-
Ο χρήστης audikon έγραψε:
...Οδηγώντας το αρκετές ώρες έχω να πω οτι με κουράζουν απίστευτα τα ραν φλατ ελαστικά ..Ακόμη οδηγώντας γρήγορα με τα ηλεκτρονικά είναι ενοχλητική η με το παραμικρο επέμβασή τους λόγω των ελαστικών τα οποία κοπανάνε συνέχεια αφου είναι και πιο σκληρα στα πλαινα σε σχέση με τα άλλα.
Μενω αφωνος! Ειναι δυνατον τα RFT να κανουν τετοιο πραγμα?
Αφου ο Νικος, αλλα λεει, αυτος ειναι και κατοχος, και εχει αλλαξει δυο αυτοκινητα με RFT...
(ποτε ομως στα ιδια αυτοκινητα δεν εβαλε καλα συμβατικα, και στους 4 τροχους, να δει διαφορες... ) -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
...Οδηγώντας το αρκετές ώρες έχω να πω οτι με κουράζουν απίστευτα τα ραν φλατ ελαστικά ..Ακόμη οδηγώντας γρήγορα με τα ηλεκτρονικά είναι ενοχλητική η με το παραμικρο επέμβασή τους λόγω των ελαστικών τα οποία κοπανάνε συνέχεια αφου είναι και πιο σκληρα στα πλαινα σε σχέση με τα άλλα.
Αφου ο Νικος, αλλα λεει, αυτος ειναι και κατοχος, και εχει αλλαξει δυο αυτοκινητα με RFT...
(ποτε ομως στα ιδια αυτοκινητα δεν εβαλε καλα συμβατικα, και στους 4 τροχους, να δει διαφορες... )Kαι μετα φταινε οι αλλοι !!!
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
(ποτε ομως στα ιδια αυτοκινητα δεν εβαλε καλα συμβατικα, και στους 4 τροχους, να δει διαφορες... )Tο κοπανημα ειναι και σχετικο και δεν ειναι απαραιτητο οτι παντα θα φταιει το ελαστικο. Αν εχεις την M αναρτηση που ειναι και πιο σκληρη δλδ τι περιμενει κανεις να πατας πανω σε μαξιλαρι? Βαλε και το RFT που ειναι και πιο σκληρο και δενει το γλυκο. Αλλα ετσι ειναι αυτα, θες την πιο σπορτ συμπεριφορα θα κανεις συμβιβασμο στην ανεση, θες ανεση θα χανεις αλλου. Δε γινεται να τα εχεις ολα...Απο την αλλη και το κοπανημα ειναι hardcore.
Οταν ερθει η ωρα παντως να αλλαξω τα δικα μου (διοτι θελω να παω σε συμβατικα ωστε να εχω ολοκληρωμενη προσωπικη αποψη) τοτε εδω ειμαστε και θα δωσω και μια αλλη γνωμη. -
Το θέμα είναι RTF απο RTF διαφέρει. Ειδικά τα πιο νέα μοντέλα έχουν τεράστια βελτίωση.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Το θέμα είναι RTF απο RTF διαφέρει. Ειδικά τα πιο νέα μοντέλα έχουν τεράστια βελτίωση.Δεν ασχολουμε με new age bimmers διοτι εχουν ξεβρακωθει πληρως. Ειμαι χρονολογιας 2004 εγω και πισω
-
Ο χρήστης audikon έγραψε:
Σχετικά τώρα με την επιλογή κινητήρα για αυτά τα οχήματα γενικά , πχ bmw 3 , mercedes c , audi A4/6 , δεν νοείται 1600αρης κινητηρας. Προσωπική άποψη βέβαια. Ειδικά όσοι αγοράζουν τέτοια αυτοκίνητα με τάσι ύφασμα και 1,6... μόνο και μόνο για το σήμα είναι σκέτη κατάντια..
Κανενας ομως δε γυρισε να πει τι παγια εξοδα εχει μια 316,μια c180 ή ενα 1800αρι Α4 σε σχεση με τα αντιστοιχα μεγαλυτερου κυβισμου.Καταλαβετε οτι δε κοιτανε ολοι την ιπποδυναμη,γιατι οταν δινεις ενα σεβαστο ποσο για αυτοκινητο η κατασταση δεν ειναι ποιος την εχει μεγαλυτερη.Αλλος μπορει να προτιμαει δερμα αντι για 20 αλογα παραπανω,αλλος μπορει να μη καλυπτει μια 2λιτρη,αλλος μπορει να ερωτευτηκε την 3αρα κ τ αλλα να του φανηκαν κουβαδες.Δε βλεπω λογο να κρινουμε τετοιες επιλογες ως ''καταντια''.Kαθενας με τα γουστα του,δεν ειναι ολοι 25-30 χρονων και δεν ειναι ολοι γραμμενοι στο 4TF και ''ψαγμενοι'' και δεν εχουν ολοι 50 χιλιαρικα να το γαμησουν στα εξτρα.Αμα ο αλλος γουσταρει 3αρα δε θα τον κατηγορησω επειδη την πηρε με υφασμα,μπορει να γουσταρε πισωκινηση κ ας ειχε κ 80 αλογα,αλλα δε του βγαιναν τα φραγκα για εξοπλισμο.Τωρα στα περι ταφου,δε μπορω να προσθεσω κατι αλλο,καποιος ειπε οτι τον καλυπτει,αλλος οτι ηταν ταφος,καθενας εχει διαφορετικη αποψη του τι ειναι ταφος και τι γρηγορο.
-
Αν και το θέμα είναι η BMW 1 Series (F20) 2011 αφού γράφετε για την 316, θα αναφέρω και γω την οδηγική εμπειρία που είχα κάνοντας την test drive την BMW 316 E90 FL πριν δύο χρόνια που έψαχνα να αγοράσω αυτοκίνητο.
Πολύ καλό τιμόνι, πάτημα, στήσιμο, φρενάρισμα, ποιότητα κατασκευής και ηχομόνωση.
Χώροι μέτριοι για την κατηγορία του αλλά όχι κακοί.
Κινητήρας καλός για χαλαρές διαδρομές και ήρεμα προσπεράσματα αλλά μέχρι εκεί. Με τρία άτομα που έγινε το test drive, δεν μου έδωσε την ικανοποίηση που ήθελα και το σημαντικότερο δεν μου ενέπνευσε αίσθημα ενεργητικής ασφάλειας που χρειάζεσαι όταν κινείσαι και προσπερνάς σε δρόμους όπως η Πατρών - Κορίνθου και Πατρών - Πύργου. Ιδίως όταν ενεργοποίησα τον κλιματισμό, ό οποίος είναι απαραίτητος για ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τις ρεπριζ της. Δεν ήθελα να σκέφτομαι τι θα γινόταν με τέσσερα άτομα και φουλ αποσκευές οπότε και άλλαξα γνώμη, παρόλο που γούσταρα να πάρω αυτοκίνητο με πίσω κίνηση και τέλειο τιμόνι. Το πρόβλημα αυτού το κινητήρα είναι η ροπή και όχι η ιπποδύναμη που συνήθως προβάλλουν οι πωλητές και εκτιμούν οι αδαείς αγοραστές.
Τελικά αγόρασα ένα Audi A4 1.8t με όλα όσα έχει η BMW και ακόμα περισσότερα, όπως χώρους, εξοπλισμό και όλα καλά!
Πάρα πολύ καλός και οικονομικός κινητήρας (TFSI) με μεγάλη ροπή που θα ζήλευε και ένας ατμοσφαιρικός 2.5 cc!!! Δουλεύει τόσο ήρεμα και οικονομικά σαν diesel και όταν θες γίνεται ένας άγριος βενζινοκινητήρας !!!
Νομίζω ότι για την Ελληνική αγορά η επιλογή ενός τέτοιου αυτοκινήτου με κινητήρα που δίνει έμφαση στη ροπή, είναι η ποιο value for many επιλογή.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η BMW αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες και να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό με τούρμπο νέας γενιάς...Υ.Γ : Αν αγόραζα σήμερα αυτοκίνητο, θα έπαιρνα ευχαρίστως την νέα 316, 318 ή 320 που θα έρθει!
-
Η 320coupe που ανεφερα δεν εχει m pack και φοραει τα τελευταια rft αφου ειναι αγορασμενη το 2010. Παντως τωρα που μετα απο 35000 χλμ θελει λαστιχα , θα αλλαξουμε τα rft γτ κ ο πατερας μ που εχει κανει τα υπολοιπα 27000χλμ παραπονιεται..
-
Μήπως κάποιος mod να αλλάξει τον τίτλο του θέματος;
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Μήπως κάποιος mod να αλλάξει τον τίτλο του θέματος;Εγώ πάλι θέλω να εξαφανιστούν τα ποστ για τη σειρά 3.
-
Ήτανε στραβό το κλίμα...το φαγε και η Σνίτσελ...
Για την ιστορία το όχημα είναι σαν αυτό: http://www.ac-schnitzer.de/en/bmw-cars/products-models/1-series/
Απλά εμετός. -
Ξέρετε πού μπορώ να βρω ή εαν έχει κανείς τον εξτρά εξοπλισμό της σειράς 1 (F20);
Εννοώ σε ηλεκτρονική μορφή και όχι από κάποιον έμπορο. -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Τελικα εχει δοκιμασει κανεις προγραμμα σε 116?
Του Hartge δουλεύει...τουλάχιστον από όσο μπόρεσα να κρίνω και να μετρήσω με χρονόμετρο χειρός.
Για πες τι μετρησες και τι ειδες....
-
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Τελικα εχει δοκιμασει κανεις προγραμμα σε 116?
Του Hartge δουλεύει...τουλάχιστον από όσο μπόρεσα να κρίνω και να μετρήσω με χρονόμετρο χειρός.
Για πες τι μετρησες και τι ειδες....
+1
Oι μετρησεις εγιναν με 95αρα ή 100αρα?
Μπορουμε να εχουμε καποιες λεπτομερειες οσον αφορα την παρεχομενη εγγυηση του Hartge? -
Για πες τι μετρησες και τι ειδες....Μέτρησα 60 - 120 χ.α.ω και 80 - 180 χ.α.ω και είδα διαφορά 2.5'' και 6'' (μέσος όρος και οι 2 τιμές) αντίστοιχα. Όλες οι μετρήσεις έγιναν 4 φορές, 2 με αυτόματη λειτουργία κιβωτίου και 2 με χειροκίνητο και πρόγραμμα Sport. Οι μετρήσεις έγιναν στο ίδιο σημείο την ίδια ώρα και ημέρα.
Μπορουμε να εχουμε καποιες λεπτομερειες οσον αφορα την παρεχομενη εγγυηση του Hartge?Από τότε που πήρα το αυτοκίνητο, βάζω μόνο Shell V-Power (ΟΧΙ Racing) από ένα συγκεκριμένο πρατήριο (με καμια 10αρια εξαιρέσεις όταν είμαι ταξίδι), οπότε οι μετρήσεις έγιναν με V-Power.
Δεν ξέρω λεπτομέρειες για την εγγύηση, αφού δεν ρώτησα.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Μπορουμε να εχουμε καποιες λεπτομερειες οσον αφορα την παρεχομενη εγγυηση του Hartge?Από τότε που πήρα το αυτοκίνητο, βάζω μόνο Shell V-Power (ΟΧΙ Racing) από ένα συγκεκριμένο πρατήριο (με καμια 10αρια εξαιρέσεις όταν είμαι ταξίδι), οπότε οι μετρήσεις έγιναν με V-Power.
Δεν ξέρω λεπτομέρειες για την εγγύηση, αφού δεν ρώτησα.
Ok, σ' ευχαριστω. Αρα εαν συνυπολογισουμε και την σχετικα αυξημενη εργοστασιακη συμπιεση της 116i (10,5:1) σε συνδυασμο με τις αυξημενες συγκριτικα δυνατοτητες που εχει ο αμεσος ψεκασμος, ως προς την μεγιστη δυνατη εκμεταλλευση καλης ποιοτητας καυσιμου, με 100αρα θα υπαρχει μια μικρη μεν (πχ επιπεδου 'μπουκωμενο' στην πολη vs 'ξεκαπνισμενο' απο ταξιδι) αλλα υπαρκτη περαιτερω βελτιωση...
-
Μια χαρα. Να συμπερανω οτι το βαλες ή απλα το δοκιμασες?
-
Μια χαρα. Να συμπερανω οτι το βαλες ή απλα το δοκιμασες?Δεν το έβαλα...απλά το δοκίμασα.
-
Και δεν γλυκάθηκες αρκετά;;
-
Ο χρήστης eeg74 έγραψε:
Και δεν γλυκάθηκες αρκετά;;Γλυκάθηκα, αλλά:
-
Μου έδωσε ακριβώς την ίδια αίσθηση που μου είχε δώσει και η 118i σε σχέση με την 116i. Υπαρκτή μεν διαφορά, αλλά όχι τέτοια που να δικαιολογεί την διαφορά τιμής, για τα δικά μου ζητούμενα.
-
Εγώ μπορεί να γλυκάθηκα, αλλά η τσέπη μου όχι!
-
BMW 1 Series (F20) 2011