-
Ο χρήστης MONMAN έγραψε:
Αν κάποιος ξέρει, τη βοήθεια του παρακαλώ για το θέμα της δοσολογίας.
Υπολογίζουμε τη ποσότητα με βάση τον κυβισμό του αυτοκινήτου σε λίτρα ή με βάση τα λίτρα λαδιού που παίρνει ο κινητήρας;
Αφαιρούμε από τα λάδια που θα προσθέσουμε την ποσότητα του MotorKote που υπολογίσαμε ή βάζουμε ολόκληρη την ποσότητα λαδιού που προτείνει ο κατασκευαστής και προσθέτουμε και το ΜΚ ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.υπολογιζεις τα λιτρα λαδιου που παιρνει ο κινητηρας σου.
εγω π.χ. εαν σε 4 λιτρα λαδιου θελει 150ml motorkote τοτε βαζω 3.850 κανονικου λαδιου και το υπολοιπο μοτορκοτε -
Ο χρήστης MONMAN έγραψε:
Αν κάποιος ξέρει, τη βοήθεια του παρακαλώ για το θέμα της δοσολογίας.
Υπολογίζουμε τη ποσότητα με βάση τον κυβισμό του αυτοκινήτου σε λίτρα ή με βάση τα λίτρα λαδιού που παίρνει ο κινητήρας;
Αφαιρούμε από τα λάδια που θα προσθέσουμε την ποσότητα του MotorKote που υπολογίσαμε ή βάζουμε ολόκληρη την ποσότητα λαδιού που προτείνει ο κατασκευαστής και προσθέτουμε και το ΜΚ ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Η δοσολογία υπάρχει επάνω στο κουτί φιλέ. Όλες οι αραιώσεις που κάνει το συγκεκριμένο προϊόν δεν είναι ίδιες.
Δεν το βάζουμε σε με/να λάδια ποτέ.
Βάζουμε τα μισά λάδια, βάζουμε το έξτρα λιπαντικό, και συμπληρώνουμε.
Α. -
Έχω ένα Honda CB600 Hornet το οποίο το αγόρασα καινούριο το 2010.
Το κιβώτιο ταχυτήτων είχε πρόβλημα με τις αλλαγές απο την αρχή και με τον καιρό χειροτέρεψε. Ο λεβιές θέλει πολύ δύναμη, καμιά φορά απο όταν πάνω να αλλάξω απο 1η σε 2η κολάει στη νεκρά και πρέπει να ξαναπατήσω το λεβιέ, ενώ μου χει τύχει και το ακόμα πιό κουλό, ενώ πάω να αλλάξω απο 3 σε 4 βγάζει νεκρά
Αφού διάβασα τόσα καλά λόγια για το motorkote είπα να το δοκιμάσω. Καταρχάς ήθελα να αποφύγω να πάρω απο Λαμπ, γιατι βαριόμουν τη διαδικασία εγγραφής στο site και το κατάστημα του μου πέφτει μακριά. Οπότε δοκίμασα όλα τα καταστήματα λαδιών και ειδών αυτοκινήτου που ήταν στο δρόμο μου.
Η στιχομυθία που παίχτηκε σε όλες τις περιπτώσεις ήταν η εξής:
Εγώ: Γειά σας, έχετε motorkote?
Αυτοί: Φυσικά, νάτο!Και μου δείχνουν ένα μπουκάλι Super Dynamic
Εγώ: Όχι, θέλω το γνήσιο
Αυτοί: Μα και αυτό είναι έτσι, είναι αλλιώς, είναι καλύτερο απο το motorkoteΤελικά μοτορκοτε δέν υπήρχε πουθενά, και έψαξα πολλά μαγαζιά. BTW, αυτό το Super Dynamic σε υφή μου θύμισε το απλό ενισχυτικό λαδιού της STP που μειώνει το κάπνισμα αν καίει λάδια ο κινητήρας.
Τελικά πήρα απο τον Λαμπ και με μια σύριγκα έβαλα 50ml στα παλιά λαδια (θέλουν αλλαγή σε 3000km) επίτηδες για να δώ αν θα κάνει κάτι απο μόνο του.
Οι πρώτες εντυπώσεις θετικότατες, το κιβώτιο μετά απο 2-3 χιλιόμετρα μαλάκωσε κατα 80% (ακόμα έχει ένα μικρό ζόρι στην αλλαγή απο 1 σε 2). Επίσης είμαι σχεδόν σίγουρος οτι μαλάκωσε και η μανέτα του συμπλέκτη, πρίν την ένοιωθα στο άφημα να έχει ένα σχεδόν ανεπαίσθητο σκάλωμα, τώρα τίποτα.
Αυτό που με νοιάζει τώρα να δώ είναι αν θα κρατήσει, γιατί είχα παρατηρήσει οτι το κιβώτιο πάντα μαλάκωνε λίγο αμέσως μετά την αλλαγή λαδιών αλλά μετά απο 2-3 εβδομάδες πάλι τα ίδια.
-
[OffTopic]
Super dynamic είχα βάλει σε ένα transalp που είχε πολύ σκληρό κιβώτιο ταχυτήτων και μαλάκωσε απίστευτα. Χαιρόσουν να αλλάζεις ταχύτητες.Είχα διαβάσει σε διαφήμισή τους ότι περιέχει αλογόνα, οπότε υποθέτω ότι το ενεργό συστατικό τους είναι οργανικές ενώσεις που περιέχουν χλώριο. Κάπου διάβασα ότι τέτοιες χρησιμοποιούνται στους κινητήρες των τραίνων.
[/Offtopic]Motorkote έβαλα και στον κινητήρα και στο κιβώτιο ταχυτήτων του αυτοκινήτου μου αλλά δεν κατάλαβα κάποια διαφορά.
-
Δεν τη καταλαβες γιατι δεν συμβαίνει αμέσως. Θελει καποιες εκατονταδες ή και χιλιαδες χιλιομετρα. Στο πρωτο επειδη 'δουλευει' αλλιως γιυτό τη καταλαβες άμεσα.
-
Εγώ για πρώτη φορά έβαλα Motorkote (original όχι το άλλο του επίσημου... μαϊμουδέα- ο οποίος ουσιαστικά ξεκίνησε μαϊμουδεύοντας το Motorkote... ) στην τελευταία αλλαγή των βαλβολινών στην Lancia Y και πραγματικά εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ, που θα αλλάξω και στην BMW τις βαλβολίνες και θα βάλω και Motorkote και σ' αυτήν!
Είναι απίστευτα απαλό το σασμάν και δεν γίνεται να είναι από την καινούρια βαλβολίνη μόνο!
-
Γίνεται. Εγώ είχα δει τρομερή διαφορά στο Seicento, όταν του έβαλα την Amsoil MTG 75W-90. Σταμάτησε σχεδόν αμέσως να γρατζουνάει η 1η-2α και 2α-3η, που τις είχε ψιλοσκορπίσει το turbo...
Και με Motor Kote είχα δει διαφορά, στo ZX-9R, του ηρέμησε κατευθείαν το κιβώτιο...
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Γίνεται. Εγώ είχα δει τρομερή διαφορά στο Seicento, όταν του έβαλα την Amsoil MTG 75W-90. Σταμάτησε σχεδόν αμέσως να γρατζουνάει η 1η-2α και 2α-3η, που τις είχε ψιλοσκορπίσει το turbo...Και με Motor Kote είχα δει διαφορά, στo ZX-9R, του ηρέμησε κατευθείαν το κιβώτιο...
Ναι, θα συμφωνήσω, αλλά εγώ δεν έβαλα Amsoil, μια 75W-90 της Total είναι.
Δεν ξέρω, μπορεί να είναι και η καινούρια βαλβολίνη, αλλά κι άλλη φορά είχα αλλάξει και μάλιστα είχα βάλει τότε Amsoil και δεν μου είχε κάνει τόση εντύπωση η διαφορά!
Τότε δεν είχα βάλει Motorkote , γι' αυτό το λέω.Θα κάνω το ίδιο και στην BMW και θα ξαναποστάρω.
-
Γι αυτό και γώ το έβαλα στα παλιά λάδια, για να δώ αν κάνει τίποτα απο μόνο του.
Μετά απο 4 ημέρες που το έβαλα νομίζω τώρα εχει μαλακώσει κι άλλο το κιβώτιο , ειδικά στην αλλαγή 1-2 που είχε πρόβλημα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Γι αυτό και γώ το έβαλα στα παλιά λάδια, για να δώ αν κάνει τίποτα απο μόνο του.Μετά απο 4 ημέρες που το έβαλα νομίζω τώρα εχει μαλακώσει κι άλλο το κιβώτιο , ειδικά στην αλλαγή 1-2 που είχε πρόβλημα.
Καλή δοκιμή κι αυτή!
Λογικά, με καινούρια βαλβολίνη θα είναι ακόμη καλύτερο.
Γενικώς, με επηρέασε πάρα πολύ ο 21 Quadra για να το δοκιμάσω. Σέβομαι πάρα πολύ την γνώμη του. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Λογικά, με καινούρια βαλβολίνη θα είναι ακόμη καλύτερο.Στο μηχανάκι το έβαλα, το λάδι της μηχανής και του κιβωτίου είναι κοινό.
Γενικώς, με επηρέασε πάρα πολύ ο 21 Quadra για να το δοκιμάσω. Σέβομαι πάρα πολύ την γνώμη του.
Και γώ γι αυτό το έβαλα, αλλιώς δέν εμπιστεύομαι αυτά τα πρόσθετα, πχ για το SLICK50 έχουν ακουστεί πάρα πολλά. Ο Quadra είναι εγγύηση
-
τελικά ο 21quadra, κάνει το καλύτερο promotion !!! xaxaxaxx
το δοκίμασα στο κιβώτιο, μαζί με Amsoil MTG, είδα διαφορά ... καλύτερο κούμπωμα με λιγότερη δύναμη ....στο μοτέρ, δεν είδα καμιά διαφορά ... μην πω ότι μου φαίνεται σαν να έχει αρχίσει να τσιμπάει λίγο μετά το motorkote
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Λογικά, με καινούρια βαλβολίνη θα είναι ακόμη καλύτερο.
Στο μηχανάκι το έβαλα, το λάδι της μηχανής και του κιβωτίου είναι κοινό.
Σωστά, τώρα το κατάλαβα!
-
Σε περίπτωση ωστηρίου (ή μπορεί να είναι ψιλοστραβωμένη βαλβίδα... δεν ξέρω σίγουρα τι από τα δύο) που χτυπάει, υπάρχει περίπτωση να κάνει κάτι το Motorkote?
-
κανει δουλεια στον κινητηρα σε συνδυασμο με αλλαγη λαδιων
ενας λογος που τοποθετησα motorkote ηταν επειδη 2 ωστηρια εκαναν θορυβο -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σε περίπτωση ωστηρίου (ή μπορεί να είναι ψιλοστραβωμένη βαλβίδα... δεν ξέρω σίγουρα τι από τα δύο) που χτυπάει, υπάρχει περίπτωση να κάνει κάτι το Motorkote?Το βουλωμένο* ωστήριο θέλει ένα καθαριστικό όπως το autorx.
- βουλωμένο είναι αν χτυπάει στο ρελαντί ζεστό (χαμηλή πίεση λαδιού στο ωστήριο).
Αν θέλεις δοκίμασε πιο χοντρά λάδια πριν το καθαριστικό.
Να άλλαζες πιο συχνά λάδια ή να έβαζες καλύτερη ποιότητα να μη βούλωνε.
- βουλωμένο είναι αν χτυπάει στο ρελαντί ζεστό (χαμηλή πίεση λαδιού στο ωστήριο).
-
Σε ευχαριστώ r200.
Λεωνίδα χτυπάει στο ρελαντί ζεστό. Θα μπορούσε όμως να είναι και αρπαγμένη βαλβίδα. Όπως και να έχει του βάζω εδώ και καιρό πιο χοντρά λάδια για αυτό το σκοπό.
-
Αν χτυπάει μόνο ζεστό είσαι για group buy autorx?
-
Άσχετο με το MotorKote αλλά είχα αγοράσει από το αγγλικό ebay 3 μπουκάλια auto-rx και έγιναν δοκιμές. Λόγος το κάψιμο λαδιού από κακή συντήρηση στο ένα αμάξι με λίγα χλμ. και κάψιμο σε αμάξι με πολλά χλμ.
Αποτελέσματα: στο πρώτο με 80.000 σε 10 χρόνια και κατανάλωση σε 10W-40 περίπου 400ml/1000km κόπηκε μαχαίρι η κατανάλωση λιπαντικού σε 3-4000 χλμ!!!!...τώρα πίνει λιγάκι (150ml/1000km) αλλά με 5W-30
Στο δεύτερο πειραματόζωο (έπινε μισό λίτρο/1000χλμ από τα 130.000 έως και τα 190.000) με υποψία και για αυτό για κολλημένα ελατήρια πιστονιού την πρώτη φορά έπεσε η κατανάλωση μετά την ολοκλήρωση και του rinse cycle από τα 500ml/1000km σε 300ml/1000km αλλά μέσα σε 5000χλμ επανήλθε. Κάνω και δεύτερο κύκλο και πλέον είναι σταθερά στα 250ml/1000km. Τώρα έχω παραγγείλει Mobil Delvac 5W-40 και 5W-30 να έχω και θα δοκιμάσω με δαύτα αν καθαρίσουν πλήρως τα μοτέρ.
ααα το έριξε και ένα σασμάν (σύμφωνα με τις οδηγίες) που έσταζε από την φλάντζα στη χελώνα και κόπηκε μαχαίρι κι εκεί.
Στις δικές μου περιπτώσεις δούλεψε λοιπόν.
Σημείωση: το λιπαντικό ήταν το ίδιο καθ'όλη τη διάρκεια των πειραμάτων, Opel 10W-40 στο ένα και Motocraft 5W-30 στο άλλο προκειμένου να βγάλω όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστο συμπέρασμα.
-
σημειωση για το σασμαν. το motorkote βοηθαει στην καλυτερη λιπανση, αλλα δεν βοηθαει στις γρηγορες αλλαγες ή σε αλλαγες υψηλων στροφων. τα συγχρονιζε δεν θελουν αντιτριβικο, αλλα αντιθετος θελουν τριβη για να συγχρονισουν εαν εχουμε αυξημενες στροφες.
και εγω εβαζα motorkote αλλα απο τοτε που αρχισα να ειμαι πιο 'ανήσυχος' οδηγος, εβαλα τις motul gear 300 για να ειμαι οσο πιο all around μπορω
MotorKote αξιζει?