-
Εγώ πάντως μια εποχή έβρισκα σαφή διαφορά υπέρ της βενζίνης ενός συγκεκριμένου βεζινάδικου (τη διαφορά την ένιωθα σε κάποιες προσπεράσεις αλλά την αξιολογούσα από την μέγιστη ταχύτητα που μπορούσα να περάσω τον Σείριο στην ανηφορική του κατεύθυνση προς Αθήνα, άρα αξιολόγηση μέγιστης ισχύος). Ε, πάντα με τη συγκεκριμένη βενζίνη έπιανα μερικά χλμ παραπάνω... Τι έφταιγε δεν μπορώ να ξέρω αλλά γινόταν συστηματικά για να είναι τυχαίο. Οπότε θεωρώ ότι διαφορές υπάρχουν αλλά το θέμα είναι το πού οφείλονται.
- Καθαριστικά και βελτιωτικά έχουν όλες οπότε καμιά δεν είναι κακή
- εφόσον μάλλον οι περισσότεροι την ίδια βενζίνη έχουν, ίσως τυχαίνει να έρχεται πιο καλή φουρνιά για όλους αλλά εμείς στο μεταξύ βάζουμε σε έναν οπότε δεν ξέρουμε ότι και οι άλλοι την ίδια 'καλύτερη' βενζίνη έχουν. (η καλή φουρνιά μάλλον είναι πιο πυκνή ή/και πιο αποδοτική θερμιδικά) Δεν θεωρώ ότι κάποιος παίρνει συχνότερα από άλλους την καλή.
- Λιγότερη νοθεία στα διάφορα στάδια μεταφοράς-αποθήκευσης
- Νοθεία αλλά με ουσίες που μπορεί να παρουσιάζουν κάποια πλεονεκτήματα (πχ ασετόν, τολουόλη κλπ)
- παλαιότητα είναι ένας λόγος αλλά στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν προλαβαίνει να παλιώσει
Η περισσότερη διαφορά, που υπερκαλύπτει όλα τα προηγούμενα, πιο πιθανόν να είναι στα παρακάτω: - στις καιρικές συνθήκες (θερμοκρασία, υγρασία, ένταση και κατεύθυνση αέρα)
- ελαστικά και πιέσεις, άσφαλτος κλπ και το σπουδαιότερο
- στην ιδέα μας, στα κέφια μας κλπ
Οι διαφορές στο τεστ είναι πολύ μικρές για να είναι αξιόλογες, αποτελούν ενδείξεις ή τάσεις αλλά όχι αποδείξεις. Πιο ενδιαφέρουσες δοκιμές θα ήταν
- για κάθε εταιρεία η βενζίνη πριν μπει στο βυτιοφόρο και όχι από την αντλία και
- βενζίνη πριν μπει στο βυτιοφόρο με εκείνη που θα βγεί από τις αντλίες των βενζινάδικων στα οποία θα καταλήξει....
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μονο σε καθαρισμο κινητηρα ισωςΜετά το service στο alto μου το σάββατο, είχα μια κουβέντα με το μηχανικό ο οποίος μου είπε το εξής:
Υπάρχουν αυτοκίνητα που έρχονται για έκδοση κάρτας καυσαερίων και δεν περνάνε!!!
τους στέλνει όταν τελειώνει η βενζίνη για γέμισμα με v-power 95 ron και μετά μια μέρα που πάνε ξανά, έχουν ικανοποιητικούς ρύπους και εκδίδει κάρτα κανονικά!!!
Όλοι όμως αυτοί που δεν περνάνε, τροφοδοτούντε με βενζίνη από το ίδιο πολύ φθηνό jet oil της περιοχής!!! (pm 4 more). (Δεν ασπάζομαι 100% τα λεγόμενά του, αλλά λέω γιατί να μην συμβαίνει?)
Προσοχή λοιπόν στα πρατήρια λέω εγώ και τροφοδοτώ και τα δύο αυτοκίνητά μου από διάφορα πρατήρια - αλλά γνωστά.Επίσης φίλε QsisVTS και στο δικό μου αυτοκίνητο όπως και σε όλα τα evo από όσο γνωρίζω λέει το manual: συνιστάτε η χρήση 98+ οκτανίων αλλά, δεν απαιτείτε καμμία ρύθμιση του κινητήρα όταν δεν μπορείς να βρεις 98+ ούτε σε προτρέπει για χαμηλότερες στροφές.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
@QsisVTSΑν με μία βενζίνη κερδίζεις 1~1.5 λίτρα σε σχέση με μία άλλη πραγματικά με εκπλήσει. Η μόνη λογική εξήγηση είναι α) η κανονική είναι νερωμένη με αποτέλεσμα να έχεις μικρότερη θερμιδική απόδοση β) η αντλια στην απλή κλέβει περισσότερο από την αντλία στην V-Power.
Πάντως σε προσωπικό επίπεδο ούτε με EKO ούτε με Shell ούτε με Aegean ούτε με AVIN έχω δει διαφορές στην κατανάλωση.
+1 σε όλα.
-
Εγώ παρατήρησα πως όταν βάζω βενζίνη από το πρατήριο της BP στο κεφαλάρι έχω περίπου 8 λίτρα μικρότερη κατανάλωση κάθε 100χλμ.
-
επειδη σας φαινεται τοοοοοοοοοσο απιστευτο και αυτο με τις χαμηλοτερες στροφες και επειδη πρεπει να καταθετουμε πιστοποιητικα για τα λεγομενα μας, οριστε φωτογραφια......
ηταν 91 ROZ τελικα οχι 92...και η σελιδα 271 οπου με προτρεπει να βαζω 98 ROZ,δλδ 100αρα
εσυ φιλε με το evo,ασχετα με το τι σου λεει,καλο θαταν να μη το πιεζεις γιατι εννοειται οτι δε θα σου βγαλει τιποτα με τις 2-3-10 φορες αλλα μακροπροθεσμα θα το κλαις το μοτερ σου....
απο την αλλη δε νομιζω να σου χουν τυχει και τοσες πολλες φορες να μη βρισκεις 100αρα -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Εγώ παρατήρησα πως όταν βάζω βενζίνη από το πρατήριο της BP στο κεφαλάρι έχω περίπου 8 λίτρα μικρότερη κατανάλωση κάθε 100χλμ. -
Φίλε QsisVTS απλά παρέθεσα τι λέει το δικό μου manual, δεν διέψευσα αυτά που γράφει το δικό σου.
Επίσης δεν βάζω 100άρα στο δικό μου (outlander έχω όχι evo), παρά μόνο τους θερινούς μήνες λόγω αυξημένης θερμοκρασίας ατμόσφαιρας. -
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Φίλε QsisVTS απλά παρέθεσα τι λέει το δικό μου manual, δεν διέψευσα αυτά που γράφει το δικό σου.
Επίσης δεν βάζω 100άρα στο δικό μου (outlander έχω όχι evo), παρά μόνο τους θερινούς μήνες λόγω αυξημένης θερμοκρασίας ατμόσφαιρας.σορρυ διαβασα evo και μπερδευτηκα
αν ο κινητηρας σου ειναι gdi,τοτε υποτιθεται οτι εχει διαφορα...Ενας φιλος με ενα pajero pinin μου χε πει πως οσες φορες του χε βαλει 100αρα πηγαινε(αλλα οπως ειπε μπορει και να ταν ιδεα του) σαφως καλυτερα μιας και οι gdi κερδιζουν πολυ απ'αυτο...βεβαια συνηθως(δλδ παντα) βαζει 95αρα και δεν ασχολειται.... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οι βενζινες στην Ελλαδα προερχονται ολες απο το ιδιο καζανι,το μονο που αλλαζει ειναι καποια προσθετα που βαζει η καθε εταιρεια για να διαφοροποιειται και καλα.Το μονο που θα ειχε καποιο νοημα θα ηταν να βρεις βενζιναδικο που α) δεν κλεβει στο 'ζύγι' β) δεν νοθευει ουτε αυτος, ούτε αυτός που του την φέρνει
Τετοια βενζιναδικα πρεπει να αποτελουν θλιβερη μειοψηφιαΑυτό ισχύει κατά το ήμισυ
Όλες οι εταιρείες παίρνουν απ το ίδιο 'καζάνι' , ωστόσο κάθε μια παίρνει διαφορετικό βαθμό απόσταξης, με διαφορετικό αρχικό βαθμό οκτανίων. Συζητώντας με πρατηριούχους φίλους (οι οποίοι με τα λεγόμενά τους ΔΕΝ παίνεψαν την εταιρεία τους) μού είπαν ότι η ΒΡ και η Σελ παίρνουν τη βενζίνη με τα υψηλότερα οκτάνια, περίπου 93 και την φθάνουν με πρόσθετα στα 95. Η ΕΚΟ αγοράζει 91,5 αν θυμάμαι καλά και κάτι τυχαίες τελευταίες περίπου στα 88 και χαμηλότερα. Γι αυτό και πωλούν φθηνότερα.Το οτι παίρνουν απ το ίδιο 'καζάνι' δε λέει τίποτα. Και κρασί μπορείς να πάρεις ένα μήνα αφού έβαλες το μούστο και να ναι ξύδι, κρασί θα γίνει όμως κάποια στιγμή
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Οι βενζινες στην Ελλαδα προερχονται ολες απο το ιδιο καζανι,το μονο που αλλαζει ειναι καποια προσθετα που βαζει η καθε εταιρεια για να διαφοροποιειται και καλα.Το μονο που θα ειχε καποιο νοημα θα ηταν να βρεις βενζιναδικο που α) δεν κλεβει στο 'ζύγι' β) δεν νοθευει ουτε αυτος, ούτε αυτός που του την φέρνει
Τετοια βενζιναδικα πρεπει να αποτελουν θλιβερη μειοψηφιαΑυτό ισχύει κατά το ήμισυ
Όλες οι εταιρείες παίρνουν απ το ίδιο 'καζάνι' , ωστόσο κάθε μια παίρνει διαφορετικό βαθμό απόσταξης, με διαφορετικό αρχικό βαθμό οκτανίων. Συζητώντας με πρατηριούχους φίλους (οι οποίοι με τα λεγόμενά τους ΔΕΝ παίνεψαν την εταιρεία τους) μού είπαν ότι η ΒΡ και η Σελ παίρνουν τη βενζίνη με τα υψηλότερα οκτάνια, περίπου 93 και την φθάνουν με πρόσθετα στα 95. Η ΕΚΟ αγοράζει 91,5 αν θυμάμαι καλά και κάτι τυχαίες τελευταίες περίπου στα 88 και χαμηλότερα. Γι αυτό και πωλούν φθηνότερα.Το οτι παίρνουν απ το ίδιο 'καζάνι' δε λέει τίποτα. Και κρασί μπορείς να πάρεις ένα μήνα αφού έβαλες το μούστο και να ναι ξύδι, κρασί θα γίνει όμως κάποια στιγμή
Αυτο προϋποθετει οτι υπαρχουν διαφορα καζανια με διαφορετικα οκτανια (ενω πρακτικα οπως ξερουμε εχει καταργηθει μεχρι και η 98αρα),και προϋποθετει και υψηλου επιπεδου ποιοτικο ελεγχο.
Δηλαδη αγγιζει τα ορια του sci-fi,εκτος εαν εχεις καποιας μορφης αποδειξεις. - topic:timeago_later,12 days
-
εβλεπε κανεις μολις τωρα στο ΣΚΑΙ ενα παλιο fifth gear οπου εκαναν συγκριτικα για βενζινες και το κατα ποσο εχει νοημα η χρηση των παραπανω οκτανιων???
τα αυτοκινητα ηταν 3..ενα απλο clio,ενα golf gti(V),και ενα impreza stiοι βενζινες ηταν.. απλη 95αρα απο το supermarket,bp ultimatε(98 RΟΝ) και shell optimax(??)98 RΟΝ επισης
στο clio ο,τι καυσιμο και αν μπηκε η αποδοση παρεμενε ιδια,το gti κερδισε εως 7 (αν προσεξα καλα) ιππους
ενω το subaru που δουλευει υψηλες πιεσεις κερδισε κατι λιγοτερο απο 20 ιππους(με τη shell)..
τα παραπανω αποτελεσματα βγηκαν με δυναμομετρηση στο στροφαλο.επισης τονισαν για το subaru οτι ανεβαζε στροφες γρηγοροτερα με τα περισσοτερα οκτανια
σα συμπερασμα,τα επιπλεον οκτανια τα εκμεταλλευονται συγκεκριμενοι κινητηρες και η shell eχει τη καλυτερη βενζινη στα 98 οκτανια...
-
Εγώ βάζω 100άρα, είτε από Shell είτε από ΒΡ.
-
1.Βαζετε παντα 95αρα και εξοικονομοντας χρηματα, μπορειτε να κανετε καποια αλλαγη ουσιας στο οχημα σας
2.Ολες οι 100αρες στην Ελληνικη αγορα, ειναι νοθευμενες 95αρες, μας κοροιδευουν κανονικα
3.Δεν παιζει ρολο η τιμη του πρατηριου, αν ειναι να νοθευσει, δεν ειναι βλακας να ριξει την τιμη στην ταμπελα
Μην πετατε τα λεφτα σας στις 100αρες, ειναι ΠΕΤΑΜΕΝΑ λεφτα
Βαζετε μονο στα πιο φτηνα πρατηρια, απλα αποφυγετε αυτα που κανουν μπαμ απο μακρια οτι ειναι γυφτοπρατηρια με ιδιοκτητες λαμογιαΚαι τελος παντων ρε παιδια, πειτε μου κατι
Θελετε αυτους τους +10 ιππους που και καλα δεινει η βενζινη
Και που νομιζετε οτι θα εκμεταλευτειτε την παραπανω και καλα δυναμη, στην Πηγμενη Αθηνα-Σαλονικη?
Αν ειναι να την εκμεταλευτειτε στον επαρχιακο, καλυτερα αλλαξτε λαστιχα/αμορτισερ κτλ, σιγουρα θα πατε πιο γρηγορα... -
me too,αλλα κυριως shell
-
Ο χρήστης After έγραψε:
1.Βαζετε παντα 95αρα και εξοικονομοντας χρηματα, μπορειτε να κανετε καποια αλλαγη ουσιας στο οχημα σας2.Ολες οι 100αρες στην Ελληνικη αγορα, ειναι νοθευμενες 95αρες, μας κοροιδευουν κανονικα
3.Δεν παιζει ρολο η τιμη του πρατηριου, αν ειναι να νοθευσει, δεν ειναι βλακας να ριξει την τιμη στην ταμπελα
Βαζετε μονο στα πιο φτηνα πρατηρια, απλα αποφυγετε αυτα που κανουν μπαμ απο μακρια οτι ειναι γυφτοπρατηρια με ιδιοκτητες λαμογιαΚαι τελος παντων ρε παιδια, πειτε μου κατι
Και που νομιζετε οτι θα εκμεταλευτειτε την παραπανω και καλα δυναμη, στην Πηγμενη Αθηνα-Σαλονικη?
Αν ειναι να την εκμεταλευτειτε στον επαρχιακο, καλυτερα αλλαξτε λαστιχα/αμορτισερ κτλ, σιγουρα θα πατε πιο γρηγορα...ρε φιλε καλα ολα αυτα που λες,αλλα οταν βγαινουν διαφοροι και κλαιγονται που οι κινητηρες των golf gt τους σκανε,δεν αναφερουν οτι μαλλον καποια τετοια τσιπια εκαναν...
αν εχεις καλο αυτοκινητο τα +20κατι λεπτα στο λιτρο αξιζουν για να χεις το κεφαλι σου ησυχο...
και παλι δεν ειναι μονο τα επιπλεον αλογα,αν ο κινητηρας εχει σχεδιαστει για να λειτουργει με συγκεκριμενο καυσιμο τι μπορουμε να κανουμε για αυτο????
τωρα το οτι στην ελλαδα νοθευουν το ξερουμε και ειναι μια πονεμενη ιστορια,το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να πηγαινουμε σε συγκεκριμενο πρατηριο οπου εχουμε δει οτι δεν εχει φαει προστιμα,δε μας κλεβει στη ποσοτητα και τελος παντων κανουμε το σταυρο μας...
-
Τα golf GT παίρνουν κανονικά 95άρα..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Τα golf GT παίρνουν κανονικά 95άρα..το χω ακουσει ξανα αυτο και εχω φιλο μου που του βαζει,αλλα εγω σε κινητηρα που φτανει τα 1,7 bar δε θα βαζα 95αρα για κανενα λογο
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
1.Βαζετε παντα 95αρα και εξοικονομοντας χρηματα, μπορειτε να κανετε καποια αλλαγη ουσιας στο οχημα σας
2.Ολες οι 100αρες στην Ελληνικη αγορα, ειναι νοθευμενες 95αρες, μας κοροιδευουν κανονικα
Αν ειναι να την εκμεταλευτειτε στον επαρχιακο, καλυτερα αλλαξτε λαστιχα/αμορτισερ κτλ, σιγουρα θα πατε πιο γρηγορα...ρε φιλε καλα ολα αυτα που λες,αλλα οταν βγαινουν διαφοροι και κλαιγονται που οι κινητηρες των golf gt τους σκανε,δεν αναφερουν οτι μαλλον καποια τετοια τσιπια εκαναν...
αν εχεις καλο αυτοκινητο τα +20κατι λεπτα στο λιτρο αξιζουν για να χεις το κεφαλι σου ησυχο...
και παλι δεν ειναι μονο τα επιπλεον αλογα,αν ο κινητηρας εχει σχεδιαστει για να λειτουργει με συγκεκριμενο καυσιμο τι μπορουμε να κανουμε για αυτο????
τωρα το αν οτι ελλαδα νοθευουν το ξερουμε και ειναι μια πονεμενη ιστορια,το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να πηγαινουμε σε συγκεκριμενο πρατηριο οπου εχουμε δει οτι δεν εχει φαει προστιμα,δε μας κλεβει στη ποσοτητα και τελος παντων κανουμε το σταυρο μας...
Μια ΚΑΛΗ 95αρα, ειναι υπεραρκετη για ολους τους κινητηρες παραγωγης
Εδω δεν βλεπεις διαφορα στα ss600(moto) με συμπιεσεις του επιπεδου 13.5:1 που ανεβαζουν 16000στρ/λ , θα δεις τωρα διαφορα στα αυτοκινητα που ζητημα ειναι(τα τουρμπο) αν ανεβασουν πανω απο 6000στρ?Εγω προτεινα
Αποταμιευση και βελτιωση ουσιας(π.χ. αμορτισερ), θα τα χαρειτε σιγουρα καλυτερα -
7000 παρακαλω,μη μας ριχνεις!!!
-
Παιδια σημασια εχει να ειναι αξιοπιστο το βενζιναδικο...απο εκει και περα ειναι ολες οι μαρκες ιδιες,μην μασατε...ριχτε και μια ματια στις λιστες του υπουργειου με τα βενζιναδικα που εχουν ''πιασει'' να παρανομουν...
η πραγματικά καλύτερη βενζίνη