-
-
-
Thanks to both of you.
-
Σκεφτείτε ότι πρόσφατα το impreza sti MY 2011 έγραψε 7.55 με τον μακινεν οδηγό.
-
Ωραίος χρόνος! Μπράβο στο RS!
Το θέμα όμως είναι το εξής.
Πόσοι μέσοι οδηγοί θα καταφέρουν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις αναμφισβήτητα εξαιρετικές επιδόσεις και πρόσφυση?
Καλά τα νούμερα...αλλά στη πράξη τι γίνεται?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ωραίος χρόνος! Μπράβο στο RS!Το θέμα όμως είναι το εξής.
Πόσοι μέσοι οδηγοί θα καταφέρουν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις αναμφισβήτητα εξαιρετικές επιδόσεις και πρόσφυση?
Χωρίς παρεξήγηση δεν ξέρω από που προκύπτει η προβληματισμός σου. Θεωρείς πως έχει κάποιο στοιχείο στη συμπεριφορά του το RS που το κάνει ακατάλληλο για τον μέσο οδηγό ;
Φυσικά και δεν μπορεί ο μέσος οδηγός να εκμεταλλευτεί στο έπακρο αυτό το αυτοκίνητο, όπως δεν μπορεί κι ένα scirocco R, μια GTA, ένα focus RS κτλ. -
απ το videaki, έμενα μου 'δείχνει' πολύ φιλικό ... μην πω υποστροφικό στο όριο, με πιο καλό λάστιχο πχ Ζ212 ή ακόμα και σέμι θα είναι τέλειο.
-
Το θέμα είναι πόσοι θα γράψουν αυτό το χρόνο ή πόσοι θα το διασκεδάσουν; Προσωπικά δίνω βαρύτητα στο δεύτερο και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι
Απ τη στιγμή που βγήκε, έχω πάθει την πλάκα μου...
-
Απίστευτος χρόνος & απίστευτο αυτοκίνητο ...απλά πανέμορφο
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Χωρίς παρεξήγηση δεν ξέρω από που προκύπτει η προβληματισμός σου. Θεωρείς πως έχει κάποιο στοιχείο στη συμπεριφορά του το RS που το κάνει ακατάλληλο για τον μέσο οδηγό ;
Φυσικά και δεν μπορεί ο μέσος οδηγός να εκμεταλλευτεί στο έπακρο αυτό το αυτοκίνητο, όπως δεν μπορεί κι ένα scirocco R, μια GTA, ένα focus RS κτλ.Ο μέσος οδηγός δεν μπορεί να εκμεταλευτεί τα όρια κανενός αυτοκινήτου. Πιστέυετε πως ένας μέσος οδηγός πχ στο kartodromio με ένα Atos θα έκανε ίδιο χρόνο με τον πχ Ben Collins? Δεν νομίζω. Άρα τα όρια είνια δυσπρόσιτα για κάθε αυτοκίνητο. Όσο πιο γρήγορο και φιλικό είναι τόσο πιο γρήγορα θα κινηθεί ο μέσος οδηγός, τα όρια του οχήματος θα είναι λίγο ή περισσότερο δυσπρόσιτα ασχέτως πόσο γρήγορο είναι.
Μία άλλη παρατήρηση είναι πως ναι μεν το Megane ή οποιοδήποτε προσθιοκίνητο μπορεί να πλησιάζει ή να είναι και γρηγορότερο ενός Mitsubishi Evo ή Imprezza σε μία γρήγορη στεγνή πίστα αλλά σε ελληνικό δρόμο με κλειστές στροφές και σκ@τα οδόστρωμα το προβάδισμα της καλής τετρακίνησης είναι σαφέστατο.
-
Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο
-
H Mπεμβέ 1Μ με 335 ημίαιμα αραβίας, και πίσω κίνηση έκανε 8:15 στο Ριγκ.
http://www.autoblog.com/2011/06/18/sportauto-runs-8-15-nurburging-lap-in-bmw-1-m-coupe/#aol-comments
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Φυσικά και δεν μπορεί ο μέσος οδηγός να εκμεταλλευτεί στο έπακρο αυτό το αυτοκίνητο, όπως δεν μπορεί κι ένα scirocco R, μια GTA, ένα focus RS κτλ.Ο μέσος οδηγός δεν μπορεί να εκμεταλευτεί τα όρια κανενός αυτοκινήτου. Πιστέυετε πως ένας μέσος οδηγός πχ στο kartodromio με ένα Atos θα έκανε ίδιο χρόνο με τον πχ Ben Collins? Δεν νομίζω. Άρα τα όρια είνια δυσπρόσιτα για κάθε αυτοκίνητο. Όσο πιο γρήγορο και φιλικό είναι τόσο πιο γρήγορα θα κινηθεί ο μέσος οδηγός, τα όρια του οχήματος θα είναι λίγο ή περισσότερο δυσπρόσιτα ασχέτως πόσο γρήγορο είναι.
Μία άλλη παρατήρηση είναι πως ναι μεν το Megane ή οποιοδήποτε προσθιοκίνητο μπορεί να πλησιάζει ή να είναι και γρηγορότερο ενός Mitsubishi Evo ή Imprezza σε μία γρήγορη στεγνή πίστα αλλά σε ελληνικό δρόμο με κλειστές στροφές και σκ@τα οδόστρωμα το προβάδισμα της καλής τετρακίνησης είναι σαφέστατο.
Συμφωνώ απόλυτα.Δεν μπορεί ένα δικήνητο να ανταγωνιστεί μια τετρακούνα ειδικά με αγωνιστικές καταβολές.Κια φίλοι μου με γρήγορες μοτό λένε ότι τα EVO και MITSU δεν μπορούν να τα ακολουθήσουν σε στροφιλίκια
-
Οι περισσότεροι ψαγμένοι οδηγοί που ξέρω να είχαν AWD και το πούλησαν, το έκαναν για την υψηλή κατανάλωση. Οι παραπάνω αρετές κοστίζουν ξέρετε. Εκτός κι αν το έχεις δεύτερο ή τρίτο αυτοκίνητο.
-
Οι γρηγορες μοτο πρεπει να εχουν τρομακτικα φοβερους οδηγους για να περασουν μπροστα απο ενα ψιλογρηγορο αυτοκινητο σε στροφιλικια, πρεπει να ειναι πολυ πιο δυσκολη η γρηγορη οδηγηση με αυτες σε σχεση με ενα καλοστημενο αυτοκινητο.
Αυτο φυσικα δεν εχει να κανει με τις δυνατοτητες του οχηματος, αλλα με τις συνθηκες των δρομων και την επιπλεον δυσκολια της μηχανης, πολυ σπανια εχω δει μηχανες να κινουνται απιστευτα γρηγορα σε δρομο με στροφες (σπανια σε σχεση με αυτοκινητα, εννοω ) και μιλαω παντα για supersport που ακουμπανε σχεδον γονατο στο δρομο , οι υπολοιπες μηχανες δε νομιζω οτι μπορουν να πλησιασουν αυτοκινητο
Sent from my LG-P500
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Οι περισσότεροι ψαγμένοι οδηγοί που ξέρω να είχαν AWD και το πούλησαν, το έκαναν για την υψηλή κατανάλωση. Οι παραπάνω αρετές κοστίζουν ξέρετε. Εκτός κι αν το έχεις δεύτερο ή τρίτο αυτοκίνητο.Τα πουλησαν για να παρουν τι? Και ποσο λιγοτερο καιει αυτο που πηραν? Ολα τα γρηγορα αυτοκινητα καινε.
τα +2 με 3 λιτρα/100 της 4κινησης ειναι το λιγοτερο εδω που φτασαμε και δε 'σκοτωνεις' το αυτοκινητο σου για αυτο το λογοSent from my LG-P500
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Ωραίος χρόνος! Μπράβο στο RS!
Το θέμα όμως είναι το εξής.
Φυσικά και δεν μπορεί ο μέσος οδηγός να εκμεταλλευτεί στο έπακρο αυτό το αυτοκίνητο, όπως δεν μπορεί κι ένα scirocco R, μια GTA, ένα focus RS κτλ.Δεν έχει κανένα ακατάλληλο στοιχείο για τον μέσο οδηγό.
Δεν ήταν μομφή για το αυτοκίνητο.
Το νούμερο το έχει κάνει ένας έμπειρος οδηγός στο ring με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και τις συγκεκριμένες συνθήκες πίστας.
Συνεπώς ένας μέσος οδηγός δεν θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητές του όπως δε μπορέσει να εκμεταλλευτεί το ίδιο και άλλα δυνατά αυτοκίνητα με καλούς χρόνους.
Άρα ο χρόνος δεν πρέπει να είναι κριτήριο αγοράς ούτε fun-factor.
Επίσης ο ΙΚΕ έχει απόλυτο δίκιο και σε όλα όσα λέει στην αρχή με μια διόρθωση ότι λέγεται kartodromo (κι όχι kartodromio ) αλλά και ότι η 4κίνηση για τους δρόμους μας είναι πολύ σημαντική.
Επίσης, @dstou η διαφορά των 15 δευτερολέπτων στο ring είναι πολύ μικρή για τέτοια πίστα. Μη ξεχνάς ότι μιλάμε για πίστα 21km και 154 στροφών. ...ένα μικρογλίστριμα στο 1/5 των στροφών...έχασε 15 δευτ στο γύρο για πλάκα.
Αν η πίστα (λόγω συμμετοχής πολλών αγωνιστικών) κρατάει καλύτερα, τα 15 δευτερόλεπτα βρίσκονται ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ.
Δηλαδή ο χρόνος είναι πολύ σχετικός. Αν δεν έχει γίνει ΤΗΝ ίδια ώρα, την ΙΔΙΑ στιγμή από τον ΙΔΙΟ οδηγό...είναι άνευ ουσίας.
-
Για μένα ακόμα και με τον ίδιο οδηγό, την ίδια ώρα , πάλι ο χρόνος δεν λέει και πολλά. Σίγουρα δίνει μια ιδέα για τις δυνατότητες του αυτοκινήτου, αλλά πιστεύω πως μπορεί κάποιο να ταιριάζει καλύτερα στον οδηγό. Είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο κι έτσι ας κρατάμε τους χρόνους μόνο ως ενδεικτικούς.
-
Eγώ περιμένω βιντεοανάλυση στροφή-στροφή των γυρολογίων, μπας και βγάλω συμπέρασμα.
Ο γύρος της Μπεμβέ συνέπεσε χρονικά με το γύρο του Ρενώ, και η υστέρησή της σχολιάστηκε δεόντως στα φόρα, αυτά τα προπύργια της δημοκρατίας.
Δε θάπαιρνα κανένα εκ των δύο, δεν είναι του γούστου μου, αλλά ρισπέκτ στην Ρενώ που τιθάσευσε τόσα άλογα στους εμπρός τροχούς.Ξέρουμε αν έχει κάνει μετατροπές σε σασί για περισσότερη ακαμψία? Από εκεί ξεκινάει και τελειώνει το κράτημα άλλωστε. -
o γυρος της bmw ηταν επισημος? με δοκιμαστες της εταιρειας?
Renault Megane 3 R.S.