-
Πολυ καινουριο οχημα επεσε στο φορουμ και εχω χασει τη μπαλα...
Καλοταξιδος Γιαννη, πολυ καλο upgrade!
-
ρε μπας και σας δουλεψανε και σας δωσανε τα diesel ?
-
Με ...44άρα 6η και τέτοια ροπή, μπορείς να κινείσαι όλη μέρα ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ, με 120-130 και πολύ χαμηλές καταναλώσεις. Στην πόλη δε νομίζω να είναι καθόλου έτσι, ούτε αν αποφασίσεις να το 'πατήσεις' κομμάτι παραπάνω...
-
Ξέθαμα, μιας και προέκυψε σουπερ ειδική προσφορά κ εχω μπει σε σκεψεις... Focus 5d 1.6 182 titanium με μεταλλικο 17800 με το κλειδι στο χερι (χωρις αποσυρση)
Ενω η προσφορα είναι νομίζω εξαιρετική, οδήγησα το 1.0 125 με 22Κ στο οδομετρο και δεν μου άρεσαν αρκετά πραγματα:
- Η τιμονάρα του παλιου μας πέθανε ανεπιστρεπτί
- Απότομη σύμπλεξη στις γρήγορες αλλαγές (οπως κ να το προσπάθησα) με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται η μετάδοση χωρίς λόγο
- Το αμάξι είναι ΠΟΛΥ ψηλο και μαλακό και υποστρέφει αγρια σε μετριες στροφές (κάργα φωτορυθμικα στο ταμπλο) που περίμενα να τις διαχειριζεται καλύτερα. Θέλει αφτερμαρκετ ανάρτηση με το καλημέρα για να το εμπιστευτείς. Καμμια σχέση με το παλιό, σε σημείο που αναρωτιέμαι γιατι γίνεται ολος αυτός ο ντόρος και το βγάζουν τόσο καλο...
Σημειωτέον την ίδια διαδρομη την έχω κάνει με πολλά αμάξια και δε θυμαμαι να αισθανθηκα ναυτια με κανενα - Και ενα καλο... το 1.0 μοτερ δεν το περίμενα τοσο καλο, σκοτώνει για αυτά που αποδίδει και είναι και ραφιναρισμένο!
Τι λετε; Επίκειται και τεστ με 150αρι trend φίλου αλλά να απογοητευτώ τόσο απο μαμα στήσιμο δεν το περίμενα. Να χ$σω την άνεσή σας ρε! (REALZEUS ήσουν και επιεικής τελικά...)
-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
- Το αμάξι είναι ΠΟΛΥ ψηλο και μαλακό και υποστρέφει αγρια σε μετριες στροφές (κάργα φωτορυθμικα στο ταμπλο) που περίμενα να τις διαχειριζεται καλύτερα. Θέλει αφτερμαρκετ ανάρτηση με το καλημέρα για να το εμπιστευτείς. Καμμια σχέση με το παλιό, σε σημείο που αναρωτιέμαι γιατι γίνεται ολος αυτός ο ντόρος και το βγάζουν τόσο καλο...
Σημειωτέον την ίδια διαδρομη την έχω κάνει με πολλά αμάξια και δε θυμαμαι να αισθανθηκα ναυτια με κανενα
-
μην πεταξεις τα λεφτα σου.
-
Όχι επιεικής.Υπερ το δέον ευγενικός ήταν
-
(Ξανα)διαβασα εν ταχει τις τελευταιες 20 σελιδες... και ξαναβρήκα το (απολυτα δικαιολογημένο) θαψιμο... με το οποιο συμφωνώ 110% και απο το οποιο λειπει το σοβαροτατο κατ'εμε εργονομικό θέμα, οτι ο επιλογέας ταχυτήτων είναι πολύ δεξιότερα απο εκει που 'κάθεται' το χέρι. Τώρα θα μου πείτε τι θυμήθηκα...
Εξακολουθώ να απορώ πως το εκθειάζουν τα περισσοτερα (wannabe) review sites...!!
Το κριμα είναι λίγο για να περιγράψει το μέγεθος της κατάντιας!
-
το θεμα με τον επιλογεα το ειχα και εγω...
δεν θυμαμαι αν το ειχα γραψει.
-
Εμενα παντος ο επιλογεας, και η γενικη αισθηση που σου δινει το αμαξι οταν μπαινεις μου αρεσε πολυ. Μακαρι να ειχε ποιο πληροφοριακο τιμονι κ το αμαξι θα ηταν και γαμω!
-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
REALZEUS ήσουν και επιεικής τελικά...Εμ τα είχα πει ρε φίλος...
-
Εντάξ', κάπως μαλακό και 'ατσούμπαλο' είναι, αλλά για να μουριάσει άσχημα σε στροφή, πρέπει να κάνεις λάθος χειρισμό... Εγώ θα 'λεγα πως έχει κάπως ευαίσθητο ...πωπό στην μεταφορά βάρους (μου θύμισε εποχές Σάξουρα 1.4 με τις ράβδους στρέψης ), αλλά επιφυλάσσομαι να το επιβεβαιώσω, όταν πετάξω (με το καλό ) τ' απαράδεκτα Efficient 'Grip'.
Α, ο επιλογέας συνηθίζεται μετά τα 500 πρώτα χλμ. ...
-
Γιάννη δεν είπαμε πως είναι και επικίνδυνο. Αντιθέτως το θεωρώ πολύ ολοκληρωμένο οικογενειακό. Απλά σε σύγκριση με τα προηγούμενα Focii απογοητεύει στην οδήγηση. Εκείνα ήταν από τα πιο σπορ της κατηγορίας. Το νέο είναι στον μέσο όρο.
-
Προσωπικά θα περίμενα το face lift . Η ford εκτός από τα φανερά (προφυλακτήρες -μάσκες κλπ) θα έχει βελτιώσει και τα...κρυφά οδική συμπεριφορά ,ταμπλό, λάστιχα στις πόρτες που μπάζουν αέρα.
γιατί ;
γιατί δε μπορεί το fiesta που οδήγησα πρόσφατα να είναι τόσο άψογο οδηγικά με άπαικτο συνδυασμό άνεσης κρατήματος
γιατί το 2014 έρχεται και το 1.5 με 180 άλογα fusion - mondeo με ύμνους από τους Αμερικάνους για την οδηγική συμπεριφορά του
το focus να το αφήσουν να είναι το ατσούμπαλο της παρέας;
-
Εγώ πάντως με Πριμασυ έιτς πι που χω μια εικόνα τα οποία είναι απειρως καλυτερα απο τα οικονομικό κρατημα ( ) πάλι χαλια ήταν.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Εντάξ', κάπως μαλακό και 'ατσούμπαλο' είναι, αλλά για να μουριάσει άσχημα σε στροφή, πρέπει να κάνεις λάθος χειρισμό... Εγώ θα 'λεγα πως έχει κάπως ευαίσθητο ...πωπό στην μεταφορά βάρους (μου θύμισε εποχές Σάξουρα 1.4 με τις ράβδους στρέψης ), αλλά επιφυλάσσομαι να το επιβεβαιώσω, όταν πετάξω (με το καλό ) τ' απαράδεκτα Efficient 'Grip'.Α, ο επιλογέας συνηθίζεται μετά τα 500 πρώτα χλμ. ...
Μουριάζει και υποστρέφει πολύ, και διορθώνει με τα ηλεκτρονικά (btw το ESP δεν βρηκα πως απενεργοποιείται παρολο που περασα πανω κατω το μενου 10 φορες - στο προηγούμενο φοκους εβγαινε, σε αυτο μαλλον οχι). Επίσης στα δυνατά φρένα και στο ίσιωμα μετά απο αποτομη στροφή το αμαξι πίσω είναι βαρκα και φυσικά έχει και αισθητά φαινόμενα μεταφοράς βάρους. Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις γιατί το έχεις συνηθίσει (λογικό να έχεις προσαρμοστεί στο στυλ οδήγησης). Απλά το αμάξι αυτό όπως (δεν) είναι στημένο, απλά δεν μπορεί να ακολουθήσει ή για να ακολουθήσει θέλει αφτερμαρκετ ανάρτηση (btw 1.0 σπορτ ηταν)
Επίσης για τον επιλογέα διαφωνώ οτι συνηθίζεται γιατί το χερι κάνει μεγάλη γωνία αντί να πάει ευθεία μπροστά που είναι και η εργονομική θέση.
Κανενα ριβιου απο Μκ3 με αναρτηση υπαρχει αραγε; Ή μάλλον εχει φορεσει κανενας αναρτηση στο αμαξι;
-
Μια παρατηρηση έχει ατσουμπαλη μεταφορά βάρους.Γιατι οκ για μενα δεν ειναι κακο να υπαρχει μεταφορά βάρους αν ειναι δουλεμένη αλλα στο φόκους το κάνει άγαρμπα κι άσχημα
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Μια παρατηρηση έχει ατσουμπαλη μεταφορά βάρους.Γιατι οκ για μενα δεν ειναι κακο να υπαρχει μεταφορά βάρους αν ειναι δουλεμένη αλλα στο φόκους το κάνει άγαρμπα κι άσχημαΕντάξει, θα πέσεις να με φας, αλλά ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ...
Εκεί που με το Clio (ΙΙ) το πίσω 'βίδωνε' και έπαιζες με το γκάζι την ισορροπία του, το Focus με τρόμαξε την πρώτη φορά, όταν απλά έκανε ένα 'τσακ' προς τα έξω το πίσω μέρος, σε σημείο της στροφής που δεν το περίμενα (πριν την είσοδο, απλά με κατέβασμα, με άθλια βέβαια άσφαλτο, κρύα Efficient Grip και παραπάνω χλμ. απ' όσα 'σήκωνε' ο δρόμος-'μαζεύει' χλμ. για πλάκα και θέλει προσοχή το ρημάδι, γιατί δεν είναι αυτοκίνητο που οδηγείται με το 'αυτί στον κινητήρα') ! -
Γιατι να πέσω να σε φάω ρε?
Εγω απλά μια παρατηρηση έκανα -
Ε, ξες τώρα, 'η φυγή από το γαλλικό στρατόπεδο' κλπ, κλπ ...
Ford Focus 2011