-
wannabe στο προηγούμενο post το ανέφερα στο τέλος το minagi (cx-5). Ουσιαστικά εκεί έχω εναποθέσει τις περισσότερες ελπίδες μου για κάτι καλό. Μακάρι να κάτσει το ΣΚ 17-18 Σεπτέμβρη να βρίσκομαι στη Φρανφούρτη και να το δω από κοντά. To θέμα είναι ότι η mazda έχει βγάλει πολύ λίγες πληροφορίες προς τα έξω (κυρίως για τους κινητήρες) για μοντέλο που υποτίθεται βγαίνει Νοέμβρη/Δεκέμβρη. Έχει αναφερθεί στo ίντερνετ το skyactiv αλλά δεν υπάρχει επιβεβαίωση για τον 1.6 turbo της Ford.
To ίδιο ισχύει και για τους μικρούς κινητήρες της νέας Μercredes Α-klasse. Λένε αόριστα για συνεργασία με renault αλλά τίποτα συγκεκριμένο.
Για την αλφα το μόνο που έχω δει είναι μια φωτοσοπιά της giulietta σε SUV στο γερμανικό autobildhttp://www.autobild.de/artikel/alfa-rom ... 03927.html
(είναι στα γερμανικά, 3η φωτογραφία)
Την συμπαθώ την alfa romeo αλλά σίγουρα δεν είναι συνεπής στα χρονοδιαγράμματα αν κρίνω και από την giulia.Επιστρέφοντας στην x1, απλά μου έχει κάνει κλικ σαν τον GB. Από τα υπάρχοντα μοντέλα μου αρέσει περισσότερο. Μακάρι να μπει και ο νέος 1.6 turbo σύντομα. Το μόνο που μπορώ να κάνω μέχρι το φθνόπωρο είναι υπομονή...και ένα test drive στην ds4 που και αυτή τη βρίσκω συμπαθητική.
-
Καλησπέρα σε όλους!Μετά από μια μικρή έρευνα έχω καταλήξει στην αγορά της X1,με ενδιαφέρουν οι εκδόσεις s-drive 18i και s-drive 20i.Η τετράκίνηση δεν είναι ζητούμενο,αν κάποιος έχει γνώση ας ενημερώσει για το αν αλλάζει δραματικά η οδική συμπεριφορά στο εν λόγω αυτοκίνητο. Ήθελα επίσης να ρωτήσω αν κάποιος έχει επισκεφτεί αντιπροσωπεία τώρα πρόσφατα αν υπάρχουν στοκαρισμένα ή ελαφρώς μεταχειρισμένα αυτά τα μοντέλα ή ακόμη και στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις τους, εφ'όσον δεν υπερβαίνουν τον προυπολογισμό. Αν κάποιος είναι ιδιοκτήτης και μπορεί να μεταφέρει γενικά τις εντυπώσεις του από το αυτοκίνητο, ευπρόσδεκτος!
Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα!
-
Η s-drive 18i που έχω οδηγήσει είναι απελπιστικά αργή και το εσωτερικό της δεν δικαιολογεί με τίποτα την τιμή της. Αν όχι με τον νέο 2λιτρο turbo τότε θα πρότεινα κάποιο diesel ή ακόμα καλύτερα υπομονή μέχρι το facelift όπου και λογικά θα πάρει το πολύ καλύτερο εσωτερικό της νέας series 1.
-
συμφωνώ με τα παραπάνω γραφόμενα του Stefan και παντως δεν παυει να ειναι πολυ καλο αυτοκίνητο με εξαιρετικη οδική συμπεριφορα, στιβαρό και πιστεύω ότι θα βρείς καλύτερες τιμές σε στοκαρισμένα. δες και το παρακατω link.
-
Γνωρίζουμε μήπως πότε θα έρθει το facelift που αναφέρει ο stefan?
-
Eχω αποκτησει εδω και 4 μηνες την Χ1 xdrive 20i με τον καινουριο διλιτρο turbo 184 ps, με τετρακινηση και 8αρι αυτοματο chervotronic. το αμαξι απογειωνεται (0-100 σε 7,8'') και μαλιστα με λογικη καταναλωση (12.2 λ/100km). αρχικη τιμη 42000 αλλα με εταιρικες εκπτωσεις και απαλλαγη ΤΤ λογω τριτεκνου κατεβηκε στα 29000!
-
Καλοτάξιδο, να το χαρείς!
Το μόνο λογικό 'τζιπάκι' που μου αρέσει. Και όχι μόνο οπτικά. -
Καλημέρα παιδιά σκέφτομαι την αγορά της bmw x1 2.0d μεταχεισμενη από 2011 και μετά και ως 80000km.
Από μια μικρη αναζήτηση είδα ότι στα μέσα του 2012 κυκλοφόρησε το Facelift με ελάχιστες διαφορές.Αυτό που μου προκάλεσε εντύπωση είναι ότι το ύψος από το έδαφος στο facelift είναι 18 εκ ,ενώ το προηγούμενο 19.4
Επίσης με ανησυχεί εάν το συγκεκριμένο μοντέλο είναι αξιόπιστο(υπάρχει φόβος γιατί πρώτη φορά πάω σε μεταχειρισμένο),εάν προτείνεται κάποιο άλλο suv (έλεγα για q3 ,αλλά μου φαίνεται κάπως μικρό).
Ευχαριστώ -
Το αυτοκίνητο το έχω τσεκάρει αρκετά καλά. Αξιόπιστο άνετο και σταθερό. Σε καμία περίπτωση δεν είναι τζιπάκι suv ή ότι άλλο παραπέμπει σε off road. Καλό σίγουρα για να καβαλάς πεζοδρόμια αλλά ως εκεί. Το χαμήλωμα προφανώς έγινε καθώς όπως είχα διαπιστώσει το αυτοκίνητο στην πρώτη γενια είχε θέματα με πλευρικούς ανέμους. Οπωσδήποτε δεν παρέπεμπε σε BMW οδική συμπεριφορά. Η διόρθωση αυτή λοιπόν ήταν απαραίτητη. Στην μέση κατανάλωση αν φτάσεις το επίπεδο των 8 λίτρων να είσαι ευχαριστημένος. Αν πετύχεις μικρότερη προφανώς θα πηγαίνεις με επιδόσεις παρέλασης. Οι χώροι για 4 ενήλικες αντε και ένα πέμπτο μικροκαμωμένο είναι μια χαρά. Το πορτ μπαγκάζ επίσης καλό με την φόρτωση να είναι απλά κορυφαία.
-
Πραγματικά επειδή συνέβει 2 φορές μια να είμαι ο οδηγός και μια συνεπιβάτης σε 2 Χ1 πρώτης γεννιάς έπαθα σοκ. Ο φίλος που το οδηγούσε με μια ταχύτητα γύρω στα 130χλμ/ώρα στην κυριολεξία σταμάτησε στην άκρη του δρόμου μετά από απότομο τράνταγμα από πλευρικούς ανέμους. Εγώ απλά όταν μου συνέβει και οδηγούσα ελάττωσα ταχύτητα και πήγαινα σαν την κότα. Τώρα όσον αφορά ρεπριζ απλά άριστες λαμβάνοντας υπόψη τον όγκο και το βάρος του αυτοκινήτου. Βέβαια δεν νιώθεις σαν να είσαι σε κούπρα αλλά έχει πολιτισμένες και ευχάριστες επιταχύνσεις. Ξέχασα να γράψω για την πολύ καλή αίσθηση που μου έδιναν τα φρένα. Συνολικά το αυτοκίνητο αυτό πάντως τολμώ να γράψω πως έχει καλύτερη συμπεριφορά φορτωμένο επιβάτες και αποσκευές παρά άδειο με μονο επιβαίνοντα τον οδηγό.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Πραγματικά επειδή συνέβει 2 φορές μια να είμαι ο οδηγός και μια συνεπιβάτης σε 2 Χ1 πρώτης γεννιάς έπαθα σοκ. Ο φίλος που το οδηγούσε με μια ταχύτητα γύρω στα 130χλμ/ώρα στην κυριολεξία σταμάτησε στην άκρη του δρόμου μετά από απότομο τράνταγμα από πλευρικούς ανέμους. Εγώ απλά όταν μου συνέβει και οδηγούσα ελάττωσα ταχύτητα και πήγαινα σαν την κότα. Τώρα όσον αφορά ρεπριζ απλά άριστες λαμβάνοντας υπόψη τον όγκο και το βάρος του αυτοκινήτου. Βέβαια δεν νιώθεις σαν να είσαι σε κούπρα αλλά έχει πολιτισμένες και ευχάριστες επιταχύνσεις. Ξέχασα να γράψω για την πολύ καλή αίσθηση που μου έδιναν τα φρένα. Συνολικά το αυτοκίνητο αυτό πάντως τολμώ να γράψω πως έχει καλύτερη συμπεριφορά φορτωμένο επιβάτες και αποσκευές παρά άδειο με μονο επιβαίνοντα τον οδηγό.Για τους πλευρικούς ανέμους με προβλημάτισες λίγο...αλλά λίγο
Αναφορικά με τις ρεπρίζ...περιγράφεις τι θέλω από το επόμενο αυτοκίνητό μου
Να δούμε τι θα διαβάσουμε για τη νέα Χ1 από τεστς και φυσικά να την τεστάρουμε και οι ίδιοι... -
-
την επόμενη Τρίτη έχω τεστ με τους...πλευρικούς!
το πολύ πολύ να με πετάξουν μέχρι την...Πεντέλη
όλο και κάποιος θα με μαζέψει! χαχα! -
Φίλε μου εύχομαι να το βρεις όπως θέλεις. Την άλλη εβδομάδα πάντως δεν θα έχει ανέμους. Βέβαια αυτό που εσύ εκλαμβάνεις ως προσωπική μου υπερβολή, ευτυχώς η bmw το αντιλήφθηκε κατόπιν εορτής και από ότι γνωρίζω προχώρησε σε αλλαγές - βελτιώσεις του ESP ώστε να ενεργεί αυτόματα όταν κάνουν την παρουσία τους αισθητή οι ισχυροί πλευρικοί άνεμοι. Όπως καταλαβαίνεις κάτι θα εντόπισαν όπως και εγώ μετά την πρώτη γεννια που όπως είπα έχω οδηγήσει.
-
Ένα απλό αστείο έκανα και μάλιστα προς κάποιον που πιστεύω ότι εκτός από γούστο σε αυτοκίνητα έχει και καλή αίσθηση του humor
Προφανώς, από τη στιγμή που έχεις οδηγήσει και βρεθεί συνοδηγός στο Χ1 ξέρεις πολλά περισσότερα από εμένα που το έχω δει μόνο εξ όψεως. Απλά, από την αρχή έγραψα ότι μου έκανε εντύπωση το ότι αντιμετωπίζει το Χ1 τόσο μεγάλο πρόβλημα γιατί είναι από τα χαμηλότερα suv, μάλιστα εμένα με χαλάει κιόλας το ότι μοιάζει περισσότερο με sw παρά με suv. Το σκεπτικό μου δηλαδή είναι : αν το Χ1 έχει τέτοιο πρόβλημα τότε τι γίνεται με τα ψηλότερα suv;Anyway, αν όπως γράφεις στο νέο μοντέλο διόρθωσαν την ατέλεια αυτήν τότε τόσο το καλύτερο. Γιατί το νέο Χ1 και μου αρέσει πάρα πολύ σε εμφάνιση και έχει μεγαλύτερους χώρους καλύπτοντας τις ανάγκες μου πλήρως με τα 505 λίτρα του χώρου αποσκευών και ουσιαστικά μένουν 2 μόνο πράγματα που αναμένω να δω :
- Αν η Χ1 20d θα έχει ίδια - παρόμοια τιμή με την τωρινή γενιά
- Ποιος θα είναι τελικά ο τρόπος φορολόγησης που θα ισχύσει στο εξής
-
Καθώς πραγματικά το οδήγησα αρκετά και ανά πάσα στιγμή μπορώ να το κάνω λόγω του ότι το έχει πολύ κοντινό μου πρόσωπο, ίσως να το παράκανα και να υπερθεμάτισα. Η αίσθηση που μου έδωσε όμως δεν ήταν αυτή που περίμενα από αυτοκίνητο της bmw. Ευχομαι το καινούργιο να είναι πολύ ανώτερο και από ότι φαίνεται θα είναι αν κρίνω από αυτά που διαβάζω.
-
Δεν φταίνε οι κατασκευαστές. Ο κύκλος δοκιμών της Ε.Ε. είναι για τα πανηγύρια και εντελώς εκτός πραγματικότητας. Για αυτό βλέπουμε τέτοιες τιμές κατανάλωσης.
-
Ο χρήστης grimm23 έγραψε:
Σε τι νόμισμα δεν ξέρω να σου απαντησω, αλλα τα τρικύλινδρα μοντέλα βενζίνης και πετρελαιου θα παρουσιαστούν εντός του 2015. Αν προλάβουν να τα εισάγουν, ίσως υπάρχει απόσυρση. Αν και πλέον δεν δίνεται δωρεάν.τι ακριβώς εννοείς με την τελευταία φράση ; ότι έδιναν την έκπτωση της απόσυρσης ακόμη και χωρίς να αποσύρεις αυτοκίνητο;
-
μάλλον εθνική οδό με πολύ λίγες στροφές και ελάχιστη πίεση στον κινητήρα
-
Πάντως το προηγούμενο Χ1 και 1-2 ακόμη της κατηγορίας (π.χ. Q3, Kuga αλλά και το QQ - δεn μιλάμε για μεγαλύτερα...) έχουν πάρει καθολικά καλές κριτικές για τις καλές τους επιδόσεις και την πολύ καλή οδηγική τους συμπεριφορά
Θέλω να πω ότι για κάποιον που ψάχνει αξιοπρεπείς χώρους σε crossover/suv χωρίς το αμάξι να είναι 'βάρκα' δεν υπάρχουν πολλές επιλογές σε χρήματα μέχρι 30 κάτι euros
BMW X1 2009-2015 (Ε84)