-
Γίνονται επεισόδια σε πολλές πόλεις και προφανώς κι έχουν σχέση με αυτό που έγινε
-
μοιρίζομαι κατάληψη...
-
Το λιγότερο που μπορεί να γίνει.
-
Βασικά φρίκη...
Ειδικός φρουρός, με ό,τι σημαίνει αυτό.
-
Όσο κι αν μου είναι αντιπαθής ο Παυλόπουλος, δεν καταλαβαίνω τη λογική 'γίνεται ενα συμβάν - ντε και καλα ζητάμε το κεφάλι του υπουργού'. Ο υπουργός/μάνατζερ/διευθυντής/οτιδήποτε πρέπει να κρίνεται συνολικά από το έργο του και όχι από μεμονωμένες εξάρσεις, δηλαδή συγκεκριμένες καλές ή κακές στιγμές.
Στα του συμβάντος τώρα, μόλις γύρισα σπίτι και δεν έχω καθόλου καλή εικόνα. Φοβάμαι πως οι πληροφορίες θα είναι τόσο σκορπισμενες και αντιφατικές που είναι αδύνατο να εξαχθεί συμπέρασμα
Όπως και να 'χει, κρίμα για τη ζωή που χάθηκε, αλλά κρίμα και γι' αυτή που καταστράφηκε.
-
ειτε χουλιγκανς ειτε αναρχικοι που κανουν επεισοδεια αν οι μπατσοι κανουν πως τους κυνηγανε ή πεταξουν κανα δακρυγονο η ομαδα τους διαλυεται σε δευτερολεπτα συνεπως μου φαινεται μουφα να αναγκαστηκαν να πυροβολησουν ή οτι ταραχτηκαν οταν ειδαν τοσους πολλους και ουτε εμεις θα ξεραμε τι καναμε οταν μας συνεβαινε που γραφτηκε εδω.
μιλαμε για τα εξαρχεια μιας απο τις πιο χοτ περιοχες για εξοδο πραγμα που σημαινει οτι ειναι πολυ επικινδυνο για τον καθενα ακομα και στον αερα να πυροβολησαν
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/' target='_blank
κεντρικο θεμα στο μπιμπισι
προβλεπω να γινεται πολυ χαμος τις επομενες μερες -
Όχι μόνο χαμός...ακούγεται ότι 60 καταστήματα στην Ερμού έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές εκτός από αυτά σε Σταδίου,Σόλωνος,Ακαδημίας και Πατησίων...ας μη μιλήσουμε για τα υποκαταστήματα τραπεζών...το πράγμα θα έχει και συνέχεια αύριο λόγω του ότι είναι αργία αλλά και την Τετάρτη λόγω της απεργίας...πολλές σχολές τελούν υπό κατάληψη,φαινόμενο που σίγουρα θα γενικευτεί...
όλες οι πληροφορίες με βάση αυτά που λέγονται στο διαδίκτυο γιατί τα τηλεοπτικά δίκτυα έχουν σιγήσει... -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ομολόγισε ο μπάτσος ότι έριξε εν ψυχρώ.Απ το flash.gr:
' Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία, καθώς- όπως υποστηρίζουν- προηγήθηκε μόνο φραστική επίθεση ομάδας νεαρών προς το διερχόμενο περιπολικό'Ένα θα πώ. ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ.
Το να κάψουν τη βουλή, είναι το ελάχιστο που θα πρέπει να κάνουν.Τι λες βρε ηλιθιε
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ομολόγισε ο μπάτσος ότι έριξε εν ψυχρώ.Απ το flash.gr:
' Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία, καθώς- όπως υποστηρίζουν- προηγήθηκε μόνο φραστική επίθεση ομάδας νεαρών προς το διερχόμενο περιπολικό'Ένα θα πώ. ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ.
Το να κάψουν τη βουλή, είναι το ελάχιστο που θα πρέπει να κάνουν.ωραίος... τράβα πέστο σε όλους τους καταστηματάρχες τώρα και σε όλους αυτούς που εργάζονταν στα πολυκαταστήματα και μένουν λίγο πριν τις εορτές στην ουσία χωρίς δουλειά. Εβλεπα μία κοπέλα που έκλαιγε στις κάμερες γιατί θα μείνει άνεργη.
Οτι και να έγινε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ αυτός! Τι κατάλαβαν τώρα; Καταστρέψανε τόσες περιουσίες χριστουγεννιατικα και φέρανε σε απόγνωση τόσο κόσμο. Το παιδί θα γυρίσει πίσω; όχι!
-
Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται.
-
Τώρα θα γίνω ο φασίστας της υπόθεσης αλλά αν γινόταν το αντίθετο και καιγόντουσαν από μολότωφ οι αστυνομικοί στο περιπολικό θα λέγαμε 'πώπω φρίκη με την εγκληματικότητα'. Δεν θα βγαίναμε στους δρόμους για να κάψουμε τα στέκια των αναρχικών. Όπως και να χει οι αστυνομικοί είναι φάουλ στο ότι (σύμφωνα με τις περιγραφές που έχω ακούσει ως τώρα) δεν πυροβόλησαν στον αέρα τουλάχιστον (και πάλι αυτό θα ήταν επικίνδυνο-.
Εύκολο είναι να τα ρίξουμε αμέσως στους αναρχικούς αλλά κυκλοφορούν και κάτι σερίφηδες εκεί έξω σαν το Χαλουλάκο -αν δεν κάνω λάθος το όνομα- (πήγαινα στο ίδιο σχολείο με το παιδί που άφησε ανάπηρο) οπότε... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Τώρα θα γίνω ο φασίστας της υπόθεσης αλλά αν γινόταν το αντίθετο και καιγόντουσαν από μολότωφ οι αστυνομικοί στο περιπολικό θα λέγαμε 'πώπω φρίκη με την εγκληματικότητα'. Δεν θα βγαίναμε στους δρόμους για να κάψουμε τα στέκια των αναρχικών. Όπως και να χει οι αστυνομικοί είναι φάουλ στο ότι (σύμφωνα με τις περιγραφές που έχω ακούσει ως τώρα) δεν πυροβόλησαν στον αέρα τουλάχιστον (και πάλι αυτό θα ήταν επικίνδυνο-.
Εύκολο είναι να τα ρίξουμε αμέσως στους αναρχικούς αλλά κυκλοφορούν και κάτι σερίφηδες εκεί έξω σαν το Χαλουλάκο -αν δεν κάνω λάθος το όνομα- (πήγαινα στο ίδιο σχολείο με το παιδί που άφησε ανάπηρο) οπότε...+1
Αν και τα στοιχεια της υποθεσης δεν ειναι ακομα ξεκαθαρα, εγω απλα θα πω πως αν οντως οι αστυνομικοι δεχτηκαν επιθεση απο ομαδα αναρχικων καλα εκαναν και αμυνθηκαν (με οποιον τροπο)... το ιδιο θα καναμε και ολοι εμεις στην θεση τους προκειμενου να διαφυλαξουμε την ζωουλα μας. Αν ο 16χρονος ηταν μέλος της ομάδας των αναρχικων... ηταν αρκετα μεγαλο παιδι για να καταλαβει οτι πηγαινε γυρευοντας και κατα συνεπεια κριμα αλλα μην το αγιοποιησουμε κιολας.
Αν τωρα την πληρωσε αδικα ο 16χρονος... κατι μου λεει πως θα εχουμε ακομα μια δικη-τιμωρια παρωδια οπως της 'ζαρντινιερας'... ξερετε.... 'παραδειγματικη τιμωρια'Σχετικα με τις καταστροφες... που ηταν παλι η αστυνομια? Αμα ειστε μαγκες, αμα σας νοιαζει το δικαιο και η προστασια του πολιτη... εκει πατε και τραβηξτε οπλο και φατε μερικες ντουζινες αναρχικους να δουμε αν θα ξανααπλωσουν χερι σε ξενη περιουσια τα καθικια... Κουραστηκα ποια... μια ζωη τα ιδια. Πλεον πολυ φοβαμαι πως απλα 'βολευει' την πολιτεια η υπαρξη των αναρχικων... αλλιως δεν εξηγηται.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Γενικότερα, θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος πώς πρέπει να αντιδρά ένας αστυνομικός όταν μία ομάδα ατόμων οπλισμένων με πέτρες, ξύλα, κτλ επιτίθεται εναντίον του και τον εγκλωβίζει (δε λέω ότι έγινε έτσι γιατί δεν ξέρω).
Είναι εκπαιδευμένοι για τέτοιες καταστάσεις, έτσι δεν είναι?
Μέρος της 'δουλειάς' τους είναι.Ας κοιτάξουν πρώτα από όλα να μην 'εγκλωβίζονται' (αυτή η λέξη έχει γίνει μόνιμο άλλοθι) από 10-20 χαβαλέδες.
Και άντε και εγκλωβίστηκαν...δε μπορούσαν να ρίξουν στον αέρα? πλαστικές δεν έχουν? στην ανάγκη ας πατήσουν το γκάζι και ας πάρουν κανένα παραμάζωμα να πάει με κανένα κάταγμα στο νοσοκομείο.
Εδώ βάρεσαν στο ψαχνό και μιλάμε για 16 χρονών παιδί!
ναι εντάξει ξέρω ...Σαββατόβραδο είναι... έπρεπε να βλέπει τηλεόραση ή να είναι με κανένα μου****κι ή 'να διαβάζει τα μαθήματά του'. Ε, δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά, έπρεπε να πάει στον τάφο?+1
Ποτε δεν ψήθηκα πως η αστυνομία και το κράτος απο πίσω δεν θέλει ταραχούλες που και που.
Ετσι για να κερδίζει λίγο δίκαιο απ τους αγανακτησμένους (φορολογούμενους ) πολίτες. Βολεύει.
Απο που αλλού να το κερδίσει αλλοστε;
Φοβάμαι πως το θέμα είναι πιο πολύπλοκο απ ότι πιστεύουν οι περισσότεροι.
Επι του προκειμένου η φαντασία μου δείχνει προς την κατεύθυνση ενός άσχετου αστυνομικού που τον ρίξανε στα σκατά χωρίς να του μάθουν τα στοιχειώδη.
Αμα είναι να αρχίσουμε να πυροβολάμε τα πιτσιρίκια που δεν γουστάρουν την κωλοκατάσταση... -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Γενικότερα, θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος πώς πρέπει να αντιδρά ένας αστυνομικός όταν μία ομάδα ατόμων οπλισμένων με πέτρες, ξύλα, κτλ επιτίθεται εναντίον του και τον εγκλωβίζει (δε λέω ότι έγινε έτσι γιατί δεν ξέρω).
Είναι εκπαιδευμένοι για τέτοιες καταστάσεις, έτσι δεν είναι?
Μέρος της 'δουλειάς' τους είναι.Ας κοιτάξουν πρώτα από όλα να μην 'εγκλωβίζονται' (αυτή η λέξη έχει γίνει μόνιμο άλλοθι) από 10-20 χαβαλέδες.
Και άντε και εγκλωβίστηκαν...δε μπορούσαν να ρίξουν στον αέρα? πλαστικές δεν έχουν? στην ανάγκη ας πατήσουν το γκάζι και ας πάρουν κανένα παραμάζωμα να πάει με κανένα κάταγμα στο νοσοκομείο.
Εδώ βάρεσαν στο ψαχνό και μιλάμε για 16 χρονών παιδί!
ναι εντάξει ξέρω ...Σαββατόβραδο είναι... έπρεπε να βλέπει τηλεόραση ή να είναι με κανένα μου****κι ή 'να διαβάζει τα μαθήματά του'. Ε, δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά, έπρεπε να πάει στον τάφο?+1
Ποτε δεν ψήθηκα πως η αστυνομία και το κράτος απο πίσω δεν θέλει ταραχούλες που και που.
Ετσι για να κερδίζει λίγο δίκαιο απ τους αγανακτισμένους (φορολογούμενους ) πολίτες. Βολεύει.
Απο που αλλού να το κερδίσει αλλοστε;
Φοβάμαι πως το θέμα είναι πιο πολύπλοκο απ ότι πιστεύουν οι περισσότεροι.
Επι του προκειμένου η φαντασία μου δείχνει προς την κατεύθυνση ενός άσχετου αστυνομικού που τον ρίξανε στα σκατά χωρίς να του μάθουν τα στοιχειώδη.
Αμα είναι να αρχίσουμε να πυροβολάμε τα πιτσιρίκια που δεν γουστάρουν την κωλοκατάσταση... -
Το χθεσινό θέμα έχει πολλες παραμέτρους......
- Το ανύπαρκτο κράτος που επί χρόνια δεν θέλει να εξαλήψει την βία και το άβατο των Εξαρχίων για να δούμε ποιοί είναι επιτέλους οι κουκουλοφόροι.
- Η μη σωστή εκπαιδευση των αστυνομικών που να γνωρίζουν πότε πρέπει να χρησιμοποιούν όπλο ή όχι.
- Η παρέμβαση όλων των πολιτικών κομμάτων στο έργο της αστυνομίας.
- Η αλλαγή της αστυνομικής ηγεσίας σε κάθε αλλαγή κυβέρνησης (αυτό μόνο στην Ελλάδα γίνεται για κομματικούς λόγους).
- Οι περισσότεροι αστυνομικοί είναι στα γραφεία και είναι φιλλιπινέζες πολιτικών και για τον Ελληνα
πολίτη τίποτα. - Η κάλυξη των σκανδάλων με τα εκκατομύρια από την κυβέρνηση για να μην χάσουν ψήφο και συγχρόνως η απαξίωση των πάντων (παιδεία, υγεία, πολιτισμός) από την κυβέρνηση πρός τους νέους.
- Η έλληψη σεβασμού του κράτους πρός τους Ελληνες.
-
Πολλά τα σενάρια που ακούγονται.
Άλλοι θεωρούν την επίθεση αυτή προβοκάτσια της Κυβέρνησης ώστε να πάψει να ασχολείται ο κόσμος με το Βατοπέδι.
Άλλοι θεωρούν ότι το γεγονός το προκάλεσε η αντιπολίτευση καθώς έτσι χτυπούν την Κυβέρνηση στο μόνο ισχυρό χαρτί που της έχει μείνει η Ασφάλεια της Χώρας.
Άλλοι θεωρούν ότι το γεγονός προκλήθηκε από τις περιστάσεις ώστε κάποιες ομάδες να εκμεταλλευτούν την κατάσταση αυτή και να προκαλέσουν ακόμα βαθύτερη οικονομική κρίση στη χώρα.
Άλλοι λένε ότι οι Αστυνομικοί-Ειδικοί Φρουροί ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία ώστε να προκληθεί χτύπημα στο Εργατικό Κίνημα.
Σύμφωνα όμως με το Occam's razor τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει καθώς όλα μπορούν να αποδοθούν στην α) βλακεία β) κακιά στιγμή.
Τη συγκεκριμένη στιγμή 2 απαίδευτοι άνθρωποι (κάτι το πολύ φυσιολογικό καθώς η λέξη Αστυνομικός έχει ταυτιστεί στην Ελληνική Κοινωνία με κάτι μιαρό οπότε κανείς σοβαρός και σώφρων άνθρωπος δεν το επιλέγει ως καριέρα) βρέθηκαν σε λάθος σημείο με όπλο στα χέρια. Η κακή τους εκπαίδευση και η περιορισμένη αντίληψη τους προκάλεσε το γεγονός αυτό. Το βέβαιο είναι ότι ο Γρηγορόπουλος την πλήρωσε τη νύφη. Δεν ήταν άμοιρος ευθυνών (δεν περνούσε απλά από εκεί) αλλά φυσικά και το έγκλημα του δεν τιμωρείτε με θάνατο.
ΙΜΗΟ καλώς έπραξε ο Παυλόπουλος και έθεσε σε διαθεσιμότητα τους πάντες και ειδικά τον Διοικητή του Τμήματος των Εξαρχείων που κακά τα ψέματα είναι και ο Διοικητικός Υπεύθυνος που γνωρίζει τους άνδρες του και θα έπρεπε αυτός να γνωρίζει και το ποιόν αυτών και να τους στείλει να μαζεύουν σκουπίδια εφόσον δεν μπορούν να κρατήσουν τη ψυχραιμία τους.
Πάντως για να αποδώσουμε τα του Καίσαρως τω Καίσαρι, πολύ γρήγορα εμφανίστηκαν 'αυτόπτες' μάρτυρες του γεγονότος στα κανάλια (και ειδικά στα αντιπολιτευόμενα) οι οποίοι ξιφουλκούσαν κατά των Αστυνομικών. Οι μάρτυρες αυτοί που δεν ήταν απλοί περαστικοί έχουν και μία υποκειμενική αντίληψη των γεγονότων και φυσικά μπορούν και να ψεύδονται καθώς το τι λες στα κανάλια δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία αλλά το τι λες στον ανακριτή. Εκεί συνήθως όλοι αυτοί οι μάρτυρες μετατρέπονται σε κότες (με την πραγματική σημασία της λέξης) και ξαφνικά το είμαι βέβαιος γίνεται 'δεν είδα καλά, νομίζω ότι συνέβη έτσι κ.λπ.'. Το ίδιο είχε συμβεί και με την φανταστική Ζαρντινιέρα το ίδιο είχε συμβεί και με την Έφεση της υπόθεσης Καλαμπόκα όπου ενώ πρωτόδικα άλλα έλεγαν οι μάρτυρες στο Εφετείο ξαφνικά είχαμε ανατροπές των καταθέσεων.
Πάντως το τυχαίο και ατυχές αυτό γεγονός κάποιοι το καπιλεύονται δεόντως με στόχο να πετύχουν μικρό-κομματικά ή μικρό-τηλεοπτικά οφέλη . Το γεγονός ότι ένας άνθρωπος πέθανε λίγο τους νοιάζει . Το λιγότερο ντροπή λοιπόν.
Κρίμα για το παιδί..
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Πλεον πολυ φοβαμαι πως απλα 'βολευει' την πολιτεια η υπαρξη των αναρχικων... αλλιως δεν εξηγηται.Αυτό τα συμπλυκνώνει όλα.
Στα πέρι ηλιθιότητας μου axibde, αν με ρωτάς αν χαίρομαι με τί έγινε, σαφώς και η απάντησή μου είναι όχι, γιατί αν θές να κάνεις κάτι, δεν καις την περιουσία του κόσμου. Άλλα πράγματα πρέπει να χτυπάς.
Αλλά μες στην αναμπουμπούλα χαμός θα γίνει τί περιμένεις? Θυμάσαι τί έγινε στην Γαλλία όταν οι μπάτσοι σκοτωσαν ένα παιδι?Σερίφηδες και τέτοιες λογικές υπάρχουν διάχυτες στους μπάτσους, απλά όταν κάποια στιγμή στη ζωή σας χρειαστεί να παλέψετε για κάτι ενάντια στο κράτος (και μάλλον δεν θα αργήσει να έρθει αυτή η μέρα) κάντε την ευχή σας να μην βρείτε τέτοιους απεναντί σας.
Το αστείο της υπόθεσης, είναι η κάλυψη των ΜΜΕ στην αρχή του περιστατικού, όπου όλοι μίλησαν για εξοστρακισμό, αλλά στην επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας δεν τολμήσαν να το πούνε.
Αντανακλάστικές αντιδράσεις.Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, με τον αναρχικό χώρο έχω τεράστιες διαφορές, και σε ιδεολογικό και σε επιπεδο 'τακτικης' που υιοθετούν αλλά εδώ μιλάμε για δολοφονία. Εκεί θα μείνουμε??
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Τη συγκεκριμένη στιγμή 2 απαίδευτοι άνθρωποι (κάτι το πολύ φυσιολογικό καθώς η λέξη Αστυνομικός έχει ταυτιστεί στην Ελληνική Κοινωνία με κάτι μιαρό οπότε κανείς σοβαρός και σώφρων άνθρωπος δεν το επιλέγει ως καριέρα) βρέθηκαν σε λάθος σημείο με όπλο στα χέρια.
καλά ο ορισμός του ρατσιστικού σχολίου, νταξ προσέξτε και τι γράφετε. Στο τσουβάλι όλοι.
-
Με το πολιτικό θερμόμετρο να είναι στα ύψη και τις αντίστοιχες αναμνήσεις από το πρόσφατο και παλαιότερο πολιτικό παρελθόν της Ελλάδας να μην έχουν σβήσει, το τραγικό γεγονός αναμένεται ήδη από αύριο να προκαλέσει κύμα συζητήσεων και σεναρίων.
Με την κυβέρνηση να βάλλεται πανταχόθεν για το σύνολο σχεδόν της πολιτικής της και κυρίως για το Βατοπέδιο, την οικονομία, τις ιδιωτικοποιήσεις και το ασφαλιστικό, κάποιος μπορεί να διαγνώσει επικοινωνιακά οφέλη. Ωστόσο η δεινή θέση στην οποία βρίσκεται το Μαξίμου κάθε άλλο παρά βελτιώνεται με τις αναμνήσεις άλλων εποχών της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Είναι λοιπόν απορίας άξιον εάν είναι εντελώς τυχαία αυτή η τραγική συγκυρία και ποιον θα ευνοούσε τελικά, και όχι σε πρώτη ανάγνωση των γεγονότων. -
'Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, που διαρκεί 2-4 μήνες, οι Ειδικοί Φρουροί αμείβονται με τις αποδοχές του δόκιμου αστυφύλακα και στη συνέχεια ακολουθούν το εισαγωγικό μισθολογικό κλιμάκιο. '
Δολοφονια του 16χρονου Αλεξανδρου