-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
οσο για τον 1.75 θα ηθελα να δω πώς θα τα παει κοντρα στον 'καλο' tfsi
αφού ο 'καλός' TFSI είναι 2.0lt και ίσως η 'κόντρα'(? ) είναι εξαρχής άδικη.
Εκτός αν συγκριθεί με τον 1.8TFSI, ο οποιός με κάποιο πρόγραμμα κτλ 'ανεβαίνει' άνετα στα 210PS (χωρίς περιφερειακά κτλ).
ΥΓ:θέλω να πετύχω κανέναν 'καμένο' με τον 'καλό' 1,75 της Alfa.
-
δε μασαει η αλφαρα και με 210 κ.ε.κ. κατω
(ή ετσι λενε τελοσπαντων )
και ξαναλεω δε με νοιαζει αν εβγαλαν 1.75 , προβλημα τους
αν νομιζουν οτι τα βγαζουν περα με 240 αλογα με αυτα τα κυβικα πρεπει να υποστουν και τις συγκρισεις
δε τους αναγκασε κανεις (η ιστορια δεν ξερω ) να μεινουν εκειΟ χρήστης Κάβουρας έγραψε:
εχεις προγραμμα?
-
εχεις προγραμμα?
θέλω να δω πόσο γρήγορα θα με 'τσαγιάσει'...
(προς το παρόν βέβαια...Το πάσχα θα μπει εκτός απροοπτου - λίγο μετά την αναβάθμιση στα φρένα )Πιστεύω ότι ο 1,75 θα έχει πιο έντονο turbo lag από τον 2.0ΤFSI ή 1.8ΤFSI και αυτό το 'κλικ' που θα χρειαστεί σε χρόνο για να τραβήξει 1,750άρης θα είναι αρκετό για να κάνει λίγο τα εύκολα-δύσκολα.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
οσο για τον 1.75 θα ηθελα να δω πώς θα τα παει κοντρα στον 'καλο' tfsi
αφού ο 'καλός' TFSI είναι 2.0lt και ίσως η 'κόντρα'(? ) είναι εξαρχής άδικη.
Εκτός αν συγκριθεί με τον 1.8TFSI, ο οποιός με κάποιο πρόγραμμα κτλ 'ανεβαίνει' άνετα στα 210PS (χωρίς περιφερειακά κτλ).
είναι καταπληκτικό μοτέρ το 1750...
πέρα από τα νούμερα και τις καμπύλες (που είναι κορυφαίες) , στο δρόμο δείχνει οτι γεμίζει με οποιαδήποτε σχέση και χωρίς κομπιάσματα...
κοντά στο κόφτη δε , είναι τόσο γεμάτο που σου δίνει την αίσθηση οτι είναι αρκετά σφιγμένο σαν μοτέρ -
δε μασαει η αλφαρα και με 210 κ.ε.κ. κατω
(ή ετσι λενε τελοσπαντων )
και ξαναλεω δε με νοιαζει αν εβγαλαν 1.75 , προβλημα τους
αν νομιζουν οτι τα βγαζουν περα με 240 αλογα με αυτα τα κυβικα πρεπει να υποστουν και τις συγκρισεις
δε τους αναγκασε κανεις (η ιστορια δεν ξερω ) να μεινουν εκειΥΓ:θέλω να πετύχω κανέναν 'καμένο' με τον 'καλό' 1,75 της Alfa.
εχεις προγραμμα?
offtopic, αλλα επειδη το ειδα, και χωρις να ειναι δικαιη συγκριση...
φιλοι με brera tbi & leon 1,8 revo ειχαν διαφορα μερικους Τ.Κ. οταν ανοιξαν. -
καλα εχει και χαμηλα το κοφτη βεβαια (6250), αυτο σημαινει οτι ηθελαν να το κρατησουν εκει (και οτι οι μεγαλυτερες εκδοσεις θα στροφαρουν ψηλοτερα) ή οτι πιο ψηλα θα πεθαινε λογω λιγων κυβικων μιας και οπως ειναι δινει πολλη ροπη απο χαμηλα, καπου πρεπει να ψοφησει
σιγουρα ειναι πολυ καλο μοτερ παντως οπως και να το κανουμε
το προβλημα σε μια γρηγορη giulietta δε θα ταν το μοτερ της , αλλα το βαρος της το οποιο δε γνωριζω που θα κινηθει
βλεποντας τα αδελφακια του μιλαω, βεβαια μια γρηγορη εκδοση θα μπορουσε να ειναι ελάφρωμενη
μενει να δουμε -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
φιλοι με brera tbi & leon 1,8 revo ειχαν διαφορα μερικους Τ.Κ. οταν ανοιξαν.εγω θα ηθελα να ηξερα τι θα εκανε το λεον μαμα, γιατι ειναι πιο αδυναμο μεν , αλλα υπαρχει μεγαλη διαφορα βαρους
-
φιλοι με brera tbi & leon 1,8 revo ειχαν διαφορα μερικους Τ.Κ. οταν ανοιξαν.εγω θα ηθελα να ηξερα τι θα εκανε το λεον μαμα, γιατι ειναι πιο αδυναμο μεν , αλλα υπαρχει μεγαλη διαφορα βαρους
θα πρεπει να περιμενεις μεχρι να το αγορασω
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
εχεις προγραμμα?
(προς το παρόν βέβαια...Το πάσχα θα μπει εκτός απροοπτου - λίγο μετά την αναβάθμιση στα φρένα )Πιστεύω ότι ο 1,75 θα έχει πιο έντονο turbo lag από τον 2.0ΤFSI ή 1.8ΤFSI και αυτό το 'κλικ' που θα χρειαστεί σε χρόνο για να τραβήξει 1,750άρης θα είναι αρκετό για να κάνει λίγο τα εύκολα-δύσκολα.
Σε αυτοκίνητα ίδιας κατηγορίας ώστε το βάρος να είναι ίδιο να κάνεις σύγκριση.
Ο 1750 235 δε νομίζω να έχει lag, εξάλλου η κεφαλή του moteur έχει τέτοια μελέτη που εξ ορισμού το lag είναι άγνωστη λέξη.
Πιο καλός κινητήρας από 1.8/2.0TFSI με 160/200/210/211 άλογα.... -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
θα πρεπει να περιμενεις μεχρι να το αγορασω
οκ
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
φιλοι με brera tbi & leon 1,8 revo ειχαν διαφορα μερικους Τ.Κ. οταν ανοιξαν.Βάρος!
Ακόμα και με απλό 1.8 TSI θα είχε θέμα η Brera (αν θέλετε το ψάχνω, αλλά βαριέμαι ). Αυτό δε λέει τίποτα για τον 1750 πάντως, που είναι πραγματικό αστέρι.Η 159 1750 (1524 κιλά ζυγισμένη) δίνει πραγματικό ξύλο στις ρεπρίζ σε Audi A4 1.8 TFSI (1533 κιλά) με ΟΛΕΣ τις σχέσεις στο κιβώτιο, και είναι αρκετά ταχύτερη πάλι με όλες τις σχέσεις από A4 DTM ας πούμε (μιας και βρήκα τη φόρμα μπροστά μου). Φανταστικό μοτέρ, Σπύρο, αν μάθεις να το ξεκινάς (με αναμμένο A/C θα σου σβήσει 3-4 φορές στην αρχή ).
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
εχεις προγραμμα?
Σε αυτοκίνητα ίδιας κατηγορίας ώστε το βάρος να είναι ίδιο να κάνεις σύγκριση.
Ο 1750 235 δε νομίζω να έχει lag, εξάλλου η κεφαλή του moteur έχει τέτοια μελέτη που εξ ορισμού το lag είναι άγνωστη λέξη.
Πιο καλός κινητήρας από 1.8/2.0TFSI με 160/200/210/211 άλογα....αυτοι οι κινητηρες δινουν 88-100-105 αλογα στο λιτρο και ο 1.75 με τα 235 θα δινει 130+
το θεωρω σχεδον βεβαιο οτι ειτε ψηλα ειτε χαμηλα θα υπαρχει διαφορα στην αποδοση οπως συμβαινει και στον tfsi 265 που εχει 'σκαλοπατι' στην αποδοση του (χαμηλα ειναι πιο ψοφιος) σε σχεση με αυτους που ανεφερες των οποιων η γραμμικοτητα ειναι εκνευριστικη
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
φιλοι με brera tbi & leon 1,8 revo ειχαν διαφορα μερικους Τ.Κ. οταν ανοιξαν.
Βάρος!
Ακόμα και με απλό 1.8 TSI θα είχε θέμα η Brera (αν θέλετε το ψάχνω, αλλά βαριέμαι ). Αυτό δε λέει τίποτα για τον 1750 πάντως, που είναι πραγματικό αστέρι.Η 159 1750 (1524 κιλά ζυγισμένη) δίνει πραγματικό ξύλο στις ρεπρίζ σε Audi A4 1.8 TFSI (1533 κιλά) με ΟΛΕΣ τις σχέσεις στο κιβώτιο, και είναι αρκετά ταχύτερη πάλι με όλες τις σχέσεις από A4 DTM ας πούμε (μιας και βρήκα τη φόρμα μπροστά μου). Φανταστικό μοτέρ, Σπύρο, αν μάθεις να το ξεκινάς (με αναμμένο A/C θα σου σβήσει 3-4 φορές στην αρχή ).
ειπα απο την αρχη οτι ειναι αδικη η συγκριση.
το μοτερ το εχω οδηγησει, αλλα ηταν σε στρωσιμο τοτε οποτε δε καταλαβα και πολλα. Θα το ξαναπαρω παντως και θα εχω περισσοτερα. Δεν αμφιβαλλω οτι ειναι καλο. Υψηλη καταναλωση ομως, ισως και λογω βαρους.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ο σιροκακιας μπηκε στο φορουμ ,εγραψε την πατατα του και την εκανε λαου λαουΡε συ italakias η επιχειρηματολογια σου παει συννεφο.Μιλαμε εχεις γραψει την τρελη απαντηση!Ωραιος.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Η 159 1750 (1524 κιλά ζυγισμένη)1609 απόβαρο κατά το περιοδικό Automobilismo(όχι ΤΙ έκδοση)
-
χωρις κανενα υγρο μεσα ή με τα ολα της?
καλο βαρος μου φαινεταιτο Α4 παντως μου φαινεται και αυτο πολυ ελαφρυ
-
αυτοι οι κινητηρες δινουν 88-100-105 αλογα στο λιτρο και ο 1.75 με τα 235 θα δινει 130+το θεωρω σχεδον βεβαιο οτι ειτε ψηλα ειτε χαμηλα θα υπαρχει διαφορα στην αποδοση οπως συμβαινει και στον tfsi 265 που εχει 'σκαλοπατι' στην αποδοση του (χαμηλα ειναι πιο ψοφιος) σε σχεση με αυτους που ανεφερες των οποιων η γραμμικοτητα ειναι εκνευριστικη
Μένει να το δούμε αυτό.
Σου λέω όμως ότι οι TFSI δεν έχουν εξίσου κορυφαίο interface με τον 1750 TBI.
To οποίο έχει μελετηθεί για αυτό το λόγο.
Ο Paolo Martinelli γιατί νομίζεις ότι ασχολήθηκε?
Έτσι για πλάκα έβαλε το scavenging.- τον πιο σύγχρονο άμεσο ψεκασμό(7μπεκ που διαχειρίζονται πιέσεις τις τάξεως των 150bar)
- διπλό μεταβλητό χρονισμό
+μικρές τουρμπίνες
Βέβαια θα τα δούμε και..........στο δρόμο
-
χωρις κανενα υγρο μεσα ή με τα ολα της?
καλο βαρος μου φαινεταιΜε όλα τα υγρά( ) της δίχως όμως αποσκεύες και οδηγό όπως μετρώνται κατά EU DIN
-
ενταξει συγχρονο μοτερ ειναι δε σου λεω οτι θα κανει σαν Punto gt, αλλα και το δικο μου που ειναι συγχρονο μοτερ κανει ενα σκαλοπατακι καθως περνας απο τις 2 στις 3000rpm , μετα μεχρι τον κοφτη ειναι αρκετα γραμμικο
δεχομαι οτι ο tbi ειναι πιο συγχρονος αφου βγηκε μεταγενεστερα και οπως και το δικο μου ειναι πολυ λιγοτερο αποτομο σε σχεση με παλιοτερα τουρμπο που ειχαν χειροτερη αποδοση, αλλα δεν παυουν τα 130 αλογα στο λιτρο να ειναι πολλα
βεβαια παιζει ρολο και τι τουρμπινα θα φοραει, η πιεση του, αν θα εχει πιο σπορ προσανατολισμο απο το ηδη υπαρχον , ειναι νωρις ακομα
εγω σου λεω πρωτο και καλυτερο θα κοιταξω το βαρος του αυτοκινητου που θα το φοραει και μετα το μοτερ
-
εγω σου λεω πρωτο και καλυτερο θα κοιταξω το βαρος του αυτοκινητου που θα το φοραει και μετα το μοτερΤο βάρος θα είναι σε λογικά επίπεδα.
Λέγεται για 50-60 κιλά λιγότερο σε αντίστοιχες εκδόσεις από το Fiat Bravo
Renault Clio RS η VW Scirocco 2.0 ;