-
Οι Άγγλοι έχουν ένα κόλλημα με τα Ford, όπως και να το κάνεις!
-
Σήμερα περνώντας απο γνωστό μου που έχει μαγαζί με ψιλικά/εφημερίδες κλπ είχε το σημερινό τεύχος του Auto-Τρίτη. Είχε συγκριτικό του καινούργιου Φόκους με Γκόλφ, Άστρα και Άουρις και μου έκανε εντύπωση. Γιατί; Διαβάζοντας το, τα συμπεράσματα που αποκομίζει κάποιος δεν έχουν καμιά σχέση με τις θριαμβολογίες του Auto-Bild, του Autocar και των 4Τ. Οι εκτιμήσεις είναι εξαιρετικά συγκρατημένες, κάτι που πραγματικά δεν το περίμενα απο το συγκεκριμένο περιοδικό.
Ναί μεν καλά λόγια για το αυτοκίνητο αλλά και με αρκετές αναφορές για τα μειονεκτηματά του.
Το αυτοκίνητο σε σχέση με το Γκολφ παρουσιάζεται να υστερεί πέρα απο την ποιότητα, παρόλο που έχει καλά και μαλακά πλαστικά-ούτε απο Άστρα και Άουρις το θεωρούν καλύτερο- πλέον και σε χώρους και οδική συμπεριφορά και αυτό κάτι λέει σε σχέση με το απελθόν μοντέλο που σε ευρυχωρία και οδική σμπεριφορά θεωρούνταν το κορυφαίο. Ιδιαίτερα στο θέμα της οδικής συμπεριφοράς γίνεται λόγος για καλό μεν κράτημα αλλά με την ανάρτηση πιο 'μαλακή σε σχέση με τον προκάτοχο' και με πιο εμφανείς τις κλίσεις του αμάξώματος στις στροφές.
Ουσιαστικά το μοναδικά πραγματικό πλονέκτημα που μπορεί κάποιος να συμπεράνει είναι οι ecoboost κινητήτες. Όχι φυσικά ότι αυτό είναι περίεργο μιας και η προηγούμενη γενιά ουσιαστικά αυτό χρειαζόταν για να ολοκληρωθει ως μοντέλο, αλλά πλέον τονίζονται ξεκάθαρα και τα όποια μειονεκτήματα του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης antonis papas έγραψε:
[qΩστε έτσι τα λαμόγια οι Άγγλοι.
BBC - Top Gear - Fifth Gear κομμένοι οι άσχετοι.
Από αύριο mega -Traction και τα μυαλά στα κάγκελα !Πως φαίνεται ότι δεν βλέπεις Top Gear αλλιώς θα ήξερες τον χαρακτήρα της εκπομπής.
Αλλά ξέχωρα από όλα τα άλλα το θέμα είναι εσένα να σε ικανοποιεί το Φόκους.
Το αν πήρε βραβείο από την Χ εκπομπή ποσώς ενδιαφέρει.
Και το 1.4 ΤurboCompressor βγήκε καλύτερο μοτέρ το 2006 αλλά .... -
-
Eνδιαφέρουσα η ετυμηγορία του ...
-
μολις αρχισει τις εκτπωσεις η τοπικη ford, θα γινει ακομη πιο ενδιαφερουσα
-
O ecoboost φοβερος κινητήρας!!
ισάξιος των tsi και thp σε επιδόσεις ΚΑΙ κατανάλωση
9.5 λίτρα είχε στη δοκιμή του drive -
Το αυτοκινητο σκοπευουμε να το αγορασουμε ...Και καναμε 2 test drive . Σαν κατοχοι ηδη focus 2(tdci 1.8 2007) αλλα και Golf (5gt και τωρα 6 160) το νεο φοκους ειναι κατι διαφορετικο και απο τα 2... ειναι πολυ ανετο αυτοκινητο ...ειναι για ταξιδια και δεν εχασε την αισθηση οτι αντεχει στην κακομεταχειρηση ουτε πανω την αισθηση του συμπλεκτη ουτε του επιλογεα σε αντιδιαστολη με το golf που σ επροτρεπει να του φερεσαι με ακριβεια .Ο κινητηρας των 182 ιππων δεν θα πω οτι με ενθουσιασε αλλα απο την αλλη τα καταβαζει τα χιλιομετρα οπως αρμοζει σε ενα τετοιο σασι. Αφηνει χρονια πισω τον πεθαμενο παλιο κινητηρα . Το τιμονι ειναι ποιο ελαφρυ και θα ελεγα πολυ ευκολοδηγητο ,χανωντας αρκετα απο τον χαρακτηρα του παλιου ,αλλα με μια ποιο σφηκτη αναρτηση και μαθαινωντας τη συμπερυφορα του το αμαξι θα ειναι οπως πρεπει για καποιον ανυσηχο οποτε μην τρχετε να το χαρακτηρησετε ανιαρο τελειως. Στις στροφες το πισω μερος ανοιγει ελεγχομενα χωρις το esp να μπαινει ευκολα. Και τωρα τα αρνητικα ...για μενα η ποιοτητα εσωτερικου για τετοια τιμη επρεπε να ειναι η καλυτερη στην κατηγορια και σιγουρα τα καθισματα να ειναι alcadara . Εαν το δωσουν με μια εκπτωση 2.000 ευρω-3.000 ευρω κατω πιστευω θα βρει αυτο που θελει η ford αλλιως ...δεν ξερω . Παντως το 9.5 καταναλωση που ειπε το περιοδικο ...ειναι πολυ μεγαλη. Και στα 2 Golf που ειχαμε η μεση καταναλωση ποτε δεν βρεθηκε πανω απο 8.0 παντα ηταν 7.6-7.8 και μιλαμε για πολλα χιλ χιλιομετρα και τα περιοδικα την εδιναν 9 +. Οσο για το αν ειναι ισαξιος του Tsi... θα το δουμε στην πορεια .Επρεπε να ειναι ΠΟΛΥ καλυτερος... σιγουρα δεν ειναι ομως. Την προσωπικη μου αποψη δεν τη λεω γιατι ακομα δεν το εχω αποκτησει σε κανα 2 μηνο θα εχω καλυτερη αποψη εχωντας και τα 2 αυτοκινητα ταυτοχρονα στα χερια μου.
-
Ο χρήστης thanos.k έγραψε:
Το αυτοκινητο σκοπευουμε να το αγορασουμε ...Και καναμε 2 test drive . Σαν κατοχοι ηδη focus 2(tdci 1.8 2007) αλλα και Golf (5gt και τωρα 6 160) το νεο φοκους ειναι κατι διαφορετικο και απο τα 2... ειναι πολυ ανετο αυτοκινητο ...ειναι για ταξιδια και δεν εχασε την αισθηση οτι αντεχει στην κακομεταχειρηση ουτε πανω την αισθηση του συμπλεκτη ουτε του επιλογεα σε αντιδιαστολη με το golf που σ επροτρεπει να του φερεσαι με ακριβεια .Ο κινητηρας των 182 ιππων δεν θα πω οτι με ενθουσιασε αλλα απο την αλλη τα καταβαζει τα χιλιομετρα οπως αρμοζει σε ενα τετοιο σασι. Αφηνει χρονια πισω τον πεθαμενο παλιο κινητηρα . Το τιμονι ειναι ποιο ελαφρυ και θα ελεγα πολυ ευκολοδηγητο ,χανωντας αρκετα απο τον χαρακτηρα του παλιου ,αλλα με μια ποιο σφηκτη αναρτηση και μαθαινωντας τη συμπερυφορα του το αμαξι θα ειναι οπως πρεπει για καποιον ανυσηχο οποτε μην τρχετε να το χαρακτηρησετε ανιαρο τελειως. Στις στροφες το πισω μερος ανοιγει ελεγχομενα χωρις το esp να μπαινει ευκολα. Και τωρα τα αρνητικα ...για μενα η ποιοτητα εσωτερικου για τετοια τιμη επρεπε να ειναι η καλυτερη στην κατηγορια και σιγουρα τα καθισματα να ειναι alcadara . Εαν το δωσουν με μια εκπτωση 2.000 ευρω-3.000 ευρω κατω πιστευω θα βρει αυτο που θελει η ford αλλιως ...δεν ξερω . Παντως το 9.5 καταναλωση που ειπε το περιοδικο ...ειναι πολυ μεγαλη. Και στα 2 Golf που ειχαμε η μεση καταναλωση ποτε δεν βρεθηκε πανω απο 8.0 παντα ηταν 7.6-7.8 και μιλαμε για πολλα χιλ χιλιομετρα και τα περιοδικα την εδιναν 9 +. Οσο για το αν ειναι ισαξιος του Tsi... θα το δουμε στην πορεια .Επρεπε να ειναι ΠΟΛΥ καλυτερος... σιγουρα δεν ειναι ομως. Την προσωπικη μου αποψη δεν τη λεω γιατι ακομα δεν το εχω αποκτησει σε κανα 2 μηνο θα εχω καλυτερη αποψη εχωντας και τα 2 αυτοκινητα ταυτοχρονα στα χερια μου.με τα 180 άλογα βγαίνει/θα πάρεις? με τί κόστος?
για εμένα το βασικότερο λάθος τους είναι ότι δεν βγαίνουν όλες οι εκδόσεις με διπλοσύμπλεκτο.
ΠΟΛΥ καλύτερος κινητηρας από την απόδοση του tsi σε επιδόσεις/κατανάλωση θεωρώ πως θα αργήσει πολύ να βγει (που ήδη έχει αργήσει, αν σκεφτουμε ποτε βγηκε ). κ μόνο που είναι ισάξιος (οπως κ ο 1600αρης της bmw), είναι επιτυχία! δες τις όπελ, ρενώ, φιατ -
Στο AUTOCAR μαιου εχει συγκριτικο αναμεσα στο νεο Ford Focus,την Alfa Romeo Giullietta,το Opel Astra και το Toyota Auris.Νικητης του συγκριτικου αναδειχθηκε το νεο Ford Focus.
-
ρε μορτη,εχεις καμια σχεση με την αλωση της Κωνσταντινουπολης;
-
Ήταν παρών να 'ούμε!
-
Ο χρήστης jimdenin έγραψε:
Σήμερα περνώντας απο γνωστό μου που έχει μαγαζί με ψιλικά/εφημερίδες κλπ είχε το σημερινό τεύχος του Auto-Τρίτη. Είχε συγκριτικό του καινούργιου Φόκους με Γκόλφ, Άστρα και Άουρις και μου έκανε εντύπωση. Γιατί; Διαβάζοντας το, τα συμπεράσματα που αποκομίζει κάποιος δεν έχουν καμιά σχέση με τις θριαμβολογίες του Auto-Bild, του Autocar και των 4Τ. Οι εκτιμήσεις είναι εξαιρετικά συγκρατημένες, κάτι που πραγματικά δεν το περίμενα απο το συγκεκριμένο περιοδικό.Ναί μεν καλά λόγια για το αυτοκίνητο αλλά και με αρκετές αναφορές για τα μειονεκτηματά του.
Το αυτοκίνητο σε σχέση με το Γκολφ παρουσιάζεται να υστερεί πέρα απο την ποιότητα, παρόλο που έχει καλά και μαλακά πλαστικά-ούτε απο Άστρα και Άουρις το θεωρούν καλύτερο- πλέον και σε χώρους και οδική συμπεριφορά και αυτό κάτι λέει σε σχέση με το απελθόν μοντέλο που σε ευρυχωρία και οδική σμπεριφορά θεωρούνταν το κορυφαίο. Ιδιαίτερα στο θέμα της οδικής συμπεριφοράς γίνεται λόγος για καλό μεν κράτημα αλλά με την ανάρτηση πιο 'μαλακή σε σχέση με τον προκάτοχο' και με πιο εμφανείς τις κλίσεις του αμάξώματος στις στροφές.
Ουσιαστικά το μοναδικά πραγματικό πλονέκτημα που μπορεί κάποιος να συμπεράνει είναι οι ecoboost κινητήτες. Όχι φυσικά ότι αυτό είναι περίεργο μιας και η προηγούμενη γενιά ουσιαστικά αυτό χρειαζόταν για να ολοκληρωθει ως μοντέλο, αλλά πλέον τονίζονται ξεκάθαρα και τα όποια μειονεκτήματα του αυτοκινήτου.
Αφού τα περιοδικά υποστηρίζουν ότι το Auris ποιοτικά είναι η απόλυτη μετριότητα,το βγάζουν ανώτερο από το Focus?
-
Μην ακούτε και πολύ τι λέει το Autobild και το AutoΤρίτη
-
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Μην ακούτε και πολύ τι λέει το Autobild και το AutoΤρίτηΚαι τι ν'ακουμε/διαβαζουμε; Ποιο εντυπο θεωρειται αντικειμενικο;
-
Ότι και να λένε τα περιοδικά,τα 310 λίτρα χώρου αποσκευών είναι τεράστιο 'πλην'.Αναρωτιέμαι πως το κατάφεραν αυτό σε ένα αμάξωμα μήκους 4,36m.Ακόμα και με το μάτι είναι εμφανής η διαφορά σε σχέση με τον προκάτοχο.
-
Χτες ειχα τη πρωτη επαφη με ενα focus mk3 σε μια εκθεση της ford.
Μου ειπε ο πωλητης οτι η συγκεκριμενη εκδοση ειναι η trend με τα 150 αλογα.Τιμη γυρω στα 21κ και κατι ψιλα.
Απεξω το ειχα δει το αυτοκινητο δε με κατεπληξε(ισως οτι ηταν βραδυ ισως και επειδη το χρωμα ηταν πολυ περιεργο) αλλα εκεινο στην εκθεση που το περιεργαστικα καμποσο μου φανηκε κομψο.Το χρωμα του αυτοκινητου ηταν μαυρο με 16αρες ζαντες.
Μπαινω μεσα λοιπον και το αμαξι ηταν ακρος ποιοτικο.Τα κουμπια της πηγης μου φανηκαν λιγο μικρα και η πηγη ηθελε λιγη συνηθεια (ηταν αυτη με τις 3,5 ιντσες οθονη και με τα χειριστηρια στο τιμονι).Το χειροφρεννο δε μου φανηκε περιεργο οπως ανεφεραν συμφορουμιτες (το αμαξι ηταν με το κεντρικο ταμπλο με το περιεργο χειροφρεννο).Το τιμονι μου αρεσε αλλα εκεινα που μου εμειναν στο μυαλλο ειναι το κοντερ με εκεινους τους δεικτες και το μπλε το χρωμα που εχω να πω πως ηταν πολυ ωραιο.Επισης μου αρεσε και η ροδελιτσα που ειχε για τα φωτα.Καινουριο παντος πιστευω οτι δεν το ακουμπας το αμαξι ειναι ακριβο αλλα για ενα μεταχειρισμενο 3ετιας πιστευω ειναι οτι πρεπει να αγορασεις αυτο με τα 150 αλογα.
Αυτα!
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Καινουριο παντος πιστευω οτι δεν το ακουμπας το αμαξι ειναι ακριβο αλλα για ενα μεταχειρισμενο 3ετιας πιστευω ειναι οτι πρεπει να αγορασεις αυτο με τα 150 αλογα.Αυτα!
Θα χει σκουριασει μεχρι τοτε.
-
αποκλειεται, μονο τα Φιατ 20ετιας εχουν τετοιο προβλημα
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Καινουριο παντος πιστευω οτι δεν το ακουμπας το αμαξι ειναι ακριβο αλλα για ενα μεταχειρισμενο 3ετιας πιστευω ειναι οτι πρεπει να αγορασεις αυτο με τα 150 αλογα.
Αυτα!
Θα χει σκουριασει μεχρι τοτε.
Κακιες. Να ταν η ζηλια ψωρα.
Ford Focus 2011