-
Απλά οι κτηνίατροι είναι λίγοι . Μόλις 6000 είναι στο ΓΕΩΤΕΕ οι αριθμοί μητρώου των καινούργιων . Αλλά είναι δύσκολη δουλειά και δύσκολες σπουδές .
Ξέρεις όλες τις ειδικότητες της ιατρικής , οι ασθενείς έχουν διαφορετικούς σωματότυπους και το κυριότερο δεν μπορούν να σου πουν που πονάνε ή τι άλλο έχουν ...
Ένα πράγμα σαν τους παιδιάτρους δηλαδή. Με λιγότερες ευθύνες όμως. Γιατί άλλο να χάσεις παιδί και άλλο γατί (sorry gatoz).
-
criuser wrote:
Απλά οι κτηνίατροι είναι λίγοι . Μόλις 6000 είναι στο ΓΕΩΤΕΕ οι αριθμοί μητρώου των καινούργιων . Αλλά είναι δύσκολη δουλειά και δύσκολες σπουδές .
Ξέρεις όλες τις ειδικότητες της ιατρικής , οι ασθενείς έχουν διαφορετικούς σωματότυπους και το κυριότερο δεν μπορούν να σου πουν που πονάνε ή τι άλλο έχουν ...
Ένα πράγμα σαν τους παιδιάτρους δηλαδή. Με λιγότερες ευθύνες όμως. Γιατί άλλο να χάσεις παιδί και άλλο γατί (sorry gatoz).
Η βασική διαφορά είναι πως το παιδί το καλύπτει το ταμείο ή η ασφαλιστική, για το γατί τα σκάει χοντρά και μετρητά ο γονιός...
-
Μόνο που πέρα από τα κατοικίδια , υπάρχουν και τα ζώα που καταναλώνουμε , όπου παίζει πολύ η δημόσια υγεία και η οικονομική ζημιά των κτηνοτρόφων ...
-
2ο και 4ο πεδίο πέρασαν είπαν όλοι οπότε οι βάσεις πάτωσαν. Ανάλογα και όπου είχαν ειδικά μαθήματα που πρέπει να γράψεις την βάση σε αυτά. Στα υπόλοιπα δεν γράφουν τίποτα και περνάνε. Λογικό όταν στο γυμνάσιο πρέπει να χτυπήσεις τους μισούς καθηγητές για να ασχοληθούν μαζί σου και στο λύκειο είναι όλοι άριστοι.
-
φιβερ τζου, ρε συ μεχρι και χτιριο αλλαξανε ρε....ο χρηστος βεβαια παντα δυναμις, ειχαμε κανει μαζι και φανταροι αλλα ηντανε καλο παιδι και δεν ερχοταν στη μαριαννα στη κορινθο νταουνταουν
ΑρΕς
εχω εδω και ενα τριμηνο αποφοιτο στης σχολης να καμει 'πρακτικη'. δεν ξερω πως, εχει μπει η εννοια και στα πολυτεχνεια. διαφορετικα απο τα τει, στα τει πληρωνοταν βασικα απο το τει ενω τωρα πλερω η εταιρεια και τη σχολη (καπου δινω ενα 800αρι το μηνα) και τον πρακτικευομενο.
τελος παντως, οπως ο ιδιος ομολογει, οκ ειχε μια καποια θεωρητικη γνωσις, αλλα επι του πρακτεου μηδεν. μολις τωρα εχει αρχισει να αρπαζει γερα και να προχωραει, γνωστο το προβλημα που η εκπαιδευση και η ουσια δεν παν μαζι.
βεβαια επειδη ειχα και τειτζηδες, οι οποιοι ειναι πλεον προσωπικο της εταιρειας οπως θα γινει και ετουτος μετα το στρατος, ειναι πεντε-εξι κλασεις πανω, δεν ξεκινησαμε απο τα βερυ μπέισικς, μιλαμε οι των τει ηρθανε ως καλα παιδια και μονο, απορω τι κανανε εκειθε, βιομηχανια τουβλετων ητανε αν και ειχανε καλο υλικο δεν το δουλευανε καθολου, μονο το μισθουλη του καθηγητοτειτζη να χτυπανε. και απο τα κολλεγια ηταν χειροτεροι, ακομη και οι επαλιτες ειχαν κατι να ειπουνε.
-
Βρε συ γάτε , για εμας που είμαστε της γενιάς του ΤΙ-47 , του σπέκτρουμ , του 8088 και του 286 , δεν μας λες αναλυτικά τι κάνεις εκεί και τι κόσμο χρειάζεσαι ? Θα βοηθούσε αν έλεγες και από ποιά τμήματα των 60-70 πληροφορικών ψάχνεις ...
-
Μεγάλη στεναχώρια για τη 'νύφη μου' σήμερα, η καημένη ήθελε ψυχολογία μόνο και μόνο εκεί είχαμε άνοδο στις (πάλαι ποτέ) θεωρητικές σχολές και έτσι από εκεί που κάναμε πλάκα το πρωί πως θα την κατέβαζα Αθήνα το μεσημέρι, φεύγει για Φλώρινα αύριο...
Η αδυναμία της ελληνικής οικογένειας να σπουδάσει παιδί σε άλλη πόλη αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο. Τμήματα κάποιας 'άλφα' αξίας, τα παίρνει ο διάολος σε ο,τι αφορά τη βάση εισαγωγής αφού 'που να τρέχεις εκεί πέρα'...
-
Επαιξε λέει ρόλο και η αλλαγή στις μεταγραφές , αφού κάποιοι πήγαιναν επαρχία με προοπτική μεταγραφής , αλλά από φέτος υπάρχει όριο στην διαφορά μεταξύ βαθμού των δύο τμημάτων .
Αν υπήρχε η βάση του 10 δεν θα πέρναγαν λέει 20000 άτομα . Δηλαδή αντί για 70000 εισακτέους θα είχαμε 50000 σε σύνολο υποψηφίων 80000 . Τα νούμερα στο περίπου όπως τα θυμάμαι . Πάλι μεγάλο είναι το νούμερο για τους εισακτέους .
Από την άλλη πρέπει να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές σε πολλά πράγματα . Να μπαίνουν θέματα προοδευτικής δυσκολίας και όχι είτε όλα εύκολα , είτε όλα δύσκολα .
Προφανώς θα πρέπει να μειωθούν οι εισακτέοι σε πολλά τμήματα και να ξεκινήσει η κατάργηση διαφόρων τμημάτων στις μεγάλες πόλεις , αφού η επαρχία πρέπει να στηριχτεί .
Αυτές που θα αδειάσουν αν μπει η βάση του 10 θα είναι οι ξενόγλωσσες φιλολογίες που μέχρι τώρα με βάση στην ξένη γλώσσα που είναι υποχρεωτική , περνάς γράφοντας γύρω στο 2-3 στα άλλα μαθήματα .
-
Όταν πέρασα εγώ criu οι ξενόγλωσσες ήταν θεματακι, τώρα πιο ξεφτίλα πεθαίνεις. Από το 2000 κιόλας που άλλαξε το σύστημα το επίπεδο έπεφτε γεωμετρικά. Η πλάκα ήταν ότι η γερμανική τουλάχιστον είχε διπλωματική (η μόνη τότε σε όλη τη φιλοσοφική, δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει τώρα και μαθήματα αλυσίδας από το '04. Λίγο αργότερα στη μετάφραση είχε και αντίστροφο κείμενο δλδ Ελληνικά σε Γερμανικα, που είναι δύσκολοτερο). Όλα αυτά τα λέω γιατί βλέπει ο άλλος μια βάση του κώλου και μόλις μπει μέσα τρέχει μετα στο Goethe Institut να μάθει Γερμανικά...
-
Αν υπήρχε η βάση του 10 δεν θα πέρναγαν λέει 20000 άτομα . Δηλαδή αντί για 70000 εισακτέους θα είχαμε 50000 σε σύνολο υποψηφίων 80000 . Τα νούμερα στο περίπου όπως τα θυμάμαι . Πάλι μεγάλο είναι το νούμερο για τους εισακτέους .
Εσύ ψηλέ κατασκευαστής δεν είσαι; βάζεις τα χεράκια σου να βγάλεις τα ματάκια σου, μιλάμε για 20 χιλιάδες δυάρια ανοίκιαστα επί 5ετία, 20 χιλιάδες άνεργοι απόφοιτοι λυκείου ετησίως, λιγότεροι πελάτες στα καφέ, και ούτω καθ εξής...
Μιλώντας σοβαρά τώρα, και η παραγωγή αέργων-ανέργων-ανειδίκευτων απ' το Λύκειο, δεν είναι λύση.
Απλά έχει χαθεί η μπάλα στο διαχωρισμό επιπέδου σπουδών...
-
Βρε συ γάτε , για εμας που είμαστε της γενιάς του ΤΙ-47 , του σπέκτρουμ , του 8088 και του 286 , δεν μας λες αναλυτικά τι κάνεις εκεί και τι κόσμο χρειάζεσαι ? Θα βοηθούσε αν έλεγες και από ποιά τμήματα των 60-70 πληροφορικών ψάχνεις ...
κριου δεν ειναι θεμα τμηματων, ειναι θεμα εξειδικευσης στο ντηβελοπμεντ. βασικα 'προγραμματιστες'. με την κανονικη εννοια οχι που λεει η σουλα οποιον πιανει πληκτρολογιο 'προγραμματιστη'. και ειναι κατι που διδασκεσαι τις αρχες και μετα προχωρας μονος σου. υπαρχουν απειροι που επισης δηλωνουν προγραμματιστες ενω ειναι πάουερ γιουζερς καποιων ί αρ πι. και υπαρχουν πολλοι καλοι στις υλοποιησεις σε κωδικα αλλα ουσιαστικα αμορφωτοι που δεν εχουν ιδεα για την μηχανικη των πραγματων και εχουν χρεια απολυτης καθοδηγησης. βλεπεις χρειαζεσαι να αντιλαμβανεσαι και τον κοζμο και τη δουλεια που κανεις.
απο αυτα τα 60-70 τμηματα ειναι ζητημα να ειναι 5 τα αξιολογα, ασε που ειναι και πολλα π.χ. ηλεκτρολογοι μηχανικοι, που επειδη ξεμειναν απο αντικειμενο κολλησαν και ενα 'και μηχανικοι υπολογιστων' και παραγουν εξαιρετους καλωδιαδες αλλα οχι η/υ. ζητημα λοιπον...
-
Όταν πέρασα εγώ criu οι ξενόγλωσσες ήταν θεματακι, τώρα πιο ξεφτίλα πεθαίνεις. Από το 2000 κιόλας που άλλαξε το σύστημα το επίπεδο έπεφτε γεωμετρικά. Η πλάκα ήταν ότι η γερμανική τουλάχιστον είχε διπλωματική (η μόνη τότε σε όλη τη φιλοσοφική, δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει τώρα και μαθήματα αλυσίδας από το '04. Λίγο αργότερα στη μετάφραση είχε και αντίστροφο κείμενο δλδ Ελληνικά σε Γερμανικα, που είναι δύσκολοτερο). Όλα αυτά τα λέω γιατί βλέπει ο άλλος μια βάση του κώλου και μόλις μπει μέσα τρέχει μετα στο Goethe Institut να μάθει Γερμανικά...
της αδελφης μου η κορη εδωσε προπερσι λοιπον και περασε ψυχολογια αθηνα, στη πρωτη δεκαδα του πεδιου ειχε γραψει. απογοητευτηκε απο τη σχολη και εκανε με 10% για αγγλικη φιλολογια και σκοπο να φυγει απο τη χωρα... φυσικα περασε. ο ανηψιος μου εδωσε φετος και περασε φιλολογια αθηνα. ελληνικη, κανονικη αν και ειχε σχετικα μετρια επιδοση καπου στις 18 και κατι χιλιαδες. οπως εχω ρωτησει απειρα την αδελφη μου, που ειναι φιλολογος οπως και ο αντρας της, οπως και ο πατερας μας, οπως και αρκετοι απο το σόι, πως περιμενει επαγγελματικη αποκατασταση για τα παιδια της την ωρα που γνωριζει ποσο κορεσμενη ειναι η αγορα, παιρνω απαντηση 'ρομαντικη' δ.υ.: πανε εκει που τους αρεσει. θα τη ξαναρωτησω οταν τελειωσουν.
-
εξεχασες τα ορικ ατμος, τα λαικα αμστραντ, το σι πι εμ, τον 8086, 386 sx, τα τουλιπ των πλουσιων,,, αυτα για τους χομπιστες.
ομως τοτες στη πληροφορικη ηταν τα πι ντι πι ιλεβεν, τα γιουνιβακ, κατι νιξντορφ, τα σι ντι σι.
-
Συγνωμη αλλα εγω επαιξα warcraft σε dos, οπως και settlers Ι
Γατάκια
-
Γάτε με κούφανες και γύρισα μετά από 5 ώρες στη θάλασσα σαν αστακός, 18.000+ μόρια φέτος και στη θεωρητική κατεύθυνση δεν είναι μέτρια επίδοση. Μπορεί να πέρναγε Νομική Αθηνών με 18050 αλλά να μη γούσταρε δικηγορία. Όλες οι σχολές των ανθρωπιστικών σπουδών έχουν την πιο αβέβαιη επαγγελματική αποκατάσταση, ετεροαπασχόληση και το σημαντικότερο στην Ελλάδα της κρίσης ελάχιστα εφόδια για εύρεση εργασίας στο εξωτερικό χωρίς μεταπτυχιακές σπουδές σε ξένο πανεπιστήμιο.
Υ.Γ. όσοι έχετε παιδιά που σπουδάζουν Αθήνα ή επαρχία πόσα ευρώ τους δίνετε εβδομαδιαίως ή μηνιαίως για προσωπικά έξοδα (εκτός νοίκι, ρεύμα, νερό, κοινόχρηστα) ; Γιατί ακούω από νορμάλ 20-30-50 ευρώ την εβδομάδα μέχρι ταρίφα 600 ευρώ μηνιάτικο !
-
ρε συ τεσα, οκ, σε σχεση με την αδελφη του που ηταν στο ιδια πεδιο με πανω απο 19. και ηθελε καρφωτη φιλολογια ο μικρος. βασικα και τα δικα μου σε αλλο πεδιο ηταν πολυ πανω απο 18k, η μικρη πανω απο 19. παντως φετος η θεωρητικη δεν καταποντιστηκε, ανεβηκε και λιγο. και αυτο ειναι που λεω, το θεωρητικο πεδιο οδηγει σε προβληματικες σχολες για επαγγελματικη αποκατασταση και δεν παιζει και κανενα κληρονομικο δικαιωμα...
επι εξοδολογιου, λοιπον, εν αθηναι και τα δυο, 50 εκαστο τεκνο την εβδομαδα, επιπλεον 20 την εβδομαδα εξοδα κινησης-βενζινες, και μονο στον γατακιο 50 επιπλεον την εβδομαδα για κρεατα, κανει διατροφη πυγμαχου, μαγειρευει μονος του ενω η κορακλα τρωει απο τη μαμα. ε, και στη κορακλα ενα εξτραδακι αφου ο αλλος παιρνει το 50αρι, παιζει. με λιγοτερα δυσκολα τη βγαζουν, ειναι και οι σχολες απο τη δυτικη αθηνα μια περιπετεια να φτασεις οποτε διατροφη κλπ τους κοστιζουν. οπως και τα εκτακτα ταξι της μικρης ή τα μαζουτια του αλλου. βεβαια το αμαξι τους το εχω μισο-μισο αλλα η κορακλα αν και πηρε διπλωμα αμεσως δεν πολυγουσταρει. επισης πολλα φευγουν σε εξοπλισμο για τα εργαστηρια, ειδικα της μικρης αλλα και του μεγαλου στο 3ο ετος. φυσικα παιζει να πιανουμε το 600αρι ανα παιδι ή εκει κοντα με ολα τα υπολοιπα. τρομαζω τι θα γινοταν αν ηταν σε αλλη πολη και καθως με θεωρει το κρατος βαθυπλουτο μια και δηλωνω τα παντα, δεν θα ειχαν κανενα απολυτως προνομιο. θα μπορουσαν ισως και με κατι λιγοτερο αλλα πολυ οριακα, πολυ οριακα. τελως παντως, καλα να ειμαστε, να εχουμε την υγεια μας και δεν κλαιω τιποτε που παει στα παιδια, τι να τα κανω ακινητα με χεστρες ή γκλαμουρια?
-
criuser wrote:
εξεχασες τα ορικ ατμος, τα λαικα αμστραντ, το σι πι εμ, τον 8086, 386 sx, τα τουλιπ των πλουσιων,,, αυτα για τους χομπιστες.
ομως τοτες στη πληροφορικη ηταν τα πι ντι πι ιλεβεν, τα γιουνιβακ, κατι νιξντορφ, τα σι ντι σι.
Tα σημερινά υπερτηλέφωνα του χιλιάρικου παίζει να έχουν μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ από τους PDP11, δεδομένου και του νόμου του moore, αν και από ότι φαίνεται σε λιγότερο από 5 άντε βία 10 χρόνια θα ξεπεραστεί.
-
Για τις σχολές της πληροφορικής δεν έχω καθόλου άποψη . Κόρες φίλου τέλειωσαν την πληροφορική της ασοεε . Κάτι δουλίτσες έχουν . Ο γιος μου ασχολείται ερασιτεχνικά με το σοφτγουέαρ των Η/Υ ως επισκευές , ανάκτηση δεδομένων και διάφορα άλλα και έτσι έβγαζε καλό χαρτζηλίκι ως φοιτητής με αποτέλεσμα εγώ να πληρώνω γύρω στα 100 τον μήνα μόνο για μετρό , κάρτα τηλεφώνου και μικροέξοδα ...
Του άρεσε η πληροφορική , αλλά και η χημεία και η βιολογία , οπότε και εγώ του είπα να πάει προς εκείνο τον κλάδο , μια και την πληροφορική μπορείς να την συνδυάσεις παντού . Βέβαια και τα παιδιά δεν έχουν άποψη και γνώση για το κάθε αντικείμενο και σχολεία και φροντιστές συχνά βγάζουν τις προσωπικές εμμονές των καθηγητών και όχι ότι θα ήταν καλύτερο για το κάθε παιδί αντικειμενικά .
-
Φυσικα και ε ουν πολυ παραπανω επεξεργαστικη ισχυ...ουτε καν στο 1000ρικο στο 600αρι μαλιστα
-
Εσύ ψηλέ κατασκευαστής δεν είσαι; βάζεις τα χεράκια σου να βγάλεις τα ματάκια σου, μιλάμε για 20 χιλιάδες δυάρια ανοίκιαστα επί 5ετία, 20 χιλιάδες άνεργοι απόφοιτοι λυκείου ετησίως, λιγότεροι πελάτες στα καφέ, και ούτω καθ εξής...
Μιλώντας σοβαρά τώρα, και η παραγωγή αέργων-ανέργων-ανειδίκευτων απ' το Λύκειο, δεν είναι λύση.
Απλά έχει χαθεί η μπάλα στο διαχωρισμό επιπέδου σπουδών...
Για αυτό είπα να αρχίσει το μάζεμα των τμημάτων από τις μεγάλες πόλεις οπότε θα είναι μικρός ο αντίκτυπος ..
Αλλά προφανώς δεν θα συνεχίζουν όλοι στο Γενικό Λύκειο . Σε όλο τον κόσμο η δευτεροβάθμια βγάζει σοβαρούς τεχνίτες . Εδώ το είχαμε και το καταστρέψαμε και στα επαλ , πάνε πολλοί που δεν θα έπρεπε να πάνε σχολείο γιατί δεν γουστάρουν και τους πιέζουν στο σπίτι
Περί Σπουδών