6 Turbo: 139,9 PS/ 4550rpm (11,4 PS) --- 26,5kgm / 2350rpm
Fiat Bravo 1.4 T-Jet 150PS: 146 PS / 5400rpm (21,9 PS) --- 25,3kgm / 2900rpm
Opel Astra 1.6T: 163,7 PS / 5550rpm (24,4 PS) --- 27,4kgm / 2350rpm
Peugeot 308 GT: 165,1 PS / 4900rpm (12,9 PS) --- 26,3kgm / 2700rpm
Seat Leon 1.8TSI: 168,5 PS / 4900rpm (9,4 PS) --- 26,4kgm / 3000rpm
VW Golf 1.4TSI 160PS: 160,3 PS / 5350rpm (15,2 PS) --- 26,3kgp / 2400rpm -
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Kατάλαβα.Θα επιμείνω λίγο ακόμα όμως λέγοντας ότι θα είσαι σχεδόν πάντα μέσα στο αυτοκίνητο. Μιας πάντως και ξεκίνησες το 'ψάξιμο' (ωραίο ψάξιμο αυτό! Φρόντισε να το χαρείς και να το απολαύσεις!) πήγαινε και από κεί μια βόλτα.
Ξέρεις μερικοί 'έρωτες' δεν είναι κεραυνοβόλοι !Επειδή δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος να με πιέζει να προχωρήσω σύντομα στην αγορά, θα το ψάξω όσο περισσότερο μπορώ. Οπότε θα περάσω μια βόλτα κι από την VW. Όπως σωστά είπες, ποτέ δεν ξέρεις.
C4 1.6 THP ή BRAVO 1.4 T-JET 150HP ή LEON 1.8TSI