-
Ευχαριστω για την απαντηση σου.
Περιμενα και το νεο βολβο v40 αλλα ειναι αρκετα καλη η τιμη του diesel.
Πιο πολυ μου αρεσει η giulietta βεβαια. Αλλα εκει μαλλον θα εχω θεματα με απροβλεπτες ζημιες.
Ο χρήστης meco έγραψε:
Τοσο ασχημη ειναι; γουστα βεβαια ειναι αυτα.
Σαν χαρακτηριστικα και αξιοπιστια; ουδεν σχολιο;
Άσχημη δεν είναι οπότε μην ανησυχείς. Κανείς δεν πρόκειται να σου πει ότι έχεις άσχημο αυτοκίνητο.
Αυτή τη στιγμή είναι το καλύτερο μικρομεσαίο αν εξαιρέσουμε τους χώρους. Σε ηχομόνωση ποιότητα υλικών καμπίνας κ.λ.π. είναι πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό. Καμιά σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Επιπλέον είναι και το πιο ενδιαφέρον στην οδήγηση ακόμα και με το απλό τιμόνι (όχι variable sport steering) και τη μαμά ανάρτηση. Αν επιλέξεις τη βασική έκδοση που βγαίνει με το κλειδί στο χέρι 24'000€ τότε είναι και συμφέρουσα αγορά. Απλά δυστυχώς το αυτοκίνητο δείχνει πολύ καλύτερο με επιπλέον εξοπλισμό και τότε εύκολα πλησιάζεις τα 27,28 μπορεί και 29Κ€...
Για την αξιοπιστία τώρα. Στο δρόμο δεν θα σε αφήσει. Από εκεί και μετά σε όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα όλο και κάτι μπορεί να συμβεί.Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Εδώ διαφωνώ, γιατί επί της ουσίας το αποτέλεσμα (δλδ. πόσο γρήγορα μπορείς να στρίψεις σε δημόσιο δρόμο, όχι σε πίστα) είναι το ίδιο όταν συγκρίνεις τις 2 αναρτήσεις. Μάλιστα, υπό συνθήκες (ανώμαλο οδόστρωμα, ανωμαλία στην κορυφή της στροφής), με την σπορ ανάρτηση θα μπείς πιο αργά στην στροφή. Η διαφορά είναι καθαρά ψυχολογική στο θέμα κλίσης και αίσθησης.Χμ...δε ξέρω κατά πόσο συμφωνώ με αυτό που λες Φάνη.
Σε ανώμαλο οδόστρωμα θα υπάρξουν αναπηδήσεις αλλά πιστεύω ότι θα στρίψεις πιο γρήγορα στη στροφή λόγω της εμπιστοσύνης που σου δίνει η ανάρτηση. Απλά θέλει λίγα @@ να μη σε φοβίσουν αυτές οι αναπηδήσεις.
Το θέμα με τη κλίση είναι ότι δε σου δίνει εμπιστοσύνη να πιέσεις.
Για μένα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια F20 με Μ-ανάρτηση θα στρίβει πιο γρήγορα (ακόμα και σε δημόσιο δρόμο με ανωμαλίες) από μια με comfort. Δεν είναι δυνατόν σε μια γενιά να άλλαξαν τόσο πολύ τα πράγματα.
Η comfort F20 που οδήγησα μου έκανε περισσότερο αυτοκίνητο για 'βόλτα'. Όχι κάτι παραπάνω. Έγερνε και στη πίεση γλίστραγε με τα 4. Με απογοήτευσαν τα περιθώρια πρόσφυσης για BMW. Καμιά σχέση με την 120i ακόμα και με τις 17άρες που είχε πριν.
Για μένα όλο το παιχνίδι είναι στο πόσο εμπιστοσύνη σου δίνει το πλαίσιο/ανάρτηση. Εκεί ανάλογα θα επιτεθείς ή όχι.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Τοσο ασχημη ειναι; γουστα βεβαια ειναι αυτα.
Σαν χαρακτηριστικα και αξιοπιστια; ουδεν σχολιο;
Άσχημη δεν είναι οπότε μην ανησυχείς. Κανείς δεν πρόκειται να σου πει ότι έχεις άσχημο αυτοκίνητο.
Αυτή τη στιγμή είναι το καλύτερο μικρομεσαίο αν εξαιρέσουμε τους χώρους. Σε ηχομόνωση ποιότητα υλικών καμπίνας κ.λ.π. είναι πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό. Καμιά σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Επιπλέον είναι και το πιο ενδιαφέρον στην οδήγηση ακόμα και με το απλό τιμόνι (όχι variable sport steering) και τη μαμά ανάρτηση. Αν επιλέξεις τη βασική έκδοση που βγαίνει με το κλειδί στο χέρι 24'000€ τότε είναι και συμφέρουσα αγορά. Απλά δυστυχώς το αυτοκίνητο δείχνει πολύ καλύτερο με επιπλέον εξοπλισμό και τότε εύκολα πλησιάζεις τα 27,28 μπορεί και 29Κ€...
Για την αξιοπιστία τώρα. Στο δρόμο δεν θα σε αφήσει. Από εκεί και μετά σε όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα όλο και κάτι μπορεί να συμβεί.Ε όχι δα.
-
Eπίσης δεν υπάρχει λόγος πους στη βασική του έκδοση είναι συμφέρουσα αγορά. Από το να πάρεις μισό αυτοκίνητο επιλέγεις ένα άλλο πιο πλήρες και τότε κάνεις την συμφέρουσα αγορά.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Εδώ διαφωνώ, γιατί επί της ουσίας το αποτέλεσμα (δλδ. πόσο γρήγορα μπορείς να στρίψεις σε δημόσιο δρόμο, όχι σε πίστα) είναι το ίδιο όταν συγκρίνεις τις 2 αναρτήσεις. Μάλιστα, υπό συνθήκες (ανώμαλο οδόστρωμα, ανωμαλία στην κορυφή της στροφής), με την σπορ ανάρτηση θα μπείς πιο αργά στην στροφή. Η διαφορά είναι καθαρά ψυχολογική στο θέμα κλίσης και αίσθησης.
Χμ...δε ξέρω κατά πόσο συμφωνώ με αυτό που λες Φάνη.
Σε ανώμαλο οδόστρωμα θα υπάρξουν αναπηδήσεις αλλά πιστεύω ότι θα στρίψεις πιο γρήγορα στη στροφή λόγω της εμπιστοσύνης που σου δίνει η ανάρτηση. Απλά θέλει λίγα @@ να μη σε φοβίσουν αυτές οι αναπηδήσεις.
Το θέμα με τη κλίση είναι ότι δε σου δίνει εμπιστοσύνη να πιέσεις.
Για μένα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια F20 με Μ-ανάρτηση θα στρίβει πιο γρήγορα (ακόμα και σε δημόσιο δρόμο με ανωμαλίες) από μια με comfort. Δεν είναι δυνατόν σε μια γενιά να άλλαξαν τόσο πολύ τα πράγματα.
Η comfort F20 που οδήγησα μου έκανε περισσότερο αυτοκίνητο για 'βόλτα'. Όχι κάτι παραπάνω. Έγερνε και στη πίεση γλίστραγε με τα 4. Με απογοήτευσαν τα περιθώρια πρόσφυσης για BMW. Καμιά σχέση με την 120i ακόμα και με τις 17άρες που είχε πριν.
Για μένα όλο το παιχνίδι είναι στο πόσο εμπιστοσύνη σου δίνει το πλαίσιο/ανάρτηση. Εκεί ανάλογα θα επιτεθείς ή όχι.
Κι εγω συμφωνω με τον Φανη. Ξεπερνας την ανασφαλεια των κλισεων καποια στιγμη, κι απο κει και περα μπορεις να πιεσεις αρκετα. Τα περιθωρια προσφυσης νομιζω οτι ειναι αρκετα υψηλα.
Νικο, που την οδηγησες? -
Nα ξεκαθαρισω και εγω απο την πλευρα μου, (συμφωνοντας απολυτως εδω με τον Νικο) οτι δεν τιθεται θεμα
καλυτερης αισθησης -μονο- υπο πιεση, ωστε να πει κανεις οτι, 'οκ εγω προτιμω να θυσιασω λιγο απο την αισθηση για να εχω καλυτερη ανεση...', στα της οδικης συμπεριφορας μιας νεας σειρας 1, με απλη αναρτηση...
Οταν ενα αμαξωμα υπο πιεση, ειτε πηγαινοντας με γραμμες, ειτε off balance, ΠΛΕΕΙ κατα την διαρκεια της στροφης (γιατι η 118i τουλαχιστον που οδηγησαμε εγω και ο Νικος, επλεε κανονικα σαν...τρατα... ) δεν μιλαμε απλα
για 'συνηθεια', ουτε για απλως 'εντονες κλισεις'. Μιλαμε ξεκαθαρα για εντονη ταλαντωση του μπροστινου συστηματος, σε βαθμο, που χωρις μικροδιορθωσεις, θα μπορουσε να βγαλει το αυτοκινητο, εκτος προδιαγεγραμμενης τροχιας.
...Και δεν μιλαμε για απαγορευτικα χλμ, ουτε για τρομακτικη πιεση, σε παρατεταμενη ανοιχτη στροφη με 'γεματη' 4η πχ.
Με 2ες και 3ες ολα αυτα και σε σχετικα γλυστερο οδοστρωμα...
Τωρα εαν αυτο οφειλοταν σε ταλαιπωρημενο αυτοκινητο δοκιμης δεν μπορω να το ξερω με σιγουρια.
Το παραδοξο βεβαια ηταν οτι η 116i auto με 16αρες, και τα μαλλον μετρια σε κρατημα efficient grip, στην ιδια ακριβως διαδρομη, συμπεριφερθηκε καπως καλυτερα. Υπηρχαν κλισεις μεν, αλλα επουδενι ταλαντωσεις, και πλευσεις επιπεδου...σκουνας, οπως στην λευκη xειροκινητη 118i με 17αρες και σχετικα ταλαιπωρημενα Bridgestone s001... -
Ταλαντωσεις τετοιου τυπου που λες δεν εχουμε δει. Το αυτοκινητο ειναι χειροκινητη 118, με 17αρες και run flat continental.
Οι κλισεις υπαρχουν, αλλα ταλαντωσεις εχεις σε ανοιχτες καμπες με αρκετα χλμ οταν συνδυαζονται με οχι εντελως flat οδοστρωμα. Χαρακτηριστικο σημειο για οσους περνανε απο εκει ειναι, φευγοντας απο Αναβυσσο προς Βαρκιζα αμεσως μετα τις αλυκες η γρηγορη δεξια που σε βγαζει στην ευθεια του Αγ. Νικολαου.
Κατα τα αλλα, σε ολη τη διαδρομη Αναβυσσο - Σουνιο - Λαυριο - Καμαριζα - Αναβυσσο, ουσιαστικο προβλημα δεν υπαρχει. Η συμπεριφορα ειναι ουδετερη, το τιμονι ακουει πολυ (θελει μια συνηθεια γιατι αλλιως πας λιγο ζιγκ-ζαγκ) και θελει λεπτομερεια, η ουρα ερχεται γλυκα πισω απο τη μουρη στην πιεση (με Sport+) και σε ενα μικρο κομματι με πολυ καλη ασφαλτο (Σουνιο - Λαυριο εχει λιγα μετρα φρεσκιας ασφαλτου) η ουρα βιδωνει κατω ακομα και με 2η με τερμα γκαζι.
Η Μ.Ω ταχυτητα ειναι αρκετα υψηλη, τουλαχιστον για τα δικα μου δεδομενα. Θα θελα λιγοτερες κλισεις απο πιο σκληρο rebound στα αμορτισερ, αν και κατι τετοιο ισως μειωνε λιγο την προσφυση, ιδιως στα πιο γλυστερα κομματια. -
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Τα περιθωρια προσφυσης νομιζω οτι ειναι αρκετα υψηλα.
Νικο, που την οδηγησες?Δεν έχει άσχημα περιθώρια πρόσφυσης, απλά με τη sport ανάρτηση είναι καλύτερη και για τα γούστα μου θα τη προτιμούσα με αυτή. Αυτό θέλω να πω.
Μπορεί κάποιον να μη τον πειράζει, αλλά προσωπικά θα την ήθελα με ένα καλύτερο, πιο σφιχτό στήσιμο. Μου δίνει περισσότερη εμπιστοσύνη έτσι.
Την οδήγησα στη στροφοδιαδρομή της Πεντέλης.
-
Μιλας για Πεντελη προς Διονυσο, για Πεντελη προς Κηφισια (μεσα απο τα καμμενα), ή για την αναβαση προς το μοναστηρι και πιο πανω προς τις κεραιες?
-
Μιλας για Πεντελη προς Διονυσο, για Πεντελη προς Κηφισια (μεσα απο τα καμμενα), ή για την αναβαση προς το μοναστηρι και πιο πανω προς τις κεραιες?Από τη πλατεία της παλαιάς Πεντέλης, μέσα από το βουνό (νομίζω ένας δρόμος είναι) και μετά μέχρι μια καφετέρια εκεί που έχει στο δρόμο που πάει προς Διόνυσο, ο οποίος έρχεται από Νέα Μάκρη.
Εκεί έκανα αναστροφή και πάλι πίσω, για να επιστρέψω το αυτοκίνητο.
Μια 118i είχα οδηγήσει κι εγώ, λευκή.
-
OK καταλαβα. Εχει γρηγορες στροφες εκει ναι, το θεμα ειναι ποσο γρηγορα αντεχεις να πας. Δεν ειναι απο τα αγαπημενα μου κομματια, τουλαχιστον το πρωτο μισο, με τιποτα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Επιπλέον είναι και το πιο ενδιαφέρον στην οδήγηση
Ε όχι δα.
Πολύ ωραία. Ποιο είναι κατά τη γνώμη σου;
-
Η Giulietta είναι σαφώς πιο ευχάριστη, χωρίς αυτό να είναι μομφή για την 1.
-
Η ευχαριστηση στην οδηγηση ειναι κατι παρα πολυ υποκειμενικο.
Θα μπορουσε καποιος να πει οτι ευχαριστιεται ενα αυτοκινητο το οποιο κατευθειαν το 'φορας' και 'πυροβολεις' με το καλημερα, ή να πει οτι τον ευχαριστει εξισου ή και παραπανω, ενα αυτοκινητο το οποιο ειναι δυσκολο/περιεργο/ιδιοτροπο και θα πρεπει να του αφιερωσει πολυ χρονο για να το μαθει και να το τιθασευσει μετα απο μια μακροχρονη συμβιωση.
Και καποιος μπορει να πει οτι ευχαριστει ενα αυτοκινητο που δεν τον κουραζει και δεν του προκαλει στρες στην οδηγηση (πχ Merc E200). Ολα σχετικα ειναι... -
OK καταλαβα. Εχει γρηγορες στροφες εκει ναι, το θεμα ειναι ποσο γρηγορα αντεχεις να πας. Δεν ειναι απο τα αγαπημενα μου κομματια, τουλαχιστον το πρωτο μισο, με τιποτα.Το θέμα, για μένα, είναι πόσο εμπιστοσύνη σου δίνει το σασί να το πας.
Αλλά δε το πίεσα και πάρα πολύ γιατί ήταν test drive του Σφακιανάκη.
Προσωπικά μ'αρέσει το συγκεκριμένο κομμάτι και βασικά ήταν το μόνο κοντά στο Μαρούσι που θα μπορούσα να το πάω μέσα στην ώρα που είχα διορία.
-
Η Giulietta είναι σαφώς πιο ευχάριστη, χωρίς αυτό να είναι μομφή για την 1.Χμ...δε ξέρω βασικά. Παίζεται αυτό που λες Αλέξανδρε.
Η 1 λόγω της μετάδοσης είναι όπως και να το κάνεις πιο διασκεδαστική. Είτε σε 116i είτε σε 118i.
Πάντως, το έχω ξαναγράψει, στα χρήματα της 118i θα χτυπούσα μια QV
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
OK καταλαβα. Εχει γρηγορες στροφες εκει ναι, το θεμα ειναι ποσο γρηγορα αντεχεις να πας. Δεν ειναι απο τα αγαπημενα μου κομματια, τουλαχιστον το πρωτο μισο, με τιποτα.
Το θέμα, για μένα, είναι πόσο εμπιστοσύνη σου δίνει το σασί να το πας.
Δεν εννοω αυτο ακριβως. Πχ το 106 της υπογραφης ειναι κατι εξαιρετικα γνωριμο για μενα, και υπαρχει η μεγιστη εμπιστοσυνη που θα μπορουσα να εχω σε 4τροχο. Ποτε δεν με ευχαριστησε να το παω γρηγορα εκει πανω. Ειτε λογω ορατοτητας, ειτε λογω χαραξης, ειτε λογω ελλειπης γνωσης της διαδρομης, ειτε για καποιο αλλο λογο που δεν εχω κατσει να αναλυσω, δεν με ευχαριστει.
Αν η διαδρομη ειναι γνωριμη για σενα και σε προδιαθετει να επιτεθεις και να το ψαξεις το θεμα, τοτε οκ, ειναι καλο τεστ για καποιο οχημα. -
Η Giulietta είναι σαφώς πιο ευχάριστη, χωρίς αυτό να είναι μομφή για την 1.Δεν θα το έλεγα. Προσωπικά η gulietta δεν μου φάνηκε καν πολύ πιο ευχάριστη από το Golf VI (με σπορ ανάρτηση και τα δύο) χωρίς να έχω το αλάθητο φυσικά.
Ας πούμε, επειδή και η σειρά 1 δεν είναι και κάτι το συγκλονιστικό, ότι είναι εξίσου καλά.
Βέβαια δεν έχω οδηγήσει ακόμα 1 με το Variable Sport Steering να δω μήπως δίνει το κάτι παραπάνω. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Η Giulietta είναι σαφώς πιο ευχάριστη, χωρίς αυτό να είναι μομφή για την 1.
Δεν θα το έλεγα. Προσωπικά η gulietta δεν μου φάνηκε καν πολύ πιο ευχάριστη από το Golf VI (με σπορ ανάρτηση και τα δύο) χωρίς να έχω το αλάθητο φυσικά.
Ας πούμε, επειδή και η σειρά 1 δεν είναι και κάτι το συγκλονιστικό, ότι είναι εξίσου καλά.
Βέβαια δεν έχω οδηγήσει ακόμα 1 με το Variable Sport Steering να δω μήπως δίνει το κάτι παραπάνω.Variable sport steering + m - αναρτηση...
-
ασχημη ασχημη , κρίση κρίση , ο δρόμος έχει γεμίσει με δαύτες...
BMW 1 Series (F20) 2011