-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Πιο πιθανό μου φαίνεται να γλείφουν τα περιοδικά την Καρέντα παρά τον Σαρακάκη. Τώρα για το άλλο δεν ξέρω αλλά όπως και να χει παραείναι ύποπτη αυτή η αλλαγή με το που βγήκε το Golf.
Φέτος το γνωστό 'fight club' αναμένεται να έχει τουλάχιστον 3 εκδόσεις του νέου Golf και άλλες τόσες από το Scirroco...δεν την γλειφουν την σφουγκαριζουν.
-
Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει αγοραστής που αμφιταλαντεύεται μεταξύ ενός Hyundai και ενός Αυτοκινήτου του λαού, όποιο και να είναι αυτό.
Δεν υπάρχει σοβαρό δίλημμα δηλαδή, κατά την άποψή μου, μεταξύ ενός δίπολου της μορφής Golf-i30, Jetta-Accent, Passat-Elandra, Polo-Getz, Tiguan-Tuscon, Fox-i10 κ.α.
Όποιος μπορεί να διαθέσει τα παραπάνω όβολα, θα πάρει το Αυτοκίνητο του λαού και θα κοκορεύεται και από πάνω ιδιαιτέρως αν είναι κάποια γρήγορη έκδοσή του.
Εχω ένα από τα προαναφερθέντα και παρόλο που δεν το έχω και περί πολλού, δεν θα το άλλαζα με ένα Hyundai παρά το ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη μάρκα όπως και με καμμία μάρκα γενικώς.
Εξ' ου και η δήλωση ότι οι μάρκες αυτές απευθύνονται σε διαφορετικούς αγοραστές παρά το γεγονός ότι και οι δύο πουλάνε και μάλιστα πολύ κυρίως στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Ειδικά σε περίπτωση ''γρήγορης'' έκδοσης καλή ώρα σαν αυτό το δίλημμα του παρόντος thread, οι κορεάτες είναι απόντες. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Ναι, αλλά όχι στους ίδιους πελάτες.
στους ιδιους πελατες πουλαει.κανεις λαθος.
Τα Volkswagen ειναι πλεον τα μοντερνα αυτοκινητα του λαου, συνηθως αξιοπιστα
(οχι βεβαια στο βαθμο που τα καταφερνει η Hyundai)** αλλα δινουν μεγαλυτερο βαρος
στην σχεδιαση**,...Ειδικά στο Golf!
Για να ειναι σαφη τα συμπερασματα καλο θα ηταν να αναφερεις ολη την παραγραφο
και να μην απομονωνεις μερικες λεξεις...
Δεν εννοω μονο στην εξωτερικη εμφανιση, αλλα και στο εσωτερικο,
εκει που συνηθως δεν εχει αντιπαλο.
Προσωπικα πιστευω επισης οτι το Golf V ειναι ενα απο τα πιο ομορφα,
αποδεκτα, και διαχρονικα σχηματα που εχει βγαλει η VAG, και εντελει,
το να παραμενει ενα αυτοκινητο φρεσκο στο περασμα του χρονου, σημαινει
κατα ενα τροπο (που πολλοι ξεχνουν) οτι ειναι επιτυχημενο σχεδιαστικα. -
Εντάξει τώρα, το Golf δε θεωρείται σχεδιαστική επιτυχία.
Το Scirocco ναι, το Golf όχι.
Καλό αυτοκίνητο είναι...τίμιο, αλλά σχεδιαστική επιτυχία δε νομίζω.
-
το golf ειναι σχεδιαστικα ενα αποδεκτο σχημα μεσα εξω, το οποιο σε καθε νεα γενια μεγαλωνει ψηλωνει χοντρενει φουσκωνει και μακραινει.
ειδικα μετα το 3
πως λεμε αλλαξε ο μανωλιος και εβαλε τα ρουχα του αλλιως? -
Το πιο ωραιο golf ηταν το 4...μετα το χαος...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Παραθετω απλα καποια νουμερα απο την παραπανω συγκριτικη δοκιμη
μιας και δεν εμφανιζονται στο link:0-100km/h
Bravo 10.5 - Leon 9.4
0-400m (sec-km/h)
Bravo 17.5-124 - Leon 16.8-132
0-1000m (sec-km/h)
Bravo 32.4-158 - Leon 31.0-185Ρεπριζ με 4η 40-60km/h (2 ατομα με αποσκευες)
Bravo 5.1sec - Leon 3.4sec
Ρεπριζ με 4η 80-110km/h (2 ατομα με αποσκευες)
Bravo 6.5sec - Leon 6.4sec
Ρεπριζ με 4η 120-140Km/h (2 ατομα με αποσκευες)
Bravo 6.3sec - Leon 5.1secΚαταναλωση (l/100km/h)
Εθνικη Οδος 1
Bravo 8.2 - Leon 7.6
Εθνικη Οδος 2
Bravo 12.8 - Leon 11.5Επαρχιακη Οδος (l/100km/h)
Bravo 10.5 - Leon 8.9
Πιστα (Μεγαρα) (l/100km/h)
Bravo 24.2 - Leon 22.9Γυρος Πιστας
Bravo 1:19.9 - Leon 1:17.9Σλαλομ (sec)
Bravo 6.57 - Leon 6.31
Αλλαγη Λωριδας (sec)
Bravo 4.24 - Leon 4.22Φρεναρισμα 120-0km/h (m)
Bravo 57.3 - Leon 57.7 (με 2 ατομα και αποσκευες)
Bravo 58.8 - Leon 58.3 (με 4 ατομα και αποσκευες)Ισχυς στο δυναμομετρο
Bravo 115.9/5700 - Leon 119.9/5200
Ροπη στο δυναμομετρο
Bravo 18.9/3800 - Leon 19.4/4200Ποιος κανει κλυσμα σε ποιον νομιζω ειναι εμφανες...
Αυτο να το εμφανισεις την 1η Απριλιου
Ετσι επεμενε και ο ΙΚΕ για τις ακαμψιες.... -
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Το πιο ωραιο golf ηταν το 4...μετα το χαος...Διαφωνώ. Πολύ όμως. Οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως. Το ΠΙΟ όμορφο Golf είναι το δικό μου!! Απο ΕΚΕΙ και μετά αλλά και πριν είναι το χάος !
Πέρα από την πλάκα το πιο όμορφο Golf για μένα είναι το GTI II :
Το πέντε θεωρώ ότι είναι το πιο κλασικίζον (προτού το αποκτήσω δεν το είχα βαρεθεί στο δρόμο παρόλο που κυκλοφορούσε 4-5 χρόνια) και το νέο είναι το σαφώς το πιο 'μοντερνο' (μέχρι να βγει το επόμενο!) αλλά δεν το έχω αγαπήσει ακόμη οπτικά. Θα πρέπει να το 'χορτάσω' πρώτα και μετά θα 'αποφασίσω' !
Υ.Γ. : μη ξεχνιόμαστε όμως με τη συζήτηση έτσι? Το δικό μου είναι το ομορφότερο !
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Κλασσικο παραδειγμα:
MX-5 2.0 vs Golf GTi
Σε δημοσιο δρομο το MX-5 ψαχνει να βρει με τα κυαλια , που λεει και ο λογος , το GTI γιατι στις ευθειες το Golf γινεται καπνος.
Στην πιστα ομως το MX-5 ειναι το ιδιο ή και πιο γρηγορο απο το Golf GTi !
Οποτε αν σου πει ο αλλος παρε MX-5 γιατι ειναι ταχυτερο απο το Golf στην πιστα και αρα ειναι πιο γρηγορο απο το Golf , θα ειναι μαλακας...το 'θα' τι το ήθελες
καλε μου ανθρωπε να ηξερες τι παράδειγμα εφερες στο φως τωρα... θα σε φωτισε το πνευμα των ημερών
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Πιο πιθανό μου φαίνεται να γλείφουν τα περιοδικά την Καρέντα παρά τον Σαρακάκη. Τώρα για το άλλο δεν ξέρω αλλά όπως και να χει παραείναι ύποπτη αυτή η αλλαγή με το που βγήκε το Golf.
Φέτος το γνωστό 'fight club' αναμένεται να έχει τουλάχιστον 3 εκδόσεις του νέου Golf και άλλες τόσες από το Scirroco...να γλειφουν τη καρεντα εναντι του σαρακακη το δεχομαι,ομως και το σαρακακη γλειφουν βλεπε evo vs sti, βλεπε s2k, βλεπε ταπερ αλλα αυτο το 'γλειψιμο' ,αν μπορουμε να το πουμε ετσι, το βλεπουμε και στο ξενο τυπο..τι να σου πω??
παντως συμφωνω οτι το gti 'σπρωχνεται' , αλλα αυτο δε σημαινει πως δεν ειναι και καλο αυτοκινητο
παντως δεν ειδα καποιον ιταλακια να παραπονιεται για το σπρωξιμο του 500αρακιου(ακρως αδικαιολογητο, μιλαμε για αισχρο και πανακριβο αυτοκινητο!!) ή της ΜΙΤΟ.
δε ξερω τις ατζεντες ή τις μυστικες συμφωνιες των περιοδικων και των εκπομπων,αλλα ολο και κατι απο αυτα που λενε θα 'χει καποια βαση,το θεμα ειναι ο αναγνωστης/θεατης να μπορει να φιλτραρει με αντικειμενικοτητα τις μαλακιες.
αυτο παντως που θεωρω απαραδεκτο ειναι (αν γινονται ) ειναι οι σικιε χρονοι γυρων πιστας,για μενα ειναι χειροτερο και απο τις στημενες δημοσκοπησεις που παραγγελνουν οι εφημεριδες και τα κομματα!!!
-
Θες να πεις ότι το τιμόνι των Audi είναι για παρτούζα; Το μεγάλο πλεονέκτημα του group ήταν η ποιότητα, η οποία τα τελευταία χρόνια φαίνεται να υποχωρεί, οπότε αυτό που μένει είναι οι επιδόσεις σε ευθεία λόγω της μακρόχρονης εξέλιξης και εμπειρίας στα turbo που πλέον είναι μονόδρομος για όλους τους κατασκευαστές μαζικής παραγωγής.
δες τη έγραψα:
ε κάθε δε συγκριτικό όλων των περιοδικών οι 'Γερμανοί' κάνουν παρ@#ζα με τον ανταγωνισμό στο τί προσφέρουν συνολικά.
και οι γερμανοί δεν υπερέχουν μόνο στην ευθεία και μόνο για το τούρμπο (εκεί μάλλον τα τούρμπο της όπελ υπερέχουν). Φτιάχνουν εδώ και καιρό πια οδηγοκεντρικά αμάξια όπου σε όποιον τομέα δεν πρωταγωνιστούν, τουλάχιστον είναι πολύ κοντά στην κορυφή οπότε συνολικά ξεχωρίζουν.
Κατά τη γνώμη μου η πιο τίμια εταιρία από όλες πάντως είναι η φορντ αλλά πάσχει από την έλλειψη τούρμπο και από τα βήματα μπρος-πίσω που κάνει στην σχεδίαση. Σε όλη τη γκάμα της, ακόμα και στα μικρά, έχει οδηγοκεντρικά μοντέλα με πολύ καλό πακέτο θέσης οδήγησης,οδικής συμπεριφοράς, κιβωτίου, esp που απενργοποιείται. Δεν είναι τυχαίο ότι στο νέο ka οι τεχνικοί της απορρίψαν αβλεπή το τιμόνι και τις ρυθμίσεις της ανάρτησης του 500 και το δηλώσαν ευθαρσώς κιόλας:lol: -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Δεν είναι τυχαίο ότι στο νέο ka οι τεχνικοί της απορρίψαν αβλεπή το τιμόνι και τις ρυθμίσεις της ανάρτησης του 500 και το δηλώσαν ευθαρσώς κιόλας:lol:Θα μπορουσες σε παρακαλω να μου πεις ποια ειναι η πηγη σου?Επειδη πραγματικα δεν ξερω.
Εγω διαβασα στο Drive οτι οι Ιταλοι χρησιμοποιησαν για το 500 Abarth τον ημιακαμπτο αξονα του 500 ρυθμισμενο απο τους μηχανικους της Ford για το καινουργιο Ka. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
(ακρως αδικαιολογητο, μιλαμε για αισχρο και πανακριβο αυτοκινητο!!)Αναφερεσαι στο Fiat 500.Μπορεις να μου εξηγησεις με λογικα επιχειρηματα γιατι ισχυει αυτο που λες?
Ευχαριστω. -
Δεν είναι τυχαίο ότι στο νέο ka οι τεχνικοί της απορρίψαν αβλεπή το τιμόνι και τις ρυθμίσεις της ανάρτησης του 500 και το δηλώσαν ευθαρσώς κιόλας:lol:
Θα μπορουσες σε παρακαλω να μου πεις ποια ειναι η πηγη σου?Επειδη πραγματικα δεν ξερω.
Εγω διαβασα στο Drive οτι οι Ιταλοι χρησιμοποιησαν για το 500 Abarth τον ημιακαμπτο αξονα του 500 ρυθμισμενο απο τους μηχανικους της Ford για το καινουργιο Ka.Δεν είναι τόσο θέμα ρυθμίσεων αλλά κυρίως θέμα αντιστρεπτικής. Η τοποθέτηση αυτής στο εσωτερικό του πίσω άξονα υιοθετήθηκε και από την Fiat για το Abarth 500.
-
To 500 είναι ακριβότερο από ένα Panda αλλά στην τελική πουλάει. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος επιλέγει να πληρώνει κάτι παραπάνω για το design. Πιο ακριβό αλλά και πολύ πιο ξεχωριστό. Τα επίθετα αισχρό και πανάκριβο σε συνδυασμό όμως θα τα έβαζα για το Mini. 22.000 για το (γυμνό) Cooper με τα 120 ατμοσφαιρικά άτια; Ε όχι κι έτσι...
Συμφωνώ απόλυτα για το γλείψιμο σε Evo αλλά εκεί μιλάμε για την εταιρεία που τα εισήγαγε (Meva Power). Δεν ξέρω τώρα τι ακριβώς ισχύει, πάντως το Drive (επειδή γι αυτό μιλάμε) έχει σταματήσει να πολυασχολείται με το θέμα Evo σε σχέση με το παρελθόν που το έβαζε δίπλα σε Lamborghini...
@chemic
Συμφωνώ απόλυτα για τη Ford αλλά η εταιρεία αυτή εκτός από έλλειψη turbo πάσχει σε κύρος και σε αρκετές περιπτώσεις σε ποιότητα και αξιοπιστία. Ότι πληρώσεις παίρνεις. Η λέξη τίμιο τα λέει όλα. Μπορεί η 147 πχ να είναι λίγο πιο ακριβή από το Focus αλλά είναι λίγο καλύτερη από αυτό.
Το θέμα τιμόνι το θεωρώ βασικό όταν μιλάμε για σπορ αυτοκίνητο. Το νέο ΤΤ με ένα μπλοκέ διαφορικό και ένα καλύτερο τιμόνι θα ήταν το τέλειο σπορ αυτοκίνητο χωρίς υπερβολή αλλά με τα αν δεν γίνονται αμάξια αλλά υποθέσεις.ΥΓ: Για να σου δώσουν μια τόσο σημαντική δουλειά όπως είναι η γενική διεύθυνση της πλέον premium μάρκας του group, χωρίς να έχεις κανένα υπόβαθρο σε management, marketing ή οικονομικά πρέπει να σε ξέρουν καλά... να έχεις κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Right?
-
Για οσους θελουν να μαθουν ποσα χαλαει καθε εταιρεια για διαφημησεις:
http://www.seaa.gr/common/statistics.asp?language=greek -
[>Ο χρήστης chemic έγραψε:
Δεν είναι τυχαίο ότι στο νέο ka οι τεχνικοί της απορρίψαν αβλεπή το τιμόνι και τις ρυθμίσεις της ανάρτησης του 500 και το δηλώσαν ευθαρσώς κιόλας:lol:
Ναι,το εχω διαβασει και εγω αυτο και σπαω το κεφαλι μου να θυμηθω ΠΟΥ ...
-
Αναφερεσαι στο Fiat 500.Μπορεις να μου εξηγησεις με λογικα επιχειρηματα γιατι ισχυει αυτο που λες?
Ευχαριστω.θα σου πω το εξης απλο.τα punto abarth και 500 abarth κοστιζουν το ιδιο.
τωρα αν θες να μιλησεις για design και αν αυτο αξιζει τα λεφτα του, μαλλον μιλας με λαθος ανθρωποδε γινεται το 500 να κοστιζει το ιδιο με ενα μεγαλυτερο μοντελο της ιδιας φιρμας, γιατι ουτε καλυτερο σε επιδοσεις ειναι,ουτε ποιοτικοτερο ειναι(πλαστικα για γελια), εχει μηδενικους χωρους και εμφανισιακα ειναι ασχημο ή απλα ασχημοτερο απο το punto(αν και αυτο ειναι υποκειμενικο).
το punto για μενα αποτελει μια τιμια και καλη αγορα, το 500 αντιθετα το θεωρω σχεδον κλοπη γιατι πραγματικα πουθενα δε δικαιολογουνται τα χρηματα που ζητανε.θελησε κει η fiat να βγαλει το mini cooper του φτωχου,αναβιωνοντας το 'θρυλο' ,το υπερχρεωσε,της εκατσε το περιβοητο 'marketing'(που πολλοι επικαλουνται) και μαγκια της!!
αυτο βεβαια δε σημαινει οτι αξιζει τα λεφτα που κανει!!και το mini εχει απαραδεκτη τιμη σε σχεση με τον ανταγωνισμο,τουλαχιστον εχει να επιδειξει καποια σοφιστικε αναρτηση και ενα σπορτιφ στησιμο,αν και τωρα που το σκεφτομαι......
με τα λεφτα που κανει, το μινι ειναι πιο απαραδεκτο!! ελεος!!! -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Αναφερεσαι στο Fiat 500.Μπορεις να μου εξηγησεις με λογικα επιχειρηματα γιατι ισχυει αυτο που λες?
Ευχαριστω.θα σου πω το εξης απλο.τα punto abarth και 500 abarth κοστιζουν το ιδιο.
τωρα αν θες να μιλησεις για design και αν αυτο αξιζει τα λεφτα του, μαλλον μιλας με λαθος ανθρωποδε γινεται το 500 να κοστιζει το ιδιο με ενα μεγαλυτερο μοντελο της ιδιας φιρμας, γιατι ουτε καλυτερο σε επιδοσεις ειναι,ουτε ποιοτικοτερο ειναι(πλαστικα για γελια), εχει μηδενικους χωρους και εμφανισιακα ειναι ασχημο ή απλα ασχημοτερο απο το punto(αν και αυτο ειναι υποκειμενικο).
το punto για μενα αποτελει μια τιμια και καλη αγορα, το 500 αντιθετα το θεωρω σχεδον κλοπη γιατι πραγματικα πουθενα δε δικαιολογουνται τα χρηματα που ζητανε.θελησε κει η fiat να βγαλει το mini cooper του φτωχου,αναβιωνοντας το 'θρυλο' ,το υπερχρεωσε,της εκατσε το περιβοητο 'marketing'(που πολλοι επικαλουνται) και μαγκια της!!
αυτο βεβαια δε σημαινει οτι αξιζει τα λεφτα που κανει!!και το mini εχει απαραδεκτη τιμη σε σχεση με τον ανταγωνισμο,τουλαχιστον εχει να επιδειξει καποια σοφιστικε αναρτηση και ενα σπορτιφ στησιμο,αν και τωρα που το σκεφτομαι......
με τα λεφτα που κανει, το μινι ειναι πιο απαραδεκτο!! ελεος!!!Τεσπα.Θα συμφωνησω στα πιο πολλα απο αυτα που λες αλλα απαραδεκτο και αισχρο δεν θα το ελεγα με τπτ.Ειδικα οταν ο ανατγωνισμος(βλεπε C2 , i10 , Twingo κλπ) ειναι απο 1000 εως 2000 ευρω φθηνοτερος με τον ιδιο ή και χειροτερο εξοπλισμο και με χειροτερη ποιοτητα.Με την ιδια λογικη το Α3 ειναι αισχρο και απαραδεκτο οταν το Bravo με τον ιδιο εξοπλισμο κανει 4000 ευρω λιγοτερο.Και με περισσοτερη δυναμη.
-
συμφωνω οτι το Α3 ειναι 'απαραδεκτη' αγορα και σε οποιαδηποτε αλλη εκδοση θα προτιμουσα golf ή ακομα και λεον,στην ελλαδα ομως που το R32 κανει τα ιδια λεφτα με s3 ή στα λεφτα που κανει το s3 τεσπα,το θεωρησα τη πιο συμφρερουσα αγορα(αν αναφερεσαι στο τι εκανα εγω)
ζητω συγγνωμη για τα υπερβολικα επιθετα που χρησιμοποιησα
καταλαβες παντως τη λογικη μου
και 2 παρατηρησεις: το c2 (vts συγκεκριμενα) στα λεφτα του 500 1.4 σου δινει +30 αλογα,+200 κυβικα, στησιμο,επιδοσεις στανταρ esp που κλεινει,στανταρ 16αρες αλουμινενιες με χαμηλοπροφιλα exalto και ρεζερβα με ζαντολαστιχο ιδιο με τα φορεμενα,ασθητηρα για φως/βροχη, ποιοτητα αθλια μεν, αλλα οχι οτι το 500 εχει καποια σοβαρη ποιοτητα
το Α3 μπορει να το θελει καποιος για τα καλυτερα πλαστικα σε σχεση με το golf 5(οχι το 6) και την υποτιθεμενη αιγλη του σηματος. το 500 ουτε **ΤΑ **πλαστικα εχει,περα απο ενα 'πουτανιαρικο' σχεδιασμο, και φυσικα καμια αιγλη.
και τη τη συγκριση μου την εκανα κυριως με το τι μπορεις να αγορασεις απο το ιδιο μαγαζι,γιατι καμια αλλη συγκριση δε θα ταν το ιδιο ισχυρη(βαλε και λιγη ΜΙΤΟ στο παιχνιδι αν θες και θα δεις το παραλογισμο).
θυμαμαι πριν βγει το 500 αμπαρθ που λεγαμε με ενα φιλο μου:ειναι πιο μικρο μοντελο θα εχει πιο λιγα αλογα ΑΡΑ θα ναι πιο φθηνο!!
C4 1.6 THP ή BRAVO 1.4 T-JET 150HP ή LEON 1.8TSI