-
Ο χρήστης kaker έγραψε:
Ελα εσυ μετα και μην φορας HANS
Youtube VideoPorca puttana!
-
Τελικα το hans θα ειναι υποχρεωτικο και στα dragster.Γιατι αυτοι οι ινδιανοι βγαινουν με 245 στα 400 και εχουν ληγμενα καθισματα και ζωνες που πουλουν αλλοι αγωνιζομενοι.Σε αυτους ποιος θα βαλει ταξη
-
Καλα ενταξει οχι ‘ινδιάνους’ αλλα Ελληνες
-
Ενα ειναι σιγουρο οτι το σπορ του μηχανοκινητου ειναι (οσο και αν δεν θελουμε να το σκεπτομαστε )πολυ επικινδυνο.
Το σαββατοκυριακο που μας περασε δυστυχως ο ολυμπιονικης εθνικος πρωταθλητης της Ιταλιας στην ποδηλασια και ο πιο πετυχημενος προπονητης της Ιταλιας στο αθλημα της ποδηλασιας Franco Balerini εχασε ακαριαια την ζωη του οταν το clio r3 στο οποιο ηταν συνοδηγος συγκρουστηκε μετωπικα σε μια μαντρα.Και ενω η καμπινα του αυτοκινητο εμεινε αθικτη η ακαριαια επιβρανδυση περιπου απο 120χιλ εκοψε το νημα της ζωης του σπουδαιου αυτου αθλητη ενω ο οδηγος ειναι σε κωμα-το δευτερο θανατηφορο στην Ιταλια γεγονος μεσα σε ενα τετραμηνο τον Οκτωμβριο ενας ακομα οδηγος Sebastiano Scarbolino εχασε την ζωη του σε μια πλαγια αυτη την φορα συγκρουση με δεντρο-.
Κατι τετοια γεγονοτα μας σοκαρουν και μας υπενθυμιζουν οτι το χομπι μας ειναι επικινδυνο και καλιστα μπορει να μας στειλει στα θυμαρακια οποτε καμμια εκπτωση στον προσωπικο μας εξοπλισμο ασφαλειας.(Δυστυχως και ο οδηγος αλλα και ο συνοδηγος μαλλον φορουσαν ΧΑΝΣ αλλα δυστυχως δεν τους εσωσε.Και ολα αυτα με 120χιλ.)
-
Ο χρήστης rallylover έγραψε:
(Δυστυχως και ο οδηγος αλλα και ο συνοδηγος μαλλον φορουσαν ΧΑΝΣ αλλα δυστυχως δεν τους εσωσε.Και ολα αυτα με 120χιλ.)Δεν είμαι σίγουρος πως πρόκειται για το σωστό video δηλ. από αυτόν τον αγώνα, αλλά εδώ στο 0:52 και στο 2:23 φαίνεται πως δεν φοράνε HANS. Ο αγώνας ήταν Rally Ronde (= σπριντ) και δεν είμαι σίγουρος πως το HANS είναι υποχρεωτικό σε αυτού του είδους τους αγώνες.
Οπως και να 'χει, 'έφυγε' ο άνθρωπος, αιωνία του η μνήμη (και περαστικά στον οδηγό του!)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
(Δυστυχως και ο οδηγος αλλα και ο συνοδηγος μαλλον φορουσαν ΧΑΝΣ αλλα δυστυχως δεν τους εσωσε.Και ολα αυτα με 120χιλ.)
Δεν είμαι σίγουρος πως πρόκειται για το σωστό video δηλ. από αυτόν τον αγώνα, αλλά εδώ στο 0:52 και στο 2:23 φαίνεται πως δεν φοράνε HANS. Ο αγώνας ήταν Rally Ronde (= σπριντ) και δεν είμαι σίγουρος πως το HANS είναι υποχρεωτικό σε αυτού του είδους τους αγώνες.
Οπως και να 'χει, 'έφυγε' ο άνθρωπος, αιωνία του η μνήμη (και περαστικά στον οδηγό του!)
Το βιντεο δεν πρέπει να είναι από αυτόν τον αγώνα, μιας και το αυτοκίνητο πρέπει να είναι άλλο. Φαίνεται άλλη η ενίσχυση στην πόρτα (χρώμα και κλίση).
Όπως και να 'χει, πολύ πολύ δυσάρεστο. -
http://www.rallypoint.it/public/gare/50 ... grande.jpg
Να και το αυτοκινητο.Ηταν της RALLYPOINT. -
Tηλεοπτικο ρεπορταζ μετα το ατυχημα
Youtube Video -
Ο χρήστης nass έγραψε:
(Δυστυχως και ο οδηγος αλλα και ο συνοδηγος μαλλον φορουσαν ΧΑΝΣ αλλα δυστυχως δεν τους εσωσε.Και ολα αυτα με 120χιλ.)
Δεν είμαι σίγουρος πως πρόκειται για το σωστό video δηλ. από αυτόν τον αγώνα, αλλά εδώ στο 0:52 και στο 2:23 φαίνεται πως δεν φοράνε HANS. Ο αγώνας ήταν Rally Ronde (= σπριντ) και δεν είμαι σίγουρος πως το HANS είναι υποχρεωτικό σε αυτού του είδους τους αγώνες.
ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ DANIELE (PROCAR) ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΣΗ ΤΗΝ PISTOIA ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ HANS ΑΠΟ 01.01.10 ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.
ΤΟ R3 ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΒΑ. ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ PUNTO KAI OXI ΑΠΟ ΤΟ R3.
ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΩΣ (ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ Ο DANIELE ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ) ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΙΚΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ (R2-R3-S-2000) ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ,ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΚΑΜΠΤΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΑ ΣΑΣΣΙ ΚΑΙ Ο ΚΛΩΒΟΣ ΤΟΥΣ,ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟΣΒΕΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΜΕΤΩΠΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΕΜΠΟΔΙΑ (ΤΟΙΧΟΥΣ-ΒΡΑΧΙΑ-ΔΕΝΤΡΑ). ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ,ΟΛΗ Η ΟΡΜΗ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΜΟΝΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ.
ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΤΥΧΗΜΑ,Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΠΗΓΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΛΕΥΡΑ. ΙΣΩΣ ΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΓΩΝΙΑ,Η ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΙ ΟΙ ΖΩΝΕΣ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.
ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥ BALLERINI ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 5000 ΑΤΟΜΑ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ,ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Εγώ πάντως διάβασα για σπάσιμο λεκάνης και μέχρι την Τετάρτη ήτανε σίγουρα στο νοσοκομείο ο Ciardi....
-
http://www.soaa.eu/main/?cat=8
Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά 'μαϊμούδες' HANS (μέχρι και ξύλινα με ανθρακονημάτινη επένδυση ) καθώς και HANS anchors (clips).
Τα γνήσια HANS anchors είναι στρογγυλά με πλαστική περιφέρεια (βάση) και μαγνητικό (= 'σιδερένιο') κέντρο. Οχι αλουμινένια.
Και εννοείται πως ένα νόμιμο κράνος, HANS και ιμάντες πρέπει να έχουν τα ασημί αυτοκόλλητα FIA 8858-2002Προσοχή στις απομιμήσεις!
EDIT: σωστά τα λέει ο Hannibal παρακάτω, στους ιμάντες το σηματάκι FIA 8858-2002 είναι μαύρο και ραφτό, όχι ασημί αυτοκόλλητο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και εννοείται πως ένα νόμιμο κράνος, HANS **και ιμάντες **πρέπει να έχουν τα ασημί αυτοκόλλητα FIA 8858-2002Προσοχή στις απομιμήσεις!
Nasso moy mia mikrh dior8wsh. Oi imantes den prepei na exoyn aytokollhto alla rafto to shma ths FIA kai ta standarts 8858-2002.
-
Τα δεξια αγγιστρα της φωτο ειναι 'μαιμου'?
-
Ο ΕL-EM είπε το κυριότερο: για την ακαμψία αμαξώματος
-
Η FIA εχει εκδωσει λιστα με ολα τα εγκεκριμμενα HANS και κρανη απο τον Ιανουαριο ακομα.
-
http://www.soaa.eu/main/?p=327
H λίστα που ισχύει τώρα
-
Ρε παιδια, ειναι η δεν ειναι υποχρεωτικο το χανς τελικα φετως?
Και σε ποιες κατηγοριες?Υπαρχει βιντεο απο ριτσωνα φετως με οδηγο που ΔΕΝ φοραει χανς.....
-
Χωρίς να γνωρίζω τον οδηγό, ούτε καν το story θεωρώ ότι αναφορά σε ονόματα, δημόσια, δεν είναι βέλτιστη πρακτική
Φιλικά
Γιάννης -
Antonis kai ama soy pw oti moy fainetai sto video oti fwraei alla paizei na mhn eixe koympwsei kala to clip kai na exei fygei ti 8a peis? Sto 1:10 toy video kati moiazei na aiwreitai (san ymantas apo HANS). Bebaia pali milaw ypo8etika.... Gia ksanades to video......
EDIT
Fainetai ka8ara oti exei ksekoympwsei sto 0:48 toy video. -
ναι και στο 1.30 το ιδιο....
HANS