-
οσο αναφορα τα ελαφρωματα πιστευα οτι δεν εχει το μοτερ σου τροχαλια στροφαλου με λαστιχο μεσα . . . το ιδιο ακριβως εχει και το δικο μου και αυτος ειναι ο λογος που δεν την αλλαζω.διοτι αποροφα τους κραδασμους που δημιουργουνται.ομως εαν εβγαζα οπως εσυ ολα τα σωθηκα του μπλοκ εξω τοτε ενα ελαφρυ ελαφρωμα/ζυγισμα στροφαλου μαζι με το βολαν και την τροχαλια λογικα θα το εκανα.απλα τροχαλια θα αφηνα την ιδια.πιστευω οτι αν ζυγιστουν εξαρχεις ολα μαζι σωστα δεν υπαρχει προβλημα και βεβαια δεν μιλαω για ακραια ελαφρωματα.εαν ειχα τουρμπου ουτε που θα το σκεφτομουν το ελαφρωμα στροφαλου . . .
οσο για το βολαν και εγω εχω ακουσει διαφορα κατα καιρους . . . αλλα 1-2 κιλακια μπορει καποιος να τα βγαλει αφοβα αναλογα βεβαια και πως ειναι το βολαν του.εμενα ας που πεφτει απο τα 8100 στα 5300 οριο βεβαια.μεχρι στιγμης δεν εχω ακουσει απο καποιον καποιο προβλημα . . .
και σιγουρα συμφνωνω απολυτα στη φραση σου ''Ότι ισχύει για ένα κινητήρα δεν είναι απαραίτητο να ισχύει για άλλον''.
-
Ωραίος ο 21 Quadra. Χάρηκα διάβασμα. Αυτη η πλάκα που μπαίνει κάτω απο τον κορμό μου θυμίζεί κάτι όμοιο που ένας μάστορας μου το έλεγε προκάρτερ στα fiat Ducato. Τα μπομπέ έμβολα μου θύμισαν την Αλφα 75.
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
το εχω πει και θα το ξαναπω . . . πραγματικα χερομαι να διαβαζω ποστ σου.
τι να πω τωρα . . .κανε και ενα ζυγισμα/ελαφρωμα στροφαλου μαζι με βολαν και τροχαλια αλουμινιου να στροφαρει και τεζα και θα ειναι κομπλε . . .
αν το κανει αυτο θα χρειαστει και κρυογεννεση ο στροφολος μετα...
λογο του υλικου που 'τρωγετε'(αφαιρειτε) απο το στροφαλο οι δυναμικες γραμμες του υλικου του στροφαλου διαταρασοντε και εκει ειναι που χρειαζετε η κρυογεννεση για να επανελθουν... -
δεν ξερω κανεναν που οταν ελαφρωνει στροφαλο κανει υποχρεωτικα κρυογεννεση . . . σαν επιπλεον ενισχυση καποιος μπορει να το κανει αν και το θεωρω ανουσιου αφου πλεον ο στροφαλος εχει εχει ειδη υποστει καταπονηση και υψηλες θερμοκρασιες και η κρυογεννεση γινετε σε μεταλα που δεν εχουν χρησιμοποιηθει.αλλα δεν υπαρχει κανενας κανονας που να λεει οταν ελαφρωνεις στροφαλο οτι σονι και καλα πρεπει να γινει και κρυγεννεση . . .
πχ ενα ζευγαρη δισκοπλακες αν τις βαλεις στο αμαξι και κανεις 1000χλμ και μετα πας για κρυογεννεση ειναι δωρων αδωρων . . .
-
Γεια και χαρα σε όλους,
Και εγω ρε παιδια που πριν απο 1500 Κμ έβαλα Superdynamic νομίζωντας οτι ειναι originale και διαβάζω τώρα οτι εβαλα τήν μαϊμού τελικά τί να κανω ?
Εαν βγάλω τα λάδια που έχω μέσα στον κινητήρα βάλω καινουργια + φίλτρο και μετα βαλω το MotorKote λέτε να υπάρχει πρόβλημα ?
Πάντως ενημερωτικά απο την ημέρα που το έβαλα δεν είδα καμμία διαφορά ούτε στον θόρυβο του κινητήρα (παρόλο που τα ακούω εκείνα τα ωστήρια να χτυπάνε) αλλά ούτε και σε τιποτα άλλο.
Ευχαριστώ
-
Κάνε τα χλμ που πρέπει με τα λάδια που έχεις και όταν τα αλλάξεις βάζεις το αυθεντικό το Αμερικάνικο στο μαύρο πλακέ κουτί.
-
Οκ φίλε,
Ευχαριστώ για την απάντηση ούτως ή άλλος κανα 3000 Κμ θα κανω αφού τ'αλλάζω περίπου κάθε 5000
Ευχαριστώ και πάλι.
-
βαζω το X1R DA VINCI εδω και 8 χρονια......απιστευτο αυτο που προσφερουν αυτα τα προσθετα ανεξαρτητα απο τη μαρκα,μεγαλη διαφορα θα δειτε αν το βαλετε στο σασμαν με τις βαλβολινες
-
Και απο που μπορουμε να το προμηθευτούμε αυτο ? γιατι με μια γρηγορη αναζητηση δεν βρηκα καποιο καταστημα να το διαθετει
Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Κάνε τα χλμ που πρέπει με τα λάδια που έχεις και όταν τα αλλάξεις βάζεις το αυθεντικό το Αμερικάνικο στο μαύρο πλακέ κουτί.Το motorkote βοηθαει και στη καταναλωση λαδιου (την μειωνει η'την εκμηδενιζει);Ειτε αυτη προερχεται απο προβλημα στο κινητηρα σαν αυτα του 21 Quadra ειτε απο οποιοδηποτε αλλο λογο.
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Κάνε τα χλμ που πρέπει με τα λάδια που έχεις και όταν τα αλλάξεις βάζεις το αυθεντικό το Αμερικάνικο στο μαύρο πλακέ κουτί.
Το motorkote βοηθαει και στη καταναλωση λαδιου (την μειωνει η'την εκμηδενιζει);Ειτε αυτη προερχεται απο προβλημα στο κινητηρα σαν αυτα του 21 Quadra ειτε απο οποιοδηποτε αλλο λογο.
οχι δεν εχει να κανει με την καταναλλωση λαδιου αφου δεν ειναι τεφλονουχο για να κλεινει διακενα αλλα προστατευει τα μεταλλα οπου αυτα ερχονται σε επαφη.........ενισχυτικο λαδιου ειναι!
-
Από αυτά που διαβάζω φαίνεται ότι το Motorkote κάνει θαύματα. Από την άλλη βλέπω στο FAQ της AMSOIL (http://www.amsoil.com/frequent.aspx) ότι τα πρόσθετα είναι περιττά μιας και το δικά της λάδια έχουν κατασκευαστεί με τους αυστηρότερους κανόνες ποιότητας.
-
To motorkote δεν είναι πρόσθετο ή βελτιωτικό λαδιού, δεν επηρεάζει το λάδι οπότε δεν εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία. Απλά χρησιμοποιεί το λάδι σαν όχημα για να φτάσει στο στόχο του που είναι τα μέταλλα του κινητήρα με τα οποία έχει τα πάρε δώσε του.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
To motorkote δεν είναι πρόσθετο ή βελτιωτικό λαδιού, δεν επηρεάζει το λάδι οπότε δεν εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία. Απλά χρησιμοποιεί το λάδι σαν όχημα για να φτάσει στο στόχο του που είναι τα μέταλλα του κινητήρα με τα οποία έχει τα πάρε δώσε του.Τα μέταλλα του κινητήρα; Εννοείς διαφορετικές επιφάνειες από αυτές που λιπαίνει το λάδι;
-
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
To motorkote δεν είναι πρόσθετο ή βελτιωτικό λαδιού, δεν επηρεάζει το λάδι οπότε δεν εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία. Απλά χρησιμοποιεί το λάδι σαν όχημα για να φτάσει στο στόχο του που είναι τα μέταλλα του κινητήρα με τα οποία έχει τα πάρε δώσε του.
Τα μέταλλα του κινητήρα; Εννοείς διαφορετικές επιφάνειες από αυτές που λιπαίνει το λάδι;
Η αρχή λειτουργίας του motorkote είναι (στα χαρτιά τουλάχιστον) διαφορετική απ αυτή του λαδιού του κινητήρα. Το ρίχνεις μεν στο λάδι αρχικά και όταν αυτό κυκλοφορήσει μέσα στον κινητήρα δεν παραμένει στο μίγμα λαδιού, αλλά προσκολλάται σταδιακά στις επιφάνειες του κινητήρα, μειώνοντας την αντίσταση τριβής τους. Έτσι διευκολύνει τη λειτουργία του κανονικού λαδιού της μηχανής και περιορίζει τις τριβές.
Ή τουλάχιστον αυτά υπόσχεται η MotorKote.
Εμένα μου φαίνεται παράξενο το γεγονός ότι το προϊόν είναι ένα και το αυτό για όλους τους τύπους κινητήρων και δεν έχει γίνει καμία παραμετροποίηση ανάλογα με το κάθε μοτέρ. Λες και ένας Wankel πχ ή ένας Turbo ή ένας ψηλόστροφος ατμοσφαιρικός έχουν όλοι τα ίδια εσωτερικά μέταλλα και το motorkote μπορεί να προσκολληθεί το ίδιο καλά με τον ίδιο τρόπο σε όλες αυτές τις διαφορετικής σύστασης επιφάνειες
Ίσως στα παλιά αμάξια να κάνει δουλειά, αλλά για σύγχρονα αυτοκίνητα πολύ αμφιβάλω... -
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Τα μέταλλα του κινητήρα; Εννοείς διαφορετικές επιφάνειες από αυτές που λιπαίνει το λάδι;
Με τη χρήση επικολλάται στις μεταλλικές τριβόμενες επιφάνειες δημιουργώντας ένα προστατευτικό στρώμα το οποίο με τα χλμ φθείρεται και κάθε 4η αλλαγή λαδιού θέλει να προσθέσεις ξανά.
Η Motorkote το λέει βελτιωτικό μετάλλων, όχι βελτιωτικό λαδιού. -
o καθενας το μακρυ και το κοντο του και ας μην το εχουν δοκιμασει η' τουλαχιστον δει τι ειναι........
παταω την κοιλια....φανταζομαι και γραφω........ -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
o καθενας το μακρυ και το κοντο του και ας μην το εχουν δοκιμασει η' τουλαχιστον δει τι ειναι........
παταω την κοιλια....φανταζομαι και γραφω........Αν αναφέρεσαι σε εμένα είσαι άδικος γιατί εγώ το χρησιμοποιώ εδώ και 2 τουλάχιστον χρόνια ( το έχω γράψει άλλωστε από τότε ) σε 4 αυτοκίνητα, σε 3 ατμοσφαιρικά και ένα τούρμπο τετρακίνητο, στα μοτέρ, στα σαζμάν / διαφορικά ( όχι στο μεσαίο διαφορικό του τετρακίνητου ) και στα υδραυλικά των τιμονιών όπου μου έλυσε κάποια προβλήματα θορύβων που είχα, ( σταμάτησαν τα υδραυλικά ωστήρια να χτυπάνε σαν Diesel, και στο 1 σαζμάν/διαφορικό που είχα θόρυβο σε 1 ρουλεμάν ).
Δεν προέτρεψα κανένα να το βάλει, λέω μόνο εγώ τι έχω κάνει και τι έχω παρατηρήσει στα δικά μου αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
παταω την κοιλια....φανταζομαι και γραφω........Αν αναφέρεσαι σε εμένα είσαι άδικος γιατί εγώ το χρησιμοποιώ εδώ και 2 τουλάχιστον χρόνια ( το έχω γράψει άλλωστε από τότε ) σε 4 αυτοκίνητα, σε 3 ατμοσφαιρικά και ένα τούρμπο τετρακίνητο, στα μοτέρ, στα σαζμάν / διαφορικά ( όχι στο μεσαίο διαφορικό του τετρακίνητου ) και στα υδραυλικά των τιμονιών όπου μου έλυσε κάποια προβλήματα θορύβων που είχα, ( σταμάτησαν τα υδραυλικά ωστήρια να χτυπάνε σαν Diesel, και στο 1 σαζμάν/διαφορικό που είχα θόρυβο σε 1 ρουλεμάν ).
Δεν προέτρεψα κανένα να το βάλει, λέω μόνο εγώ τι έχω κάνει και τι έχω παρατηρήσει στα δικά μου αυτοκίνητα.
οχι,θα σου απαντουσα με παραθεση αν ηταν κατι προσωπικο συμφωνω σε ολα και παλιοτερα ειχα γραψει οτι και εγω βαζω το x1r εδω και χρονια
απλα αλλοι το λενε βελτιωτικο μεταλων,εγω το λεω λαδιου καθως να βλτιωσεις το μεταλο δεν γινεται αλλα να βελτιωσεις τη λιπαντικη ικανοτητα του λαδιου.......γινεται
το θεμα ειναι οτι οι πιο πολλοι δεν το ξερουν καν αλλα το απαξιωνουν γιατι φανταζονται οτι ειναι απατη..... -
Σκέφτομαι να το δοκιμάσω στο σαζμάν του C4 που κάνει θόρυβο.
MotorKote αξιζει?