-
Ο χρήστης Roadblogger έγραψε:
Γιά το Brabo και το Grande Punto παίζουν κάποιες ενδιαφέρουσες επιδοτήσεις ανταλλαγής.
Μάλλον θα δυσκολευτείς να ξεφορτωθείς Tempra και Duna, είναι δύσκολα και τα δύο...Κοίταξε, όσον αφορά το Tempra, προφανώς θα κοιτάξω να επωφεληθώ από κάποια επιδότηση ανταλλαγής. Ούτως ή άλλως το αυτοκίνητο έχει πολύ λίγα χλμ και είναι σε άριστη κατάσταση οπότε δε μου πάει καρδιά να το «σκοτώσω». Τα 2500 ευρώ πχ που επιδοτεί η Fiat το Bravo 150ps είναι πολύ καλή τιμή. Τώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με το Duna, θα ήθελα να το κρατήσω αλλά σε περίπτωση έλλειψης κλειστού χώρου στάθμευσης δε θέλω να το αφήσω να σαπίσει στο τριανέμι και τη βροχή οπότε θα δω τι θα κάνω όταν έρθει εκείνη η ώρα.
Να πω επίσης ότι στην ψηφοφορία γράφτηκε κατά λάθος «GOLF IV» αντί για «GOLF VI» και «206sw» αντί «207sw» που είναι τα σωστά.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Γιά το Brabo και το Grande Punto παίζουν κάποιες ενδιαφέρουσες επιδοτήσεις ανταλλαγής.
Μάλλον θα δυσκολευτείς να ξεφορτωθείς Tempra και Duna, είναι δύσκολα και τα δύο...Κοίταξε, όσον αφορά το Tempra, προφανώς θα κοιτάξω να επωφεληθώ από κάποια επιδότηση ανταλλαγής. Ούτως ή άλλως το αυτοκίνητο έχει πολύ λίγα χλμ και είναι σε άριστη κατάσταση οπότε δε μου πάει καρδιά να το «σκοτώσω». Τα 2500 ευρώ πχ που επιδοτεί η Fiat το Bravo 150ps είναι πολύ καλή τιμή. Τώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με το Duna, θα ήθελα να το κρατήσω αλλά σε περίπτωση έλλειψης κλειστού χώρου στάθμευσης δε θέλω να το αφήσω να σαπίσει στο τριανέμι και τη βροχή οπότε θα δω τι θα κάνω όταν έρθει εκείνη η ώρα.
Να πω επίσης ότι στην ψηφοφορία γράφτηκε κατά λάθος «GOLF IV» αντί για «GOLF VI» και «206sw» αντί «207sw» που είναι τα σωστά.
Αυτό το θέμα με την επιδότηση ανταλλαγής, έχει ενδιαφέρον να το δούμε πώς είναι στην πράξη.
Μήπως πηγαίνοντας από κει με κάτι που πιστεύουν ότι δεν πουλιέται με τίποτα, σου λένε 'Ξέρετε λυπούμαστε, δεν μπορούμε να το πάρουμε...'?
Μήπως άν είναι κάτι ψιλοακριβό καταλήξουν να σκοτώσουν την τιμή ανταλλαγής...?
Γενικά καλά είναι να είναι κανείς επιφυλακτικός με τις υπερπροσφορές και τις υπερεκπτώσεις...
-
Αναμεσα σε αυτα που γραφεις Golf και Bravo ειναι οι καλυτερες επιλογες για μενα. Εγω θα επαιρνα το Bravo γιατι εμφανισιακα μου αρεσει πιο πολυ και ειναι παρα πολυ κοντα στο Golf σε ολα τα αλλα.Απο εκει και περα κοιτα και το Leon και ισως το Scirocco με τους 122 ιππους αν θες κατι πιο ξεχωριστο και σπορ.
-
Ο χρήστης Roadblogger έγραψε:
Αυτό το θέμα με την επιδότηση ανταλλαγής, έχει ενδιαφέρον να το δούμε πώς είναι στην πράξη.
Μήπως πηγαίνοντας από κει με κάτι που πιστεύουν ότι δεν πουλιέται με τίποτα, σου λένε 'Ξέρετε λυπούμαστε, δεν μπορούμε να το πάρουμε...'?
Μήπως άν είναι κάτι ψιλοακριβό καταλήξουν να σκοτώσουν την τιμή ανταλλαγής...?
Γενικά καλά είναι να είναι κανείς επιφυλακτικός με τις υπερπροσφορές και τις υπερεκπτώσεις...
Επειδη πηγα και ρωτησα για Μπραβο,ισχυει η ανταλλαγη ανεξαρτητως αυτοκινητου,το μονο που θελουν ειναι το πιστοποιητικο καταστροφης,αρα θεωρητικα μπορεις να ανταλλαξεις ακομη και κατι ηλικιας 30 ετων και μηδαμινης αξιας για 2500 ευρω
-
Bravo απο αυτά που γράφεις .
Αλλά γιατι να δώσες τόδα λεφτά και να μην αλλάξεις κατηγορία ?
Είναι τόσο δεσμευτικό το 4,40cm.FORD MONDEO - MAZDA 6 σε se station ή σε hachback .
Volvo V50 ή S40 σε πιο premium επιλογές.
-
Είναι δεσμευτικό δυστυχώς τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με τις διαστάσεις λόγω ιδιομορφίας χώρου στάθμευσης αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με το προσωπικό γούστο και την ευχρηστία του αυτοκινήτου στις συνθήκες της Αθήνας. Σκέψου πως το Τέμπρα που έχω τώρα αποφεύγω να το πηγαίνω σε μέρη με δύσκολο παρκάρισμα και έχει μήκος μόλις 4.35m (αλλά και ψηλή ουρά πίσω που δε βλέπεις τπτ), πώς θα καταφέρνω να παρκάρω ένα αυτοκίνητο-τέρας άνω των 4.50m, χωρίς μάλιστα να έχω εναλλακτική να μην το πάρω, αν υποτεθεί ότι δίνω και το άλλο μου αυτοκίνητο που είναι μικρό;
-
για την δελτα τι λες? μονο μειονεκτημα το 4,5
-
+1 για την ιταλίδα
- 1 για το VW group (εκτός αν το σχήμα και η ομορφιά σου είναι στοιχείο αδιάφορο στο αυτ/το) και δείς το Golf απλο ή plus .
Τι μου θυμίζεις με το Tempra. 15χρόνια πάνε αν δεν κάνω λάθος . Οπως και τότε έτσι και τώρα πρέπει να μου κάνει κλικ κάτι για να το αγοράσω.
Μια και βλέπεις το bravo δεν βλέπεις και το Civic . O κινητήρας είναι διαμάντι, οικονομικός και έχει απίστευτους χώρους για 4,25.
Επίσης περίμενε να δείς και το καινούργιο Megane με 1,4 και 130hp απο ότι διαβάζω είναι πολύ αναβαθμισμένο . -
Για τη δ δεν το σκέφτομαι. Είναι ακριβή και αρκετά μεγάλη. Civic και Megane απορρίπτονται όπως έχω αναφέρει από το πρώτο post.
Πριν λίγο κοίταζα τις διαστάσεις του Bravo σε σχέση με το Tempra και διαπίστωσα ότι είναι παραπλήσιες. Με άφησε να απορώ το κατά 10 πόντους μεγαλύτερο πλάτος του Bravo για το αν μπορεί να αποτελέσει παράγοντα δυσκολίας στις μανούβρες στο γκαράζ.
Το ιδανικό αυτοκίνητο για μένα μου φαίνεται ότι είναι ένα sw της μικρής κατηγορίας έτσι ώστε και μεγάλο χώρο αποσκευών να έχω και περιορισμένο μήκος μέχρι 4.30m. Το Grande Punto πχ αν το «στρετσάριζαν» λίγο μάλλον θα ήταν η πρώτη μου επιλογή, με δεδομένη τη συμπάθειά μου στην εταιρεία.
-
207SW δεν παίζει;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
207SW δεν παίζει;ελα ρε... να του κοψουμε και καμια συνταξη αμα ειναι του ανθρωπου...
-
Eπειδή λέει 206SW στην ψηφοφορία.
-
Το έχω γράψει πιο πάνω, εκ παραδρομής γράφτηκε 206 αντί για 207sw. Φυσικά και παίζει το εν λόγω αυτοκίνητο και όχι δε συνταξιοδοτούμαι ακόμα, απλά μου αρέσουν τα μικρά sw.
-
Α συγγνώμη.. Πήγα βόλτα με maxed out 207 SW RC. 175 άλογα κλπ
-
citroen nemo?
-
Seat Leon 1.8TSI
αν σε ενοχλεί το εσωτερικό, Octavia 5 1.8TSI
Δεν υπάρχει καλύτερο μοτέρ σε αυτά τα χρήματα, και μαζί με το αξιοπρεπές σύνολο ποιότητα εσωτερικού-στήσιμο-χώροι που έχουν αυτά τα αμάξια (μην βλέπετε τα σκληρά πλαστικά στο Seat και φρικάρετε, δεν κάνει κιχ το εσωτερικό του) παίρνεις πολύ καλό αυτοκίνητο.
-
Εγω ειδα γενικα το εσωτερικο του Seat σε .. φιλο και εχοντας εμπειρια απο Golf GTI, μπορω να πω πως εχει γινει τετοια εκπτωση στην ποιοτητα των υλικων που δικαιολογει την διαφορα της τιμης, αλλα απο την αλλη θεωρειται και ψιλο απαραδεκτο
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Seat Leon 1.8TSIαν σε ενοχλεί το εσωτερικό, Octavia 5 1.8TSI
Δεν υπάρχει καλύτερο μοτέρ σε αυτά τα χρήματα, και μαζί με το αξιοπρεπές σύνολο ποιότητα εσωτερικού-στήσιμο-χώροι που έχουν αυτά τα αμάξια (μην βλέπετε τα σκληρά πλαστικά στο Seat και φρικάρετε, δεν κάνει κιχ το εσωτερικό του) παίρνεις πολύ καλό αυτοκίνητο.
Διάβασες το αρχικό ποστ ή μπα; Εγώ λέω για αυτοκίνητο μέχρι 1600 κυβικά και μέχρι 4.4m κι εσύ μου λες για την Octavia!
-
θα επαναλαβω πεισματικα την αποψη μου Milanese...
Golf VI.
Golf Plus.μην δωσεις τοσα χρημτα για ιταλικο.
θα το μετανιωσεις.(μην με φατε αποψη μου ειναι οπως για αλλους δεν ειναι καλη επιλογη το Γκολφ)μεταχειρο σκεφτεσαι;
Tiguan.... με το πολυ 15000χλμ βρισκεις....σαν πρωτη επιλογη μου ομως το Γκολφ...
εχω ενα παει 3 χρονια...
ταξιδια Ηγουμενιτσα Θεσσαλονικη Αθηνα Πατρα Καλαματα και Μπολωνια Μιλανο Νικαια Μονακο και με 4 ατομα και δεν εχει πει κιχ....το νεο το ειδα...εμενα μου αρεσει πολυ...
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Seat Leon 1.8TSI
αν σε ενοχλεί το εσωτερικό, Octavia 5 1.8TSI
Διάβασες το αρχικό ποστ ή μπα; Εγώ λέω για αυτοκίνητο μέχρι 1600 κυβικά και μέχρι 4.4m κι εσύ μου λες για την Octavia!
Πάρε το leon τότε αφού έχεις πρόβλημα με το μήκος. Τα κυβικά δεν βλέπω το λόγο για να σε πειράξουν.
Μπήκα τις προάλλες σε ένα leon και το περιεργάστηκα αρκετά. Τα ζούληξα τα χτύπησα κ.λ.π. Τα πλαστικά του όντως δεν είναι σαν του Golf αλλά είναι πολύ καλύτερα π.χ. από του Auris που τα πέρασα και αυτά από παρόμοιο έλεγχο πρόσφατα.
Αυτοκίνητο μέχρι 22000 ευρώ, μικρό ή μικρομεσαίο